qwardian 19.06.23, 08:14 fsgk.pl/wordpress/2020/02/niedzielne-fiszki-cia-wypralo-mozg-kaczynskiemu-tedowi/ www.washingtonpost.com/history/2023/06/11/unabomber-ted-kaczynski-harvard-experiment/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Unabomber 19.06.23, 14:10 Pozwolę sobie skopiować b. stary wątek z pewnego forum prywatnego. Mam nadzieję, że nie zostanę za to zrugany. _________________________________________________________________________________________________________ Ludzie, którzy wydali Unabombera oleg3 22.05.12, 07:54 Przez osiemnaście lat setki agentów federalnych zajmowały się wyłącznie tropieniem śladów człowieka, który za pomocą bomb w przesyłkach pocztowych lub w paczkach podrzucanych wybranym osobom, zabił trzech i zranił 23 ludzi. Eksperci poszukujący Unabombera przeanalizowali ponad 50 tysięcy pozostawionych przez niego śladów i donosów na niego. Końcowy sukces nie był jednak rezultatem pracy agentów FBI, detektywów oraz ekspertów nauki. Domniemanego Unabombera wydała własna rodzina. michal00 Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera 22.05.12, 09:27 jakoś zupełnie w nie wierzę w tę historię. Ten młodszy brat, a zwłaszcza jego baba nie znosili stukniętego Teda (J. Kaczynskiego) i pewnie nieźle się obłowili donosząc na niego. "Gdy Teda (Theodore) J. Kaczynskiego agenci federalni wyprowadzali już w kajdankach" no pewnie, najważniejsze to J. Kaczyński w kajdankach oleg3 Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera 22.05.12, 10:15 To jest oczywiście wersja rodziny. Nie znam wersji Teda. Unabomber może w przyszłości zostać prorokiem. Dokonał zbrodni, ale jego zbrodnie bledną przy takim Breviku, czy choćby zrehabilitowanych mordercach z RAF. scand Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera 22.05.12, 14:34 Rodzina wydaje człowieka. Co za czasy, nikomu nie można już ufać pulbek Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera 22.05.12, 18:34 Może to dziwnie zabrzmi, ale lektura manifestu Unabombera otworzyła mi oczy na wiele spraw smile Ten facet naprawdę miał dużo ciekawego do powiedzenia, trochę ciarki przechodzą po plecach kiedy człowiek się zgadza z 90% tekstu napisanego przez terrorystę. manny-jestem Re: Ludzie, którzy wydali Unabombera 22.05.12, 19:52 Zeby tylko to. Nie dosc ze terrorysta to jeszcze nazywa sie Kaczynski ______________________________________________________________________________________________________ Manifest Unabombera Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kaczyński 20.06.23, 12:17 Cześć Ces, to było dwa lata mojego pobytu w NY kiedy namierzono Teda, miałem kontakty z drugiej ręki według których do eskorty wybrano dwóch pigmejów, niskiego wzrostu strażników. Ted Kaczyński był niski, zamiarem było wywołać wrażenie, że jest olbrzymem, bo od początku budził sympatię.. Odpowiedz Link Zgłoś