Dodaj do ulubionych

posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą

01.06.13, 17:38
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14019475,Poslanka_PO_myslala__ze_dziennikarz_cytuje_jej_program.html

+++++++++++++++++++++++++++++
kurde, a już myślałem, że polscy dziennikarze to same miernoty są.
Natomiast nie mam żadnej wątpliwości, że posłowie PO to tylko same miernoty są.
Niemniej, ten wywiad z posłanką to niezły ubaw jest właśnie.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 01.06.13, 19:24
      perla napisał:

> Natomiast nie mam żadnej wątpliwości, że posłowie PO to tylko same miernoty są.

gwoli ścisłości to jak na razie jedna posłanka, choć być może znajdziesz więcej

A.
      • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 01.06.13, 20:34
        Gwoli ścisłości to posłanka powiedziała także to:
        Przyzna pan, że w odniesieniu do PiS te plany brzmią bardzo nierealnie, a dokument, na który się pan powołuje, prezentował całość, czyli projekty i sposób ich finansowania. Tym różnimy się od PiS. Poza tym powstał w innej sytuacji gospodarczej.

Co dla mądrego człowieka jest wystarczającym wyjaśnieniem natomiast dla durnego perły to okazja by kopnąć premiera Tuska.
        Perła, niemoto. Nie godzien jesteś pana premiera nawet w tyłek pocałować, kościelny wycieruchu!
        • pro100 dobrze, że aquanecie 02.06.13, 05:52
          pikrat napisał:

> Perła, niemoto. Nie godzien jesteś pana premiera nawet w tyłek pocałować,

choć jeden pikrat godzien jest pana premiera w tyłek całować. zatem całuj ust nie żałuj.
          • piq pokrak popiera całowanie męskich tyłków... 03.06.13, 04:45
            ...przez chłopczyków, więc niech sobie postępowo folguje z tow. Tuskiem.
            • kolter-xl Re: pokrak popiera całowanie męskich tyłków... 16.07.13, 08:55
              piq napisał:

> ...przez chłopczyków, więc niech sobie postępowo folguje z tow. Tuskiem.

Ty wolisz pieszczoty od przodka , masz dobre ochraniacze na kolana ?
        • oleg3 Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 09:13
          pikrat napisał:

> Co dla mądrego człowieka jest wystarczającym wyjaśnieniem

Nie dla "mądrego" tylko dla idioty.
          • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 11:28
            oleg3 napisał:

> pikrat napisał:
            >
            > > Co dla mądrego człowieka jest wystarczającym wyjaśnieniem
            >
            >
            > Nie dla "mądrego" tylko dla idioty.

Czegoś nie zrozumiałeś? Zapytaj, spróbują ci napisać tak być zrozumiał.smile
        • ewa8a Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 10:01
          pikrat napisał:
          >Gwoli ścisłości to posłanka powiedziała także to:
          Przyzna pan, że w odniesieniu do PiS te plany brzmią bardzo nierealnie, a dokument, na który się pan powołuje, prezentował całość, czyli projekty i sposób ich finansowania. Tym różnimy się od PiS. Poza tym powstał w innej sytuacji gospodarczej.

Co pani posłanka chciała udowodnić tą pokrętną filozofią ?
          Plany w odniesieniu do PiS zabrzmiały pani posłance w pewnym momencie nierealnie. Czyżby w odniesieniu do PO brzmiały realnie ? Życie pokazało, że są równie nierealne, demagogiczne i oszukańcze.

>Co dla mądrego człowieka jest wystarczającym wyjaśnieniem natomiast dla durnego perły to okazja by kopnąć premiera Tuska.

Dla mądrego człowieka nie jest to żadne wyjaśnienie, tylko następny gol do własnej bramki w wykonaniu pani posłanki. To tylko mądry inaczej potrafi bezkrytycznie usprawiedliwić wszystko co zrobi jego pupil, nawet wówczas, gdy usprawiedliwenie nie trzyma się kupy. Premierowi Tuskowi przydałby się od czasu do czasu porządny kopniak, tylko niestety nie ma kto go wymierzyć. Dobrze, że w pogotowiu czekają chętni, do ucałowania skopanego tyłka, gdyby jednak ktoś się ośmielił.

Wielkie brawa dla dziennikarza za tę kapitalną prowokację. Pokazała, że z naszych podatków oplacani są wybrancy narodu, którzy nie znają programu wlasnej partii, a przy okazji wyszła na jaw polityczna hipokryzja i przypomniano obietnice bez pokrycia, które powinny być przypominane stale, systematycznie, do znudzenia.

PS. Nie trzymam z Perłą, Olegiem czy PiSem. Po prostu samodzielnie myślę. Spróbuj także.
          • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 11:24
            Plany, programy - wszystko to stanowi całość. Paroma problemami wyrwanymi z całościowego planu można zmanipulować każdego, zatem "sukces" dziennikarza nie jest tak wielki jak by się wydawało. Ale dziennikarz pokazał coś jeszcze. Pokazał, że polscy politycy utrzymują się w normie wszystkich polityków na świecie: nie zdobędziesz władzy bez obietnic. Ja nawet czasem wierzę, że cel jakim jest posiadanie władzy uświęca te środki. Chyba tylko idealistka w typie Ewy mogłaby oczekiwać, że znajdzie się polityk, który powie, ze będzie rządził jak się da w dynamicznie zmieniającym się świecie. Polityk, który nie dość, że nie obieca świetlanej przyszłości to jeszcze powie, że się pogorszy.

Wybrańcy narodów, nie są niestety cudotwórcami. Podlegają różnym słabościom, wierzą doradcom i czasem kiepsko na tym wychodzą. Platforma Obywatelska, czy się to komuś podoba czy nie i tak jest partią najlepszą z możliwych. Ja osobiście wolałbym by ze swoich szeregów wyrzuciła balast piątej kolumny Watykanu, by wreszcie rozwiązano przynajmniej problemy ideologiczne skoro z gospodarczymi nie idzie tak jak trzeba, ale pocieszam się, że nikt inny nie zastąpiłby PO w rządzeniu z lepszym rezultatem niż ten, który jest. Bo co? - sklerotyk Miller dałby rady, bez suflera? Kaczyński? Płaczek Ziobro?
            Na bezrybiu trzeba cieszyć się tym co jeszcze udało się złowić.

Droga Ewuniu. Ja mam serdecznie gdzieś Twój idealizm. To ja stąpam twardo po ziemi a nie Ty. Trochę realizmu pozwoli Ci zrozumieć, że "nie trzymanie z perłą" ale popieranie go w poniżaniu premiera jest trzymaniem z perłą właśnie. Pomyśl trochę, może to wreszcie zrozumiesz. A może potrzebujesz zwycięstwa PiS aby do Ciebie to niebezpieczeństwo dotarło?
            • ewa8a Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 15:54
              pikrat napisał:
              > Chyba tylko idealistka w typie Ewy mogłaby oczekiwać, że znajdzie się polityk, który powie, ze będzie rządził jak się da w dynamicznie zmieniającym się świecie.

Oczekuję, że znajdzie się polityk, który nie będzie kłamał. A póki takowy nie pojawił się na horyzoncie, nie popieram nikogo, bo nie mam w zwyczaju rzucać się na szyję pierwszemu lepszemu, tylko dlatego, że inny jest od niego gorszy. Jeśli facet obiecuje, że będzie obniżał podatki, a następnie je podwyższa, zamiat obiecanej likwidacji podatku Belki, likwiduje lokaty jednodniowe, to jest dla mnie stracony na zawsze.

>Droga Ewuniu. Ja mam serdecznie gdzieś Twój idealizm. To ja stąpam twardo po ziemi a nie Ty

Ha, ha, ha, właśnie wyszło na jaw, kto tu stąpa, a kto jest idealistą, skłonnym wybaczyć wszystko.

> Trochę realizmu pozwoli Ci zrozumieć, że "nie trzymanie z perłą" ale popieranie go w poniżaniu premiera jest trzymaniem z perłą właśnie. Pomyśl trochę, może to wreszcie zrozumiesz. A może potrzebujesz zwycięstwa PiS aby do Ciebie to niebezpieczeństwo dotarło?

Zawsze poprę Perłę, gdy będzie myslał podobnie jak ja. Każdego zresztą, bo nie jestem idealistką i nie mam zamiaru nikogi i niczego bronić do utraty tchu. Nie widzę tu niczego, co by ,,premiera ponizało’’, no chyba, że ponizeniem jest cytowanie jego bajek i przypominanie ich światu.
              Nie strasz mnie PiSem, bo przypomina mi to straszenie przez religiantów islamem w celu zaakceptowania rządów kleru. Nieudaczników i kłamców trzeba odsuwać od władzy, bez względu na konsekwencje, bo tolerowanie ich wybryków daje im zbytnią pewność siebie i zachęca do coraz to śmielszych ekscesów.
          • andrzejg Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 17:14
            ewa8a napisała:

> PS. Nie trzymam z Perłą, Olegiem czy PiSem. Po prostu samodzielnie myślę. Sprób
            > uj także.
            >

hehe
            i po co ta asekuracja?
            a reszta OK

A.
            • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 18:01
              andrzejg napisał:

> ewa8a napisała:
              >
              > > PS. Nie trzymam z Perłą, Olegiem czy PiSem. Po prostu samodzielnie myślę.
              > Sprób
              > > uj także.
              > >
              >
              > hehe
              > i po co ta asekuracja?
              > a reszta OK
              >
              > A.
              Co jest OK?

Podobno byłeś za Platformą. Okręt tonie - szczury uciekają? sad
              • andrzejg Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 18:24
                pikrat napisał:

>
                > Podobno byłeś za Platformą. Okręt tonie - szczury uciekają? sad
                >
                >

Wypowiedź Ewy jest OK
                Jak nie rozumiesz problemu zidiocenia posłanki, to lepiej skieruj swoje sympatie polityczne w innym kierunku

A.
                • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 19:29
                  Ja napisałem jak rozumiem wypowiedź. Napisałem też ogólnie o politykach, o politycznych obietnicach. Jednym słowem wypowiedziałem się na temat. Ty piszesz OK i ma mnie to przekonać. Rzeczywiście co raz mniej jest takich, na których Platforma mogłaby się opierać. Wszystko jakieś takie mimozowate... Fe...
                  • andrzejg Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 20:02
                    Ty napisałeś ,że zgadzasz się na to , aby partie składały obietnice bez pokrycia , co dla mnie jest totalnym nonsensem i krótkowzroczne. Wyśmianie tych obietnic przez posłankę PO daje do myslenia i należałoby się zastanowić , czy rzeczywiścia nie były one bez pokrycia.

Pani posłanka zaś wykazała się totalną niekompetencją ponieważ:
                    - nie zna programu i obietnic własnej partii
                    - daje się podpuścić jakiemuś dziennikarzowi , podczas gdy zawodowy polityk powinien być wyczulony i ostrożny, a jej rozum odjęło i zaczęła się ślinić jak pies Pawłowa na sam dźwięk słowa PiS. Gdyby miała odrobinę oleju to dałaby sobie czas prostym stwierdzeniem ,że potrzebuje go więcej na zapoznanie się z przedstawianym programem i da odpowiedź w późniejszym terminie.
                    -jak już dała się podpuścić , to zaczyna się głupio tłumaczyć , że były inne warunki gospodarcze. Przecież program układa się przewidując rozwój gospodarczy kraju , biorąc pod uwagę również jego niekorzystny kierunek. Tłumacząc w ten sposób daje do zrozumienia, że układali go chłopaczki i do tego na hurra, a do tego usprawiedliwia równocześnie np. program PiS z iluś tam tysiącami mieszkań...

Totalna porażka z tą panią poseł.

Widzę ,że przeżywasz wpadki poszczególnych ludzi związanych z PO. Trudno. Są takie i żadne fanatyczne zaklęcia i próby zamiecienia pod dywan tego nie zmienią. Takie zachowania przystoją fanatykom PiS , a nie zdroworozsądkowym wyborcom PO ... przecież takich chciałbyś mieć.

A.
                    • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 20:25
                      ... chciałbym mieć i ... mam. Żaden człowiek, który choć ma odrobinę oleum w głowie nie zagłosuje za PiS. Mogą zrobić to jedynie odurzeni religijnie ale trudno ich nazwać zdroworozsądkowymi.

"Totalna" porażka pani poseł nie jest, moim zdaniem, tak totalna. Takie porażki, jak już wspomniałem, notują politycy wyższej rangi niż poseł. W polityce liczy się zbiorowa mądrość a nie jakieś tam wpadki, które natychmiast rajcują politycznych wrogów. Mnie chodzi o to, że
                      my, sympatycy konkretnej partii nie możemy dawać pola naszym wrogom bo nigdy nie będą nam za to wdzięczni a raczej potraktują to jako słabość i wykorzystają przeciw nam. Zobacz jak tu się popierają religianci. Żaden nie wyskoczy z czymś przeciw innemu religiantowi mimo, ze często mają zdania skrajnie różne.
                      • oleg3 Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 09:05
                        pikrat napisał:

> W polityce liczy się zbiorowa mądrość a nie jakieś tam wpadki, które
                        > natychmiast rajcują politycznych wrogów.

Też czytywałem Lenina! Łza się w oku kręci. Młode pokolenie nawet nie wie kim był ten geniusz.

• pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 12:06
                          No popatrz a ja nigdy go nie czytałem. Zatem to moja myśl jest nieskażona ideowo w odróżnieniu od twojej. Coś jest na rzeczy z tym Leninem kiedy się pomyśli, że PiS także komunizuje a ma twoje poparcie. Do czego jeszcze się przyznasz? smile
                          • oleg3 Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 12:28
                            pikrat napisał:

> No popatrz a ja nigdy go nie czytałem. Zatem to moja myśl jest nieskażona ideow
                            > o w odróżnieniu od twojej.

Oczywiście, że jest nieskażona. Refleksją!
                        • kolter-xl Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 16.07.13, 08:57
                          oleg3 napisał:

> Też czytywałem Lenina! Łza się w oku kręci. Młode pokolenie nawet nie wie kim był ten
                          geniusz.

No widzisz za to każdy zwąchany z polską prawicą wie jak witać się w stylu adolfa
            • ewa8a Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 15:58
              andrzejg napisał:
              > hehe i po co ta asekuracja? a reszta OK

Myślałam, że jak uprzedzę, to teorii spiskowej nie będzie. Niestety i tym razem okazało się, że jestem w zmowie z Perłą :
              ,, Trochę realizmu pozwoli Ci zrozumieć, że "nie trzymanie z perłą" ale popieranie go w poniżaniu premiera jest trzymaniem z perłą właśnie’’
              • perla Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 03.06.13, 17:45
                ewa8a napisała:

> Myślałam, że jak uprzedzę, to teorii spiskowej nie będzie. Niestety i tym razem
                > okazało się, że jestem w zmowie z Perłą :

ja myślę, że takich zmów miedzy nami jest więcej.
                Np. w poglądach kulinarnych, czy człowiek a pies i kot.
                Ja się też z niektórymi twoimi tezami całkowicie zgadzam, mimo, że światopoglądowo jesteśmy na innych orbitach właśnie.
    • krates-8 Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 02:42
      I dodała: Ten program powstał w innej sytuacji gospodarczej.

fakt
      powstał przed rządami po
      teraz po 6 latach tych rządów
      nawet po nie miałoby tyle bezczelności
      by tak łgać w żywe oczy
      • perla 3 X 15 02.06.13, 11:03
        projekt 3 X 15 pomysłu PO był najważniejszym powodem, że w 2005 roku glosowałem na PO a w wyborach prezydenckich na Tuska.
        Dziś PO po 6 latach rządzenia ma i swojego premiera i prezydenta a o projekcie 3 X 15 nie ma śladu. Zamiast 3 X 15 mamy za to 18, 19, 32, i 23.
        To pewnie wina Kaczyńskiego właśnie.
        • wikul Re: 3 X 15 02.06.13, 22:02
          perla napisał:

> projekt 3 X 15 pomysłu PO był najważniejszym powodem, że w 2005 roku glosowałem
          > na PO a w wyborach prezydenckich na Tuska.
          > Dziś PO po 6 latach rządzenia ma i swojego premiera i prezydenta a o projekcie
          > 3 X 15 nie ma śladu. Zamiast 3 X 15 mamy za to 18, 19, 32, i 23.
          > To pewnie wina Kaczyńskiego właśnie.

Chciałeś powiedzieć że uwierzyłeś w ten nierealny pomysł? Przecież do tego jest potrzebna większość której w parlamencie nigdy nie mieli.
          • perla Re: 3 X 15 03.06.13, 17:52
            wikul napisał:

> Chciałeś powiedzieć że uwierzyłeś w ten nierealny pomysł?

uwierzyłem

> Przecież do tego jest
            > potrzebna większość której w parlamencie nigdy nie mieli.

czegoś nie łapię. Przecież PO rządzi od 6 lat bo ma większość w sejmie właśnie.
            • pikrat Re: 3 X 15 03.06.13, 18:27
              perla napisał:

> wikul napisał:
              >
              > > Chciałeś powiedzieć że uwierzyłeś w ten nierealny pomysł?
              >
              > uwierzyłem
              >
              > > Przecież do tego jest
              > > potrzebna większość której w parlamencie nigdy nie mieli.
              >
              > czegoś nie łapię. Przecież PO rządzi od 6 lat bo ma większość w sejmie właśnie.

Bałwanku, ty już prawie niczego nie łapiesz. PO nie ma większości w Sejmie, dlatego dzieli władzę z obrotowym Peeselem. Stąd też wynikają pewne irytujące sytuacje ale jest i tak lepiej niż gdyby oddać władzę wariatom z PiS.
            • wikul Re: 3 X 15 03.06.13, 18:33
              perla napisał:

> wikul napisał:
              >
              > > Chciałeś powiedzieć że uwierzyłeś w ten nierealny pomysł?
              >
              > uwierzyłem
              >
              > > Przecież do tego jest
              > > potrzebna większość której w parlamencie nigdy nie mieli.
              >
              > czegoś nie łapię. Przecież PO rządzi od 6 lat bo ma większość w sejmie właśnie.

Większość pozwalającą na rządzenie ale nie na przeforsowywanie WSZYSTKICH pomysłów.
              Na ten pomysł na pewno by nie zgodziło się PSL. Jak ostatnio na reformę sadowniczą Gowina. Zresztą do przeforsowania tego pomysłu potrzebna by byłą chyba większość kwalifikowana (podatki). Ale nie mam pewności.
              • perla Re: 3 X 15 03.06.13, 18:41
                wikul napisał:

> Większość pozwalającą na rządzenie ale nie na przeforsowywanie WSZYSTKICH pomys
                > łów.

ale czy ten projekt próbowano chociaż wprowadzić na komisje sejmowe?
                Poza tym, PO ma o wiele większe możliwości blokowania pomysłów PSL.
                Jakby chcieli to zrealizować to by dali PSL coś w zamian właśnie.
              • krates-8 misterna argumentacja 04.06.13, 02:15
                psl na pewno nie zgodziłoby się na 3 x 15
                tu trochę brakuje mi słowa harcerza
                że na pewno
                ale się nie upieram

po się zorientowało że z 3 x15
                nic nie wyjdzie
                bo psl nie pozwoli
                no i potrzebna byłaby większość kwalifikowana
                więc podnieśli vat z 22 do 23
                w końcu suma 22 i 23
                też daje 45
                • gerry Re: misterna argumentacja 04.06.13, 13:28
                  a to dobre,, jak w piłkarskim pokerze, miało być 3x15 i jest 3x15!
        • krates-8 Re: 3 X 15 02.06.13, 22:30
          nie głosowałem na partie
          zwane proeuropejskimi
          ale kibicowałem pomysłowi 3x15
          teraz myślę że to był pic od samego początku
          by pozyskać wyborców ufających wolnemu rynkowi
          gdzie teraz się tacy podzieją?
          to najgorsza przewina uw, kld, ud i po
          skompromitowali liberalizm gospodarczy
          i napędzili klientelę socjalistom

tak naprawdę to wcale nie jest za późno
          żeby zaaplikować lekarstwo
          obniżyć koszty pracy i podatki
          pogonić łapówkarzy i złodziei
          odchudzić drastycznie administracje
          uprościć przepisy
          wyrzucić do kosza większość regulacji
          zrobić tanie małe ale zwinne państwo
          polacy są nadal biedni
          i gdyby mogli w polsce konkretnie zarabiać
          to zapie...liby tak jak zapie...ją w uk
          wszystko to da się zrobić w kilka miesięcy
          i jeszcze zobaczyć wyniki przed kolejnymi wyborami
          ale wątpię by platfonsom się chciało
          pis na to nie wpadnie
          sld i palikotom nie można zaufać
          a psl nie ma motywacji
          czekamy na wiatr...
        • piq 3 × 15 to był projekt Rokity,... 03.06.13, 04:55
          ...wspomaganego przez środowisko postulujące radykalną przebudowę państwa, zwane "obozem IV Rzeczypospolitej", bazujące na programowym tekście Rafała Matyi z 1997 (chyba) roku (nie mylić z parodią IV RP w wykonaniu Jarosława). Później podobny tekst spłodził Śpiewak w 2004 roku (chyba) stwierdzając, że III RP nie da się już naprawić i trzeba zrobić IV RP. Śpiewak pobył sobie posłem platfusim przez kadencję, a potem machnął ręką i zrezygnował widząc donkowe bagno.
    • perla Kariera Nikodema Dyzmy 02.06.13, 11:12
      w książce opisane jest jak to Nikodem wzdragał się przed przyjęciem teki premiera. Głównym powodem oporu było to, że jak sobie nie poradzi to się zbłaźni. Na co sekretarz Krzepicki - e tam, najwyżej wszystko zwali się na kryzys.
      Widać metoda zwalania wszystkiego na kryzys znów modna jest.
      A poza tym, premier i cały rząd są od tego aby radzić sobie z kryzysami. A jak sobie nie radzą to wypie...ć i niech inni spróbują sobie radzić właśnie.
      • pikrat Re: Kariera Nikodema Dyzmy 02.06.13, 11:26
        Jak sobie nie będą radzić to wymodlą w Sejmie.smile
        Oj durny ty tapicersmile
      • kolter-xl Re: Kariera Nikodema Dyzmy 16.07.13, 08:49
        perla napisał:

> w książce opisane jest jak to Nikodem wzdragał się przed przyjęciem teki premie
        > ra. Głównym powodem oporu było to, że jak sobie nie poradzi to się zbłaźni. Na
        > co sekretarz Krzepicki - e tam, najwyżej wszystko zwali się na kryzys.
        > Widać metoda zwalania wszystkiego na kryzys znów modna jest.

Coś na wzór jak brat będzie prezydentem to ja nie będę premierem ?
    • qwardian Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 02.06.13, 12:10

Pamiętacie, był taki ambitny program voucherów szkolnych, który umożliwiałby wybór szkół spolecznych, prywatnych, katolickich i publicznych co uaktywniłoby konkurencję.Nic z tego nie zostało...
    • wikul Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami 02.06.13, 22:09
      Normalni ludzie cieszą się że nareszcie mają nowe mosty, obwodnice i drogi planowane od dziesięcioleci.

wyborcza.biz/biznes/1,101716,13986534,Doczekamy_sie_mostow_planowanych_od_dziesiecioleci.html#BoxBizTxt

• oleg3 Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami 03.06.13, 10:21
        wikul napisał:

> Normalni ludzie cieszą się że nareszcie mają nowe mosty, obwodnice i drogi

A dużo jest tych "normalnych"?

wyborcza.pl/piatekekstra/1,132512,13920461,Bunt_polskich_miast.html

Nie jest wielką sztuką zmarnować dziesiątki miliardów by wybudować parę obiektów. Sukces polega na zbudowaniu systemu.

katowice.gazeta.pl/katowice/1,72739,13967745,Minister_zapewnia__Most_na_A1_bedzie_gotowy_za_rok.html
        • oleg3 Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 10:33
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14024039,Wszystkie_drogi_opoznione___nawet_o_rok__Kar_nie_ma.html#BoxWiadTxt
          Ani jedna z obecnych inwestycji drogowych w Warszawie nie skończyła się w terminie. Opóźnienia przekraczają rok, a są budowy przedłużane już nawet trzy razy. Żaden z wykonawców nie został ukarany.

• wikul Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 13:21
            oleg3 napisał:

> Ani jedna z obecnych inwestycji drogowych w Warszawie nie skończyła się w termi
            > nie. Opóźnienia przekraczają rok, a są budowy przedłużane już nawet trzy razy.
            > Żaden z wykonawców nie został ukarany.

Każdy kto brał kiedykolwiek udział w procesie inwestycyjnym lub sam cokolwiek budował wie jakie trudne czy wręcz niemożliwe jest budowanie w terminie. Znam to z autopsji a ostatnio boleśnie przekonuje się o tym mój syn, jeszcze niedawno bardzo krytycznie oceniający rządy Gronkiewicz, a teraz nie mogący dokończyć budowy własnego domku. Ciekawe co by powiedział gdyby przyszło mu się zmierzyć z budową II linii metra.

> Pisowska gawiedź opanowała GW

Prorocze słowa, dodam że nie tylko GW.
            • oleg3 Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 13:25
              wikul napisał:

> > Pisowska gawiedź opanowała GW

> Prorocze słowa, dodam że nie tylko GW.

Biedna ta PO. Już tylko pikrat i wikul ! wink
              • wikul Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 13:38
                oleg3 napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > > Pisowska gawiedź opanowała GW
                >
                > > Prorocze słowa, dodam że nie tylko GW.
                >
                > Biedna ta PO. Już tylko pikrat i wikul ! wink

Ale bogate PiS bo już nawet Oleg ... tylko ten Wipler, do niedawna Wielka Nadziej PiS.
                A tak poważnie mówiąc to biedna Polska, gdzie idioci zajmują się "aferą co kto kiedyś komu powiedział" a związkowe cwaniaki doją ile się da.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,14028279,Pracownicy_JSW_dostana_na_nagrody_90_5_mln_zl.html#BoxBizTxt
                • oleg3 Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 13:47
                  wikul napisał:

> Ale bogate PiS bo już nawet Oleg ... tylko ten Wipler, do
                  > niedawna Wielka Nadziej PiS.
                  Wipler nie jest już pisdzielcem? A Oleg jest?

> A tak poważnie mówiąc to biedna Polska, gdzie idioci zajmują się "aferą co kto
                  > kiedyś komu powiedział" a związkowe cwaniaki doją ile się da.
                  >
                  > wyborcza.biz/biznes/1,100896,14028279,Pracownicy_JSW_dostana_na_nagrody_90_5_mln_zl.html#BoxBizTxt

Kto sprawuje nadzór właścicielski nad JSW? Pewnie Kaczyński!
                  • wikul Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami 03.06.13, 14:24
                    oleg3 napisał:

> Wipler nie jest już pisdzielcem? A Oleg jest?

Jeżeli wiesz więcej ode mnie kim ja jestem to tym bardziej powinieneś wiedzieć o sobie.
                    Złego słowa nie pozwolisz powiedzieć na PiS.

> Kto sprawuje nadzór właścicielski nad JSW? Pewnie Kaczyński!

Kaczyński sprawuje "nadzór" moralny nad związkowcami. Nie zauważyłeś?
              • andrzejg Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 15:17
                oleg3 napisał:

> Biedna ta PO. Już tylko pikrat i wikul ! wink

ja też, ja też smile
                • oleg3 Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 15:44
                  andrzejg napisał:

> ja też, ja też smile
                  Eee tam. Jesteś takim samym lemingiem jak ja. Głosujemy z wyboru nie z dogmatu.
                  • perla Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 17:38
                    oleg3 napisał:

> Eee tam. Jesteś takim samym lemingiem jak ja. Głosujemy z wyboru nie z dogmatu.

a kim ja jestem skoro nie głosuję?
                    Dla Wikula i podobnych jestem pisiakiem, wedle zasady kto nie z ryżym ten przeciw nam.
                    Ostatnio głosowałem w 2007 r. na Romka konia.
                    Ale teraz uważam polskich polityków za hołotę, no może z pewnymi wyjątkami, np. ten Murzyn z PO.
                    I myślę, że jedynym wyjściem jest bojkot wyborów tak aby wybrańcy nie mogli się wciąż powoływać na legitymację od narodu.
                    A rządów PiS-u się nie boję. Bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć aby za ich rządów kogoś aresztowano za poglądy. A rządom PO to się zdarza. Wyciągnęli jakiegoś chłopaka z łóżka bo mu się prezydent nie podoba, a kilku skazano za okrzyki "Donald matole" właśnie.
                    • wikul Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 18:37
                      perla napisał:

> Dla Wikula i podobnych jestem pisiakiem, ...

Bądź tak miły i nie mieszaj mnie do swoich konfabulacji. To czy jesteś pisakiem zależy od ciebie nie ode mnie. Najlepiej można to rozpoznać po zakładanych wątkachi i zawartych w nich treści.
                • ewa8a Re: Pisowska gawiedź podnieca się pierdołami c.d. 03.06.13, 16:05
                  Obawiam się, że nie spełniasz warunków, by być pełnowartościowym sympatykiem PO. Słabo angażujesz się w obronę, powątpiewasz w geniusz przywódcy i nie kontratakujesz argumentami : ,,a PiS .......’’. Nie sądzę byś dostąpił zaszczytu identyfikowania się z wymienionymi.
                  Jakoś tak mało w Tobie idei.
    • pikrat Re: posłanka PO wyśmiała Tuska i nazwała kłamcą 06.06.13, 20:00
      w górę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka