15.11.21, 22:53
www.youtube.com/watch?v=p6rgax9hf4o
Tylko czekam, aż mi ktos wyjedzie z bluzgiem - będzie musiał
zmieniac sobie nicka, a tym razem załatwie blokadke numeru kompa będzie
i - niespodziewanka w gratisie! Kto-by to nie był.

smile
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Grzesiuk 15.11.21, 23:22
      Warschau cwaniaczken und der Schwindler. Ten rynsztok potrzebował 40 lat pokory..
      • esteemiriam Re: Grzesiuk 15.11.21, 23:39
        Smutny, bardzo smutny "pan", zupełnie nieumiejący się bawić.
        Czy jesteś już tak stary? choć wiek nie ma tu znaczenia...
        taki zgorzkniały, wszedzie widzący "ZUO", śmiałam sie z podejrzeń...

Idźze w cholerę, smutasie! Mocny jesteś zza klawiatury, cwaniaczku.
        No, mieszkasz w śródmieściu, zapraszam na cokolwiek do Heritage
        na pl. Narutowicza, przyjdziesz, pokażesz facjatę? czy będziesz chamskie wpisy
        uskuteczniał, sądzę, to drugie.

wal się na ryja.

smile
    • esteemiriam Re: Grzesiuk 16.11.21, 02:14
      O S. Grzesiuku z wnuczką i Jankiem Młynarskim.

www.youtube.com/watch?v=BZPsrs2Ucpc
      • marbor1 Re: Grzesiuk 16.11.21, 12:08
        Dziękuje za link. Grzesiuk - to są piosenki mojej młodości. Jeszcze raz dziękuje.
        • qwardian Re: Grzesiuk 16.11.21, 12:54
          Promuje kabareton płytki i frywolny, podczas kiedy listopad jest miesiącem zadumy i refleksji..
    • piq mój śp. teść, który spotkał Grzesiuka... 16.11.21, 16:35
      ...w którymś z sanatoriów płucnych, bodaj w Zakopanem, opowiadał mi, że Grzesiuk przeżył obozy dlatego, że przemocą zabierał słabszym współwięźniom jedzenie. Był typem drobnego ulicznego rzezimieszka, nic w nim fajnego.
      • perla_z_roztocza Re: mój śp. teść, który spotkał Grzesiuka... 16.11.21, 17:57
        tak piq, Grzesiuk był w sanatorium w Zakopanem. Leczył gruźlicę też w Otwocku.
        Przeczytałem jego książki i go polubiłem.
        W "5 lat kacetu" opisując swój pobyt w KL Dachau, Mauthausen oraz w Gusen, przedstawił siebie jako pozytywną postać jak na warunki obozowe. Ale kiedyś na youtubie znalazłem film o nim. No i tam wypowiadali się byli więźniowie co go znali z Gusen. Mówili, że wyrywał innym miski z zupą i natychmiast zjadał. Nie kradł tylko chleba, bo za to było szybkie przeniesienie się do lepszego świata. Za kradzież chleba kapowie zatłukiwali pałkami na śmierć. I byli w tym konsekwentni, nikomu nie darowali. Na inne kradzieże nie zwracali uwagi.
        Ciekawe też, że Grzesiuk dużo pisał o swej obozowej przyjaźnie ze Stefanem Krukowskim.
        Natomiast Krukowski w swojej książce "Byłem kapo" poświęcił Grzesiukowi tylko jedno neutralne zdanie.
        Niemniej tym, którzy nie byli w obozie nie oceniać tych, którzy tam byli.
        W książce "Boso ale w ostrogach" opisuje swoje przedwojenne życie na Czerniakowie. No taki charakterny chłopak. Nie znosił kapowania.
        Ale kiedyś byłem na studenckim wyjeździe do Karlowych Warach i kierowca autobusu opowiadał mi, że jego ojciec był policjantem przed wojną.
        O Grzesiuku tylko jedyna opinia - największy bandyta na Czerniakowie. Za 100 zł zarżnąłby każdego.
        Po wojnie zdeklarowany komunista i alkoholik.
        Jaka była prawda to się już nie dowiemy.
        Ja jednak wolę go widzieć takim jakim był w książkach niż takim co ludzie o nim mówili właśnie.

• r11 Re: Grzesiuk 16.11.21, 20:19
      Bluzg, hehe
    • esteemiriam O Grzesiuku jego wnuczka i Janek M., 16.11.21, 20:52
      Odradzam oglądactwo głupawych filmów o kimkolwiek.

Tu: www.youtube.com/watch?v=BZPsrs2Ucpc
    • boomerang Re: Grzesiuk 17.11.21, 08:39
      jak pić to pić do dnia
      • qwardian Re: Grzesiuk 17.11.21, 10:47
        Właśnie wracam z piwnicy, moje winko (120 litrów), przestało bulgotać. W ten sposób definitywnie kończy się sezon ogrodniczy, stare pnącza winorośli kończą w piecyku na podpałkę. Kocham listopad.
        • boomerang Re: Grzesiuk 17.11.21, 20:46
          120 litrów wina to w sam raz na cały rok, no a jeśli destylujesz z tego koniak, to w takim razie 40 litrów destylatu powinno wystarczyć, zakładając że kobietę masz niepijącą, ale z trudem bo rok ma 52 tygodnie.
          • qwardian Re: Grzesiuk 17.11.21, 21:00
            Nie może nawet wąchać alkoholu, zwala ją z nóg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka