a.adas 29.09.04, 15:47 Uniżenie proszę Pana Blonga o wyjawienie swojej wizji "nowego lepszego świata". Ewentualnie prosiłbym o objawienie dróg naprawy tego aktualnie - niestety! - istniejącego. Co dalej z Błękitną Kulą we Wszechświecie, panie Blong? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Blong Re: Świat według Blonga IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 15:52 wizje naprawiania swiata mieli bolszewicy i maja bushewicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 16:00 bushewicy to neokonserwatysci i ci chca naprawiac swiat wbrew jego woli, tak jak komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 16:03 rozumiem, świat według Busha, feeeeee a co w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 16:13 a co masz przeciwko status quo ? pax americana ? bratnie wojska w kazdym kraju ? zwiazek swiatowych republik amerykanskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 17:20 > a co masz przeciwko status quo ? Celne pytanie (klask, klask). I jak ładnie (nie) maskuje bezradność. Tylko czym się w takim razie różni Twój cynizm od Bushowego, a także, o skromności!, mojego? Liczbą gwiazdek na fladze? Jak nie tu, to tam będą ginąć ludzie. Ale z wyspy Europa łatwo niczego nie zauważać. Tak jak z wyspy USA czy Australia. A obozy przejściowe zbuduje się u sąsiadów. I problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:10 jaka bezradnosc ? to ze nie chce naprawiac sila swiata jak bolszewicy i bushewicy i jestem zadowolony ze status quo ? to jest bezradnosc ? gdzie jest w tym cynizm ? jak zwolennika status quo mozesz porownywac do zwolennika wprowadzania usmodel na calym swiecie ? aaa rozumiem ty jestes zwolennikiem wyzwalania kazdego wbrew jego woli na modle amerykanska i stworzenia zwiazku swiatowych amerykanskich republik powiedz czym sie roznisz od stalina ktory chcial na calym swiecie socjalizm i od komuchow ktorzy wiedzieli od wszystkich lepiej jak maja zyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 18:30 w zeszłym wieku bodaj pięć razy ogłaszano status quo po wszeczasy na początku stulecia (piękna epoka) po podpisaniu pokoju wersalskiego w Monachium w Poczdamie po upadku Muru Berlińskiego i nic Twoje status quo to akceptacja Rosji, Chin, Wietnamu, Kuby, Arabii Saudyjskiej, Pakistanu, Palestyny, Korei Północnej... moje bushowskie wasalstwo to Irak, Afganistan, Pakistan, Arabia Saudyjska, Palestyna, Kuba... Trochę mamy tych punktów wspólnych, prawda? REALPOLITIK A Czas, Los czy Historia płyną dalej. Nawet nie muszą się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:40 owszem, ja akceptuje rosje, chiny, wietnam etc. ja nie uwazam sie za tak madrego jak komunisci by wyjasniac innym jak maja zyc nie uwazam tak jak stalin ze wolnosc przynosza czolgi uwazam ze zmiany same od siebie nadchodza wraz z wzrastajaca wspolpraca gospodarcza i laczeniem informatycznym swiata to mi starczy ja bomby nie uwazam za lekarstwo a tylko srodek obrony przeciwko agresji a o arabii czy pakistanie to raczej nie pisz, bo twoja wizja swiata akceptuje i kocha dyktatury i krwawe rezimy ktore wspolpracuja z wami tylko tych co nie wspolpracuja uwazasz za paskudnych czym sie roznisz od komuchow ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 19:59 > czym sie roznisz od komuchow ? Ja? Niczym... Serce bije zawsze po lewej stronie. Jestem z tego dumny! Ale wiem co Jankesów różni od, hmm (cóż za obraźliwe słowo) komuchów. No cóż Towarzysze z całego świata nie lubia kapitalistycznych kamer u siebie. I słusznie, potem różne AntyBlongi by im wypominały wszystko. Oczywiscie raz na dwa lata można kogoś wpuścić i pokazać wzorowe więzienie, szkołę i szpital oraz bohaterskich pokojowych zołnierzy walczących o wspólne dobro podbitego narodu. A w tym czasie Blongi i spółka zamanifestuja poparcie mna ulicach kilku kapitalistycznych stolic. Przy okazji krzykną: "a w Stanach biją Murzynów!" I wszystko gra. Świat uratowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:13 wyslales dzis juz kwiatki z zyczeniami naszym demokratycznym sojusznikom i przyjacielom z arabii saudyjskiej gdzie same kamery i wolnosc slowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:21 A Ty, bojownikowi przeciw wojnie w Iraku - Putinowi podziękowanie za zamykanie gęby polskim mediom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:27 gdzie ja chwalilem putina ? to ty jestes milosnikiem pax americana ktorego czescia sa demokracje saudow i pakistanczykow Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 18:36 A czym się Kofi Anan różni od Busha? A Solana? A Putin? A Chińczycy czym się różnią? A Chirac? Pax americana? Świat przetrzymał (albo i nie???) kilka innych, ich owoce zbieramy na całym świecie. Ale to USA jest Złe, na równi z Izraelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:41 gdzie pisze ze usa i izrael sa zle zla jest polityka przetwarzania swiata na swoja modle cieszysz sie jak za 20 ci chinczycy narzuca swoj styl z ta sama argumentacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:06 > cieszysz sie jak za 20 ci chinczycy narzuca swoj styl z ta sama argumentacja ? Nie, nie cieszę się. Ale jest to jedna z wielu mozliwości. Nieprzyjemna, ale... kto wie? Oczywiście Twoje status quo powstrzyma Chińczyków. > polityka przetwarzania swiata na swoja modle a co próbowal robić Saddam? Bin Laden? sprawcy wybuchu w Madrycie? I niemal cała reszta swiata? (moze poza państwami - wysepkami na Pacyfiku i Karaibach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:17 moje status quo nie da argumentu chinczykom ze kazdy mocny moze robic co chce, bede taka polityke potepial dokladnie tak samo jak polityke amerykanow a na pewno status quo nie da powodu innym krajom wiecej sie zamykac i zbroic z obawy przed wprowadzeniem u nich jedynej prawdziwej demokracji z usa, pakistanu czy arabii saudyjskiej saddam bedac bydleciem przynajmniej nie probowal zwojowac calego swiata ani mu nic nie narzucal, mial lokalne interesy a nie globalne /i kretynski sposob urzeczywistniania, to fakt/ co do al kaidy to mozesz mi gdzies zacytowac jakies wypowiedzi ze chca na calym swiecie wprowadzic bin ladena jako dyktatora ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:23 O co chodzi przy okazji WTC? No i gdzie ja piszę o dyktatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:28 czy wtc byl atak z celem wprowadzic islam i kulture bin ladenow w usa ? ciekawe, masz wiecej zrodel tych nowosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:38 > czy wtc byl atak z celem wprowadzic islam i kulture bin ladenow w usa ? Ja się pytam, i nie jest to pytanie retoryczne. Do dzisiaj nie wiem o co: chodziło??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:41 ogolnie jest przyjete ze atak na wtc /jak i inne ataki na amerykanow/ byl zwiazany z obecnoscia wojsk usa w arabii saudyjskiej wsparciem usa dla izraela o wprowadzaniu pax islamica jeszcze jakos nigdy nie slyszalem z powaznych zrodel Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:43 Uznając status quo z 01.01.01 Dlaczego Amerykanie nie mieliby być w Arabii i popierać Izraela??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:46 bzdury pleciesz ktore nie maja nic wspolnego z tym co napisalem pytales o powody ataku na wtc i na to odpowiedzialem bo sugerowales ze atak na wtc jest podobny do amerykanskiej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:48 Bin Laden nie zmieniał świata??? Twoje status quo to z jakiego dnia ma wziąć swój początek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:52 a to go jakos wyraznie zmienil - ataki byly, sa i beda ? oczywiscie oprocz ilosci propagandy i wykorzystaniu jego atakow nie do likwidacji terrorystow ale okupowania kraju nie zwiazanego z tym atakiem moje status quo jest po upadku swiata dwubiegunowego moga sie pojawiac zmiany ale musza one wychodzic od srodka /czyli de facto naturalnie/ a nie narzucane na sile Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:53 czyli Bin Laden naturalnie Bush siłą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:55 a to napisalem gdzie ? napisalem ze bin laden nie wprowadzal ladu caloswiatowego /ani to nie twierdzil/ oraz ze atak na wtc przy calej obrzydliwosci, nie byl niczym wiecej jak na wieksza skale przeprowadzonym atakiem terorystycznym ktore byly sa i beda oraz ze ten atak proboje sie wykorzystac do wprowadzania pax americana a nie do walki z rzeczywistym terrorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Blong to tylko papuga IP: 5.5.* / 80.58.42.* 29.09.04, 17:23 Wystarczy poczytac na tym watku jak sie wywija. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong a lesio ma wiele IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:07 pustych slow ale nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Tak wyglada Blonga logika: IP: 5.5.* / 80.58.42.* 29.09.04, 21:32 W watku 'Wolny Afganistan Kwitnie' podal pare cyferek ktore mialy byc czegos dowodem. Niestety nie podal zrodla tych danych. Less spytal sie go o zrodlo tych danych na co Blog odpowiedzial poszukaj sobie na Google Potem w dalszej dyskusji ze mna w ktorej ja tez prosilem o zrodlo tych danych napisal ze ja nie potrafie zaprzeczyc tym danym czyli nie potrafie udowodnic ze sa nieprawdziwe)))))) Ja mam udowodnic jemu ze jego zrodlo istnieje)))) Blog nadal twierdzi ze podal zrodlo. W jednym poscie podal link: www.google.com a w drugim napisal ze dane sa z USA Today bez linku)))) Jak rozmawiac z takim cymbalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Less Moon Do Leszka--Ty masz cierpliwosc!! IP: *.mad.east.verizon.net 29.09.04, 21:40 Ja prosilem go dwa razy o LINKA ale skoro nie byl w stanie nic podac, poza "poszukaj sobie w Google", zrezygnowalem z rozmowy. O czym tu rozmawiac kiedy dyskutant jako zrodlu swoich danych podaje WWW.GOOGLE.COM? To jakis zart lub mamy do czynienia z niedorozwinietym czlowiekiem. Szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong niedorozwiniety czlowieku IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:12 usa today dla ciebie tez nie jest zrodlem ? jak ci ktos powie poszukaj w encyklopedii to go uwazasz za niedorozwinietego ? ja za niedorozwinietego uwazam ciebie, bo nie potrafisz korzystac z internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek :-))))))) IP: *.central.biz.rr.com 29.09.04, 22:41 Tak, on ma szukac dowodu ze twoje zrodlo istnieje Kretynku jesli bylo to w USA today to podaj linka skoro to twoje dowody!! On zrobil znacznie wiecej niz tylko podawanie linkow a ty napisales pietnascie postow ze info jest na necie i ze my nie wiemy jak to cos znalezc zamiast zwyklym laczem skierowac dyskusje w odpowiedni kierunek. !!!! Jesli jest to pokaz!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208&a=16245845 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong zalosne :)))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:49 nie potrafi to korzystac z googla, choc ma tyle wskazowek ze kazdy kretyn by to znalazl do tego pewnie wie ze moje cyfry sa prawdziwe, bo nie jest w stanie napisac, blong klamiesz wtedy obiecano tyle i tyle i juz oddano tyle i tyle nic poza niemerytorycznym pustoslowiem nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong glupota leszka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:03 podalem zrodlo ktore by inteligentnemu czlowieku wystarczylo podalem ze dane mozna znalezc natychmiast w google co wiecej podalem ulatwienie w formie usatoday /a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku mowa tyle ze po angielsku wyskoczy w google jako pierwszy, a u serbii jest na ogolna definicje kilkadziesiat stron potwierdzajacych to co napisalem/ to ze niektore matolki nie potrafia korzystac z netu nie jest moj problem jak jakas prasa podaje jakas informacje to poda naprz. zrodlo reuters a nie reuters, 51 strona, 4 kolumna czy link blaqblabla.com inteligentni ludzie wiedza jak sie poslugiwac internetem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Znawca internetu kopiowac adresu nie potrafi:-) IP: *.central.biz.rr.com 29.09.04, 22:50 >podalem zrodlo ktore by inteligentnemu czlowieku wystarczylo >podalem ze dane mozna znalezc natychmiast w google co wiecej podalem >ulatwienie >w formie usatoday /a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku GDZIE TEN LINK PODALES??????? >mowa tyle ze po angielsku wyskoczy w google jako pierwszy, a u serbii jest na >ogolna definicje kilkadziesiat stron potwierdzajacych to co napisalem/ TO po co pie....lic co wyskakuje i gdzie>??????? i ze to po angielsku. Nie potrafisz podac linku do jednej z tych kilkudziesieciu strone ktore podobno potwierdzaja to co napisales. CZY to przekracza TWOJE MOZLOIWOSCI? Nie potrafisz SKOPIOWAC A POTEM WKLEIC ADRESU????? Wow, ty chyba naprawde nie wiesz jak sie wkleja link???TAK??? >to ze niektore matolki nie potrafia korzystac z netu nie jest moj problem >jak jakas prasa podaje jakas informacje to poda naprz. zrodlo reuters a nie >reuters, 51 strona, 4 kolumna czy link blaqblabla.com HEHE! Ty najwyraznie nie wiesz jak korzystac z netu. O czym ty p....lisz? Podaj tylko link do artykulu w ktorym to znalazles. Kto sie ciebie pyta na ktorej to bylo stronie. inteligentni ludzie wiedza jak sie poslugiwac internetem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong glupol co czytac nie umie :) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:58 > GDZIE TEN LINK PODALES??????? a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku mowa tyle ze po angielsku wyskoczy w google jako pierwszy a nie ze go podalem > TO po co pie....lic co wyskakuje i gdzie>??????? i ze to po angielsku. Nie > potrafisz podac linku do jednej z tych kilkudziesieciu strone ktore podobno > potwierdzaja to co napisales. CZY to przekracza TWOJE MOZLOIWOSCI? Nie > potrafisz SKOPIOWAC A POTEM WKLEIC ADRESU????? Wow, ty chyba naprawde nie wiesz > jak sie wkleja link???TAK??? po co mam podawac ci jakikolwiek link 1. jesli nie chce bo nie podales sam zadnego dowodu na to ze sie myle 2. nie ma przymusu podawania linkow 3. jesli ktos umie po angielsku i potrafi korzystac z googla to znajdzie sam dziesiatki ale wiem korzystac nie potrafisz, argumentow ci brak, to seplenisz o link a tylek ci moze tez mam utrzec ? > HEHE! Ty najwyraznie nie wiesz jak korzystac z netu. O czym ty p....lisz? Podaj > tylko link do artykulu w ktorym to znalazles. Kto sie ciebie pyta na ktorej to > bylo stronie. chloptasiu, popros wyborcza jak podaje zrodlo pap niech tez ci daje link, bo sam nic znalezc nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong dla leszka durna nielogiczna wyborca IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2314144.html bum podala zrodlo PAP, co za bydlaki, nie podali dokladny link nie powiedzieli gdzie tego w papie szukac wiec sa niewiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek :-)))))))))))))))))))))))) IP: 63.227.76.* 30.09.04, 00:02 Ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy artykulem z gazety ktorej nie wolno pisac nie sprawdzonych rzeczy a postem przez siebie napisanym? Zalosny jestes. Pomyslec ze wystarczlo podac jedno lacze Co za palant! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong palant to jestes ty IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 00:09 ja zakladam u forumowiczow z ktorymi dyskutuje ze podaja rzeczy sprawdzone to ze ty lubisz gadac z klamcami nie jest moj problem a skad wiesz ze gazetom nie wolno pisac niesprawdzonych rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Blong to tylko papuga IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 00:18 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Wystarczy poczytac na tym watku jak sie wywija. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208 Nie obrażaj papug, w porównaniu do Blonga, to bardzo inteligentne stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong nastepny yntelygent IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 00:25 co nie ma nic do powiedzenia pewnie chodziles do tej samej szkoly co leszek, zastrzelcie nauczyciela bo was skrzywdzil Odpowiedz Link Zgłoś