Dodaj do ulubionych

Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego

14.03.22, 12:50
W obliczu wojny rząd premiera Morawieckiego powinien zostać poszerzony o stronnictwa i partie ogarniające grozę sytuacji. Konkretnie w opozycji winna pozostać PO i jej młodsza siostra Polska 2050. Opozycja ma do spełnienia b. ważną rolę.

Jestem za tym, by funkcje ministrów stanu objęli:
- Czarzasty
- Zandberg
- Sawicki
- Mentzen

Ponadto w kluczowych ministerstwach Lewica, PSL i KF powinna umieścić swoich wiceministrów, zajmujących się nie zarządzaniem tylko wewnętrzną recenzją.

Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 13:09
      Mają podjąć bitwę z iluzją kowidową, czy przegraną z góry wojną z armią rosyjską?
      • oleg3 Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 13:25
        qwardian napisał:

> Mają podjąć bitwę z iluzją kowidową, czy przegraną z góry wojną z armią rosyjską?

Czeka nas wojna na 2 fronty. Ze Wschodu kinetyczna, może tylko jej groźba. Z Zachodu ekonomiczna. Ta jest niestety pewna. Zostaliśmy państwem przyfrontowym. To potrwa lata. Musimy polskie spory załatwiać w ciszy gabinetów, a nie w Brukseli, Berlinie. I nie w mediach. Zwłaszcza zagranicznych.
        • qwardian Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 13:38
          Scenariusz jest ten sam jak podczas II wojny, Anglosasi skumają się z Rosją Putina i rozpirzą wspólnie Zachodnią Europę tym razem po sam Gibraltar. Powinniśmy się temu przyglądać, zamiast spinać muskuły..
          • oleg3 Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 13:58
            Mnie nie idzie o spinanie muskułów, tylko o polską rację stanu.
            • qwardian Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 18:12
              W "obliczu wojny" wystarczająco mnie przeraziło, a przecież wiosna za oknem, posadziłem rzodkiewki na grządkach, które zaraz podleję. Cieszę się, że w obliczu tragedii jesteśmy wszyscy razem jak rodzina
    • andrzejg Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 18:27
      Mentalność pisowska wychodzi z Ciebie na każdym kroku. "Wszyscy nas biją" . Teraz stańmy wspólnym frontem . Rząd Narodowy...ale oczywiście dla wybranych, bo pisowska mentalność nie obejdzie się bez podziałów. Taka jedność pomoże Polsce jak umarłemu kadzidło. Ten stan oblężenia jaki odczuwaasz jest pokłosiem polityki PiSu, który skłócił nas ze wszystkimi.

• oleg3 Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 18:36
        andrzejg napisał:

> Mentalność pisowska wychodzi z Ciebie na każdym kroku. "Wszyscy nas biją" .

Oj boli cię boli zdradziecka postawa Peło. Zamykasz oczy i udajesz, że to przecież rozsądni ludzie.
        Ja oceniam po aktualnym zachowaniu. Czarzasty czy Zandberg okazali się politykami polskimi.
        • andrzejg Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 18:46
          Nic mnie nie boli Olegu. Wskazuję jedynie na bezsens Twojego działania. Wykluczaj dalej , klasyfikuj , a na koniec urządź polowanie na nieprawdziwych
          • oleg3 Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 19:09
            andrzejg napisał:

> Nic mnie nie boli Olegu. Wskazuję jedynie na bezsens Twojego działania. Wyklucz
            > aj dalej , klasyfikuj , a na koniec urządź polowanie na nieprawdziwych

Wykluczam zapraszając do "Rządu Narodowego" mojego pomysłu (nie jestem politykiem, to głos obywatela) Czarzastego i Zandberga (raczej wiadomo co o nich sądzę). Jak w Peło powstanie "frakcja polska" (co byłoby cudem) z radością powitam ich w narodowej koalicji. Tusk czy Trzaskowski są lobbystami niemieckimi i nie są w stanie od tego się odciąć. Europosłowie PSL (ta Europejska Partia Ludowa) Hetman i Jarubas się odcięcli, Kalinowski nie.
          • oleg3 Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 19:32
            andrzejg napisał:

> Wykluczaj dalej , klasyfikuj , a na koniec urządź polowanie na nieprawdziwych

Jest taka polityk Peło, europoseł. Kiedyś robiła w dobroczynności. Twoim zdaniem powinna wejść do mojego wirtualnego "Rządu Narodowego'?

"Panowie @Kaminski_M_ @WasikMaciej nie wmawiajcie nam, że na granicy PL-BY rodziny z dziećmi są traktowane tak samo jak na PL-UA. Też zostaniecie osądzeni za te zbrodnie, które kojarzą mi się z nazizmem i rasizmem. Możecie donosić na mnie do prokuratury, ja będę mówiła prawdę" – napisała Ochojska w mediach społecznościowych.

• polski_francuz FJN 14.03.22, 18:32
      oleg3 napisał:

" W obliczu wojny rząd premiera Morawieckiego powinien zostać poszerzony ..."

Brzmi dobrze. No to Kaczynski na kolana i zaprosic Tuska do rzadu. Przydaloby sie wpierw przeprosic za wredna propagande.

PF
      • xiazeluka Re: FJN 14.03.22, 18:38
        Herr Tusk realizuje polecenia swoich mocodawców z Berlina, a Oleg chciałby rządu narodowego, bez folkdojczów.
        • polski_francuz Re: FJN 14.03.22, 18:41
          xiazeluka napisała:

" Herr Tusk realizuje polecenia swoich mocodawców z Berlina, a Oleg chciałby rządu narodowego, bez folkdojczów."

Jak widac, droga do pojednania narodowego jeszcze daleka i wyboista.

PF
          • xiazeluka Re: FJN 14.03.22, 19:48
            Macie rację, Messje. Dopóki nie pozbędziemy się takich kanalii jak Herr Tusk, dopóty będą pojednaniu szkodzić.
      • oleg3 Re: FJN 14.03.22, 18:43
        polski_francuz napisał:

> Brzmi dobrze. No to Kaczynski na kolana i zaprosic Tuska do rzadu.

Herr Tusk ma inne ważne zadania. Jako polityczny spadkobierca kanclerzyny Merkel i ciągle lider Europejskiej Partii Ludowej powinien dbać o polskie interesy w Europie. W Rządzie Narodowym nie ma dla niego miejsca.
        • polski_francuz Re: FJN 14.03.22, 19:04
          oleg3 napisał:

" Herr Tusk ma inne ważne zadania. "

Byc moze. Ale pojednanie trza zaczac od symbolu podzialu. A jest nim wlasnie przepasc miedzy Kaczynskim a Tuskiem. Potem bedzie latwiej.

PF

• oleg3 Re: FJN 14.03.22, 19:10
            Tusk jest politycznie skończony.
            • polski_francuz Re: FJN 14.03.22, 19:23
              oleg3 napisał:

" Tusk jest politycznie skończony."

Putin bedzie politycznie skonczony i psychicznie zdemolowany jak Tusk wejdzie do polskiego rzadu. Lysawy blondyn patrzy historycznie i jak zobaczy Polske pojednana rzuci sie w przepasc krzyczac "czto ja sdelal !!!!!"l

PF

• oleg3 Re: FJN 14.03.22, 19:28
                polski_francuz napisał:

> Putin bedzie politycznie skonczony i psychicznie zdemolowany jak Tusk wejdzie do polskiego rzadu.

A jak Schröder zostanie kanclerzem, to wycofa wojska z Ukrainy i Białorusi.
                • polski_francuz Re: FJN 14.03.22, 20:21
                  oleg3 napisał:

" A jak Schröder ..."

Tak trzeba by zaproponowac pani Merkel wejscie do Orlenu. Uczyc sie trzeba z historii i od sasiadow. Wot szto!

Dobranoc

PF
                  • boomerang Re: FJN 14.03.22, 21:51
                    doibra noc? chyba jesteś pozbawiony uczuć
                    • oleg3 Re: FJN 15.03.22, 11:26
                      boomerang napisał:

> doibra noc? chyba jesteś pozbawiony uczuć

PF jest wolontariuszem niemieckich (i pośrednio francuskich) interesów w Polsce.
                      Honor Żmudzina!
                      • polski_francuz Re: FJN 15.03.22, 18:51
                        oleg3 napisał:

" PF jest wolontariuszem niemieckich (i pośrednio francuskich) interesów w Polsce"

Tlumacze "was ist" niedouczonym.

" Honor Żmudzina!"

Dal mnie honor to rzecz swieta. I tlumaczenie co, jak i dlaczego mysla inni uszczerbku honorowi nie przynosi. Mozna to uznac ze "zylke pedagogiczna".

PF
                        • xiazeluka Re: FJN 15.03.22, 19:29
                          Jesteście, Messje, folksdojczem honoris causa ambasady IV Rzeszy w Paryżu. Das ist.
                          • polski_francuz Re: FJN 15.03.22, 19:39
                            xiazeluka napisała:

" Jesteście, Messje, folksdojczem honoris causa ..."

Doktorem h.c. jednej niemieckiej politechniki. I byl i jest to dla mnie zaszczyt, nie przecze. Co do narodowosci niemieckiej to jej nie mam. Moze troche perfekcjonizmu german-like, ktorego w Polsze ciagle brakuje. I, co gorzej ktorego sie nie szanuje.

PF
                            • sz0k Re: FJN 16.03.22, 08:42
                              polski_francuz napisał:

> xiazeluka napisała:
                              >
                              > " Jesteście, Messje, folksdojczem honoris causa ..."
                              >
                              > Doktorem h.c. jednej niemieckiej politechniki.
                              > I byl i jest to dla mnie zaszczyt, nie przecze.

Kolejny "prof." Bartoszewski się znalazł. Ale dzięki za szczerość, teraz przynajmniej wiemy czym Ci płacą.

> Co do narodowosci niemieckiej to jej nie mam. Moze troche perfe
                              > kcjonizmu german-like, ktorego w Polsze ciagle brakuje. I, co gorzej kto
                              > rego sie nie szanuje.

No pacz Pan, ciekawe dlaczego? Ja bym obstawiał, że plan niejakiego Eichmanna i jego "perfekcjonistyczna" realizacja może mieć co nieco wpływu na ten fakt...
                              • polski_francuz Cel i pal 16.03.22, 09:01
                                sz0k napisał:

" No pacz Pan, ciekawe dlaczego? Ja bym obstawiał, że plan niejakiego Eichmanna i jego "perfekcjonistyczna" realizacja może mieć co nieco wpływu na ten fakt..."

Perfekcjonizm jest opisem drogi do celu a nie celem. Nie uczyli cie tego na studiach?

PF
                                • sz0k Re: Cel i pal 16.03.22, 09:43
                                  polski_francuz napisał:

> sz0k napisał:
                                  >
                                  >
                                  > " No pacz Pan, ciekawe dlaczego? Ja bym obstawiał, że plan niejakiego Eichma
                                  > nna i jego "perfekcjonistyczna" realizacja może mieć co nieco wpływu na ten fa
                                  > kt..."

>
                                  >
                                  > Perfekcjonizm jest opisem drogi do celu a nie celem. Nie uczyli cie tego na stu
                                  > diach?

Nie, a Ciebie uczyli? Na jakich zajęciach?
                                  • polski_francuz Re: Cel i pal 16.03.22, 10:18
                                    sz0k napisał:

" Na jakich zajęciach?"

U mnie to jest naturalne. Ale dopiero poczulem, ze gram z orkiestra jak pracowalem jako project manager w Niemczech.

Stad wiem, ze mozemy grac z Niemcami w jednej orkiestrze europejskiej. A nie jak ten grubawy solista...

Sorry, wracam na zmywak.

PF

• sz0k Re: Cel i pal 16.03.22, 10:35
                                      polski_francuz napisał:

> Stad wiem, ze mozemy grac z Niemcami w jednej orkiestrze europejskiej.

Pod czyją batutą?
                                      • polski_francuz Re: Cel i pal 16.03.22, 11:45
                                        sz0k napisał:

" Pod czyją batutą?"

Tego czy tej, ktory najlepiej rozumie sytuacje. Scholz jeszcze sie uczy a Macron ciut zapatrzony w pepek. Nielatwo wybrac dyrygenta. Ci blisko centrum Europy lepiej rzoumieja sytuacje niz ci z zewnatrz...

Moze jakis emigrant?

PF

• sz0k Re: Cel i pal 16.03.22, 11:56
                                          polski_francuz napisał:

> Moze jakis emigrant?

Niestety nie dojechał. Ugrzązł na bagnach między Polską a Białorusią.
                                        • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 12:21
                                          polski_francuz napisał:

> " Pod czyją batutą?"

> Tego czy tej, ktory najlepiej rozumie sytuacje. Scholz jeszcze sie uczy a Macro n ciut zapatrzony w pepek. Nielatwo wybrac dyrygenta.

Oj niełatwo. Przemysł muzyczny pokazał jednak, że z każdego da się zrobić światową gwiazdę. To kwestia kasy i know-how.
                                    • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 10:39
                                      polski_francuz napisał:

> Stad wiem, ze mozemy grac z Niemcami w jednej orkiestrze europejskiej.

Jak zauważył niemiecki historyk Golo Mann, w Europie Środkowej są możliwe tylko trzy konfiguracje polityczne: Niemcy i Polska przeciwko Rosji, Rosja i Polska przeciwko Niemcom, wreszcie Niemcy i Rosja przeciwko Polsce. Co możemy zrobić skoro Niemcy wolą Rosję?

• polski_francuz Re: Cel i pal 16.03.22, 11:03
                                        oleg3 napisał:

" Co możemy zrobić skoro Niemcy wolą Rosję?"

To: (a) dac sie polubic; (b) przerobic PiS na rope i gaz...

Czy ja mogie trochie pozmywac?

PF
                                        • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 11:23
                                          polski_francuz napisał:

> oleg3 napisał:

> To: (a) dac sie polubic; (b) przerobic PiS na rope i gaz...

Jako proniemiecki wolontariusz namawiasz nas do kapitulacji. Ja jestem zwolennikiem opcji niemieckiej (tak!), ale to Niemcy muszą się ogarnąć. Nie Polska. Możemy być młodszą siostrą Niemiec. Wykluczam jednak bycie niemiecką kolonią. Zauważ, że Niemcy (militarny karzeł; gospodarczy gigant) wiszą na nitce. Nitce NS1. W obecnej atmosferze międzynarodowej trudno wykluczyć przypadkowe uszkodzenie tej życiodajnej dla Niemiec żyły. Co zostanie z niemieckiej potęgi gospodarczej? Praktycznie nic. Cała chemia stanie. Czym będą zasilać energetycznie swój flagowy przemysł produkcji maszyn? Strategicznie Niemcy cienko stoją.

"***** *** ale przede wszystkim ***** kretynów, bo tych jest dużo dużo więcej"
                                          Robert Górski
                                          • polski_francuz Re: Cel i pal 16.03.22, 11:40
                                            oleg3 napisał:

" Możemy być młodszą siostrą Niemiec. Wykluczam jednak bycie niemiecką kolonią."

Ouff, zblizamy sie. I jak tu nie wierzyc w cuda? Co do wykorzystuwania mlodszych siostr to Niemcy walcza z rodzinna pedofilia. Also, keine Sorge.

PF
                                            • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 11:57
                                              polski_francuz napisał:

> Also, keine Sorge.

To miałoby znaczyć, że Cię odwróciłem? Teraz będziesz lobbował w Niemczech za uwzględnianiem polskich interesów? Eeeeee tam. Żartowałem. Es ist unmöglich!

Powtórzę, bo uciekasz od spraw strategicznych. Niemcy zrobili sobie gazową autostradę z Rosji do ekonomicznego podboju Europy. A teraz wiszą na tej genialnej koncepcji i są na łasce Amerykańców. Krótko okresowo muszą grać rolę drugiego skrzypka w amerykańskiej orkiestrze. Bismarck z pewnością do tego nie dopuściłby. Pogłoski o geniuszu Niemców były zdecydowanie przesadzone.
                                              • polski_francuz Re: Cel i pal 16.03.22, 13:21
                                                oleg3 napisał:

"Teraz będziesz lobbował w Niemczech za uwzględnianiem polskich interesów? "

Rozsadny Poljak szokuje w Niemczech. Mam nadzieje, ze szok bedzie jednak lagodny. Bez harakiri i rzucania sie w przepasc miedzy Polska a Niemacami.

PF
                                                • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 13:33
                                                  Czyli dalej będziesz niemiecką tubą!

Kolejny raz powtarzam. Niemcy wiszą na jednej, łatwej do przerwania, nitce. NS1. Jacyś niezidentyfikowani sprawcy, zielone ludziki. Gigant na kolanach!

polski_francuz napisał:

> oleg3 napisał:
                                                  >
                                                  > "Teraz będziesz lobbował w Niemczech za uwzględnianiem polskich interesów?
                                                  > "

>
                                                  > Rozsadny Poljak szokuje w Niemczech. Mam nadzieje, ze szok bedzie jednak lagodn
                                                  > y. Bez harakiri i rzucania sie w przepasc miedzy Polska a Niemacami.
                                                  >
                                                  > PF
                                          • sz0k Re: Cel i pal 16.03.22, 11:58
                                            oleg3 napisał:

> Możemy być młodszą siostrą Niemiec.

Problem w tym, że obydwie "starsze córy" strasznie się sk.. wiły..., a młodsza koniecznie chce iść w ich ślady...
                                            • oleg3 Re: Cel i pal 16.03.22, 12:11
                                              sz0k napisał:

> Problem w tym, że obydwie "starsze córy" strasznie się sk.. wiły..., a młodsza koniecznie chce iść w ich ślady...

Ano. Hier ist der Hund begraben.
              • boomerang Re: FJN 14.03.22, 21:50
                Można pójść na skróty i, zamiast Tuska, Putina wprowadzić do polskiego rządu.
    • qwardian Re: Jestem za utworzeniem Rządu Narodowego 14.03.22, 20:54
      Ja bym rozważył Rząd Narodowo Tymczasowy na czas wojny, z Donaldem Tuskiem, Władimirem Putinem i Elvisem Presleyem
    • benek231 Ale tylko dlatego, ze jestes glupi :O) 14.03.22, 21:24
      Opozycja musialaby upasc na glowe by swoja obecnoscia w takim oszustwie uwiarygowniac poczynania tej zlodziejskiej bandy.

Wojny jeszcze nie ma i nie ma sie co denerwowac. Od rzadzenia sa teraz pisiory i niech pisiory biora odpowiedzialnosc za to co robia. By bylo wiadomo pozniej kogo nalezy wsadzic.
      Nie ma potrzeby dzielenia sie odpowiedzialnoscia - wylacznie odpowiedzialnoscia.

A ty, jako antydemokratyczne gowno, sadziles, ze taki jestes sprytny.

oleg3 napisał:

glupoty

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Ukraincow.
      Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka