28.09.16, 11:36

Dziś w TV, w zw. z umorzeniem sprawy o szerzenie.

ONR. Międlar.

Dwie migawki. Łysi maszerują z zielonymi flagami ONRu. Ręka (prawa, rzecz jasna) dzierży miecz. Obok zielonych flagi biało-czerwone.

Nagle, uświadamiam sobie - to nie mój kraj.
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 11:46
      Stowarzyszenie Obóz Narodowo-Radykalny

Siedziba: Częstochowa
      Data założenia: 1993
      Profil działalności: integracja i aktywizacja społeczna, kultura, edukacja i wychowanie w duchu idei narodowo-radykalnej
      Zasięg: Polska
      Prezes: Przemysław Holocher (prezes honorowy), Aleksander Krejckant (kierownik główny)
      Numer KRS: 0000439902
      Data rejestracji: 22 listopada 2012
    • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 11:51
      "Nagle, uświadamiam sobie - to nie mój kraj. "

A w związku z czym nastąpiła ta iluminacja?
      • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 12:07

Termin iluminacja raczej nie-pri-czom.

Jednakowość. Starannie dochowany zewnętrzny wzorzec. Wskazujący na jednakowość wyobrażeń o świecie.

Ci ludzie coś mi komunikują. Stadność jako wartość.

A to nie moje. I nie mojego kraju.

----
        Все это рок-н-ролл!
        • wikul Re: Flagi 28.09.16, 12:17
          cepekolodziej napisał:

> Ci ludzie coś mi komunikują. Stadność jako wartość.
          > A to nie moje. I nie mojego kraju.

...Jednostka! Co komu po niej?!
          Jednostki głosik cieńszy od pisku.
          Do kogo dojdzie? - ledwie do żony!
          I to, jeżeli pochyli się blisko. ...
          Włodzimierz Iljicz Lenin
          Majakowski Władimir Władimirowicz
        • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 12:25
          A pedały tratujące stadnie ulice Posen także Kolegę odstręczają "jednakowością wyobrażeń o świecie"?
          • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 12:28

Nic nie wiem o pedałach w Poznaniu. Niestety.

A teoretycznie zakładałbym, że im chodzi nie o zamianę PL w pedo-PL, a o swobodę dostępu do pedałowania.
            • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 13:34
              "Nic nie wiem o pedałach w Poznaniu"

Ależ wykręt... Naiwny sześciolatek zręczniej wypiera się odpowiedzialności za zniszczenie zabawki.

Kolego, sytuacje są w zasadzie identyczne:

i tu i tam maszerowali pod swoimi flagami wyznawcy określonej wizji świata. ONR i dewianci są zafiksowani na punkcie swoich celów. Mła więc pyta - czy paradenmarsche zboków tak samo Koledze doskwierają?
              • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 13:37

>w zasadzie identyczne

Chodzi o ten drobny zwrot -
                • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 17:54
                  Kolejny beznadziejny wykręt, aby tylko nie zając jasnego stanowiska.

"W zasadzie", ponieważ w jednym pochodzie szły łyse karki, a w drugim pstrokate dziwadła. Reszta jest identyczna, ten sam sztafaż: flagi w kolorach różnych od polskiej, zdecydowane hasła i "jednakowość wyobrażeń o świecie."

Jak spróbujesz się teraz wykręcić od jasnej, odważnej odpowiedzi?
                  • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 18:09

Nie ma się co wykręcać.

LGBT-owcy chca mieć wolność w doborze partnera seksualnego. Partnerki.

I tylko tyle.

Łyse karki mają program oczyszczania Polski - program "narodowej chemiopterapii", która uwolniłaby kraj od raka obcych narodowi grup i idei.

To jest moja zwyczajna odpowiedź. Odwaga niepotrzebna.
                    • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 18:35

Ale ------------------

Podobne: demonstrowanie gniewu/oburzenia na stan rzeczy. Flagi i wrzaski.

Różnica, głęboka - w celach.
                    • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 18:49
                      I co? Na widok pedalstwa też sobie uświadomiłeś, że to nie Twój kraj?

To natomiast:

"LGBT-owcy chca mieć wolność w doborze partnera seksualnego. Partnerki.
                      I tylko tyle. "

...jest tak niewiarygodne, że może być jedynie żartem. Uśmialiśmy się z niego porządnie.
                      • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 19:00
                        > ..jest tak niewiarygodne, że może być jedynie żartem.

Oświeć proszę - piszę to bez jakiejkolwiek ironii - jakie to cele ma w Polsce LGBT?

Żąda, żebyśmy wszyscy w Polsce powychodzili z szafy i poczuli się wreszcie ludźmi wolnymi - jako pedo-Polacy?
                        • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 20:25
                          "LGBT-owcy chca mieć wolność w doborze partnera seksualnego. Partnerki. "

A zboczeńcy nie maja wolności w doborze partnera seksualnego? Partnerki? Kto im i w jaki sposób zabrania?

Nikt dewiantom nie zabrania łapać Ejds od przypadkowych znajomych seksualnych. To są prywatne sprawy, których wywleka się na ulice. Skoro więc zbokom nikt nie zabrania dobierać sobie kukieł do konsumpcji, to znaczy, że ich cele są inne.

Takie:
                          www.mamaitata.org.pl/gfx-upload/pliki/Przeciw_wolnosci_i_demokracji___Raport_Fundacji_Mamy_i_Taty.pdf
                          • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 20:32
                            Dzięki,

w wolnej chwili przestudiuję,

może - może zmienię zdanie.

Ale i tak: istnieje cos jak społeczna dyskryminacja pedalistów/-listek.

A jestem przy tym świadom istnienia w pewnych kręgach barier utrudniających wejście na ścieżkę kariery nie-pedalistom.
                            • xiazeluka Re: Flagi 28.09.16, 22:57
                              Jakich barier? Czy na rozmowach kwalifikacyjnych ktoś kogoś pyta o metodę zaspokajania chuci?

Mła nie wie, kto z jego współpracowników jest pedałem, kto normalnym, a kto gustuje w dziurach w płocie. Dewianci są jak dyrektor sowieckiej orkiestry, który z dumą się chwalił, że w ZSRS nie ma antysemityzmu, ponieważ połowa muzyków to Żydzi. Jego amerykański kolega stwierdził w odpowiedzi, że on niestety nie wie, ilu w jego orkiestrze jest Żydów.
                              • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 09:30

Dzięki za materiał. Dłuższy rzut oka - i musiałem sobie chlapnąć tatę z mamą.

Hydra LGBT oplata Glob. Przyznaję - nie wiedziałem.

Skojarzenie:

Rewolucja, parowóz dziejów
                                Chwała jej maszynistom
                                Cóż, że wrogie wiatry powieją
                                Chwała płonącym iskrom

Co do mnie, trzy sprawy (czy może sprawki):

A. Orientacja niektórych tyle mnie obchodzi co guano peruviano. Zacznie mnie obchodzić, kiedy ktoś zechce nazwać mnie faszystą za wyrażanie obojętności.

B. (Jako były filolog) Niech się Mama z Tatą zdecyduje co do nazwy instytucji, której działalność w skali globalnej ich przeraża. Przekręcanie tej nazwy ma swoje znaczenie. Drobny zabieg - dość czytelny, ma wskazywać na burdelowatą bylejakość przedmiotu opisu.

C. Prośba o wsparcie. Jakieś doroczne sprawozdanie? - oczekiwałbym info, gdzie można otrzymać info re.
                                • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 09:57
                                  Kolego, sprawa jest bardzo prosta - dewianci uważają, że z racji swoich upodobań należą się im specjalne prawa. Nie tolerancja, ponieważ tę mają jak wszyscy inni ludzie, lecz za to, w jaki sposób spółkują. I agresywnie to stanowisko narzucają ogółowi.
                                  Tymczasem sposób realizacji chuci nie powinien być w ogóle kwestią nie tylko polityczną, lecz w ogóle kwestią. To są prywatne sprawy. Czy Mła się chwalił kiedykolwiek, co porabia w alkowie i z kim?

Co do ABC - odpowiedzi nie na temat. Tematem były cele zboczeńców, a nie nazwa instytucji, która te cele opisała.
                                  • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 10:16
                                    Kolego,

Czytaj z większym zrozumieniem słowa.

> nie nazwa instytucji, która te cele opisała.

Durnowaty, raczej, przekręt.

Nie chodzi o M i T. Chodzi o stosowanie jednolitego nazewnictwa. To LGBT, a nie LGTB (s. 1, 6, 7, 10, 12, 13, 15, 16, 34, 36, 43). Zdarza się, że oba skróty pojawiają się na tych samych stronach.

Mała rzecz ale coś mówi. Burdelowate toto.
                                    • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 13:55
                                      Tak jest, dokonywanie erraty to wszystko, na co Kolegę stać.
                                      • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 14:07
                                        Errata - rzecz ważna. Usuwa się na wstępie nieporozumienia.

A jeśli dodatkowo wytkniemy – też na wstępie – dyskutantowi niezrozumienie gramatycznie i logicznie poprawnej wypowiedzi i przekręcenie jej sensu – dokonamy oczyszczenia pola dla zwyczajnej rozmowy. Rozumnej rozmowy, prowadzonej bez manifestowania własnych retorycznych przewag i kwalifikacji towarzyskich.
                                        • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 14:41
                                          Kolego, sprawa jest bardzo prosta - jesteście uprzedzeni do narodowców i swoje prywatne fobie wyolbrzymiacie na cały kraj.

Jeśli lubicie jednomyślność, to wyemigrujcie do Korei Północnej. Jęczenie, że jacyś mało wpływowi ludzie mają przekonania odmienne od Kolegi, w związku z czym krajowa ziemia usuwa się Koledze spod nóg, jest żałosne. I bezsensowne.
                                          • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 15:13
                                            Drogi ostateczny łowco,

Od jak dawna już na emeryturze?

Bo

Ależ

przecież

sprawa oczywista

Moją niechęć (i obrzydzenie) budzi wywrzaskiwanie haseł o jednomyślności - jako jedynej kwalifikacji do polskości.

Widywałem, wprawdzie już dawno temu, młodzieńców maszerujących dumnie ze szturmówkami w wyciągniętych muskularnych dłoniach. Też były dwojakie - czerwone i biało czerwone.
                                            I, rytmicznie jednomyślne hasło - "Stalin Bierut - Stalin Bierut - Stalin Bierut..."

historia.focus.pl/upload/galleries/1/oltarz-pod-czerwonym-sztandarem-1028_l.jpg

Dzisiaj flagi zielone i biało-czerwone.

I taki sam, rytmicznie jednomyślny zaśpiew - "Polska dla Polaków - zamiast liści będą wisieć syjoniści, ... dla Polaków ... "

Taki sam odruch. Wymiotny.

I to by był na tyle. Reszta - jak niże:
                                            • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 15:34
                                              Kolego, paru gości ze szturmówkami, którzy sami się organizują, a nie są organizowani przez państwo, to rzecz najzupełniej normalna. Podajesz niedorzeczne analogie i z igły robisz widły. Wypadałoby już w Twoim wieku przyjąć do wiadomości, iż w społeczeństwie znajdziesz każdy możliwy okaz światopoglądowy. No i nauczyć się tolerancji.
                                              • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 15:51

okaz

dobre określenie dfla troglodytów sterowanych i finansowanych zza granicy.

uspokoiłeś mnie.
                              • t_ete Re: Flagi 29.09.16, 18:49
                                xiazeluka napisała:

> Mła nie wie, kto z jego współpracowników jest pedałem, kto normalnym, a kto gus
                                > tuje w dziurach w płocie. Dewianci są jak dyrektor sowieckiej orkiestry, który
                                > z dumą się chwalił, że w ZSRS nie ma antysemityzmu, ponieważ połowa muzyków to
                                > Żydzi. Jego amerykański kolega stwierdził w odpowiedzi, że on niestety nie wie,
                                > ilu w jego orkiestrze jest Żydów.

To dobrze, ze nie interesuje Cie orientacja seksualna pracownikow - tak byc powinno. Ale skoro nazywasz ich 'dewiantami' ... to co staloby sie - gdybys sie dowiedzial, ze jeden z Twoich wieloletnich wspolpracownikow jest homoseksualista ? Mialoby to wplyw na wasze relacje w pracy ? Pozostalyby bez zmian ?

To nie homoseksualisci sa jak 'dyrektor sowieckiej orkiestry'. Wiele razy czytalam w necie podobne wypowiedzi. Autorami byli ludzie dumnie obnoszacy sie ze swoja homofobia, krytykujacy w czambul 'pedalow' acz nadmieniajacy, ze znaja jednego homoseksualiste i on jest OK bo sie 'nie obnosi' .... czyli zyje sobie w ukryciu.

Ja nie chcialabym, zeby ludzie zmuszeni byli ukrywac sie z tym, ze zyja w zwiazku 'chlopak-chlopak' czy 'dziewczyna-dziewczyna'. Chcialabym zeby nie musieli kryc sie z czulym gestem w miejscu publicznym. Chcialabym, zeby 'heteroseksualna wiekszosc' przyjmowala ich - jakimi sa, bez stygmatyzowania.

Dlatego - gdy widze marsz ONR, przechodzi mnie groza. Niczym sie nie roznia od blondwlosych mlodziencow z NSDAP, ktorzy rowniez kochali swoja ojczyzne, chcieli ja patriotycznie oczyscic z wszelkiego zla (a zlo to byli 'inni', 'obcy' itd), chcieli by byla wielka_silna_dumna, chcieli by wstala z 'poweimarskich kolan' ....

tete

• xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 23:26
                                  Jeśli ktoś współpracuje z Mła od lat, to znaczy, że jest osobą kompetentną. Jego fantazje erotyczne nie mają niczego do rzeczy.

Nikt normalny - poza ekshibicjonistami i zawodowymi zboczeńcami, zwanymi, tfu, g...ami - nie obnosi się ze swoja seksualnością. Ty, tete, opowiesz nam jakieś pikantne szczególiki ze swego życia intymnego czy też oboje zgodnie uważamy, że to niestosowne?

Nikt zboczeńców nie prześladuje i nie zmusza do życia w ukryciu.
                                  Pewnego razu jakiś TVN czy cuś takiego zrobił prowokację uliczną: dwóch obściskujących się dewiantów zaczepiało ludzi prosząc, aby im, splecionym w uścisku, zrobić zdjęcie. Nikt na zboków nie podniósł ręki, nikt ich nie zaatakował słownie, co najwyżej paru przechodniów skrzywiło się z obrzydzenia. Towarzyszka redaktorka Pieńkowska robiła co mogła, by dowieść chomowobii Polaków, lecz materiał był miażdżący - pedałom się krzywda nie działa, a usiłowania zrobienia z odrazy braku tolerancji były tak groteskowe, że nawet jej dyżurny rozmówca zmuszony był zakwestionować to pokraczne rozumowanie.

Tak więc nie bredź o biednych homosiach, zmuszanych przez ogół do konspiracji, ponieważ niczego takiego po prostu nie ma. Pederaści mają swoje organizacje, prasę, strony internetowe, kluby, imprezy itd. Bufetowa fundowała im nawet przez miesiące darmową reklamę na pl. Zbawiciela. Tu nie ma żadnego problemu.

Co do ONR - cepek był za sprytny, by odpowiedzieć na pytanie "Ile głosów zgarnęli narodowcy w ostatnich wyborach" tudzież "jaki jest ich wpływ na Twoje życie". A jak z Tobą? Też uciekniesz w rozkoszny infantylizm?
                                  • t_ete Re: Flagi 30.09.16, 18:25
                                    xiazeluka napisała:

> Jeśli ktoś współpracuje z Mła od lat, to znaczy, że jest osobą kompetentną. Jeg
                                    > o fantazje erotyczne nie mają niczego do rzeczy.
                                    > Nikt normalny - poza ekshibicjonistami i zawodowymi zboczeńcami, zwanymi, tfu,
                                    > g...ami - nie obnosi się ze swoja seksualnością.

Powiedz - Drogi Xiaze - czy zwazek mezczyzny z kobieta (wspolne mieszkanie, zycie, zakupy, kino, kolacja w knajpce - i inne, widoczne dla otoczenia - 'przejawy' wspolnego bytowania) - to sa 'fantazje erotyczne' ? Nie. Dla nikogo nie oznacza to - 'obnoszenia sie ze swoja seksualnoscia'. Nawet jesli owa para wymieni calusa na ulicy, obejmie sie itd. Nie obnosza sie, zyja po prostu. Akceptujemy to.

Nie rozumiem dlaczego para homoseksualna - zachowujaca sie j.w. - skarzona jest o 'obnoszenie sie' ze swoja seksualnoscia.

> Ty, tete, opowiesz nam jakieś
                                    > pikantne szczególiki ze swego życia intymnego czy też oboje zgodnie uważamy, że
                                    > to niestosowne?

A coz jest niestosownego w tym, ze para homoseksualistow stwierdzi ze sie kocha i chce razem mieszkac ? To niby ma byc pikantne ???
                                    Chyba tylko dla spoconych z wrazenia, ktorzy natychmiast zaczna sobie wyobrazac - co tez ta para wyczynia w sypialni. Tu jest - moim zdaniem - 'pies pogrzebany'. W tej goraczkowej wizualizacji.

> Nikt zboczeńców nie prześladuje i nie zmusza do życia w ukryciu.

Czyzby ?
                                    W srodowiskach malomiasteczkowych za 'lzejsze przewinienia' dostaje sie stempel.

> Pewnego razu jakiś TVN czy cuś takiego zrobił prowokację uliczną: dwóch obścisk
                                    > ujących się dewiantów zaczepiało ludzi prosząc, aby im, splecionym w uścisku, z
                                    > robić zdjęcie. Nikt na zboków nie podniósł ręki, nikt ich nie zaatakował słowni
                                    > e, co najwyżej paru przechodniów skrzywiło się z obrzydzenia. Towarzyszka redak
                                    > torka Pieńkowska robiła co mogła, by dowieść chomowobii Polaków, lecz materiał
                                    > był miażdżący - pedałom się krzywda nie działa, a usiłowania zrobienia z odrazy
                                    > braku tolerancji były tak groteskowe, że nawet jej dyżurny rozmówca zmuszony b
                                    > ył zakwestionować to pokraczne rozumowanie.

Pewnie w Warszawie to bylo smile
                                    >
                                    > Tak więc nie bredź o biednych homosiach, zmuszanych przez ogół do konspiracji,
                                    > ponieważ niczego takiego po prostu nie ma. Pederaści mają swoje organizacje, pr
                                    > asę, strony internetowe, kluby, imprezy itd. Bufetowa fundowała im nawet przez
                                    > miesiące darmową reklamę na pl. Zbawiciela. Tu nie ma żadnego problemu.

Pacz pan. Wszystko maja. Lacznie z hektolitrami pomyj i pogardy.

> Co do ONR - cepek był za sprytny, by odpowiedzieć na pytanie "Ile głosów zgarnę
                                    > li narodowcy w ostatnich wyborach" tudzież "jaki jest ich wpływ na Twoje życie"
                                    > . A jak z Tobą? Też uciekniesz w rozkoszny infantylizm?

Kukiz na swoich listach wprowadzil do Sejmu narodowcow, chyba kilka osob. Rzecz jednak w tym, ze dla sporej grupy poslow w Sejmie - ONR-owcy sa wzorcem patriotyzmu. I to jest niepokojace.

tete
                                    • benek231 Re: Flagi 30.09.16, 21:22
                                      t_ete napisała:
                                      Ja nie chcialabym, zeby ludzie zmuszeni byli ukrywac sie z tym, ze zyja w zwiazku 'chlopak-chlopak' czy 'dziewczyna-dziewczyna'. Chcialabym zeby nie musieli kryc sie z czulym gestem w miejscu publicznym. Chcialabym, zeby 'heteroseksualna wiekszosc' przyjmowala ich - jakimi sa, bez stygmatyzowania.
                                      **
                                      Tez tak uwazam - od bardzo dawna.

Co do hitlerka Kretyna to on teraz usiluje przypudrowac te swoja ponura neo-nazistowska morde, oraz szczerzyc sie do Ciebie nowa argumentacja na rzecz tego samego celu.
                                      Przeciez jego, poglady skrajnie wrogie bomoseksualistom, nie sa zadna tajemnica na tym forum. Na co wiec liczy hitlerek Kretyn - na powszechna amnezje?
                                      Nie bardzo rozumiem wiec, dlaczego akurat az tak wspanialy okaz bigota usilujesz przekonac do wlasnych racji - czy moze nie usilujesz?
                                      • t_ete Re: Flagi 30.09.16, 23:19
                                        benek231 napisał:

> Nie bardzo rozumiem wiec, dlaczego akurat az tak wspanialy okaz bigota usilujes
                                        > z przekonac do wlasnych racji - czy moze nie usilujesz?

Benku, zaczelam pisac w watku Cepka - bo gdy widze maszerujacy ONR - mam jak najgorsze skojarzenia. Nie pojmuje jak mozna lekcewazyc to ponure 'zjawisko'.

A stale obecny w argumentacji niektorych dyskutantow - temat 'homo' ... ? Hmm, zastanawiam sie. Strasznie musi uwierac - skoro ciagle nawraca. Ale dlaczego tak uwiera ?

Co do proby przekonywania ? Oj nie, Xiecia przekonac nie probuje. Zirytowal mnie swoim wpisem - wiec zareagowalam. I tyle.

tete
                                      • xiazeluka Re: Flagi 01.10.16, 19:41
                                        A propos, Kretynie52 - nazywanie katoli hitlerkami jest pozbawione sensu, ponieważ hitlerowcy byli antykatolikami szczególnie, i antyreligiantami ogólnie. W szkole podstawowej, zamiast się uczyć, oglądałeś pod pulpitem czasopisma ze zdjęciami muskularnych Murzynów. Z braku Murzynów zaczepiałeś księży, miłości od nich nie zaznając. Ta trauma jest praprzyczyną Twojego antyklerykalnego świra oraz braku podstawoewej wiedzy.
                                    • xiazeluka Re: Flagi 01.10.16, 19:57
                                      Obnoszenie swojej seksualności jest domeną zboczeńców - normalne pary nie uczestniczą w sexparadenmarschach, których przewodnim motywem jest właśnie sposób penetracji. To są sprawy intymne, o których po prostu się publicznie nie opowiada. Dewianci postępują odwrotnie - seksualizm jest ich znakiem rozpoznawczym, postulatem i ideologią. Wprowadzanie członka do odbytu uznają za uzasadnienie domagania się specjalnych praw. Czy zoofile organizują parady i żądają przywilejów? Nie, żyją w ukryciu. Czyżby byli dyskryminowani? Pochylisz się z troską nad ich losem?

W środowiskach zamkniętych, małomiasteczkowych, można podpaść za cokolwiek: pijaństwo, uczciwość, ciążę w nieodpowiednim wieku lub bez partnera, spożywanie kiełków sushi zamiast schabowego etc. Pedalstwo jest jedną z takich stygmatyzujących okoliczności, jedną z wielu.

Nie jest prawdą, że zboczeńcy są oblewani hektolitrami pomyj i pogardy. Prawdą jest, że budzą obrzydzenie, a ich ofensywne zagrywki wzbudzają opór wśród normalnych ludzi. Pedałem Mła nie gardzi, pedała Mła się brzydzi.

"kilka osób, narodowców". To rzeczywiście niepokojące - Kaczyński jest na każde ich skinienie.

Wy oboje nie widzicie, że się w ten sposób kompromitujecie? W obecnym sejmie znajdzie się ze dwóch korwinistów - niepokoicie się, że za chwilę zamienią Generalne Gubernatorstwo w monarchię?
    • ada08 Re: Flagi 28.09.16, 12:01
      cepekolodziej napisał:

>
      > Dwie migawki. Łysi maszerują z zielonymi flagami ONRu. Ręka (prawa, rzecz jasna
      > ) dzierży miecz. Obok zielonych flagi biało-czerwone.
      >
      > Nagle, uświadamiam sobie - to nie mój kraj.

Chyba miało być to nie moja flaga.
      Znaczy - ta zielona, I suppose.
      a.

• cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 12:11

Nie - dokładnie: to nie mój kraj.

Bo tam - połączenie tej zielonej z biało-czerwoną.

Jako symbol kraju. Jakiegoś innego, jakiejś innej Polski. Obcej mi, nie mojej.
        • wikul Re: Flagi 28.09.16, 12:32
          cepekolodziej napisał:

> Nie - dokładnie: to nie mój kraj.

Narodowa Duma Ci się nie podoba?
          • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 12:38

Nie - jeśli jest sterowana. Jednakowość flag i drzewców wskazuje na pieniądze. Skąd? Od kogo?
    • kalllka Re: Flagi 28.09.16, 12:49
      Wyglada na to,ze ONR-owce to jakaś włoszczyzna.
      • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 13:31

> włoszczyzna.

Szkoda, że buraki nie są zielone. Byłoby akurat.
    • ada08 Re: Flagi 28.09.16, 13:38
      cepekolodziej napisał:

>
      > Dziś w TV, w zw...

Nie chcę być gburowata, ale jednak spytam: Może za dużo wiadomości w TV oglądasz?!
      Po co?!
      Wiadomości w TVP obecnie nie dają się oglądać.
      Wiadomości w TVN24 nigdy się nie dały.
      Po co sie katować?
      Wyłącz TV albo, jeśli musisz, oglądaj TV obcojęzyczne. Przecież znasz języki.
      To taka ulga! smile
      a.

• monalisa2016 Re: Flagi 28.09.16, 13:43
        ada08 napisała:

> Wyłącz TV albo, jeśli musisz, oglądaj TV obcojęzyczne. Przecież znasz języki.
        > To taka ulga! smile
        > a.
        ><<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Jakie obcojęzyczne? Przecież to też tuby propagandy na jeden i ten sam wzór i te same polecenie.

• cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 14:12
          > ten sam wzór i te same polecenie

Niekoniecznie. Nie wszędzie jest u władzy ugrupowanie, które uważa za swój dziejowy obowiązek oczyszczenia/oczyszczania państwa, zgodnie z własną definicją czystości (i brudu).
      • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 14:05

Nie, nie oglądam za dużo. Tyle ile trzeba, podług moich standardów.

I tu nie chodzi o to, czy polsko- czy obcojęzyczne.

Chodzi o niechęć państwa do zajmowania się typami spopod-zielonej, którzy dewastują stare żydowskie groby, hajlują i wyciągają ramiona w tzw. rzymskim geście.

O wzorce ojczyzny i patriotyzmu, które propagują.
        • oleg3 Re: Flagi 28.09.16, 14:25
          > którzy dewastują stare żydowskie groby, hajlują i wyciągają ramiona w tzw. rzymskim geście

Podasz jakieś jakieś dowody czy p.ierdolamento?
          • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 14:37

Tu moje p.ierdolamento:

pl.wikipedia.org/wiki/Ob%C3%B3z_Narodowo-Radykalny_(po_1993)

en.wikipedia.org/wiki/National_Radical_Camp_(1993)

pl.wikipedia.org/wiki/Falanga_(symbol)

x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_88t9c9Jrz7cEeaadpz0O63S1YvtkFDql.jpg

de.wikipedia.org/wiki/Nationalradikales_Lager_(1993)
            • oleg3 Re: Flagi 28.09.16, 14:42
              Masz jakieś źródło poza wikipedią profesorze?
              • oleg3 Re: Flagi 28.09.16, 14:46
                Załóżmy, że przepiszę RAZ-a do wikipedii
                dorzeczy.pl/id,10997/Getto-Zandbergowszczyzny.html

Niech mi jakiś zandbergowiec spróbuje znaleźć zdjęcie któregokolwiek z narodowców ze swastyką albo „salutem rzymskim”! Nie te w kółko kolportowane zdjęcia jakichś skinheadów z początków lat 90-ych, którzy sobie napisali „ONR” przy celownikach zapewne nic o tej nazwie nie wiedząc, poza tym, że jest znienawidzona przez ludzi, których oni nienawidzą - jakieś zdjęcia rozpoznawalnego, czynnego dziś działacza narodowego, najlepiej pełniącego funkcję porównywalna z Zandbergiem.
              • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 14:54

Nie. nie mam niczego. co dokumetowałoby, że to zwyczajnie patriotyczne niewiniątka.

Różne zdjęcia dokumentujące dziwne gesty - to oczywiście fotomontaże.

natemat.pl/38605,onr-traci-politycznie-poprawna-maske-za-to-ze-czesto-krzewicielami-antypolonizmu-sa-zydzi-nie-ponosimy-winy

lukrecjasugar.files.wordpress.com/2012/04/onr-antysemicki.png
                • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 14:57

kierunki.info.pl/2016/04/oswiadczenie-w-sprawie-medialnej-nagonki-i-kalumnii-wylewanych-na-onr-przez-rpo-i-po/

Wiecej nie szukam, z prostej przyczyny - mam Holocherów i Krejtkranców, i ich wyobrażenia o Echt-polskości w d.upie.
                • oleg3 Re: Flagi 28.09.16, 15:04
                  Masz profesorze do udowonienia
                  > dewastują stare żydowskie groby
                  > hajlują i wyciągają ramiona w tzw. rzymskim geście.

Z tym drugim nie za bardzo ci wychodzi, to może zajmij się dewastowaniem starych żydowskich cmentarzy przez ONR.

ONR to nie moja bajka, ale nie lubię p.ierdolamento.
                  • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 15:20

Tak, masz rację.

Nie dewastują, nie opatrują słowem JUDE; widziałem zdjęcia wyników, nie sprawców, czyli - przekazuję p.ierdolamento.

Niewybaczalne.

Ale i ciekawe.

Dlaczego brak fotomontażu - ukazującego dewastatora, znaki przynależności i "rzymski salut" przy robocie na żydowskim cmentarzu?

Zaniedbanie ze strony wrogów narodowej myśli?
                    • oleg3 Re: Flagi 28.09.16, 15:25
                      p.ierdolamento profesorze.
                      • cepekolodziej Re: Flagi 28.09.16, 15:30
                        I o to chodzi.

Nareszcie się zgadzamy. I to chyba nie jedyna sprawa, w której mamy wspólne zdanie?
                        Przychodzi mi na myśl Eu Puchar i kondycja Legii.

A tu na ścianie jednego z bloków w blokowisku, w którym mieszkam, ogromne malowidło przedstawiające narodową chwałę Legii. Jakieś 10 na 30 m.

smile
                    • wikul ONR: pałkarze narodowo-radykalni 28.09.16, 16:47
                      ... Nie wstydzili się przymusu ani przemocy. Przeciwnie, uważali je za konieczny element "przełomu narodowego", który chcieli przeprowadzić w Polsce. Na ich demonstracjach i zadymach w ruch szły pałki z nabitymi żyletkami, kastety i pięści. Żydów bili na uczelniach, na ulicach, przed sklepami. Bili się także między sobą - np. 29 września 1937 r. zbiry wynajęte przez ONR ABC tak pobiły łomami Wojciecha Wasiutyńskiego, jednego z przywódców Falangi, że ten z pękniętą czaszką wylądował na kilka miesięcy w szpitalu. Podobno Piasecki planował, by w odwecie zabić szefów ABC. ...

wyborcza.pl/alehistoria/1,121681,20404719,onr-palkarze-narodowo-radykalni-rozmowa.html
                      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/krynica-prymas-polski-potepil-nacjonalizm,674659.html
                      wpolityce.pl/polityka/273202-list-do-patriotow-ten-kto-pali-kukly-albo-niszczy-mury-antysemickimi-napisami-nie-moze-byc-uwazany-za-patriote

Krok po kroku, krok po kroku ... Na razie odwołują się do poprzedników. A w międzyczasie sposobią się paląc kukły i lekceważąc głosy rozsądku.
                      • cepekolodziej Piłkarze pałkarze 28.09.16, 17:27

Legia w dół, na dno.

Czy w związku z tym środowiska patryjotycznych łysych aktywistów podejmą energiczniejsze niż dotąd działania?

Czy może raczej osłabną?
                      • oleg3 Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 28.09.16, 17:59
                        Wikul słyszałeś może o Organizacji Bojowej PPS?
                        Tak się składa, że w latach 30-tych wszystkie partie miały swoich bojówkarzy i każda demonstracja oznaczała bitwę.
                        • cepekolodziej Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 28.09.16, 18:41

Myślisz, pułkowniku, że da się te bojówki porównać?

Mój ojciec zaczął przed wojną studia w Wilnie, widział "mieczykowców" w robocie. Trochę opowiadał. Raczej mało pochlebne obrazy.
                          • oleg3 Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 29.09.16, 08:29
                            > Myślisz, pułkowniku, że da się te bojówki porównać?
                            Sądzę majorze, że warto próbować.
                            culture.pl/pl/dzielo/jerzy-rawicz-doktor-lokietek-i-tata-tasiemka-dzieje-gangu
                            • cepekolodziej Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 29.09.16, 09:03
                              Dzięki, pułkowniku, za ten materiał. Książki nie będę szukać, ale może się trafi - jakoś bez-pieniężnie.
                        • wikul Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 28.09.16, 20:25
                          oleg3 napisał:

> Wikul słyszałeś może o Organizacji Bojowej PPS?
                          > Tak się składa, że w latach 30-tych wszystkie partie miały swoich bojówkarzy i
                          > każda demonstracja oznaczała bitwę.

Jak będzie wątek o PPS to będę się oburzał. W tym wątku to wygląda jak : ... a u was biją Murzynów ...
                          Przedwojenny ONR (zdaniem historyków ) kompletnie się skompromitował a współczesny powołuje się na te tradycje.
                          • oleg3 Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 29.09.16, 09:02
                            Podziwiam twoją błyskotliwą inteligencję.

Odpowiedzieć
                            > W tym wątku to wygląda jak : ... a u was biją Murzynów ...
                            na
                            > Tak się składa, że w latach 30-tych wszystkie partie miały swoich bojówkarzy i każda demonstracja
                            > oznaczała bitwę.
                            potrafi tylko tęga głowa.
                            • cepekolodziej Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 29.09.16, 09:05

Wikul ma rację.
                              • oleg3 Re: ONR: pałkarze narodowo-radykalni 29.09.16, 09:12
                                cepekolodziej napisał:

> Wikul ma rację.

Oczywiście majorze. Ma rację tak jak wy, bo przecież nieważna jest metodologia, tylko sprawa. Rozpatrywanie działalności ONR na tle epoki to ... a u was biją Murzynów ... .
                    • oleg3 Re: Flagi 29.09.16, 12:54
                      cepekolodziej napisał:

> Tak, masz rację.
                      > Nie dewastują, nie opatrują słowem JUDE; widziałem zdjęcia wyników, nie sprawców,
                      > czyli - przekazuję p.ierdolamento.

W innym wątku pewien krytycznie myślący forumowicz napisał:

Cytat
                      No tak - ród Rotszyldów.

I to by było na tyle. Wystarczająco -
                      • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 13:21
                        Coś Ci nie pasuje?

No przecież rzecz jest jasna.

KOD sterowany i finansowany przez "żydowskiego bankiera" (cytuję z Kukizem) Sorosa. Tenże "żydowski bankier" pracuje wg różnych 'źródeł' internetowych na rzecz bankierskiego (zagarniającego władzę nad światem) amerykańskiego odgałęzienia rodu Rotszyldów (Rothschild family).

en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family#/media/File:Great_coat_of_arms_of_Rothschild_family.svg
                        • oleg3 Re: Flagi 29.09.16, 13:29
                          cepekolodziej napisał:

> Coś Ci nie pasuje?

Wszystko pasuje.
                          Jeden cepek stosuje prawidłowo schemat logiczny, a drugi z nożem w garści broni durnowatego wnioskowania. Podobno ten cepek był naukowcem. Ja w to nie wierzę. Był i jest artystą słowa i nie obowiązują go ograniczenia logiczne.
                          • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 13:45
                            Drogi pułkowniku,

nic nie rozumiem. Idę po wódkę. Bez niej nie razbieriosz.
                            • oleg3 Re: Flagi 29.09.16, 13:48
                              Rozumiesz majorze.
                              Życzę dobrej zabawy.
                              • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 13:55

Qrde, ja naprawdę nie rozumiem.
                                • oleg3 Re: Flagi 29.09.16, 14:04
                                  Pomogę wam majorze.

Po nadmiernym spożyciu tej wódeczki trochę pokimaliście. Patrzycie przez okno, a tam woda na jezdni. Qu..., przespałem deszcz - stawiacie odważną diagnozę. Nic z tego - ktoś sprzątał miasto i polał jezdnię wodą z beczkowozu.
                                  • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 14:09

smile

Ale i tak nie rozumiem.
                                    • oleg3 Re: Flagi 29.09.16, 14:30
                                      > Ale i tak nie rozumiem.

Wnioskowanie redukcyjne z następstwa racji: skoro jest mokro na jezdni to musiał padać deszcz. Nazywane również wnioskowaniem ze skutku o przyczynach lub wnioskowaniem a posteriori. Jest wnioskowaniem zawodnym jak każde wnioskowanie redukcyjne.

Cytat
                                      Nie dewastują, nie opatrują słowem JUDE; widziałem zdjęcia wyników, nie sprawców, czyli - przekazuję p.ierdolamento.

Zrobię dopisek dla Wikula coby się biedak mógł włączyć.
                                      Z faktu, że widziałeś zdjęcia (zakładamy - prawdziwe) zdewastowanych grobów nie wynika, że dewastacji dokonali ONR-owcy.
    • qwardian Re: Flagi 29.09.16, 09:06

> Nagle, uświadamiam sobie - to nie mój kraj.

Klawiatura zniesie każdą kombinację kliknięć palcami. Ja to robiłem wiele razy stopami nóg, bez słowa przenosząc się w kolejne miejsca. Zdarte walizki, zelówki butów i wydeptane szlaki kolego, wszystko poza tym jest bujną wyobraźnią...
      • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 09:35
        > w kolejne miejsca

Podobnie, podobnie.

No dobra. No nie wiem, dlaczego. Ale widok łysych bykoli wywrzaskująco demonstrujących przywiązanie do narodowych wartości i narodowościowej czystości --
        • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 09:59
          A pedały nie. Ciekawe.
          • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 10:28

K-aż. j. mać --
            • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 13:59
              "Czy pedały wywrzaskują narodowe hasła? Czy pedały twierdzą, że są posiadaczami normy re narodowościowa czystość?"

Pedały wywrzaskują inne hasła. Dlaczego nie stawiasz tu znaku równości?

"Sam mam narodowościowy misz-masz. Stąd uczulenie. "

Nie można było tak od razu, mieszańcu?

Mła kiedyś napisał tekst o Polakach, leczących z urojeń takich jak Ty:

predatorxl.salon24.pl/154800,my-polacy
              • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 14:12
                > Pedały wywrzaskują inne hasła. Dlaczego nie stawiasz tu znaku równości?

Nie stawiam. Równe jest wywrzaskiwanie. Rzecz zewnętrzna.

Treść haseł diametralnie różna. Nie ma znaku równości.
                • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 14:44
                  Treść jest różna z przyczyn oczywistych, niemniej jedne i drugie są ofensywne, a więc równe. Nie wspominając o zgorszeniu wywoływanym przez dewiantów.

Wypieranie to Kolegi cecha wrodzona czy nabyta jednostka chorobowa?
                  • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 15:16

Ofensywne?

Hasła dewiantów tyle mnie obchodzą co guano peruviano. I o tym już tu napisałem.

Hasła pożal sie Panie Boże narodowców obchodzą. Dlaczego? Dlatego, że mnie wykluczają.
                    • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 15:49
                      Chłopcze, ile Ty masz lat? Na której planecie spędziłeś ostatnią dekadę?

Hasła narodowców Cię wykluczają. Powiedzmy. I co z tego? Narodowcy rządzą Polską, decydują o Twoim życiu? Mają na to życie choćby minimalny wpływ? Ile głosów zdobyli w ostatnich wyborach? Puknij się w głowę - histeryzujesz bez powodu, lamentujesz, jakby jakaś krzywda Ci się działa.
                      • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 15:53

Błaszczak: to margines marginesu.

(Ale trzeba zważać na KOD i jego rozróbo-twórcze bojówki. )
                        • xiazeluka Re: Flagi 29.09.16, 23:27
                          Możesz odejść.
                          • cepekolodziej Re: Flagi 29.09.16, 23:35
                            Dziękuję,

odchodzę. I nawet nie będę mówił, dlaczego.

A zresztą: nuda.
        • t_ete Re: Flagi 29.09.16, 18:55
          cepekolodziej napisał:

> No dobra. No nie wiem, dlaczego. Ale widok łysych bykoli wywrzaskująco demonstr
          > ujących przywiązanie do narodowych wartości i narodowościowej czystości --
    • cepekolodziej Re: Flagi 30.09.16, 14:00

Wygląda na to, że nie jestem sam:

www.newsweek.pl/polska/rasizm-mamy-fale-nienawisci-bez-precedensu-w-polsce,artykuly,397879,1.html?src=HP_Section_1
      • oleg3 Re: Flagi 30.09.16, 14:09
        Nie jesteś sam. Masz fobię!
        • cepekolodziej Re: Flagi 30.09.16, 14:54

Mam, qrde ---

na białą rękę z mieczem na zielonym tle.
          • oleg3 Re: Flagi 30.09.16, 15:03
            Nie. Masz problem z identyfikacją. Mnie zupełnie nie ruszają łyse pały i czystość krwi.

QÓRWA

Naród jest wspólnotą kultury, nie krwi. Chyba nie masz co do tego wątpliwości. Co nas mogą obchodzić prymitywy, którym się wydaje, że istnieje "polska krew"?
            • cepekolodziej Re: Flagi 30.09.16, 15:07

> się wydaje, że istnieje "polska krew"

od "się wydawania" do twardego przekonania krótka droga. A potem, jeszcze krótsza, do działania. Realizacji przekonania.
              • oleg3 Re: Flagi 30.09.16, 15:16
                Drogi Cepku,

nie zawracaj sobie głowy debilami. To, że jakiś tam twój dziadek czy babka nie był/a Polakiem/Polką ma teraz ZEROWE znaczenie. A jak dziadek byłby Murzynem? A 2-ch dziadków? Niczego by to nie zmieniło. Jesteś Polakiem i to cennym, bo wnosisz coś niestereoptypowego.

Tak majorze

Pułkownik Oleg
                • andrzejg Re: Flagi 30.09.16, 15:19
                  Cepek w swoich obawach ma rację.
                  Jeżeli mamy nie przejmować się łysymi pałami, to dlaczego przejmujemy się imigrantami?
                  • oleg3 Re: Flagi 30.09.16, 15:40
                    andrzejg napisał:

> Cepek w swoich obawach ma rację.
                    > Jeżeli mamy nie przejmować się łysymi pałami, to dlaczego przejmujemy się imigrantami?

Rozmawiamy racjonalnie Andrzeju? Pytam tak na wszelki wypadek.
                    Proponujesz rozważania dotyczące przyszłości. Dziś, Andrzeju, nikt nie może mieć racji głosząc tezy odnoszące się do przyszłości. Może mieć lepsze czy gorsze argumenty głosząc wizję przyszłości. A cepek jest chory na przeszłość. Ktoś go bardzo zranił. To czy będziemy mordować muzułmanów czy ich herzlich willkommen w żaden sposób nie ukoi zranionego serca cepka.
                    • cepekolodziej Odlot i zakończenie 30.09.16, 20:30

w niskim locie żurawie
                      trzy przelotne cienie
                      na rozkołysanej trawie
                    • andrzejg Re: Flagi 01.10.16, 03:58
                      Nie sądzę, aby cepek pisał o przeszłości. On pisze o tu i teraz, a że hajlowanie kojarzy mu się z jednym, to mu się nie dziwię. Przecież Ty Fuhrera kojarzyłeś tez jednoznacznie. Każdy z nas , jako członek społeczeństwa' ma bagaż doświadczeń. Nasze pokolenie wychowane w atmosferze wspomnień o tamtych tragicznych wydarzeniach. Następne pokolenia już nie czuły tej atmosfery i odradzanie się ruchów faszystowskich budzi obawy. Jak widzę nie tylko moje.

W związku z tym postawione pytanie jest jak najbardziej zasadne i nie chodzi o samych imigrantów, czy "łyse pały".

Jeżeli nie obawiamy się jednych, to dlaczego obawiamy się drugich?
                      Koniec końców to czeka nas - "jak go nie pałą to dzidą".
                      • cepekolodziej Re: Flagi 01.10.16, 07:17

Zobaczymy za 42 dni. 11 listopada.

Będą przebieranki. Łysonie za wyklętych. Właściciele rozsianych po całym kraju sklepików z "odzieżą patriotyczną" już teraz zacierają ręce.

Produkcja kwitnie. Wzornictwo z trzema kolorystycznymi dominantami: czernią, bielą i czerwienią.

Będą zyski.
                        • cepekolodziej Re: Flagi 01.10.16, 09:52

Zapomniałem. Błąd.

Będą też przebieranki - na łysych powstańców.

I tu - jest nisza, której, jak dotąd, nikt nie wypełnił: odzież patriotyczna dla dzieci. Wzór: Mały Powstaniec.

Składniki: wielka esesmańska panterka, w barwach ochronnych, spodnie (aby nie dżinsowe!), buty z cholewami - cholewy koniecznie pomarszczone - pas i hełm przyozdobiony biało-czerwoną wstęgą z symbolem PW.

Będą zyski.

allegro.pl/magnes-na-lodowke-polska-warszawa-maly-powstaniec-i6322462507.html?reco_id=cbac6921-87ab-11e6-86bd-56847afe9799&ars_rule_id=201
                          • t_ete posciel 'powstancza' 01.10.16, 15:03
                            cepekolodziej napisał:

> I tu - jest nisza, której, jak dotąd, nikt nie wypełnił: odzież patriotyczna dl
                            > a dzieci. Wzór: Mały Powstaniec.

Posciel juz od dawna jest dostepna ...

imperium.sklep.pl/glowna/101-posciel-hold.html
                            W moim odczuciu to zadanie dla psychiatry. Co trzeba miec w glowie - zeby 'umacniac' swoj patriotyzm - spiac na 'ruinach Warszawy' i symbolach powstanczych .... sad

tete
                            • t_ete Re: posciel 'powstancza' 01.10.16, 15:20
                              nie dopisalam : na zalinkowanej stronie jest tego wiecej. Odziez, kubki, zapalniczki, szaliki, chusty (do maskowania twarzy) itd. Jak mantra pojawia sie haslo 'Wielka Polska' lub kuriozalne dosc 'Poszerzamy Imperium'. Domyslam sie kto tam kupuje ....

Jest sporo takich internetowych sklepow (sa tez stacjonarne).

tete
                              • cepekolodziej Re: posciel 'powstancza' 01.10.16, 15:25

Patryjotyczna nisza rynkowa.

Są łyse bykole? Są i bejzbole.
                            • cepekolodziej Re: posciel 'powstancza' 01.10.16, 15:20

Tego jeszcze nie widziałem.

Są już bejzbole z Małym Powstańcem

www.fpiec.pl/uploads/media_items/powstanieccc.900.506.s.jpg

lh3.googleusercontent.com/-BBzIk1g6cms/V7CgP6jVbGI/AAAAAAAACGg/5EOc-Zd3DH0yRqPpIVvqVYMIukrU0jo8w/w640-h400-p-k/patriotyczne%2Bbejsbole.png

img.joemonster.org/mg/albums/new/160907/05duma_rodziny.png

i kolekcje samorozpoznawcze:

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20094446,bog-bluza-ojczyzna-skad-wziela-sie-moda-na-patriotyczna-odziez.html
                          • wikul Samoświadomość narodowca 01.10.16, 18:42
                            cepekolodziej napisał:

> Zapomniałem. Błąd.

> Będą też przebieranki - na łysych powstańców.

A propos.

https://pbs.twimg.com/media/ChyDQAoUgAA4vKk.jpg
                            • cepekolodziej Re: Samoświadomość narodowca 01.10.16, 19:37

Eeeeee - to chyba prowokacja?
                              • wikul Re: Samoświadomość narodowca 01.10.16, 19:42
                                cepekolodziej napisał:

> Eeeeee - to chyba prowokacja?

Nie wiem, wygląda na prawdziwe. A wiedza i świadomość narodowa ludzi tego pokroju była sprawdzana przez dziennikarzy z opłakanymi skutkami.
                  • qwardian Re: Flagi 30.09.16, 20:40

andrzejg napisał:

> Jeżeli mamy nie przejmować się łysymi pałami, to dlaczego przejmujemy się imigr
                    > antami?

Łyse tubylce są straszakiem na obcych, a ja jestem tubylcem...
    • cepekolodziej Re: Flagi 01.10.16, 15:33
      Powiedziano mi (więc tylko słyszałem, nie widziałem na własne oczy), że wśród łysoli zdarza się homo-sex.

Taki bardzo męski.

Zrobiono kiedyś o tym film. Dawno temu, nie pamiętam tytułu. Może te insynuacje to tylko cytaty z owego filmu?

Kto wie?
    • cepekolodziej Re: Flagi 06.10.16, 09:14
      Justyna H. [szefowa dolnośląskiego ONR] ... do ok. 4 tys. osób mówiła przez megafon: - Oni uważają, że białe kobiety niemuzułmańskie trzeba gwałcić. Biała Europa zmierza ku upadkowi. Rządzą nami żydowscy imperialiści, a przybysze wyrżną nas wszystkich w pień. Nie pozwolimy, by islamskie ścierwo zniszczyło naród polski!

wyborcza.pl/1,75398,20796010,prokuratura-cofa-sie-przed-onr-proces-za-islamskie-scierwo.html?disableRedirects=true
      • cepekolodziej Re: Flagi 06.10.16, 14:28

Mówienie o „islamskim ścierwie” i „żydowskich imperialistach” nie jest - zdaniem prokuratury - przestępstwem

www.newsweek.pl/polska/ksiadz-jacek-miedlar-i-onr-prokuratura-znowu-umarza-sprawe-nienawisci,artykuly,397781,1.html?src=HP_Section_1
        • oleg3 Między nami (nie)prawnikami 06.10.16, 14:43
          Cytaty za Newsweek

(1) „rządzą nasi żydowscy imperialiści, a przybysze wyrżną nas wszystkich w pień”
          (2) „Nie pozwolimy, by islamskie ścierwo zniszczyło naród polski!”
          (3) ks. Międlar mówił, że narodowo-katolicki radykalizm jest „chemioterapią dla ogarniętej nowotworem złośliwym Polski”. Chorobą trawiącą Polskę ma być oczywiście polityczna poprawność, tolerancja, laicyzm, zachodnie wartości, które mają zniewalać współczesną Polskę i Polaków. „Zero tolerancji dla tego nowotworu. Ten nowotwór wymaga chemioterapii (…) i tą chemioterapią jest bezkompromisowy narodowo-katolicki radykalizm” -

Dalej to jakieś historyczne tło ( nie czytałem) nie wiążące się z clou sprawy.

Moim zdaniem tylko użycie określenia "islamskie ścierwo" może razić uczucia estetyczne i polskie prawo. Nie znam kontekstu użycia tego bardzo wojowniczego i chamskiego sformułowania, które jest moim zdaniem niedopuszczalne, bo razi naszych rodaków wyznających islam i sporo narodowych bohaterów. Ale ipozostałe cytowane wypowiedzi są OK, nawet jeżeli są głupie. Głupota nie jest przestępstwem!
        • wikul Takie decyzje możliwe ... 06.10.16, 14:44
          ... tylko w sytuacji gdy prokuratorzy wyczuwają nieformalną przychylność dla tych decyzji ze strony zwierzchników. Gdy prokuratorem generalnym i na niższych szczeblach są ludzie pokroju Ziobry.
          • wikul Prokuratura ONR się nie naraża 06.10.16, 15:01
            Polecenie przyszło z samej góry?

Proces szefowej dolnośląskiego ONR, który dzisiaj miał się rozpocząć, został odroczony. Powód? Prokuratura już nie jest pewna, czy Justyna H., mówiąc m.in. o "islamskim ścierwie", popełniła przestępstwo. - Polecenie przyszło z samej góry - usłyszeliśmy nieoficjalnie w prokuraturze ...

wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,20795800,prokuratura-onr-sie-nie-naraza-polecenie-przyszlo-z-samej-gory.html#ixzz4MJG8Peyd
    • cepekolodziej Wieprzowe flagi 07.10.16, 10:31

Wczoraj manifa w GB. Czy to ONR zaszczepia tam nowe formy międzykulturowego dialogu?

www.wprost.pl/zycie/10026051/Pijani-Polacy-rzucali-bekonem-w-wiernych-w-meczecie-To-zbrodnia-nienawisci.html
      • t_ete Re: Wieprzowe flagi 07.10.16, 10:57
        cepekolodziej napisał:

>
        > Wczoraj manifa w GB. Czy to ONR zaszczepia tam nowe formy międzykulturow
        > ego dialogu?

Nie sadze, ze 'zaszczepia', ONR 'specyficzna prostota przekazu' - przyciaga takie typy. I nie tylko ONR w Polsce. W wielu krajach sa organizacje zasilane przez slabe umysly poszukujace prostych rozwiazan. Dialog jest trudny i zmudny. To zdecydowanie - nie dla nich.

tete
        • cepekolodziej Re: Wieprzowe flagi 07.10.16, 11:35

Czytelne jest poniżające obniżanie rangi manifestacji - choć robili to, co robili, kierowani pobudkami czysto ideologicznymi - twierdzi się, że robili to po pijanemu.

Typowa manipulacja.
          • cepekolodziej Re: Wieprzowe flagi 07.10.16, 11:41

TU nazwiska i podobizny gierojów:

www.mirror.co.uk/news/uk-news/men-pelt-worshippers-mosque-bacon-8984499
      • oleg3 Re: Wieprzowe flagi 07.10.16, 12:54
        ONR wśród francuskich homoseksualistów

www.youtube.com/watch?v=Y3uIGJbOSIM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka