23.02.22, 09:06
Licze na to, ze przekazecie sciage zoliborskiemu przywodcy by mogl wreszcie wstac z kolan sprzed krzyza i by dotarlo do niego co robic. Trzeba sie jednoczyc bardzo szybko z innymi krajami europejskimi. A przede wszystkim z Niemcami. Trzeba dac silnego kopa w zad polskiej dyplomacji by zaczela dzialac w narodowym interesie. Najblizszym celem to tworzenie silnej europejskiej armii z razem z odwiecznym niemieckim wrogiem, z tchorzami znad Sekwany i z wloskimi kucharzami i spiewakami operowymi i jej postawienie na granicy z Ukraina i z Bialorusia. Dopisuje na sciadze, ze Amerykancy nie mysla o Europie tylko o Chinach i ze Putin bedzie dalej destabilizowal Ukraine liczac na to, ze prezydent ukrainski u wladzy sie pomyli i ze bedzie mozna go spokojnie ukarac.

Allez, do roboty!

PF

Obserwuj wątek
    • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 09:15
      Chyba żeście oszaleli, Messje. Albo się zanglicyzowaliście, skoro chcecie toczyć swoją wojenkę na polskim terytorium w ramach powtórki z 1939.

Zadaniem Polski jest dyskretne dolewanie benzyny do ognia, a nie otwarte stawanie w obronie sezonowej UPAiny.
      • polski_francuz Re: Sciaga 23.02.22, 09:59
        xiazeluka napisała:

" Zadaniem Polski jest dyskretne dolewanie benzyny do ognia, a nie otwarte stawanie w obronie sezonowej UPAiny."

Z UPAina bedzie gra w miare rownych z Rosja nie ma gry. Sa za duzi i graja na innej szachownicy.

PF
        • boomerang Re: Sciaga 23.02.22, 11:11
          Na Rosję NATO jest w sam raz.
        • felusiak1 Re: Sciaga 26.02.22, 08:18
          Obaj macie nasrane. Jeden piździ o europejskiej armii a drugi o sezonowej UPAinie.
          Przy czym europejska armia to czysta głupota a tylko ścierwojad nazwie Ukrainę sezonową UPAiną.
          I to mówi ci pszek urodzony w kraju zwanym Bękartem Traktatu Wersalskiego.
          • xiazeluka Re: Sciaga 26.02.22, 09:15
            A niby dlaczego?
    • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 09:21
      Moi żołnierze spod trupiej czaszki leżą w bezimiennych mogiłkach na rosyjskim stepie, Francuzie. Sądzisz, że ich wzbudzę do życia, odrodzę forces de l'Axe i pognam na Moskwę?
      • polski_francuz Arbeit macht frei 23.02.22, 10:02
        qwardian napisał:

" Moi żołnierze spod trupiej czaszki leżą w bezimiennych mogiłkach na rosyjskim stepie, Francuzie. Sądzisz, że ich wzbudzę do życia, odrodzę forces de l'Axe i pognam na Moskwę?"

Nu Helmut, jak chcesz dalej podrywac kaleczke i nawozic swoj ogrodek, to musisz cos robic. Arbeit macht frei, nie zapomnij!

PF
    • oleg3 Acht und achtzig Professoren und Vaterland, 23.02.22, 09:47
      du bist verloren

Pomijam kwestie techniczno-logistyczne (za ile lat ta silna europejska armia byłaby zdolna do działań operacyjnych, 5 lat czy raczej 15?). Kto by nią dowodził? Oczywiście Niemcy. Niemcy, którzy są pacyfistami i strategicznym partnerem Rosji.

polski_francuz napisał:

> Licze na to, ze przekazecie sciage zoliborskiemu przywodcy by mogl wreszcie wst
      > ac z kolan sprzed krzyza i by dotarlo do niego co robic. Trzeba sie jednoczyc b
      > ardzo szybko z innymi krajami europejskimi. A przede wszystkim z Niemcami. Trze
      > ba dac silnego kopa w zad polskiej dyplomacji by zaczela dzialac w narodowym in
      > teresie. Najblizszym celem to tworzenie silnej europejskiej armii z razem z odw
      > iecznym niemieckim wrogiem, z tchorzami znad Sekwany i z wloskimi kucharzami i
      > spiewakami operowymi i jej postawienie na granicy z Ukraina i z Bialorusia. Dop
      > isuje na sciadze, ze Amerykancy nie mysla o Europie tylko o Chinach i ze Putin
      > bedzie dalej destabilizowal Ukraine liczac na to, ze prezydent ukrainski u wlad
      > zy sie pomyli i ze bedzie mozna go spokojnie ukarac.
      >
      > Allez, do roboty!
      >
      > PF
      >
      • polski_francuz Re: Acht und achtzig Professoren und Vaterland, 23.02.22, 10:05
        oleg3 napisał:

" [[i]b] du bist verloren[/b]

Pomijam kwestie techniczno-logistyczne (za ile lat ta silna europejska armia byłaby zdolna do działań operacyjnych, 5 lat czy raczej 15?). Kto by nią dowodził? Oczywiście Niemcy. Niemcy, którzy są pacyfistami i strategicznym partnerem Rosji. "[/i]

Zostaw Niemcom ich zmartwienia, zajmij sie tymi polskimi. Trza cos zaczac robic, co ma potrwac potrwa, ale nie ma cos sie wylegiwac przed Czarna Madonna i czekac na przyjscie Tatarow.

PF
        • polski_francuz Errata 23.02.22, 10:08
          polski_francuz napisał:

oleg3 napisał:

" Pomijam kwestie techniczno-logistyczne (za ile lat ta silna europejska armia byłaby zdolna do działań operacyjnych, 5 lat czy raczej 15?). Kto by nią dowodził? Oczywiście Niemcy. Niemcy, którzy są pacyfistami i strategicznym partnerem Rosji. "

Zostaw Niemcom ich zmartwienia, zajmij sie tymi polskimi. Trza cos zaczac robic, co ma potrwac potrwa, ale nie ma cos sie wylegiwac przed Czarna Madonna i czekac na przyjscie Tatarow.

PF

P.S. No to wracam do roboty
          • oleg3 Re: Errata 23.02.22, 10:51
            polski_francuz napisał:

> Zostaw Niemcom ich zmartwienia, zajmij sie tymi polskimi.

Toż sam profesorze chcesz oddać polskie zmartwienia Niemcom. Systematyczne czytanie Der Spiegel zostawia nieodwracalne ślady na umyśle!
          • boomerang Re: Errata 23.02.22, 12:58
            nie ma cos sie wylegiwac przed Czarna Madonna i czekac na przyjscie Tatarow.

Pomieszało ci się, profesorze. Czarna Madonna to Szwedzi, a Tatarzy to Hejnał Mariacki.

• sz0k Re: Sciaga 23.02.22, 11:02
      Czy ta poranna kupa pana profesora na forum to w związku z wizytą Pani Steffi Lemke w Warszawie?

Niemcy grożą Polsce sądem za rozwój energetyki jądrowej
      - Jeśli w Polsce dojdzie do budowy reaktorów jądrowych, to będziemy pracować z użyciem odpowiednich instrumentów prawnych, dla mnie to oczywistość – powiedziała w Warszawie Steffi Lemke, federalna minister środowiska, ochrony przyrody, bezpieczeństwa jądrowego i ochrony konsumentów Niemiec.

www.wnp.pl/energetyka/niemcy-groza-polsce-sadem-za-rozwoj-energetyki-jadrowej,543834.html
      • polski_francuz Zielono mi 23.02.22, 12:34
        sz0k napisał:

" Czy ta poranna kupa pana profesora na forum to w związku z wizytą Pani Steffi Lemke w Warszawie?"

Ewolucja pozwolila mi mowic, ba, nawet pisac. Nie musze, jak kotka mojej zony wyrazac swoje niezadowolenie robiac kupy tu czy tam. Zatrzymajmy sie zatem przy tym slowie "ewolucja".

Ewolucja polityczna, w tym wypadku, poparcie Niemiec dla przyjecia Polski do EU pozwolila Niemcom zajac sie problemami wszechswiata: emisja dwutlenku wegla, ocieplenieniem klimatycznym, zalesieniem, prawem dla kobiet by je ciagle nie kaleczyc itp, itd. Dzieki temu do wladzy doszli Zieloni. I o.m.c. nie zalapali sie na urzad kanclerski dla Slazaczki Baerbock. Niemcy maja, w miare przyjazne kraje na granicach i moga se spiewac "Zielono mi". Poki co, zielonkawa ministerka przyjechala do Polski by ja podzielenic.

A co z Polakami? Ano geopolitycznie maja na granicach polnocno-wschodnich dwoch potencjalnych przeciwnikow: Ruskich i Ruskich manipulujacych Bielorusinami. Odpadla Ukraina, ktora chce, jak i Polska, zajac sie robieniem pieniedzy a nie lizaniem dupy szefowi Kremla.

I by Polacy mogli sie zajac problemami wszechswiata, trzeba troche popracowac. I o tym mowa.

Bon appetit

PF

• boomerang Re: Zielono mi 23.02.22, 13:21
          I by Polacy mogli sie zajac problemami wszechswiata, trzeba troche popracowac.

Wróć do szkoły, profesorze. Problemów wszechświata nie rozwiązuje się pracą.

• esteemiriam Re: Zielono mi 23.02.22, 19:57
            Tekst do "Rozpostartej" - nikt nie we, że powstawał głównie podczas wizyt Jacka Kleyffa w Łodzi przy Pomorskiej u mnie, u mojej Mamy przy Sienkiewicza i trochę u Basi Mechowskiej, wtedy Jacek zakochał się w niej, pracowała z dr. Markiem Edelmanem, w łódzkiem szpitalu.... w latach 90-tych. Pozostało kilka pamiątek z tych pobytów. Wieczorem bębniiśmy w kilka osób, a "Niebojka" pod Lublinem w Końskowoli, smile
            Wraz ze Słomińskim, Nicole, i całą wsią. smile

Dzieki za przypomnienie !
            • t_ete Re: Zielono mi 23.02.22, 23:18
              esteemiriam napisała:

> Wraz ze Słomińskim, Nicole, i całą wsią. smile

Jurek 'Słoma'....
              Mam jego pierwsza rzezbe.
              Wzielam na przechowanie wieki temu.

Przeprowadzalam sie z nia 4 razy.

tete

• polski_francuz Re: Zielono mi 24.02.22, 07:52
                t_ete napisała:

" Jurek 'Słoma'.... Mam jego pierwsza rzezbe."

Czesc Tête, milo Cie tu widziec.

Pozdro

PF
                • t_ete Re: Zielono mi 24.02.22, 09:26
                  polski_francuz napisał:

> Czesc Tête, milo Cie tu widziec.
                  >
                  > Pozdro

Czesc,

oddalilam sie od Aqua.
                  Przyczyn mnostwo.

Pozdrawiam serdecznie Peefie,

tete
                  • polski_francuz Duty 24.02.22, 10:26
                    t_ete napisała:

" oddalilam sie od Aqua. Przyczyn mnostwo."

Udzielaj sie Tête. Kazdy orze jak i gdzie moze a Twoj zdrowy rozsadek jest tu bardzo potrzebny.

Pozdro

PF
            • boomerang Re: Zielono mi 24.02.22, 04:08
              Spodobała mi się ta natchniona pogrążona w medytacji dziewczyna, obok tej z bębenkiem. Podziwiam jej niewzruszoną konsekwencję.
        • xiazeluka Re: Zielono mi 23.02.22, 13:39
          Energetyka jądrowa nie jest w języku niemieckim zielona, ponieważ zielony jest ruski gaz. I zdaniem zniemczonych Francuzów polskiego pochodzenia Polska winna na kolanach dziękować Szwabom za łaskawe przyjęcie do "Europy" i posłusznie wykonywać rozkazy.
          Czy jest jakaś granica Twojego zaprzaństwa, Messje?
          • polski_francuz Zielone fotony 23.02.22, 14:05
            xiazeluka napisała:

" Energetyka jądrowa nie jest w języku niemieckim zielona, ponieważ zielony jest ruski gaz. I zdaniem zniemczonych Francuzów polskiego pochodzenia Polska winna na kolanach dziękować Szwabom za łaskawe przyjęcie do "Europy" i posłusznie wykonywać rozkazy."

Zielone sa wiatraki i fotodiody. Przerabiajace, dzieki Einsteinowi, fotony na prad elektryczny. Dziekowac na kolanach to dobrze, ale lepiej dojrzec i myslec po swojemu. I jak Luksemburczycy czy Szwajcarzy zamieniac wiatry nadgraniczne w strumienie pieniedzy do polskich kieszeni.

PF
            • xiazeluka Re: Zielone fotony 23.02.22, 15:02
              Bzdury opowiadacie, Messje. Poczytajcie o kosztach wytworzenia, użytkowania i utylizacji wiatraków, jaki gigantyczny ślad węglowy to wszystko zostawia.
              • boomerang Re: Zielone fotony 23.02.22, 22:15
                i to nawet nie licząc masakry ptaków
        • sz0k Re: Zielono mi 23.02.22, 13:40
          polski_francuz napisał:

> Ewolucja pozwolila mi mowic, ba, nawet pisac. Nie musze, jak kotka mojej zony w
          > yrazac swoje niezadowolenie robiac kupy tu czy tam. Zatrzymajmy sie zatem przy
          > tym slowie "ewolucja".

Szanownemu się "ewolucja" z "rewolucją" pokiełbasiła.

> Ewolucja polityczna, w tym wypadku, poparcie Niemiec dla przyjecia Polski do EU
          > pozwolila Niemcom zajac sie problemami wszechswiata: (...)

Und morgen das ganze Universum? Czym ten biedny wszechświat się kiedykolwiek Niemcom odwdzięczy...
    • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 11:03
      Narodowy Robotnik dostrzega problem stygmatyzowania Rosjan, bo byli również dobrzy jak Własowcy, Rosyjska Partia Faszystowska utworzona 26 maja 1931 r. z inicjatywy Konstantina W. Rodzajewskiego und Rosyjska Armia Wyzwoleńcza (Russische Befreiungsarmee), ale nie da się ich kojarzyć z obecnym na tym forum XL, znanym oszustem matrymonialnym, bolszewikiem, który najechał nazich banderowskich braci w komsomolskiej czapce z leninkiem na lufie czołgu, w którym dokonał inwazji.
      • kalllka Re: Sciaga 23.02.22, 11:48
        A już się przyzwyczaiłam, ze xl to tylko komsomolec z lufa, a tu proszę, do profilu oszusta matrymonialnego, jeszcze trzeba dodać …ehh, limhal
        • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 12:06
          Przyznaję Kaleczko ze wstydem, że ostatnie wynika z mojej pychy i zazdrości. Pomińmy to w zapomnieniu..
        • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 13:42
          Nie przyzwyczajaj się tak łatwo, ka3lko, do propagandy narodowego robotnika. Pod wpływem takiej agitacji nornice z jego ogrodu zapisały się do NSDAP.
          • kalllka Re: Sciaga 23.02.22, 18:48
            Może z innej beczki trochę, wierze jednak, ze załapiesz: jaka jest różnica, pomiędzy mną, a gandalphem?
            • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 20:03
              A to da się Ciebie z tym ponurym typem porównywać?
              • kalllka Re: Sciaga 24.02.22, 10:59
                No właśnie nie wiem dlatego to robisz, to pytam.
                • xiazeluka Re: Sciaga 24.02.22, 11:06
                  ??
                  • kalllka Re: Sciaga 25.02.22, 12:20
                    … a ok, miało być: dlaczego to robisz…
                    • xiazeluka Re: Sciaga 25.02.22, 12:30
                      Mła zrozumiał pytanie, lecz go nie rozumie:

??
                      • kalllka Re: Sciaga 25.02.22, 13:21
                        Aha. To powiem inaczej, dlaczego zwracając się do mnie, nie do mnie się zwracasz?
                        • polski_francuz Historia 25.02.22, 14:15
                          kalllka napisała:

"Aha. To powiem inaczej, dlaczego zwracając się do mnie, nie do mnie się zwracasz? "

Czy, nie mozesz skoncentrowac z Twoim rozmowca na tym co sie dzieje? Dzieje sie bowiem historia. I warto starac sie ja zrozumiec. Jak sie juz zrozumie to mozna napisac o tym ksiazke. I miec czytelniczki...

PF
                        • xiazeluka Re: Sciaga 25.02.22, 22:53
                          Jeśli Mła zwraca się do Ciebie, to zwraca się do Ciebie.
    • boomerang Re: Sciaga 23.02.22, 11:07
      Nie miałbym zaufania do takiej zbieraniny, niemiecki major, francuski sierżant, holenderski kapral i polski starszy szeregowiec. Lepiej mieć swoją własną narodową armię. Armia to sprawa na wskroś narodowa. UE nie jest narodem, więc nie potrzebuje armii.
      • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 11:11
        Ja z Maryną Le Pen ruszyłbym na podbój wszechświata..
        • boomerang Re: Sciaga 23.02.22, 11:16
          z Makronem to nawet bałbym się wejść do ubikacji
          • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 11:18
            Zwią go teraz Mikronem smile
            • boomerang Re: Sciaga 23.02.22, 13:30
              Od Mikrona do Omikrona już niedaleko.
      • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 13:40
        Ponadto istnieje obawa, że niemieccy żołnierze na froncie znowu zaczęliby popełniać zbrodnie wojenne.
        • qwardian Re: Sciaga 23.02.22, 13:50
          Dowód jak jest fałszowana historia. Postawcie sobie leninka z kiwającą głową na desce rozdzielczej/..
        • polski_francuz Re: Sciaga 23.02.22, 14:09
          xiazeluka napisała:

" Ponadto istnieje obawa, że niemieccy żołnierze na froncie znowu zaczęliby popełniać zbrodnie wojenne."

Nie popelnia, jesli beda mieli u boku polska husarie. O znanej i uznanej szlachetnosci.

PF

• gerlalt Re: Sciaga 23.02.22, 18:40
            Czy Francuzi dodadzą siódmy wsteczny bieg w swoich czołgach? Oto jest zagadka.
            • polski_francuz Re: Sciaga 23.02.22, 19:00
              gerlalt napisał(a):

" Czy Francuzi dodadzą siódmy wsteczny bieg w swoich czołgach? Oto jest zagadka."

Mamy chyba amerykanskie Abrahamsysmile

PF
              • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 20:05
                Macie swoje własne Leklerki i AemiksyTrzydzieści. Nawet tego nie wiesz?
    • esteemiriam Kleyff - przerywajka :-) 23.02.22, 20:04
      www.youtube.com/watch?v=gEYdB3ogYMw

polski_francuz napisał:

> Licze na to, ze przekazecie sciage zoliborskiemu przywodcy by mogl wreszcie wst
      > ac z kolan sprzed krzyza i by dotarlo do niego co robic. Trzeba sie jednoczyc b
      > ardzo szybko z innymi krajami europejskimi. A przede wszystkim z Niemcami. Trze
      > ba dac silnego kopa w zad polskiej dyplomacji by zaczela dzialac w narodowym in
      > teresie. Najblizszym celem to tworzenie silnej europejskiej armii z razem z odw
      > iecznym niemieckim wrogiem, z tchorzami znad Sekwany i z wloskimi kucharzami i
      > spiewakami operowymi i jej postawienie na granicy z Ukraina i z Bialorusia. Dop
      > isuje na sciadze, ze Amerykancy nie mysla o Europie tylko o Chinach i ze Putin
      > bedzie dalej destabilizowal Ukraine liczac na to, ze prezydent ukrainski u wlad
      >
      > Allez, do roboty!
      >
      > PF
      >
      • boomerang Re: Kleyff - przerywajka :-) 23.02.22, 21:42
        Profesor w młodości pilnie studiował, nie buntował się, czytywał tygodnik Polityka i nie chadzał na tajne komplety, ani koncerty, tak jak inni studenci.

• esteemiriam Kleyff - przerywajka :-) 23.02.22, 20:04
      Tekst linkuwww.youtube.com/watch?v=gEYdB3ogYMw

polski_francuz napisał:

>
      > Allez, do roboty!
      >
      > PF
      >
      • boomerang Re: Kleyff - przerywajka :-) 23.02.22, 22:01
        Profersor nie przyjmuje do wiadomości że
        historia magistra vitae est
        • polski_francuz Historia 24.02.22, 09:01
          boomerang napisał:

" PF nie przyjmuje do wiadomości że historia magistra vitae est"

Poludnie i Polnoc Stanow tez sie zbrojnie przeciwstawialy. Nauka historii europejskiej mowi, ze trzeba sie jednoczyc. I to szybko. By wladcy Kremla mieli stracha.

PF
          • boomerang Re: Historia 25.02.22, 00:55
            Południe i Północ używały generalnie tego samego języka angielskiego. Podejmujesz się nauczyć Francuzów polskiego?
            • polski_francuz Re: Historia 25.02.22, 07:47
              boomerang napisał:

" Południe i Północ używały generalnie tego samego języka angielskiego. Podejmuje sz się nauczyć Francuzów polskiego?"

Malheuresement, jezykiem europejskim staje sie angielski.

PF
              • boomerang Re: Historia 25.02.22, 22:14
                jezykiem europejskim staje sie angielski.

Nie tyle język angielski, co język komputerowy. Coś tu nie tak z tą Unią.
    • benek231 Re: Sciaga 23.02.22, 21:13
      polski_francuz napisał:

Licze na to, ze przekazecie sciage zoliborskiemu przywodcy by mogl wreszcie wstac z kolan sprzed krzyza i by dotarlo do niego co robic. Trzeba sie jednoczyc bardzo szybko z innymi krajami europejskimi. A przede wszystkim z Niemcami. Trzeba dac silnego kopa w zad polskiej dyplomacji by zaczela dzialac w narodowym interesie. Najblizszym celem to tworzenie silnej europejskiej armii ...

**
      Nie ludz sie do tej bryly miesa na karku nic nie dotrze. On teraz stara sie wykorzystac okazje europejskiego zapotrzebowania na udzial Polski w tej awanturze dla uzyskania zgody na odblokowanie kasy z Funduszu Odbudowy. Oczywiscie bez zawracania sobie glowy jakimikolwiek zmianami na rzecz polskiej praworzadnosci. Ma nadzieje, ze mu sie uda. Taki to z niego "statysta".

Ale zgadza sie jedynie wspolnota daje Polsce nadzieje i szanse na zachowanie suwerennosci. Gdyby nie UE i NATO Polska bylaby w sytuacji podobej do sytuacji Ukrainy. Putin zawsze moglby powiedziec, ze w wyniku ustalen jaltanskich, ktorych nikt nie uniewaznil, Polska nadal znajduje sie w rosyjskiej strefie wplywow. I jest to wylacznie kwestia czasu, ze tak powie, jesli tylko wczesniej nie dostanie po lapach.

Jak najbardziej w interesie Polski jest wspolpraca z czlonkami Wspolnoty oraz NATO na rzecz korzystnego zakonczenia tego konfliktu. Takze w interesie Polski jest pomaganie i wspieranie Ukrainy, ktorej takie wsparcie jak najbardziej nalezy sie. Bo Ukraina jest sasiadem Polski, ma prawo do samostanowienia, ma podobne jak Polska obawy w stosunku do rosyjskiego imperializmu, ma prawo do otrzymania pomocy, ma prawo oczekiwac przyzwoitosci ze strony innych panstw europejskich, w obliczu rosyjskiej bandyckiej agresji. O to tu chodzi a nie o dolewanie oliwy do ognia przez Polske co wymyslil znany tu dobrze idiota, ktoremu wydaje sie, ze wszedl w role rozgrywajacego ten konflikt cesarza chinskiego, Xi, mogacego liczyc na oslabienie Rosji. Pewnie dlatego, ze swoja bulawa z tornistra nie walnal sie wczesniej w leb.

Kaczynski i ci durnie z Konfederacji staraja sie jak moga by maksymalnie szkodzic Unii, oraz psuc relacje zarowno z UE jak i z NATO. Ponadto jedni i drudzy, co od dawna wiadomo, odnosza sie z sympatia raczej do rosyjskiego autorytaryzmu niz do demokratycznych zwiazkow z UE oraz z NATO. Wymienieni zrobili bardzo duzo by przypadkiem Polska nie upodobnila sie zbytnio do krajow cywilizacji zachodniej. By nie poczula sie jak jeden z nich, oraz by Zachod nie zaakceptowal Polski jako swojego.

Teraz to ja nie jestem pewien czy Francuz i Dunczyk bedzie chcial umierac za Warszawe. Dla nich nadal Polacy to stepowa dzicz.

Czy jeden czlowiek moze byc jednoczesnie zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris?
      Moze. To Xiazeluka, znany tez jako Kretyn. Czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego F - ruski troll
      • boomerang Re: Sciaga 23.02.22, 22:10
        Kaczynski i ci durnie z Konfederacji staraja sie jak moga by maksymalnie szkodzic Unii

Szkodzili Unii przestrzegając Unię od lat przed Putinem i Nord Stream 2.

Ponadto jedni i drudzy, co od dawna wiadomo, odnosza sie z sympatia raczej do rosyjskiego autorytaryzmu

Z sympatią do Rosji to się lider Unii, Niemcy, odnosili.

Teraz tylko patrzeć jak Unia w pysku przyniesie Polsce tę kasę, a nawet więcej da.
      • xiazeluka Re: Sciaga 23.02.22, 22:16
        Kretyn52 salonie luster. Nawet wydaje z siebie dźwięki a la Brus Li.
      • polski_francuz Wojna 24.02.22, 07:47
        benek231 napisał:

" Ale zgadza sie jedynie wspolnota daje Polsce nadzieje i szanse na zachowanie suwerennosci. Gdyby nie UE i NATO Polska bylaby w sytuacji podobej do sytuacji Ukrainy. Putin zawsze moglby powiedziec, ze w wyniku ustalen jaltanskich, ktorych nikt nie uniewaznil, Polska nadal znajduje sie w rosyjskiej strefie wplywow. I jest to wylacznie kwestia czasu, ze tak powie, jesli tylko wczesniej nie dostanie po lapach."

Wybor Polski i przystapienie do Europy nastapil w tym czasie co trzeba. I dzieki temu timingowi znalezlismy sie w tym obozie co trzeba. Przyjeto nas i potraktowano jak partnera. Dojscie do wladzy Kaczynskiego i narracja nasilajaca sie wskazujaca na "opresje europejska" czy na "narzucanie woli" europejskiej swiadcza o tym, ze czesc populacji nie jest jeszcze "glowa" w Europie. I potrwa troche zanim sie staniemy mentalnie Europejczykami. Przynajmniej w wiekszosci.

Nadeszla wojna dzisiejszego ranka i to duzo zmieni. Ale zanim zrozmumiemy te nowa mentalnosc nastepuje destrukcja starej. Dzisiejszy porzadek jest wlasnie burzony. Zaczne od wyrazenia sympatii dla Ukraincow. Chca do Europy, NATO tam gdzie i my jestesmy.

Odwagi i Wszystkiego Najlepszego.

PF
        • qwardian Re: Wojna 24.02.22, 09:40
          Chciałem nieśmiało przypomnieć PF, że ta sympatyczna Europa wydawała Banderowców w ręce Stalina po zakończeniu wojny.
          • polski_francuz Re: Wojna 24.02.22, 09:48
            qwardian napisał:

" Chciałem nieśmiało przypomnieć PF, że ta sympatyczna Europa wydawała Banderowców w ręce Stalina po zakończeniu wojny."

Polska malo-co istniala po 2 ws. Byla pod ruska okupacja. I teraz durnie przy wladzy mowia o okupacji europejskiej. Teraz, niedouczonej grubej dupie przy wladzy trza przypomniec, ze 3>2 a 4>3 i samemu nie ra dady.

Jesli go tego polska historia nie nauczyla, to niczego nie nauczyla.

PF
        • boomerang Re: Wojna 25.02.22, 01:00
          Śmiem wtrącić że to Kaczyński akurat miał rację w kwestii NS2, w co światła Europa dała się wrobić pomimo swojej wyższości intelektualno-rasowej.
          • qwardian Re: Wojna 25.02.22, 08:08
            Putinowska piąta kolumna piszczała z zachwytu, kiedy Niemcy zamknęli wszystkie kopalnie węgla, do dzisiaj intrygują przeciw polskim. Miałem sposób na zdrajczyków, wieszałem ich na strunach od fortepianu, w nadwiślańskim kraju zacząłbym od tych którzy wspomagali Łukaszenkę i jego semickich bandziorów szturmujących wschodnią granicę.
            • boomerang Re: Wojna 25.02.22, 22:20
              Jak myślisz czy Mosad porwie Putina, jak Eichmanna, zanim ten zdąży przycisnąć guzik?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka