Dodaj do ulubionych

9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II

16.10.04, 09:47
W ten wspaniały dzień życzę naszemu Papieżowi przede wszystkim ZDROWIA!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JAŚ FASOLA II [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hegemon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:53
        • Gość: piguła [...] IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 16.10.04, 09:57
          • Gość: Blekot O papiezu nalezy pisac dobrze, albo wcale. IP: *.home.cgocable.net 16.10.04, 21:54
            Dotychczas to odnosilo sie tylko do zmarlych, ale kto wie?
            On w koncu nie tyle ze przyjedzie, co raczej go przywioza.
            Pozniej zreszta tez go beda wozic...
            • usenetposts Re: O papiezu nalezy pisac dobrze, albo wcale??? 17.10.04, 01:02
              Piszesz ze trzeba o Papiezu pisac dobrze albo wcale.

Ja bym nie mowil nic zlego o nim osobiscie, jako czlowiek, ale jako protestant
              uwazam ze w ogole pozycja Papiezu jest nie Biblijne. Czy nie mam miec prawa do
              tego pogladu z racji tego, ze obecny Papiez jest chory?

Zycze mu tylko blogoslowienia od Boga, jako czlowiek, ale nikt nie jest
              wytypowany byc glowa kosciola, lecz sam Chrystus.
              • Gość: darklord Re: O papiezu nalezy pisac dobrze, albo wcale??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 01:06
                "usenetposts" bardzo dobrze powiedziane...tylko z jednym się nie zgadzam:ja mu
                dobrze nie życzę, bo póki będzie żył to kler katolicki będzie się dalej w
                Polsce panoszył

spróbuj wytłumaczyć katolikowi,że głową kościoła(jako wspólnoty)jest TYLKO
                Chrystus...życzę szczęścia i pozdrawiam
                • Gość: miś Re: śmiech mnie ogarnia jak czytam te brednie pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:18
                  protestanckie! Jacy bibliści, a ciekaw jestem która to sekta protestancka jest
                  wierna Biblii? Jest ich tysiace i kazda mówi co innego, to jak to jest wszycsy
                  mają racjesmile Wy marzycie żeby miec kogos takiego jak papież, a ciekaw jestem
                  czy wasze sejmiki religijne sa zgodne z Bibliąsmile gdzie głosuje się czy coś jest
                  zgodne z Biblią czy tez nie! Przecież to jest smieszne. a tak na marginesie to
                  wy nie rozumiecie jaka jest pozycja papieża w Kościele, co tzn głowa Kościoła,
                  Ojciec Święty, poczytajcie sobie jest na ten temat mase informacji np.
                  www.mateusz.pl
              • Gość: Blekot Re: O papiezu nalezy pisac dobrze, albo wcale??? IP: *.home.cgocable.net 18.10.04, 01:09
                Ja tez zycze mu zdrowia, jak rowniez pieniedzy, zeby np. mogl sam zaplacic za
                swoje wycieczki, tak jak to robi wiekszosc z nas.
            • Gość: Indy [...] IP: *.wmgalicja.krakow.pl 17.10.04, 15:08
              • Gość: Indy a kto to w ogole IP: *.wmgalicja.krakow.pl 18.10.04, 00:40
                mowa o tym gosciu co sie na bialo ciagle ubiera i wozi sie taka fajna oszklona
                bryka?
      • Gość: protestant Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:30
        Jestem pełen szacunku do Papierza jako człowieka, który miał duży wkład w
        uzyskanie przez nas wolności. Opinie niektórych forumowiczów świadczą o ich
        dużej ograniczoności myślowej, i wpadają z jednej skrajności w drugą, albo
        nienawidzą tego mądrego człowieka albo kochają do łez. Prawda jest taka, że
        Papież nie zasługuje ani na jedno ani na drugie, bo pozwalanie nazywania się
        Ojcem Śweiętym jest tylko jednym z bardzo wielu przykładów, gdzie ignoruje On
        Słowo Boże.
        • Gość: Ja, Polak Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 13:04
          Gość portalu: protestant napisał(a):

> Jestem pełen szacunku do Papierza jako człowieka, który miał duży wkład w
          > uzyskanie przez nas wolności. Opinie niektórych forumowiczów świadczą o ich
          > dużej ograniczoności myślowej, i wpadają z jednej skrajności w drugą, albo
          > nienawidzą tego mądrego człowieka albo kochają do łez. Prawda jest taka, że
          > Papież nie zasługuje ani na jedno ani na drugie, bo pozwalanie nazywania się
          > Ojcem Śweiętym jest tylko jednym z bardzo wielu przykładów, gdzie ignoruje On
          > Słowo Boże.

Interesujaca wypowiedz, swiadczaca o dobrym poziomie piszacego.
          Absolutnie przyznaje Ci racje i uwazam, ze NASTEPNY papiez nie powinien uzywac
          tego tytulu - bo bedzie to "ignorowanie Slowa Bozego" i Naszego Papieza!

... i nic na to nikt nie poradzi, ze go "kochamy do lez" - On jest "ta
          jasniesza strona medalu" dla nas.
        • Gość: wania [...] IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 17.10.04, 06:07
        • Gość: kuku Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:52
          on juz wpadl w takie samouwielbienie, ze juz sam, jak sie zapomni, to bedzie
          samego siebie kanonizowal na swietego. To fajna wiadomosc o tych 9497 dniach,
          bo teraz wiem, ze tyle zycia ma moja dziewczyna, szkoda tylko ze nie zostala
          papiezyca bo mialbym z nia fajne zycie.
        • Gość: paranoja Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:54
          A kiedy to w katolicyzmie szanowano i gloszono prawdziwe slowo Boze. Ja o tym
          nic nie wiem, nie slyszalem i cos mi sie wydaje, ze nigdy nie uslusze.
    • Gość: dietlowa Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.spam.mim.pl 16.10.04, 09:58
      dołączam się do życzeń zdrowia!!!
      pogody ducha życzyć nie trzeba wink

moje "osobiste spotkanie z Papieżem" miało miejsce podczas ostatniej pielgrzymki
      - widziałam Go z daleka, wyglądał i mówił z okna papieskiego nad wejściem do PATu.
      płakałam jak bóbr, chociaż był tylko małą figurką w oddali.
      słaby ze mnie katolik, ale bardzo przeżyłam tamten moment.
    • Gość: Otoidzieon Był w Polsce 9 razy!!!, bo w 1991 był 2x w Polsce. IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 16.10.04, 10:07
      Panowie redaktorzy Gazety Wybiórczej wydaje mi sie, że Ojciec Św. był w Polsce
      już 9 razy z wizytą.
      • Gość: Liczacy Re: Był w Polsce 9 razy!!!, bo w 1991 był 2x w Po IP: *.client.comcast.net 16.10.04, 19:05
        8 czy 9, zalezy czy bedziem liczyc wizyte kiedy Ojciec Sw. byl na Slowacji i
        niejako "wpadl po sasiedzku" do Polski. Z TA wizyta est 9, BEZ niej - 8.
      • Gość: . Re: Był w Polsce 9 razy!!!, bo w 1991 był 2x w Po IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 20:25
        Gość portalu: Otoidzieon napisał(a):

> Panowie redaktorzy Gazety Wybiórczej wydaje mi sie, że Ojciec Św. był w
        Polsce
        > już 9 razy z wizytą.

To są jakieś limity ?
        • kochanica.francuza Re: Był w Polsce 9 razy!!!, bo w 1991 był 2x w Po 16.10.04, 20:27
          Gość portalu: . napisał(a):

> Gość portalu: Otoidzieon napisał(a):
          >
          > > Panowie redaktorzy Gazety Wybiórczej wydaje mi sie, że Ojciec Św. był w
          > Polsce
          > > już 9 razy z wizytą.
          >
          >
          > To są jakieś limity ?

W zasadzie nie...są tylko inne kraje .
          Papież nie jest prywatnym papieżem Polaków.
      • Gość: Leszek Re: Był w Polsce 9 razy!!!, bo w 1991 był 2x w Po IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:21
        Oficjalnie byla to wizyta dwuczesciowa
    • Gość: romanwin Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 10:14
      Ora et Labora - módl się i pracuj. My maluczcy, niegodni, a taki zaszczyt nas
      spotkał w osobie Jana Pawła WIELKIEGO. A niektórzy swoje prostactwo wylewają
      powyżej. Lepiej wyłączcie komputer i choć raz pomyślcie.
      Pismo Święte mówi: "nie rzuca się pereł przed świnie"
      • Gość: antyklerykał Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 13:17
        jeżeli juz to "...przed wieprze" tępaku,pseudoerudyto.
    • Gość: Szatan [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:25
    • Gość: domk ZNOWU??? BOŻE!!!! NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:44
      Dajmy spokój temu staremu i schorowanemu czlowiekowi. Czy wy katolicy nie macie
      sumienia, żeby go tak męczyć?
      • Gość: Dajcie mu spokuj Re: ZNOWU??? BOŻE!!!! NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ppp.telenordia.se 16.10.04, 11:50
        Biedny kraj, brudne ulice, armia bezrobotnych, zruinowane domy, wsie na
        poziomie wczesnego XX. Zamiast sie tym zajac, wy bawicie sie w europejskich
        fundamentalistow.
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.chello.pl 16.10.04, 13:00
          A NIE WSZYSTKICH POLAKÓW. NIECH NA JEGO PRZYJAZD SKŁADAJĄ SIĘ CI, DO KTÓRYCH
          PRZYJEŻDŻA, A NIE CAŁY NARÓD.
          • Gość: PIELGRZYM Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:31
            Wynos sie do swojego kraju, NATYCHMIAST. Tacy jak ty na przyjazd Papieza nie
            pracuja bo nic nie umieja oprocz pisania SZATANSKICH WERSETOW. Wynos sie do
            swojego kraju. Takich jak ty nie potrzebujemy. I nie podszywaj sie pod nasz
            NAROD. Wynos sie tam gdzie jest obecnie twoj narod.
            • Gość: Anty-pielgrzym Pielgrzym...a coz to za belkot ????? IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 19:33
              Pielgrzym...plujesz sie kolego.... jestes zdewocialym katolikiem...nie ma dla
              ciebie ratunku...wspolczuje hahahahahahahahahahah
              • Gość: PIELGRZYM moje poglady podziela miliony ludzi a twoje???? IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:38
                Nie podoba ci sie pielgrzymka Papieza, wynos sie z Polski.
                • Gość: Anty-pielgrzym hola,hola Pielgrzym....pomalutku IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 19:44
                  ..a moze to was trzeba przegonic z polski !!!! Zaraza katolicka ogarnela ten
                  piekny kraj...z tysiacami lat tradycji i kultury..... Uzurpujecie sobie prawo
                  do polski jakby to byl was-katolikow- zastrzezony znak w urzedzie
                  patentowym...... Uwierz nawiedzony stworku z Papiez nie przedstawia wiekszych
                  wartosci dla wiekszosci trzezwo myslacych ludzi...... jest przedstawicielem
                  partii politycznej ktora kieruje sie obludnymi haslami...robiac w
                  rzeczywistosci co innego..wiec nie pluj sie kolego ...twoj belkot oceni
                  historia.... W zasadzie juz ocenila patrzac na puste koscioly, nie mowie o
                  nawiedzonych dewotach ..... hahahaha Pozdrawiam
                  • Gość: PIELGRZYM zapytaj psychiatry IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:54
                    zapytaj psychiatry czy jestes trzezwo myslacym he he he. Na przyjazd Papieza
                    przychodza miliony ludzi na swiecie. Ilu przyszloby posluchac twoich opetanych
                    wywodow? Ale podam ci sposob dzieki ktoremu nawet ty mozesz zgromadzic tlumek.
                    Skocz z wysokiego budynku na swoja zakuta pale i uderz nia w beton. Na pewno
                    zgromadzisz kilkuosobowy "tlum".
                    • Gość: Anty-Pielgrzym Pielgrzym i to sa twoje argumenty? IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 20:02
                      Biedny kolego...oj biednys..Poziom twojej agresji i zwyklego chamstwa nie
                      przeraza mnie wcale...zwazajac na to co potrafia twoi bracia z pod znaku
                      krzyza...... Jestes nieokrzesanym stworkiem ktoremu Papiez przeslonil wizje
                      normalnego spojrzenia na zycie... Wiec wypada wlasnie Tobie odwiedzic
                      psychiatre..... chociaz nie widze tego rozowo..... masz nikle wszanse na
                      wyleczenie tej choroby dewoto !!! hahaha Rydzyk, Jankowski, Papiez ...i
                      Ty...dobrze sie czujesz w takim gronie ????? z pewnoscia lepiej poczujesz sie w
                      Tworkach, Kobierzynie...to trzy najbardziej znane szpitale psychiatryczne w
                      Polsce.. Ja nie wstydze sie powiedziec ze gdy mam problem to wlasnie udaje sie
                      do psychologa, czasami nawet do psychiatry...ale wlasnie dzieki temu moge
                      powiedziec ze plske toczy na dno zaraza katolicka !!! Wiec szukaj
                      porady ...wtedy zrozumiesz ze jestes w bledzie koles !!!!
                      • Gość: PIELGRZYM Gentleman o sprawach oczywistych nie rozmawia IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 20:08
                        Nie musisz nam Katolikom mowic ze chodzisz do psychiatry. TO OCZYWISTE z
                        twoich wypowiedzi. I naprawde bardzo prosimy, wyjedz do swojego kraju.
                        • kochanica.francuza Re: Gentleman o sprawach oczywistych nie rozmawia 16.10.04, 20:13
                          Gość portalu: PIELGRZYM napisał(a):

I naprawde bardzo prosimy, wyjedz do swojego kraju.
                          Czy ja też mam wyjechać?A dokąd?Bo mam polską narodowość i obywatelstwo,i tu
                          mieszkam całe życie.
                        • Gość: Anty-Pielgrzym Pielgrzym nie ma dla ciebie ratunku IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 20:18
                          Ziejesz nienawiscia , zlem i zolcia rozlana w twojej smierdzacej geby. Jestes
                          zlym czlowiekiem jak wiekszosc katolikow. Daruj sobie ale to nie jest dyskusja
                          na moim poziomie..jestes maluczkim czlowieczkiem.. "Tobie juz dziekujemy"
                          cwoczku z pod znaku krzyza....hahahahaha.
                          • Gość: PIELGRZYM Z psycholami sie nie dyskutuje IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 20:28
                            PSYCHOLI SIE LECZY.
                            • Gość: Anty-Pielgrzym Leczy sie powiadasz?? a gdzie>???? IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 20:38
                              No tak...leczy sie ludzi ktorzy nie laza na pielgrzymi i nie wyja jak glodne
                              wilki po ulicach... Leczyc sie tez powinni ci ktorzy maja odwage powiedziec ze
                              koscil katolicki to gorsza zaraza od komuny....Oczywiscie masz racje twierdzac
                              ze wszyscy ktorzy widza w Papiezu tylko zniedoleznialego starca..... powinni
                              byc rozstrzelani...lub lamani kolem . Papiez to mlodzieniaszek ktoremu mowa
                              przychodzi latwo i ktory mowi calkiem do rzeczy...z calym szacunkiem dla tego
                              shcorowanego czlowieka...nie dam sobie jednak wmowic ze Polska to kraj
                              wyznaniowy i ze tacy jak ty powinni lazic po ulicach..... dla was sa wlasnie
                              szpitale psychiatryczne kolego !
                    • Gość: PAN Z WARSZAWKI PROTEST. IP: *.chello.pl 16.10.04, 20:05
                      SKORO JEST TAKA " MODA " NA PAPIEŻA I WSZYSCY GO " KOCHAJĄ ", TO MOŻE TRZEBA
                      ZORGANIZOWAĆ PROTEST PRZECIWKO PRZYJAZDOWI PAPIEŻA, MOŻE TRZEBA ZAKŁÓCAĆ
                      PRZEBIEG UROCZYSTOŚCI Z UDZIAŁEM TEGO CZŁOWIEKA, ALBO POWITAĆ GO NA LOTNISKU
                      TRANSPARENTAMI TYPU: " WRACAJ DO WATYKANU ".
                      NIKT TEGO JESZCZE NIE ROBIŁ. MOŻE TO JEST SPOSÓB NA UDOWODNIENIE, ZE JESTEŚMY
                      KRAJEM DEMOKRATYCZNYM I KAŻDY MOŻE WYPOWIADAĆ WŁASNE ZDANIE NIE BOJĄC SIĘ
                      SPALENIA NA STOSIE? MOŻE TO JEST SPOSÓB NA POKAZANIE, ŻE NIE WSZYSCY CHCĄ
                      PAPIEZA I KOŚCIOŁA W POLSCE?
                      • Gość: Anty- Pielgrzym Popieram Pana z Warszawki !!!! IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 20:14
                        Bedzie to wyzwanie na miare czasow Panie z Warszawki..... Ryzykujemy zrdowiem a
                        nawet zyciem !!! Grozi nam zlinczowanie.... przez tlumy zdewocialych
                        katolikow !!! Jak napisalem w poprzednim wpisie..... Wizyta glowy kosciola
                        katolickiego nie powinna miec wymiaru i znaczenia wizyty panstwowej.....
                        Powinno sie isc wzorem krajow gdzie demokracja jest rozwinieta bardziej niz w
                        Polsce. Zabronic publciznego okazywania wiary i wszystkiego co z tym zwiazane-
                        np. Niemcy, Francja. Niech Papieza przyjmuja sobie zwierzchnicy kosciola kat.
                        ale nie moze byc tak ze TV publiczna trwoni pieniadze podatnikow na
                        pokazywanie egzorcyzmow z pod znaku kosciola katolickiego...Powinno skonczyc
                        sie na wzmiance o wizycie i na tym koniec... Rydzyk ma TV Trwam wiec ma pole do
                        popisu !!!
                        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Popieram Pana z Warszawki !!!! IP: *.chello.pl 16.10.04, 20:30
                          TO, ŻE BY NAS ZLIŃCZOWALI, UKAMIONOWALI, ALBO POWYWIESZALI NA LATARNIACH, TO
                          PEWNE. DOPIERO BY SIĘ PAPIEŻ "UCIESZYŁ", JAKICH TO MA WIERNYCH, BOGOBOJNYCH,
                          TOLERANCYJNYCH I ŻYJĄCYCH W DUCHU PRZYKAZAŃ WYZNAWCÓW.
                          • Gość: Anty-Pielgrzym Przezyjemy, wytrwamy...Panie z Warszawki !!! IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.04, 20:43
                            Przykre jest to ze po czerwonej zarazie Polska zostala opanowana przez
                            czarnych ... z Moskwy do Vatykanu......z deszczu pod rynne...az chce sie
                            zapytac..."Kiedy Polska bedzie Polska" ?
                      • Gość: Leszek Re: PROTEST. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:28
                        Zalosny bedzie to protest, nie ludz sie
                  • Gość: Leszek Re: hola,hola Pielgrzym....pomalutku IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:26
                    Gość portalu: Anty-pielgrzym napisał(a):
                    > historia.... W zasadzie juz ocenila patrzac na puste koscioly, nie mowie o
                    > nawiedzonych dewotach .....

Widocznie zyjesz w jakims innym kraju, a nie w Polsce
                • kochanica.francuza Mnie też się nie podoba pielgrzymka Papieża 16.10.04, 20:02
                  i znikąd się nie wyniosę.Mam obywatelstwo tego kraju,który jeszcze nie jest
                  państwem wyznaniowym ,i Konstytucja daje mi wolność sumienia i wyznania,w tym
                  wolność niechęci do pielgrzymki Papieża i wyrażania tej niechęci.
              • Gość: Pro-pielgrzym Smierdzi lenistwem i niepolskoscia IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:41
                od Anty-pielgrzyma
                • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Smierdzi lenistwem i niepolskoscia IP: *.chello.pl 16.10.04, 19:49
                  "Smierdzi lenistwem i niepolskoscia"

TO DOMENA KOŚCIOŁA. A MOŻNA DOPISAĆ JESZCZE DEWIACJE SEKSUALNE, ZŁODZIEJSTWO,
                  ŻYCIE PONAD STAN, FANATYZM, ANTYSEMITYZM, WPIEPSZANIE SIĘ W POLITYKĘ.
                  JAK ZAPRASZACIE GOŚCIA DO SIEBIE, TO UGOŚĆCIE GO ZA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE
                  PIENIĄDZE, A NIE ZA PIENIĄDZE ZABRANE INNYM BEZ ICH ZGODY.
                  A JESLI CHODZI O "PIELGRZYMA", TO PRZYDAŁBY MU SIĘ PSYCHIATRA, ALBO PRZYNAJMNIEJ
                  EGZORCYZMY.
                  • Gość: PIELGRZYM PAPIEZ PRZYJEDZIE IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 20:00
                    A ty nic na to nie poradzisz. TWOJA bezsilna NIENAWISC DO KOSCIOLA mnie
                    smieszy.
                    • Gość: Beatyfikowac go Pielgrzym to prawdziwy bohater,mowi Jan Pawel IP: 152.75.124.* 17.10.04, 01:30
          • Gość: Leszek Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:23
            te, Warszawka, odp..l sie od Papieza
            Krakus
            • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.chello.pl 16.10.04, 21:29
              A BYŁEM DZISIAJ W KRAKOWIE I BARDZO MI SIĘ TAM PODOBAŁO. NIE MYŚLAŁEM TYLKO, ŻE
              TACY NIEKULTURALNI LUDZIE TAM MIESZKAJĄ. MIASTO PIĘKNE, PANIENKI TEŻ, ALE
              ZAPOMNIAŁEM, ŻE TO STOLICA KATOLANDU ( ZE SWOIMI NIEDALEKIMI PROWINCJAMI
              ZAKOPANEM I WADOWICAMI ).
              • Gość: Leszek Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:31
                Jak czyatam "Warszawka", noz mi sie w kieszeni otwiera, komuchu jeden. Warszawa
                i warszawiacy, to co innego. Sczerzy, mili ludzie. Bylem tam 2 razy na spotkaniu
                z Papiezem. Wspaniale
                • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.chello.pl 16.10.04, 21:35
                  "Jak czyatam "Warszawka", noz mi sie w kieszeni otwiera, komuchu jeden"

TO JUŻ NAWET Z NOŻAMI DO KOŚCIOŁA CHODZICIE? A MOŻE TY JESTEŚ Z GDAŃSKA?
                  • Gość: Leszek Re: NIECH PRZYJEŻDŻA ZA PIENIĄDZE KOŚCIOŁA..... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:47
                    Skoro mi sie noz otwiera, to na ciebie. Czyzbys chodzil do kosciola? Watpie
          • Gość: miś Re: Pan z Warszawki ma chyba żle pod sufitem pouk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:45
            poukladane! to katolicy niestety musza płacic na takich prostych ludzi jak ty!
            pamiętaj o tym
        • Gość: EKONOMISTA zamiast sie tym zajac ..... IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:24
          "Biedny kraj, brudne ulice, armia bezrobotnych, zruinowane domy, wsie na
          poziomie wczesnego XX" :: OTO OWOCE PLANU Balcerowicza W WYKONANIU niePolakow.
          Dlatego Papieza wychodza witac miliony na calym swiecie. A tych od planow
          nienawidza na calym swiecie, nawet po smierci. Np. we Francji zamiast do
          ubikacji chodza na ich groby.
          • Gość: Leszek Re: zamiast sie tym zajac ..... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:33
            Ty jestes chyba antekonomista. Bo ekonomista tak sie o Balcerowiczu nie wyraza.
            Chyba uczen Bozyka
          • Gość: Słuchaj Karol Re: zamiast sie tym zajac ..... IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.10.04, 22:05
            Miliony to przychodzą w Polsce i Ameryce Łacińskiej.
        • Gość: . To po co się tu pchasz, głąbie kapusciany ? IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 20:28
          Gość portalu: Dajcie mu spokuj napisał(a):

> Biedny kraj, brudne ulice, armia bezrobotnych, zruinowane domy, wsie na
          > poziomie wczesnego XX. Zamiast sie tym zajac, wy bawicie sie w europejskich
          > fundamentalistow.

To po co się tu pchasz, głąbie kapusciany ?
      • Gość: alejaja Re: ZNOWU??? BOŻE!!!! NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:58
        Katolicy i sumienie? Kiedy oni to sumienie maja? Albo inaczej, gdzie oni to
        sumienie maja? Zeby znalezc z powrotem moje sumienie musialem zostac
        bezwyznaniowcem i odtworzyc prawdziwego Boga w swoim sumieniu.
    • Gość: nowy święty w imieniu biednych mówie: NIE dla pana Wojtyły!!!! IP: *.net.autocom.pl 16.10.04, 11:47
      znowu zmarnuje się potężne pieniądze na fanaberie pana papieża i na jego
      geriatryczne wycieczki. Postawi się parę kiczowatych ołtarzy, złotych tronów,
      gigantycznych pomników, a biedni jak zwykle zamiast pomocy dostaną do jedzenia
      złote słówka pana papieża. NIE dla wizyty papieża w Polsce!!!!
      • Gość: Andrzej Re: w imieniu biednych mówie: NIE dla pana Wojtył IP: *.chello.pl 16.10.04, 16:53
        podpisuje sie pod tym
      • Gość: PIELGRZYM nie lubie smrodu lenistwa IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 19:36
        Tacy jak ty na przyjazd Papieza nie pracuja bo NIE POTRAFIA NIC PRODUKTYWNEGO
        ROBIC. Papiez przyjezdza do POLAKOW nie do ciebie. Wynos sie do swojego
        kraju. Miliony POLAKOW chce przyjazdu Papieza. Twojego pobytu w Polsce nie
        chce nikt.
        • Gość: Luteranin nie lubie bełkocących pielgrzymów... IP: *.pwr.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:07
          co to znaczy "swojego kraju"? pobzikało ci się?

Nie mam nic przeciwko przyjazdowi papieża. Jest oficjalnym biskupem Rzymu, ale
          też przewodniczącym KRK. Dla mnie papież jest osobą pełniącą swój urząd, lepiej
          lub gorzej, ale nie jest jakimś "ojcem świętym".
          Ja należę do Kościoła Ewangelicko-Augsburgskiego (KEA), ale też jestem
          Polakiem. Widzę, że się rzucasz na innych - a przeciwko takim warchołom mam
          wiele więcej pretensji niż przeciw przyjazdowi papieża. Idź popielgrzymuj
          sobie, bo słyszałem, że się gdzieś Bozia ukazała na kominie - idź, pomódl się o
          rozum.
          ____
          Widzę, że jestem już co najmniej drugim protestantem w tej dyskusji. Czy są
          następni? smile
      • Gość: tom POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: 81.15.189.* 16.10.04, 20:41
        niech może przemyśli swoje fundamentalistyczne stanowisko dot. gejów i
        lesbijek, choć raz skrytykuje porządnie wojne w Iraku, to może pokaże że
        jest jakimś wzorcem moralnym. Narazie nie jest dla mnie pożądanym gościem w
        Polsce.
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: *.chello.pl 16.10.04, 20:52
          KRYTYKOWAĆ NP. WOJNĘ W IRAKU MOŻE SOBIE KAŻDY. NIE KAŻDY MA ŚRODKI FINANSOWE I
          POTENCJAŁ LUDZKI ( JAK PAPIEŻ ), ABY COŚ FAKTYCZNIE ZROBIĆ DLA TEGO KRAJU I
          JEGO LUDNOŚCI.
          • Gość: tom Re: POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: 81.15.189.* 16.10.04, 21:22
            Zgadzam sie a nie zrobił nic plus jego mętne wypowiedzi niby potępiające wojne
            ale jednak nie do końca. Za to medale z rąk amerykanów lubi przyjmować. Pozatym
            trzeba nie miec sumienia żeby żyć jak król w pałacach i przyjeżdzać na koszt
            ludności danego kraju.

Być może jakiś młodszy papież byłby odważniejszy (lub miał zdolnośc
            podejmowania decyzji) ale nasz rodak dosłownie przyspawał się do stołka.

Niestety tak to wyglądadzisiejszy kościół pod rządami Wojtyły: wątpliwa
            moralność, przepych czarnej burzuazji, afery pedofilskie. Gdyby Chrystus nagle
            zszedlł na ziemie najpierw by rozpędził tą czarną mafie.

• Gość: myśląca Re: POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 09:06
              masz racje tom.Nie zgadzam sie z tobą tylko w jednym.Gdyby Jezus powrocił
              zostałby szybko skazany przez obecnego Piłata.
            • Gość: gogo Re: POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 14:44
              Papiez to wiecej niz krol, to stanowisko rowne cesarzowi.
              Co do mafi to chyba w Polsce mamy gorsze mafie niz czarna(np czerwona).
              A tak wogole co propnujesz...
        • Gość: Leszek Re: POPIERAM, ILE MOŻNA SIĘ WPRASZAĆ NA SIŁE IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:34
          A jakiez Ty masz prawo reprezentowania wszystkich Polakow?
    • Gość: lilianah Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:00
      ludzie czemu w was tyle nienawisci , czemu sie czepiacie tego starego czlowieka ktory badz co badz zrobil wiele aby zmodernizowac kosciol i uczynic go bardziej przyjaznym
      • Gość: antyklerykał Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 13:19
        Przyjazny???!!! To w takim razie papież nie wie co katabasy wyczyniają w Polsce.
    • Gość: Wawi Przyjedź do nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:13
      Na początku, to składam najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, bo to chyba
      jest najważniejsze. No i zapraszam Ojca Świętego do mojej miejscowości, bo może
      wtedy dopiero drogi wyremontują smile.
      • widz.i.czytelnik Re: Przyjedź do nas 16.10.04, 12:40
        Gość portalu: Wawi napisał(a):

> Na początku, to składam najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, bo to chyba
        > jest najważniejsze. No i zapraszam Ojca Świętego do mojej miejscowości, bo może
        >
        > wtedy dopiero drogi wyremontują smile.

A co, Gierek nie zdążył? smile
        • Gość: . Re: Przyjedź do nas IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 15:16
          widz.i.czytelnik napisał:

> Gość portalu: Wawi napisał(a):
          >
          > > Na początku, to składam najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, bo to c
          > hyba
          > > jest najważniejsze. No i zapraszam Ojca Świętego do mojej miejscowości, b
          > o może
          > >
          > > wtedy dopiero drogi wyremontują smile.
          >
          > A co, Gierek nie zdążył? smile

Gierek, idioto, to ciebie wyremontował, z elewacją na czerwono.
          • widz.i.czytelnik Re: Przyjedź do nas 17.10.04, 21:21
            Gość portalu: . napisał(a):

> widz.i.czytelnik napisał:
            >
            > > Gość portalu: Wawi napisał(a):
            > >
            > > > Na początku, to składam najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, b
            > o to c
            > > hyba
            > > > jest najważniejsze. No i zapraszam Ojca Świętego do mojej miejscowo
            > ści, b
            > > o może
            > > >
            > > > wtedy dopiero drogi wyremontują smile.
            > >
            > > A co, Gierek nie zdążył? smile
            >
            >
            > Gierek, idioto, to ciebie wyremontował, z elewacją na czerwono.
            I co tak sie pienisz? Kolorowych snów zycze z czerwienia wlaczniesmile
      • Gość: bronek Re: Przyjedź do nas IP: *.vslesy.cz 16.10.04, 20:48
        widac, ze oglupial pan do reszty, jaka droge? musi pan jeszcze oddac bo katabas
        musi sobie nowe auto kupic, a przd Wojtyla zaprezentowac sie z nowa cizia : TAK
        WAS OGLUPIA KATOLAND. niekiedy mi wstyd ze jestem Polakiem
    • Gość: H56 katolaki ! wykończycie Polskę, dranie IP: *.comnet.krakow.pl 16.10.04, 12:26
      ja na niego nie czekam, ile dzieci będzie znowu głodnych, bo pieniadze z
      budżetu pójdą na celebrę i zabezpieczenia tego najazdu ?
      • Gość: Ja, Polak Re: katolaki ! wykończycie Polskę, dranie IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 13:07
        taaak, gdyby to napisal H...1 to bym byc moze sie przejal, ale H...56 - nie ma
        o czym mówic smile
      • Gość: . Czerwone ścierwa ! wykończycie Polskę, dranie IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 15:28
        Gość portalu: H56 napisał(a):

> ja na niego nie czekam, ile dzieci będzie znowu głodnych, bo pieniadze z
        > budżetu pójdą na celebrę i zabezpieczenia tego najazdu ?

Trudno się spodziwać zeby ubecki agent H56 spodziewał sie Papieża.
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Czerwone ścierwa ! wykończycie Polskę, drani IP: *.chello.pl 16.10.04, 19:27
          WY KATOLICCY DEWOCI ( I BIGOCI ) MACIE JAKIEŚ KOMPLEKSY ZWIĄZANE Z ŻYDAMI I
          KOMUCHAMI. A MOŻE SĄ TO JEDYNE WASZE ARGUMENTY.
        • Gość: Leszek Re: Czerwone ścierwa ! wykończycie Polskę, drani IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:36
          Nie denerwuj sie. Czerwone psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Miejsce
          czerwonego scierwa na smietniku historii
        • Gość: H56 Katolaki ,1956 to rok mojego urodzenia IP: *.comnet.krakow.pl 17.10.04, 09:55
          walczyłem z komuną, nie byłem w PZPR ani nawet w LOP -ie. Jedyną organizacją do
          której należałem,to była Solidarność. Jestem ateistą i antyklerykałem, wy biedne
          ograniczone na umyśle katolaki. Wygraliśmy z czerwonymi, wygramy i z
          czarnymi.Przytniemy wam te pazurki V kolumno Watykanu.
      • Gość: Piotr23 Re: katolaki ! wykończycie Polskę, dranie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 19:53
        Niech Żyje Stalin i bezprizornyje!Bratku ucz się historii i plać podatki(
        wysokie-firmy przenoszę w przyszłym roku do Słowacji)
        • Gość: Leszek Re: katolaki ! wykończycie Polskę, dranie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:38
          Ile papiez ma dywizji? - zapytal z ironia batiuszka Stalin. W rezultacie jego
          swiatlej polityki Rosja ciagle rosnie w sile, a ludzie zyja dostatniej
    • Gość: duf [...] IP: *.gazeta.pl / *.univ-paris8.fr 16.10.04, 12:27
    • Gość: xxx CHYBA BATMOBILEM:-) he,he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:32
      • Gość: ateista Re: CHYBA BATMOBILEM:-) he,he IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:42
        myslec moze kazdy co chce i o czym chce ale glupot [zlosliwych]to juz nie
        powinien nikt.nie ladnie ludkowie
    • Gość: ehh Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:33
      i co z tego
    • Gość: don pedro Temy panu już dziękujemy! IP: *.echostar.pl 16.10.04, 12:45
      (tytuł artykułu też jest niezły - za chwilę zaczną liczyć godziny i minuty.
      każda chwila jest cenna wink
      • Gość: antyklerykał Re: Temy panu już dziękujemy! IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 13:22
        może zamontują zegary na każdym kościele liczace czas do przyjazdu jak na
        koniec wieku? Ach te katole, zakała narodu.
      • Gość: Leszek Re: Temy panu już dziękujemy! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:40
        Jestes papiezem? Bo mowisz "dziekujemy" w liczbie mnogiej. A moze masz
        rozdwojenie jazni i jest was dwoch. Radze wizyte u psychiatry, jeszcze jest ratunek
    • Gość: Ja, Polak Dzieki Bogu IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 12:59
      Tyle razy wypowiadamy slowa "Dzieki Bogu" lecz teraz (po tylu latach, ups!)
      zdalem sobie sprawe co one dla mnie znacza... a w tym przypadku znacza wiele.

Na miejscu polskich wladz zastanowilbym sie aby ograniczyc do minium wysilek
      Papieza zwiazany z odwiedzaniem wielu miejsc - a skoncentrowac sie na
      odpoczynku, gdzie odprawiane Msze Sw. moglyby byc transmitowane przez TV (bez
      tloku, zlej pogody, etc.)

Nie jestem pewien, czy Panpiez sie na to zgodzi - bo On bedzie widzial sens
      pielgrzymi w Eucharystii, lecz uwazam, ze sam pobyt w Polsce, w górach i
      swiadomosc obecnosci Papieza, dobrze nam wszystkim zrobi (Jemu i nam).

To dobrze, ze mamy Papieza, Naszego Papieza.

Tak na marginesie proponuje, aby nastepnego wybierano na okres np. 4 lat (jak
      prezydenta)... bo i tak zaden nastepny nie dorosnie do piet naszemu.
      • jan.kulczyk Re: Dzieki Bogu 16.10.04, 13:12
        "Papież Jan Paweł II chce w przyszłym roku po raz dziesiąty przyjechać do Ojczyzny", a potem: "Najwięcej - osiem razy - był w Polsce".
        Rozumiem, że dziewiątka, jako liczba szatana i nasienie wszelkiego zła, zostanie przez organizatorów papieskich podróży skrzętnie pominięta. Ha! Ładnie. Tylko papież umie tak przyjeżdżać! Najpierw ósmy raz, a potem od razu dziesiąty! I jak tu nie wierzyć w cuda? I w GW?
        • Gość: Leszek Re: Dzieki Bogu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:42
          Won do Alganowa
      • Gość: domk DEWOCJA PADŁA CI NA MÓZG POLAKU. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:20
        Wiare w Boga zastąpiła Ci wiara w Wojtyłę.
        • Gość: Ja, Polak Re: DEWOCJA PADŁA CI NA MÓZG POLAKU. IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 19:35
          Po prostu przyzwyczailes sie do tego, ze Polak jest papiezem. Co to ma
          wspólnego z dewocja, ze ciesze sie z faktu, ze Polak jest papiezem?
          Gdyby Polak byl over-rabbinem w Jerozolimie to tez bylbym tak samo dumny, albo
          zeby Polak rzadzil w Moskwie czy w Bialym Domu...
          Jak sie bardziej nad tym zastanowisz to przypadek polskiego papieza ma sie tak
          jak 1 do 1000 (lat). Gorzej jest tylko z toto-lotkiem i twoja wyobraznia smile
      • Gość: mix - a moze wybor Re: Dzieki Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:59
        te zgranie terminów jest oczywiści b. ważne. A poza tym powie to każdy
        protestant używanie terminu Ojciec Swiety jest ... teraz poczytaj
    • Gość: Lwendo Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.net-serwis.pl 16.10.04, 13:10
      Cały ten artykuł to jak wyliczanie kto ile zjadł pączków. Liczby,m które nic nie
      mówią. Czemu dziennikarze nie odważą się wreszcie powiedzieć ile się ludzi
      nawróció albo odrwóciło od tej religii. Te statystyki mają przynajmniej jakiś sens.
    • Gość: Hubert moje życzenia dla Ojca Świętego IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 13:24
      Drogi Ojcze Święty,
      22 października 1978 r., w niedzielę inauguracji Twojego pontyfikatu, zostałem
      ochrzczony- to już tyle lat, a wciąż czuję z Tobą tę szczególną więź duchową ...
      Z okazji 26-lecia Twojego wiekiego pontyfikatu życzę Ci z całego serca zdrowia,
      wytrwałości, błogosławieństwa Bożego na każdy dzień i coraz obfitszych owoców
      Twojego nauczania.
      • Gość: świecki Re: moje życzenia dla Ojca Świętego IP: *.crowley.pl 17.10.04, 13:51
        Rewelacyjny głupek z Ciebie.
    • Gość: r. AUTOR TO BURAK I NIE UMIE LICZYĆ... IP: *.rezist.com 16.10.04, 13:25
      "Poza granicami Włoch Jan Paweł II spędził do tej pory jedną dwudziestą swego
      pontyfikatu. Najwięcej - osiem razy - był w Polsce,"

Skoro osiem razy był w Polsce do tej pory to czemu przyszła wizyta ma byc
      dziesiątą???
    • Gość: mix Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:26
      nie jestem wierący - albo mam z tym poważny kłopot - ale osoba Jana Pawła II
      napawa mnie ciągle duma i szacunkiem w tym sensie jednoczy sie moja szara osoba
      z jego posłannictwem i z tymi wszystkim którzy doznali łaski wiary -
      pamietajcie że granica pomiedzy wierażący a niewierzący tak jak zawsze nie jest
      ostra i kategoryczna - Papierz ma dwie ece i serce wśrodku - jest nadzieją dla
      wielu ludzi - mimo tegoże co jest normalne różnimy sie - ale wiekszóśc to
      ludzie dobrej woli - zawsze gotowi pomocc - wyciagnąć ręę do kogosc kto jest w
      potrzebie . Zycże z głebi seca papiezówi i wam wszystkich spełnienie waszej
      posługi
      • Gość: Leszek Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 21:45
        Dzieki z piekna wypowiedz
    • Gość: mC sQUARD Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:38
      "(...)trzykrotnie pokonał odległość między Ziemią a Księżycem.(...) "
      Pierwszy raz słyszę że Papież był na Księżycu. I to jeszcze 3 razy.
      • Gość: Rafał Re: Księżyc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.10.04, 16:27
        > "(...)trzykrotnie pokonał odległość między Ziemią a Księżycem.(...) "
        > Pierwszy raz słyszę że Papież był na Księżycu. I to jeszcze 3 razy.

Czytaj uważnie - _dwa_ razy. Poleciał, wrócił, a potem pokonał tę odległość po raz trzeci i teraz jest znowu na księżycu.
      • srebrny_baron Re: Księżyc 05.12.16, 15:45
        to bzdura jakaś
    • Gość: Palnick Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.stenaline.com 16.10.04, 13:42
      Hosanna!! Alleluja!! Będzie znów można wydać państwową kasę na szczytny cel.
      • Gość: domk A ILU SIĘ PRZY TYM ZNOWU OBŁOWI...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:51
        Jednym słowem idą żniwa - bedzie publiczna kasiora do rozdrapania smile))
    • Gość: domk MIEJMY NADZIEJĘ, ŻE JUŻ NIE PRZYJEDZIE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:55
      Bo znowu miliony złotych pójda w błoto. I to tylko na zaspokojenie popędów
      zdewociałej masy.
    • Gość: dawid Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.pomorzany.v.pl 16.10.04, 13:57
      NAJLEPIEJ JAKBY PAPIEŻ ODWIEDZIŁ SZCZECIN!! BYŁ TYLKO RAZ NA JASNYCH
      BŁONIACH .A W INNCYH MIASTACH CHOCIAZ PO 2 RAZY...SZCZECIN ZAPRASZA PAPIEŻA!!
      • Gość: domk ZROBMY RANKIG_KTÓRE MIASTO KOCHA BARDZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:34
        ...papieża. Jak juz idziemy w idiotyzm - to na całego!!!! wink))
        • jasiu22 Re: ZROBMY RANKIG_KTÓRE MIASTO KOCHA BARDZIEJ 16.10.04, 16:20
          Do '"domk' Jest Sobota więc idz gdzieś na spacer lub do baru ,wyłącz komputer i
          zamkni ryja.
    • Gość: sero Re: 9497 dzień pontyfikatu Jana Pawła II IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 14:25
      O matko! Znowu???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka