Dodaj do ulubionych

______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest polski?

22.05.15, 10:44
Po tym, że wywali banderowców z Sejmu, obali pomnik w Ossowie z inspiracji wnuka dla uczczenia rajdu dziadka, wpuści Rosjan na groby dziadków, pozwoli wnukowi dwóch dziadków na zmianę obywatelstwa na obywatelstwo dziadków, a przede wszystkim
podatkami obciąży beneficjentów niewolniczej pracy Polaków , zlikwiduje na zawsze proceder zarabiania na pozorowaniu leczenia Polaków...itd itp..

odzyska odszkodowanie od okupantów, zawrze oficjalny potwierdzony dyplomatycznie pokój z Niemcami, w Konstytucji zawrze ustawę (90,91) wyższości prawa polskiego na terenie Polski nad prawem okupantów NWO.

i co jest warunkiem koniecznym ale niewystarczającym zdejmie DWA WIELKIE KŁAMSTWA środowisk antypolskich profanujące piętnem zbrodniarzy wszystkich Polaków wobec świata:

1*
www.prawy.pl/wiara/3417-67-rocznica-pogromu-kieleckiego-jak-bylo-naprawde
2*
myslnarodowa.wordpress.com/2012/07/05/pogrom-jedwabne-prawda-zbrodnia-mord-niemiecki-niemcy/

Obserwuj wątek
    • jerycho666 Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 10:50
      Bardzo mi sie twoj tekst spodobal. Czuje sie przy tobie starym dziadem obarczonym zbyt wszechstronnymi doswiadczeniami. ... na glowie kwietny ma wianek, w reku zielony badylek, przed nia biezy baranek, a nad nia lata motylek ...
      • prudernik Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:03
        nie bierz dopalaczy
        włącz TVN24 a jak nie amsz tak jak ja wystarczy TVPInfo ii zaraz się uśmiejesz do rozpuku albo po same pachy.
        • jerycho666 Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:11
          prudernik napisał(a):

> nie bierz dopalaczy

Oddychac musze. Taki mamy klimat.

> włącz TVN24

Mendiow nie zazywam. Juz na mnie nie dzialaja. Potrzebuje bodzcow bardziej wyrazistych.

Doszedlem juz do tego ze zaczyn mam w sobie. Dokarmic moge czymkolwiek. To w najwyzszym stopniu autarkiczno ekologiczne. Ale dziurawi ozon metanem.
    • qwardian Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:06

Prawo odpowiedzi na tak postawione pytanie ma pierwszy biskup Polski, Jordan i jego następcy, gospodarze tego tworu państwowego. Jutro będzie wybierany administrator, a w zasadzie niepotrzebny urzędnik, pazerna gęba do nakarmienia. Bękart Rewolucji Żabojadów...
      • prudernik jutro tak a gdzie?ale pojutrze Moja Nadzieja Matka 22.05.15, 11:13
        moja ale i części Wszystkich Otumanionych DO Szczętu Bolszewicko-Prusackim Narkotykiem dla niesamodzielnych umysłowości.
        Wiem, że Matka Głupia ale to Moja Matka i muszę a i chcę ją trzymać za rękę
        w godzinie jej śmierci.
        • jerycho666 Re: jutro tak a gdzie?ale pojutrze Moja Nadzieja 22.05.15, 11:19
          prudernik napisał(a):

> w godzinie jej śmierci.

Zombi jest wieczne zywe.
      • jerycho666 Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:17
        qwardian napisał:

> Prawo odpowiedzi na tak postawione pytanie ma pierwszy biskup Polski, Jordan

On byl oficerem politycznym w gieszefcie Miscovcow. Nic o jakiejs Polsce nie wiedzial. Polanami nazywano 3000 Normanow z druzyny handlarza niewolnikami.

> Bękart Rewolucji Żabojadów...

Istnieje mylne zludzenie, ze kalendarz obstaje za USraelem. Holocaustowanym przez Kosciuszke, ktora byla kobieta.
        • prudernik A po czym poznam Polskę sprzed 1050 lat? 22.05.15, 11:25
          > On byl oficerem politycznym w gieszefcie Miscovcow. Nic o jakiejs Polsce nie wi
          > edzial. Polanami nazywano 3000 Normanow z druzyny handlarza niewolnikami.

Michnik przyjął chrzest w 966? A obrzezał się dopiero później?

Handlował Ukiaińcami czy Mazurami?
          I komu sprzedawał ich jako niewolników? Nie mogli sami tam dolecieć z własnej woli tanimi liniami?

