Dodaj do ulubionych

"Zapach kobiety": sequel

02.05.23, 10:42

Maturzysta dostojnej szkoły (Chris ODonnell) zostaje zamieszany w uczniowską aferę, która stawia go wobec dylematu: donieść na kolegów i ocalić własną skórę, czy też odmówić współpracy i ocalić honor. Podczas długiego weekendu podejmuje się opieki nad niewidomym, emerytowanym oficerem (Al Pacino).
Pamiętacie mowę Al Pacino? Teraz mowę wygłasza sam oskarżony.

Nastolatek został usunięty ze szkoły za napis na koszulce. Dwunastolatek mówi głośno o swoich prawach

12-letni Liam Morrison został wyciągnięty z sali gimnastycznej 21 marca za koszulkę z napisem „Są tylko dwie płci”. Zaprowadzono go do dyrekcji szkoły i powiedziano mu, że inne dzieci narzekają na jego napis i czują niebezpieczeństwo. Kazali mu powrócić na zajęcia, ale pod warunkiem zmiany koszulki. Liam powiedział, że tego nie zrobi. Wtedy zadzwoniono po jego ojca. Mężczyzna przyjechał odebrać syna. Okazało się, że w pełni popiera słowa na koszulce syna. Dyrekcja powiedziało mężczyźnie, że koszulka syna stanowi zakłócenie w nauce i „celuje w klasę chronioną”. Chodzi tu o osoby transpłciowe. 12-latek został wyrzucony ze szkoły, ale dostał możliwość wystąpienia przed komitetem szkoły. Przemówienie miało miejsce 13 kwietnia. Nagranie stało się viralem w internecie.

Cytat
„Kim jest ta klasa chroniona? Czy ich uczucia są ważniejsze niż moje prawa? Nie narzekam, kiedy widzę flagi i plakaty różnorodności rozwieszone w całej szkole. Wiecie dlaczego? Ponieważ inni mają prawo do swoich przekonań, tak jak ja” – powiedział Liam.
„Nikt nie wstał i nie wybiegł z klasy. Nikt nie wybuchnął płaczem” – powiedział Morrison swoim słuchaczom. „Jestem pewien, że zauważyłbym, gdyby tak było”.
Chłopiec poszedł tego dnia do szkoły ubrany w taką koszulkę nie po to, aby „zranić uczucia lub sprawić kłopoty”, ale jak sam powiedział "skorzystać z prawa do wolności słowa".
„Wiem, że mam prawo nosić koszulkę z tymi pięcioma słowami. Nawet w wieku 12 lat mam własne poglądy polityczne i mam prawo je wyrażać. Nawet w szkole. To prawo nazywa się Pierwszą Poprawką do Konstytucji – zakończył Morrison”.

Źródło: New York Post.com

Obserwuj wątek
    • perla_z_roztocza Re: "Zapach kobiety": sequel 02.05.23, 20:02
      coś strachliwa ta klasa chroniona skoro boją się napisu na koszulce.
      A tak a propo, zadzwoniła dziś do mnie ciotka staruszka z Wiednia.
      No i na jednym oddechu nadawała z godzinę.
      W zasadzie to był jeden bluzg.
      Że ona 50 lat temu zwiała z komunizmu do raju, Wiednia znaczy się, a teraz jest w syfie.
      Sama już nie wie czy to Wiedeń czy też afrykańskie miasto. Brud, kiła i mogiła.
      No i przestępczość niesłuchana. Została ostatnią białą która mieszka w bloku do którego kiedyś się wprowadziła gdzie byli sami Austriacy.
      Że Wiedeń jest szary i w ogóle.
      I nagle pyta czy u nas są pomidory i papryka.
      Ja mówię, że są. A ona, że u nich nie ma a jak rzucą do sklepu to są reglamentowane, po 2 pomidory na osobę.
      Wcześniej słyszałem, że takie braki są też w GB.
      Tak się zaczyna komunizm. Najpierw ideologiczny zamordyzm, a potem kartki na towary właśnie.
      • qwardian Re: "Zapach kobiety": sequel 03.05.23, 11:43
        perla_z_roztocza napisał:

> Sama już nie wie czy to Wiedeń czy też afrykańskie miasto. Brud, kiła i mogiła.
        > No i przestępczość niesłuchana. Została ostatnią białą która mieszka w bloku do
        > którego kiedyś się wprowadziła gdzie byli sami Austriacy.

Dlatego przełknąłem wszystkie zniewagi i docinki jakie mnie spotykają w PL i wywiesiłem polską flagę również w Dniu Konstytucji, bo nas chroni przed dzikusami..

Art. 3. Jednolitość państwa
        Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
        Rzeczpospolita Polska jest państwem jednolitym.
      • szczypawka.jadowita Re: "Zapach kobiety": sequel 05.05.23, 08:56
        Tak, to prawda. Ten "zwój" który robi się PISowcom po czapce na promieniowanie kosmiczne, to prezes kazał starannie wyprasować. Ja to wiem.
        Dzięki temu iq członka jest jeszcze bardziej PISowskie.
    • szczypawka.jadowita Re: "Zapach kobiety": sequel 04.05.23, 20:59
      W Polsce za wypowiadanie (posiadanie?) własnych poglądów nazwano by go wrogiem prawdziwych Polaków, którzy głoszą poglądy KC i TV PIS. Nie dostałby możliwości wystąpienia przed komitetem szkoły ani na zebraniu parafialnym pod kierownictwem proboszcza, a leszab, złodziej PISowski, ukradłby mu kartkę (kartkę to nie wiadomo, ale tablet? - tablet na pewno) z tekstem przemówienia. Ja was znam...
      • oleg3 Re: "Zapach kobiety": sequel 05.05.23, 07:58
        Nie uwierzę, że piszesz to na poważnie i na trzeźwo.

szczypawka.jadowita napisała:
        • sz0k Re: "Zapach kobiety": sequel 05.05.23, 08:45
          oleg3 napisał:

> Nie uwierzę, że piszesz to na poważnie i na trzeźwo.

Jak na mój nos to jakiś smród, zdecydowanie nie-kobiety, nadleciał ponownie nad Aqua z kierunku północno-zachodniego.
          • qwardian Re: "Zapach kobiety": sequel 05.05.23, 09:00
            W mojej skromnej opinii przymusowe szkolnictwo jak obóz koncentracyjny powinny reprezentować różne środowiska, od tych w pasiaczkach po żandarmów w mundurach SS. Nie zgadzam się, że są dwie płcie, bo moja jest NSDAP..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka