Dodaj do ulubionych

Murzyn jest

14.01.22, 00:08
Na forum tym jest Murzyn.
Kim jest, oprócz tego, że Murzyn.
Proszę, żeby się odezwał.

Poza wszystkim ciągle ktoś kogoś do Murzyna odsyła
czy to jest jakaś przenośnią? alegoria, co to jest lub kto.

Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Murzyn jest 14.01.22, 00:44
      może benek231 ci wyjaśni
      • qwardian Re: Murzyn jest 14.01.22, 07:53
        Ja też tęsknię za murzynem, chyba się wybiorę na Safari w lasach podlaskich.
    • polski_francuz Jaki Murzyn jest? 14.01.22, 07:21
      esteemiriam napisała:

"...czy to jest jakaś przenośnią? alegoria, co to jest lub kto."

Let's take it personnal Miriammy. Murzyni pracuja u nas czesto w serwisach municypalnych. Pozdrawiam czesto sympatyczna Murzynke, ktora co tydzin oproznia u nas pojemniki ze smieciami na ciezarowce municypalnej, inny Murzyn czyscil z lisci drozki niedaleko mego domu i mi trche plot poprawil, jak mu zwricilem uwage, ze sa niezbyt ostrozni.

Ale, ale idzmy dalej a raczej wyzej. Stowarzyszylem sie, kilka lat temu, z imigrantka z Afryki do opieki na praca dyplomowa. I powstala z tego publikacja (2 cytaty poki co). Pani byla kompetentna.

Last but not least z mego otoczenia. Moja zona pomagala, kilka lat temu, imigrantom z Afryki w lepszej imigracji w asocjacji charytatywnej. Jej zdaniem, wielu jest dobrze wyksztalconych a imigruje z powodow politycznych. Bo ci co do wladzy dochodza staraja sie likwidowac poprzednikow u wladzy.

A synteza? Ano, moze rzeczywiscie brakuje im troche pewnosci siebie. Ale jest wielu kompetentnych i pracowitych. Tak wiec, warto sie opalacsmile

PF

• qwardian Re: Jaki Murzyn jest? 14.01.22, 07:54
        polski_francuz napisał:

> Pozdrawiam czesto sympatyczna Murzynke

Precz z murzynami, a mulatki z nami smile
      • boomerang Re: Jaki Murzyn jest? 14.01.22, 10:32
        Ja nie gorszy od ciebie bo cenię kilku Murzynów, którzy grali na trąbkach, saksofonach, gitarach... ale coraz mniej jest takich.
    • qwardian Re: Murzyn jest 14.01.22, 11:07
      Trzeba było skolonizować Madagaskar, tam jest bardzo interesująca mieszanka hindusko-murzyńska, ale rasistowscy semici przed wojną odrzucili tą propozycję, wybierając getta w których się kisili nawzajem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka