Dodaj do ulubionych

prof. Balecerowicz do swojego studenta

18.03.16, 19:53
Olega ( jak dobrze pamiętam, to określałeś go swoim nauczycielem)
Ja tam mogę sobie gadać o bolszewii - cóż taki rzemiecha może wiedzieć. Prof. Staniszkis , to czerwonousta i coś tam mamrocze. Mam nadzieję, że prof. Balcerowicz przemówi Ci do rozsądku. A jak nie, to będzie mi miło być po tej samej stronie barykady co on.

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-leszek-balcerowicz-polska-zmaga-sie-z-najgrozniejszym-precedensem-od-1989-roku/vjzl5s
- Po raz pierwszy od 1989 roku Polska zmaga się z naprawdę groźnym precedensem, jakim jest atak na Trybunał Konstytucyjny. Polska, niestety, zaczyna iść w kierunku Białorusi - powiedział prof. Leszek Balcerowicz. – Dla mnie szczególnie oburzający jest powrót kłamliwej PRL-owskiej propagandy; hasło o "jedności narodu", którym pośrednio posługuje się PiS, pochodzi przecież z epoki Gierka - dodał były wicepremier. Przewodniczący FOR skrytykował także plan Morawieckiego, mówiąc, że są to "recepty znane z doby socjalizmu i populizmu z Ameryki Łacińskiej".
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 18.03.16, 21:35

> Polska, niestety, zaczyna iść w kierunku Białorusi - powiedział prof. Leszek Balcerowicz.

Tylko, że w czasie kadencji profesora Balcerowicza i jego świetlnych referatów nie zbudowano kilometra autostrady, ani drogi szybkiego ruchu. Natomiast Niemcy lat 30-tych i Chiny obecnie mają konkretne identyfikatory własnego sukcesu, to jest infrastruktura i żadne papierowe, wirtualne i statystyczne wyniki tego nie przebiją...
      • polski_francuz Balcerowicz zapelnil polki 18.03.16, 21:48
        przywracajac normalne ceny zas autostrady to sie w Polsce buduje za moje podatki po wstapieniu Polski do EU. Nie mieszajmy wiec pojec i rzeczy, ktore sa niemieszalne.

PF
        • qwardian Re: Balcerowicz zapelnil polki 18.03.16, 22:21

Dobry lud germański narodowo-socjalistyczny i ludowo-chiński nie zaczynał reform od wypełnienia półek kawiorem, ośmiorniczkami i wypasionymi emeryturami byłych zbrodniarzy, tylko drogami, tamami, wiaduktami i szybką koleją...
    • dicksmith Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 18.03.16, 22:48
      Nie można oczekiwać żadnej oryginalnie twórczej opinii od herszta czerwonej oberży Balcerowicza. To bardzo słaby myśliciel, nawet Nobla mu nie dali choć tyle dla nich zrobił.
      • wikul Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 19.03.16, 13:12
        dicksmith napisał:

> Nie można oczekiwać żadnej oryginalnie twórczej opinii od herszta czerwonej obe
        > rży Balcerowicza. To bardzo słaby myśliciel, nawet Nobla mu nie dali choć tyle
        > dla nich zrobił.

Niezły bełkot "znawcy" od siedmiu boleści. Na twoim miejscu zwróciłbym raczej uwagę na oryginalnie twórcze opinie herszta narodowo - socjalistycznej bandy, niejakiego Jarosława Kaczyńskiego. Zrobił to już cały Zachód na czele z Amerykanami.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19791172,nyt-pis-na-drodze-do-autorytarnych-rzadow-potrzebne-silne.html#sondaz
    • oleg3 Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 19.03.16, 07:39
      Balcerowicz nie był moim jedynym nauczycielem. Moim i prof. Balcerowicza nauczycielem był (m.in.)prof. Paweł Bożyk. I Balcerowicz zaczyna przypominać Bożyka: mnóstwo gładkich zdań pozbawionych treści. Jakie dowody na podarcie swoich tez przywołuje Balcerowicz? Ja znalazłem 2: inwigilacja i TK. Co do inwigilacji to za rządów PO-PSL stosowano ją masowo, na wcześniej niespotykaną skalę. Jeżeli utożsamimy przewagę Sejmu nad TK z bolszewizmem, to Leszek Balcerowicz był wicepremierem w bolszewickim rządzie.
      • qwardian Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 19.03.16, 08:01
        Nawet w epoce brązu nasze terytorium oplatała sieć szlaków handlowych, więc PRL siedział pod tym względem w kamieniu łupanym i podręcznikowe popisy na papierze tego stanu nie zmieniły.

Trzeba wyrównywać nawierzchnię i lać beton. Ot co..
      • andrzejg jak zwykle, winna PO 19.03.16, 13:42
        a ja mam cytat dnia Polska zaczyna przypominać Tupolewa w Smoleńsku. Prowadzona jest przez dwóch bezwolnych pilotów
    • uu1 Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 19.03.16, 12:08
      L.Balcerowicz jest chodzącą ilustracją:
      "Gdy »Słoneczko« zgasło i nastąpił mrok,
      piewcy jego blasku odzyskali wzrok”.
      --------------------
    • wikul Re: prof. Balecerowicz do swojego studenta 19.03.16, 13:38
      Podsyłam pouczający link. Od "znawców" polityki Balcerowicza nie można oczekiwać minimum obiektywizmu.

wyborcza.pl/politykaekstra/1,151613,19772387,historia-antykonstytucyjnych-buntow.html#BoxGWImg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka