Dodaj do ulubionych

_________Do Andrzeja G.______

17.03.15, 19:48
Czy Ty kiedykolwiek w swoim życiu wczułeś się w cudzą sytuację?
Wyobraziłeś sobie jak to jest być po dugiej stronie?

Czy zrezygnowałeś z wygodnictwa i oportunizmu, filisterstwa i przywilejów w obronie słabszych
i wykorzystywanych?

Czy potrafisz pozbyć się egozimu i zrezygnować choćby na chwilę z patrzenia na świat z innej niż swoja pozycji?

Czy stać Cię na proste ćwiczenie logiczne - spróbować samemu sobie zaprzeczyć i znaleźć takie argumenty aby zbić swoje własne racje?

Czy potrafisz zedrzeć z medialnych narracji, ze specjalnie dobranego twielowarstwowo i wybiórczo przekazu, który z dowolnych faktów potrafi skłonic odbiorcę do wywołania u niego dowolnej reakcji operując kontekstami tak aby te fakty i ich interpretacje odwrócic na opak?

I wywołać pożadane konkretne skojarzenia ktore zamienią ocene pozytywną na krytyczną
i na odwrót i to w dowolnym zamówionym przez dysponenta natężeniu?

Od 15 lat sprawzam was i wiem, że jesteście kukłami pacynami steroanymi lisimi przkaziorami "resortowych dzieci".

Amber Gold z nikim i z nizym starsznym się wam nie kojarzy a takim jak wy tolerantom Lis antysemityzem obrzydza Dudę i co widzę?.........Aprobatę!....... Mało tego!
Pomagacie Lisowi zgodnie z jego narracją odwróconą o 180* na potzreby chwili!

Waalicie w mohery, że to łykniemy..z obrzydliwym Lisem w jednym szeregu!
.......Nigdzie na świecie oprócz Rosji Lis nie znalazłby po czymś takim pracy!
A mohery nie łyknęły zdratej płyty.....i medianci jojczą i się wściekają...
Patrz co ze SKOKami...atakuje sam Balcerowicz....a wy łykacie jak koza sznurek.

Obserwuj wątek
    • prudernik Miałeś skasowane 100 nicków prze gnojka? 17.03.15, 19:52
      I czy męczyłbyś sie by wymyślać coraz subtelniejsze metody omijania cenzora Marudy?

Wolisz szydzić z banowannego co walczy samotnie o prawdę będąc za to opluwany przez wszystkic
      ...wolisz stanać z postackim chamem który brak argumentów zastepuje inwektywami albo cenzorskim banem bo tak jest miło i wygodnie byle ciepła woda w kranie bandzioch nażarty i kasa w portfelu
    • wikul Znów zaczynasz psuć to forum kreseczkowaniem 17.03.15, 20:21
      ... skończony idioto ? Nie masz co robić ? Won, głąbie kapuściany !!!
      • nie2006 Obecnością raczej. Szkoda, że go wypuścili /bt 17.03.15, 20:25

• wikul Re: Obecnością raczej. Szkoda, że go wypuścili 18.03.15, 15:07
          nie2006 napisał:

>

Zgadza się, ale nie chcę być posadzony o próby dławienia wolności słowa.
          Myślę że na długo go nie wypuścili. Po świętach psychola zapuszkują.
    • piq _________Do hasza______ 17.03.15, 21:44
      A teraz ty sobie sam, pajacu, odpowiedz na te pytania, któreś, pajacu, postawił. Strasznyś jest matoł, haszu. A od Andrzeja się odwal, bo daje pracę i utrzymanie wielu ludziom, a ty dla ludzi nic nie robisz - poza ględzeniem na okrągło, głupiom i nudno.

• prudernik Pracę kretynku to ludzie dają AG a on zatrudnienie 17.03.15, 22:59
        i płace.

Kilku kompletnych kretynków popróbowalo swoich intelektualnych sił do skomentowania
        oczywistych oczywistości - mechanizm metody rządzenia PO-PSL opisałem powyżej

czyli na przykład: FAKT - AFERY PO i WSI
        SKOK polityków PO (Kopernik) strata 150 mln zł i SKOK agentów WSI (Wołomin) strata 2 md zł [/b]
        + SKOK Wspólnota Wrocław przejęty 2 lata temu przez Gdańsk 800 mln

przedstawiane są jako FAKTY PRASOWE afery PiSu i Dudy
        na opak!

Odniesiecie sie merytorycznie do notki?........Tylko na samo plucie was krętacze stać?........
        A propos wrzutki PiQa
        Najlepsze zaslugi w walce z bezrobociem ma Sycylijska i Napolitańska Mafia 100% ma zatrudnienie!
        • prudernik PiQu! muszę dojaśnić i to bo się nie kapniecie 17.03.15, 23:08
          sami z siebie.

To KNF szef z PO - jest WINIEN strat bo Bierecki dwa lata temu po przejęciu nadzoru nad SKOKami zgłosił KNFowi SKOK agentów WSI chyba nawet recydywistów do kontroli i do naprawy
          ew. do ukarania malwersantów.
          Dlaczego zatem wobec powyższego oskarżacie Biereckiego a nie KNF i rząd PO, ktory pozwalał WYPROWADZIĆ 3 md za ktore buli BFG czyli zwykli klienci banków Polacy?

A zagraniczne banki (i banki popierajace PO-PSL) mają nowych klientów pzrejętych z likwidowanych SKOKów za friko BEZ ZADNYCH swoich kosztów?
          Koszt pozyskania przez bank 1 klienta to aż 4000zł. Policzcie sobie stzryżone baranki ile was to kostuje - głosujecie barany na swoich fryzjerów? I plujecie na mnie który nie stracił ani zł
          nawet tych 36600 powyżej gwarantowanych 100 000 €?

IQ=?
        • piq ty, wszarzu, społeczeństwu nic nie dajesz,... 18.03.15, 00:42
          ...a Andrzej daje. Robi to ma własne ryzyko, ciężką pracą swoją i swojej rodziny. Zatrudnia ludzi i dba o nich.

A ty tymczasem za psińco skądś masz parędziesiąt tysięcy na wpłacenie do SKOKu. Wara ci od Andrzeja, bucu stary i tępy, darmozjadzie i leniu, łajzo o zmyślonym szlachectwie i równie zmyślonym życiorysie.

Tylko twój dłuższy niż u normalnego człowieka nochal jest prawdziwy. I ci rośnie z wiekiem coraz bardziej.
    • andrzejg Re: _________Do Andrzeja G.______ 18.03.15, 04:47
      prudernik napisał(a):

> Amber Gold z nikim i z nizym starsznym się wam nie kojarzy a takim jak wy toler
      > antom Lis antysemityzem obrzydza Dudę i co widzę?.........Aprobatę!....... Mał
      > o tego!
      > Pomagacie Lisowi zgodnie z jego narracją odwróconą o 180* na potzreby chwili!

Oj Tadziu , Tadziu.
      Dalej nic nie zrozumiałeś z tego co pisałem.
      Lis wykorzystuje Wasz antysemityzm do obrzydzenia Dudy i toleranci tacy jak ja tego nie łykają.
      Opinie o Lisie i jego metodzie wyraziłem jasno, pisząc że staje sie taki sam jak cel jego ataku.
      Chyba domyślasz się ,że nie jest to pozytywna opinia?

>
      > Waalicie w mohery, że to łykniemy..z obrzydliwym Lisem w jednym szeregu!
      > .......Nigdzie na świecie oprócz Rosji Lis nie znalazłby po czymś takim pracy!
      > A mohery nie łyknęły zdratej płyty.....i medianci jojczą i się wściekają...

Łyknęły, łyknęły, bo macie taki odruch Pawłowa. Widac to po wpisach na forach.

> Patrz co ze SKOKami...atakuje sam Balcerowicz....a wy łykacie jak koza sznurek.
      >

Dla mnie jest to wystarczający argument, aby uwierzyć w przekręty w SKOKach.

A.
      • andrzejg P.S. 18.03.15, 04:49
        to wczesniejsze Twoje żale, których nie cytowałem są personalnymi zaczepkami.
        Wybacz, że nie będę sie przed Toba spowiadał.

A.
        • prudernik Re na Twoje: P.S. i przewrotną "odwrotkę" 18.03.15, 09:42
          Zrozum, ze ja swoje wypowiedzi UZASADNIAM FAKTAMI a Wy skręcacie uparcie z tematu na wycieczki osobiste - JASNE?...Nie?...

Niejasne? To powróć do Waszych komentarzy i wyłuskaj ze steku rzygowin i piczych plwocin choćby 1 okruszek merytorycznej odpowiedzi na temat - AD REM zamaist piczgo AD PERSONAM z rynsztoka PO/GW/TVN/lisi Newsweek
          1*
          Zrozumiałem dokładnie to co chciałeś wszystkim przekazać:
          ABY PRZEMILCZEĆ NIEWYGODNE FAKTY które Wam podsuwam pod nos - że

od lat namaszczonay przez Tuska Lis jako wyrocznia dla lemingów zapędził się w trosce o Polskę, aby ta nie wpadła w łapy mściwego fanatycznego dyktatora i jego pomagiera strasznego rzeźnika smoleńskiego - zapędził się niechcąco w rewiry antysemickiego ciemnogrodu, dla którego wiadomość o żydowskim pochodzeniu teścia oznacza wieczną klatwę i ostateczne wykluczenie z obozu katolickich patryjotów radiomaryjnych dewotów i zacofańców.
          ======================
          To na tyle aby wyrzucić z siebie obrzydzenie po kolejnych pomyjach jakie musiałm ujrzeć wchodząc na to zboczone etycznie, wykrzywione logicznie i ekstremalnie chamskie lemingowskie szambo polityczne!
          =====================
          Teraz do meritum.
          Lis to najgorszy wzorzec dziennikarstwa propagandowego nie cofającego się przed żadną metodą ataków na opozycję w obronie skorumpowanej włądzy, która daje mu w zamian sowite profity!
          Ale takich są całe zastępy....we wszystkich mediach głównego nurtu z wyjątkiem casusu, kwiatka do kożucha - przesuniętego na bardzo późną porę z okrojonym do połowy czasem - marginalizowanego Pospieszalksiego.

Nie ma żadnej proporcji ani cienia rónowagi po drugiej stronie.

Dla Was sytuacja, w której media kontrolują i atakują opozycję i to wydumanymi, wykreowanymi oszczerstwami i supozycjami a obronie skorumpowanego bezrządu, sterowanego z zewnątrz a od wewnątrz armią wszelakich szemranych lobbystów

jest sytuacją korzystną i akceptowalną!

Media zamiast rządu pilnują opozycji w narożniku - to jest chore! I Ty mi jeszcze wciskasz kit,
          chociaż przeczytałeś FAKTY i tym FAKTOM nie zaprzeczasz.

To Bierecki spowodował, ze WIBOR przestał być ustalany jedynie przez 60 szefów obcych banków i po jego interwencji dopiero szef RPP i banku centralnego zacząl odgrywać większą rolę.
          To wystarczyło by Balcerowicz i cała zgraja reprezentująca światowe korporacje finasowe i konsorcjum bankowe oraz politycy PO ich reprezentujący zaczeli się mścić na senatorze Biereckim i PiSie który bronił SKOKi przed przejęciem przez obce banki - które nie mogły ścierpieć widąc ile im się wymyka kapitału polskiego - któey inwestuje i wspomaga patriotyczne partie, instytuty, pisma, imprezy, inicjatywy okolicznościowe i historyczne, szkolenia itp

Kłamią jak z nut, że.... jak dziś słyszę w mediach.... SKOKi narobiły afer na ponad 3 md zł
          przed tym jak KNF objął ich nadzorem- musiał wkroczyć i wyrównać klientom SKOK straty.

Opisałem Ci już jak było..ale Ty swoje ale nei jak jak Lis albo piq, ktorzy doskonale rozumieją, że mogą tylko pluć z rynsztoka w jakim się znaleźli w szeregach tych co opluwają PiS i jego wyborców!

TY jakbyś oślepł i wierzysz w brednie gostka z PO mianowanego na szefa KNF co to mieszkanie sobie załatwiał w W-wie za 3 tys/m2 za zasługi...link jest na Aquanecie.

To Bierecki dwa lata temu zgłosił do KNF aferę w SKOK Wołomin a jak twierdzi wielu
          Wołomin jest powiązany z przestepccami z WSI i Komorowskim. Dlaczego KNF nie reagował i pozowolił aby mafia wyprowadziła 3 md zł? Dlaczego nie reagoał KNF na nadzorowane mafijne kasy jakich wiele m.in. rządowo skoligacony AMber Gold i pozwolił na okradzenie
          wielu tysięcy Polaków na sumy setek mln a może md zł?

czy Ty kpisz?...banki przejęły klientów SKOK ZA DARMO! A Poalcy z BFG wyrównują 3 md starty! SKOKI radziły sobie doskonale przez całe 25 lat asekurując sie wzajemnie 57 KAS
          każda po śr. ok 100.000 członków...ładny kąsek na który bezsilnie spoglądały mafie bankowe światowej finasjery, ....komu służy KNF i rząd? ....Patrzyli 25 lat jak okradają banki i szemrane kasy Polaków.........pozostawionych samym sobie.....
          .czy Ty wiesz, że wyroki sądów były 25 lat nierespektowane przez banki? a nawet jak mi mowiła wczoraj sąsiadka NIE RESPEKTUJA W Waszej III RP WYROKÓW SĄDOWYCH USkarbowe!

TrójpPOdział montesqiuszkowy władzy w Polsce pod rządmai PO-PSL nie działa!
          Aty śpisz i cieszysz się, ze piq rzyga na prawych ludzi...zarzucajac im, że niczego dla Polski nie zrobili...wierzysz mu? takiemu gnojkowi? Albo Lisowi? Nie wstyd Ci?
          Skad piq ie co zrobiłem a czego nie przez 42 lata pracy i to zwykle na kulku etatach a ile razy sie narażałem w obronie skrzywdzonych - też wszystko wie?...żałosny facecik.. kreujący zastępczą tożsamość wirualną na rzygowisku GW. Tyle Ci o nim powiem...ale dla Ciebie to co pisze jest miłe dla Twego oka i to Ci wystarcza...co tam prawda i fakty.

Dzis jest Komisja ds SKOk tylko dlaczego tajna? Już Paradowska w Tok fm dziś spuściął z tonu... a tu fajerwerki rzygowin...chyba se dam spoków na co najmniej pól roku albo na stałe...
          bo tu nie ma dla kogo cokolwiek pisać...Polska tu nie jest dla zwykłych Polaków...
          Tu sie broni lodziarzy.. setki miliardów wyparowały...w 1989 ktoś miał miliard dolarów $$$
          w banku szwajcarski i nic.......a jak Bierecki zarobił 70 mln od 1989 to wyją Żydy wniebogłosy, że teść Dudy to Zyd....paranoja!
          Z Polski banki wyprowadziły 500 md zł w ub, r. 26.2 md PLN...
        • prudernik Re: P.S. 18.03.15, 23:48
          Widziałeś wnuka Wincentego Kraśki (sekr. propagandy KC PZPR) i Biereckiego po 20:00
          w TVP1 i TVP-Info?
          Kto mącił a kto spokojnie przedstawił FAKTY?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka