Dodaj do ulubionych

Kaczyński

19.06.23, 08:14

fsgk.pl/wordpress/2020/02/niedzielne-fiszki-cia-wypralo-mozg-kaczynskiemu-tedowi/
www.washingtonpost.com/history/2023/06/11/unabomber-ted-kaczynski-harvard-experiment/
Obserwuj wątek
    • oleg3 Unabomber 19.06.23, 14:10
      Pozwolę sobie skopiować b. stary wątek z pewnego forum prywatnego. Mam nadzieję, że nie zostanę za to zrugany.

_________________________________________________________________________________________________________

Ludzie, którzy wydali Unabombera
      oleg3 22.05.12, 07:54
      Przez osiemnaście lat setki agentów federalnych zajmowały się wyłącznie tropieniem śladów człowieka, który za pomocą bomb w przesyłkach pocztowych lub w paczkach podrzucanych wybranym osobom, zabił trzech i zranił 23 ludzi. Eksperci poszukujący Unabombera przeanalizowali ponad 50 tysięcy pozostawionych przez niego śladów i donosów na niego. Końcowy sukces nie był jednak rezultatem pracy agentów FBI, detektywów oraz ekspertów nauki. Domniemanego Unabombera wydała własna rodzina.
      michal00
      Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera
      22.05.12, 09:27
      jakoś zupełnie w nie wierzę w tę historię. Ten młodszy brat, a zwłaszcza jego baba nie znosili stukniętego Teda (J. Kaczynskiego) i pewnie nieźle się obłowili donosząc na niego.

"Gdy Teda (Theodore) J. Kaczynskiego agenci federalni wyprowadzali już w kajdankach"
      no pewnie, najważniejsze to J. Kaczyński w kajdankach

oleg3
      22.05.12, 10:15
      To jest oczywiście wersja rodziny. Nie znam wersji Teda.
      Unabomber może w przyszłości zostać prorokiem. Dokonał zbrodni, ale jego zbrodnie bledną przy takim Breviku, czy choćby zrehabilitowanych mordercach z RAF.

scand
      22.05.12, 14:34
      Rodzina wydaje człowieka. Co za czasy, nikomu nie można już ufać

pulbek
      22.05.12, 18:34
      Może to dziwnie zabrzmi, ale lektura manifestu Unabombera otworzyła mi oczy na wiele
      spraw smile

Ten facet naprawdę miał dużo ciekawego do powiedzenia, trochę ciarki przechodzą po plecach kiedy człowiek się zgadza z 90% tekstu napisanego przez terrorystę.

manny-jestem
      22.05.12, 19:52

Zeby tylko to. Nie dosc ze terrorysta to jeszcze nazywa sie Kaczynski
      ______________________________________________________________________________________________________

Manifest Unabombera
    • niegdys_cs137 Re: Kaczyński 20.06.23, 10:08
      Cześć PoishAM-ie!
      • qwardian Re: Kaczyński 20.06.23, 12:17
        Cześć Ces, to było dwa lata mojego pobytu w NY kiedy namierzono Teda, miałem kontakty z drugiej ręki według których do eskorty wybrano dwóch pigmejów, niskiego wzrostu strażników. Ted Kaczyński był niski, zamiarem było wywołać wrażenie, że jest olbrzymem, bo od początku budził sympatię..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka