Dodaj do ulubionych

ciągłe sikanie

02.02.09, 08:26
Dziewczyny czy wy też tak latacie do kibelka często? bo ja ostatnio często
chodze sikać, lekarz dał mi Urosept ale jak przestaje brac to na nowo
sikanie.w nocy najczęsciej chodzę nawet z 10 razy.I niewiem może endo mi
atakuje na pęcherz? bo ja przypomne mam endo po cc i cały czas jestem na
jasminelle.odpiszcie
Obserwuj wątek
    • senmionka Re: ciągłe sikanie 02.02.09, 10:23
      Witaj, istnieje taka możliwość, że endo zaatakowało pęcherz moczowy.
      Jednym z objawów jest czeste oddawanie moczu. Mozesz jednak mieć tez
      wzykłą infekcję bakteryjną. Nie da się tego sprawdzić "na oko".
      Pozdrawiam (też prawdopodobnie mam endo :(
      • senmionka Re: ciągłe sikanie 04.02.09, 15:08
        Miałam na mysli nie 300 km. ale 30 km ;) 300 nikt by nie wytrzymał
        bez toalety. ja nie wiem, czy to endo, czy coś innego. Przed
        miesiączką czuję pieczenie w cewce moczowej...
    • isza7 Re: ciągłe sikanie 02.02.09, 17:23
      Bo Yasminelle może działać moczopędnie. Jest tam składnik zapobiegający zatrzymywaniu wody. Dlatego Yasminelle nie powoduje obrzęków.
      • chora.6 Re: ciągłe sikanie 04.02.09, 07:38
        isza7 pocieszyłaś mnie! to może faktycznie yasminelle tak działąją.powiem że niegrubne tylko stoje w miejscu z wagą! Także może i coś jest w tym.dziękuje i życzę ZDROWIA:)
    • senmionka Re: ciągłe sikanie 03.02.09, 12:30
      Ja mam objawy endo, ale jeszcze nie zdiagnozowaną, no i tez czesto
      chodzę siusiu. Najgorzej jest nad ranem. Czasem muszę służbowo
      jechać z miejsca zamieszkania do innego oddalonego o 300 km busem o
      godz. 6.00 rano, w którym nie ma toalety. Pomimo, że w domu opróżnię
      pęcherz, to jeśli jest to czas ok. tydzień lub półtora przed
      miesiączką, to podróż jest koszmarem. Czasem muszę błagac kierowcę
      żeby się zatrzymał gdziekowliek bo zaraz się ssiusiam. Też tak
      macie? Czy jest na to rada?
      • isza7 Re: ciągłe sikanie 03.02.09, 16:32
        Też tak miałam, ale stety niestety z powodu innej choroby muszę zażywać lek zatrzymujący wodę i mimo zażywania Yasminelle mam obrzęki i mniej sikam. Nie wiem, co na toporadzić. Pozbyć się endo, tylko czy to możliwe?
    • unconventionalgirl Re: ciągłe sikanie 10.03.09, 12:32
      ja też tak mam;-( co chwile mi się chce siku... potrafię pod rząd iść ze 3 razy mimo, że wcześniej przez wielee godzin nic nie piłam:( ludzie już się ze mnie śmieją;/ do jakiego lekarza się udać? do urologa? bo lekarz pierwszego kontaktu i ginekolog nie widza w tym żadnego problemu!!
    • kmbavy99 Re: ciągłe sikanie 14.03.09, 18:10
      ja też sikam choć nie tak dużo ale ginekolog kazał mi zrobić badanie moczu.
      Okazało się że mam trochę za dużo białych krwinek i lekarz rodzinny zalecił Urosept.
    • alinaa30 Re: ciągłe sikanie 14.03.09, 22:10
      witam:)mam endometrioze juz od 14 lat i wlasnie gdy mialam15 lat zaczely sie problemy z moczem współczuję ci,wiem jak to dokucza,leczylam sie przez 3 lata u urologai zamist wtedy mnie skierowac do ginekologa wyciagal kase a nie pomagal,moze to smieszne ale do pracy no wtedy na praktyki chodzilam w pampersie bo nie dawalam rady inaczej,po 3 latach poszlam do ginekologai on wytlumaczyl mi ze to przez endo.i kazal zachodzic w ciaze i wtedy zaczely sie problemy,3 lata staran i nic potem iui i nic potem icsi i tez nic:(mialam juz 2 laparoskopie,mi pomogly troche tabletki antykoncepcyjne bralam rok i mialam spokoj z sikaniem ale wtedy jeszcze nie wiedzialam ze moge miec problemy z dzidziusiem,potem tez pomogly mi dipherelina 3 zastrzyki,a jak mnie zlapie to biore nolicin ale pierwsze dni to biore po 5tabletek dziennie no i banka po 5 dniach tak mija,leczylam sie juz nawet ziolami,jak chodze do ginekologa to juz mi daje same recepty na nolicin,tabletki dopohwowe i kiedy mie lapie to biore,ale wiem co to znaczy mi wiele lat to dokuczalo teraz jakos ustapilo ale nie raz wraca nawet po stosunku mnie lapie,na to to juz nabralam tyle lekow ze szok a najlepiej dziala nolicin tak jak u mnie:)pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka