Dodaj do ulubionych

Świat według Blonga

29.09.04, 15:47
Uniżenie proszę Pana Blonga o wyjawienie swojej wizji "nowego lepszego
świata".
Ewentualnie prosiłbym o objawienie dróg naprawy tego aktualnie - niestety! -
istniejącego.
Co dalej z Błękitną Kulą we Wszechświecie, panie Blong?
Obserwuj wątek
    • Gość: Blong Re: Świat według Blonga IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 15:52
      wizje naprawiania swiata mieli bolszewicy i maja bushewicy
      • a.adas Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 15:58
        moze jeszcze neo- ?
        • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 16:00
          bushewicy to neokonserwatysci
          i ci chca naprawiac swiat wbrew jego woli, tak jak komuchy
          • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 16:03
            rozumiem, świat według Busha, feeeeee
            a co w zamian?
            • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 16:13
              a co masz przeciwko status quo ?
              pax americana ?
              bratnie wojska w kazdym kraju ?
              zwiazek swiatowych republik amerykanskich ?
              • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 17:20
                > a co masz przeciwko status quo ?

Celne pytanie (klask, klask). I jak ładnie (nie) maskuje bezradność.
                Tylko czym się w takim razie różni Twój cynizm od Bushowego, a także, o
                skromności!, mojego? Liczbą gwiazdek na fladze?
                Jak nie tu, to tam będą ginąć ludzie. Ale z wyspy Europa łatwo niczego nie
                zauważać. Tak jak z wyspy USA czy Australia. A obozy przejściowe zbuduje się u
                sąsiadów. I problem z głowy.
                • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:10
                  jaka bezradnosc ?
                  to ze nie chce naprawiac sila swiata jak bolszewicy i bushewicy i jestem
                  zadowolony ze status quo ?
                  to jest bezradnosc ?
                  gdzie jest w tym cynizm ?
                  jak zwolennika status quo mozesz porownywac do zwolennika wprowadzania usmodel
                  na calym swiecie ?
                  aaa rozumiem ty jestes zwolennikiem wyzwalania kazdego wbrew jego woli na modle
                  amerykanska i stworzenia zwiazku swiatowych amerykanskich republik

powiedz czym sie roznisz od stalina ktory chcial na calym swiecie socjalizm i
                  od komuchow ktorzy wiedzieli od wszystkich lepiej jak maja zyc ?
                  • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 18:30
                    w zeszłym wieku bodaj pięć razy ogłaszano status quo po wszeczasy
                    na początku stulecia (piękna epoka)
                    po podpisaniu pokoju wersalskiego
                    w Monachium
                    w Poczdamie
                    po upadku Muru Berlińskiego
                    i nic
                    Twoje status quo to akceptacja Rosji, Chin, Wietnamu, Kuby, Arabii Saudyjskiej,
                    Pakistanu, Palestyny, Korei Północnej...
                    moje bushowskie wasalstwo to Irak, Afganistan, Pakistan, Arabia Saudyjska,
                    Palestyna, Kuba...
                    Trochę mamy tych punktów wspólnych, prawda?
                    REALPOLITIK
                    A Czas, Los czy Historia płyną dalej. Nawet nie muszą się śmiać.

• Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:40
                      owszem, ja akceptuje rosje, chiny, wietnam etc.
                      ja nie uwazam sie za tak madrego jak komunisci by wyjasniac innym jak maja zyc
                      nie uwazam tak jak stalin ze wolnosc przynosza czolgi
                      uwazam ze zmiany same od siebie nadchodza wraz z wzrastajaca wspolpraca
                      gospodarcza i laczeniem informatycznym swiata
                      to mi starczy

ja bomby nie uwazam za lekarstwo a tylko srodek obrony przeciwko agresji

a o arabii czy pakistanie to raczej nie pisz, bo twoja wizja swiata akceptuje i
                      kocha dyktatury i krwawe rezimy ktore wspolpracuja z wami tylko tych co nie
                      wspolpracuja uwazasz za paskudnych

czym sie roznisz od komuchow ?
                      • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 19:59
                        > czym sie roznisz od komuchow ?

Ja? Niczym... Serce bije zawsze po lewej stronie. Jestem z tego dumny!
                        Ale wiem co Jankesów różni od, hmm (cóż za obraźliwe słowo) komuchów.
                        No cóż Towarzysze z całego świata nie lubia kapitalistycznych kamer u siebie. I
                        słusznie, potem różne AntyBlongi by im wypominały wszystko. Oczywiscie raz na
                        dwa lata można kogoś wpuścić i pokazać wzorowe więzienie, szkołę i szpital oraz
                        bohaterskich pokojowych zołnierzy walczących o wspólne dobro podbitego narodu.
                        A w tym czasie Blongi i spółka zamanifestuja poparcie mna ulicach kilku
                        kapitalistycznych stolic. Przy okazji krzykną: "a w Stanach biją Murzynów!" I
                        wszystko gra.
                        Świat uratowany.
                        • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:13
                          wyslales dzis juz kwiatki z zyczeniami naszym demokratycznym sojusznikom i
                          przyjacielom z arabii saudyjskiej gdzie same kamery i wolnosc slowa ?
                          • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:21
                            A Ty, bojownikowi przeciw wojnie w Iraku - Putinowi podziękowanie za zamykanie
                            gęby polskim mediom?
                            • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:27
                              gdzie ja chwalilem putina ?
                              to ty jestes milosnikiem pax americana ktorego czescia sa demokracje saudow i
                              pakistanczykow
                  • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 18:36
                    A czym się Kofi Anan różni od Busha? A Solana? A Putin? A Chińczycy czym się
                    różnią? A Chirac?
                    Pax americana? Świat przetrzymał (albo i nie???) kilka innych, ich owoce
                    zbieramy na całym świecie. Ale to USA jest Złe, na równi z Izraelem.
                    • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:41
                      gdzie pisze ze usa i izrael sa zle
                      zla jest polityka przetwarzania swiata na swoja modle
                      cieszysz sie jak za 20 ci chinczycy narzuca swoj styl z ta sama argumentacja ?
                      • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:06
                        > cieszysz sie jak za 20 ci chinczycy narzuca swoj styl z ta sama argumentacja ?

Nie, nie cieszę się. Ale jest to jedna z wielu mozliwości. Nieprzyjemna, ale...
                        kto wie?
                        Oczywiście Twoje status quo powstrzyma Chińczyków.

> polityka przetwarzania swiata na swoja modle
                        a co próbowal robić Saddam? Bin Laden? sprawcy wybuchu w Madrycie?
                        I niemal cała reszta swiata? (moze poza państwami - wysepkami na Pacyfiku i
                        Karaibach)
                        • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:17
                          moje status quo nie da argumentu chinczykom ze kazdy mocny moze robic co chce,
                          bede taka polityke potepial dokladnie tak samo jak polityke amerykanow
                          a na pewno status quo nie da powodu innym krajom wiecej sie zamykac i zbroic z
                          obawy przed wprowadzeniem u nich jedynej prawdziwej demokracji z usa, pakistanu
                          czy arabii saudyjskiej

saddam bedac bydleciem przynajmniej nie probowal zwojowac calego swiata ani mu
                          nic nie narzucal, mial lokalne interesy a nie globalne /i kretynski sposob
                          urzeczywistniania, to fakt/
                          co do al kaidy to mozesz mi gdzies zacytowac jakies wypowiedzi ze chca na calym
                          swiecie wprowadzic bin ladena jako dyktatora ?
                          • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:23
                            O co chodzi przy okazji WTC?
                            No i gdzie ja piszę o dyktatorze?
                            • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:28
                              czy wtc byl atak z celem wprowadzic islam i kulture bin ladenow w usa ?
                              ciekawe, masz wiecej zrodel tych nowosci ?
                              • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:38
                                > czy wtc byl atak z celem wprowadzic islam i kulture bin ladenow w usa ?

Ja się pytam, i nie jest to pytanie retoryczne. Do dzisiaj nie wiem o co:
                                chodziło???
                                • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:41
                                  ogolnie jest przyjete ze atak na wtc /jak i inne ataki na amerykanow/ byl
                                  zwiazany z
                                  obecnoscia wojsk usa w arabii saudyjskiej
                                  wsparciem usa dla izraela

o wprowadzaniu pax islamica jeszcze jakos nigdy nie slyszalem z powaznych zrodel
                                  • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:43
                                    Uznając status quo z 01.01.01
                                    Dlaczego Amerykanie nie mieliby być w Arabii i popierać Izraela???

• Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:46
                                      bzdury pleciesz ktore nie maja nic wspolnego z tym co napisalem
                                      pytales o powody ataku na wtc
                                      i na to odpowiedzialem
                                      bo sugerowales ze atak na wtc jest podobny do amerykanskiej polityki
                                      • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:48
                                        Bin Laden nie zmieniał świata???
                                        Twoje status quo to z jakiego dnia ma wziąć swój początek?
                                        • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:52
                                          a to go jakos wyraznie zmienil - ataki byly, sa i beda ? oczywiscie oprocz
                                          ilosci propagandy i wykorzystaniu jego atakow nie do likwidacji terrorystow ale
                                          okupowania kraju nie zwiazanego z tym atakiem
                                          moje status quo jest po upadku swiata dwubiegunowego
                                          moga sie pojawiac zmiany ale musza one wychodzic od srodka /czyli de facto
                                          naturalnie/ a nie narzucane na sile
                                          • a.adas Re: Blong konserwatysta ??! 29.09.04, 20:53
                                            czyli Bin Laden naturalnie
                                            Bush siłą
                                            ???
                                            • Gość: Blong Re: Blong konserwatysta ??! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:55
                                              a to napisalem gdzie ?
                                              napisalem ze bin laden nie wprowadzal ladu caloswiatowego /ani to nie twierdzil/
                                              oraz ze atak na wtc przy calej obrzydliwosci, nie byl niczym wiecej jak na
                                              wieksza skale przeprowadzonym atakiem terorystycznym ktore byly sa i beda
                                              oraz ze ten atak proboje sie wykorzystac do wprowadzania pax americana a nie do
                                              walki z rzeczywistym terrorem
    • Gość: Leszek Blong to tylko papuga IP: 5.5.* / 80.58.42.* 29.09.04, 17:23
      Wystarczy poczytac na tym watku jak sie wywija.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208
      • Gość: Blong a lesio ma wiele IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:07
        pustych slow
        ale nic wiecej
        • Gość: Leszek Tak wyglada Blonga logika: IP: 5.5.* / 80.58.42.* 29.09.04, 21:32
          W watku 'Wolny Afganistan Kwitnie' podal pare cyferek ktore mialy byc czegos
          dowodem. Niestety nie podal zrodla tych danych. Less spytal sie go o zrodlo
          tych danych na co Blog odpowiedzial poszukaj sobie na Googlesmile

Potem w dalszej dyskusji ze mna w ktorej ja tez prosilem o zrodlo tych danych
          napisal ze ja nie potrafie zaprzeczyc tym danym czyli nie potrafie udowodnic ze
          sa nieprawdziwesmile)))))) Ja mam udowodnic jemu ze jego zrodlo istniejesmile))))

Blog nadal twierdzi ze podal zrodlo. W jednym poscie podal link: www.google.com
          a w drugim napisal ze dane sa z USA Today bez linkusmile))))

Jak rozmawiac z takim cymbalem?
          • Gość: Less Moon Do Leszka--Ty masz cierpliwosc!! IP: *.mad.east.verizon.net 29.09.04, 21:40
            Ja prosilem go dwa razy o LINKA ale skoro nie byl w stanie nic podac,
            poza "poszukaj sobie w Google", zrezygnowalem z rozmowy. O czym tu rozmawiac
            kiedy dyskutant jako zrodlu swoich danych podaje WWW.GOOGLE.COM? To jakis zart
            lub mamy do czynienia z niedorozwinietym czlowiekiem.
            Szkoda czasu
            • Gość: Blong niedorozwiniety czlowieku IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:12
              usa today dla ciebie tez nie jest zrodlem ?
              jak ci ktos powie poszukaj w encyklopedii to go uwazasz za niedorozwinietego ?
              ja za niedorozwinietego uwazam ciebie, bo nie potrafisz korzystac z internetu
              • Gość: Leszek :-))))))) IP: *.central.biz.rr.com 29.09.04, 22:41
                Tak, on ma szukac dowodu ze twoje zrodlo istniejesmile Kretynku jesli bylo to w
                USA today to podaj linka skoro to twoje dowody!! On zrobil znacznie wiecej niz
                tylko podawanie linkow a ty napisales pietnascie postow ze info jest na necie i
                ze my nie wiemy jak to cos znalezc zamiast zwyklym laczem skierowac dyskusje w
                odpowiedni kierunek. !!!! Jesli jest to pokaz!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208&a=16245845
                • Gość: Blong zalosne :)))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:49
                  nie potrafi to korzystac z googla, choc ma tyle wskazowek ze kazdy kretyn by to
                  znalazl
                  do tego pewnie wie ze moje cyfry sa prawdziwe, bo nie jest w stanie napisac,
                  blong klamiesz wtedy obiecano tyle i tyle i juz oddano tyle i tyle
                  nic poza niemerytorycznym pustoslowiem nie potrafi smile
          • Gość: Blong glupota leszka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:03
            podalem zrodlo ktore by inteligentnemu czlowieku wystarczylo
            podalem ze dane mozna znalezc natychmiast w google co wiecej podalem ulatwienie
            w formie usatoday /a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku
            mowa tyle ze po angielsku wyskoczy w google jako pierwszy, a u serbii jest na
            ogolna definicje kilkadziesiat stron potwierdzajacych to co napisalem/
            to ze niektore matolki nie potrafia korzystac z netu nie jest moj problem

jak jakas prasa podaje jakas informacje to poda naprz. zrodlo reuters a nie
            reuters, 51 strona, 4 kolumna czy link blaqblabla.com

inteligentni ludzie wiedza jak sie poslugiwac internetem
            • Gość: Leszek Znawca internetu kopiowac adresu nie potrafi:-) IP: *.central.biz.rr.com 29.09.04, 22:50
              >podalem zrodlo ktore by inteligentnemu czlowieku wystarczylo
              >podalem ze dane mozna znalezc natychmiast w google co wiecej podalem
              >ulatwienie
              >w formie usatoday /a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku

GDZIE TEN LINK PODALES???????

>mowa tyle ze po angielsku wyskoczy w google jako pierwszy, a u serbii jest na
              >ogolna definicje kilkadziesiat stron potwierdzajacych to co napisalem/

TO po co pie....lic co wyskakuje i gdzie>??????? i ze to po angielsku. Nie
              potrafisz podac linku do jednej z tych kilkudziesieciu strone ktore podobno
              potwierdzaja to co napisales. CZY to przekracza TWOJE MOZLOIWOSCI? Nie
              potrafisz SKOPIOWAC A POTEM WKLEIC ADRESU????? Wow, ty chyba naprawde nie wiesz
              jak sie wkleja link???TAK???

>to ze niektore matolki nie potrafia korzystac z netu nie jest moj problem

>jak jakas prasa podaje jakas informacje to poda naprz. zrodlo reuters a nie
              >reuters, 51 strona, 4 kolumna czy link blaqblabla.com

HEHE! Ty najwyraznie nie wiesz jak korzystac z netu. O czym ty p....lisz? Podaj
              tylko link do artykulu w ktorym to znalazles. Kto sie ciebie pyta na ktorej to
              bylo stronie.

inteligentni ludzie wiedza jak sie poslugiwac internetem
              • Gość: Blong glupol co czytac nie umie :) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:58
                > GDZIE TEN LINK PODALES???????

a link ktory dotyczy dokladnie tego o czym jest w watku mowa tyle ze po
                angielsku wyskoczy w google jako pierwszy

a nie ze go podalem

> TO po co pie....lic co wyskakuje i gdzie>??????? i ze to po angielsku. Nie
                > potrafisz podac linku do jednej z tych kilkudziesieciu strone ktore podobno
                > potwierdzaja to co napisales. CZY to przekracza TWOJE MOZLOIWOSCI? Nie
                > potrafisz SKOPIOWAC A POTEM WKLEIC ADRESU????? Wow, ty chyba naprawde nie
                wiesz
                > jak sie wkleja link???TAK???

po co mam podawac ci jakikolwiek link
                1. jesli nie chce bo nie podales sam zadnego dowodu na to ze sie myle
                2. nie ma przymusu podawania linkow
                3. jesli ktos umie po angielsku i potrafi korzystac z googla to znajdzie sam
                dziesiatki
                ale wiem korzystac nie potrafisz, argumentow ci brak, to seplenisz o link
                a tylek ci moze tez mam utrzec ?

> HEHE! Ty najwyraznie nie wiesz jak korzystac z netu. O czym ty p....lisz?
                Podaj
                > tylko link do artykulu w ktorym to znalazles. Kto sie ciebie pyta na ktorej
                to
                > bylo stronie.

chloptasiu, popros wyborcza jak podaje zrodlo pap niech tez ci daje link, bo
                sam nic znalezc nie potrafisz
          • Gość: Blong dla leszka durna nielogiczna wyborca IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 22:08
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2314144.html
            bum podala zrodlo PAP, co za bydlaki, nie podali dokladny link nie powiedzieli
            gdzie tego w papie szukac wiec sa niewiarygodni
            • Gość: Leszek :-)))))))))))))))))))))))) IP: 63.227.76.* 30.09.04, 00:02
              Ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy artykulem z gazety ktorej nie wolno
              pisac nie sprawdzonych rzeczy a postem przez siebie napisanym?
              Zalosny jestes. Pomyslec ze wystarczlo podac jedno laczesmile Co za palant!
              • Gość: Blong palant to jestes ty IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 00:09
                ja zakladam u forumowiczow z ktorymi dyskutuje ze podaja rzeczy sprawdzone
                to ze ty lubisz gadac z klamcami nie jest moj problem
                a skad wiesz ze gazetom nie wolno pisac niesprawdzonych rzeczy ?
      • Gość: . Re: Blong to tylko papuga IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 00:18
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Wystarczy poczytac na tym watku jak sie wywija.
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16226208

Nie obrażaj papug, w porównaniu do Blonga, to bardzo inteligentne stworzenia.
        • Gość: Blong nastepny yntelygent IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 00:25
          co nie ma nic do powiedzenia smile

pewnie chodziles do tej samej szkoly co leszek, zastrzelcie nauczyciela bo was
          skrzywdzil wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka