Dodaj do ulubionych

Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:55
wykładnią stosunku do Polski.
Zwykli,uczciwi i rzetelni Polacy doceniają wielkość Rosji oraz jej trudne
problemy,a także złozoność stosunków polsko-rosyjskich.
I co najważniejsze,nie są do Rosji wrogo nastawieni.
Ta wykładnia ma bespośredni związek z Ich stosunkiem do polskich spraw.

O drugiej str. medalu nie bedę pisał,bo wszystko wiadomo.
Obserwuj wątek
    • v.ci Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest 07.09.04, 21:27
      Gość portalu: Najman Aga napisał(a):

> wykładnią stosunku do Polski.
      > Zwykli,uczciwi i rzetelni Polacy doceniają wielkość Rosji oraz jej trudne
      > problemy,a także złozoność stosunków polsko-rosyjskich.
      > I co najważniejsze,nie są do Rosji wrogo nastawieni.
      > Ta wykładnia ma bespośredni związek z Ich stosunkiem do polskich spraw.
      >
      > O drugiej str. medalu nie bedę pisał,bo wszystko wiadomo.

No jak to !? Przecież Andriej Potiebnia , dekabryści , Tołstoj , Dostojewski ,
      Puszkin , Łomonosow , Bułhakow , Pasternak , Sacharow , Kowaliow ,
      Starowoitowa , ciemiężyli Polaków !!!
      • mahoney Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest 07.09.04, 21:34
        nie wiem jak ijest tut stosunek polski do rosji ale nie rozumiem jak ma on byc
        wykladnia stosunku do POlski samej naszej drogocennej ojczyzny ,
        pierd... bzdury moj drogi neistety ,
        ja np Rosje szczerze mowiwac cenie i szanuje ,
        szanuje rosjan
        ale putinowi nasralbym, na twarz , za jego polityke eksterminacji nacji
        czeczenskiej ,
        za nakrecanie spirali przemocy

poza tym my polacy naparwde i z tym sie nie da dyskutowac duzo wycierpleilsmy
        od rosjan i to normalne ze patzrymy na nich tak jak patzrym,y a raczej to wina
        rosji ze siala niszczenie i nas kiedys chciala eksterminowac ,
        wiec teraz tym barzdfuiej wk... nas jak patzrymy a morduja narod czeczenski
        • Gość: Najman Aga Masz rację,coś mi sie popieprzyło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:50
          • 14_words O lewy Najman Aga! Brunera, swinio, nie oszukasz 08.09.04, 00:46
        • 14_words A Basajewowi to juz bys nie nasral?Zaczal nakrecac 08.09.04, 00:54
          te spirale na dlugo przed Putinem, czytaj:
          serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2273598.html
      • v.ci Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest 07.09.04, 21:35
        A Katarzyna Wielka , Dzierżyński , Stalin , Trocki , Frunze , Ordżonikidze ,
        Beria , Kaganowicz , Mikojan , Kamieniew , Zinowiew byli rdzennymi Rosjanami ?
        • mahoney Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest 07.09.04, 21:37
          a co to ma do rzeczy ?
      • Gość: Najman Aga Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:58
        Drugą stronę medalu!,mam na mysli tą pieniacką swołocz róznego pochodzenia,co
        pluje na Polskę i Rosję jednakowo.
        Zetknełem się z polskimi Sybirakami,ale żaden z nich nie pluł na Rosjan,tak jak
        te gadziny.
        • v.ci Jeden przykład 07.09.04, 23:04

> Drugą stronę medalu!,mam na mysli tą pieniacką swołocz róznego pochodzenia,co
          > pluje na Polskę i Rosję jednakowo.
          > Zetknełem się z polskimi Sybirakami,ale żaden z nich nie pluł na Rosjan,tak
          jak
          >
          > te gadziny.

Jeden przykład :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15513076&a=15516464
          • sceptyk Chcialbym przeprosic wszystkich, ktorych 08.09.04, 00:04
            urazilem. Ponioslo mnie i nie wiem dlaczego napisalem takie glupoty. Czyzby
            nadmiar alkoholu?

Przeciez kazdy wie, ze Rosjanie nie utrudniaja nam dochodzenia do prawdy o
            Katyniu, ze nie napadli na nas w 1939, ze Putin nie wywodzi sie z KGB, ze
            kompletnie zerwali z tradycja sowiecka - czego dowodem chocby ich nowy hymn,
            czy zdelegalizowanie zbrodniczej partii komunistycznej. Rowniez ich pelna
            godnosci postawa podczas tegorocznych obchodow rocznicy Powstania Warszawskiego
            zasluguje na nasze uznanie i podziekowanie, a nie glupawe pretensje. Nie
            wspominam tu juz o tak oczywistych dla wszystkich aktywach, jak okres
            nadzwyczajnej rozbudowy i awansu cywilizacyjnego naszej ojczyzny, Polski
            Ludowej, jaki mial miejsce w czasach stacjonowania u nas braterskich wojsk
            radzieckich, ktorych obecnosc pozwolila utrzymac nam lad i porzadek.

Jeszcze raz wszystkich zainteresowanych, a zwlaszcza chyba najmadrzejszego
            forumowicza tutaj - p. tow. VC - serdecznie przepraszam. I obiecuje zarazem, ze
            juz nigdy takich bezsensownych, z palca wyssanych banialuk powtarzac nie bede.
            • Gość: Najman Aga Ja tez przepraszam. Ostatnio sam nie wiem co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 00:07
              plotę. Czy bełkot mój rozumie ktoś?
              • 14_words A w morde chce, falszywko? Bruner czuwa! 08.09.04, 02:30
                • Gość: Najman Aga Toruń Re: A w morde chce, falszywko? Bruner czuwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:37
                  Wyczułeś podszywkę, dzięki.Pewnie to Józek,to jego styl.
              • Gość: Najman Aga Toruń Re:Gnido,podszywko,paszoł von. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:35
            • v.ci Re: Chcialbym przeprosic wszystkich, ktorych 08.09.04, 00:22
              sceptyk napisała:

> urazilem. Ponioslo mnie i nie wiem dlaczego napisalem takie glupoty. Czyzby
              > nadmiar alkoholu?
              >
              > Przeciez kazdy wie, ze Rosjanie nie utrudniaja nam dochodzenia do prawdy o
              > Katyniu, ze nie napadli na nas w 1939, ze Putin nie wywodzi sie z KGB, ze
              > kompletnie zerwali z tradycja sowiecka - czego dowodem chocby ich nowy hymn,
              > czy zdelegalizowanie zbrodniczej partii komunistycznej. Rowniez ich pelna
              > godnosci postawa podczas tegorocznych obchodow rocznicy Powstania
              Warszawskiego
              >
              > zasluguje na nasze uznanie i podziekowanie, a nie glupawe pretensje. Nie
              > wspominam tu juz o tak oczywistych dla wszystkich aktywach, jak okres
              > nadzwyczajnej rozbudowy i awansu cywilizacyjnego naszej ojczyzny, Polski
              > Ludowej, jaki mial miejsce w czasach stacjonowania u nas braterskich wojsk
              > radzieckich, ktorych obecnosc pozwolila utrzymac nam lad i porzadek.
              >
              > Jeszcze raz wszystkich zainteresowanych, a zwlaszcza chyba najmadrzejszego
              > forumowicza tutaj - p. tow. VC - serdecznie przepraszam. I obiecuje zarazem,
              ze
              >
              > juz nigdy takich bezsensownych, z palca wyssanych banialuk powtarzac nie bede.

Powinnaś przeprosić szczerze , a nie z z głupią zgryzliwością . Jeśli wskażesz
              jakikolwiek wątek , w którym pochwaliłem ZSRR , Stalina , Putina czy KGB - ja
              natychmiast przeproszę Ciebie . I bez krzty ironii .
            • Gość: jacek tradycje Dzyngis Chana wiecznie zywe IP: *.u.mcnet.pl 08.09.04, 09:21
              potega byl Kijow - zniszczyl ja Dzyngis Chan - na wasalstwie z Mongołami
              wyrosła potega Moskwy

metody chanów mongolskich doskonalili przez stulecia carowie Rosji

Putin jest godnym spadkobiercom mongolskich tradycji

bez mongolskiego klucza jego postepowanie pozostanie splotem przypadkow - tak
              naprawde wszystko jest perfekcyjnie zaplanowane i realizowane

biada nam jesli stracimy czujnosc
              • domix Re: tradycje KGB wiecznie żywe 08.09.04, 21:44
                Co byście nie napisali to sam tow. Putin robi to lepiej za Was. I tak:
                "Jednak na użytek tych, którzy nie bardzo rozumieją, w najlepszych czasach
                antenowych w państwowej telewizji spuszczono ze smyczy wykarmione przeklętymi
                dolcami telewizyjne owczarki, które tym niedomyślnym swym głośnym szczekaniem
                wyjaśniły, że "inni", "ktoś" i "ktoś tam" to Zachód, NATO, USA i jeszcze - nie
                wiedzieć czemu - Lilia Szewcowa (publicystka) i dzieci [Grigorija] Jawlińskiego
                [lidera opozycyjnej partii Jabłoko]. Obraz świata w oczach przeciętnego
                Rosjanina jest teraz jasny i zrozumiały - Rosja jednoczy się wokół ukochanego
                przywódcy, by walczyć z całym otaczającym ją światem - terroryzmem globalnym i
                stojącym za nim Zachodem, a przede wszystkim z USA. I - jak uprzedził
                prezydent - ta wojna będzie trwać długo. Dobrze byłoby, gdyby wyjaśnił to
                jeszcze swym przyjaciołom George'owi, Tony'emu, Jacquesowi, Silvio i
                Gerhardowi."

• Gość: Najman Aga Toruń Re: tradycje Dzyngis Chana wiecznie zywe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:46
                Obrażasz Nas i robisz z nas potworów.Dalismy początek Dynastii chińskiej Chana
                Kubiłaja i Dynastii Mogołów.Pomogliśmy wam pod Grunwaldem, a tak w ogóle to
                żyjemy w Polsce od wieluset lat.

Nie przeczę,że obok słynnych tekstów Mędrców Syjonu jest i inna nie mniej
                słynna pozycja "Tajna historia Mongołów' i tez banda kretynów wypisywała różne
                brednie o nas,jakoby ta ,że Czyngis Chan zmartwychstanie.
                • Gość: wlodek Do Najmana Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:11
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15604969
                • Gość: jacek nie zrozumiales IP: *.u.mcnet.pl 09.09.04, 09:05
                  spryt dzynfis chana i jego nastepcow dal im mozliwosc panowania nad wielkimi
                  obszarami i wielkimi narodami

w jego imperium mieszkali i dobrzy i okrutni

moskwa kontynuuje najgorsze tradycje - trzymajac w okowach i narody i jednostki

od stuleci

trzeba sie od nich trzymac z daleka - z nimi nie da sie wygrac

dlatego Polscy Tatarzy wola mieszkac w Polsce - wsrod wolnych ludzi
            • Gość: jaski Re: Chcialbym przeprosic wszystkich, ktorych IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.09.04, 06:25
              No nie, nie wszystkich, mnie na przyklad nie uraziles, bo wiem, ze Boleslaw nie
              zabral ziemii czerwinskiej, nasze komando nie opanowalo moskwy w okresie
              wielkiej smuty, ze dimitriady to wyssane z palca brednie i Czarniecki byl jak
              baranek i zadnych ukraincow nie zarzynal. Tak samo wojne w 19-21 nie mysmy
              wywolali i Pilsudski nie chcial jednoczyc korony z litwa i ukraina. Aha i
              jeszcze nasz Najwiekszy Poeta Adas napisla cos kiedys'Do przyjaciol Moskali'.
              Etc, etc
    • Gość: Jan Romin Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 22:37
      Zgadzam sie całkowicie. Od kilku dni na łamach wyborczej trwa antyruska hucpa.
      Tyle nienawiści, jadu ,wrogosci nigdy nie spotkałem w gazecie. Zreszta prawie
      nigdy nie spotkałem ciepłego słowa o Rosji i Rosjanach. W korespondencjach z
      tego kraju ukazuje sie naród ciemny, zacofany, cofnięty w rozwoju
      cywilizacyjnym. Duchowny prawosławny to pop, ale greckokatolicki to ksiądz,
      zreszta cerkiew to też ciemnogród, bo nie chce się spotkać z papą.Tak trzymać
      Panowie z Wyborczej, niech Wam Bóg błogosławi.
    • jean-baptiste Zaorać rosję ???:)))) 08.09.04, 23:19

• Gość: ar$ Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:57
      Tłumy Rosjan leżały pokotem po dworcach i nocnych pociągach handlując głównie
      alkoholem.W ubogich wsiach panuje bieda i rozsypują się resztki komunistycznych
      budowli.Mentalność nie zmieniła się od lat i można by ją określić konserwatywną
      gdyby taka była.W sumie Rosjanie byli dla Polaków ostrzy jak szpilki chociaż to
      dobrzy ludzie.
      • Gość: . Toz to zupelnie jak Polacy na Victoria Station!!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 09.09.04, 02:57
        • cs137 Lepiej pomowmy o Polkach w Victoria Secrets.... 09.09.04, 03:03
          Albo jeszcze lepiej bez Victoria Secrets?

To duzo ciekawszy temat, Kropku, nie myslisz?
    • Gość: Medal Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest IP: *.am.poznan.pl 09.09.04, 07:41
      Zwykli uczciwi Polacy mają jak najlepszy stosunek do Rosji i wcale jak raczysz
      pisać nie ma drugiej strony medalu.
      Przykłady :
      1. Kupujemy w Rosji rocznie 2 mln ton węgla, bo w naszym kraju jest węgla za
      mało
      2. Roczna nadwyżyka w handlu z Rosją dla Rosjan jest na plusie w wysokości 3,2
      mld dolarów
      3. Polacy rezygnują w swych domach z tańszego polskiego gazu zaazotowanego na
      rzecz drozszego gazu rosyjskiego w ramach wspierania polskiej gospodarki.
      4. Kupilismy od Gazpromu tyle gazu i czy go odbierzemy czy nie, bulić musimy
      5. Bierzemy od Rosjan za przesył jego gazu najkrótszą trasą do zach.Europy 3 x
      mniej niż to kosztuje na Ukrainie.
      6. Zwolnilismy Gazprom w Polsce z wszelkich podatków na czas inwestycji rury
      jamalskiej
      7. Utrzymujemy w Polsce monpol rosyjski na dostawy gazu i ropy mimo, że
      turkmeński gaz jest o 60 procent tańszy, a Ukraina wyłożyła ze swej strony 350
      mln dolarów na wybudowanie rury do Brodów aby Polska mogła handlować ropą
      kaspijską !!
      To wszystko to druga strona medalu jak to Polacy szanują Rosjan !
      • Gość: Medal Re: Stosunek tut. Forumowiczów do Rosji jest IP: *.am.poznan.pl 09.09.04, 16:21
        to się nazywa stosunek !
    • dokowski Tacy uczciwi jak Marchlewski? 09.09.04, 16:39

> Zwykli,uczciwi i rzetelni Polacy doceniają wielkość Rosji

Wielkość w sensie jej imperialnego statusu wobec Polaków?

> oraz jej trudne problemy

Czy problemy Rosji są trudniejsze niż Indii lub Węgier?

> a także złozoność stosunków polsko-rosyjskich

Złożonośc stosunków polsko-rosyjskich doceniamy. Stosunki między narodem
      okupanta, a narodem okupowanym, który niedawno z tej niewoli się uwolnił, są
      złożone. Również złożone są stosunki czeczeńsko-rosyjskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka