prawdziwy.davout 20.02.14, 09:41 www.rp.pl/artykul/19,1088417-Kto-zarobil-na-pospiechu-MEN.html?p=1 Pewnie zupełnym przypadkiem jest że mężem Pani Alicji Pacewicz jest Pan Piotr Pacewicz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: Zarobił ten kto miał zarobić 20.02.14, 11:07 "Okazuje się, że wielu z tych ekspertów dziś żyje z pisania podręczników dla szkół dostosowanych do nowej podstawy." Jedyne co mi przychodzi do głowy to bezradność. Tak ta Polska jest urządzona. Korporacja sitw. Same podręczniki to tylko element biznesu oświatowego. Są jeszcze korki. bo przecież szkoła nie jest od uczenia. Szkoła jest od organizacji testów i wypinania piersi pod medale.Tak jak "służba zdrowia" jest naganiaczem wizyt prywatnych. Miał być laptop dla każdego ucznia, teraz będzie e-podręcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k to jest cudowne 20.02.14, 12:21 CytatGdy teraz poprosiliśmy Katarzynę Hall o komentarz, była minister napisała nam, że to nie ona kompletowała zespół ekspertów, lecz jej ówczesny zastępca Zbigniew Marciniak. PO i cały ten (nie)rząd to jest po prostu klasyczna MAFIA. Ba nawet gorzej, bo mafia, było nie było jakoś jednak dba ("opiekuje się") o tych, których okrada. Ten rząd dba tylko i wyłącznie o siebie i swoich znajomych, ewentualnie tych, którym coś zawdzięcza, obywateli mając głęboko w d... i traktując ich jak zwykły folwark do dojenia. Ale ja jestem już spokojny, nic mnie już nie rusza. Durnie (wyborcy) mają to na co zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to jest cudowne 20.02.14, 12:44 sz0k napisał: > Ale ja jestem już spokojny A ja nie. Mam dzieci w tej rządowej fabryce edukacji. Ja już nawet położyłem lagę na dojenie (oświata bezpłatna) i triki z piramidy finansowej. Płacę za te podręczniki i nie płaczę. Wku...am się. ale to już przechodzi. Szkoda mi tylko czasu traconego przez dzieci w szkole (szkoła generalnie nie uczy tylko socjalizuje). Najgorsze jest zniechęcanie dzieci do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 masz rację... 20.02.14, 13:06 w szkole moich dzieci najwięcej czasu na zebraniach zajmuje omawianie problemu z gó...arzami którzy torpedują lekcje i najzwyczajniej przeszkadzają wszystkim innym drwią sobie z nauczycieli terroryzują kolegów szkoła jest zupełnie bezradna nie można ich wywalić nie można dotkliwie ukarać wróżę im wielką karierę szkoła jest dla nich świetnym treningiem bezkarnego chamstwa życia w systemie skrojonym do potrzeb bandytów i złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: masz rację... 20.02.14, 13:26 krates-8 napisał: > w szkole moich dzieci > najwięcej czasu na zebraniach > zajmuje omawianie problemu > z gó...arzami którzy torpedują > lekcje i najzwyczajniej przeszkadzają > wszystkim innym > drwią sobie z nauczycieli > terroryzują kolegów > szkoła jest zupełnie bezradna > nie można ich wywalić > nie można dotkliwie ukarać > wróżę im wielką karierę > szkoła jest dla nich świetnym treningiem > bezkarnego chamstwa > życia w systemie > skrojonym do potrzeb bandytów i złodziei Przyszli (p)osłowie idealni. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: masz rację... 20.02.14, 13:40 sz0k napisał: < Przyszli (p)osłowie idealni. Przyszli idealni obywatele. Szkoła uczy, że regulamin to bzdura. Uczy, że przełożony zawsze ma rację. Uczy donosicielstwa i łapownictwa. Lizusostwa. Uczy, że praca i wiedza nie ma znaczenia. Efektywne jest włazidupstwo, drobne prezenty i spełnianie życzeń nauczyciela. Pitagoras bądźże zdrów ... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: to jest cudowne 20.02.14, 12:45 Oni po prostu nie mogą funkcjonować bez bata, a tym jest Jarosław Kaczyński, stąd jęki, paranoja i zlorzeczenia kiedy pojawi się na scenie... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Prosty, jak konstrukcja bata :) 20.02.14, 14:33 qwardian napisał: > Oni po prostu nie mogą funkcjonować bez bata, a tym jest Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś