Dodaj do ulubionych

Kulczyk: Giertych groził mi

10.11.04, 20:25
Biedny misio Kluczy jak moze.
Ma nadzieje, ze sie jeszcze wywinie. A tu nie tak latwo...
Obserwuj wątek
    • Gość: wymiot Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: 80.48.119.* 10.11.04, 20:27
      żygać się chce
      • pavle Re: Kulczyk: Giertych groził mi 10.11.04, 20:35
        > żygać się chce

to `żygaj', my poczekamy na dowody. kto wie, co tam neofaszyscie po głowie łazi?
        • Gość: USTA MARIANA. KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTWA IP: *.sympatico.ca 11.11.04, 03:30
          Moze na skutek dzialan Komisji panstwo odetchnie od LSD-up. Znow jak w wyborach
          mamy doczynienia z EPIZODAMI i BILANSEM. dzialanie adwokata ma znamiona
          nagannego i matactwa. Temu adwokatowi Kulczyka pomylily sie dwie instytucje.
          KOMISJA SEJMOWA, gdzie musi sie dostosowac do autorytetu najwyzszych organow
          panstwa w calym filozoficznym zakresie FAKTU-MORALNOSCI-LOGIKI oraz Sad, gdzie
          postepowanie jest ograniczone w wiekszosci bzdurnymi przepsami. Adwokat
          podniosl reke na Komisje a wiec na SEJM. Trzeba patrzec kiedy ta reka mu
          uschnie i odpadnie. Przed komisja Sejmowa jego rola jest podobna do gonca a nie
          do osoby, ktora moze grac trabke na nosie skorupowanemu Wiecznemu Sedziemu. LSD-
          up mysli, ze uda sie mu wbrew woli ludu przetrzymac jeszcze pare miesiecy.
          • Gość: IMHO EMIGRACJA TO DOBRA RZECZ IP: *.pro-internet.pl 11.11.04, 06:16
            Twoj wyjazd podniosl sredni IQ w obu krajach.
            • Gość: LZ Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 11.11.04, 09:18
              Jestem zdumiony tym, jak zdumiewający błąd logiczny tkwi w oskarżeniu Kulczyka
              wobec Giertycha: mecenas-profesor Widacki (bez wątpienia niegłupi prawnik)
              dokładnie definiuje przestępstwo Giertycha tak (precyzyjny cytat):
              "przekroczenie przez funkcjonariusza państwowego swoich uprawnień w celu
              osiągnięcia korzyści osobistych". A przekładając to na język faktów Giertych
              miał namawiać Kulczyka do przedstawienia PRAWDZIWYCH dowodów kompromitujących
              Prezydenta. Kulczyk i Widacki nic nie mówią o skłanianiu do PREPAROWANIA dowodów
              na Kwaśniewskiego (wówczas bez wątpienia sprytny Widacki natychmiast oskarżałby
              o PODŻEGANIE DO POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA w postaci tworzenia fałszywych dowodów.
              Powtarzam - nigdzie nie pojawia sią wątek jakiegoś FAŁSZOWANIA CZY PREPAROWANIA.
              Jeżeli więc chodzi o PRAWDZIWE a nie FAŁSZYWE dowody, to na czym miałoby polega
              "przestępstwo" Giertycha? Przecież zadaniem każdego prokuratora - a i członka
              Komisji Śledczej jest POZYSKIWANIE DOWODÓW, nawet - wszelkimi dostępnymi
              środkami. Jeżeli przyjąć że pozorny scenariusz Kulczyka jest z grubsza
              prawdziwy, to przecież Giertych jedynie nakłaniał Kulczyka do DZIAŁAŃ ZGODNYCH Z
              PRAWEM: dostarczania PRAWDZIWYCH DOWODÓW. Innymi słowy - jeżeli istnieją
              PRAWDZIWE dowody bezprawnych działań Prezydenta, to przecież są istotne dla
              funkcjonowania Państwa i ich ukrywanie jest zbrodnią. Chociażby nawet Giertych
              podstęnie je Kulczykowi wykradł czy odebrał siłą i szantażem, to i tak w gruncie
              rzeczy postąpiłby właściwie, zgodnie z racją stanu. Do fałszowania dowodów nie
              namawiano - nie mam cienia wątpliwości, że Widacki i Kulczyk NATYCHMIAST
              uczyniliby to osią swojego oskarżenia.

Czy popełniam gdzieś błąd???
              • Gość: skorzasty Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 10:42
                Celnie, niezwykle celnie. Gratulacje.
                • slon2002 Dylemat Kulczyka:powieszą w celi czy zastrzelą? 11.11.04, 11:55
                  Pan dr Baranina nr 2 jeszcze kombinuje ale wyrok juz zapadł.
                  Powieszenie w celi lub strzał wpotylicę na ulicy Londynu.
              • Gość: autor błąd IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.04, 11:26
                Błąd: żadne dowody kompromitujące prezydenta nie istnieją, mimo że sobie
                Giertych ubzdurał, ubzdurał sobie również, że to jego słowo staje się ciałem.
                Niestety dla Giertycha tak nie jest, no ale on tkwi w tych swoich urojonych
                bzdurach i zaczyna działać jak obiecał- nie ma dowodów, nie ma spokojnego życia
                dla pana, panie Kulczyku, choć właściwie nie o pana mi chodzi, ale co tam. Jak
                tak musi być to zniszczę najpierw pana (niczym nie poparte ataki personalne,
                watpliwej jakości dowody, pomówienia), potem prezydenta, a przy okazji polski
                biznes i kilka tysięcy miejsc pracy. No ale ostatecznie, ja Piękny Roman wybiję
                się na szczyt i takie zamieszanie w Polsce zrobię, że już się na pewno nie
                podniesie, a wszystko zwalę na unię i niemców.

Tylko po co?

Gdyby Giertych naprawdę był takim roztropnym politykiem i prawnikiem, doskonale
                by wiedział, że niemieckie roszczenia prawnie nie mają żadnej racji bytu i nigdy
                nie uda im się wygrać, jest to tylko niepotrzebny smród wokół niczego, za to
                dzięki kompromitującym poczynaniom sejmu w tej kwestii obecnie Polska chyba z
                nikim nie ma dobrze ułożonych stosunków zagranicznych. Może i on zresztą o tym
                wie, ale polski motłoch nie, a za to chętnie podchwytuje nacjonalistyczne hasła,
                które Giertycha mają wynieść na szczyty. Jak na razie głupoty.
              • Gość: Jerry Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.11.04, 11:40
                Gość portalu: LZ napisał(a):

> dostarczania PRAWDZIWYCH DOWODÓW. Innymi słowy - jeżeli istnieją

> Czy popełniam gdzieś błąd???

Nie prawdziwych dowodów, tylko jakichkolwiek kompromitujących materiałow - niech będzie nawet, że się upił i narzygał na wycieraczkę. Dla Giertycha i reszty targowiczan każdy powód jest dobry, by rzucić garścią gnoju. Czego dowodzą liczne pseudoafery typu wakacje z agentem itd...
                Nie ważne, czy prawda - ważne że Giertych może dalej prowadzić swoje przedstawienie. Znane, bolszewickie metody.
                A że to szkodzi Polsce i demokracji? Ale to już giertychów nie obchodzi.
                • kataryna.kataryna Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji 11.11.04, 11:47
                  Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Gość portalu: LZ napisał(a):
                  >
                  > > dostarczania PRAWDZIWYCH DOWODÓW. Innymi słowy - jeżeli istnieją
                  >
                  > > Czy popełniam gdzieś błąd???
                  >
                  > Nie prawdziwych dowodów, tylko jakichkolwiek kompromitujących materiałow -
                  niec
                  > h będzie nawet, że się upił i narzygał na wycieraczkę.

O, widzę, że znasz szczegóły rozmowy smile
                  Ogromnym zaufaniem obdarzasz Kulczyka, wystarczyło jedno jego słowo i już
                  jesteś pewien jak było smile
                  A Kulczyk ma akurat w sprawie Orlenu wyjątkowo bogatą historię kłamstwa smile

Czego dowodzą liczn
                  > e pseudoafery typu wakacje z agentem itd...

No właśnie, bo komu to przeszkadza, że się politycy z ruskimi szpiegami bratają?

> A że to szkodzi Polsce i demokracji? Ale to już giertychów nie obchodzi.

Za to wywiad dla Financial Times jest dowodem jak bardzo dobro Polski obchodzi
                  Kulczyka.
                • Gość: renegate Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.11.04, 12:00
                  co to ma wspólnego z tematem -mowa o inteligencji.Giertych do niej nie należy
                  • Gość: LZ Daj Pan spokój IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 11.11.04, 12:15
                    z takimi durnymi paplaninami... Nie podzielam poglądów R.Giertycha, ale
                    inteligencji odmówić mu nie mogę (a także wykształcenia - dwa fakultety), bo
                    stosując takie argumenty sam się ośmieszam i manifestuję frustrację. A jeżeli
                    chodzi o mierzalną inteligencję, to tu nie do pobicia jest Janusz Korwin Mikke,
                    którym także zapewne Pan pogardza. Albo pisz Pan z sensem, albo daruj sobie bełkot.
                • Gość: LZ Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 11.11.04, 12:56
                  > jakichkolwiek kompromitujących materiałow - niech będzie nawet, że się upił i
                  > narzygał na wycieraczkę. Dla Giertycha i reszty targowiczan każdy powód jest
                  > dobry, by rzucić garścią gnoju

Nie bronię Giertycha, ale... gdyby on "upił się i narzygał na wycieraczkę", dla
                  wielu byłoby to podstawą do żądania usunięcia go z polityki. Z czym zresztą się
                  zgadzam, bo nie życzę sobie, aby mój poseł czy mój prezydent był z tych co to
                  upijają się i rzygają na wycieraczkę.
              • Gość: LZ Re: Jeżeli... dziękuję IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 11.11.04, 12:03
                Dziękuję za dotychczasowe głosy w dyskusji. Sam naprawdę nie mam z góry
                ułożonych tez; po prostu się zastanawiam. "Argument" pana "autora" (zob.post
                powyżej) >>

>>Błąd: żadne dowody kompromitujące prezydenta nie istnieją

Jednak nie ma waloru powaznego argumentu, ponieważ opiera się WYŁĄCZNIE na (nie
                wiem czym uzasadnionym) mniemaniu. Jako Polak wolałbym,żeby prezydent mojego
                kraju był bez zarzutu. Ale nieznośnie nasuwa mi się wniosek, że jakieś "kwity"
                (i to nie spreparowane) są, a walka idzie teraz o to, kto będzie ich
                depozytariuszem.
              • Gość: europejczyk jak bym mial kancelarie IP: 81.185.94.* 11.11.04, 12:19
                to mialbys u mnie prace.
              • Gość: niedowiarek Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.04, 12:42
                Gość portalu: LZ napisał(a): Czy popełniam gdzieś błąd???

Tak. Wierzysz Giertychowi.
                • Gość: LZ Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 11.11.04, 12:49
                  Gość portalu: niedowiarek napisał(a):

> Gość portalu: LZ napisał(a): Czy popełniam gdzieś błąd???
                  >
                  > Tak. Wierzysz Giertychowi.

Ależ... właśnie moje rozumowanie opiera się na "wierze" w oskarżenie
                  Kulczyka-Widackiego. Chyba Pan uważnie nie przeczytał.
              • Gość: krz Re: Jeżeli już jesteśmy przy inteligencji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.04, 13:30
                oczywiscie ze popelniasz. bo 'dowody' zyskane za pomoca szantazu sa malo wiarygodne. Nietrudno sobie wyobrazic ze aby uniknac skutkow szantazu osoba fabrykuje dowody -osoba szantazujaca nie musi o tym wiedziec. Zwlaszcza ze w tym przypadku wystarczylaby ustna deklaracja publiczna ze: 'Prezydent zrobil xxx'...
                Nie bez powodu szantaz jest nielegalny z punktu widzenia prawa uncertain
          • Gość: szarik Re: KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTW IP: *.aster.pl 11.11.04, 10:34
            czlowieku co ty za bzdury wypisujesz. Wstyyyd...... .O jakim najwyzszym
            autorytegie ty mowisz? gdzie ty zyjesz i kogo gnebisz ezby miec lepiej, takich
            idiotyzmow to nawet Urban w latach 80-tych nie wyglaszal.Kulczyk Kulczykiem,
            Giertych Giertychem, ale ze sa w tym kraju idioci którzy ktoremus z nich
            wierzą.... No cóz głupich nie sieją, a jesli ufamy panu G tylko dlatego że komuś
            trzeba no to ja przepraszam.Wiedzałem że w kraju rządzą debile i czy z lewej czy
            z przawej debilami pozostaja.Podobnie jak ich fani zap..... co jakis czas do
            wyborow i glosujacy na karierowiczów, którzy zamiast naprawiac kraj budują sobie
            swoje kariery wycierając przy okazji mordę Polską,Bogiem,papieżem(sorki że małą
            literą ćwoki)Pozdro600
          • Gość: renegate Re: KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTW IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.11.04, 12:35
            nie ciesz się zbyt krótkimi rządami SLD bo i tak po prawej stronie sali jest
            więcej aferzystów -Twoja radość będzie bardzo krotka.Przypomnij sobie jak Buzek
            formowal rząd ,ile to trwało i jakimi sprawami się wtedy senat zajmował-z
            jakich przestępców się składał-jakie oni prawo stanowili jak potem uciekali by
            ich prawo nie dopadlo,jak biedni ludzie to znosili.Do dzisiaj PAŃSTWO POLSKIE
            nie może się z tego otrząsnąć.Głupio wprowadzone reformy administracji ,służby
            zdrowia ,finansow publicznych dlugo będą procentować .Maniuś KRZAKLEWSKI -
            TAKICH NIEUDACZNIKÓW CHCESZ? -gdzie oni się podziewają - na Teneryfie? czy na
            księżycu. -----zastanów się.Jaka przyszłość będzie dla naszych dzieci? Atak
            wogóle to walnij się w łeb. Nie żałyję takich.
            • Gość: ela Re: KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.04, 13:09
              Wreszcie głos rozsądku. Wszyscy upajają się jak lewica obrywa przez paru
              aferzystów. Dziwnem trafem największe afery, największe przekręty, totalne
              zubożenie kraju przez niesławną AWS ( dzisiejsze PO, PiS i inne partyjki) są
              wyciszane. Natomiast najmniejsze potknięcia lewicy wyolbrzymiane, nagłaśniane.
              Wystarczy spojrzeć jak długo GW utrzymuje w czołówce artykuły dotyczące
              potknięć lewicy. W tym czasie złodzieje z prawicy mogą w spokoju tuszować i
              legalizować swe nielegalnie nabyte majątki.
              Uwierzę w szczere intencje prawicy, jeśli zgłosi projekt ustawy o POWSZECHNEJ
              LUSTRACJI MAJĄTKOWEJ wszystkich obywateli , bez wyjątku; czerwonych, białych ,
              brunatnych, czarnych.
              Odebrać nielegalne fortuny i wrócić narodowi.
              • Gość: pamietliwy Re: KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTW IP: *.chello.pl 11.11.04, 13:38
                Gość portalu: ela napisał(a):

> Wreszcie głos rozsądku. Wszyscy upajają się jak lewica obrywa przez paru
                > aferzystów. Dziwnem trafem największe afery, największe przekręty, totalne
                > zubożenie kraju przez niesławną AWS ( dzisiejsze PO, PiS i inne partyjki) są
                > wyciszane.

Ze sztuka liczenia kiepsko, elu!!! Aferzystów i afer lewicy jest już
                kilkudziesiąt (i to tylko tych, o których prasa juz napisała). A "wielkie"
                afery AWS-u (swięci nie byli) ogłoszone w "białej ksiedze" okazały się
                dętą propagandą, dokonane aresztowania skończyły sie lub skończą
                odszkodowaniami, za które zapłaci podatnik, czyli my. Przypominasz mi emerytkę
                z TV Kwiatkowskiego, która na pytanie dziennikarza o kartki na żywność w
                stanie wojennym odpowiedziała "jakie kartki, nie pamietam żeby były". I tak
                stała się prekursorem odpowiedzi wielu świadków przed komisjami sejmowymi.
                Leszek Miller prawie wyłącznie takich odpowiedzi udzielał - z taką amnezją
                nie powinien zajmować się żadnymi poważnymi sprawami, podobnie jak ty, skoro
                pamięć kiepska i z liczeniem nie zabardzo.
              • Gość: IMHO BOLSZEWIZM ma sie dobrze. IP: *.pro-internet.pl 11.11.04, 13:38
                i stal sie materialem genetycznym.
                "LUSTRACJA", "WYSOKA KOMISJA", "NAROD", odwolac, powolac, skontrolowac,
                zarekwirowac...
                Nastepni w lancuszku DNA: Kaczynski, Rokita, Giertrych, jak daleko do DNA ?
              • Gość: Jacek Re: KOMISJA SEJMOWA TO NAJWYZSZY AUTORYTET PANSTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:41
                Zastanów się dziewczyno co za bzdury wypisujesz. Powszechna Lustacja Majątkowa to nic innego jak bolszewizm.
      • Gość: Janosik Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.tac.net 10.11.04, 20:37
        No to sie zaczyna...
        • Gość: Europejczyk Będzie slychac stukot kopyt i rżenie "Konia"" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:49
          Ciekawie będzie!!!!!!!!!!! chyba Giertych poprosi o azyl na Bialorusi!!!!
        • Gość: dziubas Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.04, 00:43
          nic się nie zaczyna. Kulczyk wie co robi. Jedyny sposób na tych oszołomów to
          pokazać im, że mechanizmy którymi przesłuchują świadków mają także swoje
          negatywne odbicie w postaci możliwości odkrycia nie tylko zamiarów orlen-bandy
          ale i lpr-faszystów czyhających na sensacje. Nie zależy im na prawdzie, zależy
          im na wyborach. Jezu scyzoryk mi się otwiera....
          • Gość: alf MISIOWA koMISja IP: *.chello.pl 11.11.04, 07:20
            Zamiast sie droczyc, zobaczcie to:

miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2385963.html
      • Gość: paranormal bedzie Giertych Gejt i komisyja nowa IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 20:40
        Gość portalu: wymiot napisał(a):

> żygać się chce

nawet RZygac nie umieszwink

Wprowadzic do jezyka polskiego slowo gate albo gejt!!!!!!
    • pndzelek Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. 10.11.04, 20:35
      Giertych odniósł się też do planów przesłuchania paulina, który poznał go z
      Kulczykiem, nazywając taki pomysł "absurdem". Jego zdaniem, ojcowie paulini
      padli ofiarą prowokacji biznesmena.

- Jakie ma znaczenie rozmowa jednego z członków komisji z jednym z
      potencjalnych świadków dla wyjaśnianie sprawy, którą zajmuje się komisja?
      Żadne - zaznaczył. Dodał, że nie ma podstaw, by jakiegokolwiek paulina
      angażować jako świadka.

-----------------------

Ober prokurator boi sie swiadkow, ktorzy moga udowodnic ze mowi prawde.
      • Gość: Piotr Re: Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 20:59
        słuszna uwaga smile

Kulczyk jeśli gra w szachy, to założę się, że jest wytrawnym szachistą. Czyżby
        Roman G. poczuł zbliżającego się mata ? Jeśli ta rozmowa rzeczywiście miała
        miejsce, mam nadzieję że dr Kulczyk wyciągnie z rękawa taśmy...byłoby wesoło,
        świętojebliwy Pierwszy Inkwizytor Trzeciej RP okazałby się KŁAMCĄ...i to
        kłamiącym w żywe oczy całej Polsce.
        • Gość: tamtaramtamtam Re: Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 23:14
          no i się narobiło.Dojdzie do tego że za wszystkimi aferami stoją Paulini..
          2mln PLN na kaucję dla biznesmena z afery paliwowej a teraz Orlengate uhuhu.
          Gertyszek coś skomlał że dwie minuty i w przejściu teraz dwie godziny i obiad .
          Ale ja już znam jego odpowiedz
          tak obiad ale w towarzystwie Paulinów i nie gadaliśmy na tak poważne tematy
          przy ojcach i braciszkach a dopiero w korytarzu przez 2 minuty gadaliśmy o
          Orlenie...zobaczycie
        • Gość: stan Re: Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 11.11.04, 05:38
          To bys dopiero mial zabawe. I tak przesrywacie te Polske. Wez sie czlowieku do
          jakiejs roboty np zmywanie naczyn w restauracji, gdyz poprostu jestes glupi.
          • Gość: ostrzegator Re: Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.04, 12:48
            Gość portalu: stan napisał(a):

> To bys dopiero mial zabawe. I tak przesrywacie te Polske. Wez sie czlowieku
            do jakiejs roboty np zmywanie naczyn w restauracji, gdyz poprostu jestes glupi.

Uważaj bo odbierze ci robotę.
          • Gość: Jacek Re: Giertyszek-klamczuszek robi w gacie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:47
            Ty jesteś głupi i pewnie zmywasz naczynia w pedalskim barze w San Francisco
      • sceptyk Zawartosc gaci jest bez znaczenia 10.11.04, 21:00
        w tym historycznym momencie, gdy zaczelismy ucinac macki czerwonej osmiornicy.

Niech tna z pelnymi, pustymi czy w ogole bez gaci. Mnie to jest obojetne. Aby
        cieli.
        • pndzelek Klamca i kanalia, ale nasz 10.11.04, 21:03
          Bronmy Giertycha az do smierci naszej. On sie zawsze jakos uratuje, moze
          nastepnymi klamstwami.
          • Gość: kwiatek Najmniejsze ma powody do kłamania ! IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.04, 22:50
            PRL-owska nomenklatura uczyła się tego i skutecznie to uprawiała ( i tak dalej
            robi ). Teraz jednak zaczyna krzyczeć - chyba puszczają im nerwy - za dużo mają
            do stracenia.
        • Gość: Piotr Re: Zawartosc gaci jest bez znaczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:05
          jaki jakobiński entuzjazm i gotowość na niszczenie niewinnych ludzi w myśl
          zasady "cel uświęca środki". podziwiam kolegę...

mnie NIE JEST OBOJĘTNE komu ma spaść głowa.
          • pndzelek Re: Zawartosc gaci jest bez znaczenia 10.11.04, 21:09
            Przesluchiwac i osadzac nie ma prawa ktos, kto moze prowadzil jakies ciemne
            zakulisowe gierki zwiazane ze sprawa. Jaka bedzie wiarygodnosc jego ocen ?

To jak by sedzia sadzil gangstera od ktorego kiedys wczesniej chcial i nie
            dostal lapowke.
            • sceptyk Tak,tak, komuny bedziemy bronic jak niepodleglosci 10.11.04, 21:21
              Albo jak wlasnej - skradzionej - kasy, raczej.
              • Gość: Jacek Re: Tak,tak, komuny bedziemy bronic jak niepodleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:50
                Ja nie zamierzam bronić komuny ale jeśli władzę przejmą te oszołomy pisuary i lprowcy to następnego dnia wyjeżdżam na 4 lata.
    • Gość: Roman Stoszko Kra Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.11.04, 21:14
    • Gość: zed Dr. Frankenstein byłby dumny - myślę zawszę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 21:34
      gdy patrzę na facjatę p. Giertycha.
      • gini Re: Pan Kulczyk jest chory i to powaznie 10.11.04, 21:52
        Kulczyk napisał, że spotkał się z nim wiceszef komisji Giertych i powiedział
        mu, że komisji nie zależy na atakowaniu go, ale że Kulczyk będzie bezpieczny,
        gdy dostarczy dowody kompromitujące prezydenta.

W środę Widacki złożył do prokuratury w Częstochowie zawiadomienie o
        popełnieniu przestępstwa przez Romana Giertycha

Spotkanie Kulczyka z Giertychem miało miejsce 6 września na Jasnej Górze.

--------------------------------------------------------------------------------

Dopiero teraz pan Kulczyk zlozyl zawiadomienie o przestepstwie, dlaczego nie
        wczesniej?
        Skoro przestepstwo i szantaz, to dlaczego od razu nie polecial do prokuratury?
        Przeciez to prawie zamach stanu, pan Giertych jakis spisek przeciw Aleksandrowi
        wszystkich Polakow montowal.
        Rzeczywiscie na tym zdjeciu z gazety to za sam wyglad dalabym Giertychowi,
        dozywocie.
      • Gość: Ja Re: Dr. Frankenstein byłby dumny - myślę zawszę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:56
        Przejrzyj sę w lustrze pięknisiu!
      • chilum Re: Dr. Frankenstein byłby dumny - myślę zawszę.. 11.11.04, 14:06
        To wszystko co masz do powiedzenia w tej sprawie??
        Malutko,Zed,malutko.

Znasz takie zdanie "Zed is dead" i scenę przed tą kwestią??
        To z filmu,ale to pewnie wiesz..
    • Gość: zib Re: Kulczyka zakluczyć. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:01
      Jak dotąd kluczyk nie zrobił nic nowego,poprzednio też donosił na kaczmarka i
      giereja,juz widać ma bydle taki styl bycia że jak ktoś mu przeszkadza to
      próbuje go zniszczyć lub usunąć.Kulczykowaci kwaśniacy,w każdym przekazie
      mówiący coś innego(na ten sam temat) do mamra!
      • kataryna.kataryna Re: Kulczyka zakluczyć. 10.11.04, 22:08
        Gość portalu: zib napisał(a):

> Jak dotąd kluczyk nie zrobił nic nowego,poprzednio też donosił na kaczmarka i
        > giereja,juz widać ma bydle taki styl bycia że jak ktoś mu przeszkadza to
        > próbuje go zniszczyć lub usunąć.

No właśniesmile))

A poza tym to oskarżenie się trochę kupy nie trzyma:

kataryna.blox.pl/html/1310721.html
        • gini Re: Kulczyka zakluczyć. 10.11.04, 22:17
          kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: zib napisał(a):
          >
          > > Jak dotąd kluczyk nie zrobił nic nowego,poprzednio też donosił na kaczmar
          > ka i
          > > giereja,juz widać ma bydle taki styl bycia że jak ktoś mu przeszkadza to
          > > próbuje go zniszczyć lub usunąć.
          >
          >
          >
          > No właśniesmile))
          >
          >
          > A poza tym to oskarżenie się trochę kupy nie trzyma:
          >
          > kataryna.blox.pl/html/1310721.html

W ogole nic sie nie trzyma kupy u Kulczyka .Dobrze to pdsumowal profesor
          Roszkowski .
          "
          Uważam komisję za bardzo pożyteczną. Pomaga odkryć mroczne tajemnice dotyczące
          korupcji na najwyższych szczytach władzy.

Co do Jana Kulczyka... Podaje się za osobę chorą, a jednocześnie uzależnia
          stawienie się przed komisją od spełnienia politycznych warunków - m.in. wymiany
          części składu komisji. Dziwne i sprzeczne.

Jeśli jest chory, to życzę mu powrotu do zdrowia i stanięcia przed komisją.
          Jeśli jest zdrowy, to dziwię się, że ma zaświadczenie lekarskie o swojej
          chorobie.

Przypominam jednocześnie, że skład komisji jest ustalany przez Sejm, a nie
          przez kogoś, kto ma duże pieniądze. "
          • kataryna.kataryna Re: Kulczyka zakluczyć. 10.11.04, 22:30
            gini napisała:

> W ogole nic sie nie trzyma kupy u Kulczyka .Dobrze to pdsumowal profesor
            > Roszkowski .

Rzeczywiście, dobrze podsumował smile))

A mnie najbardziej wkurzyło porównanie się do Kluski. Trzeba być megaświnią,
            żeby zasłaniać się gościem, który wolał przestać robić interesy niż robić je
            nieuczciwie. Gdyby nie Kulczyki, Kluski nie miałyby problemów, jeden jest
            przykładem beneficjenta, a drugi ofiary chorych układów. A ten sie śmie do
            Kluski porównywać.

za Rzepą:

Roman Kluska: Komisja to ostatnia deska ratunku

Nie chciałbym odnosić się wprost do oświadczenia pana Jana Kulczyka, w którym
            pada moje nazwisko, bo nie chcę mówić o konkretnych osobach. Uważam, iż moja
            sprawa by się nie wydarzyła, gdyby część polityków i część urzędników nie czuła
            się całkowicie bezkarna i nie uważała, że może traktować prawo jak instrument,
            nie ponosząc za to odpowiedzialności. Powstanie komisji śledczej uważam za
            najistotniejszy czynnik, który może ograniczyć tę bezkarność, zjawisko
            traktowania Polski jak prywatnego folwarku. Komisja działa z większymi lub
            mniejszymi błędami, ale pracuje przecież przy otwartej kurtynie, w obecności
            mediów. To wręcz ostatnia deska ratunku dla polskiej demokracji.
            • gini Re: Kulczyka zakluczyć. 10.11.04, 22:42
              Cos jeszcze Kataryno

IAR 10-11-2004, ostatnia aktualizacja 10-11-2004 08:33

Przebywający w londyńskiej klinice Jan Kulczyk zapewnia, że tylko obawa o jego
              zdrowie powstrzymała go od podróży do Polski i stawienia się we wtorek przed
              komisją śledczą, badającą tak zwaną sprawę PKN Orlen. Kulczyk powiedział
              londyńskiemu dziennikowi "Financial Times", że ma problemy z sercem i
              przechodzi badania.

Kulczyk dodał, że pojawi się przed komisją śledczą 30 listopada, o ile lekarze
              zgodzą się na to.

We wtorek przed komisją pojawił się pełnomocnik biznesmena, Jan Widacki, który
              odczytał jego oświadczenie. Komisja w końcu zgodziła się wyznaczyć kolejny
              termin przesłuchania.

Tutaj Kulczyk sie zarzeka, ze nie przyjechal bo chory jest ciezko .
              Chociaz pani Grazyna tlumaczyla, ze juz mu sie poprawilo, ale widac pogorszylo
              sie w samolocie.
              Ale nic to.
              Jego pelnomocnik pan Widacki Jan twierdzi, ze

--------------------------------------------------------------------------------
              Nie stawił się, bo się obawiał

Dlaczego Jan Kulczyk nie stawił się na przesłuchanie przed komisją śledczą?

Prof. Jan Widacki: Bo poczuł się zagrożony wypowiedziami członków komisji. Te
              sugestie, by lepiej nie wracał, że jego majątek jest nielegalny, że jego życie
              jest zagrożone jak Jeremiasza Barańskiego...

Te słowa padły kilka dni temu. A Kulczyk w poniedziałek leciał do Warszawy na
              przesłuchanie. Czyli był gotów zeznawać w Polsce. Teraz mówi, że tylko za
              granicą, bo w Polsce się boi.
              Mogliby sobie panowie opracowac przynajmniej jedna spojna wersje i jej sie
              trzymac, albo choroba albo sie boi.

Ale widac lekcewaza i komisje i nas.

- .
              • kataryna.kataryna Re: Kulczyka zakluczyć. 10.11.04, 22:46
                gini napisała:

> Mogliby sobie panowie opracowac przynajmniej jedna spojna wersje i jej sie
                > trzymac, albo choroba albo sie boi.
                >
                > Ale widac lekcewaza i komisje i nas.

No właśnie smile))
                Ale smutne jest to, że oni wiedzą co robią bo sporo osób to kupiło.

"Gdybym miał się spotykać z samymi uczciwymi ludźmi, miałbym mnóstwo wolnego
                czasu" - Aleksander Kwaśniewski, Prezydent RP
                • Gość: aaa Re:dlaczego p.prezydent miałby dużo czasu IP: *.it-net.pl 11.11.04, 08:43
                  Kaataryna z uporem cytuje święte usta prezydenckie-
                • chilum Re: Kulczyka zakluczyć. 11.11.04, 14:16
                  >Ale smutne jest to, że oni wiedzą co robią bo sporo osób to kupiło.

Ja nie.
                  Dla mnie sprawa jest jasna,tak jak i była jasna sprawa Rywina.
                  Na nic wysiłki dr Q&Co,na nic wysiłki GTW&Co.
                  Ta "Company" to zdaje mi się to jedna i ta sama Co.
                  IMVHO nie jestem odosobniony w swojej opinii na ten temat.
              • Gość: cynik Re: Kulczyka zakluczyć. IP: *.chello.pl 11.11.04, 02:12
                > Dlaczego Jan Kulczyk nie stawił się na przesłuchanie przed komisją śledczą?
                >
                > Prof. Jan Widacki: Bo poczuł się zagrożony wypowiedziami członków komisji. Te
                > sugestie, by lepiej nie wracał, że jego majątek jest nielegalny, że jego
                życie
                > jest zagrożone jak Jeremiasza Barańskiego...

Jeżeli Doktor spotkał się z Giertychem 6. września, kiedy Kulczyk nie był
                jeszcze powołany nawet na świadka i, cytuję z pamięci, "zaproponował, że jeśli
                dosterczę mu kwity na Kwaśniewskiego, to nie będą mnie niepokoić", to znaczy że
                pan Giertych wciela w życie swoje groźby. (Tak na marginesie członka komisji
                powinna też obowiązywać swego rodzaju książka wejść i wyjść i powinien
                poinformować komisję o odbytym tego rodzaju spotkaniu następnego dnia.
                Niezależnie od tego, czy Kulczyk miał w świetle ówczesnych ustaleń Komisji być
                przesłuchany, czy nie, pozostawał jednym ze znaczących udziałowców Orlenu,
                który podobno najbardziej skorzystał na odwołaniu prezesa Modrzejewskiego.
                Jeśli więc Herr Giertych nie powiadomił o tym spotkaniu, to znaczy, że chciał
                je zataić.)
                Jeśli członkowie komisji Gruszki publicznie zastanawiają się
                nad "zaaresztowaniem" majątku prywatnego człowieka, to również jest to groźba.
                Przy okazji świadczy to o tym, jak krótkowzroczni są ci twórcy prawa i
                stróżowie porządku, bo przecież dają Kulczykowi argumenty na to, by się nie
                stawiał przed oblicze Komisji. Zresztą Rokita też, sugerując przydzielenie
                Kulczykowi ochrony, wpisał się na listę polityków bez wyobraźni.
                Sprawa spotkania Kulczyka z Ałganowem to też ciekawy przyczynek do postrzegania
                polityki polskiej. Spotkał sie pan Doktor z wiceprezesem jednej z
                najpotężniejszych spółek rosyjskich. Oczywiście mógł się nie spotykać, ale
                jeśli chciał ubić jakiś interes, to z kim sie miał spotkać? Z cieciem? Każdy z
                członków Komisji, jeśli bywa na rautach u Ambasadorów akredytowanych spotyka
                się tam ze szpiegami. Jest to, że się tak wyrażę, codzienna polityczna
                praktyka. W latach 70-ych CIA opublikowało listę szpiegów sowieckich z kręgów
                dyplomacji. Faceci ci działali w dyplomacji (jeśli wóda ich nie wykończyła) do
                lat 90-ych, a wielu z nich pewno nadal działa. Wielu z nich funkcjonowało jako
                attache handlowi. I każdy przedsiębiorca, który chciał zrobić jakiś interes z
                sowietami musiał się z nim spotykać. Nie tylko facet działający w RWPG, ale
                także prywatni przedsiębiorcy z Zachodu. Ale niewielu z nich z tytułu takiego
                spotkania było przesłuchiwanych przez Komisje Śledcze. Chyba, że złamali prawo.
                Właśnie, prawo. W krajach, w których konstytucja przewiduje możliwość powołania
                Komisji Śledczej, komisja taka ma stać na straży prawa. Ale w większości krajów
                to prawo istnieje. U nas przecież nawet nie wiadomo, co to jest lobbing. I
                jakie są jego granice. Co wolno, a czego nie. Panowie członkowie Komisji
                powinni najpierw w ramach płaconej im przeze mnie (podatki) niemałej pensji
                ustalić co wolno lobbyscie, a czego nie. Czy korzystanie z samolotu prywatnego
                jest legalne, czy nie jest? Czy można zaprosić ministra zdrowia (albo w ogóle
                lekarza) na narty w Alpy w imieniu firmy farmaceutycznej? I wreszcie czy ktoś
                określi kiedy należy odwołać prezesa spółki skarbu państwa i za co? Bo
                Modrzejewski (nie tylko on) powinien beknąć za utopienie milionów w TV Puls.
                Czymże jest ten szmal wobec 350 tysięcy przeznaczonych na Fundację
                Kwaśniewskiej, czyli na budowę szpitala? To jest nieuregulowane, bo lobbyści
                lobbują, żeby nie było.
                Po owocach ich poznacie. Oczywiście czymś nagannym jest powoływanie sie na
                znajomości, ale też pewno każdy z nas powołał się kiedyś na jakąś znajomośc z
                kimś. Bo w każdym z nas tak naprawdę drzemie mitoman. I sądzę, że trochę takim
                mitomanem jest Kulczyk. Poza tym, czy powoływanie się na znajomości jest
                przestępstwem?
                I jeszcze jedna sprawa na koniec. Jeśli mamy gnębić Prezydenta, to na Boga nie
                za to, że powoływał się na niego Kulczyk. Poprzednia Komisja Śledcza (Rywin,
                bardzo fajny facet) walczyła o jakąś tam ustawę medialną. Sens tego aktu
                prawnego miał sie sprowadzać do tego, że firma będąca właścicielem
                ogólnopolskiej gazety nie może posiadać ogólnopolskiej telewizji. I pan
                Prezydent ośiwadczył, że takiej ustawy nie podpisze. Latem tego roku zdarzył
                się podobny przypadek w najstarszej nowożytnej demakracji Europy. W Islandii.
                Tamtejszy parlament (niewolny od lobbystów) uchwalił ustawę umożliwiającą
                największej gazecie codziennej (w dodatku darmowej) zakup ogólnokrajowej stacji
                telewizyjnej (właściciele gazety posiadają także największy bank w Isladndii,
                sieć sklepów itd.) I ze względów na bezpieczeństwo obywateli (nieKulczyków) po
                raz pierwszy w historii kraju Prezydent nie podpisał ustawy. I to się nazywa
                dbanie o dobro obywateli. Szkoda, że Kwaśniewski nieniepodpisał.
        • Gość: menuet trzyma sie ...? IP: *.com / *.swiebodzin.net 11.11.04, 08:14
          a moze chociaz jeden argument,że się 'kupy nie trzyma' ..!
          Ogolnikowo to kazdy potrafi.
      • Gość: ZIBI POSŁUCHAJ ROMUSIA TO DOPIERO KRĘTACZ IP: 81.15.212.* 11.11.04, 08:47
    • Gość: CIOCIA ZUZIA Re: Kulczyk: A TERAZ JA TOBIE GROZE WRACAJ IP: *.telia.com 10.11.04, 22:11
      do Polski i wyjasniaj , jak zdradziles tajemnice panstwowa, ujawniajac Alganowi
      poufne informacje o planach panstwa w stosunku do strategicznych firm(rafineria
      Gdanska). Straszyc ty curwesynie mozesz sucha grazynke.
    • Gość: olo Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:30
      Panie Kulczyk, do kogo ta mowa-nagle Giertycha się Pan przestraszyłe? bu , ha,
      ha!!!!
      Myślisz ,że z 40 mln. Polaów idiotów masz przed sobą. A siedź i gnij tam
      sobie. I napychaj kabzę swoim papugą.
    • Gość: bioenergoterapeuta Na Jasnej Gorze? To wszystko jest w porzadku! IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 22:32
      Tam juz Matka Boska nad wszystkim czuwala i napewno wszystko odbylo sie po
      bozemu.
      • Gość: anty-k BZDURA! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 10.11.04, 22:40
        Kulczyk zręcznie odwraca uwagę od istoty sprawy.
        Ta cała "afera" z Giertychem jest śmieszna żałosna i obliczona na odwlekanie
        wyjaśnienia sprawy.
        A Kulczyk biedaczysko rozchorował się...

Panie Kulczyk Kwaśniewski Miller i reszta zainteresowanych!
        Tu na ziemi sprawiedliwość was nie dopadnie. Macie kasę układy media itd.
        Ale kara was nie minie.
        Zobaczycie.

A poza tym jest jeszcze śmierć. Jej nie przekupicie. Ona nie wchodzi w układy.
        Dlatego mimo wszystko jest sprawiedliwość na tym świecie.
        • kataryna.kataryna Re: BZDURA! 10.11.04, 22:44
          Gość portalu: anty-k napisał(a):

> Kulczyk zręcznie odwraca uwagę od istoty sprawy.
          > Ta cała "afera" z Giertychem jest śmieszna żałosna i obliczona na
          odwlekanie
          >
          > wyjaśnienia sprawy.
          > A Kulczyk biedaczysko rozchorował się...

Uczciwy i odważny człowiek jak już wytrzymał dwa miesiące z tą tajemnicą, że go
          Giertych straszył, poczekałby z donosem jeszcze te kilka dni, żeby móc od razu
          złożyć zeznania. Ale to przeciez tylko Kulczyk, więc oskarża tchórzliwie, z
          Londynu, żeby nie musieć sie prokuratorowi z tych oskarżeń tłumaczyć. Żałosne.
          Kupsa kasy i zero klasy.
    • Gość: brat Onufry Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:50
      Ależ bełkot na tym forum w tak poważnym temacie jak serial SKŚ! Mam nagranie ze
      spotkania Romana i doktora! Wstrzymajcie się więc na razie z komentarzami. I
      jeszcze wrócę do Kluski. Łobuz ten domaga się sprawiedliwości! Jakiej
      sprawiedliwości? Montowany w Sączu compozłom posyła się do Słowacji i potem ten
      sam złom sprowadza się do PL a VAC-inę się kasuje w ramach zwrotu. Prymitywny
      kant! Fe!
      • pan.nikt Re: Kulczyk: Giertych groził mi 11.11.04, 00:06
        Ależ ty braciszku (chyba belzebuba) głupi.
        Kluska wykorzystał luke w przepisach, stworzoną, przez sprzedajnych urzedasów i zatwierdzoną przez Głupi, lub też sprzedajny sejm, dla zniszczenia polskich producentów.

To nie Kluska winien, to winni ANTYPOLSCY TWÓRCY PRZEPISÓW (tylko dobre wychowanie powstrzymuje mnie, żeby ich nazwać po imieniu)
    • Gość: Zuzia Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:54
      Jeśli Giertych groził, to Kulczyk powinien to zgłosić na komisariacie w
      Częstochowie.
    • Gość: Marek Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.04, 22:55
      Panie Kulczyk dobierają Ci się do tyłka. Ciężko się będzie wykręcić.
      W chorobę nikt nie uwierzy. Będziesz musiał przyjechać i odpowiadać na
      kłopotliwe pytania.
      • Gość: Dorota Kłopotliwe, tylko dla kogo...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:35
        Kłopotliwe pytania będą z całą pewnością. Tylko zobaczymy jeszcze, dla kogo
        okażą się śmiertelne.
    • Gość: danek Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.sepracor.com 10.11.04, 23:00
      Follow the money trail, idiots.
    • Gość: Bogus Przewal za przewalem IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.04, 23:03
      wczoraj K. jeszcze twierdzil, ze Gierych go szantazowal, dzisiaj ze go straszyl,
      jutro, ze wziol do lapy. K. stwierdzil: za kwity na Kwasniewskiego, oferuje mu
      Gietych nietykalnosc, czy to grozba? raczej propozycja. Przede wszystkim, K.
      powinien dokladnie sprecyzowac, czego sie boi ze strony Giertycha, czy facet z
      12 miliardami majatku, moze sie bac maluczkiego Giertycha, dlaczego?
    • Gość: Ojej Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:06
      "Spotkanie Kulczyka z Giertychem miało miejsce 6 września na Jasnej Górze." -
      wszystko w rękach Boga panowie smile
      • Gość: 2 lata i won! Bye-bye Polsko ! IP: *.cvx.algx.net 10.11.04, 23:11
        Nie udało się w 1918 roku stworzyć dywersyjnego tworu państwowego przy pomocy
        Prusaków, z oficjalnym językiem niemieckim (jidisz dajcz).

Więc w roku 1920 nowojorski Żyd Bronfsztajn vel Trocki najechał Polskę Armią
        Czerwoną, lecz dostał lanie w “Cudzie nad Wisłą” i został odparty. Polska
        stanęla przedmurzem chrześcijaństwa jak pod Wiedniem.

Żydobolszewicy nie poprzestali na tym, ale w 1939 dokonali IV Rozbioru Polski.

W 1944 stworzyli tzw. Polskę Ludową, ale chociaż okaleczyli naród ludobójstwem,
        mordami, zesłaniami i terrorystyczną władzą Jakuba Bermana, to on zachował wolę
        walki, "żeby Polska, były Polską".

Następną próbę podjął Icchak Dikman (Tomaszewski) po roku 1989, gdy pod
        pretekstem transformacji propagowano likwidację państw narodowych
        (wyłączając "Izrael" w Paletynie) i stworzenie globalistycznego kibucu, pod
        butem żydomasonerii z poparciem międzynarodowego kapitału
        supermultimiliarderów.

W 1966 Stolzman (Kwaśniewski) próbowal "zwrócić" ziemie "pożydowskie" i
        spowodować zalew kraju potopem żydowskiego "powrotu". Powstrzymał go wtedy
        prezes KPA Moskal i solidarność Polonii, która stanęła za Moskalem murem.

Miejmy nadzieję, że i tym razem Polakom nie zabraknie siły i chęci aby walczyć
        o zachowanie naszych wartości i ziemi przesiąkniętej krwią naszych ojców, na
        której się urodziliśmy i gdzie są groby naszych ojców.

ZIEMI NIE ODDAJE SIĘ, ZA ZIEMIĘ SIĘ UMIERA.

Wiecej:
        www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_47.html
        • Gość: Jak bedzie? W 2006 Judeopolonia ! IP: *.cvx.algx.net 10.11.04, 23:13
          Witamy Zydkow chlebem i sola, czy kijami-samobijami?
        • Gość: jarek4 Re: Bye-bye Polsko ! IP: *.int.pl 10.11.04, 23:41
          lecz sie czlowieku,
        • Gość: zaorac pokomune przestan pie..c o ziemi ojcow baranie IP: *.client.comcast.net 11.11.04, 00:21
          przestan wyc patriotyczne pieni baranie, ubecke bydlo ma wisiec, to wszystko.
        • Gość: Jacek Re: Bye-bye Polsko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:57
          Wiesz dlaczego nie znoszę takich idiotów jak ty ? Ponieważ ty i twoi poje..i koledzy jesteście nie tylko głupi ale w dodatku głośni i przez to psujecie opinię Polakom za granicą.
    • Gość: marcin wpiszcie w google słowo kretyn :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:12
      wpiszcie w google słowo kretyn smile
    • Gość: brat Onufry Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:24
      Zaprawdę powiadam Wam! Mam nagranie Romana i doktorka. Cymesik!!! Co Wy na to?
    • Gość: oco Re: Kulczyk: Giertych groził mi IP: *.wa.bigpond.net.au 10.11.04, 23:48
      nie jestem zbytnim fanem Giertycha, ale nie mam absolutnie watpliwosci, ze
      ostatnie rewelacje Kulczyka to zmowa kwacho-kulczycka. Towarzysze w ofensywie,
      bo pali im sie grunt pod nagami
    • Gość: europejczyk nie na temat IP: 81.185.89.* 10.11.04, 23:51
      Konflikt miedzy Giertychem a Kulczykiem nabral takiego rozglosu z racji pozycji
      tak jednego jak i drugiego i wynikajacych z tego konsekwencji politycznych.
      Przerodzil sie w psycho farse.
      Ale w Polsce tego typu konfliktow (miedzy "przedsiebiorca" a przedstawicielami
      wladzy) jest co niemiara.
      Wynikaja one glownie z faktu, ze nasz "kapitalizm" jest w duzej mierze
      panstwowy znaczy oparty na zamowieniach panstwowych, na prywatyzacji,
      na "sprytnym" wykupowywaniu przesiebiorstw panstwowych przez pracownikow
      dyrekcji, albo tez przez powiazanych z nimi "przedsiebiorcow".
      Tego typu dzialania gospodarcze, zwiazane z przemianami sytemowymi ale nie
      tylko, nie maja w Polsce wlasciwego zabezpieczenia prawnego ani interesu
      panstwa (spolecznego) ani wolnej konkurencji, szczegolnie wolnej konkurencji, i
      stad sie biera duzo wieksze mozliwosci dla ludzi, ktorzy potrafia dzialac
      w "kazdych" warunkach.
      Tak jak Kulczyk postepuje wiekszosc polskich przedsiebiorcow bo inaczej sa
      skazani na przegrana w "zaleznej od administracji" konkurencji.
      Zadna dotychczasowa wladza polityczna nie miala odwagi uzdrowic sytuacji, bo
      pozbawialaby sie poparcia wlasnej "bazy", ktora z tego zyje.
      System pozwala rowniez na usuwanie, tych ktorym przychodzi to latwiej niz innym.
      Po prostu oskarza sie ich o lamanie prawa polegajace na "pozyskiwaniu sobie
      wplywow u wladzy".
      Wiaze on rowniez przedsiebiorcow z "politykami" wystawiajac ich na "gre
      polityczna" w ktorej sa na spalonych pozycjach jak Kulczyk u nas czy w
      Chodorowski w Rosji.
      Za taka sytuacje odpowiedzilna jest wladza panstwowa a nie przedsiebiorcy.
      Wladze panstwowa reprezentuje rzad (wladza wykonawcza) i sejm (wladza
      ustaowdawcza)
      I zamiast zajmowac sie przypadkiem Kulczyka w psycho-farsie wyborczo-
      politycznej (szkodzacej prawicy) posel Giertych moglby sie zajac opracowaniem
      takich rozwiazan w naszym systemie prawnym zeby np "robione" przetargi byly tak
      karane, by nikomu to sie nie oplacalo niezaleznie czy to jest amerykanski F16,
      czy chodnik przed szkola.
      • Gość: jutrzenka Re: nie na temat IP: *.vic.bigpond.net.au 10.11.04, 23:56
        Nareszcie jakis glos rozsadku.
    • Gość: jasio Mały Jasio wraca z płaczem do mamy .. IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.04, 23:58
      -"Mamo (to do Kwaśniewskiego) a Romek mi groził" i dalej ryczy (ale w Londynie
      bo opiekuńcza mama go tam wysłała)
    • Gość: Maciej Giertych Mam tego dosyć! IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 00:03
      Mam tego dosyć, idę do szołbiznesu. Moich fanów zapraszam na
      homepage.mac.com/macgiertych/
      Z partyjnym pozdrowieniem -

Mac Giertych
      • sceptyk Re: Mam tego dosyć! 11.11.04, 00:27
        Macieju, teraz jest demontaz komuny. I o tym rozmawiamy. Jak bedzie potrzeba
        dyskusji o Giertychu, to pogadamy o Giertychu. Twoje uwagi, smieszne zapewne
        nieslychanie, sa nie na temat.

I nie bron tak tej komuny, starajac sie nasza uwage skierowac na inne tory. Juz
        zescie sie dosyc nakradli. Wystarczy. No, naprawde, wystarczy.
        Sp.i.e.r.dalajcie.
        • Gość: europejczyk nie na temat IP: 81.185.94.* 11.11.04, 11:46
          "Kto miecza uzywa od miecza ginie"
          I Giertych ten demontaz symbolizuje ?
          Jakby nie mozna bylo poczekac do wyborow, ktore sa demokratyczna droga zmian ?
          Jakby 6, 10 czy 15 miesiecy znaczylo cokolwiek wobec 20 lat.
          Ten caly rozgardiasz przemawia raczej za hipoteza przedwyborczych ambicji
          Gierycha i sklania bardziej do nieufnosci wobec niego.
          Nie podzielac pogladow politycznych wladz obecnych stwierdzic trzeba,ze druga
          stronie Giertych bardziej przeszkadza niz pomaga.
          A i doswiadczenia z wladzami prawicy nie wykazaly by mniej kradli.
    • Gość: repre$ Jasiu jest mazgaj i skarżypyta! IP: *.osk.enformatic.pl 11.11.04, 00:12
    • Gość: zaorac bydlakow poczatek konca IP: *.client.comcast.net 11.11.04, 00:18
      czerwone bydlo nie moze uwierzyc ze w koncu zawisna na galeziach, tak ubeckie
      czerwone scierwo wasz bandytyzm w rozkradaniu panstwowego majatku bedzie waszym
      sznurem u szyji bydlaki komunistyczne, kulczyk ta najwieksza prostytutka ubecka
      nie jest zadnym bisnesmenem, to cynkciarz i ubek zostanie zaorany z cala
      czerwona zaraza.
    • Gość: wicek Kulczyk story IP: *.info-media.pl 11.11.04, 00:20
      – Dr Kluczyk jeździł do Moskwy i prowadził rozmowy z prezesem Łukoila Wagitem
      Alekpierowem, a także prezesem Yukosa Władimirem Chodorkowskim. Był także w
      naszym warszawskim biurze – potwierdza fakt prowadzenia negocjacji główny
      analityk Łukoila Siergiej Stankiewicz. Rozmowy z Łukoilem zakończyły się
      fiaskiem, z Yukosem potoczyły się lepiej. Zdaniem Stankiewicza, to zapewne
      efekt podobieństwa charakterów Kulczyka i Chodorkowskiego. Obaj są biznesowymi
      wizjonerami lubiącymi ambitne plany. Jest jeszcze coś, co ich łączy: obaj są
      najbogatszymi ludźmi w swoich krajach.

Co to jest? To fragment artykułu z "Polityki" z numeru 17 z roku 2003.
      Wiemy już co robi aktualnie pan Chodorkowski. I wiemy czego boi się pan
      Kulczyk - którego los może być tak podobny.
    • Gość: j007 Re:Brawo Giertych !!! Komuna kona !!! IP: *.visp.energis.pl 11.11.04, 00:25

Widać że tererpia Pana Doktora przynosi pierwsze efekty. Przypomina sobie w
      listopadzie że na początku września padł ofiarą przestępstwa i może wreście
      wypełnić obywatelski obowiązek zawiadamiając o tym Prokuraturę.Jakie to
      przejmujące !!!, dzięki tej terrapi może uratowana zostać III RP poprzez
      powołanie w miejce tymaczasowo aresztowanego Pana Giertycha np. pana Leszka
      Millera.
      • Gość: abw Re:Brawo Giertych !!! Komuna kona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 00:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka