Dodaj do ulubionych

Prareferendum unijne na tym forum

IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.02, 16:28
Jest to kontynuacja wątku pt. "pomóżmy Frasyniukowi" (może rzeczywiście niezbyt
szczęśliwy tytuł)

W skrócie robimy nasze forumowe niby-referendum na temat : czy jesteś za
wejściem Polski do UE?

Do tej pory (na w/w wątku) głosowało 14 osób.
Wyniki wstepne:

za wejściem: 3 osoby (ca. 21 %) tzn. Andrzej G., Borsuk i Tyu.
przeciwko: 11 osóbsadca. 79 %) tzn. Biały, #, Jacek, Pollak, Vito, janusz 2,
nurni, galba, Siedem, Adams i Emilian.

W/w serdecznie dziękuję, a resztę zachęcam do udziału.
Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: 217.67.196.* 18.04.02, 16:33
      Gość portalu: Białe napisał(a):

> W skrócie robimy nasze forumowe niby-referendum na temat : czy jesteś za
      > wejściem Polski do UE?
      >
      > Do tej pory (na w/w wątku) głosowało 14 osób.
      > Wyniki wstepne:
      >
      > za wejściem: 3 osoby (ca. 21 %) tzn. Andrzej G., Borsuk i Tyu.
      > przeciwko: 11 osóbsadca. 79 %) tzn. Biały, #, Jacek, Pollak, Vito, janusz 2,
      > nurni, galba, Siedem, Adams i Emilian.

Z przyjemnością podbijam do 80% - trzymajmy się z dala od Mumii.
    • Gość: doku Za IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 17:20
    • perla! przeciw 18.04.02, 17:22
      • Gość: # Re: przeciw czy za IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.04.02, 17:26
        Moze by tak choc rok na probe?
        Chcialabym a boje sie

Basia39
        • Gość: nurni obawiam się że to niemożliwe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 17:35
          Gość portalu: # napisał(a):

> Moze by tak choc rok na probe?
          > Chcialabym a boje sie
          >
          > Basia39

będzie tak jak przy okazji konstytucji
          łatwiej wejść niż wyjść,za późno będzie
          wpadniemy jak śliwka w gówno

nurni

• sceptyk Re: Prareferendum unijne na tym forum 18.04.02, 17:36
      Ja to wlasciwie jestem za.

niesceptyk w kominiarce
      (boje sie podpisac swoim nickiem)
      • Gość: AndrzejG Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.02, 20:42
        kompletnie mnie zaskoczyłeś,
        ale to chyba wina nicku.

Andrzej
        • sceptyk Do AndrzejG 18.04.02, 23:49
          Niech sie wytlumacze.

1. Argumenty przeciwnikow sa natury hipotetycznej.

2. Jak sie rozejrzec po Europie, to biedniejsze, a nie tak dawno wrecz biedne
          panstwa, maja sie znacznie lepiej teraz niz przed 10-15 laty. Czy to w wyniku
          przynaleznosci do UE? Nie wiem. Ale maja sie lepiej, a nie gorzej.

3. Wazny jest proces dochodzenia do Unii. Czyli mycie cyckow krowom, aby mleko
          bylo czyste itp. Mamy tu, powiedzialbym oglednie, pewne zaleglosci.
          Spoleczenstwo, poganiane, dokonuje przyspieszonego kroku naprzod.

4. Jak sie okaze, ze jest w Unii zle, to wystapic mozna. Rozmawialem z Prodim,
          powiedzial, ze nie dokonaja inwazji po takiej decyzji. Tym bardziej, ze nie
          maja czym.

5. Nie bardzo widze alternatywe. Rozwoj polskiej wsi pod kierunkiem Leppera?

6. Na lapy biurokratom patrzec trzeba. Minusy wskazywac. Tu widze pozytywna
          role takich roznych LPRow.

To tak w skrocie. Za bardzo mocny w tej problematyce nie jestem, zwlaszcza w
          szczegolach (tych z diablem). Kraj gdzie mieszkam w UE nie jest. Sytuacja jest
          to jednak wyjatkowa. Wnioskow dla innych wyciagac nie mozna. Ale co na swiecie
          widze, to widze.
          • Gość: Janusz Re: Do AndrzejG IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 23:46
            sceptyk napisał(a):

> Niech sie wytlumacze.
            >
            > 1. Argumenty przeciwnikow sa natury hipotetycznej.
            >
            > 2. Jak sie rozejrzec po Europie, to biedniejsze, a nie tak dawno wrecz biedne
            > panstwa, maja sie znacznie lepiej teraz niz przed 10-15 laty. Czy to w wyniku
            > przynaleznosci do UE? Nie wiem. Ale maja sie lepiej, a nie gorzej.
            >
            > 3. Wazny jest proces dochodzenia do Unii. Czyli mycie cyckow krowom, aby mleko
            > bylo czyste itp. Mamy tu, powiedzialbym oglednie, pewne zaleglosci.
            > Spoleczenstwo, poganiane, dokonuje przyspieszonego kroku naprzod.
            >
            > 4. Jak sie okaze, ze jest w Unii zle, to wystapic mozna. Rozmawialem z Prodim,
            > powiedzial, ze nie dokonaja inwazji po takiej decyzji. Tym bardziej, ze nie
            > maja czym.
            >
            > 5. Nie bardzo widze alternatywe. Rozwoj polskiej wsi pod kierunkiem Leppera?
            >
            > 6. Na lapy biurokratom patrzec trzeba. Minusy wskazywac. Tu widze pozytywna
            > role takich roznych LPRow.
            >
            > To tak w skrocie. Za bardzo mocny w tej problematyce nie jestem, zwlaszcza w
            > szczegolach (tych z diablem). Kraj gdzie mieszkam w UE nie jest. Sytuacja jest
            > to jednak wyjatkowa. Wnioskow dla innych wyciagac nie mozna. Ale co na swiecie
            > widze, to widze.
            ======================
            Sceptyku!
            Masz u mnie duże piwo z pianką na trzy palce!
            Nigdy nie spodziewałem się po Tobie takiej prounijnej a rzeczowej argumentacji.
            Fakt, że są sprawy, w których się różnimy. Jednak teraz...hmm.
            Co by nie powiedzieć ...jestem mile do Ciebie rozczarowany.
            Serdecznie pozdrawiam a prowadzącego statystykę proszę o zarejestrowanie
            głosu mojego na TAK.
            Janusz

• Gość: Balzer Jestem za IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 20:22
      Jestem za bo widze jak zyje sie na Zachodzie i bardzo mi sie to podoba.
      Mam nadzieje ze rzadzacych tam obecnie socjalistow szybko zastapia liberałowie
      wtedy bedzie idealnie.
    • Gość: Piotrek Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: 207.30.78.* 18.04.02, 20:32
      Przeciw.
      - bezrobocie sięgnie 30%, firmy państwowe niestety padną,
      - wyjazdy za pracą to głupie obiecanki, kto teraz broni wyjechać?
      - kontrybucje płacone dla Brukseli zmuszą do dalszego zadłużania Polski, błędne
      koło
      - zaleje nas tani import wszystkiego

Styl życia na Zachodzie nie ma tu nic do rzeczy, gdzie i ile Polaków będzie
      pracować?
    • Gość: mk Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 18.04.02, 20:47
      Jest na tu 30-tu. Jesteśmy za Unią.
      • sceptyk Re: Prareferendum unijne na tym forum 18.04.02, 21:08
        Gość portalu: mk napisał(a):

> Jest na tu 30-tu. Jesteśmy za Unią.
        --------------------

Super. Jako zwolennik sie ciesze. Ino jeszcze tylko protokolik, oczywiscie z
        podpisami calej grupy, i bedziemy gora.
    • Gość: Konkret Do Bialego IP: *.proxy.aol.com 18.04.02, 21:13
      Mozesz doliczyc jeszcze jeden moj skromny glos, oczywiscie za.
      Przyznam, ze juz nie wierze, ze Unia nas zechce. Kto zechce przyjac panstwo, w
      ktorym panuje tak powszechny burdel i ktore z dnia na dzien upada gospodarczo?
    • Gość: liman Po zastanowieniu... IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 22:35
      ...jestem za.
      Właśnie wróciłem z targów w Hanowerze. Sporo tam Hiszpanów, Portugalczyków, są
      nawet Grecy. Oni wszyscy też zaczynali z niskiego poziomu i jakoś na złe im to
      nie wyszło.
      • Gość: łysy Re: Po zastanowieniu... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:18
        mimo wszystko za.
      • Gość: borsuk prywatnie do limana IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.02, 14:50
        Szkoda, zesmy sie wczesniej na ten temat nie zgadali. Chetnie bym sie z Toba
        napil w Hannoverze.

pozdrawiam

borsuk
        • Gość: liman Re: prywatnie do Borsuka IP: *.liftec.pl / 192.168.0.* 22.04.02, 15:53
          Tez załuję.

Co sie odwlecze...

Pozdr.
          l.
    • Gość: snajper To zależy, na jakich warunkach. IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 23:36
      Dziwię się tym, co już teraz, przed końcem negocjacji deklarują swoją zgodę lub
      sprzeciw. Wszystko przecierz zależy od wynegocjowanych warunków wejścia.
      • janusz2_ Re: To zależy, na jakich warunkach. 18.04.02, 23:44
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> Dziwię się tym, co już teraz, przed końcem negocjacji deklarują swoją zgodę lub
        >
        > sprzeciw. Wszystko przecierz zależy od wynegocjowanych warunków wejścia.

A nie uważasz, że UE może się komuś podobać lub nie jako organizacja i jest to
        niezależne od tego, jakie warunki zostaną wynegocjowane dla Polski?
        • Gość: ethanol Re: To zależy, na jakich warunkach. IP: 151.112.27.* 18.04.02, 23:54
          ja to troche niezdecydowany
          ale raczen zaglosuje na "nie"
          • Gość: nurmi Re: Na każdych warunkach IP: *.wit.pref.chiba.jp 22.04.02, 01:08
            Proszę zapisać
            mój głos na TAK

nurmi
            • nurni kim jesteś idioto? 22.04.02, 14:34
              • sceptyk Re: kim jesteś idioto? 22.04.02, 17:08
                Fakt, ze nawet sie troche (ale w miare) zdziwilem, ze jestes odwrotnoscia Lecha
                (przeciw, a nawet za), ale pomyslalem sobie, ze moze zmieniles zdanie albo co.
                Na pierwszy rzut oka - nurmi od nurni jest nie do odroznienia na ekranie.
                Musimy sie zatem logowac caly czas (co zabiera troche czasu), ale coz takie
                jest zycie wsrod roznych 'dowcipasow' i idiotow.
    • Gość: Biały Podsumowanie: 12 za Unią, 15 przeciw, czyli 44:56. IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.02, 13:06
      • Gość: # Re: Podsumowanie: 12 za Unią, 15 przeciw, czyli 44:56. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.04.02, 13:14
        Dolicz moja stara.
        Glosuje tak jak jej kaze i pilnuje jej za kotara.

• Gość: Biały Re: Podsumowanie: 12 za Unią, 15 przeciw, czyli 44:56. IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.02, 13:58
          To bardzo ciekawe. Podsunąłeś mi pomysł na nowy wątek
    • Gość: Skrzypek Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: *.tpnet.pl / *.interklub.pl 22.04.02, 14:30
      Zdecydowanie przeciw. Zarówno pod względem gospodarczym (walka o "zdobycze"
      socjalne, horendalne podatki, idiotyczne przepisy, przegrywanie konkurencji na
      każdym polu z USA, bankrutujące fundusze emerytalne) - jak i wartości (aborcja,
      eutanazja, popieranie pedalstwa czyli walka z naturą, walka z kościołem, z
      przeszłością i tożsamością poszczególnych narodów, wymieranie, zalew obcych)
      Związek Socjalistycznych Republik Europejskich jest dnem. Wejście Polski do
      Mumii to zgoda na bycie trzecią klasą w Tytaniku, który niedługo się rozleci.
      Mam nadzieje, że Korwin i UPR w końcu wygrają w Polsce, wprowadzą nas do NAFTA
      i zwalczą zalew inteligentnych kłamcó spod znaku politycznej poprawności.
      • Gość: Janusz Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 14:38
        Gość portalu: Skrzypek napisał(a):

> Zdecydowanie przeciw. Zarówno pod względem gospodarczym (walka o "zdobycze"
        > socjalne, horendalne podatki, idiotyczne przepisy, przegrywanie konkurencji na
        > każdym polu z USA, bankrutujące fundusze emerytalne) - jak i wartości (aborcja,
        >
        > eutanazja, popieranie pedalstwa czyli walka z naturą, walka z kościołem, z
        > przeszłością i tożsamością poszczególnych narodów, wymieranie, zalew obcych)
        > Związek Socjalistycznych Republik Europejskich jest dnem. Wejście Polski do
        > Mumii to zgoda na bycie trzecią klasą w Tytaniku, który niedługo się rozleci.
        > Mam nadzieje, że Korwin i UPR w końcu wygrają w Polsce, wprowadzą nas do NAFTA
        >
        > i zwalczą zalew inteligentnych kłamcó spod znaku politycznej poprawności.
        ===========================
        Czy Ty nie jesteś przypadkiem tym skrzypkiem co to na dachu...

• Gość: Skrzypek Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: *.tpnet.pl / *.interklub.pl 22.04.02, 15:31
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Czy Ty nie jesteś przypadkiem tym skrzypkiem co to na dachu...

Nie widzę zwiążku z tematem, ale czy ty nie jesteś taym Januszem z "Ballady o
          Januszku"?

• Gość: Skrzypek Zdecydowane nie dla UE! IP: *.tpnet.pl / *.interklub.pl 22.04.02, 14:45
        Zapomniałem dodać iż jest jeszcze niebezpieczeństwo niemieckie. Niemcy już się
        nie kryją z tym, że chcą odwrócić skutki przegranej wojny światowej. Obecnie
        silniej akcentowany jest przeciw Czechom i "Zbrodniczym dekretom Benesza",
        powstają plany budowy Centrum Wypędzenia we Wrocławiu. Niemcy choć wymierają i
        z wolna bankrutują, rządzone przez socjal-idiotów, to jednak mają jeszcze
        trochę kasy i mogą legalnie wykupić Ziemie Odzyskane. Po rozpadzie UE lub w
        toku referendum istnieje niebezpieczeństwo odpadnięcia tych terenów od Polski.
        Większym zagrożeniem dla Polski jest zwycięstwo... Stoibera, który nie kryje
        swych związków z ziomkostwami. Z tego powodu popieram lewaka Schroedera mniej
        zainteresowanego roszczeniami, bo słabe Niemcy są mniejszym zagrożeniem dla
        Polski niż silniejsze. To jedyny wyjątek gdzie dla Polski korzystne jest
        zwycięstwo lewaków.

• Gość: mietek Re: Prareferendum unijne na tym forum IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 22.04.02, 15:03
      Jestem przeciw.Nie widzę ani jednego argumentu za Unią.No chyba taki,że tam są
      gorsi złodzieje.
    • Gość: Tom Re: NIE dla UE IP: 213.77.14.* 22.04.02, 15:42
      Kto utrzyma taką masę wysoko opłacanych urzędasów?? Jak długo jeszcze można
      utrzymywać tę utopię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka