jaceq 28.01.16, 21:59 Podobno zmieniacie układ standardu klawiatury z AZERTY na ٸڟڙڕۄڼ ? technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,19530683,francja-ma-dosc-azerty.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: Francuz jest 29.01.16, 08:13 Za duzo administracji, ktora szuka sobie pola do sie wykazania. Ja mam na uniwersytecie coraz wiecej norm, sprawozdan zamiast sie serio zastanowic jak ksztalcic studentow by nie zostali bezrobotni... PF Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Francuz jest 30.01.16, 21:26 Nie to mnie interesuje. Interesuje mnie, ile klawiszy będzie na nowej, "francuskiej" klawiaturze: 80? 150? 190? I druga kwestia: dlaczego nauczenie arabskiego analfabety 20 i kilku liter alfabetu łacińskiego zajmuje średnio 2 lata? (Tako rzecze UNICEF, eks-sowiecka przybudówka do ONZetu. Liczę na konkretne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Francuz jest 30.01.16, 21:45 Ministerka kultury chce by sie latwiej pisalo po francusku, n.p. bys mogl napisac Lætitia. Co do Arabow, to znam ich troche jako kolegow z roznych uniwersytetow i jako studentow. Koledzy sa normalni tyle, ze troche na moj gust, za bardzo zapatrzeni w polityke niz w nauke. Ale to samo mozna powiedziec o wielu Francuzach. Studenci sa na ogol kiepscy. Dziewczyny pracowitsze niz chlopcy. Salem Aleykum PF Odpowiedz Link Zgłoś