Dodaj do ulubionych

Zgnoić eksperta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 20:33
God bless America smile
Obserwuj wątek
    • Gość: stara europa Nowe prady kulturowe z USA. Dziekujemy i czekamy IP: 146.145.235.* 30.06.04, 21:02
      na wiecej.
      • Gość: gosc USA Re: gdzie kryzys debaty IP: *.hrl.com 30.06.04, 21:48
        mam wrazenie ze ludzi ektorzy pisza artykuly i wyrazaja opinie o Ameryce , to albo nie mieszkali tu nigdy albo powtarzaja bezkrytycznie po kims, po pierwsze nie
        slyszlem o Crosball ,przyjmuje ze to prawda z drugiej strony ci eksperci beda przerywali te rzekome debaty jezeli tak beda chcieli, po drugie w Stanach nie ma
        kryzysu debaty, na tym polega tutejsza demokracja, ja uczestnicze w kilku a moge w kilkunastu rocznie na teamty prawa szczebla lokalnego tzw open public hearing,
        tam tez kazdy moze zabrac glos i uczestniczy w debacie, wiec gdzie jest ten kryzys, mamy debate kandydatow na prezydentow, mielismy debaty kandydatow
        partyjnych na zlotach we szystkivh Stanach , itd
        • Gość: WOJTEK Re: gdzie kryzys debaty IP: *.ibmedu.com.pl / *.u.mcnet.pl 01.07.04, 13:02
          Kryzys debaty w US polega na tym, ze politycy wyglaszaja nie swoje poglady,
          tylko POPULARNE poglady. Doradcy im podpowiadaja jaka opinia jest akurat na
          topie, jak sie sprzeciwic aborcji (glosy konserwatystow) tak, zeby nie urazic
          feministek (tez sie licza jako wyborcy). Debaty jako takiej NIE MA.

U nas jest jeszcze inaczej. Nie wiem czy gorzej, ale bardziej prymitywnie:
          politycy plota bez sensu nawet nie zadajac sobie trudu, czy to przsyporzy im
          popularnosci. Wyjatkiem jest Lepper, ktory ma wrodzony talent. TAK! To jest
          talent - tak klamac, to nie rzadko kto potrafi, tego nie mozna sie nauczyc.
      • Gość: katriona Ali G juz tam byl i to zrobil IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 10:39
        po co sie powtarzac
    • Gość: shrek Re: Zgnoić eksperta IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 23:34
      tylko w Ameryce mógł powstać tak debilny program...współczuje głupoty.
    • Gość: jfk Re: Zgnoić eksperta IP: *.chello.pl 01.07.04, 09:28
      To nic nowego.
      Do TVP prezes Dworak importował z TV PULS redaktora Pospieszalskiego z jego
      ultrakatolickim programem. Co z tego, że zmieniono nazwę programu z "Studio
      Otwarte" (w Pulsie) na "Warto rozmawiać" (w TVP), skoro tak samo jak w
      przytoczonym USA zaprasza się jednego eksperta a reszta zaproszonych i
      publiczność prezentują osobiste poglądy Pospieszalskiego.
      Ostatnio było o konstytucji UE. "za" był 3 ekspertów: prezes Fundacji Schumana,
      i dwoje redkatorów z Wyborczej. Reszta gości (czyli 4 osoby) była zdecydowanie
      przeciwna tej konstytucji. Jak doda się do tego prowadzącego i publiczność
      wychodzi "nasz" program pt. "Zgnoić eksperta".
      Szkoda bo myślałem, że prezes Dworak faktycznie zrozumie, że "Warto rozmiawiać"
      a nie mieć tylko "Studio otwarte".
      Teraz już wiem że TVP nigdy nie zostanie odpolityczniona.
      Zmieniaja się tyltko epkipy: raz lewica raz prawica. i zawsze skaczą sobie do
      gardeł. Żenujące.
    • Gość: D. Re: Zgnoić eksperta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 10:38
      Ale po co tworzyć specjalne programy? Życie codzienne dostarcza równie wielkich
      emocji. Wystarczy wziąć znanego psychologa, zinterpretować odpowiednio część
      jego materiałów do pracy i już mamy śmierć eksperta na żywo!
      A prowadzącym są jak zwykle w takich przypadkach media!
    • Gość: pawcio Re: Zgnoić eksperta IP: *.aster.pl 01.07.04, 11:39
      Rzeczywiscie autorzy amerykańskiego programu musieli ogladać program
      Pospieszalskiego. Ten facet idealnie pasuje do hasła "zgnoić eksperta" i robi
      to w białych rękawiczkach.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka