Dodaj do ulubionych

Dr Bodnar zaklada partie polityczna

12.01.22, 12:21
"Nowe ugrupowanie będzie nosić nazwę "Wspólnie dla zdrowia". Partia będzie chciała zakończyć epidemię koronawirusa w Polsce poprzez wprowadzenie nowych metod leczenia COVID-19. Dr Bodnar przyznaje, że chodzi o terapię amantadyną - i wylicza, że od początku epidemii leczył nią już niemal 8 tys. pacjentów.

Partia chce także zmieniać system ochrony zdrowia „poprzez organizowanie konferencji, szkoleń, jak i wprowadzanie nowatorskich terapii na podstawie zdobytych doświadczeń”.

Wśród postulatów nowej partii ma być również wprowadzenie w Polsce demokracji bezpośredniej na wzór tej, która funkcjonuje w Szwajcarii. Ugrupowanie postuluje też uproszczenie systemu podatkowego i wsparcia działających w Polsce firm. Partia chce również doprowadzić do wyrównania poziomu życia i zarobków Polaków do średniej w UE.

Dr Bodnar w rozmowie z "Polityką" przyznaje, że zakłada partię ponieważ ma mu ona pomóc w pokonaniu problemów, z którymi spotyka się stosując amantadynę w leczeniu chorych na COVID-19. - Wytoczono sprawę przeciwko mojej otwartej dla pacjentów przychodni lekarskiej i wisi nad nią widmo kary nawet do 5 mln zł oraz zakaz stosowania amantadyny - mówi i dodaje, że "żaden ruch, żadne stowarzyszenie nie ma takiego przebicia jak partia".

www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art19274361-lekarz-leczacy-covid-amantadyna-zaklada-partie-w-programie-koniec-epidemii
Program partii 'Wspolnie dla Zdrowia' - wydaje sie byc konkurencyjny wobec Konfederacji.

Ale to byc moze - nowa, atrakcyjna propozycja polityczna dla wielu uczestnikow forum Aqua.

Zla wiadomosc dla antyszczepow i jednoczesnie zwolennikow stosowania amantadyny :
dr Bodnar uwaza szczepienia przeciw covid-19 za normalna profilaktyke.

tete
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 13:07
      Dałem się złapać. To nie o tego dr.chodzi. To dr leczący plaskoziemców. Tylko czy on potrzebuje promocji?
      • t_ete Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 14:26
        wikul napisał:

> Dałem się złapać. To nie o tego dr.chodzi. To dr leczący plaskoziemców. Tylko c
        > zy on potrzebuje promocji?

Wikul - czy sarkazm oznacza promocje?
        Mam nadzieje, ze tylko chwilowo 'znieczuliles sie' na kpine.

Przeciez ta partia polityczna to na wypadek gdyby dr Bodnar
        musial zaplacic 5 mln kary.

Poza tym, gdyby niezwykle popularny na Podkarpaciu dr Bodnar
        tak propagowal szczepienia przeciw covid-19 jak propaguje leczenie
        amantadyna wypisujac na nia recepty - to
        poziom wyszczepienia na Podkarpaciu bylby znaczaco wyzszy.

Pozdrawiam, tete
        • wikul Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 15:03
          t_ete napisała:

> Wikul - czy sarkazm oznacza promocje?
          > Mam nadzieje, ze tylko chwilowo 'znieczuliles sie' na kpine.
          >
          > Przeciez ta partia polityczna to na wypadek gdyby dr Bodnar
          > musial zaplacic 5 mln kary.
          >
          > Poza tym, gdyby niezwykle popularny na Podkarpaciu dr Bodnar
          > tak propagowal szczepienia przeciw covid-19 jak propaguje leczenie
          > amantadyna wypisujac na nia recepty - to
          > poziom wyszczepienia na Podkarpaciu bylby znaczaco wyzszy.

Nieporozumienie. Pisząc o promocji nie miałem na myśli Ciebie a dziennikarzy i szanowaną gazetę.
    • oleg3 Dr Bodnar dziękuje 12.01.22, 13:09
      Tete za promocję.
      • t_ete Re: Dr Bodnar dziękuje 12.01.22, 14:27
        oleg3 napisał:

> Tete za promocję.

Po raz kolejny ...

Wysoce memiczna propozycja spotyka sie z uznaniem.

tete
    • institoris2 kowidianom nie wytlumaczysz... 12.01.22, 13:11
      ja przykladowo prosze Pani nie jestem zadnym przeciwnikiem szczepien, sprzeciwiam sie jedynie jakiemukolwiek przymusowi szczepien, sprzeciwiam sie rowniez segregacji i przesladowania ludzi na podstawie statusu szczepienia, a startegie walki z tzw. "pandemia" oparta glownie na szczepieniach, mam nie tylko za idiotyczna, ale i za zbrodnicza.

t_ete napisała:

> Zla wiadomosc dla antyszczepow i jednoczesnie zwolennikow stosowania amantadyny
      > :
      > dr Bodnar uwaza szczepienia przeciw covid-19 za normalna profilaktyke.
      >
      >
      > tete
      • esteemiriam Re: kowidianom nie wytlumaczysz... 12.01.22, 13:26
        institoris2.....

a przykladowo prosze Pani nie jestem zadnym przeciwnikiem szczepien, sprzeciwiam sie jedynie jakiemukolwiek przymusowi szczepien, sprzeciwiam sie rowniez segregacji i przesladowania ludzi na podstawie statusu szczepienia, a startegie walki z tzw. "pandemia" oparta glownie na szczepieniach, mam nie tylko za idiotyczna, ale i za zbrodnicza.

Mylisz pojęcia, wkładając do jednego worka segregację i przymus szczepień konkretnie pandemii Covid.
        I biorąc pandemię w cudzysłów, kwalifikując prewencję jako zbrodnie, właśnie na własną prośbę
        umieściłeś się w psychuszkę.
        Smacznego!

• esteemiriam Re: kowidianom nie wytlumaczysz... 12.01.22, 13:28
          Sorry: w PSYCHUSZCE.
          Moja bliska znajoma ma pocovidowe komplikacje, dotychczas zdrowa
          była jak inflancka kobyła.
        • institoris2 obiecuje, ze nastepnym razem 12.01.22, 13:51
          wyprodukuje osmiostronicowy elaborat, tak, zeby i dla Pani wszystko bylo jasne.

esteemiriam napisała:

> Mylisz pojęcia, wkładając do jednego worka segregację i przymus szczepień konk
          > retnie pandemii Covid.
          > I biorąc pandemię w cudzysłów, kwalifikując prewencję jako zbrodnie, właśnie na
          > własną prośbę
          > umieściłeś się w psychuszkę.
          > Smacznego!
          >
          • xiazeluka Re: obiecuje, ze nastepnym razem 12.01.22, 16:08
            "Mylisz pojęcia, wkładając do jednego worka segregację i przymus szczepień konkretnie pandemii Covid."

Zechce Pani wyjaśnić prostemu gojowi jaki sens ma to dziwne zdanie?
    • esteemiriam Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 13:21
      Konfederacja jest skrajną, bardziej niż Dmowski, wręcz faszystowską partię, co Ci się stało Tete?
      Chcesz byc Świtezianką forum tego? Życzę! smile

noworocznie, dobrego!
      • qwardian Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 13:36
        Oczywiście, że bardziej skrajną. Hailujących faszystów pokonaliśmy 2013 lat temu w Lasku Teutoburskim..
      • t_ete Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 14:17
        esteemiriam napisała:

> Konfederacja jest skrajną, bardziej niż Dmowski, wręcz faszystowską partię,

Wystarczy przesledzic watki i wypowiedzi na Aqua tych, ktorzy ja otwarcie
        lub w 'skrytosci ducha' popieraja.

> co Ci się stało Tete?

Mnie? Nic.
        Od dlugiego czasu zastanawiam sie co sie stalo z ludzmi, ktorzy glosza
        antynaukowe brednie.

A dr Bodnar po prostu szuka kasy bo wisi nad nim 5 mln kary gdy przegra sprawe.
        Pewnie znajdzie.

> Chcesz byc Świtezianką forum tego? Życzę! smile

Topielica raczej wink

> noworocznie, dobrego!

Dobrego rowniez.

tete
        • esteemiriam Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 14:49
          Tete,

Bodnara specjalnie nie cenię.
          Został poinformowany konkretną grupę osób (brałam udział w tyn ponurym spektaklu)
          o ustawicznym łamaniu RODO przez konkretny sąd
          (sędzia zgubił pendrive'a, w dokumentach znaleziono obce inne dokumenty,
          dot., obcej osoby, z wrażliwymi danymi, itd., itd., i wiem, że przeczytał d o k ł a d n i e
          nasze pisma. Dostarczyliśmy mu, sforsowaliśmy (legitymacjami, he he) tych jego
          goryli, i weszliśmy do niego osobiście.

I nie zrobił nic, juz był "na wylocie".
          Dla jasności w temacie Marioli, bez porównań z Konf.,
          ale cienkusz, cienki bolek jest wg mnie.

To, co napisałaś dopełnia obrazu dr. Bodnara.

smile

• xiazeluka Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 16:10
          "Od dlugiego czasu zastanawiam sie co sie stalo z ludzmi, ktorzy glosza
          antynaukowe brednie."

To dosyć powszechne odczucie. Codziennie opowiadają nam tacy różni o 256 płciach lub powstrzymywaniu wirusów przez warstwę bawełny. O dwóch dawkach na ostatniej prostej nie wspominając.
      • xiazeluka Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 16:12
        "Konfederacja jest skrajną, bardziej niż Dmowski, wręcz faszystowską partię,"

Głosicieli takich poglądów określacie chyba mianem meszuge, prawda?
        • perla_z_roztocza Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 18:49
          xiazeluka napisała:

> "Konfederacja jest skrajną, bardziej niż Dmowski, wręcz faszystowską partię,"
          >
          > Głosicieli takich poglądów określacie chyba mianem meszuge, prawda?

rzecz w tym, że gdyby tak spytać tego czy tamtą o definicję faszyzmu to pytający w odpowiedzi usłyszałby, że sam jest faszystą właśnie.
          • esteemiriam Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 12:14
            Katedra Historii smile

Były premjer włoski N i t t i utrzymuje w swej książce najnowsze), że faszyzm nie reprezentuje żadnej doktryny. Pogląd taki mógł mieć pewną słuszność w latach 1919—20, gdy faszyści wysuwali hasła różnorodne, niekiedy najskrajniejsze. Obecnie jednak ideologja faszyzmu skrystalizowała się wyraźniej i znalazła swój wyraz konkretny w formie wielu zasadniczych reform państwowych.
            Istota ideologii faszystowskiej polega na przeciwstawieniu się hasłom przewodnim wielkiej rewolucji francuskiej oraz ostatniej rewolucji rosyjskiej. Faszyzm przeciwstawia się idei wolności, idei równości oraz idei walki klasowej. Innymi słowy przeciwstawia się liberalizmowi, demokracji, oraz socjalizmowi).

Faszyzm natomiast wysuwa na plan pierwszy nie inte­resy jednostki, ale interes narodu i państwa, jako konkretnej organizacji politycznej narodu. Głosi zasadę zupełnego podpo­rządkowania jednostki państwu. „Wszystko dla państwa, nic poza państwem, a przedewszystkiem nic przeciw państwu", powtórzył Mussolini w parlamencie w maju 1927 roku.
            • qwardian Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 12:31
              Faschisten podczas II wojny przepuścili do Francy tysiące polnische kosmopolitisch soldaten, którzy bombardowali nasz ukochany kontynent, a potem dokonali na niego inwazji wspólnie z anglosaskim bandziorem. Narodowy Robotnik musi jednak przyznać, że faszystki są najśliczniejsze..

• perla_z_roztocza Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 13:29
      kto to jest dr Bodnar właśnie?
    • polski_francuz Trzeba byc ludzkim! 12.01.22, 14:09
      t_ete napisała:

"Ale to byc moze - nowa, atrakcyjna propozycja polityczna dla wielu uczestnikow forum Aqua."

Masz racje bo medyk jest z Przemysla. Stamtad pisze wielu aktywistow FA. Zmiana musi przyjsc ze wschodu.

Co do reszty, moze rzeczywiscie trzeba nowej partii, zeby PIS pogonic? PO i inne partie jakos nie umieja sie skonsolidowac i wygrac wyborow. A tu link z Polityki.

W koncu, proponuje by po wyborach obecne wladze traktowac po ludzku. Moze w jakims przypadku krotki przymusowy azyl w klasztorze (szefuncio i czarnawy minister przychodzi mi na mysl), ale zadnych surowszych kar. Trzeba byc ludzkim!

PF
      • qwardian Re: Trzeba byc ludzkim! 12.01.22, 14:25
        Ja w przeciwieństwie słucham tylko aktywistów z Francy:

Unia Europejska „nie ma nic do powiedzenia” w sprawie Ukrainy, „jest zerem” i dlatego nie została zaproszona o dołączenie do negocjacji USA-Rosja w sprawie Ukrainy – oceniła w środę kandydująca w wyborach prezydenckich we Francji szefowa partii Zjednoczenie Narodowe (RN) Marine Le Pen. Zapowiedziała również, że jeśli wygra wybory, dodatki rodzinne „będą zarezerwowane wyłącznie dla Francuzów”, a w konstytucji chce umieścić zapis różnicujący przywileje Francuzów i cudzoziemców.
        • polski_francuz Re: Trzeba byc ludzkim! 12.01.22, 14:41
          qwardian napisał:

" Ja w przeciwieństwie... " rozmawiam glownie z kallka.

I tak trzymac!

PF
          • qwardian Re: Trzeba byc ludzkim! 12.01.22, 15:12
            polski_francuz napisał:

> qwardian napisał:
            > " Ja w przeciwieństwie... " rozmawiam glownie z kallka.

Która w dodatku zdezerterowała. Stąd poważnie rozważam, żeby się skorumpować i wystawić własny tyłek na aukcję, żeby znaleźć akceptację..
            • polski_francuz Re: Trzeba byc ludzkim! 12.01.22, 18:03
              qwardian napisał:

"... i wystawić własny tyłek na aukcję, żeby znaleźć akceptację.."

Ostatnio czytalem o rozwartym tylku w wywiadzie z Joopem, designerem mody. A on jest taki bardziej ...hm...jak to powiedziec? Aha, juz wiem Berlinczyk.

A przeciez Kallka to kobita. Pienkna kobita jesli mam dzikejowi wierzyc.

Troche sie gubiem.

PF
      • oleg3 Kto? 12.01.22, 15:04
        polski_francuz napisał:

> Masz racje bo medyk jest z Przemysla. Stamtad pisze wielu aktywistow FA.

Jesteś PF pospolitym rasistą!
        Różnicujesz wartość ludzi na podstawie miejsca zamieszkania.
        To nic nowego. Lewacy tak mają.
        • polski_francuz Re: Kto? 12.01.22, 15:12
          oleg3 napisał:

Odpisze pozniej. Poki co pracuje by urosnac do rangi niepospolitegosmile

PF
          • oleg3 Re: Kto? 12.01.22, 15:28
            Obiecanki-cacanki

Będę mą­dry - obie­cu­je,
            Lecz w ze­szy­cie przy­niósł dwó­je.
            Nie chcę plo­tek - obie­cu­je,
            Zno­wu wuj­ka ob­ga­du­je.
            Być roz­sąd­nym obie­cu­je,
            Łyka lody i cho­ru­je.
            Cio­cię ko­chać obie­cu­je,
            Znów jej ję­zor po­ka­zu­je.
            Być po­rząd­nym obie­cu­je,
            A w ze­szy­cie wciąż sma­ru­je.
            Jeść naj­pięk­niej obie­cu­je,
            Krem z ta­le­rza wy­li­zu­je.
            Być na piąt­kę obie­cu­je,
            Lecz z pią­te­go pię­tra plu­je.

Być anio­łem obie­cu­je,

polski_francuz napisał:

> Odpisze pozniej. Poki co pracuje by urosnac do rangi niepospolitegosmile
            • polski_francuz Chlopaki nie placza 12.01.22, 17:59
              oleg3 napisał:

" Obiecanki-cacanki

Będę mą­dry - obie­cu­je,
              Lecz w ze­szy­cie przy­niósł dwó­je..."

Mnie tez Ossa nie raz bolesnie ukasila i cierpialem w milczeniu bez publicznych placzow. Wez przyklad i cierp godnie.

PF
              • oleg3 Re: Chlopaki nie placza 12.01.22, 20:15
                Profesorska taktyka. My to nazywamy chamstwem w białych rękawiczkach.
                Rasista!
                • polski_francuz Re: Chlopaki nie placza 12.01.22, 20:35
                  oleg3 napisał:

"...w białych rękawiczkach."

Nie pasuje do forum. W rekawiczkach nie zostawia sie sladow. Chociaz ma obecnosc jest sladowa. Nie to co qwardiana, ktorego obecnosc jest po-sladkowa.

PF
                  • oleg3 Re: Chlopaki nie placza 12.01.22, 20:53
                    Rasista!
                    Tchórz bez honoru.
        • andrzejg Re: Kto? 13.01.22, 13:16
          oleg3 napisał:

>
          >
          > Jesteś PF pospolitym rasistą!
          > Różnicujesz wartość ludzi na podstawie miejsca zamieszkania.
          > To nic nowego. Lewacy tak mają.
          >

"Ale to byc moze - nowa, atrakcyjna propozycja polityczna dla wielu uczestnikow forum Aqua."

Masz racje bo medyk jest z Przemysla. Stamtad pisze wielu aktywistow FA. Zmiana musi przyjsc ze wschodu.

Dlaczego jesteś aż tak przewrażliwiony. Ja też nieraz różnicowałem pisząc, że "od Konina Azja się zaczyna".
          Czy to jest rasizm? To jest spostrzeżenie różnic kulturowych. Czasami nagannych, a czasami godnych pozazdroszczenia.

Tete napisała o atrakcyjnej propozycji, a PF o popieraniu swojaka? Czyż takie poparcie nie mieści się we wschodniej mentalności?

A.
          • polski_francuz Kilka slow o rasizmie 13.01.22, 17:55
            andrzejg napisał:

" Tete napisała o atrakcyjnej propozycji, a PF o popieraniu swojaka? Czyż takie poparcie nie mieści się we wschodniej mentalności?"

Tête zaczela troche zartobliwie pisac o nowej propozycji politycznej i o jej tle a ja ten jej zartobliwy ton podtrzymalem. Poczucie humoru pozwala na utrzymanie dystansu i do siebie i do innych. Szczegolnie w skomplikowanych czasach w ktorych przyszlo nam zyc od paru lat.

Zastanowilem sie troche nad tym co mozna odpowiedziec na wyzwiska, ktore dostalem z powodu "rasizmu". Czy mieszkancy wschodnich regionow Polski sa bardzo rozni o tych z zachodnich regionow? Jesli chodzi o potomkow tych, ktorzy sie urodzili na tzw. Ziemiach Zachodnich, to wiadomo ze ich rodziny zyly na wschodzie: na Litwie jak moi przodkowie, czy na Ukrainie jak przodkowie wielu innych. Jesli sie stali troche inni, to moze troche z tego wynika, ze Ziemie Zachodnie pozostale po Niemcach byly dosc uporzadkowane. I moze ten porzadek troche nas zmienil i "uporzadkowal".

Popatrzmy na tych, ktorzy od pokolen sie niezbyt ruszali. Jeden z kolegow pisze z poznanskiego i jego wpisy sa troche "niemieckie". Niby zartobliwe ale czasami sie trudno z tego co pisze smiac. No i w koncu wrocmy na wschod. Kiedys dyskutowalem na tym forum mape rezultatow wyborow i to kto popiera PiS a kto nie. I wschod popieral PiS raczej. Ale to tez niezbyt wazny argument, bo sie glosuje jak sie glosuje i ja sam mam wroclawskich kolegow, ktorzy na PiS glosuja.

W koncu "rasizm" dotyczy raczej bardzo innych kultur. Murzyni zyli w systemie plemiennym, ktory jest zupelnie inny niz ten europejski. Dotyczy tez silnego podzialu na "polnoc" i "poludnie" w Stanach. Podzialu, ktory doprowadzil kiedys do wojny domowej. Arabowie sa tez dosc inni bo maja dluga tradycje wedrowania z kata do kata bez poczucia granic. I tylko dyktator mogl ich sobie podporzadkowac.

Poczucie "nizszosci" rasowej jest raczej zwiazane z pewnoscia siebie. Mnie tez jako Polaka niezbyt szanuja na zachodzie Europy. Ale sie uzbroilem w pewnosc siebie i ona pozwala mi i czuc sie dobrze i odgryzc sie kiedy trzeba.

I tyle tylko moge poradzic tym, ktorzy sie "gorsi" czuja. Jak sie czegos w zyciu dokonalo i jest sie porzadnym czlowiekiem to nie ma zadnego powodu by sie gorszym czuc. Zawsze jest cos czy ktos co i kto nam morale podnosi i pozwala byc dumnym z tego kim sie jest.

PF
            • oleg3 Re: Kilka slow o rasizmie 13.01.22, 19:17
              Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu.
              • esteemiriam Re: Co Wy z tym Murzynem? 13.01.22, 20:23
                O co chodzi z tym Murzynem! W końcu.
                Pojawia się jakiś nick i ciągle odsyłacie go do Murzyna.
                Z Murzynem. Tym Twoi Murzynem.
                Od długiego czasu. Ktoś tu ma Murzyna na własność?!

o co chodzi?

oleg3 napisał:

> Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu.
                >
              • t_ete Oleg, a kto to napisal? 13.01.22, 23:38
                oleg3 napisał:

> Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu.

Pamietasz moj watek 'Tak powstaja anegdoty'?

forum.gazeta.pl/forum/w,13,172003405,172003405,Tak_powstaja_anegdoty.html#p172010350
                "no tak bo Szczecin to syf.
                Po 2wś miasto zasiedlili w zasadzie same kurwy, alfonsi i bandyci.
                Na bazarach sprzedawano ludzkie mięso.
                Teraz mieszkają tam potomkowie tamtych szumowin, a jak to mówią, niedaleko jabłko od jabłoni.
                Wstyd się przyznawać, że jest się ze Szczecina właśnie
                ."

"Pokazałeś, że jechać można nie tylko po mieszkańcach Polski wschodniej. Może to da do myślenia temu czy owemu. Na wschód od Konina ...(...)"

Perla 'pokazal temu i owemu'?

W moim watku 'pokazal' mi - choc nigdy nie 'jechalam' po mieszkancach Polski wschodniej.
                Trudno bym 'jechala' skoro mam korzenie podkrakowskie.

'Dzielni' tak maja. Chca 'pokazac temu i owemu' i wybieraja sobie kogos
                innego, w kogo wala szambem i zaliczaja oklaski od kolegow.

............................... Dlaczego wowczas nie napisales do Perly : 'Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu'?

tete
                • qwardian Re: Oleg, a kto to napisal? 13.01.22, 23:48
                  Perła kiedy jeszcze żył, regularnie żartował sobie z murzynów..
                • esteemiriam Re: Oleg, a kto to napisal? 14.01.22, 00:01
                  Tete,

chcesz mnie zabić?
                  Dlaczego w Szczecinie kurwy i alfonsi...
                  czemu tak inny gatunek człowieka, jaka matka madzi jechało sie dobrze?
                  Corka rowerem - co to jest?
                  Prowokacja?
                  Popłakałam sie ze śmiechu.

Co z Murzynem do diabła!
                  Skąd się wziął? Czy moze jest osoba, która jest Murzynem
                  na forum tym?
                  Znaczy: czarnoskóra, czy jak - żeby nie urazić, obrazić, cholera wie.
                  Zawsze był Murzyn i tyle

JEST?!!! Co z murzynem.
                  • t_ete Re: Oleg, a kto to napisal? 14.01.22, 00:28
                    esteemiriam napisała:

> Tete,
                    >
                    > chcesz mnie zabić?
                    > Dlaczego w Szczecinie kurwy i alfonsi...
                    > czemu tak inny gatunek człowieka, jaka matka madzi jechało sie dobrze?
                    > Corka rowerem - co to jest?
                    > Prowokacja?
                    > Popłakałam sie ze śmiechu.
                    >
                    > Co z Murzynem do diabła!
                    > Skąd się wziął? Czy moze jest osoba, która jest Murzynem
                    > na forum tym?
                    > Znaczy: czarnoskóra, czy jak - żeby nie urazić, obrazić, cholera wie.
                    > Zawsze był Murzyn i tyle
                    >
                    > JEST?!!! Co z murzynem.

Oleg napisal : 'Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu.'
                    Ze niby Peef niewybrednie sobie zartuje z mieszkancow wschodniej Polski.

Dlatego wkleilam tekst Perly (o mieszkancach Szczecina) z mojego watku i reakcje Olega
                    na tenze tekst. Bardzo laskawa reakcje.

To byl fajny watek 'Tak powstaja anegdoty' forum.gazeta.pl/forum/w,13,172003405,172003405,Tak_powstaja_anegdoty.html#p172010350

Cytat z Olega : 'Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu'
                    - powinien wejsc do kanonu Aqua.

tete
                    • oleg3 Re: Oleg, a kto to napisal? 14.01.22, 09:41
                      t_ete napisała:

> Cytat z Olega : 'Zażartuj sobie z Murzynów tchórzu'
                      > - powinien wejsc do kanonu Aqua.

Idzie o tchórza czy o żart z Murzyna?
                • oleg3 Re: Oleg, a kto to napisal? 14.01.22, 10:01
                  t_ete napisała:

> Pamietasz moj watek 'Tak powstaja anegdoty'?

Zrozumiałaś moją odpowiedź perle? Nie sądzę!
            • xiazeluka Re: Kilka slow o rasizmie 13.01.22, 22:56
              "Dotyczy tez silnego podzialu na "polnoc" i "poludnie" w Stanach. Podzialu, ktory doprowadzil kiedys do wojny domowej. "

A co wojna secesyjna ma do rasizmu? Wszak po obu stronach walczyli biali.
              • polski_francuz Re: Kilka slow o rasizmie 14.01.22, 07:02
                xiazeluka napisała:

" A co wojna secesyjna ma do rasizmu? Wszak po obu stronach walczyli biali."

Poludniowcy mieli czarnych niewolnikow a ci z polnocy byli niewolnictwu przeciwni.

PF
                • xiazeluka Re: Kilka slow o rasizmie 14.01.22, 08:18
                  Ci z północy także mieli czarnych niewolników, z samym Linkolnem na czele. Zniesienie niewolnictwa nastąpiło dopiero w 1865 roku, a więc u schyłku wojny. A powód, dla którego Północ nalegała na zniesienie niewolnictwa był jak najbardziej rasistowski: czarnuchy miały być tanią siłą roboczą dla unijnych fabryk.
                  • boomerang Re: Kilka slow o rasizmie 14.01.22, 10:39
                    Nie ma niczego złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki niewolnictwu Murzyni wymyślili pieśni pracy, blues, co potem zaowocowało wymyśleniem jazzu, jedynej rozpoznawalnej sztuki amerykańskiej.
            • institoris2 specyficzne poczucie humoru 14.01.22, 10:36
              Pani tete zdazyla w tym watku oskarzyc dr. Bodnara, ze jego dzialalnosc przyczynila sie do fiaska szczepien na Podkarpaciu. Pani tete opisala dzialalnosc dr.Bodnara jako "wystawienie 8 tys. recept na amantadyne", sugerujac tym samym, ze do tego wlasnie ograniczalo sie leczenie stosowane przez dr. Bodnara, choc rzeczywistosc jest zupelnie inna, bo pacjenci byli przez dr. Bodnara leczeni wedlug procedur, ktore sam dr. Bodnar wypracowal. Pani tete twierdzi, ze jedyna motywacja, jak kierowal sie dr. Bodnar przy zakladaniu nowej partii jest strach przed finansowymi konsekwencjami, ktore mu groza za to, ze odwazyl sie jako lekarz pomagac ludziom.
              W Twoim mniemaniu wszystko to jest "zartobliwe", ciekawe co sadzi o tym zartowniczka Pani tete.
              O Twoim poczuciu humoru napisze tylko jedno; starasz sie byc dowcipny w momencie, w ktorym postanowiles zrejterowac, bo kwestie, ktore sam poruszasz okazuja sie kwestiami, ktore Cie intelektualnie przerastaja, wiec nie pozostaje nic innego, jak rzniecie glupa, zamiast argumentacji.

polski_francuz napisał:

> Tête zaczela troche zartobliwie pisac o nowej propozycji politycznej i o jej tl
              > e a ja ten jej zartobliwy ton podtrzymalem. Poczucie humoru pozwala na utrzyman
              > ie dystansu i do siebie i do innych. Szczegolnie w skomplikowanych czasach w kt
              > orych przyszlo nam zyc od paru lat.
          • oleg3 Re: Kto? 14.01.22, 10:24
            andrzejg napisał:

> Dlaczego jesteś aż tak przewrażliwiony.

Ja Andrzeju poważnie traktuję zasadę, że ludzi nie wartościuje się wedle jakiejkolwiek przynależności grupowej. Każdego możemy, jak chcemy, oceniać indywidualnie. W przypadku PF dochodzi hipokryzja. Nigdy nie pozwoliłby sobie na (jak on to określa; żart) w odniesieniu do hołubionych przez postępowców zbiorowości. W przypadku Polaków nie ma żadnych zahamowań. To przecież nie grozi ostracyzmem w jego środowisku. Gdyby niechcący napisał coś, co mogłoby urazić Murzynów, Arabów, kobiety, gejów, lesbijki, transpłciowców, umierałby ze strachu.
            • polski_francuz Zaszpanuje chcacy! 14.01.22, 10:34
              oleg3 napisał:

"Gdyby niechcący napisał coś, co mogłoby urazić Murzynów, Arabów, kobiety, gejów, lesbijki, transpłciowców, umierałby ze strachu."

Jens Spahn, gej, byl raczej kiepskim ministrem zdrowia.

Dam znac czy jeszcze zyje...

PF

• oleg3 Re: Zaszpanuje chcacy! 14.01.22, 11:04
                Byłżeby profesor intelektualnym zerem nie rozróżniającym jednostki od zbiorowości?

polski_francuz napisał:

> oleg3 napisał:
                >
                > "Gdyby niechcący napisał coś, co mogłoby urazić Murzynów, Arabów, kobiety, gej
                > ów, lesbijki, transpłciowców, umierałby ze strachu."
                >
                > Jens Spahn, gej, byl raczej kiepskim ministrem zdrowia.
                >
                > Dam znac czy jeszcze zyje...
                >
                > PF
                >
    • ur-nammu Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 15:48
      t_ete: dr Bodnar uwaza szczepienia przeciw covid-19 za normalna profilaktyke.

Wskaż cytat potwierdzający te słowa.
      • t_ete Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 16:14
        ur-nammu napisał:

> Wskaż cytat potwierdzający te słowa.

nowiny24.pl/lek-wlodzimierz-bodnar-z-przemysla-szczepienie-i-leczenie-dopiero-wtedy-mozemy-odniesc-sukces/ar/c14-15876765
        • xiazeluka Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 18:54
          "- Szczepienie to profilaktyka, czyli zapobieganie, a profilaktyka jest niezależna od leczenia. Nie można się skupiać tylko na profilaktyce, pomijając całkowicie leczenie pacjentów."

Złą wiadomością jest dla tete okoliczność, iż p. Bodnar kwestionuje w ten sposób terror szczepionkowy i odwracanie się lekarzy od pacjentów.
          • t_ete Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 23:48
            xiazeluka napisała:

> Złą wiadomością jest dla tete okoliczność, iż p. Bodnar kwestionuje w ten sposó
            > b terror szczepionkowy i odwracanie się lekarzy od pacjentów.

Dr Bodnar uwaza, ze szczepienia sa normalna profilaktyka.
            Nie kwestionuje szczepien.

tete

• xiazeluka Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 08:57
              Albo nie rozumiesz co czytasz, albo rozmyślnie kłamiesz w samoobronie.
              • ur-nammu Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 20:32
                xiazeluka: Albo nie rozumiesz co czytasz, albo rozmyślnie kłamiesz w samoobronie.

Jane Austen napisała ponad dwieście lat temu powieść przetłumaczoną na polski jako Rozważna i romantyczna. Gdyby główną bohaterką tego utworu zamiast Eleonory Dashwood miała być tutejsza T_ete, tytuł musiałby brzmieć Głupawa i zakłamana.
        • ur-nammu Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 20:00
          t_ete: Zla wiadomosc dla antyszczepow i jednoczesnie zwolennikow stosowania amantadyny :
          dr Bodnar uwaza szczepienia przeciw covid-19 za normalna profilaktyke.

Swoim zwyczajem znów nałgałaś.

Włodzimierz Bodnar: Szczepienie to profilaktyka, czyli zapobieganie, a profilaktyka jest niezależna od leczenia. Nie można się skupiać tylko na profilaktyce, pomijając całkowicie leczenie pacjentów.

Z tej wypowiedzi wynika jednoznacznie, że nie można stosować tylko profilaktyki, a nie stosować leczenia, zwłaszcza że jest ono dostępne – a właśnie tak się powszechnie postępuje. Profilaktyka odbywająca się kosztem leczenia nie jest normalna (a właśnie taką nienormalną profilaktyką są szczepienia przeciw COVID-19).

Włodzimierz Bodnar: Mamy profilaktykę, która kuleje, bo brak jest jakiegokolwiek skutecznego leczenia. To ono jest zawsze uzupełnieniem całokształtu postępowania. W całokształcie dopiero możemy odnieść sukces, czyli leczenie i szczepienie.

Dalej będziesz kłamliwie twierdzić, że Bodnar uważa profilaktykę, która jego zdaniem kuleje, za normalną?

Włodzimierz Bodnar: [...] lekarz. Może też zachęcać do szczepień, lecz nie można stosować w tym kierunku przymusu czy presji - zaznacza Włodzimierz Bodnar.

A tu już mamy całkowite zakwestionowanie szczepionkowego zamordyzmu, u nas jeszcze dość nieśmiałego i jakby niezdecydowanego, ale w krajach szczycących się swoją „demokracją” powoli doprowadzanego do poziomu absurdu i zbrodni.

Zła wiadomość dla zakłamanych proszczepow twojego pokroju jest taka: jeśli nie potraficie żyć bez kłamstwa, próbujcie chociaż kłamać inteligentnie.
          • t_ete Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 00:09
            ur-nammu napisał:

> Swoim zwyczajem znów nałgałaś.

Czyzby?

> Włodzimierz Bodnar: Szczepienie to profilaktyka, czyli zapobieganie, a profi
            > laktyka jest niezależna od leczenia. Nie można się skupiać tylko na profilak
            > tyce, pomijając całkowicie leczenie pacjentów
            .

Czy z tego wynika, ze dr Bodnar nie uwaza szczepien przeciwko covid-19 za normalna
            profilaktyke?

Nie wynika.

> Z tej wypowiedzi wynika jednoznacznie, że nie można stosować tylko profilaktyki
            > , a nie stosować leczenia, zwłaszcza że jest ono dostępne – a właśnie tak się p
            > owszechnie postępuje. Profilaktyka odbywająca się kosztem leczenia nie jest nor
            > malna (a właśnie taką nienormalną profilaktyką są szczepienia przeciw COVID-19)
            > Włodzimierz Bodnar: Mamy profilaktykę, która kuleje, bo brak jest jak
            > iegokolwiek skutecznego leczenia. To ono jest zawsze uzupełnieniem całokształtu
            > postępowania. W całokształcie dopiero możemy odnieść sukces, czyli leczenie i
            > szczepienie.

Z tej wypowiedzi wynika, ze dr Bodnar uwaza szczepienie przeciwko covid-19 za naturalna
            profilaktyke. I zadne twoje zaklecia tego nie zmienia.
            Nie uwaza by byl to spisek, podstepne czipowanie, eksperyment medyczny, wszczepianie
            grafenu, i co tam jeszcze potrafia wymyslic antyszczepy.

To - jaki jest jego poglad na radzenie sobie z pandemia, leczenie covid-19 - to inna sprawa.
            Ale o szczepieniach wypowiedzial sie jednoznacznie.

> Dalej będziesz kłamliwie twierdzić, że Bodnar uważa profilaktykę, która jego zd
            > aniem kuleje, za normalną?

Neguje potrzebe szczepien przeciwko covid-19?
            To wyczytales?
            Tyle zrozumiales?

> Włodzimierz Bodnar: [...] lekarz. Może też zachęcać do szczepień, lecz ni
            > e można stosować w tym kierunku przymusu czy presji
            - zaznacza Włodzimierz
            > Bodnar.

Normalna profilaktyka versus polityka.

> A tu już mamy całkowite zakwestionowanie szczepionkowego zamordyzmu, u nas jesz
            > cze dość nieśmiałego i jakby niezdecydowanego, ale w krajach szczycących się sw
            > oją „demokracją” powoli doprowadzanego do poziomu absurdu i zbrodni.

Mozna zrobic referendum jak w Szwajcarii, zgodnie z dewiza partii dr Bodnara.
            Np. czy szczepienia profilaktyczne maja byc darmowe czy bezplatne wink))

> Zła wiadomość dla zakłamanych proszczepow twojego pokroju jest taka: jeśli n
            > ie potraficie żyć bez kłamstwa, próbujcie chociaż kłamać inteligentnie
            .

Niezaleznie od tego ile tu napleciesz (inteligentnie wink)- dr Bodnar uwaza szczepienia przeciw covid-19
            za normalna profilaktyke.

Jakos to przezyjesz.

I naprawde, daruj sobie chamskie przytyki.
            W zestawieniu z koturnami - tylko rozsmieszaja.

tete
            • boomerang Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 00:40
              Nie zaklinaj rzeczywistości, druhno Tete. Co naprawdę Dr Bodnar myśli o szczepionkach, tego nie wiemy. Jemu etyka lekarska nie pozwala oceniać szczepionek, bo to temat spoza jego specjalizacji i którego naukowo nie badał.
              • gerlalt Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 07:28
                Czego się spodziewasz po kreaturze akceptującej kobiety z penisami w dziewczęcych toaletach.
            • ur-nammu Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 13.01.22, 16:15
              t_ete: Ale o szczepieniach wypowiedzial sie jednoznacznie.

Tylko w twojej chorej wyobraźni. Zapisz się, niedouczona paniusiu, na kurs czytania ze zrozumieniem, a może coś więcej dotrze do ciebie z wypowiedzi, które na każdym kroku przekłamujesz.

Tyle wystarczy. Obnażyłem twoje kolejne łgarstwo (kto by je zliczył?), a dłużej nie zamierzam nobilitować dyżurnej kowidiotki swoją uwagą.
              • t_ete Bolesne 14.01.22, 00:11
                ur-nammu napisał:

> Tylko w twojej chorej wyobraźni. Zapisz się, niedouczona paniusiu, na kurs czyt
                > ania ze zrozumieniem, a może coś więcej dotrze do ciebie z wypowiedzi, które na
                > każdym kroku przekłamujesz.

Bodnar nie neguje potrzeby szczepien przeciw covid-19.
                Zadne walenie lopatka w piaskownicy tego nie zmieni.

Obecny w necie 'foliarski pakiet' : 'tylko amantadyna, precz ze 'szczypawkami'
                - dr Bodnar zmienil na 'szczepienia to normalna profilaktyka
                plus leczenie amantadyna w razie zachorowania itd'

Antyszczepionkowcy, ktorzy uznali, ze nie ma potrzeby szczepien
                bo istnieje amantadyna i traktowali dr Bodnara jak meza opatrznosciowego
                - musza sobie to bolesne stwierdzenie przemyslec.

Moze sie zaszczepia?

tete

• boomerang Re: Bolesne 14.01.22, 00:35
                  Bodnar mówi ogólnie o profilaktyce, a nie o konkretnej szczepionce przeciwkowidowej.
                • xiazeluka Re: Bolesne 14.01.22, 08:22
                  " 'tylko amantadyna, precz ze 'szczypawkami'"

Możesz wskazać po nazwiskach kto takie historie opowiada?

"dr Bodnar zmienil na 'szczepienia to normalna profilaktyka
                  plus leczenie amantadyna w razie zachorowania "

Pan doktor niczego nie "zmieniał". Od początku tego kowidiańskiego szaleństwa stosuje amantadynę (za co jest zresztą ścigany przez faszystów z medycznego sądu kapturowego i poddawany prześladowaniom, więc nie pozycjonuj się w roli jego adwokata, to odrażające) podkreślając, że jest skuteczna tylko wtedy, gdy zostanie odpowiednio wcześnie podana, a nie w ogóle.

Cały czas kłamiesz.
    • boomerang Re: Dr Bodnar zaklada partie polityczna 12.01.22, 22:42
      Partia oparta o niepoprawną politycznie ideę. Życie Dra Bodnara jest w niebezpieczeństwie. Może w każdej chwili zejść na kowid właśnie.
    • t_ete Do panow, ktorzy zrozumiec nie chca 14.01.22, 13:15
      t_ete napisała:

Zla wiadomosc dla antyszczepow i jednoczesnie zwolennikow stosowania amantadyny :

"Lek. Włodzimierz Bodnar z Przemyśla: Szczepienie i leczenie - dopiero wtedy możemy odnieść sukces"

nowiny24.pl/lek-wlodzimierz-bodnar-z-przemysla-szczepienie-i-leczenie-dopiero-wtedy-mozemy-odniesc-sukces/ar/c14-15876765

... ale on nie mowi o szczepionkach przeciw covid-19 tylko ogolnie o szczepieniach
      ... klamiesz ...
      ... manipulujesz ...
      ... nie rozumiesz ...
      ....daj link ...
      .... nazwiska ....
      .... ale on jest przeciwnikiem obowiazkowych szczepien ...
      ... ale nie tylko szczepienia ...

................................................plus chamskie docinki.

Mam was po dziurki w nosie.

Dr Bodnar uwaza szczepienie przeciw covid-19 za normalna profilaktyke.
      To zla wiadomosc dla antyszczepow, ktorym z lekka posypala sie narracja
      o 'eksperymencie szczepionkowym'.

Tylko tyle i az tyle.

tete
      • boomerang Re: Do panow, ktorzy zrozumiec nie chca 14.01.22, 13:36
        Będziesz się przed Panem Bogiem tłumaczyć za to że zbezcześciłaś dany ci przez niego naturalny mechanizm immunologiczny wytwarzania przeciwciał.
      • xiazeluka Re: Do panow, ktorzy zrozumiec nie chca 14.01.22, 14:27
        Rozłączasz coś, co Bodnar powiedział łącznie. Mła nie nazwie Cię kretynką tylko z uwagi na względy towarzysko-nostalgiczne.
        • t_ete Czyli on by nie powiedzial ... 14.01.22, 21:48
          xiazeluka napisała:

> Rozłączasz coś, co Bodnar powiedział łącznie. Mła nie nazwie Cię kretynką tylko
          > z uwagi na względy towarzysko-nostalgiczne.

Czyli on by nie powiedzial tego pierwszego gdyby nie powiedzial tego drugiego?
          Oczywiscie. Przeciez jest zwolennikiem stosowania amantadyny na wczesnym etapie,
          trudno wiec zeby tego nie polaczyl. Ma rowniez swoje zdanie na temat roli
          ambulatoryjnej opieki zdrowotnej itd.

Antyszczepy nie 'lacza' leczenia covidu-19 amantadyna ze szczepieniami przeciw covid-19
          poniewaz sa przeciwni 'szczypawkom'. Dlatego nazwanie szczepienia przeciw covid-19
          normalna profilaktyka moze byc dla antyszczepow, zwolennikow leczenia amantadyna,
          trudne do przyjecia.

I wlasnie to napisalam w otwarciu watku.

Z uprzejmosci nie nazwe cie idiota.

tete

• boomerang Re: Czyli on by nie powiedzial ... 14.01.22, 21:53
            a gdzie Bodnar mówi o szczepieniach w kontekście Covid-19 ?
          • xiazeluka Re: Czyli on by nie powiedzial ... 14.01.22, 23:26
            Profilaktyka służy zapobieganiu chorobom.
            Leczenie choroby... leczy.

Jeśli to pierwsze nie zadziała, konieczne jest to drugie. Tak więc nie ma czegoś takiego jak tylko profilaktyka(czepienie), ponieważ leczenie zawsze i tak będzie konieczne. Ty to w sposób nieuprawniony dzielisz, przypisując pierwszemu większą wagę, choć dr Bodnar niczego takiego nie powiedział. Nie kierujesz się chłodną analizą, lecz uprzedzeniami.

Po raz kolejny Mła napomina tete, że kłamie, powielając absurdalną propagandę reżimowa, widzącą w ludziach nie mających z najróżniejszych powodów bałwochwalczego stosunku do czepionek antyszczepionkowców. Mła nie nazwie Cię idiotką, chociaż to:

"Dlatego nazwanie szczepienia przeciw covid-19
            normalna profilaktyka moze byc dla antyszczepow, zwolennikow leczenia amantadyna,
            trudne do przyjecia."

....mógł wydać z siebie tylko idiota. Szczepienia są profilaktyką, leczenie jest etapem poza szczepionkowym, dla osób, które zachorowały - zaszczepione lub nie.
      • polski_francuz Do chlopow panszczyznych 14.01.22, 14:34
        t_ete napisała:

"dla panow"

Pozostalosci historyczne. Niestety.

PF
        • polski_francuz Re: Do chlopow panszczyznianych 14.01.22, 14:45
          polski_francuz napisał:

z bledami, ktore zostana surowo ukarane!smile

PF
        • boomerang Re: Do chlopow panszczyznych 14.01.22, 18:59
          Pańszczyznę to dziś odrabia ten co pobiera kolejne szczepionki.
      • benek231 Czyli poddajesz sie, Tete? :O) 15.01.22, 17:36
        t_ete napisała:
        >
        > Mam was po dziurki w nosie.

**
        Mowilem juz kiedys, ze nie maja sensu pseudo_dyskusje z idiotami ktorzy koniecznie musza postawic na swoim, z racji swych idiotycznych wierzen. No ale wolalas miec satysfakcje z watpliwego zab za zab z jakims anyszczepionkowym cymbalem niz rzeczowo rozmawiac ze mna, na przyklad.
        Dyskusja nie musi toczyc sie pomiedzy ludzmi o skrajnie przeciwnych pogladach. Poglady zbiezne a nawet identyczne nie musza stac na przeszkodzie ineresujacej polemice. Bo zawsze jest cos co wymaga wielorakiego naswietlenia i podobnego postrzegania. A kazdy widzi to samo nieco inaczej. Czasem moze to byc bardzo oryginalne, jesli nie odkrywcze, spojrzenie na ten sam oklepany problem czy fakt.

Poparz dokad zaprowadzily cie te pseudo_dyskusje z Kretynem, i jego przyjaciolmi. Jak byli nieprzemakalni tak pozostali nimi. A przy okazji zrobili sie bardziej aroganccy, zlosliwi, nieprzyjemni i chamscy.
        Oni sa tym rakiem ktory toczy Polske i polskie spoleczenstwo.

Kiedys uczyli nas na lekcjach historii o dywersyjnej i wywrotowej robocie (glownie) rosyjskiej agentury, ktora doprowadzila do warcholswa w Sejmie, i tego, ze Polska nierzadem stala, a nastepnie do rozbiorow. Teraz widze, ze moi nauczyciele nie wiedzieli co mowia. Gdyz do tego nie potrzeba bylo zadnej Rosji. Mysmy zalatwili sie sami. Tak jak wlasnie robimy to teraz.

Zdecydowalem o niezamieszczaniu "kretynskiej sygnaturki" bo Kretyn i tak zalatwil sobie by zostala wykasowana. Wrazliwiec.
        • polski_francuz Cierpliwosc 15.01.22, 21:33
          benek231 napisał:

" Mowilem juz kiedys, ze nie maja sensu pseudo_dyskusje z idiotami ktorzy koniecznie musza postawic na swoim, z racji swych idiotycznych wierzen. No ale wolalas miec satysfakcje z watpliwego zab za zab z jakims antyszczepionkowym cymbalem niz rzeczowo rozmawiac ze mna, na przyklad."

Tête stara sie przekonywac. Nie ma co przekonywac przekonanych. Warto sie starac przekonywac nieprzekonanych. Ona robi to dowcipnie i kulturalnie. Mozna tylko Jej przyklasnac i starac sie pomoc.

Przeklenstwa wobec inaczej myslacych nie pomagaja. Oni mysla, zes taki sam tylko ze bladzisz. Warto sie odroznic, wlasnie, kultura dyskusji.

PF
          • benek231 Re: Cierpliwosc 15.01.22, 21:52
            polski_francuz napisał:
            >
            > Przeklenstwa wobec inaczej myslacych nie pomagaja. Oni mysla, zes taki sam tylk
            > o ze bladzisz. Warto sie odroznic, wlasnie, kultura dyskusji.

**
            OK... ale dlaczego zamiast Tete wszedles ty? Czy z zamiarem zastapienia jej? Czy tez wpadles na kiepski pomysl by mnie troche popouczac, bo to jest silniejsze od ciebie?
            Jesli chcesz ze mna rozmawiac o musisz sprobowac wzniesc sie ponad siebie.

Zdecydowalem o niezamieszczaniu "kretynskiej sygnaturki" bo Kretyn i tak zalatwil sobie by zostala wykasowana. Wrazliwiec.
            • polski_francuz Re: Cierpliwosc 16.01.22, 08:48
              benek231 napisał:

"Czy z zamiarem zastapienia jej? "

Tête jest niedozastapienia. Ja przestawilem co mysle o Jej motywach.

PF
              • krzys52 Re: Cierpliwosc 16.01.22, 20:48
                polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
                >
                > "Czy z zamiarem zastapienia jej? "
                >
                > Tête jest niedozastapienia. Ja przestawilem co mysle o Jej motywach.

**
                Oczywiscie dlatego, ze sadziles, iz mnie to zainteresuje. Znaczy te jej motywy. Bo wprawdzie nie wpisales sie do zadnego z moich watkow, choc bylo ich sporo, ale tym razem uznales, ze bedzie lepiej bym wiedzial dlaczego Tete nie powinna przyjac mojego zaproszenia. Bo, po prostu, taki uczynny jestes.

Wiesz, tu w Stanach mawiaja tak: "jesli nie masz nic dobrego do powiedzenia to lepiej sie zamknij". Przypuszczam, zatem, ze Francuzi tej madrosci nie znaja - podobnie jak Polacy.

Popatrz, minelo sporo czasu od podobej sytuacji w ktorej, takze w odwecie, musialem troche przejechac sie po tobie. Od tamtej pory dalem ci spokoj i omijalem jak gowno, gdyz uznalem, ze jestes malo inteligentny bauwan, ktorego jednak nie powinienem ranic. A ty przylazles i tak, gdy tylko trafila ci sie okazja by mi zaszkodzic. By mi sprawic przykrosc. Co w tym przypadku oznaczalo "delikatne" zwrocenie uwagi Tete na to, ze nie powinna ze mna rozmawiac, oraz dlaczego.
                No coz, zatem - nie masz zycia, swiniowaty gnojku.

• polski_francuz Re: Cierpliwosc 16.01.22, 21:07
                  krzys52 napisał:

"gdyz uznalem, ze jestes malo inteligentny bauwan, ktorego jednak nie powinienem ranic. A ty przylazles i tak, gdy tylko trafila ci sie okazja by mi zaszkodzic."

Kiedys sobie zrobilem test IQ na internecie. Wyszlo mi 136 wiec nie jestem malo inteligentny. Co do reszty, nie mam zamiaru Ci pokazywac czegos czy w czyms Ci zaszkodzic. Mysle, ze w wielu sprawach mysle podobnie jak Ty. Tyle, ze inaczej to wyrazam. I to nie tresc ale forma nas dzieli.

Poprawa jest zawsze mozliwa.

Pozdro

PF
                  • benek231 Re: Cierpliwosc 16.01.22, 21:18
                    polski_francuz napisał:

> Kiedys sobie zrobilem test IQ na internecie. Wyszlo mi 136 ...

**
                    Niewatpliwie zmyslasz i koloryzujesz. Nie masz wiecej jak 100. Znaczy cieniutki jestes, pierdoło.

I poprawa nie jest juz mozliwa.

• polski_francuz Re: Cierpliwosc 16.01.22, 21:25
                      benek231 napisał:

" Niewatpliwie zmyslasz i koloryzujesz."

Rzadko. Raczej staram sie zrozumiec z nawyku zawodowego. I rozumiem, zes niezbyt szczesliwy.

No wiec, zycze Ci spokoju ducha bo pewnie tego najbardziej potrzebujesz. A ze macie wlasnie okolo poludnia w Twoim Stanie, wiec mozesz sobie pozwolic na drinkasmile

Pozdro

PF
                  • boomerang Re: Cierpliwosc 16.01.22, 23:01
                    >Mysle, ze w wielu sprawach mysle podobnie jak Ty.
                    W tym przypadku to żaden powód do chwały.

>Tyle, ze inaczej to wyrazam. I to nie tresc ale forma nas dzieli.
                    Rozumiem. Tylko to "antydemokratyczne gówno" i to "gówno w ludzkiej skórze" stoją na drodze do pełnego porozumienia.
          • oleg3 Re: Cierpliwosc 15.01.22, 22:10
            polski_francuz napisał:

> Warto sie odroznic, wlasnie, kultura dyskusji.

Niech zgadnę, Tak jak ty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka