Gość: Herman IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:58 No i wylazło szydło z worka ? ściagnąc za nogi jak najniżej to tylko potrafia w Brukseli ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Kowalski Typowo po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:01 to typowo polskie zachowanie, przyslowiowy Kowalski nie moze miec lepiej ode mnie, wiec zrobie wszystko, zeby mial gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolopp Typowo po zydowsku...Droga Gazecino... IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 26.07.04, 13:45 Wyjasnij prosze co to takiego to "srodowisko negocjatorow"? Czy to ci sami ktorzy Polske sprzedawali w imie wlasnych stanowisk i innych osobistych interesow? PS jak ktos sie podpisuje jako Jan KOwalski, Polak Katolik, to juz od razu widac ze z niego taki Polak jak Sergiusz KOwalski, Anna Bikont i inni z grupy trzymajacej wladze i "srodowiska negocjatorow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brach Re: Typowo po zydowsku...Droga Gazecino... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.07.04, 14:14 myślę że to jednak "Polacy-katolicy" zablokowali tę kandydaturę kopnięty faszysto. A tak wogóle to jakoś nie widzę różnicy po między ludźmi ze względu na wirę. Niedaj się długo prosić i zastrzel się sam! Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 intrygantka Hubner i Turczyński właścicielami Unii 26.07.04, 15:07 Znowu te czerwone p...dolone pajaki i gnidy chca zagarnąc jakis obszar dzialalnosci dla siebie. Trzeba szybko spuścic do kanału tę ambitną intrygantke i jej głupawego ruchacza (byłego agenta SB) choćby cegła. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 agent SB, Truszczyński chce też sobie dorobić 26.07.04, 15:09 do SB-ckiej emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa SYFILIS ULECZALNY, ANTYSEMITYZM JESZCZE NIE IP: *.isp.pl 27.07.04, 06:55 Bo pierwszy, jest sprawą bakterii, a drugi sprawą niedostatku rozumu. Z pustego nie nalejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Typowo po zydowsku...Droga Gazecino... IP: *.atr.bydgoszcz.pl 27.07.04, 10:30 Krollop - Ty się lecz! Mimo że nie ma maści na Twoją przypadłość, ale próbuj chociaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Niezpelnie. Chodzi o dostanie innych stanowisk. IP: *.adsl.solnet.ch 26.07.04, 13:45 Przy rozdawaniu stanowisk zwraca sie oczywiscie na klucz narodowy. Nie jest wykluczone, ze Polska uwaza, ze inne stanowiska daja wieksze wplywy w wazniejszych dla Polski obszarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eljasz Re: Typowo po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:25 A jezeli ten Kowalski przyjal nazwisko na "ski" i nazywa sie Kwasniewski, a nie Rosenkranz, albo inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk Kogo zamordowal profesor,ze nasi go zjedli IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.04, 12:14 Znowu nic nie wiemy.Musiala byc jakas bardzo powazna przeszkoda,ze nasz czlowiek zostal spalony przez wlasna druzyne.Kto wie,jak to jest lub jaka to moze byc przeszkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: Kogo zamordowal profesor,ze nasi go zjedli 26.07.04, 17:53 Moze nie mieli na niego haka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłamliwa_Gazeta! OSTROŻNIE z informacją w GAZECIE WYBORCZEJ !.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 14:04 Jeśli coś wyczytasz w GW to albo jest to prawdą, przy pomocy której zostaniesz wprowadzony w błąd; Albo jest to kłamstwo, które ma naprowadzić na fałszywe wnioski. Dlatego należy zachować dużą rezerwę do wyczytanego newsa. Nie tak dawno wszyscy na forum napracowali się w temacie nieistniejącego Maybacha O.Rydzyka - skutek informacyjnej roli GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość to już drugi, który nie zostanie szefem po to aby IP: *.wschowa.master.pl 26.07.04, 12:17 dwóch albo trzech innych mogło też sobie dorobić za nieco mniejsze pieniądze. Coż po tytule dla jednego gdy ma być pusto w szkatule kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: to już drugi, który nie zostanie szefem po to IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 12:52 TVN podało, ze takie działania podjął negocjator Truszyński skądinąd znany ze swojej niechlubnej przeszłości w czasach PRL. Masz rację, to skok na kasę w ostatniej chwili, po wyborach nie mieliby szans. Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk 26.07.04, 12:50 A może on się nie nadaje? Nie słyszałem o dokonaniach pana prof. w dziedzinie administrowania nauką. Chociaż jego nazwisko przewija się od lat w sferach rzadowych,to polska"nauka" spadła już w dolne rejony trzeciego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:59 Albo dziennikarze Życia to kretyni, albo ktoś mnie próbuje indoktrynować! Polscy negocjatorzy nie chcą wyższego stanowiska tylko niższe, gdzie tu logika... Hej, pismaki! Nie piszcie lepiej jak czegoś nie rozumiecie i na dodatek dajecie się wciągnąć w jakąś manipulacje! Moim zdaniem albo ten prof. ma coś na sumieniu, że nie można go tam posyłać, albo ta sprawa nie jest taka prosta jak się tym z "Życia" wydaje. Litości! Trochę krytycyzmu, Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sl Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 14:06 Mam wrazenie, ze nie przeczytales artykulu do konca. Polscy negocjatorzy wola nizsze stanowisko od wyzszego, bo to jeden z nich, konkretnie Pan Truszczynski ma je obsdzic. Gdyby Prof. Kleiber dostal to wyzsze stanowisko, to nizsze ba odpadlo. Czy to tak trudno zrozumiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib do Wody Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:10 Po raz kolejny nie wykazaleś się umiejętnością czytania.Sprawa nie jest taka skomplikowana-tort nie jest tak wielki ,aby starczyło dla kazdego.Gdy załapie się bolek,to już nic dla lolka,a przecież "nasi bohaterscy negocjatorzy" z hubner i truszczyńskim na czele zasłużyli chyba na swoje "kawałki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:09 Może sie nie nadaje,może są inne przyczyny ale jedno jest pewne.Polacy jak nikt potrafią sobie świnie podkładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:12 skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Świnie się pchają bo jest publiczne koryto IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:17 Jak by publiczne koryto zlikwidować nie tylko zaoszczędziło by się na kosztach jego utrzymania, ale ci wszyscy co teraz na tym korycie żerują musieli by zająć się pożyteczną pracą, którą jakiś klient zechciał by kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara b. Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:27 Ale nie ma się co dziwić! Często słyszymy, że ktoś się wybił za granicą a w Polsce był niezauwazony.A kim są nasi eurodeputowani? Prawdopodobnie nie dorastają (niektórzy!)do pięt prof.Kleiberowi, więc chcą go wdeptać. Nigdy nie miałam złudzeń co do polskiej mentalności i zawiści, a teraz się co do tego kolejny raz upewniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton banda biurokratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:00 Przecież ci wszyscy (nawet nie złodzieje) biurokraci tak naprawdę nas okradają. Trzeba stworzyć więcej komisji, speckomisji, fundacji, biur rozdziału pomocy, kontrolerów, wysłanników itd. może wszyscy się tam załapiemy - a kto na to zarobi to chuj tę bandę obchodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Ilu strażników trzeba w piekle? IP: 82.177.73.* 26.07.04, 14:05 Jest kawał. Ilu diabełków musi pilnować w piekle szwabów. Tylu ile jest szwabów; Ilu przy anglikach? Na każdego po 2 diabełków; A ilu strażników musi pilnować Polaków? Żadnego. Bo polacy to naród idiotów i jak tylko któryś ma okazję prysnąć, to znajdzie się dweudziestu idiotów polaków, którzy mu to uniemożliwią. Co to ma do tematu artykułu? Nasi negocjatorzy i europosłowie zrobią wszystko, żeby żaden Polak nie zsaszedł wysoko, bo to nie ta opcja polityczna, wartości chrześciajńskie, obraza uczuć religijnych etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Ilu strażników trzeba w piekle? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:16 Sądzisz dziadku że truszczyńskim kierowała wiara(?),w co, w K.Marksa i Lenina. Jak juz "zapracowałes" sobie na swoją emeryturę za "sprawowanie kierowniczej roli " to z niej korzystaj,a nie próbuj konfabulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matta Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 14:06 TAK WYGLADA POLSKIE PIEKLO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANIEK CO JEST DO ...YY NĘDZYYY?! IP: *.umcs.lublin.pl 26.07.04, 14:35 PPRZECIEŻ POLSKICH NEGOCJATORÓW MIAŁA OBOWIĄZYWAĆ KILKULETNIA KARENCJA PRZY OBSADZANIU UNIJNYCH STOŁKÓW POLSKIMI DUPAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: CO JEST DO ...YY NĘDZYYY?! 26.07.04, 15:02 Gość portalu: MANIEK napisał(a): > PPRZECIEŻ POLSKICH NEGOCJATORÓW MIAŁA OBOWIĄZYWAĆ KILKULETNIA KARENCJA PRZY > OBSADZANIU UNIJNYCH STOŁKÓW POLSKIMI DUPAMI. A to z jakiej racji ??????????? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdradzony z takiej racji, zeby twardo negocjowali, a nie IP: *.com 26.07.04, 20:00 sprzedawali Polski za przyszla posade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.cofund.org.pl 26.07.04, 14:57 znam Truszczyńskiego - nie może być cienia prawdy w tych spekulacjach. A już naprawdę: poziom tego forum to tragedia! Ci frustraci (jak się tak prymitywnie odbiera świat to nie dziwota...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanal Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.ibb.waw.pl 26.07.04, 14:56 Dyletantowi Nie!! A kto to jest profesor Kleiber??? I co on takiego wspanialego zrobil dla Polski (polskiej nauki ) ?? Raz widzialem jego wystapienie na zywo - zalosne pustoslowie plus hipokryzja. W trakcie swojego bezbarwnego ministrowania starannie pilnowal stolka - ustepujac we wszystkim. Po pieniadze na badania (zagospodarowane na inne szczytne cele ) wysylal naukowców do Brukseli. gratuluje patriotyzmu - a moze to tylko jazgot?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butcher Bird Szumy,zlepy,ciagi,pierechody i rzygowiny IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.04, 17:06 Skad ta cala powyzsza paczka zawodnikow klika?Co to za oszolomstwo znowu nabylo bileciki do osiedlowego internet-cafe?Co to za polszczyzna tych mad-zibow i innych pacjentow z izby wytrzezwien?Gdzie wyscie wszyscy do szkol chadzali?Czy slyszeliscie chociaz,ze kazda mysl mozna ubrac w strawne stroje?Dlaczego wszyscy oblewacie Forum i czytelnikow swoimi wymiocinami?Czemu zaden z was nie miauknal nawet ad rem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Szumy,zlepy,ciagi,pierechody i rzygowiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:09 brawo, zgadzam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Szumy,zlepy,ciagi,pierechody i rzeznicy IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 19:06 Nie słyszaleś że strawność to pojęcie względne,jedni tak jak pewnie Ty, po przełknięciu g....,uśmiechną się do kamery mówiąc delicous,innym przełykanie tego co urządzają nam codziennie elitki przychodzi trudniej.Tak czy inaczej życzę smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: ptaszku-cip,cip IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:55 Koniec przerwy,czy al-kaida wysadziła "Twój warsztat pracy"-czyli zlew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eljasz - gosc Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:19 Skonczcie wreszcie z zydami popieranymi i sila pchajacymi sie do funkcji. Niech sie wezma do fizycznej pracy. Ta im nie pisana w torze? Dlaczego tylko zydostwo, zydostwo, zydostwo w nieskonczonosc. Sam jestem zydem polskim i bronie tego, co polskie. To dziadostwo jedzie na amerykanskim szmalu. Czy wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ja nie chcę Kleibera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.04, 23:51 to jakiś chyba śmierdzący leń.. co on przez te 3 lata zrobil dla nauki?? ja o żadnej inicjatywie nie słyszałem. w poprzedniej kadencji przynajmniej szkoły komputeryzowano.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kac Re: ja nie chcę Kleibera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 01:00 A wiesz chociaż, jak on wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibel Re: ja nie chcę Kleibera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 01:09 Nie chcesz Kleibera??? Więc wolisz innych śmierdzących i dodatkowo głupich leni? Wiem, do Brukseli mamy wysłać takiego głupka jak ty, i wtedy nie będziesz protestował, mimo, że smród głupoty wyłazi ci z każdego otworu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfzbroja Re: ja nie chcę Kleibera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:50 ksywa elfhelm to od zakutego łba???? Nic dziwnego, że przez hełm nic nie słyszałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Ja chce Kleibera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:50 Chlopczyku, Ministerstow Nauki nie odpowiada za szkolnictwo na jakimkolwiek poziomie. To "dzialka" MENiS. Inna sprawa jest to,ze sila przebicia Kleibera w walce o wieksze pieniadze budzetowe na badania i rozwoj okazala sie niewielka. I nie do konca jestem pewien czyja jest to wina.Byc moze samego Kleibera,ktory zbyt slabo lobbuje na rzecz zwiekszenia udzialu nauki w budzecie. Byc moze owa "slabosc" ma uwarunkowania "obiektywne" w postaci populistycznych nieukow zasiadajacych w lawach sejmowych. Naklady na nauke relatywnie spadaja a srodowisko naukowe pauperyzuje sie w przyspieszonym tempie.Co owocuje odchodzeniem wielu zdolnych osob z nauki do innych dzialow gospodarki. I slusznie czynia, bo gornolotnym haslem uczestniczenia w misji cywilizacyjnej ani sobie ani swym rodzinom przyszlosci nie zapewnia. Obecnosc Kleibera w Brukseli moglaby dac efekty w postaci zwiekszonego naplywu pieniedzy unijnych do polskich instytucji naukowych. Z tego wzgledu chocby jego aktywna obecnosc w strukturach unijnych bylaby bardziej przydatna niz Truszczynskiego. Czas bowiem "kopaczy dolow" skonczyl sie. Nastal czas "jajoglowcow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.acn.pl 27.07.04, 00:01 Też nie rozumiem, o co sie toczy ta bezsensowna walka pod haslem "Kleiber albo smierc". Rzeczywiscie, dzialanosc p. Kleibera nie bardzo sie rozni od dzialnosci p. Hubner czy p. Truszczynskiego. Po prostu walka o bardzo dobrze platny stolek, nie do ruszenia do emerytury. Skoro Kleiber ma do tego prawo to chyba i Truszczynski,choc to byly komunistyczny szpieg. Dla Polski, dla nauki polskiej bedzie to bez znaczenia, zas dla prof. Kleibera kika milionow zlotych do kieszeni. Pan Kleiber przez 3 lata swojego urzedowania nic dla nauki polskiej nie zalatwil, pieniedzy jest coraz mniej, szans tez. Nowa ustawa o nauce jest gorsza od poprzednich, KBN po rzadami p. Kleibera wydaje pieniadze bez sensu (patrz swiatlowody do ziemi), korupcja i deprawacja kwitnie, zamiast pieniedzy z Brukseli mamy "punkty kontaktowe", w ktorych glowne stanowiska zajmuja kumple p. Kleibera z IPPT. No wiec, gdzie te sukcesy jako sprawnego administratora nauki ? Nalezy wspolczuc nauce europejskiej, jesli takiego administratora chce sobie zafundowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:55 A jednak mi żal ... tego domu wariatów. Nie znają Kleibera, nie znają Truszczyńskiego, opinie czerpią z wiery pismakom i ... pyszczą ... Znam dobrze jednego z wymienionych i wiem, że jest b. pracowity, b. inteligentny, czego i wam życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Polacy ? czy pseudopolacy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorz Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.chem.cornell.edu 27.07.04, 02:54 Bo tu chodzi o synekurki (czytaj: kamizelki ratunkowe) dla tonacego SLD a Kleiber jest z innego rozdania. Haslem pogrobowcow* bolszewizmu jest slynne, rewolucyjne z swojej wymowie haslo "Bo niewazne czyje co je, to je wazne co je moje" *dla mlodszych dyskutantow: pogrobowiec= dziecko urodzone po smierci ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Kleiber to żaden super kandydat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 08:12 Jest w rządzie Millera od początku i NIC DOBREGO dla nauki nie zrobił. Kasy coraz mniej, sensu też. W połowie kadencji zabrał się za komisję offsetową i jak mu wyszło to każdy widzi, kto czyta gazety. A teraz kombinuje jak spieprzyć do Brukseli, bo zaraz mu się posadka skończy. Żaden ideał, może po prostu ktoś przeczytał jego życiorys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Re: Kleiber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:27 Piszesz a nie masz pojecia o czym... Popatrz na rzadowe plany restrykturyzacji nauki w Polsce ( co ciekawsze robi to Ministerstwo Gospodarki a nie Nauki !!! ) a cos zrozumiesz. Oczywiscie, ze chodzi o synekurki tyle, ze szykujacej sie do odejscia ekipy rzadowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.p. Re: Polacy zablokowali nominację ministra do Bruk IP: *.il.pw.edu.pl 27.07.04, 09:56 Upublicznianie tego rodzaju niesprawdzonych i trudnych do udowodnienia informacji jest śmieszne i ośmiesza kandydatów. To przykro słuchać takich wynurzeń. Trudno przecież spodziewać się aby Polska objęła wszystkie najważniejsze stanowiska w Unii, jak również aby objęła takie stanowisko w zakresie nauki, skoro nie ma z Unią umów wzajemnie dostosowawczych, nie mówiąc już o potencjale polskiej nauki, w stosunku do innych krajów. Będzie więc dobrze jeśli Polak zostanie szefem takiego centrum badań, ale nic się nie stanie, jeśli nim nie będzie. Więcej realizmu i rozwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk naukowcy biadolą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:01 Naukowcy biadolą, że jest źle, lecz często sami są sobie winni. Warto popatrzeć, ile tematów badawczych ma szanse na zainteresowanie przemysłu? W krajach wysoko rozwiniętych naukę finansuje głównie przemysł, a kasa państwowa jedynie wspiera główne źródło finansowania. Ludzie pracujący naukowo niczym nie różni się od reszty społeczeństwa - też mają swoje piekiełko i stąd m.in. tak różne opinie nt. Kleibera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruksela O Pana Jana TRUSZCZYNSKIEGO .... IP: *.wol.be.prserv.net 27.07.04, 11:17 Grupa urzednikow w Komisji Europejskiej i w innych Instyt. w Brukseli ZNA, od wielu lat, Pana Jana Truszczynskiego. Pan Jan Truszczynski jest SUPER-zdolny, SUPER...SUPER...SUPER-pracowity i dajcze mu Swiety spokoj !!!! Nalezy mu - naprawde - stanowisko "Komisarza". Alinka Odpowiedz Link Zgłoś