jaceq
12.09.15, 23:34
o stosowaniu "broni D" (demograficznej) w kontekście inwazji islamistycznej V kolumny na cywilizację. Ciekawa analiza zachowań poszczególnych państw (zwłaszcza Saudyjskiej) i przypomnienie o mało znanych faktach, przemilczanych skwapliwie tak przez michniczyznę-blumsztajniznę, jak i przez niszę typu "wpotylicę", "od.rzeczy" czy sakiewkowszczyznę:
www.defence24.pl/255493,wojna-hybrydowa-atak-bronia-d-na-europe#
Autor jest niezależnym dziennikarzem, prawnikiem i podróżnikiem (tak pisze o sobie na Tłyterze).
"Zajmuję się sprawami międzynarodowymi zarówno jako dziennikarz jak i analityk oraz prawnik. Jestem autorem licznych artykułów dot. w szczególności Afryki, Bliskiego Wschodu i Azji Centralnej, a także publikacji naukowej ”Międzynarodowa jurysdykcja karna – szansą dla Afryki?” (Studia Międzynarodowe, Kwartalnik I/2004, Wydział Stosunków Międzynarodowych, Wyższa Szkoła Handlowa w Radomiu). W 2010 roku prowadziłem wykłady na Universite Panafricaine de la Paix w Uvirze, prowincja Kivu Sud w Demokratycznej Republice Kongo. Jestem też autorem licznych reportaży z regionów objętych konfliktami zbrojnymi, które są publikowane w mediach, z którymi współpracuję: Rzeczpospolitej, Tygodniku Powszechnym, Polska The Times i na portalu Defence24.pl, a także artykułów podróżniczych publikowanych w Poznaj Świat. Jestem również autorem analiz międzynarodowych sporządzanych m.in. dla Instytutu Kościuszki. Byłem też prelegentem na seminarium „Walka Kurdów z Państwem Islamskim” zorganizowanym przez Koło Naukowe Sił i Służb Specjalnych Akademii Obrony..."
Sporo pisze o Bliskim Wschodzie. Czytam z zainteresowaniem:
www.defence24.pl/tag/witold-repetowicz