polski_francuz 14.09.15, 21:07 i wie o tym. Kazdemu sie moze zdarzyc... PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klioes Re: Dala ciala 14.09.15, 21:10 polski_francuz napisał: > i wie o tym. Kazdemu sie moze zdarzyc... > > Kazdemu, ale nie politykowi rzadzacemu panstwem! DYMISJA SUBITO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Pafie, jako Europejczyk pełną gębą 14.09.15, 21:18 (to opis, nie ironia; mnie Europa nie nęci) napisz proszę o różnicy w taktyce/strategii między Berlinem a Paryżem wobec kryzysu imigracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Angie 14.09.15, 21:32 zagrala w kierunku "my jestemy najsympatyczniejszym krajem swiata" i dala lekkomyslnie do zrozumienia uchodzcom, ze ich przyjmie. Francja, do dzisiejszego ranka, sie czula okradzona z tych pozytywnych emocji. Az sie okazalo, ze emocje nie powinny miec miejsca w polityce. I sie Angie zupelnie przejechala. A na rozum: Francja ma kiepska emigracje (Algierczykow duzo) i wielu z nich nie pracuje i sie nie integruje. Niemcy maja lepsza emigracje turecka, uczciwych i pracowitych chociaz moze mniej ambitnych niz przecietny Niemiec. I Francuzi maja z 10% bezrobocia a Niemcy z 4% czy cos, czyli nie maja bezrobocia. Ale czy wezmiesz kogos, kogo zupuelnie nie znasz do roboty? NIE! I zabraklo bardzo ostroznosci. A Francuzi grali swoja zwyczajna gre: duzo mowic i dawac lekcje a malo robic. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Po zastanowieniu i w skrocie 14.09.15, 21:44 Niemcy starali sie zagrac nieswoja role. I im zupelnie nie wyszlo. PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Po zastanowieniu i w skrocie 15.09.15, 12:23 Dzięki za komentarz. Zastanawiają mnie konsekwencje. Brukselsko-berliński dyktat chyba padł. Kierownicza rola Niemiec w UE doznała uszczerbku. Ciekawe jaj przebiegnie integracja 2-3* mln muzułmanów zaproszonych przez Merkel. ___________________ * Może i 5-10 mln. Ten j e d e n milion to w zasadzie samotni mężczyźni. Sprowadzą rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Angie 15.09.15, 10:58 Gdyby ci "ambitni" Turcy faktycznie byli ambitni! Juz pomine fakt, ze bardzo czesto czytac i pisac nie umiaja. Pomimo ciaglej migracji Arabow, jest dzis przezlo 7,5 miliona analfabetow Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Kleinigkeit 15.09.15, 00:23 sie rzucili z dziećmi, część się potopiła a zaproszenie odwołane proszę się rozejść zamknięte jak jest po niemiecku przepraszam a bardzo mi przykro? Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith Re: Dala ciala 15.09.15, 00:38 mnie bardziej niepokoi czolowy rzezaniec europejski Martin Schultz Odpowiedz Link Zgłoś