Dodaj do ulubionych

Prof. Markowski-Zul koresponduje

26.10.12, 13:04
https://bi.gazeta.pl/im/0/6366/z6366980Q,Prof--Radoslaw-Markowski--politolog.jpg

Z calosci materialu bija w oczy pogarda i lgarstwo, twierdzi bowiem, iz elektorat PiS stanowia ludzie nieproduktywni, ktorych utrzymuja pracownicy administracji panstwowej, artysci i studenci oraz wiezniowie, czyli wybotcy POsmile
Rzecz jasna przedstawiciele innych grup spolecznych takze glosuja na Tuska, czego sam bylem przykladem, ale to juz przeszloscsmile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12742674,Prof__Markowski__Wyborcy_PO_utrzymuja_wyborcow_PiS.html?lokale=krakow
Obserwuj wątek
    • superspec Profesor mnie obraża. 26.10.12, 13:15
      Mam zaświadczenie, że jestem niezdolny do pracy.To jak się mam do niej garnąć?smile
      • marouder.com.pl Re: Profesor mnie obraża. 26.10.12, 13:50
        Masz sie garnac wbrew!
      • wikul Re: Profesor mnie obraża. 26.10.12, 17:26
        superspec napisał:

> Mam zaświadczenie, że jestem niezdolny do pracy.To jak się mam do niej garnąć?:
        > )

Ty raczej sam sie obrażasz.
    • oleg3 Re: Prof. Markowski-Zul koresponduje 26.10.12, 13:21
      > Z calosci materialu bija w oczy pogarda i lgarstwo

Ano! Czytałem to z rana, wzruszyłem ramionami i zaliczyłem profesora do ćwierćinteligentów.
      • marouder.com.pl Ale co za ciec! 26.10.12, 13:35
        Toz nawet mielony nie wyszedlby z podobna hipoteza, wiedzac, ze ta jego samego osmieszy!
        • piq przydałoby się profesorom napisać na ręce ściągę, 26.10.12, 15:29
          ...a w niej dużymi literami: "posiadanie tytułu profesora nie uprawnia do opowiadania bzdur". A ostatnio prawie każdy, kogo ktoś zatytułuje prof., plecie dyrdymały.
          • rycho7 Re: przydałoby się profesorom napisać na ręce ści 26.10.12, 17:16
            piq napisał:

> A ostatnio prawie każdy, kogo ktoś zatytułuje prof., plecie dyrdymały.

Z pewna taka satysfakcja czytam to jako Twe wlasne wyznanie o Twoim stanie umyslowym. Te cudowne duze kwantyfikatory.

Pytanie bardziej realistyczne dotyczy proporcji płacy etatowej profesora do honorarium za "plecenie bzdur". Media opieraja sie na scenariuszach pod targiet.
            • marouder.com.pl Oto pod target plota setki.. 26.10.12, 17:33
              ..na dzisiatkach portali, jesli jednak nie maja tytulu ich dzielo moze pojsc w zapomnienie jesli liczba tego rodzaju komentarzy nie osiagnie tzw. wartosci granicznej bodzca. Mesje le profeser wraz z kilkoma innymi, m.in panem Kikiem, Herr Bartosiem oraz paroma jeszcze robia za te wartosc granicznasmile
              • rycho7 Re: Oto pod target plota setki.. 26.10.12, 19:20
                marouder.com.pl napisał:

> osiagnie tzw. wartosci granicznej bodzca.

Wyczuwam w tym tekscie lkanie, ze biskup traci patent na awtoriteta muralnego.

Masz racje. Ja bez scenariusza w mediach i bez tytula olewam te szopkie. Robmy swoje, przyjdzie walec i wyrowna.

Czerpie pelnymi garsciami z chrzescianskich tradycji Europy. Nie przekonam ale moge zaczerpnac z "wykluczanie zamiast komunikacji". Wykluczyc in gremio.
    • hymenos Re: Prof. Markowski-Zul koresponduje 26.10.12, 14:06
      marouder.com.pl napisał:

> Z calosci materialu bija w oczy pogarda i lgarstwo, twierdzi bowiem, iz elektor
      > at PiS stanowia ludzie nieproduktywni, ktorych utrzymuja pracownicy administra
      > cji panstwowej, artysci i studenci oraz wiezniowie, czyli wybotcy POsmile

Jakbyś dokładniej zainteresował się tematem, to byś wiedział, że z całości materiału nic takiego nie wynika.

> Rzecz jasna przedstawiciele innych grup spolecznych takze glosuja na Tuska, cze
      > go sam bylem przykladem, ale to juz przeszloscsmile

Ja nigdy na PO nie głosowałem i głosować nie mam zamiaru.
      • marouder.com.pl A ty jakbys nie projektowal wlasnych "rzadz".. 26.10.12, 14:16
        ..na material prasowy, nigdy bys na temat mojego niesmaku spowodowanego hipotezami profesora Zula nie odpowiadal az tak kategoryczniesmile
        • hymenos Re: A ty jakbys nie projektowal wlasnych "rzadz". 26.10.12, 15:48
          Kiedy PiS wychodzi z hasłem solidaryzmu, to tak naprawdę zwraca się do elektoratu PO, bo jej własny elektorat nie ma się czym solidaryzować z innymi; większość elektoratu PiS - poza wsparciem duchowym - nie może pomóc niedołężnym, schorowanym i pozostającym bez pracy, bo dość kiepsko zasila budżet.

Mowa jest o pisowskiej solidarności przez budżet państwa i o tym, że ten elektorat słabo zasila budżet a nie o tym, że elektorat pisowski utrzymuja pracownicy administracji panstwowej, artysci i studenci
          • marouder.com.pl I tu glupi jestes, bowiem budzet zasila ta.. 26.10.12, 16:03
            ..wlasnie ciemna masa malych przedsiebiorcow i wyrobnikow, ktora zasila przy okazji tez elektorat PiSsmile Ja np. niczego nie wytwarzam. Wyborcy PO sa beneficjentami budzetusmile
            • hymenos Re: I tu glupi jestes, bowiem budzet zasila ta.. 27.10.12, 20:02
              Nie ma to jak zwalczanie niewypowiedzianych poglądów. Zawsze to łatwe i banalne. wink Bo ja, wyborca PO niczego nie wytwarzam, chłe, chłe chłe. Budżet zasilają wszyscy, którzy osiągają dochody w tym równiż elektorat PiSu, nikt temu nie zaprzeczył.
    • kalllka Re: Prof. Markowski-Zul koresponduje 26.10.12, 15:42
      pan R. Markowski jest primo voto, czy szczyci 'rodowym' Zulem?

bo mnie glownie o zly omen, ktoren chodzi za profesorem cieniem .
      • marouder.com.pl Nie, bo z moja przyjaciolka rysujemy komiks.. 26.10.12, 16:06
        ..pt "Kobieta- Zul!!"..superbohaterka ta walczy np. z Benedyktem Fefnastym, ktory okazuje sie byc nieumarlym
    • rycho7 Re: Prof. Markowski-Zul koresponduje 26.10.12, 17:08
      marouder.com.pl napisał:

> Z calosci materialu bija w oczy pogarda i lgarstwo, twierdzi bowiem, iz elektor
      > at PiS stanowia ludzie nieproduktywni

Po co sam sie kompromitujesz klamstwami? Nieproduktywnosc to co innego niz mniejsze proporcjonalnie wplaty podatkowe.

Ja osobiscie od lat pisuje, zeby PiS uprawial solidaryzm za swoje a nie za moje pieniadze.

Ja z takich dyskusji jak Ty probujesz skanalizowac wyciagam wnioski, ktorych nie zamierzam nawet upubliczniac przed realizacja.
      • marouder.com.pl Harissa 26.10.12, 17:25
        Ironia, Drogi Rychujku powinna, miec podstawy. Harissa sklada sie z ostrej papryki i czosnku, kminku oraz kilku innych przypraw. Mesje le profeser kleci teze nie z danych a z poboznych zyczen pana nadredaktorasmile
        • rycho7 Re: Harissa 26.10.12, 19:41
          marouder.com.pl napisał:

> Harissa sklada sie z ostrej papryki i czosnku, kminku oraz kilku innych przypraw.

Nie bronie Ci wcieran doodbytniczych.

> Mesje le profeser kleci teze nie z danych a z poboznych zyczen pana nadredaktora

Teze, ze najlepiej byc dobrym za cudze pieniadze? Jak ja Cie kocham, zaplaciles?
    • wikul Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 17:34
      marouder.com.pl napisał:

> at PiS stanowia ludzie nieproduktywni, ktorych utrzymuja pracownicy administra
      > cji panstwowej, artysci i studenci oraz wiezniowie, czyli wybotcy POsmile
      > Rzecz jasna przedstawiciele innych grup spolecznych takze glosuja na Tuska, cze
      > go sam bylem przykladem, ale to juz przeszloscsmile

Z całości materiału nie wynika żadna pogarda. Profesor ma ta przewagę nad nami że dysponuje badaniami potwierdzajacymi swoja tezę. Ja bym tak nie napisał bo takich danych nie mam.
      Odsądzanie profesora od czci i wiary, a tym bardziej miotanie epitetów pod jego adresem świadczy wyłacznie żle o jego przeciwnikach a nie o nim.
      • marouder.com.pl Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 17:42
        Nie dysponuje takimi badaniami, bo nimi dysponowac nie moze. Sa "niedostepne" z natury rzeczy, Wilulesmile
        • marouder.com.pl Poza tem wyglada ja zul... 26.10.12, 17:46
          ...jak zreszta duza czesc altorytetow z dziedziny nauk spolecznych, na ktorych gazeta sie zazwyczaj powoluje, Nie moja winasmile
        • wikul Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 17:59
          marouder.com.pl napisał:

> Nie dysponuje takimi badaniami, bo nimi dysponowac nie moze. Sa "niedostepne" z
          > natury rzeczy, Wilulesmile

Badania socjologiczne niedostepne dla socjologów ?
          • marouder.com.pl Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 18:11
            Nie, z natury rzeczy oznacza, ze wyniki badan w zadnym wypadku nie pokryja sie z hipoteza stawiana na wstepiesmile
            • wikul Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 18:35
              marouder.com.pl napisał:

> Nie, z natury rzeczy oznacza, ze wyniki badan w zadnym wypadku nie pokryja sie
              > z hipoteza stawiana na wstepiesmile

Znasz te badania ? To podziel sie z nami. Może jest odwrotnie, że to wyborcy PiS utrzymują wyborców PO ?

Zacytuję Markowskiego:
              Prawie trzykrotnie więcej ludzi z wyższym wykształceniem jest zazwyczaj w elektoracie Platformy w stosunku do PiS. Jest to elektorat wielkomiejski, dobrze sytuowany i zadowolony z własnych osiągnięć. Można na to spojrzeć jeszcze inaczej: zarówno rządzący, jak i opozycja budują dwie Polski. W dużym uproszczeniu - jedna Polska to kraj ludzi zapracowanych, wstających z rana i biegnących do roboty, zatroskanych o swe przedsiębiorstwa i ekonomiczne interesy. Ludzie ci zarabiają, ale też płacą ogromne podatki. Oni mają swoje warsztaty, ciężarówki, restauracje, pracują po 16-18 godzin na dobę, a później ich ciężko zarobione pieniądze trafiają do budżetu. Naturalnie, mamy też elektorat opozycji, który składa się z ludzi starszych, żyjących z emerytur. W PiS jest też zawsze nadreprezentacja grupy rencistów. W Polsce - jak wiemy - w tej grupie są ludzie autentycznie schorowani, ale połowie nic nie dolega. Są tam ludzie niezwykle "zaradni", którzy nie bardzo palą się do pracy, chociaż nie zawsze jest tak, że nie ma gdzie zarabiać. Kiedy PiS wychodzi z hasłem solidaryzmu, to tak naprawdę zwraca się do elektoratu PO, bo jej własny elektorat nie ma się czym solidaryzować z innymi; większość elektoratu PiS - poza wsparciem duchowym - nie może pomóc niedołężnym, schorowanym i pozostającym bez pracy, bo dość kiepsko zasila budżet.

Zresztą, spytaj Andrzeja, on jest jednym z tych na których powołuje się Markowski.
              • marouder.com.pl Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 19:06
                Czyli co powiedzial innego niz ja? Elektorat sklada sie z administracji i czesci ich rodzin, ze srodowiska akademickiego, realizatorow medialnych kapmanii i ich maloletnich spozywcow. Cus nadto?
                • wikul Re: Prof. Markowski koresponduje 26.10.12, 19:15
                  marouder.com.pl napisał:

> Czyli co powiedzial innego niz ja? Elektorat sklada sie z administracji i czesc
                  > i ich rodzin, ze srodowiska akademickiego, realizatorow medialnych kapmanii i i
                  > ch maloletnich spozywcow. Cus nadto?

Przeczytaj uważnie jeszcze raz, zwracjąc uwagę na te zdania:

Ludzie ci zarabiają, ale też płacą ogromne podatki. Oni mają swoje warsztaty, ciężarówki, restauracje, pracują po 16-18 godzin na dobę, a później ich ciężko zarobione pieniądze trafiają do budżetu. ...
                  Naturalnie, mamy też elektorat opozycji, który składa się z ludzi starszych, żyjących z emerytur. W PiS jest też zawsze nadreprezentacja grupy rencistów. W Polsce - jak wiemy - w tej grupie są ludzie autentycznie schorowani, ale połowie nic nie dolega. Są tam ludzie niezwykle "zaradni", którzy nie bardzo palą się do pracy, chociaż nie zawsze jest tak, że nie ma gdzie zarabiać.
                  • rycho7 co to jest wydajnosc? 26.10.12, 19:31
                    wikul napisał:

> chociaż nie zawsze jest tak, że nie ma gdzie zarabiać.

Widze w tej kwestii zagadnienie multiplikacji jazni.

Po to skikales bez tyn plot.

Piszesz o elektoracie, ktory wolniej machajac lopata generuje gigantyczne zyski.
    • wikul Prof. Markowski koresponduje a prof.Pawłowicz ... 26.10.12, 18:45
      ... strofuje, prostym żołnierskim spie...j.

deser.pl/deser/1,111857,12743253,Poslanka_PiS_do_posla_SLD___Spier____j___Podczas_obrad.html
      • marouder.com.pl Ja np. bardzo czesto mowie spjordalaj:) 26.10.12, 19:09
        ..dotyczy to zazwyczaj zuli i innych rozmaitych metowsmile
        • wikul Re: Ja np. bardzo czesto mowie spjordalaj:) 26.10.12, 19:17
          marouder.com.pl napisał:

> ..dotyczy to zazwyczaj zuli i innych rozmaitych metowsmile

Ale nie jesteś posłem profesorem, rydzykowym katolikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka