Dodaj do ulubionych

Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem ...

09.08.04, 14:42
... w słuszność walki Czeczeńców. Wszystkich Czeczeńców i ich przyjaciół
przepraszam. Jak widać, człowiek pracujący umysłowo potrzebuje wakacji.

Jest dla mnie jasne, że nawet jeśli w Czeczenii i w Rosji działają czeczeńscy
terroryści, to w niczym nie umniejsza to prawa Czeczeńców do własnego państwa.

A uznanie prawa Czeczenii do samostanowienia w żaden sposób nie
usprawiedliwia zbrodni islamskich terrorystów, nawet jeśli są oni Czeczeńcami
z pochodzenia.

Raz jeszcze przepraszam udręczony naród czeczeński.
Obserwuj wątek
    • a.adas Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem 09.08.04, 14:51
      Co zmieniło podejscie Szanownego Pana?
      Może to:
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2214793.html
      czy to:
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,2212759.html
      i to:
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,2213530.html
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,2216800.html
      Na osłodę
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36013,2205886.html
      • dokowski Ogłupiona rosyjska opinia publiczna nie może ... 09.08.04, 15:01
        a.adas napisał:

> Co zmieniło podejscie Szanownego Pana?
        > Może to:
        > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2214793.html

... sensownie oceniać polityki swojego kraju.

Ani Katyń, ani sport nie mogą mieć wpływu na moją opinię w tej kwestii.

Azyl w USA dla Czeczena mógł mieć wpływ na moje poglądy w tej sprawie, ale
        raczej przypisuję to olśnieniu wypoczętego umysłu
    • Gość: wikul Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 00:37
      Ty dalej masz zaćmienie i nic nie rozumiesz. Przeproś za to wszystkich polskich
      forumowiczów a nie Czeczeńców. A może chcesz przeprościć Czeczeńców za to co
      niektórzy z nich wyprawiali z Polakami w Powstaniu ?
    • Gość: wikul Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 00:38
      Przed wakacjami ? Ty cały czas masz zaćmienie i nic nie rozumiesz. Przeproś za
      to wszystkich polskich forumowiczów a nie Czeczeńców. A może chcesz przeprościć
      Czeczeńców za to co niektórzy z nich wyprawiali z Polakami w Powstaniu ?
      • dokowski Biedaku, przecież ty się zapluwasz z nienawiści 10.08.04, 10:17
        Powinniśmy wszyscy przeprosić Czeczeńców, bo za mało im pomagamy, za słabo
        solidaryzujemy się z walką o wolność.

Jak szybko zapomnieliśmy, co znaczy Solidarność.
        • Gość: wikul Biedaku, co ty wiesz o Solidarności dokonując ... IP: *.acn.waw.pl 12.08.04, 01:42
          ... takich porównań.

dokowski wykombinował :

> Powinniśmy wszyscy przeprosić Czeczeńców, bo za mało im pomagamy, za słabo
          > solidaryzujemy się z walką o wolność.
          > Jak szybko zapomnieliśmy, co znaczy Solidarność.

Nie wycieraj sobie gęby Solidarnością. Nie miałeś z nią nic wspólnego i nie
          wiele o niej wiesz.
          • dokowski Obrzydliwie się zapluwasz 12.08.04, 10:38
            • Gość: wikul Obrzydliwie się zapluwasz, dokowski, pewnie... IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 01:27
              ...zobaczyłeś siebie w lustrze.
    • Gość: Stanislaw S. Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 01:47
      Wspanialy teatr cieni. Chocholy z "Wesela". W kazdym watku inna opinia. Mam dla
      Was temat. Co zrobic jak Kaszubi poprosza o niepodleglosc ? Jak juz jest Polska
      w UE to musi sluchac praw unijnych. USA sie w koncu tez na Polakach sparzy
      (widac, ze Polka zapomniala co to byly punkty Wilsona) i zostawi III Rzczp. bez
      jedynego przyjaciela. Wejherowo stolica nowego pnstwa w UE ? Kaszuby sa wieksze
      niz pare innych panstw w Unii, czyz nie?
      Rozumiecie teraz Ruskich. Jak pozwola na niepodleglosc Czeczencow to nastepny
      bedzie Dagestan, Jakucja, Tataria itd. Jak Rosja sie rozwali to kto zajmie
      Syberie? Nie mielismuy latwej historii z bracmi slowianskimi, ale wole ich, niz
      Azje.
      • Gość: wikul Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 02:26
        Gość portalu: Stanislaw S. napisał(a):

> Wspanialy teatr cieni. Chocholy z "Wesela". W kazdym watku inna opinia. Mam
        dla
        >
        > Was temat. Co zrobic jak Kaszubi poprosza o niepodleglosc ? Jak juz jest
        Polska
        >
        > w UE to musi sluchac praw unijnych. USA sie w koncu tez na Polakach sparzy
        > (widac, ze Polka zapomniala co to byly punkty Wilsona) i zostawi III Rzczp.
        bez
        >
        > jedynego przyjaciela. Wejherowo stolica nowego pnstwa w UE ? Kaszuby sa
        wieksze
        >
        > niz pare innych panstw w Unii, czyz nie?
        > Rozumiecie teraz Ruskich. Jak pozwola na niepodleglosc Czeczencow to nastepny
        > bedzie Dagestan, Jakucja, Tataria itd. Jak Rosja sie rozwali to kto zajmie
        > Syberie? Nie mielismuy latwej historii z bracmi slowianskimi, ale wole ich,
        niz
        >
        > Azje.

Miałem się tutaj nie wpisywać, bo masz tendencje do pisania nie na temat
        (wątku). Pozwolę sobie jednak zauważyć że rozpędziłeś się z wyrozumiałością
        do Ruskich. Pewnie zapomniałeś o tym że Łotwa, Litwa, Estonia, Ukraina itd.,
        oderwały się bezkarnie od "centrali".
        • Gość: . Czytaj gazety - Ukraina dobrowolnie wraca do Rosji IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 02:40
          A Prybaltyka to kraje podbite, zapomniales historie II WS?
          • Gość: wikul Re: Czytaj gazety - Ukraina dobrowolnie wraca do IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 03:22
            Gość portalu: . napisał(a):

> A Prybaltyka to kraje podbite, zapomniales historie II WS?

Zanim zaczniesz się mądrzyć sam przypomnij sobie historię. Albo poczytaj jak
            Rosja podbijała kolejno nowe narody i terytoria. Wszystkie, nie tylko kraje
            nadbałtyckie. A o Ukrainę się nie martw, na zapas.
            • Gość: . Ja sie nie martwie: my z nia nie graniczymy... A i IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 03:47
              z Putinem mamy uklady poprawne...
        • Gość: Stanislaw S. Re: Miałem przed wakacjami zaćmienie - zwątpiłem IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 05:46
          Mam sklonnosci do widzenia dalej i szerzej. Ale masz oczywiscie troche racji.
          Do Rosjan mam stosunkowo malo sympatii bo tez zaswinili nam szczegonie w
          ostatnich 250 latach. My tez, jak bylismy w stanie, tyle ze wczesniej. Ludzka
          pamiec a nawet narodowa (zbiorcza) pamieta raczej to co bylo niedawno i stad
          widzimy wszystko na nasza niekorzysc w tym bilansie. Moglem napisac dokladnie
          to co mialem na mysli ale troche brakuje czasu. Jestem tez na forum
          amerykanskim, moze milsze ale mniej wiedza. Mialem na mysli, ze Rosjanie maja
          szanse na wspolczesnosc. Natomiast nie jestem taki pewny, co do sasiadujacych z
          nimi narodow Azji.
      • Gość: . A moga poprosic, Stanislawie: sa uznani za NAROD. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 02:38
        Mieli wiecej szczescia niz Slazacy, im sie udalo, bo Polska ma wyraznie
        mniejszy apetyt na ryby i grzyby,nizli kopaliny, stalownie i...zyzne ziemie
        Dolnego Slaska.
        • Gość: Stanislaw S. Re: A moga poprosic, Stanislawie: sa uznani za NA IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 05:57
          Tak naprawde to zartowalem z tymi Kaszubami. Pragnalem uswiadomic, ze Rosjanie
          nie maja latwego wyjscia w rozwiazaniu problemu Czeczenii. Licze bowiem na to,
          ze surowce naturalne dlugo jeszcze beda potrzebne ludzkosci, w tym UE, w tym
          Polsce a Rosja ma cala tablice Mendelejewa. Przestalem sie bac Rosji w momencie
          kiedy rozpadla sie Sowiecja, a pozniej jeszcze mniej, kiedy Polska weszla do
          NATO. USA robi liczne bledy w polityce zagranicznej ale to mlode panstwo, ktore
          sie uczy jak byc mocarstwem; nie robia jednak bledu zostawiania przyjaciol.
          Dlatego przestalem sie bac Rosji. Sadze, ze warto miec dobre kontakty
          gospodarcze i polityczne z Rosja; wykorzystac nasze polozenie geograficzne i
          znajomosc jezyka.
          • Gość: siedem stasiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:45
            wykorzystac >>>nasze<<< polozenie geograficzne i
            > znajomosc jezyka.

ty /nasze/ jako brytyjczyk z dziada, rabina, pradziada czy jako poljak?

5040
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka