Dodaj do ulubionych

Jesteś chrześcijaninem?

18.09.16, 12:21
Jak pewnie doskonale wiecie, katolicy to sekta straszliwe prześladowana, a w Polsce to oni już tak są prześladowani, że wręcz po katakumbach się kryją. Ale są tacy, którzy ciągle nie tracą nadziei i uparcie, z poświęceniem, walczą o przynależne katolikom miejsce, o godność walczą i miskę zupy na poranną strawę. Dość chowania się w jaskiniach, dość udawania, pora zakrzyknąć, że jest się chrześcijaninem (i jest się z tego dumnym), bez względu na ewentualne konsekwencje.
Na czele ruchu oporu i jednocześnie ożywczego ruchu odnowy, stanął dobrze znany psychiatrom Marian Kowalski. Tak, nie mylicie się, to ten przygłup i faszol, który uznał rok temu z okładem, że i on może być prezydentem. Prezydentem nie został, ale patrząc na to z perspektywy czasu który nas od tych wyborów już dzieli, Polska wybierając go na prezia niewiele by pewnie straciła, tak jak i niewiele zyskała wybierając tego kogo wybrała. Było by równie wesoło, acz humor zamiast czarny jak dziś, byłby po prostu brunatny. ...

tabloidonline.wordpress.com/2016/09/18/jestes-chrzescijaninem-o-fuck/
Obserwuj wątek
    • oleg3 Wikul odróżniasz 18.09.16, 12:41
      katolika od chrześcijanina?

Ja wiem, że ty kopiujesz wszystko jak leci byle było z AntyPisa, ale łączenie Mariana Kowalskiego z katolicyzmem to odlot.

www.youtube.com/watch?v=8FIB8kzMlcs

wikul napisał:

> Jak pewnie doskonale wiecie, katolicy to sekta straszliwe prześladowana, a w Po
      > lsce to oni już tak są prześladowani, że wręcz po katakumbach się kryją. Ale są
      > tacy, którzy ciągle nie tracą nadziei i uparcie, z poświęceniem, walczą o przy
      > należne katolikom miejsce, o godność walczą i miskę zupy na poranną strawę. Doś
      > ć chowania się w jaskiniach, dość udawania, pora zakrzyknąć, że jest się chrześ
      > cijaninem (i jest się z tego dumnym), bez względu na ewentualne konsekwencje.
      > Na czele ruchu oporu i jednocześnie ożywczego ruchu odnowy, stanął dobrze znany
      > psychiatrom Marian Kowalski. Tak, nie mylicie się, to ten przygłup i faszol, k
      > tóry uznał rok temu z okładem, że i on może być prezydentem.
      • wikul Czy ty, nadęty pajacu, odróżniasz co czytasz? 18.09.16, 13:20
        Pretensje do garbatego że ma proste dzieci. Przyczep się do Kowalskiego a nie do mnie, łajzo.

e6.pudelek.pl/7df889cdd71601f008ae04fcd3c67ddc1fddb2d4_300x200.jpg
        • czuk1 Ten Kowalski nie jest normalny ? 18.09.16, 18:29
          wikul napisał: " Pretensje do garbatego że ma proste dzieci. Przyczep się do Kowalskiego a nie do mnie,...."

Ten Kowalski nie reprezentuje poglądów przeciętnego chrześcijanina-katolika .
          Niech sobie żyje w pokoju. Ważne by nie atakował ateistów.
      • monalisa2016 Re: Wikul odróżniasz 18.09.16, 13:31
        oleg3 napisał:

> katolika od chrześcijanina?
        >
        A czym jest katolik twoim zdaniem Oleg3? smile
    • dachs Otóż, Wikulu drogi, weź pod rozwagę, że 18.09.16, 13:23
      stosunek do Boga nie stanowi o rozumie. Decyduje sposób, w jaki się ten stosunek manifestuje.
      Mówiąc prościej: chrześcijaninem, podobnie jak i ateistą może być każdy idiota.
      • wikul Re: Otóż, Wikulu drogi, weź pod rozwagę, że 18.09.16, 13:40
        dachs napisał:

> stosunek do Boga nie stanowi o rozumie. Decyduje sposób, w jaki się ten stosune
        > k manifestuje.
        > Mówiąc prościej: chrześcijaninem, podobnie jak i ateistą może być każdy idiota.

Pełna zgoda. Ładnie to ujął ks. Józef Tischner pisząc mi.in.:
        Pobożność jest niezwykle ważna ale rozumu nie zastąpi.
        Re­ligia jest dla mądrych. A jak ktoś jest głupi i jak chce być głupi, nie po­winien do te­go używać re­ligii, nie po­winien re­ligią swo­jej głupo­ty zasłaniać
        Za ateiz­mem prze­mawia wiele ar­gu­mentów. Więcej niż za re­ligią. W grun­cie rzeczy to lo­giczne, żeby być ateistą. Tak jak lo­giczne i ro­zum­ne jest to, żeby się nie za­kochać... A prze­cież ludzie nie są w tym wy­pad­ku lo­giczni. Na szczęście.

W tym skromnym wątku chciałem zwrócić uwagę na hipokrytów którzy świadomie lub nieświadomie chcą wykorzystywać religię do własnych niecnych celów.
        Pzdr.
        • monalisa2016 Re: Otóż, Wikulu drogi, weź pod rozwagę, że 18.09.16, 14:02
          wikul napisał:
          >
          > W tym skromnym wątku chciałem zwrócić uwagę na hipokrytów którzy świadomie lub
          > nieświadomie chcą wykorzystywać religię do własnych niecnych celów.
          > Pzdr.

A ateiści do czego chcą wykorzystać swoje teorie?
          • qwardian Re: Otóż, Wikulu drogi, weź pod rozwagę, że 18.09.16, 16:14
            Ale coś im się ostatnio nie wiedzie. Próbują z każdej strony. Kiedy groźby nie skutkują, przymilają się cmokając w pośladki i nic. Zero efektów...
        • benek231 Re: Otóż, Wikulu drogi, weź pod rozwagę, że 18.09.16, 20:31
          wikul napisał:

Za ateiz­mem prze­mawia wiele ar­gu­mentów. Więcej niż za re­ligią. W grun­cie rzeczy to lo­giczne, żeby być ateistą. Tak jak lo­giczne i ro­zum­ne jest to, żeby się nie za­kochać... A prze­cież ludzie nie są w tym wy­pad­ku lo­giczni. Na szczęście.
          Lubilem Tischnera, choc jednoczesnie uwazalem, ze z niego jest taki niedorobiony filozof. I nie tylko dlatego, ze katolicki.

Logika nie ma takze wiele wspolnego z upodobaniami smakowymi badz zapachowymi, co nie oznacza jednak, ze bedac stota logicznie myslaca automatycznie nie posiadam zmyslu smaku czy zmyslu powonienia. Z uczuciami jest identycznie.

Tischner - mam nadzieje, ze niechcacy - odmowil mi w swej opinii prawa do posiadania uczuc. Zupelnie jak... nie_filozof, a baca spod Zakopanego.
          *

"Otóż, Wikulu drogi"... Tylko patrzec jak Szkop zacznie Cie obmacywac.
          • lont12 diabełku, przestań tak machać tym ogonem 18.09.16, 23:33
            bo odsłaniasz tę wielką dziurę w głowie
    • qwardian Re: Jesteś chrześcijaninem? 18.09.16, 14:41
      Z obrazków wynika, że pytanie powinno raczej brzmieć, czy jesteś gotów zginąć za chrześcijaństwo i tu odpowiedź powinna chyba brzmieć, jeżeli nie potrafię budować dla chrześcijaństwa, to czemu nie.

Mądry ateista mieszka w katolickim państwie, a głupi chrześcijanin mu na to pozwala, stąd my Polacy jesteśmy głupi, ale za to chrześcijanie...
      • monalisa2016 Re: Jesteś chrześcijaninem? 18.09.16, 17:14
        qwardian napisał:
        >
        > Mądry ateista mieszka w katolickim państwie, a głupi chrześcijanin mu na to poz
        > wala, stąd my Polacy jesteśmy głupi, ale za to chrześcijanie...
        ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Jednym zdaniem, huzia jeden na drugiego bo tak chce jakiś wariat. smile
        Szkoda czasu na takie artykuły.
    • benek231 Katol zazwyczaj chrzescijaninem nie jest :O) 18.09.16, 18:50
      Popatrz chocby na tego wlasnie Kowalskiego, Szkopa z Olegiem, czy Ziobre z Kaczorem, albo Pawlowicz..., badz biskupow szczujacych jednych Polakow na drugich...
      Oni, i im podobni, oczywiscie wypinaja sie po miano chrzescijan, bedac co najwyzej polskimi katolikami. Majacymi tyle wspolnego z chrzescijanstwem co uzywajacy noza i widelca ludozerca ma wspolnego z cywilizacja.
      To jest zarazem przezabawne, ze takie np. wymienione wyzej gnidy domagaja sie by rozpoznawac w nich wyznawcow czyli nasladowcow Chrystusa, z ktorym maja tylko tyle wspolnego, ze modla sie do niego w celu wypilowania laski zycia wiecznego, w ktorego mozliwosc zawziecie wierza. Gdyby nie ten drobiazg to na owego Chrystusa nawet nie chcieliby splunac.
      Klamcy, manipulanci, oszusci, potwarcy, zlodzieje, i inni najzwyklejsi kryminalisci reklamuja sie w Plsce jako chrzescijanie, wyobraz sobie. Choc sa zaledwie polskimi katolikami...

• czuk1 Re: Katol zazwyczaj chrzescijaninem nie jest :O) 18.09.16, 19:16
        benek231 . Podpisuję się pod Twoją deklaracją .... oboma rękoma.
        • czuk1 Re: Katol zazwyczaj chrzescijaninem nie jest :O) 18.09.16, 20:21

Prowokowałem pisząc - "oboma rękoma."
          Nie doczekałem się na reakcję i obelgi pani ml2016.
          Dlatego dla porządku
          koryguję treść poprzedniego mojego wpisu.
          Powinno być:
          Podpisuję się pod Twoją deklaracją .... obiema-rękami
          • benek231 Re: Katol zazwyczaj chrzescijaninem nie jest :O) 18.09.16, 20:41
            Ciesze sie, ze tak bardzo sie tym przejales.
      • dachs Jak już, Benku, pisałem: 18.09.16, 19:52
        "...ateistą może być każdy idiota. "
        • lont12 Re: Jak już, Benku, pisałem: 18.09.16, 23:39
          ja to mam dobrze, do mnie diabełek nawet nie próbuje zagadać
      • lont12 tobie już tylko skrobanka mogłaby pomóc, diabełku 18.09.16, 23:38
        panaceum na sieczkę w głowie, czyli pod ogonem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka