Dodaj do ulubionych

jak długo będziemy tolerować antypolskie hece?

26.03.02, 18:57
dzisiaj "GW" i INTERIA opisały kolejny anty polski skandal z udziałem środowisk
żydowskich. W interii czytamy: "Negocjacje Polski z UE uzależnione od
restytucji zagrabionego mienia?
26.03.2002 06:40
- Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocjacji z
Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazistów i
komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim.

Przy okazji raportu na temat Polski niespodziewanie eurodeputowani zaczęli
także dyskutować o krzywdach, jakich po II wojnie światowej doznali od Polaków
i Czechów wypędzeni Niemcy. - Musimy pamiętać, że 12 milionów Niemców zostało
wypędzonych z Polski i Czech - mówił autor raportu. Sugerował on, że zbrodnie
wówczas popełniane przypominały zbrodnie popełniane w czasie wojny. Po tej
dwuznacznej wypowiedzi stwierdził, że sprawy te powinno się rozpatrywać w duchu
polskich biskupów, którzy w latach 60. napisali do biskupów
niemieckich: "Przebaczamy i prosimy o wybaczenie". Brytyjski deputowany Charles
Tanock, w specjalnej poprawce do raportu na temat krajów kandydujących, w tym
Polski, twierdzi, by uzależnić zgodę parlamentu na poszerzenie od restytucji
zagrabionego mienia. Takiemu ujęciu rzeczy sprzeciwił się włoski deputowany
polskiego pochodzenia. Uważa on, że jest to problem, o którym trzeba rozmawiać,
ale nie zapisywać w oficjalnych dokumentach. (RMF)".

Środowiska żydowskie nie po raz pierwszy napadają na Polskę. My zawsze chowamy
uszy pod sobie - bojąc się tak jak trzeba zareagować. Zagrażają nawet naszym
istotnym interesom jakim jest wejście do UE. Czy tego rodzaju ekscesy także
pozostaną bez należytej stanowczej odpowiedzi? Tym bardziej, iż nawet "interia"
pisze o "zagrabionym mieniu". To chyba jakaś kpina. Przecież chodzi tu o
skonfiskowane przez Niemców mienie. Tak więc odszkodowania i wszelkie
roszczenia powinny być kierowane tylko i wyłącznie pod adresem tego kto
zabierał. Do tego rodzaju kampanii przyłączyła się INTERIA pisząc nietrafnie
sformułowany tytuł o "restytucji zagrabionego mienia". To kłamstewo i przekręt -
pewnie umyślny. Środowiska żydowskie po raz kolejny udowdniły, że nie tylko
wrogie słowa kierują pod naszym adresem ,ale praktycznie nam zagrażają przez
tego rodzaju dywersyjne akcje. Jak ta heca z tym oszołomionym i niedoczonym
posłem-osłem brytyjskim.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ross Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.client.attbi.com 26.03.02, 20:02
      "- Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocjacji
      z Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazistów
      i komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
      sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim." - No i co Wy
      na to Polacy, ktorzy wybraliscie Millera narodowosci niemieckiej,
      Kwasniewskiego narodowosci Zydowskiej itp. itd. A na Polakow, ktorzy bronia
      Polski i Was przed zgraja drapierznych wilkow napadacie z pazurami i wyzywacie
      ich od Oszolomow, Ciemnogrodem itp. itd. Jesli wiekszosc z Was nie wezmie
      udzialu w referendum przeciwko wysprzedarzy polskiej ziemi obcokrajowcom,a
      pozniej w przyszlych wyborach samorzadowych i nie opowiecie sie za ludzmi
      broniacymi interesow Polski i Waszych (LPR) - to krzyzyk Wam na droge do UE -
      tylko zal mi Waszych dzieci.
      • sentex Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 26.03.02, 21:06
        Gość portalu: Ross napisał(a):

> "- Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocjacji
        > z Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazistów
        > i komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
        > sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim." - No i co Wy
        > na to Polacy, ktorzy wybraliscie Millera narodowosci niemieckiej,
        > Kwasniewskiego narodowosci Zydowskiej itp. itd. A na Polakow, ktorzy bronia
        > Polski i Was przed zgraja drapierznych wilkow napadacie z pazurami i wyzywacie
        > ich od Oszolomow, Ciemnogrodem itp. itd. Jesli wiekszosc z Was nie wezmie
        > udzialu w referendum przeciwko wysprzedarzy polskiej ziemi obcokrajowcom,a
        > pozniej w przyszlych wyborach samorzadowych i nie opowiecie sie za ludzmi
        > broniacymi interesow Polski i Waszych (LPR) - to krzyzyk Wam na droge do UE -
        > tylko zal mi Waszych dzieci.

Drogi Rossie,
        ale ja pisałem w trosce o nasze członkostwo w UE. Bo niektóre hieny w związku z
        naszymi zabiegami o przyjęcie do Unii próbują rozgrywać swoje interesiki.
        Korzystając z usług różnych "przyjażnie nastawionych i dyspozycyjnych posłów".
        Dlatego zachowania, które mogłyby zaszkodzić dobremu polskiemu członkostwu należy
        tępić. Podkreślam dobremu, bo nie jestem wyznawcą zasady członkostwa dla samego
        członkostwa, lecz uzyskania takich samych warunków jak pozostałe kraje.
        Nawet jak szkodzą temu środowiska żydowskie należy się sprzeciwiać. A te swoimni
        wrogimi zamiarami przekutymi na nieprzyjazne czyny ( patrz- tu posłużenie się
        naiwnym brytyjskim posłem) zagrażają wejściu Polski do UE. Więc po co tu mieszać
        narodowości pochodzenie kierownictwa państwa polskiego? w tym poście nie ma to
        żadnego znaczenia. Tylko niepotrzebnie jątrzy i zaciemia obraz prawdy. Bo ja ani
        premierowi, ani prezydentowi nie mam nic do zarzucenia w kwestii UE a ty?

• Gość: krzys52 jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 23:08
          sentex napisał(a):

"- Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocjacji z
          Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazistów i
          komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
          sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim." i dyspozycyjnych
          posłów".
          ..
          ....
          ..K.P.
          No wlasnie - nieporozumienie, czy tez wielka bezczelnosc(?) Bo skoro to
          hitlerowcy i komunisci zabrali to niby dlaczego Polska mialaby zwracac? Czy
          potrafilbys to zrozumiec?
          ..
          ....
          ..S.
          Więc po co tu mieszać narodowości pochodzenie kierownictwa państwa polskiego? w
          tym poście nie ma to żadnego znaczenia. Tylko niepotrzebnie jątrzy i zaciemia
          obraz prawdy. Bo ja ani premierowi, ani prezydentowi nie mam nic do zarzucenia w
          kwestii UE a ty?
          ..
          ....
          ..K.P.
          Hmm, pewnie to Ciebie zdziwi, ze ktos moze miec cos przeciwko, ale Ross
          najwyrazniej ma. Takze, obawiam sie, gdy o przystapienie do UE idzie.
          ..
          K.P.

• Gość: Perła o hecach tu jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 01:43
      1. Jako zwolennik prawicy uważam, że powinien nastąpić zwrot mienia
      ZAGRABIONEGO przez państwo. I nic mnie nie obchodzi czy to będzie Polak, Żyd
      lub Niemiec. Własność prywatna święta jest.
      2. Wypędzenie Niemców z Ziem Zachodnich było przykrą koniecznością chwili. Dla
      nas to taka reparacja za nasze cudowne Kresy Wschodnie. A tu dostaliśmy
      zdegenerowane tereny niemieckie. Ale wypędzenie połączone zostało ze
      zbrodniami, gwałtami i rabunkami na ludności niemieckiej właśnie.

Perła
      • Gość: krzys52 Re: o hecach tu jest IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 02:15
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> 1. Jako zwolennik prawicy uważam, że powinien nastąpić zwrot mienia
        > ZAGRABIONEGO przez państwo. I nic mnie nie obchodzi czy to będzie Polak, Żyd
        > lub Niemiec. Własność prywatna święta jest.
        > 2. Wypędzenie Niemców z Ziem Zachodnich było przykrą koniecznością chwili. Dla
        > nas to taka reparacja za nasze cudowne Kresy Wschodnie. A tu dostaliśmy
        > zdegenerowane tereny niemieckie. Ale wypędzenie połączone zostało ze
        > zbrodniami, gwałtami i rabunkami na ludności niemieckiej właśnie.
        >
        > Perła
        ..
        ....
        ..K.P.
        A ktorej to prawicy - jesli wolno wiedziec - zwolennikiem jestes, Perla?
        Bo teraz to juz calkiem nie moge sie polapac. Jestes bowiem, dla mnie, pierwszym
        prawicowcem (od prawicy z UPR po prawice z ZChN) ktory uwaza, ze nalezy oddac
        Zydom i Niemcom. Czyzby w miedzyczasie jakas nowa prawica (nomen omen) wyklula
        sie?
        Z czystej ciekawosci pytam?
        ..
        K.P.
      • Gość: Matt Re: o hecach tu jest IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.03.02, 05:19
        Perla,
        Mowisz, ze panstwo ma oddac "zagrabiony majatek." A kto ma sfinansowac ten
        zwrot? Oczywiscie ci, ktorzy to panstwo tworza, czyli podatnicy. A ja nie mam
        zamiaru placic za przestepstwa, ktorych dokonal Zwiazek Radziecki.
        • Gość: # o hecach tu jest? czyzby ? tylko o hecach? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.03.02, 07:47
          Gość portalu: Matt napisał(a):

> Perla,
          > Mowisz, ze panstwo ma oddac "zagrabiony majatek." A kto ma sfinansowac ten
          > zwrot?

Do Perly:

Nie nazywaj sie prawym od dzis! Jesli napisales swiadomie
          i zgodnie z wlasnie tu omawianym lobby zydowskim, akcentujac ich akcenty !!!!

Bo napisales w ich stylu -= zgodnie z intencja pozwu nowojorskiego, eliminujac
          fakt napasci i odpowiedzialnosci niemieckiej i radzieckiej a uwypuklajac wrednie
          niby to odpowiedzialnosc ograbianego do dzisiaj, na wzor swych antenatow -
          mojej ojczyzny a przeciez i Twojego panstwa: -

"1. Jako zwolennik prawicy uważam, że powinien nastąpić zwrot mienia
          ZAGRABIONEGO przez państwo. I nic mnie nie obchodzi czy to będzie Polak, Żyd
          lub Niemiec. Własność prywatna święta jest."

Faktycznie Cie NIC nie obchodzi POLAK. Obchodzi Cie Zyd i Niemiec !!!!!
          Wreszcie to jasno napisales - akceptujac najwieksze i najwredniejsze
          oskarzenie w dziejacxh swiata !!! Ratujacy, malo ludobojca - jeszcze grabiezca !!!
          Dopelnienie Twego oszczerstwa na nieslychana skale napisales ponizej,
          jakby malo bylo kalumni mediow !!!!:

"2. Wypędzenie Niemców z Ziem Zachodnich było przykrą koniecznością chwili. Dla
          nas to taka reparacja za nasze cudowne Kresy Wschodnie. A tu dostaliśmy
          zdegenerowane tereny niemieckie. Ale wypędzenie połączone zostało ze
          zbrodniami, gwałtami i rabunkami na ludności niemieckiej właśnie."
          Perła

Nazwales jak zdrajcy i oszczercy, jak pogrobowcy Hitlera "wypedzonymi"
          - przedlencow na mocy ustaw miedzynarodowych w ktorych Polska nie miala glosu,
          a wrecz musiala sie podporzadkowac !!!

Zdanie o gwaltach, rabunkach i zbrodniach nadaje sie do sadu !!!
          Jak z Ciebie ohydna i oszczercza Perla - nikt z uznanych historykow czy nawet
          nieobiektywnych dziennikarzy niemieckich, zydowskich czy "rzydowskich" sie do
          tego jeszcze nie posunal !!!

Dosc oscczerstw bezkarnych - odwolasz na kolanach okropne bluzgi i grozby
          na swa Ojczyzne albo podaj adres nazwisko i podam Cie do sadu z obywatelskiego
          oskarzenia ! Jesli nie oglasze Cie niehonorowym podszywajacym sie pod
          prawe tresci lajdakiem !

• Gość: krzys52 Re: o hecach tu jest? czyzby ? tylko o hecach? IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 08:25
            No wiec ja tez jestem zaszokowany bo Perla na przekabaconego wyglada. Ciekawe
            tylko w ktora strone(!?)
          • Gość: Perła do Hasza tu jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 09:36
            Gość portalu: # napisał(a):

>Nie nazywaj sie prawym od dzis!

To moja sprawa jest, jak ja sie samego nazywam.

> Jesli napisales swiadomie

świadomie, świadomie...

>i zgodnie z wlasnie tu omawianym lobby zydowskim, akcentujac ich akcenty !!!!

nie wiem jaki akcent żydowski jest. Nie znam hebrajskiego ani Żydów właśnie. Ot,
            kilka osób tylko.

>Bo napisales w ich stylu -= zgodnie z intencja pozwu nowojorskiego, eliminujac
            >fakt napasci i odpowiedzialnosci niemieckiej i radzieckiej a uwypuklajac wrednie
            >niby to odpowiedzialnosc ograbianego do dzisiaj, na wzor swych antenatow -
            >mojej ojczyzny a przeciez i Twojego panstwa: -

Pisałem o nacjonalizacji przeprowadzonej przez PRL.

>Faktycznie Cie NIC nie obchodzi POLAK. Obchodzi Cie Zyd i Niemiec !!!!!

Obchodzą mnie wszyscy trzej, ale głównie Polak oczywiście jako mój rodak właśnie.
            Jeżeli zaś idzie o to, kto wlaścicielem sklepu jest, to fakt, nie obchodzi mnie
            to zbytnio.

>Wreszcie to jasno napisales - akceptujac najwieksze i najwredniejsze
            >oskarzenie w dziejacxh swiata !!!

Czyżbym miał szansę przejscia do historii świata???

> Ratujacy, malo ludobojca - jeszcze grabiezca !!!

was ist das?

>Nazwales jak zdrajcy i oszczercy, jak pogrobowcy Hitlera "wypedzonymi"
            >- przedlencow na mocy ustaw miedzynarodowych w ktorych Polska nie miala glosu,
            >a wrecz musiala sie podporzadkowac !!!

Tu się zgadzam, że Poska nie miała prawa głosu i to dość jasno dałem do
            zrozumienia w poście swoim. Natomiast nie wmawiaj nikomu, że ludność niemiecka
            tak sama na ochotnika wyjechała stąd. A może jeszcze napiszesz, że dzieci
            dostawały cukierki na drogę... Były rabunki i gwałty. Trzeba to sobie jasno
            powiedzieć! Bo niby za co Biskupi Polscy prosili o wybaczenie?

>Zdanie o gwaltach, rabunkach i zbrodniach nadaje sie do sadu !!!
            >Jak z Ciebie ohydna i oszczercza Perla - nikt z uznanych historykow czy nawet
            >nieobiektywnych dziennikarzy niemieckich, zydowskich czy "rzydowskich" sie do
            >tego jeszcze nie posunal !!!

To znaczy, że ci niemieccy i żydowscy dziennikarze to cienkie Bolki są.

>Dosc oscczerstw bezkarnych - odwolasz na kolanach okropne bluzgi i grozby
            >na swa Ojczyzne albo podaj adres nazwisko i podam Cie do sadu z obywatelskiego
            >oskarzenia ! Jesli nie oglasze Cie niehonorowym podszywajacym sie pod
            >prawe tresci lajdakiem !

Haszu, piliście? Ino na rozgrzewkę, tak? Ale w głowę weszło. Zwróć sie do
            prokuratury. Ja stukam z domu to bez trudu namierzą mój telefon. Chetnie Cie
            poznam. W sądzie oczywiście.

pozdrawiam

Perła

• sentex antypolskie hece 27.03.02, 11:03

> To znaczy, że ci niemieccy i żydowscy dziennikarze to cienkie Bolki są.

Tu już przesadziłeś. Ci dziennikarze, którzy tak łatwo jak ty nie rzucają byle
              czego na wiatr, nie czynią tak jak to raczyłeś napisać, że "są cienkie Bolki"-
              lecz dlatego, że mają jako taką wiedzę. I to pozwala im na pewien dystans i
              komfort. Nie ich tchórzliwość. Poprostu coś wiedzą na temat i nie piszą bredni.
              Ale ty trochę odbiegłeś od zadsaniczego tematu skieorowując wątek na ścieżkę
              niemiecką. Bardziej interesowałby mnie twój głos na temat ekscesów jakie
              wyprawiają niektóre organizacje żydowskie. Posuwając się nawet do tego, aby za
              pomocą manipilowania europropejskimi posłami zagrażać naszemu członkostwu w UE.
              Czy nie widzisz, że poprzez te oczywiste antypolskie działania są o wiele
              bardziej szkodliwi niż ojciec Rydzyk i wszyscy europrzecownicy razem wzięci? Czy
              ich pazerność może usprawiedliwiać takie kroki jak czynią? Czy mozę uważasz, iż
              jest to w porządku? Że próbują powoływać się na "święte prawa własności"
              przekręcając fakty i naginając rzeczywistość do swoich potrzeb nie licząc się z
              nikim i z niczym?

• Gość: Perła Re: antypolskie hece IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 11:33
                sentex napisał(a):

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                >
                > > To znaczy, że ci niemieccy i żydowscy dziennikarze to cienkie Bolki są.
                >
                > Tu już przesadziłeś. Ci dziennikarze, którzy tak łatwo jak ty nie rzucają byle
                > czego na wiatr, nie czynią tak jak to raczyłeś napisać, że "są cienkie Bolki"-
                > lecz dlatego, że mają jako taką wiedzę. I to pozwala im na pewien dystans i
                > komfort. Nie ich tchórzliwość. Poprostu coś wiedzą na temat i nie piszą bredni.
                >
                > Ale ty trochę odbiegłeś od zadsaniczego tematu skieorowując wątek na ścieżkę
                > niemiecką. Bardziej interesowałby mnie twój głos na temat ekscesów jakie
                > wyprawiają niektóre organizacje żydowskie. Posuwając się nawet do tego, aby za
                > pomocą manipilowania europropejskimi posłami zagrażać naszemu członkostwu w UE.
                > Czy nie widzisz, że poprzez te oczywiste antypolskie działania są o wiele
                > bardziej szkodliwi niż ojciec Rydzyk i wszyscy europrzecownicy razem wzięci? Cz
                > y
                > ich pazerność może usprawiedliwiać takie kroki jak czynią? Czy mozę uważasz, iż
                >
                > jest to w porządku? Że próbują powoływać się na "święte prawa własności"
                > przekręcając fakty i naginając rzeczywistość do swoich potrzeb nie licząc się z
                >
                > nikim i z niczym?
                >
                >

A to widzę,że ze znawcą tematu sprawę mam. Ja znam te kwestie tylko z opowiadań
                starszych ludzi, którzy tam byli. 10 minut na spakowanie i won. Dokładnie tak jak
                Ruscy z Polakami robili. Co do organizacji żydowskich to cóż... Pisałem swego
                czasu o tym. Olać te ekscesy antypolskie trzeba. Bo dzięki temu w UE nie
                będziemy, co mi odpowiada właśnie. Jak w każdej nacji tak i u Żydów część chorych
                ludzi jest. A tak naprawdę to sobie myślę, że Ci najgłośniejsi krzykacze
                neofitami w żydowstwie są.

pozdrawiam
                Perła
        • Gość: Perła do Matt tu jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 09:34
          Gość portalu: Matt napisał(a):

> Perla,
          > Mowisz, ze panstwo ma oddac "zagrabiony majatek." A kto ma sfinansowac ten
          > zwrot? Oczywiscie ci, ktorzy to panstwo tworza, czyli podatnicy. A ja nie mam
          > zamiaru placic za przestepstwa, ktorych dokonal Zwiazek Radziecki.

To na pewno problem jest. Ale ja mam tu na myśli zwrot mienia istniejącego.
          Jeżeli kamienica jest czy apteka na przykład, to należy to zwrócić prawnym
          właścicielom z tamtych lat. Po sprawdzeniu czy nie byli zadłużeni oczywiście.
          Natomiast żadnej kasy własnie.

Perła
      • sentex mniej demagogii a więcej wiedzy na temat 27.03.02, 09:50

Jako zwolennk prawicy - ja także - w przeciwieństwie chyba do ciebie znam trochę
        prawo. Od zasady własności i jej pozbawiania są także odstępstwa. Takiego
        zwrotu: "Własność prywatna święta jest" użyje mało świadomy oszołom, ale prawnik
        z całą pewnością nie. Co do tego komu się zwraca - jego narodowość zgoda. Tutaj
        nastepuje równość, ale pod warunkiem spełnienia warunków obowiązujących przepisów.

> 2. Wypędzenie Niemców z Ziem Zachodnich było przykrą koniecznością chwili. Dla

Tutaj niestety wykazałeś kompletną ignorancję. To co stało się z naszymi Kresami
        i ziemiami pozyskanymi ma pewien związek. Ale nie stanowi podstawy regulacji. To
        tylko polityczno-moralne uzsadnienie pozyskania nowych terenów i granic. Krótko
        mówiąc reguluje tę kwestię stosowny punkt w Układzie Poczadmaskim. Co do zbrodni,
        gwałtów i rabunków na ludności niemieckiej - te niestety zdarzały się. Na
        szczęście patrz przykład Geborskiego są odsłaniane a sprawcy karani. Jednak dla
        wyjśnienia. sam przebieg wysiedlenia był dość dobrze uregulowany i kontrolowany
        przez Międzysojuszniczą Komisję z Berlina. Byli obserwatorzy z Angli i USA.
        Zbrodnie jakolwiek się zdarzały to na marginesie całego procesu. I są często
        sztucznie wyrwane z kontesktu. Mają służyć jedynie celom propagandowym. Smutne że
        miały miejsce. Ale tak dla ścisłości wg. niemieckich danych podczas uczieczki-
        czyli procesu kontrolowanego tylko przez Niemcy zginęło 7/8 wszystkich. Oznacza
        to, iż za przeważającą część śmierci własnych obywateli, którzy opuszczali ziemie
        wsschodnie III Rzeszy odpowiadają sami Niemcy. Warto o tym pamiętać, tak lekko
        szermując oskarżeniami.

• Gość: Perła Re: mniej demagogii a więcej wiedzy na temat IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 10:54
          sentex napisał(a):

>
          > > 1. Jako zwolennik prawicy uważam, że powinien nastąpić zwrot mienia
          > > ZAGRABIONEGO przez państwo. I nic mnie nie obchodzi czy to będzie Polak, Ż
          > yd
          > > lub Niemiec. Własność prywatna święta jest.
          >
          > Jako zwolennk prawicy - ja także - w przeciwieństwie chyba do ciebie znam troch
          > ę
          > prawo. Od zasady własności i jej pozbawiania są także odstępstwa. Takiego
          > zwrotu: "Własność prywatna święta jest" użyje mało świadomy oszołom, ale prawni
          > k
          > z całą pewnością nie. Co do tego komu się zwraca - jego narodowość zgoda. Tutaj
          >
          > nastepuje równość, ale pod warunkiem spełnienia warunków obowiązujących przepis
          > ów.
          >
          >
          > > 2. Wypędzenie Niemców z Ziem Zachodnich było przykrą koniecznością chwili.
          > Dla
          > > nas to taka reparacja za nasze cudowne Kresy Wschodnie. A tu dostaliśmy
          > > zdegenerowane tereny niemieckie. Ale wypędzenie połączone zostało ze
          > > zbrodniami, gwałtami i rabunkami na ludności niemieckiej właśnie.
          >
          > Tutaj niestety wykazałeś kompletną ignorancję. To co stało się z naszymi Kresam
          > i
          > i ziemiami pozyskanymi ma pewien związek. Ale nie stanowi podstawy regulacji. T
          > o
          > tylko polityczno-moralne uzsadnienie pozyskania nowych terenów i granic. Krótko
          >
          > mówiąc reguluje tę kwestię stosowny punkt w Układzie Poczadmaskim. Co do zbrodn
          > i,
          > gwałtów i rabunków na ludności niemieckiej - te niestety zdarzały się. Na
          > szczęście patrz przykład Geborskiego są odsłaniane a sprawcy karani. Jednak dla
          >
          > wyjśnienia. sam przebieg wysiedlenia był dość dobrze uregulowany i kontrolowany
          >
          > przez Międzysojuszniczą Komisję z Berlina. Byli obserwatorzy z Angli i USA.
          > Zbrodnie jakolwiek się zdarzały to na marginesie całego procesu. I są często
          > sztucznie wyrwane z kontesktu. Mają służyć jedynie celom propagandowym. Smutne
          > że
          > miały miejsce. Ale tak dla ścisłości wg. niemieckich danych podczas uczieczki-
          > czyli procesu kontrolowanego tylko przez Niemcy zginęło 7/8 wszystkich. Oznacza
          >
          > to, iż za przeważającą część śmierci własnych obywateli, którzy opuszczali ziem
          > ie
          > wsschodnie III Rzeszy odpowiadają sami Niemcy. Warto o tym pamiętać, tak lekko
          > szermując oskarżeniami.
          >
          >
          >
          >

Nie bardzo rozumiem. Napisałeś to samo co i ja. Z drobną różnicą. Nie nazywam
          adwersarzy oszołomami właśnie.

Perła
          • sentex Re: mniej demagogii a więcej wiedzy na temat 27.03.02, 11:11
            to słowo o ktorym piszesz było zbyt emocjonalne. zgoda wycofuję. Ale nie
            pisałem tego co ty. ty ten proces uprościłeś poslugując się chwytami
            pozsoatwiając fakty na boku. Tylko częściowo je wybraleś, tak aby pasowały do
            twojej tezy. nawiasem mówiać tema wysiedlen ludnoscoi niemiekcie jest mi dość
            znany i bliski . pisałem magisterkę na ten temat w niemczech i w polsce.
            bywałem na konferencjach naukowych na temat. dlatego mam dość dobrą orientację.
            i najgorszym w przedstawianiu tego tematu jest upraszczanie i manipulowanie.
            wcześniej przez komunistów. ale takze BdV nie był od tego wolny.
            za "oszołoma" sorry.
            • Gość: krzys52 Perla kretyn jest - nie tylko oszolom IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 18:41
              sentex napisał(a):

> za "oszołoma" sorry.
              ..
              ....
              ..K.P.
              To bardzo szlachetne z Twojej strony. Ale czy jestes pewien, ze i tego znow nie
              bedziesz wkrotce odwolywal?
              ..
              Ja bym nie byl, gdy o Perle idzie? To zdziebko niestabilny facet, co to wyskoki
              miewa.
              ..
              K.P.

• Gość: # Re: mniej demagogii a więcej wiedzy na temat IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.03.02, 11:12
          Gość portalu: Perła 27-03-2002 01:43 odpowiedz na list odpowiedz cytując
          1. Jako zwolennik prawicy uważam, że powinien nastąpić zwrot mienia
          ZAGRABIONEGO przez państwo.

> Jesli napisales swiadomie

Perla: "świadomie, świadomie..."
          #:
          Swiadomie jestes za zwrotem mienia wybiorczo, ze wzgledow "rasowych",
          a nie dla wszystkich obywateli, w procesie niedoszlej reprywatyzacji?
          Bardzo prawomyslnie.
          "Gratuleje" dobrego samopoczucia prawicowca,
          swiadomego lewych pogladow.!

#:...i zgodnie z wlasnie tu omawianym lobby zydowskim, akcentujac ich
          akcenty !!!!

Perla: "nie wiem jaki akcent żydowski jest. Nie znam hebrajskiego ani Żydów
          właśnie. Ot, kilka osób tylko."

Nie rznij glupa ! Potwierdzasz te akcenty w oskarzeniu narodu i panstwa
          polskiego, ktore stwierdzaja udzial AK i Polakow w ludobojstwie Zydow
          ktorych bronili Rosjanie i Niemcy przed antysemickim narodem polskim.

Ta nieuprawniona teza rozciaga sie teraz w oskarzeniach antypolskich na
          pokrzywdzonych przez Polakow "wypedzonych" Niemcow, sugerujac tez
          odpowiedzialnosc za wszystko polskiego panstwa w latach 1939 -45 !!!

Przerzucanie winy z Niemcow na wspolofiary Polakow trwa od wielu lat !
          Brak obiektywizmu w sledztwie IPN przez Ignatiewa, sterowanej na polskiej ziemi
          przez rabinow ekshumacji i "przeoczenie "swiadkow" i znalezisk swiadcza, ze
          wyrok zapadl juz na wstepie ! Nie broniles wtedy prawych zasad !
          Dzis oskarzasz - o zbrodnie na Niemcach !Wpisujac sie w tezy zydowskie, ze
          Polacy byli gorsi od Niemcow.

#:
          >Bo napisales w ich stylu - zgodnie z intencja pozwu nowojorskiego,
          > eliminujac fakt napasci i odpowiedzialnosci niemieckiej i radzieckiej a
          > uwypuklajac wrednie, niby to odpowiedzialnosc ograbianego do dzisiaj,
          > przez swych antenatow - mojej ojczyzny a przeciez i Twojego panstwa: -

Perla: "Pisałem o nacjonalizacji przeprowadzonej przez PRL. '

A nic o zagrabieniu majatku Zydow przez Niemcow po zwycieskiej inwazji
          Polacy wg Ciebie przywlaszczyli sobie foruny zydowskie, wlacznie ze zlotymi
          zebami z obozow smierci? Co zostalo wywiozl ZSRR w ramach reparacji -
          nic o tym nie slyszales -"prawicowcu" ?

>Faktycznie Cie NIC nie obchodzi POLAK. Obchodzi Cie Zyd i Niemiec !!!!!

Perla: "Obchodzą mnie wszyscy trzej, ale głównie Polak oczywiście jako mój
          rodak właśnie. "

#:Gowno prawda !!! Wpisales sie w teze wygodna Niemcom I tworcom Biziness
          Holocaustu czy Shoah-przemyslu! Jak Raul Hilberg.

Perla" "Jeżeli zaś idzie o to, kto wlaścicielem sklepu jest, to fakt, nie
          obchodzi mnie to zbytnio.

#: Wlasnosc Cie nie obchodzi? tylko odszkodowanie od niewinnego
          grabiezy narodu ? A pisales , ze wlasnosc jest swieta... czy
          tez modlisz sie do zlotego cielca, zapominajac o dekalogu i VIII przyk. ?

#: >Wreszcie to jasno napisales - akceptujac najwieksze i najwredniejsze
          >oskarzenie w dziejacxh swiata !!!

Perla: "Czyżbym miał szansę przejscia do historii świata???"

#: - Nie robiono z ograbionych ofiar oskarzonych do XXI wieku !!!
          Ladnie sie wpisujesz !!!
          > Ratujacy,( zamieniony w interesie Niemcow)--> malo ludobojca
          - jeszcze grabiezca !!!

Perla: "was ist das?"

#:- no widzisz jak rozuniesz Niemca a nie Polaka # -a ! Niestety nie rozumiem
          po niemiecku !!!
          >Nazwales jak zdrajcy i oszczercy, jak pogrobowcy
          Hitlera "wypedzonymi"- >przesiedlencow na mocy ustaw miedzynarodowych w ktorych
          Polska nie miala glosu, a wrecz musiala sie podporzadkowac !!!

Perla: "Tu się zgadzam, że Poska nie miała prawa głosu i to dość jasno dałem
          do zrozumienia w poście swoim. Natomiast nie wmawiaj nikomu, że ludność
          niemiecka tak sama na ochotnika wyjechała stąd. A może jeszcze napiszesz, że
          dzieci dostawały cukierki na drogę... Były rabunki i gwałty. Trzeba to sobie
          jasno powiedzieć! Bo niby za co Biskupi Polscy prosili o wybaczenie?"

#: Wnioskujesz jak paranoik !!!Poczytaj oredzie !!! Popytaj ludzi na terenach
          wschodnich, albo starszych Niemcow. Wielu przyjezdzalo i przyjezdza do swych
          domow - czesto dawali pare marek na remont !
          >Zdanie o gwaltach, rabunkach i zbrodniach nadaje sie do sadu !!!
          >Jak z Ciebie ohydna i oszczercza Perla - nikt z uznanych historykow czy nawet
          >nieobiektywnych dziennikarzy niemieckich, zydowskich czy "rzydowskich" sie do
          >tego jeszcze nie posunal !!!

Perla: "To znaczy, że ci niemieccy i żydowscy dziennikarze to cienkie Bolki są."

# Pisz do Gazet Wybiorczej albo niemieckiej np. Rzeczypospolitej.
          Bedziesz lepszy od nich !!!!

>Dosc oscczerstw bezkarnych - odwolasz na kolanach okropne bluzgi i grozby
          >na swa Ojczyzne albo podaj adres nazwisko i podam Cie do sadu z obywatelskiego
          >oskarzenia ! Jesli nie oglasze Cie niehonorowym podszywajacym sie pod
          >prawe tresci lajdakiem !

"Haszu, piliście? Ino na rozgrzewkę, tak? Ale w głowę weszło. Zwróć sie do
          prokuratury. Ja stukam z domu to bez trudu namierzą mój telefon. Chetnie Cie
          poznam. W sądzie oczywiście.
          pozdrawiam Perła"

#: Motto dla Perly:... przygotowalem zbrojne oddzialy SS i rozkaz azbijania bez
          litosci i bez milosierdzia mezczyzn, kobiety i dzieci polskiej mowy i polskiego
          pochodzenia. Tylko w ten sposob zdobedziemy przestrzen zyciowa...

Wypelniasz ten rozkaz po 63 latach !!!!!!!! Bez pozdrowien
          dopoki nie przeprosisz na kleczkach !!!!!!!!!!!!!!! #
          • Gość: Perła ponownie do Hasza jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 12:01
            Bełkoczesz Haszu, że aż przykro jest. W jednym Ci tylko rację przyznać muszę.
            Zatrzymanie ekshumacji przez rabina z NY ośmieszeniem prawa polskiego było.
            Najmarniejszy sędzia powinien rabina wyśmiać, a tak - rabin ponad prawem stoi.

Perła
            • bykk Re: ponownie do Hasza jest 27.03.02, 12:36
              Witam Cię Hasz!
              Moim zdaniem źle zrozumiałeś pierwszy post Perły!
              Cosik w tym tygoniu jesteś zbyt podenerwowany?
              Poczytaj na spokojnie i mam nadzieję,że zrozumiesz o co mu chodzi.
              Perła chyba zbyt skrótowo to ujął,ale...
              Sentex ma rację wg.mnie,ale też zbyt sprawę uogólnia.
              To co się dzieje na arenie międzynarodowej obecnie w stosunku do Polski
              w związku ze zwrotem mienia,to każdy normalnie myślący widzi!!!
              Warto np. wrócić do pytania "dlaczego Kwaśniewski zawetował ustawę o zwrocie
              majątków osób,które utraciły je "dzięki" komunistom"???
              pozdrawiam Panów P.,H.,S.
              hej!
              • Gość: # Re: ponownie do Hasza jest IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.03.02, 13:57
                Kleknij! Przepros i po sprawie.
                Belkot Ci wybaczam. Nie bluzgnales w Wielkim Tygodniu.
                #
                • Gość: Perła Re: ponownie do Hasza jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 14:07

> Kleknij! Przepros i po sprawie.
                  > Belkot Ci wybaczam. Nie bluzgnales w Wielkim Tygodniu.
                  > #

To i Bykk też ma klęczeć? A za co? Przecież nic takiego złego nie napisał.
                  Przesadzasz już Hasz.

Perła
              • sentex antypolskie hece 27.03.02, 14:31
                bykk napisał(a):

> Warto np. wrócić do pytania "dlaczego Kwaśniewski zawetował ustawę o zwrocie
                > majątków osób,które utraciły je "dzięki" komunistom"???
                > pozdrawiam Panów P.,H.,S.
                > hej!

Szanowny Bykku,

sam nie jestem największym wielbicielem obecnego prezydenta i jego obozu. ale
                akurat w tym momencie zachował się prawidłowo. bo ustawa zapewne powołujesz się
                na tę przygotowaną przez AWS miała sporo mankamentów. Więc prezydent nie miał
                zbytniego wyboru. Zagrażała stabilności ekonomicznej państwa. Zobacz co się
                dzieje w około. Np. Węgry mają już od dawna taką ustawę. Byli właściciele
                otrzymali ok. 4 % wartości majątku. No i Niemcy. Po zjednoczeniu nie
                przeprowadzono ustawy reprywatyzacyjnej. A Kohl i jego ekipa ( chyba przyznasz,
                że prawicowa) motywował to tym, że państwa niemiekciego na to nie stać, aby
                cokolwiek b. właścicielom oddawać i wypłacać. Gdyż w jednym z oficjalnych
                komunikatów sporządznych przez Presseamt był komunikat ( miałem go kiedyś
                rękach), iż byłoby to niesprawiedliwe wobec innych grup społecznych i podatników,
                którzy za takie imprezy płacą. Nie oceniam postępowania, lecz fakt jest faktem.
                Nie było zwrotu majątków i wypłat odszkodowań. Istnieje jednak droga podobna jak
                w POlsce. Tyle, ze jeszcze trudniej ją pokonać. Przekonał się niedawno mój
                znajomy, którego dziadek miał gospodarstwo na terenie b. NRD i zostało mu
                odebrane przez komunistów. Regulacja problemu własności - jest materią
                skomplikowaną. Oferta 50% była jawnym zagrozeniem bytu pozostałych i zostałaby
                przeprowadzona na koszt podatników. Co oznacza, że jednak krzywda wyrządzona b.
                właścicielom została by "naprawiona" krzywda obecnego społeczeńsdtwa i podatnika.
                Ten problem musi być rozwiązany. Myslę o reprywatyzacji, ale apetyty i aspirtacje
                muszą zostać pohamowane. Dlatego potrzebny jest kompromis i realna propozycja, na
                którą nas dzisiaj stać. Myślę, że powninniśmy oprzeć sie na doświadczeniach
                węgierskich ( chociaż nie są idealne - to za to realne). Oczywiście, ci którym
                nigdy dość będą niezadowoleni, innni, którzy nie chcą jakichkolwiek wypłat dla b.
                właścicieli także. Ale kompromis ma to do siebie, iż nie musi się podobać, bo to
                nie wybory miss. Tylko ma za zadanie rozwiązać problem i to w możliwie optymalny
                dla wszystkich sposób. Jeżeli na Węgrzech takie rozwiązanie zadziało - to u nas
                powinno także. Nie zagrozi to bezpieczeństwu państwa, i da zadośćuczynnienie
                tym, którzy coś utracili. Sam odbiegłem od głównego wątku. a co ty myślisz o
                nieprzyjaznych Polsce akcjach części środowisk żydowskich? Czy te mogą poważnie
                zagrozić wejściu Polski do UE?
                • Gość: # Re: antypolskie hece IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.03.02, 14:58
                  Divide et impera...

To motto przyswieca kolejnym rzadom
                  takze w tej kwestii. Rekompensata nalezy sie
                  pracujacym w PRL-u za nieuiszczane skladki na ZUS
                  chociazby... by nie tworzyc wyliczanki.

Problem zwrotu w naturze ("swiete prawo wlasnosci")
                  po (2002 - 19390 czy (2002 - 1948) - odbudowanych
                  wysilkiem ograbianego spoleczenstwa tez odpada, z wyjatkami
                  zasadnymi.

Rozwiazanie musi uwzgledniac mozliwosci i przede wszystkim obejmowac
                  wszystkich pokrzywdzonych.

Skarga zostanie zalatwiona jak wszystkie przeszkody
                  po drodze do Unii - kosztem narodu.

• sentex Re: antypolskie hece 27.03.02, 15:34

> Divide et impera...
                    >
                    > To motto przyswieca kolejnym rzadom
                    > takze w tej kwestii. Rekompensata nalezy sie
                    > pracujacym w PRL-u za nieuiszczane skladki na ZUS
                    > chociazby... by nie tworzyc wyliczanki.
                    >
                    > Problem zwrotu w naturze ("swiete prawo wlasnosci")
                    > po (2002 - 19390 czy (2002 - 1948) - odbudowanych
                    > wysilkiem ograbianego spoleczenstwa tez odpada, z wyjatkami
                    > zasadnymi.
                    >
                    > Rozwiazanie musi uwzgledniac mozliwosci i przede wszystkim obejmowac
                    > wszystkich pokrzywdzonych.
                    >
                    > Skarga zostanie zalatwiona jak wszystkie przeszkody
                    > po drodze do Unii - kosztem narodu.
                    >

W jednym się z tobą zgadzam, że pokrzywdzonych przez PRL było znacznie więcej niż
                    tylko byli właściciele. Jednak na wszystko pieniędzy nie starczy. Być może
                    łatwiej mi zrozumieć ich roszczenia właścicieli bo sam do tej grupy należę. W
                    spadku po moich dziadkach otrzymałem nieruchomość. A jej jeszcze jedna znacząca
                    część zostala skonfoskowana na Kołchoz i do dzisiaj do mnie nie wróciła. Chociaż
                    jak pisałem wyżej nie mogę chcieć wszystkiego - bo to zrujnowało by resztę
                    społeczeństwa. I rozumiem, iż rządania stu-procentowego zadośćuczynnienia
                    doprowadziłyby do ruiny. Dlatego tego też się nie domagam, chociaż być może od
                    wielu z was mam większe moralne prawo. Ja akurat grupę b. właścicieli rozumiem z
                    osobistych względów bardziej niż innych. Z drugiej strony warto ten temat raz na
                    zawsze zamknąć wypłacając mi należne odszkodowanie ( bądź część). Gdyż nie tylko
                    chodzi o forsę a o zasadę. Dlatego wskazałem na rozwiązania węgierskie. W sumie
                    niewielkie pieniadze, a kończą wszystko. Też uważałem, że 50% to piękna utopia.
                    Ale nic to takze żadne wyjście.

• Gość: Krzys52 Bykk, Ty Kretynski Palancie IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 17:47
                zycze ci by ci przypadkiem hostia w gardziolku nie stanela, mala mendo. A
                czynie to wiedzac, ze nie odpyskujesz mi jak zwykle, bluznierco, bo u spowiedzi
                byles i teraz kilka dni musisz powstrzymywac sie od zwyklego sobie chamstwa.
                Wiem, ze cierpisz bardzo z tego powodu ale...o to wlasnie chodzi - bys cierpial.
            • Gość: Lisek Do Perly wyjasnienie pewnego szczegolu jest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 00:56

> Bełkoczesz Haszu, że aż przykro jest. W jednym Ci tylko rację przyznać muszę.
              > Zatrzymanie ekshumacji przez rabina z NY ośmieszeniem prawa polskiego było.
              > Najmarniejszy sędzia powinien rabina wyśmiać, a tak - rabin ponad prawem stoi.
              >
              > Perła

Drogi Perlo,

Gwoli wyjasnienia: decyzje o przerwaniu prac ekshumacyjnych w Jedwabnem podjal
              nie zaden rabin, ale Minister Sprawiedlowosci - Prokurator Generalny RP
              Lech Kaczynski. Informacja ta byla podana przez prof. Kieresa podczas wystapienia
              w sejmie (stenogram na www.sejm.gov.pl), choc wydaje sie, ze malo kto zwrocil na
              nia uwage. Notabene, podobnie jak pan Hasz, uwazam te decyzje za bledna.

Pozdrowienia,
              Lisek
              • Gość: Perła do Liska o Rabinach jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 11:29
                Gość portalu: Lisek napisał(a):

>
                > > Bełkoczesz Haszu, że aż przykro jest. W jednym Ci tylko rację przyznać mus
                > zę.
                > > Zatrzymanie ekshumacji przez rabina z NY ośmieszeniem prawa polskiego było
                > .
                > > Najmarniejszy sędzia powinien rabina wyśmiać, a tak - rabin ponad prawem s
                > toi.
                > >
                > > Perła
                >
                > Drogi Perlo,
                >
                > Gwoli wyjasnienia: decyzje o przerwaniu prac ekshumacyjnych w Jedwabnem podjal
                > nie zaden rabin, ale Minister Sprawiedlowosci - Prokurator Generalny RP
                > Lech Kaczynski. Informacja ta byla podana przez prof. Kieresa podczas wystapien
                > ia
                > w sejmie (stenogram na www.sejm.gov.pl), choc wydaje sie, ze malo kto zwrocil n
                > a
                > nia uwage. Notabene, podobnie jak pan Hasz, uwazam te decyzje za bledna.
                >
                > Pozdrowienia,
                > Lisek

Witaj Lisek

Ależ oczywiście, że ostateczną decyzję podjął wysoki urzędnik polski. Ale po
                interwencji rabina S. (sympatycznego skądinąd). Polska władza ma dziwną miętę
                jeżeli chodzi o rabinów. Gdyby rabin Weiss wtargnął na teren prywatny w swojej
                Ojczyźnie, czyli USA, to by go pewnie zasrzelono właśnie. A u nas nawet kolegium
                nie dostał.
                A przecież są takie proste rozwiązania... KUPUJE się tereny czy obiekty, którymi
                jesteśmy zainteresowani.
                Zobacz, w KL Dachau i kościół katolicki jest, i protestancki, i cerkiew i
                synagoga właśnie. I nikomu to nie przeszkadza. Czy to zależy od siły perswazji
                Niemców, czy też od siły niemieckiej waluty, że spokój mają? Nie wiem...

pozdrawiam
                Perła
                • Gość: 10.00 Re: obszczymurek z lublina - perła - tu jest IP: 172.16.60.* 29.03.02, 11:41
                  10.00
      • Gość: Janusz Re: o hecach tu jest IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 22:04

>
        > Perła
        ===============================
        Napisz Perełko książkę o tych gwałtach i rabunkach, że o zbrodniach nie wspomnę.
        Poczytność zapewniona a i wdzięczność Niemców również. Coś a la Gross w sprawie
        Jedwabnego.

• Gość: Lisek Re: o hecach tu jest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 00:38
        Szanowny Perlo,

Jednego tylko nie rozumiem w Twoim poscie. Dlaczego "zdegenerowane", co przez
        to rozumiesz?

Z pozdrowieniami,
        Lisek
        • Gość: Lisek Re: o hecach tu jest - uzupelnienie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 00:40
          Nie wiem, dlaczego moj powyzszy post akturat w tym miejscu zostal przez program
          wklejony. Dotyczyl on postu Perly z 27-03-2002 01:43.
        • Gość: Perła Re: o hecach tu jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 03:14
          Gość portalu: Lisek napisał(a):

> Szanowny Perlo,
          >
          > Jednego tylko nie rozumiem w Twoim poscie. Dlaczego "zdegenerowane", co przez
          > to rozumiesz?
          >
          > Z pozdrowieniami,
          > Lisek

Witaj Lisek

A jakie według Ciebie one były? W porównaniu z pięknymi i NASZYMI Kresami
          oczywiście.

pozdrawiam

Perła
          • lisekrudy Re: o hecach tu jest 28.03.02, 10:06

>
            > Witaj Lisek
            >
            > A jakie według Ciebie one były? W porównaniu z pięknymi i NASZYMI Kresami
            > oczywiście.
            >
            > pozdrawiam
            >
            > Perła

Drogi Perlo,

Poniewaz to poboczny watek, nie chce rozwijac dyskusji na temat krajobrazowych i
            innych walorow ziem zachodnich i polnocnych. Kresow niewatpliwie zal, ale
            slowo "zdegenerowane" nie wydaje mi sie adekwatne. Stad pojawilo sie moje pytanie.

Czy czytales "wyjasnienie pewnej kwestii", ktore zamiescilem powyzej w poscie
            adresowanym do Ciebie?

Pozdrowienia,
            Lisek

• Gość: krzys52 Czy Polska Chciala Sie Wykpic Ze Zwrotu? IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 16:52
      sentex napisał(a):

> dzisiaj "GW" i INTERIA opisały kolejny anty polski skandal z udziałem środowisk
      >
      > żydowskich. W interii czytamy: "Negocjacje Polski z UE uzależnione od
      > restytucji zagrabionego mienia?
      > 26.03.2002 06:40
      > - Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocjacji z
      > Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazistów i
      > komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
      > sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim.
      ..
      ....
      ..K.P.
      Czy tez moze oddala juz Zydom wszystko a aktualne zadania sa bezpodstawne i
      nieuczciwe.
      Bo chyba nikt nie chce powiedziec, ze Polski nie stac jest na odszkodowania czy
      rekompensaty za utracone mienie.
      Oddajac wlasnosc Kosciolowi katolickiemu ("odzyski" siegajace czasow Mieszka I
      oraz odszkodownia w gotowce i ziemi, a takze splacanie haraczem w formie wziecia
      kk na garnuszek) udowodnila Polska, ze zarowno opowiada sie za zwrotami jak i
      stac jest panstwo na nie. O co wiec chodzi? czy tak trudno bylo przewidziec
      nastepstwa koscielnego skoku na kase?
      Czy jak zwykle liczyli milusinscy, ze, w przyczajce, wezma na przetrzymanie i
      znow sie uda? Nie pomyslalo sie, ze jak sie juz powie "A" to....
      ..
      K.P.
      • sentex wrogie Polsce ekscesy 27.03.02, 18:01
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> sentex napisał(a):
        >
        > > dzisiaj "GW" i INTERIA opisały kolejny anty polski skandal z udziałem środ
        > owisk
        > >
        > > żydowskich. W interii czytamy: "Negocjacje Polski z UE uzależnione od
        > > restytucji zagrabionego mienia?
        > > 26.03.2002 06:40
        > > - Parlament Europejski powinien zastanowić się, czy nie zablokować negocja
        > cji z
        > > Polską, jeżeli nasz kraj nie zwróci Żydom mienia zagrabionego przez nazist
        > ów i
        > > komunistów - stwierdził brytyjski deputowany Charles Tanock podczas debaty
        >
        > > sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim.
        > ..
        > ....
        > ..K.P.
        > Czy tez moze oddala juz Zydom wszystko a aktualne zadania sa bezpodstawne i
        > nieuczciwe.
        > Bo chyba nikt nie chce powiedziec, ze Polski nie stac jest na odszkodowania czy
        >
        > rekompensaty za utracone mienie.

A ty chcesz powiedzieć, że stać? Na zwrot lub całkowitą rekompensatę?

> Oddajac wlasnosc Kosciolowi katolickiemu ("odzyski" siegajace czasow Mieszka I
        > oraz odszkodownia w gotowce i ziemi, a takze splacanie haraczem w formie wzieci
        > a
        > kk na garnuszek) udowodnila Polska, ze zarowno opowiada sie za zwrotami jak i
        > stac jest panstwo na nie. O co wiec chodzi? czy tak trudno bylo przewidziec
        > nastepstwa koscielnego skoku na kase?

To był z pewnością błąd oddzielne traktowanie kościoła katolickiego w procesie
        odszkodowaczym. ale na błedach trzeba się uczyć i nie oddawać teraz tylko Żydom,
        marsjanom, czy np. innym związkom wyznaiowym. Tylko potraktować sprawę
        całosciowo. Wzroując się na przykładzie węgierskim dać rekompensatę. Nie kierując
        się narodowością ,a obywatelstwem na okreslony dzien i stanem posiadania w tym
        okresie. Dzisiejsza Polska moze odpowiadać jedynie za stan po 1945 roku.

> Czy jak zwykle liczyli milusinscy, ze, w przyczajce, wezma na przetrzymanie i
        > znow sie uda? Nie pomyslalo sie, ze jak sie juz powie "A" to....
        > ..
        Tak więc rozwiązania te także i w takim samym zakresie powinny dotyczyć osób
        posiadających skonfiskowaną własność i będących obywatelami polskimi
        zamieszkującymi w kraju po 1945 roku. oznacza to, iż obywatele polscy pochodzenia
        żydowskiego nie powinni być traktowani ani gorzej ani lepiej jak pozostali. nie
        ma też najmniejszych powodów czynienia przywilejów Żydom. Przykład Kośioła to
        tylko potwierdza.
        A już nie ma mowy aby Polska zwrcała to co zabrały Niemcy. Lub ponosiła
        jakiekolwiek tego stanu rzeczy konsekwencje. Upominanie się od Polski o te dobra
        i atak na kraj, już nie tylko słowny, ale czynny środowisk żydowskich - jest
        zwykłą karygodną prowokacją. Ich czyny stają się groźne dla polskiego członkostwa
        w UE.

> K.P.

• Gość: adam Re: Czy Polska Chciala Sie Wykpic Ze Zwrotu? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.03.02, 19:36
        Krzys52. Dobrze się czujesz
    • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 27.03.02, 22:32
      skad w tobie tyle nienawisci?!
      jestes po prostu zakompleksionym, polaczkiem-antysemita. jedyne co w zyciu
      osiagnales to "bycie polakiem"- baaardzo duzo.
      nie wypowiadaj sie wiecej na forum bo nalezy ono do znienawidzonego przez
      ciebie zyda, a nie wchodzi sie do czyjegos domu i obraza gospodarza.
      • demaskator Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 27.03.02, 22:50
        lilith3 napisał(a):

> skad w tobie tyle nienawisci?!
        > jestes po prostu zakompleksionym, polaczkiem-antysemita. jedyne co w zyciu
        > osiagnales to "bycie polakiem"- baaardzo duzo.
        > nie wypowiadaj sie wiecej na forum bo nalezy ono do znienawidzonego przez
        > ciebie zyda, a nie wchodzi sie do czyjegos domu i obraza gospodarza.

sam jesteś zakompleksionym przybłędą a czepiasz się innych. a gdzie ty w tym
        poście poza swoją własną nienawiść widzisz mały człowieczku? pewnie tropiciel
        antysemitów, wszędzie antysemici, otwieasz szafę i widzisz tam ich takze pełno
        całe setki. Lecz sie chory baranie.
        • Gość: # Niwinni "wypedzeni"... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.03.02, 10:37
          26 III 2020 TVP1 puszczono program "Kto winien" Anny Mrowinskiej.
          ...poswiecony wypedzeniu niwinnychNiemcow przez zl;ych Polakow.

Zaproszona dziennikarka niemiecka powiedziala, ze ..

"Polacy powinni przeprosic Niemcow" (sic!)!!!!!

"Polscy" historycy nie negowali !
          A jeden stwierdzil: "Jestesmy katem i ofiara".

Oburzona sluchaczka zadzwonila: " A kto nas przeprosi, Polakow,
          za zbrodnie niemieckie, za wysiedlenia podczas II WS?"

Miejsce wyrzuconych Polakow zajmowali folksdojcze badz rdzenni Niemcy
          z zadaniem kolonizacji podbitych terenow "przychodzili, zajmowali grunty,
          budynki i ziemie anasi rodacy stawali sie niewolnikami".
          W 1940 wysiedlono ja z rodzina z gospodarstwa nad Warta do Lodzi. Stamtad
          rodzicow zbrano na Kielecczyzne a ja i siostre mimo mlodego wieku
          - na roboty do Rzeszy.

Stwierdzila ze wyplaty odszkodowania - to SKANDAL !

1. - Decyzja o przesiedleniu Niemcow zapadla na mocy Ustawy mdzy Aliantami
          bez Polski.
          2. - Ziemie te byly przedtem polskie. Z rdzenna ludnoscia polska -
          przypomnijmy "przekrecone politycznie" plebiscyty i powstania slaskie.

3. Z tych terenow uciekali przed odpowiedzialnoscia kaci, ludobojcy oraz kaci
          posredni, rodziny gestapowcow, esesmanow, folksdojczow, gauleiterow etc....
          ktorzy zajeli gospodarstwa, budynki i rabowali polskie mienie.

Policzyl ktos brakujace dziela sztuki ? W rekach prywatnych ?

"Wypedzeni to zbrodniarze wojenni, zaprzedani okupantowi, propagatorzy systemu
          nazistowskiego, wydajacy polskich patriotow na smierc.

Straty to 6 mln !
          Nie dostalismy tez reperacji wojennych jak inne panstwa alianckie !

Perla - zastanow sie nad tym, czy nie wpisujesz sie w
          zdrade "naszych" historykow i politykow.
        • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 28.03.02, 11:31
          gdzie widze nienawisc? w twojej ostatniej wypowiedzi pod moim adresem na
          przyklad.
          powtorze to co mowilam wczesniej: jestes zakompleksionym polakiem, ktory winy
          za swoje niepowodzenia zyciowe i w ogule za wszystko doszukuje sie u zydow.
          swiadczy to o twojej glupocie, nienawisci i antysemityzmie.
          a tak na marginesie nie doszukuje sie wszedzie antysemityzmu tylko walcze z nim
          tam gdzie naprawde jest.
          • Gość: Perła Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 11:37
            lilith3 napisał(a):

> a tak na marginesie nie doszukuje sie wszedzie antysemityzmu tylko walcze z nim
            >
            > tam gdzie naprawde jest.

Czy mógłbyś podać szczegóły tej walki właśnie? Ciekaw rezultatów jestem.

Perła
            • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 28.03.02, 11:39
              chociazby reagujac na takie kretynskie wypowiedzi sentexa.
              • Gość: Perła Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 11:48
                lilith3 napisał(a):

> chociazby reagujac na takie kretynskie wypowiedzi sentexa.

Ale to mało skuteczne jest. Niech sobie mówią co chcą. Ostatecznie wolność słowa
                jest. Widać mają jakieś tam swoje powody aby Żydów nie lubić. Tak naprawdę takie
                problemy poprzez siłę rozwiązuje się. Dopóki istnieje państwo Izrael z bombą A
                właśnie, nikt nie śmie zrobić krzywdy Żydom, na większą skalę oczywiście.

Perła
                • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 28.03.02, 12:11
                  ok. wolnosc slowa jest to prawda.jednak jak ktos kogos nie lubi to niech zywi
                  uraze do tej jednej badz kilku osob, a nie przezuca winy jednostki na caly
                  narod. to jest zalosne tak samo jak mowienie, ze wszyscy polacy to zlodzieje i
                  alkoholicy.
                  a poza tym nie bede tolerowac niesprawiedliwych i uwlaczajacych komus
                  wypowiedzi. nie mozna bezkarnie komus ublizac, nawet jest na to specjalny
                  paragraf.
                  • Gość: Perła o nie lubieniu tu jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 12:31
                    lilith3 napisał(a):

> ok. wolnosc slowa jest to prawda.jednak jak ktos kogos nie lubi to niech zywi
                    > uraze do tej jednej badz kilku osob, a nie przezuca winy jednostki na caly
                    > narod. to jest zalosne tak samo jak mowienie, ze wszyscy polacy to zlodzieje i
                    > alkoholicy.
                    > a poza tym nie bede tolerowac niesprawiedliwych i uwlaczajacych komus
                    > wypowiedzi. nie mozna bezkarnie komus ublizac, nawet jest na to specjalny
                    > paragraf.

A gdzie powiedziane jest, że nie można nie lubić całych narodów właśnie? Według
                    mnie każdy ma prawo powiedzieć: nie lubię Żydów, Murzynów czy Szwajcarów.
                    Natomiast gdyby zrobił krzywdę takiemu, prawo musi zadziałać z całą mocą.

pozdrawiam

Perła
                    • Gość: LIMAK Re: i tu obszczymurek z Lublina - perła IP: 172.16.60.* 29.03.02, 11:35
                    • Gość: snajper Re: o nie lubieniu tu jest IP: *.waw.cdp.pl 29.03.02, 15:37

> lilith3 napisał(a):
                      >
                      > > ok. wolnosc slowa jest to prawda.jednak jak ktos kogos nie lubi to niech zywi
                      > > uraze do tej jednej badz kilku osob, a nie przezuca winy jednostki na caly
                      > > narod. to jest zalosne tak samo jak mowienie, ze wszyscy polacy to zlodzieje i
                      > > alkoholicy.
                      > > a poza tym nie bede tolerowac niesprawiedliwych i uwlaczajacych komus
                      > > wypowiedzi. nie mozna bezkarnie komus ublizac, nawet jest na to specjalny
                      > > paragraf.
                      >
                      > A gdzie powiedziane jest, że nie można nie lubić całych narodów właśnie? Według
                      > mnie każdy ma prawo powiedzieć: nie lubię Żydów, Murzynów czy Szwajcarów.
                      > Natomiast gdyby zrobił krzywdę takiemu, prawo musi zadziałać z całą mocą.
                      >
                      > pozdrawiam
                      >
                      > Perła

A takie >nielubienia< mają swoje nazwy. Np tacy, co nie lubią wszystkich Żydów -
                      to antysemici. Antysemityzm karalny oczywiście nie jest i każdy może powiedzieć o
                      sobie: jestem antysemitą. Będzie to tylko świadczyło o nim, jako o cżłowieku.
                      Odrębną sprawą jest oczywiście ewentualne szerzenie nienawiści rasowej.

Pozdrawiam świątecznie.
                • Gość: LIMAK Re: Obszczymurek z Lublina- perła-tu jest IP: 172.16.60.* 29.03.02, 11:36
                  10,00
            • Gość: # Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.03.02, 12:03

Jak bedziemy rozmawiac o zawyzonej cenie
              izraelskich cytryn - to panno (panie) lilith3

> tak na marginesie nie doszukujac sie wszedzie antysemityzmu
              > tylko walczac z nim tam gdzie naprawde go nie ma,

moglby Pan objawic swoj subiektywizm.

O obrone przed antypolonizmem i napasciami syjonistow na Polske
              Pana nie posadzam !

• Gość: # Do Perly z antypolskimi hecami. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.03.02, 12:08
                Sentex pisze:
                "Upominanie się od Polski o te dobra
                i atak na kraj, już nie tylko słowny, ale czynny środowisk żydowskich - jest
                zwykłą karygodną prowokacją. Ich czyny stają się groźne dla polskiego
                członkostwa w UE."

Czy z tym sie nie zgadzasz?
          • demaskator Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 28.03.02, 16:57
            Ty chyba nie widzisz samej siebie, żałosnej poszukiwaczki, pełnej jadu i
            nienawiści. Ubzdurałaś sobie, że walczysz z antysemityzmem. To już obłąkanie.
            Myślę, żer to ty nic w życiu nie znaczysz i chesz swoje kompleksy i ciasnotę
            umysłową - jaka wykazałaś pisząc tu o antysemityzmie - wyleczyć. |Ale to nie jest
            dobre miejsce. Zabolało cię to, iż nie masz argumentów. A one tu zostały czarno
            na białym wykazane. No chyba, że nazywasz piętnowanie niekorzystnego, wrogiego
            Polsce zachowania antysemityzmem. Krytyka dotyczyła skandalicznego zachowania i
            wbijana Polsce noża w plecy przez organizacje żydowskie. To fakt. Są na to
            dokumenty i fakty. Gdybyś zamiast pustej małostkowej demagogii i poszukiwania
            antysemitów więcej wiedziała, o czym piszesz - to być może byś zrozumiała. No
            chyba, że już jesteś niereformowalna i każdą, nawet w pełni jak tu uzasadnioną
            krytykę odczytujesz jak chorobliwa jednostka "antysemityzm". Podłożem wystąpienia
            Brytyjczyka była interwencja, a w zasadzie wroga pozycja organizacji żydowskich.
            To fakt. Ale to dla ciebie pewnie nic nie znaczy. Bo to także w porządku. Myślę,
            że u ciebie jest sporo kompleksów i niskiej wiedzy na temat, na który zabierasz
            głos. Pokrywasz to nienawiścią do tych, którzy myślą inaczej niż ty. Ale to już
            twój problem. Nie siej demagogii i nie przywołuj antysemityzmu, tam gdzie jest
            raczej wroga antypolska postawa środowisk i organizacji żydowskich. Nie jestem
            bezkrytycznym zwolennikiem UE, ale dopóki toczą się negocjacje to mam nadzieję,
            że uzyskamy w nich dogodne warunki ( jak inne kraje) i wejdziemy do UE. A nie
            nieprzychylne Polsce kroki, jat te organizacji żydowskich ( konkretnie tych,
            które podjudziły brytyjskiego posła) jest bardziej szkodliwe niż przeciwnicy UE,
            z ojcem Ryzykiem na czele. To też fakt.
            • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 31.03.02, 00:32
              znowu w tobie tyle jadu.
              nie bede odpowiadala na twoje zalosne zarzuty. nie mam zamiaru wdawac sie z
              toba w zwykla pyskowke, na poziomie radia maryja czy poslow z ligii polskich
              rodzin (czyli z twojego srodowiska).jestes zwyklym krzykaczem i nikim wiecej.
            • lilith3 Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 31.03.02, 00:33
              a tak swoja droga to te twoje wyimaginowane spiski zydowski sa objawem choroby
              psychicznej.
              • demaskator Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 01.04.02, 22:35
                lilith3 napisał(a):

> a tak swoja droga to te twoje wyimaginowane spiski zydowski sa objawem choroby
                > psychicznej.

co do choroby psychicznej - to sama jesteś po tym co piszesz nią dątknięta.
                Schizofremicznie szukasz antysemitów, nawet tam gdzie ich nie ma. Aż kipisz z
                nienawiści twoje posty są przepełniuone nienawićią i jadem. to chore. Ciekawe czy
                oprócz antysemitów widzisz także napolenów? bo takie jendostki jak ty to widzą
                różne rzeczy. Przewaznie antysemitów. co do poziomu dyskusji. ty jako nieliczna
                nie masz żadnego w tym poście i nie tylko. przy braku argumentów, albo
                umiejętności i pokazania uciekasz się do kretyńskich porówanań i chamskich obelg.
                jesteś po prostu ojciec rydzyk wśród pogromców antysemitów. jestś żałosna. wiesz
                dobrze, że nia masz racji, a twoje obelgi wskazują po prostu na to, że brakuje ci
                elemrentarnej kultury osobistej. nigdy mi nieodpowiedziełaś merytorycznie, jak
                już w ogóle zabrałaś głoś - to zr reguły były to tylko jakimieś chore,
                schizofermiczne porównaniamia. dlatego nie odpowiadaj i ja nie mam ochoty z taką
                płycizną umusłową i moralną jak ty dyskutować. Bo jak widzać nie masz nic
                rzeczowego do powiedzenia.
      • sentex Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? 28.03.02, 17:37
        lilith3 napisał(a):

> skad w tobie tyle nienawisci?!
        > jestes po prostu zakompleksionym, polaczkiem-antysemita. jedyne co w zyciu
        > osiagnales to "bycie polakiem"- baaardzo duzo.
        > nie wypowiadaj sie wiecej na forum bo nalezy ono do znienawidzonego przez
        > ciebie zyda, a nie wchodzi sie do czyjegos domu i obraza gospodarza.

Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony tak chamskim i arogamckim atakiem z twojej
        strony wobec mnie. tym bardziej, że twoje teksty są obraźliwe i niestosowne. ja
        być moze dalej w życiu doszedłem niż ty. piszesz o nienawiści, a sama ją
        szerzysz. używasz wobec mnie wulgarnych słów, a ja wobec ciebie tego nie robię.
        muszę stwierdzić, że cierpisz na manię prześladowczą, ty w odróżnieniu od
        prawdziwych antysemitów, gdzie ci widzą wszędzie Żydów, ty antysemitów. Gdybyś
        zamiast głupio się popisywać - mogłabyś się czegoś nuczyć zanim zaatakujesz. Ja
        nie atakuję w żadnym zdaniu Żydów, czy Izraelczyków w tym poście. Tylko te
        organizacje żydowskie ( a nie są to wszyscy Żydzi na świcie - przecież!), które
        poczyniły konkretne wrogie Polsce kroki. Mam na to dowody i mogę cię odesłać do
        literatury.
        Mój post dostyczył tylko i wyłącznie tego, że ww. organizacje żydowskie wyjątkowo
        szkodzą Polsce w jej staraniach o UE i robią wiele złego dla stosunków polsko-
        żydowskich. Gdyż znam wypowiedzi przedstawicieli środowisk żydowskich w Polsce,
        które od tego rodzaju napastliwej polityki się odcinają. A nawet nieśmiało ją
        krytykują. Szkoda, że jesteś niedouczona, ale tylko to przemawia na twoją obronę
        w tym pełnym nienawiści ataku na mnie. Więc albo odnieś się do konkretów i podaj
        rzeczowe kontrargumenty, albo idź szukac dalej antysemitów. Być może to cię
        bardziej podnieca niż rzeczowa dyskusja na dość trudny temat.

• Gość: # Pytanie do lilith3 -czy potrafisz? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.03.02, 11:50
          "Zakompleksiony nieudacznik polaczek-antysemita",
          "obwiniajacy" za wszystkie swe niepowodzenia Zydow
          i wchodzacy do "domu Zyda Forum GW",
          prosi Cie uprzejmie Lilith3, abys ustosunkowala sie jeszcze raz
          do mojego listu, ale merytorycznie, tak jakby to napisal
          rodowity Zyd: - z czym sie nie zgadzasz i co popierasz, Ok?

"Niwinni "wypedzeni"...
          Autor: Gość portalu: #
          Data: 28-03-2002 10:37 adres: *.wroclaw.tpnet.pl

--------------------------------------------------------------------------------
          26 III 2020 TVP1 puszczono program "Kto winien" Anny Mrowinskiej.
          ...poswiecony wypedzeniu niwinnychNiemcow przez zlych Polakow.

Zaproszona dziennikarka niemiecka powiedziala, ze ..

"Polacy powinni przeprosic Niemcow" (sic!)!!!!!

"Polscy" historycy nie negowali !
          A jeden stwierdzil: "Jestesmy katem i ofiara".

Oburzona sluchaczka zadzwonila: " A kto nas przeprosi, Polakow,
          za zbrodnie niemieckie, za wysiedlenia podczas II WS?"

Miejsce wyrzuconych Polakow zajmowali folksdojcze badz rdzenni Niemcy
          z zadaniem kolonizacji podbitych terenow "przychodzili, zajmowali grunty,
          budynki i ziemie anasi rodacy stawali sie niewolnikami".
          W 1940 wysiedlono ja z rodzina z gospodarstwa nad Warta do Lodzi. Stamtad
          rodzicow zbrano na Kielecczyzne a ja i siostre mimo mlodego wieku
          - na roboty do Rzeszy.

Stwierdzila ze wyplaty odszkodowania - to SKANDAL !

1. - Decyzja o przesiedleniu Niemcow zapadla na mocy Ustawy mdzy Aliantami
          bez Polski.
          2. - Ziemie te byly przedtem polskie. Z rdzenna ludnoscia polska -
          przypomnijmy "przekrecone politycznie" plebiscyty i powstania slaskie.

3. Z tych terenow uciekali przed odpowiedzialnoscia kaci, ludobojcy oraz kaci
          posredni, rodziny gestapowcow, esesmanow, folksdojczow, gauleiterow etc....
          ktorzy zajeli gospodarstwa, budynki i rabowali polskie mienie.

Policzyl ktos brakujace dziela sztuki ? W rekach prywatnych ?

"Wypedzeni to zbrodniarze wojenni, zaprzedani okupantowi, propagatorzy systemu
          nazistowskiego, wydajacy polskich patriotow na smierc.

Straty to 6 mln !
          Nie dostalismy tez reperacji wojennych jak inne panstwa alianckie !

Lilith3 - zastanow sie nad tym, czy nie wpisujesz sie w
          zdrade "naszych" historykow i politykow.

• Gość: snajper Re: Pytanie do lilith3 -czy potrafisz? IP: *.waw.cdp.pl 29.03.02, 15:44

> "Zakompleksiony nieudacznik polaczek-antysemita", "obwiniajacy" za wszystkie swe
            > niepowodzenia Zydow i wchodzacy do "domu Zyda Forum GW", prosi Cie uprzejmie Li
            > lith3, abys ustosunkowala sie jeszcze raz do mojego listu, ale merytorycznie,
            > tak jakby to napisal rodowity Zyd: - z czym sie nie zgadzasz i co popierasz, Ok?
            >
            > "Niwinni "wypedzeni"...
            > Autor: Gość portalu: #
            > Data: 28-03-2002 10:37 adres: *.wroclaw.tpnet.pl
            >
            > ----------------------------------------------------------------------------
            > 26 III 2020 TVP1 puszczono program "Kto winien" Anny Mrowinskiej.
            > ...poswiecony wypedzeniu niwinnychNiemcow przez zlych Polakow.
            >
            > Zaproszona dziennikarka niemiecka powiedziala, ze ..
            >
            > "Polacy powinni przeprosic Niemcow" (sic!)!!!!!
            >
            > "Polscy" historycy nie negowali !
            > A jeden stwierdzil: "Jestesmy katem i ofiara".
            >
            > Oburzona sluchaczka zadzwonila: " A kto nas przeprosi, Polakow,
            > za zbrodnie niemieckie, za wysiedlenia podczas II WS?"
            >
            > Miejsce wyrzuconych Polakow zajmowali folksdojcze badz rdzenni Niemcy
            > z zadaniem kolonizacji podbitych terenow "przychodzili, zajmowali grunty,
            > budynki i ziemie anasi rodacy stawali sie niewolnikami".
            > W 1940 wysiedlono ja z rodzina z gospodarstwa nad Warta do Lodzi. Stamtad
            > rodzicow zbrano na Kielecczyzne a ja i siostre mimo mlodego wieku
            > - na roboty do Rzeszy.
            >
            > Stwierdzila ze wyplaty odszkodowania - to SKANDAL !
            >
            > 1. - Decyzja o przesiedleniu Niemcow zapadla na mocy Ustawy mdzy Aliantami
            > bez Polski.

Ale wykonanie było nasze.

> 2. - Ziemie te byly przedtem polskie. Z rdzenna ludnoscia polska -
            > przypomnijmy "przekrecone politycznie" plebiscyty i powstania slaskie.

Szczecin, Wrocław, Pomorze i Mazury ? Rdzennie polskie ?

> 3. Z tych terenow uciekali przed odpowiedzialnoscia kaci, ludobojcy oraz kaci
            > posredni, rodziny gestapowcow, esesmanow, folksdojczow, gauleiterow etc....
            > ktorzy zajeli gospodarstwa, budynki i rabowali polskie mienie.

Większa część wysiedlonych, to ludzie którzy niczego nie zajmowali. Oni tam
            mieszkali z dziada, pradziada.

> Policzyl ktos brakujace dziela sztuki ? W rekach prywatnych ?
            >
            > "Wypedzeni to zbrodniarze wojenni, zaprzedani okupantowi, propagatorzy systemu
            > nazistowskiego, wydajacy polskich patriotow na smierc.

Zbrodniarzy się oskarża i skazuje, a nie wysiedla. Wysiedleni Niemcy, to byli
            zwykli mieszkańcy tamtych terenów.

> Straty to 6 mln !
            > Nie dostalismy tez reperacji wojennych jak inne panstwa alianckie !
            >
            > Lilith3 - zastanow sie nad tym, czy nie wpisujesz sie w
            > zdrade "naszych" historykow i politykow.

Pozdrawiam świątecznie.

• Gość: osobaxyz Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: 157.25.192.* 29.03.02, 11:43
      ten watek jest bez sensu
      • Gość: 1`0.00 Re: i tu też obszczymurek z Lublina perła tu jest IP: 172.16.60.* 29.03.02, 11:48
        10.00
      • Gość: # Re: jak długo będziemy tolerować antypolskie hece? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.03.02, 11:53

------
    • zigismund kilka pytań co do antypolskich hecach? 29.03.02, 13:15
      pytania głównie do sentexa, ale nie tylko. rzeczywiście się z tobą zgadzam, że
      organizacje żydowskie są co raz bardziej agresywne i napastliwe. Tego rodzaju
      postępowanie jak m.in. to z podpuszczeniem tego brytyjskiego głupka -jest
      naprawdę niebezpieczne dla wejścia do UE. Gdyż wprost szkodzi Polsce i jej
      wejściu do Unii. Też sie zgadzam, że o wiele bardziej te środowiska ( nie
      tylko ) zydowskie się ożywaiają. Pod sztandarami walki o własnosć nas niszczą.
      Np. "wyborcza" takim antypolskim hecom jeszcze przyklaskuje. Tylko dwulicowo
      pisze o "sprawiedliwości". Atakuje piszac o UE tylko Kalinowskiego, a o wiele
      poważniejszych zagrożeniach, jak te hece jakoś nic. Sentexie czy możesz
      odpowiedzieć na kilka pytań , bo jestem tematem bardzo zainteresowany:
      1. co robi polski rząd aby te napastliwe ataki ograniczyć? bo nie słyszałem nic
      o reakcjach. być może wszyscy są zaszczuci przez "pogromców antysemitów". I
      nawet w słusznej i uzasadnionej obronie boją się wystąpić przeciwko napaściom
      środowisk zydowskich.
      2. czy tylko organziacje żydowskie mogą i szkodzą nam i członkostwu w Ue? Kto
      jeszcze?
      3. I czy ich zabiegi mogą się spełnić, i czy to zagrozi i jak naszemu wejsciu
      do Ue?
      Za odpowiedż będę wdzięczny.
      • Gość: doku jesteście już nudni z tym swoim antysemityzmem IP: *.mofnet.gov.pl 29.03.02, 13:28
        ciągle tylko Żydzi be i Żydzi be. O co wam chodzi? Czy to Rydzyk was tak
        nakręca?
        • zigismund Re: jesteście już nudni z tym swoim antysemityzmem 29.03.02, 13:34
          a ciebie rabin Michnik?
          • Gość: drago Re: jesteście już nudni z tym swoim antysemityzmem IP: *.wroc.zigzag.pl 29.03.02, 13:41
            znowu głupawe teksty. z jednej strony antysemickie, z drugiej niby broniace
            Żydów. a głównie szkalujące Polskę. Jedni i drudzy jesteście ibie panie doku i
            panie zigismund warci. niech jeden nie udaje lepszego od drugiego. bo jesteści
            tak samo głupi.
            • Gość: # Re: jesteście już nudni z tym swoim antysemityzmem IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.03.02, 13:48
              To nie glupota -
              a wredne, wspolgrajace z panem prezydentem,
              zmiekczanie polaczkow i przygotowanie
              tzw. opinii swiatowej na pozytywny wyrok dla
              skarzacych pozwem o odszkodowanie 65 mlrd $ od Polski,
              w sadzie nowojorskim.
              • Gość: doku Brzydkie Jaja jak na Wielkanoc IP: *.mofnet.gov.pl 29.03.02, 14:43

> odszkodowanie 65 mlrd $ od Polski,
                > w sadzie nowojorskim.

Nie strasz, nie strasz, bo ... nikt się nie boi. Nic im nie zapłacimy, niech
                sobie zabierają swoją własność, dlaczego mamy im nie oddać, co ich, ale to twoje
                absurdalne straszenie brzmi jak tradycyjna absurdalna propaganda antysemicka.
                Jeśli jeszcze dodasz, że upomną się o majątek PZPR, a amerykańskie sądy każą nam
                go zwrócić Żydom, bo przecież to była żydokomuna, to dopełnisz obrazu.
                • demaskator Nie strasz PZPR, bo gorszą robotę...... 29.03.02, 18:12

Nie strasz i nie mów głupot. Nic tu swojego nie mają i nic im z tego powofdu nikt
                  oddawać nie zamierza. Będą tak potraktowani jak są obowiązujące przepisy. A te
                  aroganckie hece tylko pogarszaja sprawę. PZPR- em także nie strasz. Piszesz o
                  propagandzie antysemickiej, tyle że sam uprawiasz przez cały czas filosemicką.
                  Jeszvcze ani razu nie byłeś za Plską ,tylko zawsze przeciw. Cały czas tylko
                  jątrzysz i opowiadasz się za żydami. I 5to nawet - tak jak tu nie maja racji. I
                  to cała filozofia. Dlatego nie ma mowy o odszkodowaniach. A te agresywne ataki ze
                  strony organizacji żydowskich pewnie wg. ciebie to nic. I maja rację, że
                  zagrażają nam na drodze do UE swoją agresywną kampanią? No chyba, że światowe
                  aqencje i materiały, które o tym świadczą są preparowane przez spisek antysemitów
                  tylko czyhajacych na prawdę. To co wyczyniają z punktu widzenia polskich
                  interesów niektóre organziacje są gorsze niż ohciec Rydzyk.
              • hazet_95 Re: jesteście już nudni z tym swoim antysemityzmem 29.03.02, 14:50

> To nie glupota -
                > a wredne, wspolgrajace z panem prezydentem,
                > zmiekczanie polaczkow i przygotowanie tzw. opinii
                > swiatowej na pozytywny wyrok dla
                > skarzacych pozwem o odszkodowanie 65 mlrd $ od Polski,
                > w sadzie nowojorskim.

#-u,

Zapomniałes dodać, kto stoi za tym niewątpliwym
                antypolskim spiskiem? Oswieć nas, maluczkich... Którys z
                Twoich autorytetów pisał już cos o tym? "Prof."
                Poznanski? "Prof." Nowak? Ojciec Rydzyk cos mówił?

Pozdro od HarpagonaZuchwałego_95
            • Gość: doku Złe słowo o Rydzyku, to szkalowanie Polski IP: *.mofnet.gov.pl 29.03.02, 14:45
              Gość portalu: drago napisał(a):

> głównie szkalujące Polskę

Jesteś zidiociałem fanatykiem z ciemnogrodu?
    • Gość: Terenia Re: Kiedy Zydzi przeprowadza sie na Madagaskar? IP: *.cvx37-bradley.dialup.earthlink.net 29.03.02, 17:51
      Nikt nie pamieta o „polskim holocauscie na Syberii”

Kresowianka Maria Antonowicz napisala:

„Za polski holocaust nikt nas nawet nie przeprosil poza Niemcami. My,
      Kresowiacy,stracilismy nie tylko swoich bliznich, ale takze domy, ziemie,
      rodzinne pamiatki, caly dobytek i groby, ktore pokrywa niepamiec, zeby wszelki
      slad po nas zaginal. Polacy znaja holocaust Zydow i „akcje Wisla”, a nie
      znaja „akcji Syberia”. Polacy znaja mord kielecki, a nie znaja liczby ofiar
      naszych dzieci, ktore zginely na Syberii z glodu i zimna oraz hekatomby
      ofiar zsylek, wiezien i lagrow sowieckich. A przeciez do tych ofiar
      przyczynili sie w duzej mierze Zydzi, wspolpracujacy z NKWD, a potem z UB.”

Jerzy Robert Nowak pisze w swojej ksiazce pt. „Przemilczane zbrodnie”, ze my
      tez bylismy jako narod ofiara t.zw. holocaustu, ze on sam stracil wtedy ojca,
      ale jakos nikt o tym nie chce pamietac, a zwlaszcza Zydzi, ktorzy nie sa
      wrazliwi na NASZE cierpienia. Nie tylko przemilcza sie prawde o polskiej
      martyrologii, lecz wytacza sie przeciw nam coraz ohydniejsze kalumnie.
      Uwaza on, ze najwyzszy czas, aby systematycznie zebrac zeznania od ostatnich,
      jeszcze zyjacych swiadkow najbardziej przemilczanego holocaustu zadanego nam
      przez zydowskich bolszewikow. Utrwalenie swiadectw jest naszym obowiazkiem
      wobec pokolen naszych przodkow, ktorzy sie poswiecili i zaplacili za to, by
      Polska „wybila sie na niepodleglosc”.

PLAN EKSTERMINACJI POLAKOW

Zbrojne wystapienia zydowskie przeciwko wojskom polskim w Grodnie, Skidlu,
      Zborowie, Lubomlu, Kamieniu Koszyrskim, Kolomyi, Rozyszczach, Izbicy, Stepaniu,
      Byteniu, Uscilugu, Lunnie, Ostrynie, Indurze, Jeziorach, czy Folwarkach
      Tylwickich mialy charakter skonsolidowany. Byly one pierwszym etapem planu
      eksterminacji Polakow kresowych, ktory zrealizowano w latach 1939-45:
      1. Zdradzieckie ataki na wykrwawione z Niemcami wojsko.
      2. Wymordowanie zolnierzy i ochotnikow, urzednikow, inteligencji,
      obszarnikow itd.
      3. Wywoz ludnosci na Syberie i do Kazachstanu.
      4. Zwodnicze podjudzenie nacjonalizmu Litwinow, Bialorusinow i Ukraincow.
      5. Kontynuacja wywozu w 1944-46 „za Ural” i „repatriacja” 6 milionow
      na „ziemie odzyskane”.

Podsumowamie.
      Zydzi na Kresach:
      1. stworzyli V Kolumne uzbrojona przez Sowiety,
      2. urzadzili ruchawki antypolskie uzbrojeni przez Sowietow,
      3. zorganizowali „milicje ludowa” uzbrojona przez Sowietow,
      4. zamordowali policjantow, oficerow, zolnierzy, urzednikow wladz
      miejscowych, nauczycieli, inteligentow, obszarnikow i zwyklych cywilow,
      5. wskazali czolgistom strategiczne cele w miescie,
      6. zadenuncjowali Polakow w NKWD,
      7. wytropili i zadenuncjowali obroncow Grodna,