lont12 23.09.16, 23:35 Antoni Macierewicz zastąpi Annę Applebaum na konferencji CEPA, a po tym jak Anię zwolnili z Washington Post wtemaciemaci.salon24.pl/728766,miala-ania-zloty-rog Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:00 Tu jest ten artykul tej slynnej pani ocencie go sami. www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/in-poland-a-preview-of-what-trump-could-do-to-america/2016/09/19/71515d02-7e86-11e6-8d13-d7c704ef9fd9_story.html?utm_term=.2282f850429a Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:17 Tu jest jeszcze więcej doniesień na ten temat jak i oceny tego artykułu z polskiej strony, niestety większość w języku angielskim. www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=ozIhVfq5JMOGOtrvgaAF&gws_rd=ssl#q=In+Poland,+a+preview+of+what+Trump+could+do+to+America&start=0 Tja, co tu powiedzieć albo dodać, cyrk na kolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:24 Kłamstw tam jest co niemiara: 1) Within hours of the crash, Polish forensic experts were on the ground. They immediately obtained the black boxes and transcribed them meticulously. 2) The chief of the air force sat in the cockpit during the final minutes of the flight and pushed the pilots to land: “Be bold, you’ll make it,” he told them. 3)...the plane hit a tree, then the ground, and then broke up. 4) Trump, like Kaczynski, pushed a patently false conspiracy theory hard for many years, despite the utter lack of evidence. Komentarz pod artykułem trafnie oceania wysiłek p. Applebaum: This pamphlet or rather an emotional rant of a frustrated wife of an ex official who lost his position, salary and more importantly for Applebaum his luminous position for bragging rights is so riddled with lies, assertions, baseless and repetitious make believe hoaxes for gullible that it makes Swiss cheese look like a solid foundation of One World Trade Center. Ridiculous personal propaganda like this is not even worth to be called "opinion" nor "editorial". Hit pieces like that for mentally challenged or massively ignorant are taking Washington Post down in the realm of newspapers and I might add down from already seriously not so reputable position. Someone has to wake up in WP office and make much needed and perhaps tough decisions and get rid of this type of canards unless Washington Post aspires to fully descend to tabloid level. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:39 Nie zgodziłabym się jedynie z punktem 4, nie wiem czy masz sklerozę ale reszta niestety zgadza się z rzeczywistością i wydarzeniami. O tym kto był w kabinie pisały o tym media w Polsce, nawet ściągnęli zonę generała by rozpoznała glosy, ona powiedziała ze nie jest to głos jej męża. Wiadomo ze głos odtworzony digitalni odbiega już od rzeczywistości czego jej nie wytłumaczono. Z kim poleciał Tusk do Smoleńska tego samego dnia jak dowiedział się o katastrofie, sam? Czy zabrał specjalistów? Uznajesz to za kłamstwa? Chyba ówczesny MSZ i jego zona byli w tej sprawie lepiej poinformowani jak ty, ja czy media a mimo tego media w Polsce jak i poza Polska o tym pisały. Kazda polityczna opcja w Polsce jest mu obojętna, to co trzeba pochwalić chwale, to co należy ganić krytykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:42 Nie widzę w artykule za wiele krytyki, widzę treść naginająca do analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:46 Jaki sens mówić o tym kto był w kokpicie samolotu, jeśli ten kokpit, najważniejsza część samolotu, nie istnieje. Wiem że zawsze można zwalić na anonimowego ruskiego chłopa, że ukradł kokpit, zanim oficjele zjawili się na miejscu rzekomej katastrofy. > Chyba ówczesny MSZ i jego zona byli w tej sprawie lepiej poinformowani... Właśnie i tu jest pies pogrzebany, że oni byli aż za dobrze poinformowani i to przed faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:52 Nie fantazjuj, nie fantazjuj i nie pisz bajek zakłamując rzeczywistość. Śledziłam te katastrofę zarówno w zagranicznych mediach jak i tych z Polski od 1 minuty jak się ukazały pierwsze meldunki. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:53 no to gdzie jest ten kokpit? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:55 Brak argumentów przez to durnowate prowokacje? Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:57 Generał rzekomo zginął w kokpicie wraz z pilotami. Ciała są, a kokpitu nie ma. Uważasz że to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 00:57 Z maksimillian1 i wikul możesz sobie w ten sposób dyskutować, oni znają się najlepiej na ścinaniu brzóz i odpadaniu skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 01:01 Właśnie o to chodzi żeby dyskusje zabrnęły w ślepą uliczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 01:06 Zadusić, zdławić dyskusje to twoja metoda oby prawda nie wyszła na jaw i nie była poważnie przedyskutowana. Wpływ polskiego Prezydenta na obce media nie na miejscu ale Polacy chcieli takiego wiec mają i teraz niech wstyd łykają. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 01:19 Nie dyskutujesz poważnie bo nie odpowiadasz na najważniejsze pytanie: gdzie podział się kokpit? zamiast tego zasłaniasz się głupotami, takimi jak brzoza i skrzydło. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 24.09.16, 01:22 Wiem, wiem, znam to z innych for, "naród wybrany" chce mieć zawsze racje choćby o "ciotce" Marynie dyskutować. Gute Nacht. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 24.09.16, 14:59 Ściema, którą ma kupić "ciemny lud". wyborcza.pl/1,75968,20729070,anne-applebaum-minister-waszczykowski-i-klamstwa-sciema-ktora.html studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-klamczoholizm/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 24.09.16, 16:01 Wyszukałam celowo link do artykułu podałam go do oceny publicznej na forum by naświetlić jasno sytuacje a nie podążać medialnej jak i politycznej propagandzie, artykuł jest bardziej informacyjny jak i analityczny nie zawierający krytyki pod adresem rządu. Nie rozumie interwencji polskiego Prezydenta czy polskiego MSZ, czyżby ci panowie chcieli zakłamać tamtejsze jak i dzisiejsze wydarzenia w sprawie tamtejszej katastrofy? Jak widać są na najlepszej drodze do tego ośmieszając nie tylko siebie ale i Polskę jak i Polaków. Dodam: nie jestem żadnym fanem pani Anny Apelbaum ale co prawda to prawda trzeba bezstronnie przyznać i jej rację. Teraz trochę umilkli z tym Smoleńskiem i Macierewiczem czyżby w końcu zauważyli że świat wokół nich się zmienia a on nie podążają za nim ani z trendem, ani z czasem? Polska tak jak Turcja, jeździ na rożnych koniach robiąc sobie wszędzie wrogów zamiast bycia neutralnym, pokojowym państwem bez zaboru który sprowadziła sobie na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimillian1 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 24.09.16, 16:11 monalisa2016 napisał(a): > Teraz trochę umilkli z tym Smoleńskiem i Macierewiczem czyżby w końcu zauważyli > że świat wokół nich się zmienia a on nie podążają za nim ani z trendem, ani z czasem? A ty caly czas wyskakujesz z ruska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 24.09.16, 16:13 Na forum Swiat tam możesz głosić twoja urojona propagandę, tam jest twoje miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 25.09.16, 01:19 > Teraz trochę umilkli z tym Smoleńskiem to tylko cisza przed burzą, śledztwo jeszcze się nie zaczęło, bo nie ma dostępu do wraku Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 25.09.16, 01:17 nie ma dymu bez ognia Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Zła nowina: minister Waszczykowski i kłamstwa 25.09.16, 01:26 Przecież maja się teraz spotkać z Andolina. Co stało się na Węgrzech w Budapeszcie? Eksplozje??? www.zerohedge.com/news/2016-09-24/massive-explosion-rocks-budapest-multiple-injuries-heavy-police-presence Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 25.09.16, 02:38 W porównaniu z pier.dolamentem uprawianym systematycznie w pewnych kręgach - artykuł Anny A. to wzorzec obiektywizmu i trzeźwej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 25.09.16, 02:46 Mógłbyś jakoś rozwinąć tę swoją, reprezentującą pewne kręgi, odważną myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 25.09.16, 02:56 A co w niej, w tej myśli znaczy, takiego znów odważnego? Widać, co widać - i tyle tego. A reszta - jak niżej: Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 25.09.16, 02:59 Jest nadzieja, że M. nareszcie skończy z podłą tadycją AA i zatankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 25.09.16, 18:45 cepekolodziej napisał: > > Jest nadzieja, że M. nareszcie skończy z podłą tadycją AA i zatank > ]uje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tu nie chodzi o panią Anne, tu chodzi o artykuł jaki napisała do WP jak i konsekwencje jego z strony przedstawicieli Polski nie wnikając już w ich przynależność partyjną. Moje osobiste odczucie z zakłamanej reakcji polskiej strony oraz pójście na ustępstwa WP zwalniając AA był to handel bazarowy miedzy Amis a PiS. Stawia się zaraz pytanie: co wcisną Amis niekorzystnego Polsce że im tak bardzo zależało wychodząc naprzeciw PiS ofiarując tą autorkę artykułu? Nie ma nic bez przyczyn i za darmo, jest zawsze coś za coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 07:14 Tu chodzi nie o AA, tu chodzi o image Strumpfa w komputerowej pamięci. I gierki ludzików zaniepokojonych rozwojem sytuacji: utrzymają się przy korytku? Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 18:50 cepekolodziej napisał: > > Tu chodzi nie o AA, tu chodzi o image Strumpfa w komputerowej pamięci. I gierki > ludzików zaniepokojonych rozwojem sytuacji: utrzymają się przy korytku? Czy nie? ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Nie bardzo, oceńmy to obustronnie. Pani AA nie powinna prac brudnych polskich kalesonów w zagranicznych mediach tak jak to robi masa dziennikarzy z Polski. Rozszerzmy to, artykuł powstał, został opublikowany, amerykański czytelnik nie za bardzo orientuje się w światowej polityce a co tu mówić w polskiej, przeczyta artykuł nie zada sobie trudu na zdobycie z tych lat informacji, zresztą znamy amerykańskie środki przekazu informacji i też nie można polegać na nich. I tu, dziecko zostało wylane z kąpielą w tym wypadku nie powinien wtykać nosa w to ani polski Prezydent, ani MSZ. Wetknęli nos, postarali się o zwolnienie pani AA, jakie robi to wrażenie na amerykańskim czytelniku? Niezbyt dobre!!! A teraz do sedna sprawy, tu nie chodzi bezpośrednio o stołki czy komputerowa pamieć, tu chodzi pośrednio o pokazanie swojej władzy: my tez mamy kontakty w Stanach, czyli o zastraszenie PO bo przecież nowoczesna to prawa ręką PO. Idzimi dalej, wiadomo gdzie znajduje się centrala KOD i kto ja finansuje, wiec polski Prezydent jak i MSZ pogrozili opozycji, podkreślając my mamy większe wpływy za oceanem, tu macie efekty. Wiadomo w czyich rękach i czyja tubą jest Washington Post, wiec trzeba zrozumieć jaki wpływ miał w tym wypadku prezydent z małżonką, tu nie będę się rozpisywać, sądzę ze sami wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 20:23 Pobrzmiewa "wicie, rozumicie". Ale ja - po prostu nie wiem. I dlatego nie rozumiem sformułowania o miejscu, gdzie znajduje się centreala KODu, o WP jako tubie, o praniu brudnych polskich kalesonów w polskich mediach. Jest jakaś rzeczywistość, są fakty - to się o nich pisze. Przeczytałem artykuł AA. Uważam, że jest rzetelny. AA usunięta z CEPA? To wcale nie takie pewne, wbrew Waszczykowskiemu. Strumpf w komputerowej pamięci - to mój skrót. Jeśli wygra, to może się okazać, że ci, którzy nie byli mu przyjaźni (a co zachowa się w pamięci) będą mogli mieć kłopoty z dalszym korzystaniem z korytka. Cdn.? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 20:25 > polskich kalesonów w polskich mediach w.b.: w zagranicznych mediach Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 20:48 Dajesz nam dowód ze jesteś spóźniony w czytaniu prasy z poza Polski, linkowałam tu na forum artykuły dziennikarzy z Polski dla mediów z poza granic Polski. Nie wiesz kto finansuje KOD albo gdzie jest jego centrala? Pol Europy to wie ze Soros, jak myślisz gdzie jest w tym wypadku jego centrala. Nawet pisały i podawały o tym media w Polsce z podaniem amerykańskiego wideo. Prowokujesz albo zadajesz dziecinne pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 21:00 Odpowiedź: dziecinne pytania. > Dajesz nam dowód Kto to jest "nam"? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: dobra nowina: Ania wyleciała z Washington Pos 26.09.16, 21:08 Wszystkim piszącym na forum. Mój język polski jest nabytym językiem, twój wyuczonym i masz jeszcze kłopoty z zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Centrala 26.09.16, 21:42 Jestem na tym forum już dobre parę lat. Pewnie ponad dwadzieścia. Stąd kłopot z zaimkiem "nam". Ale - mniejsza. Jasna sprawa, obił mi się o uszy ten tam Soros. Ale, widzisz, ja nie za bardzo jestem skłonny widzieć we wszystkim, co się w skali światowej dzieje, ręce jakichś podejrzanych typów. Właśnie czytam "Cmentarz w Pradze". Po raz już któryś. Genialna rzecz. W opisie świadomości sterowanej przekonaniem, że za wszystkim, co ma jakąś energię, zdolność przeistaczania rzeczywistości, muszą stać jakieś ciemne siły. Gracze. Ustawiacze pionków. Uprzedmiotowionych - bez ich wiedzy, nawet wbrew ich przekonaniom - wykonawców. I ci - którzy o graczach wiedzą. Potrafią ich identyfikować, wskazać siedzibę - rzeczywistą centralę, skąd idą polecenia. Jeśli to wszystko wiedzą - gdzie jest ich centrala? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 21:49 > Jest nadzieja, że M. nareszcie skończy z podłą tadycją AA i zatankuje. Taki sobie żart, może nie wyszedł. AA to Anne Applebaum. Ale też Alcoholics Anonymous. Podła tradycja, AM ją przerwie i w tym think tanku zatankuje Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Centrala 26.09.16, 22:04 cepekolodziej napisał: > Jasna sprawa, obił mi się o uszy ten tam Soros. Ale, widzisz, ja nie za bardzo > jestem skłonny widzieć we wszystkim, co się w skali światowej dzieje, ręce jaki > chś podejrzanych typów. ><<<<<<<<<<<<<<<<<< Skoro nie wiesz o działalności sorosowskich albo amerykańskich NGO's (Non-Governmental Organisation) czy Think Tank's (fabryk myśli), czy ... jak możesz w tym wypadku rozumieć wpływ ich na światową politykę w tym konkretnym wypadku na Polskę w postaci KOD? Tu jest pies pogrzebany, tja. Zajmowanie się tylko polską polityką nie wystarczy trzeba znać jej związki z poza Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 22:16 O jedno proszę: nie przekładaj mi na j. polski terminów typu NGO czy Think Tank. A tego, przekład tego ostatniego terminu jako "fabryka myśli" raczej zaskakuje nieporadnością. > wpływ ich na światową politykę Może i mają, jakiś, ale z pewnością nie decydujący. Dlaczego? Bo jest ich zbyt wiele, a przekaz wysyłany przez przez Wielkich Manipulatorów za ich pośrednictwem ulega - musi ulegać! - rozproszeniu. Dodatkowo. Nie jestem z zawodu dziennikarzem ani politologiem. Sam sobie jestem panem i okrętem. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 22:19 > panem i okrętem Mickiewicz: Oda do Młodości: "Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem;..." Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Centrala 26.09.16, 22:24 Do wyboru: po angielsku i niemiecku. www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=ozIhVfq5JMOGOtrvgaAF&gws_rd=ssl#q=Soros+finanziert+KOD+%2B+Soros+funded+KOD Soros finanziert KOD Soros funded KOD Tłumaczenie: Soros finansuje KOD. Jednym słowem korumpuje na całego Polaków. Jeszcze wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 22:33 Dobra; chociaż zaczyna mnie to nudzić. Mój sąsiad, który chodzi na marsze KOD-u, został skorumpowany? Uzyskał od Sorosa jakieś korzyści? A to przecież Polak, całą gębą. I zdziwiłby się, gdyby ktoś go zaczął przekonywać, że robi to, co robi, z woli i za pieniądze jakiegoś Sorosa. Żydowskiego bankiera (cyt. za Kukizem). No i tak to. Umberto Eco i "Cmentarz w Pradze". Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 22:42 Z dawnych czasów (których nie musisz pamiętać), standardowa formuła: Subiektywnie - działa ze szlachetnych pobudek. Obiektywnie jednak, towarzysze, pozostaje na pasku wrogich nam sił (CIA, niemieckich rewanżystów, itd, itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Centrala 26.09.16, 22:54 Nudzisz potwornie zamulając temat. Na tym kończę dyskusję z tobą, widzę że nie ma najmniejszego sensu ponieważ nie chcesz akceptować prawdy ani rzeczywistości. Każda polityczna opcja w Polsce jest mi obojętna ale co jest prawdą nie przemilczam. Naiwnych i niezorientowanych zawsze się wykorzystuje ponieważ są sami sobie winni. Arrivederci Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 26.09.16, 22:58 Ja pierwszy powiedziałem, że nudzisz. I to, co niżej: Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Centrala 26.09.16, 23:09 Języka rosyjskiego jeszcze nie przyswoiłam sobie ale mam zamiar jak do perfekcji z językiem polskim się uporam. Dzięki za ćwiczenie j. polskiego na forum. Arrivederci / Auf Wiedersehen / Goodbye / Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Centrala 26.09.16, 23:05 Życia uczysz się z książek, a dlaczego nie z internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Centrala 27.09.16, 07:28 Gdzie jest Centrala - skąd idą dyrektywy dla Strumpfa? Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 C P Kołodziej, 27.09.16, 07:52 mógłbyś mi wyjaśnić o co ci biega z tą Centralą? I z tym Strumpfem? Czy to nie ten co przetłumaczył polskim dzieciom Przygody Robinsona Kruzoe na polski? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 08:48 Jeśli KOD jest kierowany z Centrali, a ta funkcjonuje pod zarządem Sorosa - to gdzie mieści się Centrala kierująca Sorosem? Pod jakim funkcjonuje zarządem? Poważnie - tego typu obrazy biorą się z przekonania, że na świecie nie ma czegoś takiego jak podmiotowość. Ludzie są tylko - i zawsze - marionetkami. Ktoś trzyma sznurki i manipuluje. I głębiej: ten, kto trzyma sznurki jest sam trzymany na sznurku przez usytuowanego wyżej manipulatora. Ten zaś - logicznie - musi być sam manipulowany -- Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 09:09 Soros to jest Centrala, bo inwestuje i zbiera żniwo, a co do Strumpfa to mnie wywiodłeś w pole, bo ten od Robinsona Kruzoe, sprawdziłem, nazywał się Stampfl. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 09:30 Nic nie kapujesz. Ta Centrala musi mieć Centralę. Kukiz to wyraził. Światopogląd nie może mieć dziur. Musi być spójny, do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 09:41 Kapuję wszystko, CP. Światopogląd Kukiza znam. Światopogląd nie może mieć dziur, ale już fundamenty finansowych wieżowców takich jak WTC mogą być zbudowane z sera szwajcarskiego, a nawet lepiej żeby były takie właśnie, a nie betonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 09:56 I kwestia, oczywiście oczywista: gdzie mieści się Centrala Kukiza? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 10:22 Bo: <<Inni szatani byli tam czynni>> Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 10:30 Twoja koncepcja Centrali nie koniecznie jest uniwersalna. Nie wiem kto tak naprawdę stoi za Kikizem, ale, inwestując na giełdzie, spore sukcesy odnoszę wtedy gdy obieram postawę "Contrarian", czyli gdy robię dokładnie coś na przeciw mediom, to czego nie zalecają specjaliści. Więc nie wiem, ale Kukiz może mieć też róĻwnie dobrze poparcie owych wirusów z SLD, o których śpiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 10:57 Kościół ten ciąg zamyka. Jest Bóg - i jego anieli, jako ostateczna Centrala. I Szatan - i jego diabli jako ostateczna przeciw-Centrala. Ale Strumpf? Ale Soros? Ale Kukiz? Oni są tylko w jakimś miejscu ciągu podległości. W świecie, który sami potwierdzają, ktoś musi nimi kierować. Kto? Adres Centrali? Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: C P Kołodziej, 27.09.16, 11:14 nie ma Centrali... no chyba że gdzieś w afrykańskiej dżungli. Zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś