Dodaj do ulubionych

Demonstracja przeciwko okupacji Iraku 1.08. W-wa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 16:46
1944 : against occupation of Poland !
2004 : against occupation of Iraq !!!

Organizujemy protest przeciw okupacji Iraku

o godz.20.00 na Placu Powstańców Warszawy

Spotykamy się na rogu Świętokrzyskiej i Placu Powstańców Warszawy

www.irak.pl
www.stopwojnie.w.pl
Obserwuj wątek
    • sceptyk Re: Demonstracja przeciwko okupacji Iraku 1.08. W 31.07.04, 16:48
      Spierdalaj z Placu Powstancow Warszawy w tym dniu, prowincjonalny idioto!
      • Gość: V.C. do uprzejmego inaczej sceptyka i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 16:59
        Wybór dnia na protest nie jest może najfortunniejszy . Nie jestem jednak jego
        współorganizatorem ( aczkolwiek oczywiście sprzeciwiam się okupacji Iraku ) .
        Ja tylko o nim informuję .
        • nurni to przy okazji 31.07.04, 17:07
          Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Ja tylko o nim informuję .

to przy okazji jak juz tam bedziesz
          poinformuj tego petaka co to wymyslil
          ze petakiem jest

• Gość: JB Re: do uprzejmego inaczej sceptyka i nie tylko IP: *.acn.pl 31.07.04, 17:11
          Przygotujcie jaja i pomidory dla tych swoich lewaków-kasów i belki.

VJB
          • Gość: V.C. Moich !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 17:26
            Belka jest lewakiem !?

To z Monthy Pytona ?
            • Gość: marcin szkoda IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 31.07.04, 17:30
              ze jestem w londynie bo osobiscie kopnal bym cie w dupe.
              • Gość: V.C. Re: szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 17:34
                Mnie ? A za co ?

Lepiej kopnij "walecznego" Tony'ego B. albo niejaką Margareth T. ,
                niezwyciężoną pogromczynię armii argentyńskiej .
                • Gość: marcin Re: szkoda IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 31.07.04, 17:46
                  Wiesz co ja mam paru takich znajomych angoli, oni za wszystka obwiniaja
                  ameryke.To juz nosi znamiona paranoi, niedlugo za swoja impotencje obwinisz
                  busha.
                  A tak na powaznie-nie cierpie lewactwa bo lewacy to najwieksi zbrodniarze,
                  popieram obecnosc wojsk polskich, amerykanskich i brytyjskich w iraku(choc duzo
                  jest jeszcze do zrobienia i wiele zaniebania popelniono).
                  Jesli porownujesz powstanie warszawskie do dzialan bandytow w iraku to znaczy
                  ze twoja glowa jest pusta.
                  Hitler=Stalin=Saddam maja kilka wspolnych cech wszyscy byli lewakami i
                  zbrodniarzami
                  Mozesz mi wysjasnic dlaczego dzielni powstancy w Iraku wysadzaja w powietrze
                  swoich ziomkow, kobiety i dzieci?
                  Tylko nie mysl nad odpowiedzia za dlugo bo ci sie pusty leb przegrzeje
                  • Gość: V.C. Re: szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 18:00
                    Jesteś nadętym bubkiem. Tak szybko przejąłeś złe cechy Anglików ?

Nie obwiniam za wszystko Ameryki . Bush to nie Ameryka !

Działania bandytów w Iraku są odpowiedzią na okupację . Gdyby jej nie było -
                    nie byłoby bandytów .

Udowodnij mi lewactwo tych zbrodniarzy . Tylko nie podawaj mi linków do
                    brukowca "Najwyższy Czas" , twojej jedynej lektury.

Jeśli chcesz poznać prawdziwych lewaków zajrzyj ba stronę np. FARC .

Tylko nie pomyśl sobie w swej niezgłębionej głupocie propagandą , że się z
                    nimi utożsamiam .

• a.adas Oglądałem kiedyś program o wojnie na Falklandach 01.08.04, 02:05
                  I ponoć angielscy żołnierze nie za bardzo wiedzieli co tam robią. Wiesz do
                  kiedy? Do momentu w którym uwolnili zamknietych w jakiejś stodole mieszkańcóc
                  wysp, mówiących czytą angielszczyzną.
                  Jak zawsze - wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.
                  Wojnę zaczęła argentyńska junta wojskowa, w celu odwrócenia uwagi od
                  wewnetrznych problemów gospodarczych (i nie tylko). Pani Margaret T. została
                  demokratycznie wybrana.
                  Argentyńczycy wysłali do boju źle wyszkolonych, dwudziestoletnich rekrutów.
                  Angole zawodowych wojskowych.
                  A same Falklandy? GB zajęło wyspy w 1833 roku, pewnie przy dzisiejszym prawie
                  miedzynarodowym nieprawnie. mieszka tam teraz niecałe trzy tysiace Brytyjczyków.

adas
              • Gość: . Marcin, ja tez. Jako Anglik. Co to za scierwa - IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.08.04, 02:16
                wybor miejsca i daty nie jest tu przypadkowy - nasi chyba by sie nie odwazyli
                w Remembrance Day. Co za polskojezyczne scierwa...A moze by tych "demosratow"
                zeslac na banicje do Iranu?
                • wikul Re: Marcin, ja tez. Jako Anglik. Co to za scierwa 01.08.04, 02:22
                  Gość portalu: . napisał(a):

> wybor miejsca i daty nie jest tu przypadkowy - nasi chyba by sie nie
                  odwazyli
                  >
                  > w Remembrance Day. Co za polskojezyczne scierwa...A moze by tych "demosratow"
                  > zeslac na banicje do Iranu?

Powinni podemonstrować w Iraku, półgłówki.
            • Gość: JB Nie-Belka jest upeerowcem i zniósł podatek IP: *.acn.pl 31.07.04, 18:06
              od odsetek i giełdy, zmniejszył podatek Pit etc...

Chodziło oczywiście o Kwasa (Kasa brzmi całkiem nieźle), Millera et consortes.
              Jakby wyjąć SLD, SDPL i pomniejsze "towarzystwa" to by się okazałało, że
              jedynym lewakiem jest Vater Closed.
              VJB.
              • Gość: V.C. do ostatniego uprowca JB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:12
                Słyszałem w radio jak Belka niezwykle emocjonalnie bronił wolnego rynku .
                Stwierdził , że jesli ktoś nie wierzy w wolny rynek , to tak jakby był
                niewierzący a chodził do kościoła ...

Nawet miliarder Soros , nawe Joseph Stoglitz , nie wierzą już tak w wolny
                rynek .

Soros powiedział : "Wolny rynek jest głupi ".

To , że ktoś nie wprowadził podatku liniowego nie świadczy o tym , że jest
                lewakiem .

Nawet w USA nikt poważny go nie proponuje . Nie ma go w ultraliberalnej Nowej
                Zelandii , ani we wzorcowym Singapurze .

Wprowadzono go zaś w znienawidzonej przez niemal wszystkich prawicowców Rosji ,
                gdzie prześladuje się i wsadza do więzienia "Bogu ducha winnych"
                przedsiębiorców ...
                • Gość: . Ci "Bogu ducha winni" sprywatyzowali sobie dobra IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.08.04, 18:11
                  narodowe. Tego nawet Torys nie scierpi i nazwie po imieniu:ZLODZIEJSTWO.
        • abstrakt2003 Tłumaczysz się jak pedały w Krakowie!!!!!!!!!!!!!! 01.08.04, 11:41
          Też był to tylko zbieg okoliczności!!!!!!!!!!!!
    • wikul Re: Demonstracja przeciwko okupacji Iraku 1.08. W 01.08.04, 01:19

> 1944 : against occupation of Poland !
      > 2004 : against occupation of Iraq !!!
      >
      >
      > Organizujemy protest przeciw okupacji Iraku
      >
      > o godz.20.00 na Placu Powstańców Warszawy
      >
      >
      > Spotykamy się na rogu Świętokrzyskiej i Placu Powstańców Warszawy
      >
      > www.irak.pl
      > www.stopwojnie.w.pl

Dobrze że w tym miejscu i tym samym czasie będzie sporo policji i innych służb
      porządkowych. Jest szansa że tą garstkę lewackich prowokatorów zapuszkują zanim
      wściekła publika dokona na nich samosądu. Jeżeli wybierasz się na tą imprezę,
      zabierz ze sobą ciepłe kalesony i szczoteczkę do zębów.
      P.S. Może mi sie uda spełnić życzenie kolegi Marcina z Londynu.
      • Gość: V.C. do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 11:23
        Wściekła publika ? Zdecydowana większość polskiego społeczeństwa przeciwstawia
        się okupacji Iraku ?

PS To ja cię broniłem przed podszywaczem z Kanady ( zajrzyj do wątku o "3,5 mln
        Żydów chcących pożreć ks. Henryka J." ) , a Ty chcesz spełniać życzenia
        militarysty na szkoleniu w Londynie ? wink
        • nurni Re: do wikula 01.08.04, 11:52

> Wściekła publika ? Zdecydowana większość polskiego społeczeństwa
          przeciwstawia
          > się okupacji Iraku ?

organizowanie jakiejkolwiek demonstracji:

irak aborcja emeryci szwaczki praczki rolnicy czy hutnicy

w DNIU 1 sierpnia W WARSZAWIE
          swiadczy o tym ze macie w swoim gronie wyjatkowego idiote
          albo prowokatora
          • Gość: V.C. Re: do nurniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 12:14
            Powtarzam : nie jestem współorganizatorem tego protestu .

PS Zajrzyj do skrzynki na gazeta.pl .
          • Gość: piotrq oni wszyscy tam są... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.08.04, 18:01
            ...wyjątkowymi idiotami i prowokatorami - trudno któregokolwiek specjalnie
            wyróżnić.
          • Gość: . Maj tylko swietobliwych immamow. Scierwa. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.08.04, 18:07
        • Gość: wikul do V.C. - ka IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 22:57

> Wściekła publika ? Zdecydowana większość polskiego społeczeństwa
          przeciwstawia
          > się okupacji Iraku ?
          >
          > PS To ja cię broniłem przed podszywaczem z Kanady ( zajrzyj do wątku o "3,5
          mln
          >
          > Żydów chcących pożreć ks. Henryka J." ) , a Ty chcesz spełniać życzenia
          > militarysty na szkoleniu w Londynie ? wink

Zauważyłem, dziękuję. Ale to nie zmienia mojej oceny tego podejrzanego
          przedsięwzięcia.
          Byłem dzisiaj w tym miejscu wracając z Woli. Do godz.20.30 nie
          dostrzegłem "demonstrantów". Punktualnie o godz.20.30 jak podjechał autokar
          z VIP-ami, kilkunastoosobowa grupka wyciągnęła kilka malutkich transparentów.
          Dziękuj Bogu że policja była wyjątkowo grzeczna a publika zajęta innymi
          sprawami. Jeżeli tam byłeś to możesz zweryfikować swoje poglądy za czym jest
          większość.
          • Gość: V.C. do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:03
            Nie było mnie tam .

Czy - jak twierdzi piotrq - demonstranci byli hałaśliwi i naćpani ? Czy
            faktycznie zbeszcześcili to miejsce ?
            • Gość: wikul Re: do wikula IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 23:38

> Nie było mnie tam .
              >
              > Czy - jak twierdzi piotrq - demonstranci byli hałaśliwi i naćpani ? Czy
              > faktycznie zbeszcześcili to miejsce ?

Tego nie zauważyłem. Zagubieni w tłumie, zbili się w kupkę na schodach
              hotelu "Warszawa" i nikt za bardzo nie zwracał na nich uwagi. W pewnym
              momencie zrobiło mi sie ich żal. Kilkunastoosobowa grupka nawiedzonych
              frustratów, zagubiona w wielotysięcznym tłumie. Myślący człowiek wyciągnnął
              by z tego wnioski.
              • Gość: V.C. Re: do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:48
                Nie wyciągaj zbyt daleko idacych wniosków . Większość z tych ludzi jest po
                prostu w tej chwili na wakacjach . Ludzie w tym wieku przebywają teraz nad
                morzem czy w górach albo harują gdzieś w knajpie w Londynie , żeby zarobić na
                kolejny semestr studiów - tak jak nasz wojowniczy kolega z tego wątku wink

Zaręczam Ci , że Ci ludzie nie są frustratami . Frustrat siedzi cały dzień w
                domu , ogląda amerykańskie filmy jak leci i zapija tanim piwkiem . Frustrat nie
                angażuje się w ruch antywojenny . Nie angażuje się w nic , bo mu wszystko
                jedno .
                • Gość: wikul Re: do wikula IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 00:20

> Nie wyciągaj zbyt daleko idacych wniosków . Większość z tych ludzi jest po
                  > prostu w tej chwili na wakacjach . Ludzie w tym wieku przebywają teraz nad
                  > morzem czy w górach albo harują gdzieś w knajpie w Londynie , żeby zarobić na
                  > kolejny semestr studiów - tak jak nasz wojowniczy kolega z tego wątku wink

A to ciekawe. A gdzie socjalistyczna godność. Jadą do kapitalistów by zarobić
                  na kapitalistyczne studia. A po co ? Nie lepiej pojechać na socjalistyczne
                  bezpłatne studia by studiować ekonomię socjalistyczną i teorię o wyższości
                  ustroju socjalistycznego nad kapitalizmem.

> Zaręczam Ci , że Ci ludzie nie są frustratami . Frustrat siedzi cały dzień w
                  > domu , ogląda amerykańskie filmy jak leci i zapija tanim piwkiem . Frustrat
                  nie
                  > angażuje się w ruch antywojenny . Nie angażuje się w nic , bo mu wszystko
                  > jedno .

No nie, frustrat, jak sama nazwa wskazuje jest sfrustrowany. Znaczna część
                  frustratów to towarzysze, sfrustrowani z powodu tego że rząd nie zapewnia im
                  wszystkiego tego co wg nich , powinien im zapewniać.
    • Gość: piotrq człowiek prawy nie jest lewy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.08.04, 18:05
      A ty V.C. nie zasłaniaj się jakimś debilem, że to nie jest twój pomysł.
      Przyjmij na siebie odpowiedzialność za wrzaski bandy zaćpanych i niedomytych
      kretynów (ponoć też tam będziesz) w dniu i miejscu, w którym czci się pamięć
      200 tysięcy ludzi, którzy padli usiłując wywalczyć Polskę taką, jakiej ty dziś
      nie chcesz, a uchronić się od losu, jaki ty im - przez swoje cholerne lewactwo -
      proponujesz. A do ich śmierci walnie twoi ideowi tarzysze się przyczynili - i
      w czasie powstania, i po wojnie.
      Przyjmij odpowiedzialność na siebie tu w tym wątku, który sam założyłeś, tym
      bardziej, że w swoim bezgranicznym lewackim idiotyzmie wraz z kolegami
      zrównałeś oto saddama husajna i jego bandytów oraz zbirów wysadzających w
      powietrze swoich własnych rodaków (niech wysadzają żołnierzy koalicji, jeżeli
      już...) z powstańcami warszawskimi.

Weź na siebie odpowiedzialność, bo może to nie ty wymyśliłeś i nie ty
      organizujesz, ale właśnie tym oto wątkiem usiłujesz tam ściągnąć kolejnych
      podobnych sobie półgłówków, żeby zbezcześcić to miejsce i ten czas.
      Mam nadzieję, że ten sympatyczny kolega z Londynu - lub wikul - cię dopadnie.
      Lub ja. Ten kop w dupę ci się rzetelnie należy i tym brudasom twoim tarzyszom
      takoż.
      • Gość: . No to jest nas prawie pluton, bo i Marcin... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.08.04, 18:09
      • Gość: V.C. do piotraq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 22:12
        Człowieku , załamałeś mnie ! Lecz się ! Perorujesz jakbyś to Ty był zaćpany .

Imaginuj sobie , że mój dziadek walczył w AK , za Bieruta został skazany za
        rozgłaszanie prawdy o Katyniu . Mój ojciec był w "Solidarności" . Ja ,
        niestety , ze względu na wiek nie mogłem . Pozostało mi pisanie antysystemowych
        wypracowań w szkole i wywieszenie plakatu "S" podczas wyborów w 1989 .

PS Na demonstracji nie byłem .

• Gość: . Szkoda. Moze by ci ktos zdrowo przylozyl. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.08.04, 22:39
          • Gość: V.C. Łamiecie prawo , chłopcy-prawicowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:01
            Art. 18 par. 2 Kodeksu Karnego :
            "Odpowiada za podżeganie , kto chcąc , aby inna osoba dokonała czynu
            zabronionego , nakłania ją do tego . "
            • galba Kto i kogo podżega? Nie pytam już nawet "do czego" 02.08.04, 13:53
              Z takim interpretowaniem kodeksów zbudujemy świetlaną przyszłość ZSRE.

G.

> Art. 18 par. 2 Kodeksu Karnego :
              > "Odpowiada za podżeganie , kto chcąc , aby inna osoba dokonała czynu
              > zabronionego , nakłania ją do tego . "
        • Gość: piotrq Re: do V.C. IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.08.04, 22:42
          Nie powołuj się na przodków, bo oni pracowali na własny rachunek przyzwoitości.
          Ty pracujesz na swój. Wywieszenie plakatu Solidarności w 1989 roku to zaledwie
          jakiś tam w miarę dobry początek. Natomiast dowodem nieukształtowanej jeszcze
          konstrukcji moralnej jest fakt, że na demonstrację nie pojechałeś (widać
          zacząłeś się wstydzić, bo w gruncie rzeczy porządne z ciebie chłopię), mimo że
          wciskałeś tutaj na forum informacje o niej wraz z towarzyszącymi jej napisami:

1944 : against occupation of Poland !
          2004 : against occupation of Iraq !!!

Gdybyś rzeczywiście zechciał ponieść konsekwencje swoich czynów, powinieneś
          pojechać na tę demonstrację i powiedzieć tym półgłówkom: "dziewczyny i
          chłopaki, chyba głupiośmy to wymyślili".

A teraz przeczytaj swój początkowy post W CAŁOŚCI, i zanalizuj jego znaczenie
          wraz z tymi idiotycznymi hasełkami po angielsku. Ja się nie naćpałem, ja po
          prostu jestem oburzony implikacją.

Pocieszam się tylko tym, że razem z twoją poczciwością i dobrym wychowaniem
          kiedyś zmądrzejesz i przestaniesz dać się nabierać na te lewackie obrzydliwości
          ideowe - w końcu (a niech tam, będę banalny z tym cytatem, bo kazdy sobie nim
          pychol podpiera) jeśli za młodu jesteś socjalistą, to na starość nie będziesz
          świnią. Ale pamiętaj, kto na starość jest socjalistą, jest gorzej niż świnią -
          jest idiotą.
          • Gość: V.C. do piotraq i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:40
            Odetchnąłem z ulgą . W końcu stonowałeś swoje wypowiedzi , bo poprzedni post
            była mało dyplomatyczny . Na przyszłość proszę - nie obrażaj ludzi
            niepotrzebnie . Nie chodzi o mnie . Byłem do tej pory na kilku tego rodzaju
            demonstracjach . I naprawdę nie zauważyłem brudnych , naćpanych ludzi .
            Niektórych z nich znam osobiście . Wierz mi , że wcale nie kierują się złymi
            intencjami . Przeciwnie . Są idealistami . Pragną pokoju . Jakakolwiek okupacja
            napawa ich wstrętem . Nie protestują wyłącznie przeciwko okupacji Iraku .
            Sprzeciwiają się również okupacji Czeczenii czy Tybetu . Demonstrowali też np.
            przeciwko łamaniu praw człowieka w Turcji ( byłem kilka lat temu na takim
            proteście pod turecką ambasadą ).

W żadnym wypadku nie utożsamiam się z terrorystami podkładającymi bomby w
            Iraku . Nie zgadzam się z tezą ,że wszyscy walczący z Amerykanami to terroryści
            albo zwyczajni bandyci . Jako zdeklarowany pacyfista odrzucam zbrojny sposób
            walki . Jednak okupacja Iraku jest faktem . A każda okupacja jest złem .
            Oficjalne powody rozpoczęcia wojny z Irakiem okazały się fałszywe . Obalenie
            Husajna nie przyniosło Irakiczykom ani pokoju , ani nawet elementarnego
            poczucia bezpieczeństwa . Polityka Busha i jego sojuszników poniosła fiasko . I
            przyzna to każdy , kto obiektywnie spojrzy na całą sytuację .

• sceptyk Re: do piotraq i nie tylko 02.08.04, 00:04
              V.C., zamknij sie w koncu i przestan pyskowac. Wykazales sie bolszewicka
              nikczemnoscia nawolujac do jakichs popieprzonych lewackich demonstracji w
              godzinie, dniu i miejscu, kiedy przyzwoici ludzie obchodzili rocznice Powstania
              Warszawskiego. Powstania, gdzie zginelo ok. 200,000 ludzi. Miedzy innymi i tam,
              gdzie te Twoje pojeby staly (czy mialy stac) z nihilistycznie prowokacyjnymi
              transparentami, porownujacymi walczaca Warszawe z Irakiem.

Wykrzesaj w sobie troche wstydu i zamilcz. A nie odszczekuj sie. I zamiast
              sledzic bez przerwy "swiatowy imperializm" poczytaj sobie troche o historii
              Polski. Bo Cie kiedys wlasne dzieci wysmieja, lewacki polglowku.
    • Gość: felusiak Re: Demonstracja przeciwko okupacji Iraku 1.08. W IP: *.nyc.rr.com 01.08.04, 18:23
      Trzeba miec naprawde nasrane aby przeprowadzac tego typu demonstracje w rocznice
      Powstania na placu defilad. To zapewne zjedna zwolennikow.

Protest jest w demokracji tak potrzebny jak woda rybom i z calego serca popieram
      te forme politycznej ekspresjii, pod warunkiem ze nie ucieka sie do przemocy,
      rozruchow czyli zwyklej zadymy.
      Jednak protest nie zastepuje rzeczowej dyskusji.
      Glowny postulat demonstrantow to natychmiastowe zakonczenie okupacji.
      Natychmiastowe wycofanie wszystkich obcych wojsk z Iraku. Chwalebny cel.
      Ale co sie stanie jeslli wszyscy opuszcza Irak jutro? Towarzyszu VC czy mozecie
      przedstawic scenariusz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka