Dodaj do ulubionych

Końce świata są świetną okazją

21.12.12, 11:02
do wzruszających pożegnań i radosnych powitań , gdy okazuje się ,że to jeszcze nie teraz.

Żyjemy dalej . W związku z tym życzę wam wszystkiego czego sobie wymarzycie z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.
Łask Bożych dla prawomyślnych i łask pozostałych dla lewomyślnych.

A.
Obserwuj wątek
    • pro100 koniec świata to będzie dopiero 21.12.12, 11:12
      jak wincenty powie prawdę o stanie polskich finansów. a póki co to oby nam się nie gorzej jak dotychczas.
      • melord Re: koniec świata to będzie dopiero 21.12.12, 11:27
        za okolo 40 minut( w/g "ekspertow")wiec zostalo troche czasu by cos mocniejszego lyknac dla kurazu......
    • polski_francuz Mam niedaleko 21.12.12, 11:32
      miejsce ktore sie uchowa.

Im starszy jestem tym bardziej przekonany, ze te nadchodzace pokolenia nie da sobie rady z problemami.

Pociesza mnie jedynie to, ze pokolenie moich rodzicow dosc podobnie myslalo.

PF
      • melord Re: Mam niedaleko 21.12.12, 11:55
        dolacze link tego jedynegomiejsca ?? ,po angielsku...
        www.france24.com/en/20121219-reporter-notebook-apocalypse-now-bugarach-maya-doomsday-december-21
        u mnie zapada kolejna cicha i spokojna noc... ale, you never know
      • rycho7 slabosci eugeniki 21.12.12, 18:26
        polski_francuz napisał:

> Im starszy jestem tym bardziej przekonany, ze te nadchodzace pokolenia
        > nie da sobie rady z problemami.

Zycie to nie je bajka. Moim ulubionym okresem dla takich rozwazan jest 536/537 ne. Po wybuchu wulkanu na Jawie byly dwa roki bez lata. Znaczna czesc ludnosci Europy wymarla z glodu. Dla nich to byl rzeczywisty koniec swiata.

Chaos rozwiazan natury sprawia, ze moze ona sobie olewac "ludzkie" konce swiata. No chyba, ze sa to koncy w wodu.

Z pewna taka satysfakcja ocenilem moj dzisiejszy dzien codziennej krzataniny. Nie wiem dlaczego sadzilem, ze koniec bedzie 2012.12.21 21:21 lub 2012.12.21 21:12 .

Co do nadchodzacych pokolen to zalezy to od sukcesow zaliczenia ich do zborowosci odpowiedzialnej za stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej.
        • rycho7 errata 21.12.12, 19:26
          rycho7 napisał:

> koniec bedzie 2012.12.21 21:21 lub 2012.12.21 21:12

Slepym okiem widac. ze 2012.12.21 21:02, lub jakos tak.
          • polski_francuz Jesli przezyjemy 21.12.12, 19:54
            to pogadamy jeszcze.

Jesli nie to byles i Ty i bambuk milymi kolegami forumowymi.

Co pisze, na wszelki wypadek, bo ruszam rano na narty i niezbyt wiadomo czy jest dostep do internetu czy nie.

Pozdro

PF
          • andrzejg Re: errata 21.12.12, 20:41
            rycho7 napisał:

> rycho7 napisał:
            >
            > > koniec bedzie 2012.12.21 21:21 lub 2012.12.21 21:12
            >
            > Slepym okiem widac. ze 2012.12.21 21:02, lub jakos tak.

no, nie doczytałem
        • andrzejg Re: slabosci eugeniki 21.12.12, 20:41
          rycho7 napisał:

> Z pewna taka satysfakcja ocenilem moj dzisiejszy dzien codziennej krzataniny. N
          > ie wiem dlaczego sadzilem, ze koniec bedzie 2012.12.21 21:21 lub 2012.12.21 21:
          > 12 .
          >

mi bardziej pasowała 2012.12.21 21:02
    • oleg3 Dzięki. I ja też życzę 21.12.12, 12:31
      Cytat
      W związku z tym życzę wam wszystkiego czego sobie wymarzycie z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.

Święta "zimowe" czy "wiosenne" to trudny okres dla lewomyślnych. Trzymajcie się!
      • rycho7 Re: Dzięki. I ja też życzę 21.12.12, 18:39
        oleg3 napisał:

> Święta "zimowe" czy "wiosenne" to trudny okres dla lewomyślnych.

Ciekawe dla mnie jest to, ze skoncentrowalem sie na tym czy Ty wierzysz w to co napisales. Ja zdecydowanie chcialbym sie podczepic do komplementu lewomyslnego.

Jestem w pewnym sensie tradycjonalista. W moim ateistycznym domu kultywuje sie tradycje wszystkich Heimatow. Ktore sie da polaczyc na Wigilie, koncentrujac sie na chwili obecnej. Tatarskiej, karaimskiej akurat sie nie da. Ale to zaden problem.

W "przeddzien" obchodzimy stara slowianska obiate, trzebe, ... Potrafimy to zrobic postnie. Po slowiansku bogowie by sie obrazili bez obzarstwa, opilstwa, orgii. Lekko zmodyfikowawszy pozostawilismy obzarstwo, opilstwo i zoofilie (przemowia o rozkoszy). Rodzina jest nawazniejsza, pardon Deutschland ueber alles.
    • sz0k Re: Końce świata są świetną okazją 21.12.12, 13:22
      andrzejg napisał:

> Łask Bożych dla prawomyślnych i łask pozostałych dla lewomyślnych.

Łał, dzięki andrzeju. Tobie również, ja łask bożych życzę głównie lewomyślnym smile
      • benek231 Wiesz gdzie mozesz sobie wetknac te boze laski?:O) 21.12.12, 13:38
        No sprobuj zgadnac... wink

A bedzie Ci weselej w nadchodzace swieta. Czego Tobie, i pozostalym prawuskom, serdecznie zycze.
        • sz0k nawet bydlęta mogą przemówić w Wigilię ludzkim 21.12.12, 14:52
          głosem. Czyli nabrać trochę cech człowieczych. Czego tobie życzę.
          • dachs bydlęta mogą, 21.12.12, 15:23
            ale, jak wiadomo, każde bydlę ma swój rozum.
          • benek231 No to zdzwoncie sie w wigilie ze Szkopem :O) 22.12.12, 01:50
            I porozmawiajcie sobie jak bydlatko z bydlatkiem. smile

Andrzej staral sie nie obrazac nikogo, ani pod nikogo robic wycieczek. Ty natomiast myslales, ze jestes bardzo sprytny z ta swoja przebiegle zawoalowana zlosliwoscia. No i wyszlo jak wyszlo.

Szkoda, ze nie jestes w stanie zrozumiec powyzszego, a nie wszystkich mozna czestowac "laska boska", wyobraz sobie, jesli potrafisz. Niniejsze zyczenia swiateczne mozna skladac i bez łasek. Innymi slowy, te laski dla lewomyslnych mogles sobie smialo darowac, gdyby kiedys nauczono Cie delikatnosci.
            • marouder.com.pl No, hohoho, jakaz finezja.. 22.12.12, 05:59
              To ja, pozwolisz pozycze twojemu murzynowi, by cie chwacko trzymal w swoich objeciach..powiedzmy jak Tatarzyn, ktoren lubial trzymac za leb.

Do wyrzygu udanych "swiat grudniowych" tobie i murzynowi.
            • sz0k beznadziejny przypadek 22.12.12, 09:11
              Tutaj tylko egzorcyzmy mogą ewentualnie pomóc.
              • benek231 To jest tak jak z tym waszym zasranym krzyzem :O) 22.12.12, 13:29
                gdybyscie nie wciskali go ludziom na sile to pozostalby krzyzem. A w sytuacji gdy stal sie symbolem panstwowym stal sie zarazem sciennym gownem.

Zajrzyj czasem do wpisow pod artykulami ocierajacymi sie o kk, a przekonasz sie, ze to juz calkiem inne klimaty niz za zycia Ober_Zlodzieja. Niespelna dziesiec lat a jada na ten zlodziejski kosciolek az milo smile
                • sz0k mam dość twoich bluźnierstw, także papa n/txt 22.12.12, 20:39

• dachs Re: Końce świata są świetną okazją 21.12.12, 15:53
      A nie wypuścileś okazjonalnego tortu na koniec świata?
      I Tobie choć żeś "lewomyślny" Łask Bożych życzę, bo dlaczego miałby ich Pan ludziom dobrym odmawiać?
      • andrzejg tu jest dylemat 21.12.12, 16:10
        dachs napisał:

> A nie wypuścileś okazjonalnego tortu na koniec świata?

Byłem pewny od początku ,że nie należy wykorzystywać w handlu zabobonnej wiary.

> I Tobie choć żeś "lewomyślny" Łask Bożych życzę, bo dlaczego miałby ich Pan lud
        > ziom dobrym odmawiać?
        >

Zastanawiam się ,czy czasem zbiór łask pozostałych nie jest ciekawszym?
        smile

Zdrowia Borsuku.

A.

P.S.
        Ja szczęśliwie wracam do niego i wiosna jest aktualna, a przewodnikiem książka smile
        Start w Roncesvalles. Być może.
        • dachs Re: tu jest dylemat 21.12.12, 16:41
          andrzejg napisał:

> Byłem pewny od początku ,że nie należy wykorzystywać w handlu zabobonnej wiary.

Potwierdza moje słowa o człowieku dobrym

> Zastanawiam się ,czy czasem zbiór łask pozostałych nie jest ciekawszym?
          > smile

Skoro nawet katolikom Bóg pozostawia wolny wybór, tym bardziej Tobie

> Start w Roncesvalles. Być może.

Też mam respekt wobec Pirenejów
    • piq koniec świata jest jak koniec sznurka,... 21.12.12, 17:59
      ...pociągasz za koniec, a to - okazuje się - jest początek. Wszystkim wszystkiego lepszego w Bodre Święto Bożego Narodzenia.
    • ada08 "Wśród ofiar nie było Polaków" 21.12.12, 21:53
      Taki rysunek Andrzej Mleczko z komentarzem zamieścił w świątecznej Polityce:
      siedzi facet przed kamerą i mówi
      Dzisiaj miał miejsce koniec świata. Wśród ofiar nie było Polaków.

Dlatego nie zauważyliśmy, ale on był, był...

Wszystkiego dobrego wszystkim w nowym-starym świecie smile
      a.
    • krates-8 Sympatyczny wąteczek 8> 21.12.12, 23:49
      kolejne posty
      czytam coraz bardziej
      zaskoczony
      nagłą ich serdecznością
      dziwnie powszechną
      co Wam Kochani dolega?
      niezależnie od przyczyny
      skorzystam i wyznam
      ja Was też