Umieli już wtedy mówić po angielsku czy angielskiego jeszcze wtedy nie było?
          mam wiecej szczegółowych pytań...ale PF się obrazi.
          • jerycho666 Re: A po czym poznam Polskę sprzed 1050 lat? 22.05.15, 11:48
            prudernik napisał(a):

> Michnik przyjął chrzest w 966?

Znacznie wczesniej cyrylo-metodejski. Kazdy olewal, wiec sie mogl chrzcic miedzy chodzeniem za stodole.

> A obrzezał się dopiero później?

Tego zagadnienia nie studiowalem. Chazarska nazwa Kijow wiele tlumaczy. Za mlodu szykowano go do wszelkich sytuacji.

> Handlował Ukiaińcami czy Mazurami?

Handlowal ludnoscia kultury Sukow-Dziedzice. Po trochu wszystkimi, bo oni jeszcze nie wiedzieli jaka beda mieli przyszla narodowosc. Nawet ryzymi zdrajcami mowiacymi po wielecku.

> I komu sprzedawał ich jako niewolników?

Zydom z Pragi Czeskiej w Magdeburgu.

> Nie mogli sami tam dolecieć z własnej woli tanimi liniami?

Sadze, ze wiekszosc byla z wlasnej woli. Do cieplych krajow zamiast tyrac przy motyce o glodzie kazdy by chcial. Linie byly bezplatne. Nie bylo takiego zdzierstwa jak obecnie.

> Umieli już wtedy mówić po angielsku czy angielskiego jeszcze wtedy nie było?

Byla choroba gardla dunskich Anglow, niemota Saksonow zza miedzy, straszniedlugiewyrazyrodzimych Piktow. Tre d.pa o trotuar Normanow jeszcze nie dotarlo do kompletu. Kolo Sewilli mowili jeszcze w rodzimym alanskim.

> mam wiecej szczegółowych pytań...ale PF się obrazi.

Za bandytyzm Karola Wielkiego? Syn najlepszej Cory Kosciola?
        • prudernik Czy ten opis jest wiarygodny Rychu7? 22.05.15, 11:36
          Region zacofany społecznie, który niewiele zyskał dzięki Rewolucji. Pomimo tego ludność Wandei początkowo dobrze przyjęła obalenie monarchii.

Detonatorem wydarzeń, od czerwca 1790 roku, było mieszanie się władz do spraw religijnych. Przede wszystkim funkcjonowania parafii, będących kluczową formą organizacji życia mieszkańców. Nigdzie odmowa przysięgi na konstytucję cywilną duchowieństwa nie była tak silna jak w Wandei. Władze gminne, które wolały oprzeć się na decyzjach urzędników okręgowych i departamentalnych, opowiadając się w ten sposób przeciw zaufaniu własnej ludności, zostały w jej oczach zdyskredytowane. W 1793 roku na czele lokalnych społeczności Wandei nie stała już żadna władza, a w ruch poszły mechanizmy kontrrewolucji ludowej. Bezpośrednią przyczyną tego buntu rozpaczy był zamiar poddania tych ludzi służbie bezbożnictwu, czyli pobór rekruta w marcu 1793 roku.

Powstanie zostało zmiażdżone, a po ustaniu walk do działań ruszyły tzw. ”piekielne kolumny” kierowane przez gen. Turreau i komisarza Carriera. Oddziały te systematycznie paliły wsie i miasta, eksterminując ich ludność. Uderzający jest fakt, że zmiażdżona zostaje nie Wandea zwycięska, ale Wandea już rzucona na kolana. Była to najbardziej okrutna z wojen religijnych i pierwsze ideologiczne ludobójstwo.

Bój
          Nz:Bój o Cholet, fot. Wikipedia.
          • jerycho666 Re: Czy ten opis jest wiarygodny Rychu7? 22.05.15, 11:54
            prudernik napisał(a):

> Była to najbardziej okrutna z wojen religijnych i pierwsze ideologiczne ludobójstwo.

Opis wiarygodny. Z wyjatkiem zbednego europocentryzmu. Timur Kulawy (Timur Lenk, Tamerlan) byl znacznie wczesniej. Jego 19 milionow to okrucienstwo chyba wieksze? Pierwszenstwo Katarow w tym zakatku Europy trudno kwestionowac. Cienko Tadeuszku.

Ale wola uczenia sie od lepszych chwalebna.
            • prudernik Re: Czy ten opis jest wiarygodny Rychu7? 22.05.15, 11:59
              Dzięki.
        • qwardian Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 13:59

jerycho666 napisała:

> qwardian napisał:

Polanami nazywano 3000 Normanow z druzyny handlarza niewolnikami.

To mogła być nazwa robocza w celu doraźnej ewidencji. Za Chrobrego państwo obejmowało więcej terytoriów i ludów, może jakiś pilny mnich znalazł ogólniejsze określenie, żeby nie razić żadnego z plemion. Pieczyngów też określano Polanami, zamiennie, ale tylko tak sobie spekuluję.
          • jerycho666 Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 15:01
            qwardian napisał:

> jerycho666 napisała:
            > Polanami nazywano 3000 Normanow z druzyny handlarza niewolnikami.
            >
            > To mogła być nazwa robocza w celu doraźnej ewidencji.

Na polnoc od Kijowa nazywano ich Waregami i Rusami. Na poludniowy wschod od Kijowa mieli nazwe Polan (ci sami Normanie, Wikingowie). Porownaj dorazne sagi dotyczace Wolina.

> Pieczyngów też określano Polanami

Na poludniowy wschod od Kijowa to moze nie wiedziano kto jest kto. Albo nikogo to nie obchodzilo. Jeden diabel Kumani, Kipczacy, Jazygowie.
            • jerycho666 parafrazujac 22.05.15, 16:04
              jerycho666 napisała:

> Porownaj dorazne sagi dotyczace Wolina.

Troche chcialem z ciebie zazartowac. Druzyna erla z Jamsborgu (czy jak tam sie nazywalo to obok Wolina) najwyrazniej byla slowianska. Po przemysleniu obstawiam, ze tak barbarzynskimi mordercami mogli byc Serbowie. Znad Laby nie mieli daleko. Wikingowie zdaje sie nie dbali o czystosc rasowa szeregow lecz o bojowa skutecznosc. Stad narodowy sklad Normanow z druzyny Mieszka pozostanie zagadka. Tyle, ze panstwo to wlasnie tych "Polan".

Wczesniej Ostrogoci brali sobie za zony co bardziej wpadajace w oko. Nie mieszali sie w wychowanie synow do 7 roku zycia. Wiec takie pacholeta mialy takze slowianskie imiona i mowily po slowiansku. Wielu ostrogockich wodzow tak mialo. Takie sarmackie bestie.
      • prudernik tej z 1789? Czy ta 1870? 22.05.15, 11:30
        Bękart Rewolucji Żabojadów...

naczelnym wodzem obrony stolicy mianowano gen. Jarosława Dąbrowskiego. Obok niego w szeregach Komuny stanęło wielu Polaków. Większość, wraz z generałem, poległa na barykadach.
        • jerycho666 Re: tej z 1789? Czy ta 1870? 22.05.15, 11:56
          prudernik napisał(a):

> Większość, wraz z generałem, poległa na barykadach.

Nie boj sie tym razem nie bedzie bolalo. Wojna, glod, zaraza, smierc.
      • qwardian Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:31

Haszo, żyjesz w państwie z milionową armią urzędników i dwudziestoma tysiącami uzbrojonymi w pieczątki i długopisy wojownikami...
        • prudernik Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:40
          ale jak ich wyprowadzę z ich dobrowolnego getta wszelkich obfitości i wolności od kary to znowu okrzykną mnie fałszywie antysemitą i zacofanym antyeuropejczykiem, obskurnym obciachowym Polaczkiem
          albo gorzej.
          Chcę mieć zięcia Żyda na prezydenta. To jakieś przestępstwo jest?
          • qwardian Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 22.05.15, 11:50
            Kandydat powinien przynieść na debatę żelazny pręt i okładać nim gołe nogi agenta WSI..
            • prudernik kandydat przyniósł Bulowi symbol ZŁA ale się wypał 22.05.15, 11:57
              wyparła się też Stokrotka i Duda nie miał dobrego pretekstu przed otumanioną widownią aby Bula wychłostać za wszystkie szkody Polsce jakie wyrządziła jej PO.

Za zarzut "agenta WSI" mógłby przegrać wybory jak Macierewicz.
              Trzeba poczekać aż suweren otworzy na to oczy.
    • hymenos A nie lepiej po tym, 22.05.15, 16:18
      jak rząd Polski zacznie przepraszać za gwałty na niemieckich kobietach dokonywanych przez żołnierzy polskich osiągających Łabę i zdobywających Berlin?
      • prudernik A nie lepiej po tym? _Ty chyba śnisz sen o Judeopo 22.05.15, 16:31
        Wyrazy uznania i przyjaźni!
        Oglądałem dziennik Tv Trwam o 16:00 po TVPInfo gdy resortowi ucięli trafiającą w samo sedno polskich problemów wypowiedź Dudy na jakimś polu na wsi by pokazać sfingowany atak na Bula a potem puścić serial banialuków WSIoków byle nie kończyć konferencji Dudy w której Masztalerek doradził TV SB by odwazyli się zapytać Komorowskiego o Hadacza id wu innych wynajętych prowoczków ktore maja zgłuszyć konferencje Dudy o problemach Polaków>
        eugeniuszsendecki.neon24.pl/post/119396,hadacz-sciska-komorowskiego-i-dystansuje-sie-od-dudy
        P.S. Sendecki Gieniu to lekarz mój były sąsiad z parteru pode mną ja na I P. w Lublinie na Faraona 4/21 wtedy mu nie wierzyłem w rewelacje o Piłsudskim ale dzięki niemu byłem w Krakowie na placu w Klasztorze na spotk. z JPII
        (byłem na wszystkich oprócz pierwszego w W-wie Niech zstąpi Duch Twój..."... poza tym w Watykanie i we Francji na spotkaniu w Tour - przypadek)
        To na razie.. Ileż ja się nagadam codziennie przez ostatnie tygodnie od małolatów (20) po dziadków (70) - co rozmowa TO SZOK!
        • prudernik prof. Marian Zembala zdrajca prof. prof. Religi 22.05.15, 16:41
          5 listopada 1985 roku prof. Zbigniew Religa przeprowadził pierwszą w Polsce udaną transplantację serca. Operacja odbyła się w Śląskim Centrum Chorób Serca (wówczas Wojewódzkim Ośrodku Kardiologii) w Zabrzu.
          Prof. Zbigniew Religa (ur. 16 grudnia 1938 r., zm. 8 marca 2009 r.) – wybitny kardiochirurg, naukowiec, polityk. W 1964 roku ukończył studia medyczne. Co ciekawe, nastoletni Zbigniew Religa nie przejawiał wielkiego zainteresowania nauką. Nad podręczniki przedkładał czas spędzany z rówieśnikami na beztroskich wybrykach i wagarach.

• prudernik Re: A nie lepiej po tym, 22.05.15, 16:46
        za gwałty na niemieckich kobietach dokonywanych przez żołnierzy polskich osiągających Łabę i zdobywających Berlin?
        • prudernik Sorry za imię 22.05.15, 16:47
          fot.: arch. - na zdj. prof. Bogdan Musiał
          • hymenos Ty przeproś za to, że 22.05.15, 17:14
            przypisujesz zasługi polskich żołnierzy czerwonoarmistom. Ot, co!
            • prudernik Ty przeproś za to, że nazywasz gwałt zasługą 22.05.15, 19:34
              tyPOwe dla zmieniaczy znaczeń i odwracania obietnic na represje:

Atak fizyczny + kajdanki i gleba za
              okrzyki:
              "WSI, Pro Civili", "Czytajcie książki Sumlińskiego!".

a dla 34latka działacza Pro-Life za wręczenie ulotki za ochroną życia:
              gleba, unieszkodliwienie fizyczne, kajdanki, przesłuchanie, oskarżenie, proces,

Bul gdzieś sa ludzie którzy te procesy planują i realizują...sztab Dudy to robi nie głosuj na takich ludzi ...jakbym słyszał AG o Haszu

Jesteś szmatą bezkarnie oszczerczo szkalującą publicznie honor polskich żołnierzy-

Kłamcie, klamcie... kłamcie...rabujcie...i klamcie...plujcie i kłamcie...

Bul kłamie, ze wprowadził Polske do NATO chociaż obiecał odwrotnie, ze wyprowadzi i tak we wszystkim
              • jerycho666 # zabiera klamki z psychiatryka 22.05.15, 19:41
                prudernik napisał(a):

> Kłamcie, klamcie... kłamcie...rabujcie...i klamcie...plujcie i kłamcie...

Ales sie rozochocil.
                • prudernik Re: # zabiera klamki z psychiatryka 22.05.15, 19:54
                  pomyliłeś mnie z synem prof. Wróbla biegłego experta Zesp. Macier. osadzonego na zawsze BEZ BADANIA (matka syna to prof. psychiatrii) do śmierci jego albo PO -WSI.
                  • prudernik BUL sztandarek PO już wyprowadził pod stopy100xki 22.05.15, 19:56
                  • jerycho666 Re: # zabiera klamki z psychiatryka 22.05.15, 20:24
                    prudernik napisał(a):

> pomyliłeś mnie z synem prof. Wróbla biegłego experta Zesp. Macier. osadzonego n
                    > a zawsze BEZ BADANIA (matka syna to prof. psychiatrii) do śmierci jego albo PO
                    > -WSI.

Niedaleko pada jablko od jabloni. To ktos z rodziny?
              • hymenos Miejsce akcji, sąd w sprawie Sumlińskiego 22.05.15, 21:07
                Przesłuchiwany były oficer WSI, który ze swoimi propozycjami chodził.
                Pytanie:
                Do kogo pan poszedł ze swoją propozycją?
                odpowiedź:
                Do prezydenta
                pytanie:
                Do którego prezydenta?
                odpowiedź:
                Kaczyńskiego.

prudernik napisał(a):

> "WSI, Pro Civili", "Czytajcie książki Sumlińskiego!".
                > Jesteś szmatą bezkarnie oszczerczo szkalującą publicznie honor polskich żołn
                > ierzy-

No, no. Typowe dla katolickich klękaczy. Dalej, dalej, pofolguj sobie.

>
                > Kłamcie, klamcie... kłamcie...rabujcie...i klamcie...plujcie i kłamcie...

Szatan Cię nawiedził? Pędź czym prędzej do egzorcysty.

>
                > Bul kłamie, ze wprowadził Polske do NATO chociaż obiecał odwrotnie, ze wyprowad
                > zi i tak we wszystkim

Twój Bul, to taki sam klękacz jak Ty. Wszyscy jesteście po tych samych pieniądzach.

PS
                Od kiedy prawda jest tożsama ze szkalowaniem?
                • prudernik Re: Miejsce akcji, sąd w sprawie Sumlińskiego 23.05.15, 12:51
                  Hymenos:
                  Przesłuchiwany były oficer WSI, który ze swoimi propozycjami chodził.
                  Pytanie:
                  Do kogo pan poszedł ze swoją propozycją?
                  odpowiedź:
                  Do prezydenta
                  pytanie:
                  Do którego prezydenta?
                  odpowiedź:
                  Kaczyńskiego.

Dostał polecenie żeby zeznawał prawdę czy na polecenie na odwrót?
                  • hymenos Re: Miejsce akcji, sąd w sprawie Sumlińskiego 27.05.15, 14:07
                    prudernik napisał(a):

> Dostał polecenie żeby zeznawał prawdę czy na polecenie na odwrót?

Spiskowe teorie to Twoja specjalność. Zeznał to co chciał zeznać. Dziadki z WSI wszystkie w wieku emerytalnym po debilnym rozwiązaniu ich organizacji przez Antka i Kaczora łazili wszędzie. Ich wiedza i doświadczenie pozwoliły im na organizację mafii przestępczej w armii, czemu przyglądał się prezydent Lech Kaczyński z dowódcą sił lotniczych na czele. Weź pod uwagę, że nie ma jednego interesu WSI a indywidualny i skupiony w małych grupkach interes sfrustrowanych ludzi. Przykład, co się robi z obcą agenturą dali amerykanie zatrudniając Gehlena do tworzenia wywiadu niemieckiego po wojnie i zaprzęgnięcia agencji 114 z Benzingerem na czele do walki propagandowej z komuszym obozem. Benzinger wymyślił polskie obozy koncentracyjne tak skutecznie, że do dzisiaj Haszowi one czkawką się odbijają. Pisałem Ci o tym. Jełop Maciarewicz spie...ł wszystko albo dlatego, że jełop albo dlatego, że jego szefa miał w garści ruski wywiad. Chcesz pospekulować?
    • prudernik Re: ______ Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 25.05.15, 13:05
      przypominam, że Duda i PiS to jeszcze nie hasza bajka.
    • wikul Re: Po czym poznam Polski rząd, ze jest po 25.05.15, 16:02
      Jak w Częstochowie na Jasnej Górze zawierzy losy Polski Matce Boskiej.
      • jerycho666 Po wczesniejszym uzyskaniu zgody w Toruniu. 25.05.15, 16:06
        wikul napisał:

> Jak w Częstochowie na Jasnej Górze zawierzy losy Polski Matce Boskiej.

n/t

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka