Dodaj do ulubionych

Do obsrywacza tego forum chorego na kłamczocholizm

25.07.15, 00:03
Ludzie żyjący środowisku, w którym ciągle się kłamie, po pewnym czasie mają w głowach głównie fałszywe informacje o wszystkim, co ich otacza. Żyją w matriksie, w fałszywej rzeczywistości i nie odróżniają jej od prawdziwej.

polska.newsweek.pl/klamczoholizm-czyli-klamstwa-pis-u-i-jaroslawa-kaczynskiego,artykuly,363321,1.html
Obserwuj wątek
    • jerycho666 to jest do 98% populacji kamieniokupy 25.07.15, 09:11
      wikul napisał:

> Ludzie żyjący środowisku, w którym ciągle się kłamie, po pewnym czasie mają
      > w głowach głównie fałszywe informacje o wszystkim, co ich otacza. Żyją w matrik
      > sie, w fałszywej rzeczywistości i nie odróżniają jej od prawdziwej.

To jest glowny powod tego, ze miedzy Odra a Bugiem jest kamieniokupa. Dlatego tez niewiele sie z tym da zrobic. Wikul przykladowo jest zaimpregnowany na to co cytuje. Wydaje mu sie, ze jego to nie dotyczy. Ja dla niego jestem zlym czlowiekiem, ze mam czelnosc to pisac.
      • polski_francuz Monopol 25.07.15, 10:02
        A media, internet, roznorodnosc zrodel informacji? Kto chce sie dowiedziec moze. Sadze raczej, ze to jakas cecha charakteru zwiazana z zawiscia jest na rzeczy.

Ten i ow nie przyjmuja do wiadomosci, ze szklanka jest na pol pelna.

Jak tego oduczyc? Moze wiecej elastycznosci a mniej czarno-bialych prawd. I piszac te slowa zrozumialem kto ma monopol na te czarno-biale prawdy. I tak latwo sie tego monopolu nie zabroni.

PF
        • prudernik Monopol_____mam pytanie ale szczerze PFie 25.07.15, 10:58

AG niedawno a i wielu już tutaj od lat zarzucali zarówno mi jak i wyborcom PiSu - jako przyczynę krytycznego stosunku do "osiągnięć" mafijnej koalicji znanej z afer stale zamiatanych przez usłużne media żyjące z reklam aferałów - brzydką i odrażającą innych ujemną cechę ZAZDROŚĆ!

Zazdrość jako motor do działań patriotycznych i usprawiedliwienie chęci zmiany rządu ale nie tylko rządu. Oczyszczenie stajni proniemieckiego Wermacht-Tuska i proruskiego Komoruska.

Czy Ty zauważyłeś u mnie kiedykolwiek objawy tej brzydkiej przywary/wady/skrzywienia osobowości ?
          • polski_francuz Andrzej 25.07.15, 11:05
            jest pragmatycznym do bolu przedsiebiorca. Z takich, dzieki ktorym Polska daje sie szanowac. Do tego kolega z cybernetyki naszego Wydzialu. Jego slowa waza i choc nie zawsze sie z nimi zgadzam, zawsze czytam je uwaznie.

Pozdro

PF
            • prudernik Andrzeja słowa 25.07.15, 12:40
              Zgadzam się!

Bardzo CIĘŻKO WAŻĄ z uWAGI na niezauWAŻENIE sedna poruszanej przeze mnie sprawy zbyt często jak na cybernetyka.
              • andrzejg Re: Andrzeja słowa 25.07.15, 19:33
                prudernik napisał(a):

> Zgadzam się!
                >
                > Bardzo CIĘŻKO WAŻĄ z uWAG
                > I
                na niezauWAŻENIE sedna por
                > uszanej przeze mnie sprawy zbyt często jak na cybernetyka.
                >
                >

Gdybyś stosował się do rady PFa z pentalogiem, to może dałoby się wyłapać sedno z Twojego pisania. Poza tym zapomiasz Tadek o tym, że praktycznie Cię nie czytam. Zraziłem się już dawno temu do sposobu Twojej dyskusji polegającej na obrażaniu drugiego, a w przypadku dociekania istoty problemu na ucieczce w inny temat.

Trzymaj się w zdrowiu. W zasadzie to nie mam nic do dodania.
          • andrzejg Re: Monopol_____mam pytanie ale szczerze PFie 25.07.15, 19:29
            prudernik napisał(a):

>
            > AG niedawno a i wielu już tutaj od lat zarzucali zarówno mi jak
            > i wyborcom PiSu - jako przyczynę krytycznego stosunku do "osiągnięć" mafijn
            > ej koalicji znanej z afer stale zamiatanych przez usłużne media żyjące z reklam
            > aferałów
            - brzydką i odrażającą innych ujemną cechę
            ZAZDROŚĆ!
            >

Tadek, cóż znowu sobie uroiłeś?
            Grzecznie Cię poproszę o link do mojej wypowiedzi , gdzie coś podobnego miałbym Ci zarzucić.
            Różnie rzeczy pisałem o Tobie, ale o zazdrości wobec koalicji rządzącej nie kojarzę.

Żyjesz w swiecie swoich urojeń i zaczynasz z nimi dyskutować.
            Nie rozumiesz podstawowych rzeczy, które inni Ci pokazują i nieważne, czy złośliwie , czy z życzliwości.
    • qwardian Kłamczyński numero uno Krzysztof Łoziński 25.07.15, 10:01

Moim zdaniem Kaczyński dąży do wywołania rozruchów i do przeprowadzenia puczu. To otwarcie mówię, ja widzę tutaj taki plan, on chce doprowadzić do rozruchów, do tego żeby najlepiej by było jakby policja zaczęła strzelać do ludzi i on wtedy dokona przewrotu. Ponieważ on doskonale wie, że żadnych wyborów w Polsce już nie wygra i po prostu w ten sposób upatruje swoją drogę do władzy i mam nadzieję, że mu się to nie uda.
      • prudernik Re:__Kłamczyński numero uno Krzysztof Łoziński 25.07.15, 11:04
        Dzięki!
        Serdeczne dzięki.
        ..jak do nich trafić? Nawet liczbami nie da się ...zapomnieli matematyki?
      • dachs Że tak delikatnie spytam Gwardianie, 25.07.15, 12:22
        czy przytaczanie przewidywań sprzed trzech lat, pisanych w kompletnie innej sytuacji politycznej jest już oszustwem, czy jeszcze tylko manipulacją?
        Hasz jak zwykle łyknął bezkrytycznie.
        I tak to z Wami, Pisiorami jest.
        • prudernik Re: Że tak delikatnie spytam Gwardianie, 25.07.15, 13:04
          Czego Ty się znowuż mnie czepiasz rzepie?

Ty czepialska, niesprawiedliwa, subiektywna do bUlu, "ukierunkowana poglądowo" jak mawia Małgosia z naprzeciw SLDówka namolna popierajaca każde piqcze łajno, pełna sieroto?

ŁR/StudioOpinii.pl
          17-05-2015 , ostatnia aktualizacja 17-05-2015 09:29
          areszty wydobywcze, samobójstwo Barbary Blidy, dorabianie przestępstw do z góry wybranych osób, notoryczne kłamstwa oraz obelgi rzucane z mównicy sejmowej pod adresem lekarzy, pielęgniarek, inteligentów i elit intelektualnych.

WYROKI NA UCZCIWYCH, ZWALNIANIE Z ODSIADKI MAFIOSÓW, POWSZECHNA INWIGILACJA, ZAMIATANIE NAJWIĘKSZYCH AFER, KPINY Z ROZUMU ( referendum o niczym albo o oczywistym i dawno uchwalonym, "leczenie" n. kosztem miliardów m. in vitro) I KPINY KONSTYTUCJI i DEMOKRACJI.

Sytuacja polityczna nadal ta sama od 8 lat -

"on doskonale wie, że żadnych wyborów w Polsce już nie wygra" nadal nagłaśniane...że będzie wojna albo rewolta bo zrobi bankructwo Polski - nadal aktualne
          Nadal aktualne są:
          spór o prywatyzację lasu, afera SKOK i rola Bolka i LK...itp. wrzutki POwskie zastępujące realny dialog polityczny w tematach SLDowskich o SEKSIE i ŻOŁĄDKU

PO PROSTU BREDZISZ JAK W MALIGNIE bo nie znajdujesz odpowiedzi rzeczowej.
          Stad piqcze AD PERSONAM bez piqczego szamba. Ale z roli poplecznika nie możesz się na stare lata wykaraskać...
          • dachs Re: Że tak delikatnie spytam Gwardianie, 25.07.15, 13:27
            prudernik napisał(a):

> Czego Ty się znowuż mnie czepiasz rzepie?

Bo Twój wpis:
            "jak do nich trafić? Nawet liczbami nie da się ...zapomnieli matematyki? "
            Sugeruje iż tekst Łozińskiego odniosłeś do sytuacji dzisiejszej.
        • prudernik Gwardianie, Dachsu i PFie ważna info dla Wikula 25.07.15, 13:20
          " tego co zdołałem ustalić Łoziński alergicznie nie cierpiał obu braci Kaczyńskich i środowiska związanego z PiS.
          O jego poważnej alergii na pisowski obóz możemy przeczytać w Kontratekstach, gdzie „Łoza” jest redaktorem naczelnym. Tam wypłynęła Renata Rudecka-Kalinowska (RRK) kibol polskiej blogosfery, i tam na Kontratesktach tak naprawdę zaczęły się pierwsze „Mistrzostwa Polski” w pluciu na PiS.
          Tyle jadu w jednym miejscu nie posiada nawet laboratorium specjalizujące się w pozyskaniu tego cennego surowca.
          Łoziński równie ostro występował przeciw tym wszystkim, którzy uważali/uważają, dobrze okablowanego elektryka, Lecha Wałęsę, za esbecką wtykę chodzącą w „Solidarności” pod pseudonimem „Bolek”. Powoływał się na rzekomą rozmowę z Krzysztofem Wyszkowskim, który miał „Łozie” kiedyś powiedzieć, że Wałęsa nie współpracował z SB. Tylko, że akurat Krzysztof Wyszkowski takiej rozmowy nie pamięta, i nic nie wie o jakiejkolwiek notatce, którą miał rzekomo przekazać Łozińskiemu.
          Idźmy zatem dalej tropem specjalisty i miłośnika aferzystów z PO. Powoływanie się Krzysztofa Łozińskiego na przynależność do opozycji, to lekka przesada. Jego udział w opozycji ma taką samą, jeśli nie mniejszą, siłę jak miano mistrza kung fu, którego nikt z szanujących się i uznanych autorytetów tej sztuki walki nie zna. Z kolei alpiniści uważają, że uznawanie przez Łozińskiego siebie za alpinistę jest zwyczajnym przegięciem, i to jest bardzo delikatne określenie.
          Zatrzymajmy się na chwilę w nurcie opozycji. To, że Łoziński bywał pośród działaczy opozycji jeszcze nie znaczy, że on sam był opozycjonistą. Pojawiał się niespodziewanie i równie niepodziwianie potrafił znikać. Bodajże pierwsi na Łozińskim poznali się górale, to oni faktycznie rozpracowali Krzysztofa Łozińskiego - „Łozę” na jednym ze spotkań opozycji prawda została odkryta i Krzysztof Łoziński zmuszony był salwować się ucieczką przez okno. To była zima, to było w górach. Celowo nie podaję bliższych faktów, czekam(y) jak na te słowa zareaguje Krzysztof Łoziński, któremu tę notkę wyślę bezpośrednio na pocztę i do redakcji Kontratekstów
          Wtedy, po ucieczce ze spotkania w górach, Łoziński zniknął na dłużej. Najprawdopodobniej kolejny raz wyjechał z Polski, aby przeczekać trudne czasy.
          Tu i ówdzie mówi się, że Krzysztof Łoziński jest człowiekiem Michnika. Że tak jest nie ulega najmniejszej dyskusji. Latem w roku 2005, Łoziński współorganizuje spotkanie/szkolenie w SDP, na które zaprasza się niemalże wszystkich, którzy, są właścicielami lub redaktorami naczelnymi portali i czasopism internetowych.
          Na tym spotkaniu omawiane było między innymi prawo prasowe – o roli i misji dziennikarskiej mówił jeden ze współtwórców ustawy – prawo prasowe z 1968, za wzór podawał Adama Michnika. Zebranym podsuwano, aby w swoich serwisach prasowych zamieszczali, w ramach przedruku, to, co zapodaje „Wyborcza”.
          Już wtedy środowisko związane z obozem Michnika ostrzegało przed Kaczyńskimi i PiS-em. Tamta akcja – medialna zapora przed PiS, mimo manipulowania i fałszowania danymi z sondaży, zamieszczanych na WP, Onet i Interii, nie powiodła się. Środowiska anty_michnikowszczyzny w porę wychwyciły fałszerstwa i zaczęły publikować na swoich portalach właściwe wyniki sondaży.
          Ale co się odwlecze, to nie uciecze, jak powiada stare powiedzenie. Po totalnej przegranej wyborów przez PO, środowisko związane z nurtem anty-pisowskim atakowało jeszcze bardziej zajadle. W tym ataku na „kaczorów” wielki wkład miał Krzysztof Łoziński - „Łoza”."
          Ostatnio w propozycji zmiany ordynacji wyborczej, Łoziński, aby zapewnić swojemu ukochanemu wodzowi i jej partii wieczne trwanie i dać ostateczny odpór „sfanatyzowanej grupie wyborców”, która (poprzez dyscyplinę) może doprowadzić do zwycięstwa inną partię - roztacza swoją wizję „za, a nawet przeciw”. Ciekawskich odsyłam do lektury „Zmieńmy ordynację wyborczą” zamieszczoną w Obserwatorze Konstytucyjnym.
          Wróćmy raz jeszcze na moment do spotkania, jakie miało miejsce latem 2005 w Warszawie, w siedzibie SDP. Otóż, zaraz po tamtym spotkaniu (konferencja/szkolenie) Krzysztof Łoziński wraz z Markiem Komorowskim – były oficer SB – zwołali swoje inne spotkanie, którego celem było utworzenie Stowarzyszenia Dziennikarzy i Mediów Internetowych.
          Obaj panowie znali się dość dobrze, a fakt, że z projektu statutu został usunięty punkt o zakazie przynależności do stowarzyszenia osób pracujących w SB lub współpracujących (jawni i tajni współpracownicy i inni donosiciele) SB, wiele tłumaczy.
          Z tego co udało się ustalić, grupa inicjatywna, która pracowała nad właściwym kształtem stowarzyszenia, opracowała dość szczegółowo plan działania, określiła ramy statutu: jesienią 2005 roku doszło do spotkania założycielskiego – jednym z 15 członków był Stefan Bratkowski, bliski przyjaciel Łozińskiego współtwórca i założyciel Kontratekstów. Pieczę nad dokumentami stowarzyszenia miał były esbek Marek K. Po jakimś czasie grupa się rozpadła. Ostatecznie, Krzysztof Łoziński arbitralnie napisałna nowo, kryteria przystąpienia do stowarzyszenia.
          Krzysztof Łoziński nie ukrywa, a nawet się tym szczyci, że zostawał (około sto razy) zatrzymywany przez SB. Jaki był to rodzaj zatrzymywania skoro po każdym zatrzymaniu bez problemu udawało się Łozińskiemu odebrać paszport i wyjeżdżać z Polski w różnych grupach oraz samotnie. Skąd wzięła się ksywka „Łoza”, czy może to mieć jakieś znaczenie?
          Podsumowując. Należy spodziewać się reakcji specjalisty trzeciej ligi salonu, redaktora Kontratekstów, Krzysztofa Łozińskiego, z możliwością wejścia na drogę sądową i wytoczenie procesu, który zapewne zechce ów pan wytoczyć.
          W każdym bądź razie w odwodzie (póki co) pozostają panowie, pan Krzysztof Wyszkowski i Jaworski. Obydwaj mogą rzucić więcej światła na opozycjonistę o niewyraźnej przeszłości. Nie wszystkie ślady udało się zatrzeć i nie wszystko udało się napisać na nowo.
          Są jeszcze ludzie, jest pamięć i są dowody panie specjalisto od miękkiego i twardego drewna. Gdyby miał pan wątpliwości, jaki to gatunek brzozy, to prości chłopi – górale mogą to panu wytłumaczyć. Hej!
          Link do „wywiadu specjalisty”:
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Krzysztof-Lozinski-Wieslaw-Binienda-na-zamowienie-polityczne-plecie-bzdury,wid,14428234,wiadomosc.html?ticaid=1e4e7&_ticrsn=3
          Link do publikacji Matki Kurki: kontrowersje.net/tresc/krzysztof_lozinski_kolega_switonia_ekspert_od_esbeckich_metod
          • prudernik Bankster korporacjionista autorytetem Wikula 25.07.15, 13:22
            Nowym dyrektorem ds. zasobów ludzkich w grupie Unipetrol został Krzysztof Łoziński. Spółka za razie nie informuje, czy jego głównym zadaniem będzie restrukturyzacja zatrudnienia w czeskiej spółce PKN Orlen.

Przez ostatnie sześć lat Krzysztof Łoziński pracował na analogicznym stanowisku w firmie Prokom Software, jednej z największych polskich firm z branży IT.
            ZOBACZ TAKŻE

Rekordowy wynik kwartalny Unipetrolu
            Rekordowy wynik kwartalny Unipetrolu
            Unipetrol RPA poszukuje dostawcy usług magazynowych
            Ponowne wstrzymanie pracy instalacji Unipetrolu
            Unipetrol wstrzymuje pracę petrochemicznej instalacji
            Był odpowiedzialny za restrukturyzację firmy w obszarze human recources po fuzji z Asseco Poland, przeprowadzonej w 2008 roku.

Wcześniej był także dyrektorem ds. zasobów ludzkich w spółce Paged oraz pracował w departamencie zasobów ludzkich w Hortex Holding.

Studiował nauki polityczne na Uniwersytecie Wrocławskim.
            • wikul Re: Bankster korporacjionista autorytetem Wikula 25.07.15, 18:30
              Twoje nerwy, bezsilne kłamstwa, pieprzenie od rzeczy i grzebanie w życiorysach w 100 % potwierdzają to co napisał Łoziński. Pisowskie metody znane od lat.
        • piq borsuk, qwardian ma swój rozum,... 25.07.15, 14:23
          ...a że czasem prowokuje - jego święte prawo. Trudno mu zarzucić notoryczną głupotę, a zwłaszcza nachalność zjechanej dziwki, których to haniebnym reprezentantem jest ta 19,5- centimetrowa c i p a haszeniek. Nie zrównuj, proszę, tych dwóch ników, bo to kompletnie różny poziom moralny i intelektualny.
          • dachs Re: borsuk, qwardian ma swój rozum,... 25.07.15, 14:52
            Masz rację, piq.
            Nie zawróciłem uwagi, że można to tak odczytać.
            Tym bardziej, że ja Gwardiana raczej lubię, nawet gdy się z nim nie zgadzam - czyli praktycznie permanentnie.
      • wikul Re: Kłamczyński numero uno Krzysztof Łoziński 25.07.15, 18:32
        Zamiast odnieść się do zarzutów próbujesz oczernić Łozińskiego. Jak w przedszkolu: "sam jeteś kłamczuch!".
        • qwardian Re: Kłamczyński numero uno Krzysztof Łoziński 25.07.15, 21:08

Najlepiej zarzuty wobec PiS i Jarosława Kaczyńskiego sformułował Aleksander Ścios, bo jak mogę traktować poważnie tego faceta Łozińskiego, który sugeruje, że poczciwe babcie moherowe obalą rząd i przejmą władzę siłą. Podchodziłbym ciut sceptycznie do jego opinii, ale oczywiście, wszyscy politycy kłamią. Sejm i Konstytucja to dzieło Belzebuba, zbiór pobożnych życzeń, które nigdy nie zostaną spełnione i przynajmniej to już wszyscy wiemy...
    • prudernik Do obsrywaczy Polaków i obsrywaczy PiSu 25.07.15, 10:47
      Tłumaczycie się w Newsweekach za Lisem pedalsko i pejsacko w taki sposób jak literat-celebryta Witkowski:

""Nie przyglądałem się wnikliwie ani PO ani PSLowi ani Bulowi, ani nawet żałosnej Kopaczowej - tej znanej publicznej Kłamczyni z jej "klasą" i pociągami kulturowymi godnymi nachalnej i namolnej przekupy, zaglądającej wścibsko konsumentom do talerzy...

za to nigdy rzeczowo i na temat poruszany przez Hasza mu nie odpowiadałem, za to obrażałem Go, miast polemizować na argumenty - poniżałem Go, dyskredytowałem Go, zmieniałem temat na szambo GWu, Newsweeka itp TVNów...wg wzorców SBeckich jakie serwują media od 10 już lat.""

"nie przyjrzałem się dokładnie tak jak insynuacjom o PiS i inie byłem i nadal udaję, że nie jestem świadomy kim jest Lis, czym są media niemieckie w Polsce i komu taka patologia upowszechniana uporczywie z pomocą wynajętych trolli - od 8 ba 10 już lat - popierana przez partie rządzącą PO i zawłaszczone przez nią struktury państwa niby- to-polskiego -komu taka patologia służy - bo na pewno nie Polakom.

https://cdn16.se.smcloud.net/t/photos/t/407557/michal-witkowski_23793943.jpg
      https://bi.gazeta.pl/im/3f/f6/10/z17786943Q.jpg
      • jerycho666 Re: Do obsrywaczy Polaków i obsrywaczy PiSu 25.07.15, 16:54
        prudernik napisał(a):

> Tłumaczycie się w Newsweekach za Lisem pedalsko i pejsacko w taki sposób jak li
        > terat-celebryta Witkowski:

Ta zagrywka jest udana. W niszczenie Polski niegodnymi metodami lustracyjnymi umoczone jest 98% "Prawdziwych" "Polakow". Przez 40 lat udalo sie zniszczyc fundament wspolnego domu. Zgodnie z zasadami budowlanymi z domu zostala kamieniokupa. Najlepiej po pijaku pospiewac "Polacy nic sie nie stalo".
        • prudernik Re: Do obsrywaczy Polaków i obsrywaczy PiSu 25.07.15, 19:33

fund
          > ament wspolnego domu///
          wybudujesz ze złodziejem i oszustem?

Zawrzesz z takim kompromis jak PiS z PO w 2005 roku PO-PiS?
          A jak wyszło Polakom PiS-po

to wbili PiSowi z tyłu nóż w plecy....taki kompromis zalecasz po raz wtóry? IQ=?
          • jerycho666 Re: Do obsrywaczy Polaków i obsrywaczy PiSu 25.07.15, 20:53
            prudernik napisał(a):

>
            > fund
            > > ament wspolnego domu///
            > wybudujesz ze złodziejem i oszustem?

Zadnych wspolnych interesow ci nie proponaowalem. Na IQ nie upadlem. To musi byc bolesne.

> Zawrzesz z takim kompromis jak PiS z PO w 2005 roku PO-PiS?

PiS-Kukiz 2016? Kto zna wzor pola minowego? Pan Bog, wysypaly sie z samochodu prowadzonego przez Genialnego Stratega bez prawa jazdy.

> A jak wyszło Polakom PiS-po

Polakom to jak zwykle wychodzi jak zwykle.

> to wbili PiSowi z tyłu nóż w plecy....taki kompromis zalecasz po raz wtóry?

Mnie to zwisa i powiewa. Niczego nie zalecam. Im gorzej tym lepiej. Lepszych scenariuszy nie wymysle niz zycie.

> IQ=
            > ?

Puknij sie w IQ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka