Dodaj do ulubionych

zadnej litosci dla

21.12.04, 17:50
Obserwuj wątek
    • demokrata04 zadnej litosci dla Unii Wolnosci 21.12.04, 17:54
      prosze panstwa, to wlasnie tej partii zawdzieczamy jeden z najwiekszych bledow
      popelnionych w Polsce po upadku PRL. ten blad nazywa sie 'gruba kreska' i
      odpowiedzialnosc za niego ponosza przywodcy UD zwanej pozniej UW. nalezalo
      przeprowadzic skuteczna i bezwzgledna dekomunizacje, usunac wspolpracownikow
      kiszczakowskiej sluzby bezpieczenstwa w cien. tymczasem panstwo bylo dla nich
      milosierne i teraz powrocili do wladzy. prosze panstwa, Unie Wolnosci nalezy w
      zwiazku z tym zdelegalizowac poniewaz przyczynila sie do upadku demokracji w
      naszym kraju.
      • Gość: me109 Re: zadnej litosci dla Unii Wolnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 20:47
        A było sie wtedy demokrato04 rzucić na czerwonych i wieszać! Chyba, że w Twojej
        okolicy drzew, sznurka lub komunistów brakowało...
      • Gość: ubu_roy Re: zadnej litosci dla Unii Wolnosci IP: *.nyc.rr.com 22.12.04, 12:02
        Architektem "Grubej Kreski" byl sam Jan Pawel II, wiec do Niego i Jego ideii
        wybaczenia wynikajacej z istoty wiary miej pretensje. Nie odbylo to sie bez
        ewidentnych zyskow politycznych. Kosciol wytargowal dla siebie wielkie
        przywileje w polsce, Kiszczak wywiozl na Elektoralna pare ciezarowek z teczkami
        ksiezy donosicieli a Szmaciaki mogly zachowac wplywy i wladze. Madry polak po
        szkodzie. Dla mnie ten temat jest zamkniety. Sa inne problemy i wyzwania niz
        grzebanie w przeszlosci. Przyszlosc jest bardziej ciekawa i ekscytujaca niz
        przeszlosc ktora pachnie trupem. Pozdro.
    • Gość: Cieńka kreska Proszę Pana Demokraty: IP: *.macau.ctm.net 21.12.04, 20:16
      Krytycy rzadu Mazowieckiego i "grubej kreski" maluja w tej chwili taki obraz,
      jakby Mazowiecki miał pełnię władzy w Polsce i nie chciał jej użyć.

Proszę jednak zauważyć, że w rzeczywistości rozpoczęcie szerokiej akcji
      lustracyjnej i oczysczania polskiej sceny politycznej z ludzie "ancien regime"
      (akcji, która byłaby NIEZWYKLE pożądana, zgadzam się) nie leżało w wyłacznych
      kompetencjach rzadu. Do tego potrzebne by były odpowiedznie ustawy sejmowe. A
      nad Sejmem, jeszcze wtedy "kontraktowym", a nie ze swobodnego wyboru narodu,
      Mazowiecki już kontroli nie miał.
      • demokrata04 to mazowiecki chelpil sie gruba kreska 21.12.04, 20:25
        prosze panstwa, pamietamy dobrze, ze to wlasnie pierwszy premier Polski po
        upadku PRL pwotarzal wciaz slogan o grubej kresce. zablokowanie dekomunizacji
        jest utozsamiane ze srodowiskami tworzacymi pozniej Unie Wolnosci, poniewaz te
        srodowiska wyrazily swiadoma zgode na te blokade. nic ich nie usprawiedliwia.
        • Gość: Cieńka kreska Panie Demokrato, Pan, podejrzewam, nosił w dniach IP: *.macau.ctm.net 21.12.04, 20:41
          rządu Mazowieckiego koszulę w zębach jeszcze, natomiast ja dobrze pamiętam te
          czasy i tamtą rzeczywistośc. Pan maluje z gruntiu fałszywy obraz.

Ja niczego bardziej nie pragnąlem w tamtych dniach, niz radykalnej
          dekomunizacji. Z powieszeniem kreatur typu Urbana na suchej gałęzi włącznie. Ale
          rząd Mazowieckiego nie miał takich możliwości.

Czemu wszyscy czepiają się Mazowieckiego, a nie późniejszych prawicowych rządów,
          ktore miały większośc w Sejmie, zatem wszystkie warunki potrzebne do
          dekomunizacji - a TEŻ jej nie zrobiły? Zastanów sie Pan przez chwilę.
          • demokrata04 prosze pana, zanim pan zakladal majtki bylem ja 21.12.04, 20:51
            nie ma to jednak znaczenia. mazowiecki jest winny podobnie jak pozniejsze rzady
            prawicowe. wszystkie one sa uwiklane w agenturalno-mafijne uklady. wszyscy maja
            jeden rodowod. dlatego nalezy zdelegalizowac dzisiejsze partie i powolac nowa
            partie demokratyczna, ktora wprowadzi w Polsce nowy porzadek.
            • Gość: piotrq jednopartyjna demokracja!!! jesteś kretynem n/txt IP: *.238.116.235.adsl.inetia.pl 22.12.04, 12:12
      • Gość: patience Re: Gwoli scislosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 23:19
        > kompetencjach rzadu. Do tego potrzebne by były odpowiedznie ustawy sejmowe. A
        > nad Sejmem, jeszcze wtedy "kontraktowym", a nie ze swobodnego wyboru narodu,
        > Mazowiecki już kontroli nie miał.

1. Ustawy musza byc zgodne z ustawa najwyzsza, czyli konstytucja. Polska byla
        przedostatnim krajem ktory uchwalił nowa konstytucję - za nami była tylko
        Albania.

2. Brak ustawy konstytucyjnej walnie przyczynił się do tego, jak np. wyglądala
        prywatyzacja w Polsce, słusznie zresztą zwana 'dziką". Nie istniały normy
        prawne regulujące prywatyzację. Tym się między nnymi różni monetaryzm i
        prywatyzacja Balcerowicza od monetaryzmu i prywatyzacji Tatcher, że gdyby ona
        zdecydowała się oddawać majątek publiczny prywatnym osobom za przysłowiową
        złotówkę, to poszłaby do więzienia jeszcze tego samego dnia.

3. "Sejm kontraktowy' to eufemizm, pozwalający w jednym zdaniu połączyć rząd
        Mazowieckiego i określenie 'pierwszy rząd demokratyczny'. W rzeczywistości
        wolnymi wyborami była objeta tylko część miejsc w sejmie. Nie ma czegos takiego
        jak 'demokracja częciowa' podobnie jak nie mozna byc czesciowo w ciazy.
        • Gość: patience PS. Zadnej litości dla Okrągłego Stołu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 23:25
          Uczestnicy OS obecnie znajdują się w różnych partiach, nie tylko UW. Razem
          odpowiadają za brak konstytucji, a w związku z czym także za dzisiejszą
          korupcję i żenujący cyrk zwany sceną polityczną.
    • hawaian zadnej litosci dla bufonów137, choćby zmienili 22.12.04, 00:59
      sobie nr boczny na 04 .
      a oto naoczny dowód wprost...
      Autor: Gość: doctorov IP: *.krakow.dialup.inetia.pl
      Data: 06.05.2004 17:36 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      ...na to, iż Sz. Pan cees-o-wielu-przydomkach-elektrycznych-i-wielu-liczbach-do-
      tychże-dodanych jest - jak już ośmieliłem się ongi mniemać -
      ćwierćinteligentem. Oczywistości tej próbował onże zaprzeczać na karty forum
      tego listę swych przodków (prawdziwą czy też nie - nie mnie sądzić)
      wystawiając. Nawet jeśli ciż ogromnej wiedzy i wykształcenia nabyli, cóż -
      wychowania progenitury swej w postaci Sz.Pana najwidoczniej zaniedbali, jako że
      w mej starego galicyjskiego felczera głowie zmieścić się nie może, iż
      przedstawiony powyżej Sz.Pana ceesa list do Sz.Pani Nowozelandki pokazaną formę
      mógł uzyskać pod piórem galicyjsko-profesorskiego potomka. Najwyraźniej - jak i
      przypuszczałem - Sz.Pan cees w fatalne towarzystwo w młodości popadł i obecnie
      maniery Jakuba Szeli (czyli niegdysiejszego Jędrzeja Lepera) ad oculos nam
      stawia, choć chyba bliżej mu do Pana Krzysztofa o liczbie 52, z którym wspólny
      pogląd na hygienę osobistą ma (obaj jej nie uznają). A argumentacyą Sz.Pan cees
      jako żywo przypomina śp. Pana Hyacynta, jeno racye jego są a rebours - jeśli
      kto owo nieszczęsne indywiduum pamięta.

Ukłony ślę

Doctorov
      • demokrata04 belkot, czysty belkot prosze pana 22.12.04, 01:11
        prosze pana, ja wlasnie jestem panem Cs137 a w wolnych chwilach panem Jozefem
        Zawadzkim. tego pragnie forum, wiec nie ma sprawy. haha. ubaw po pachy panie
        hawaian, panie sledczy bardzo zdolny. polecam panu fotel pana posla gruszki jak
        juz go z niego zrzuca.
      • Gość: Kamehameha IV Panie Hawaian! Tak, mów Pan, mów Pan, proszę IP: *.client.comcast.net 22.12.04, 09:43
        że Demokrata 04 to cees137. Niech jak najwięcej ludzi na forum tak myśli.
    • Gość: jacek#jw Re: zadnej litosci dla IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 09:53
      Panie Demokrato, cees (czyli cs137) napisał tu na FA całkiem niedawno kilka
      postów. Pan się mienisz śledczym, czy jest pan zatem w stanie zweryfikować moje
      domysły o tym, że cees napisał te posty? Ponieważ wzorem dla pana był Gilderoy
      Lockhart, nie powinien mieć pan żadnych trudności ze znalezieniem miejsca, do
      którego się odwołuję.

Pozdr / Jacek
      • Gość: Herlock Sholmes Tak, tak, drogi Jacku, Ty też podtrzymuj wersję, IP: *.macau.ctm.net 22.12.04, 10:05
        że Pan demokrata04 to Cees137. Cees137 wcale sie za to nie będzie gniewał,
        wprost przeciwnie.
        • Gość: jacek#jw Mój drogi detektywie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 10:09
          W którym miejscu dostrzegłeś sugestię, że Demokrata to cs137?

Pozdr / Jacek
          • Gość: Herlock Sholmes Sugestia czy nie sugestia - a czemu nie mógłbyś IP: *.macau.ctm.net 22.12.04, 10:15
            podtrzymywać takiej wersji? Zrób to chocby przez solidarnośc Łodzian. Cees sie w
            Mieście Łodzi był urodził. Mam tu przed soba jego dossier.
            • Gość: jacek#jw Bo jest nieprawdziwa. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 10:22
              Tak, cees coś wspominał o tym, znaczy się o Łodzi. Ale sorry, to nie jest wątek
              o izotopie, a zadanie dla pana Dupokraty ma określić jego wiarygodność, czyli
              jak to tu ktoś określił wiarygodność agenta007. Mnie zaś ma pomóc (ewentualnie
              i tylko hipotetycznie) w sprawie trafności moich domysłów.

Pozdr / Jacek
    • Gość: n0str0m0 dekiel 007, a kolezanka kupa pracownica erotyczna IP: 202.172.58.* 22.12.04, 10:12
      juz ci pokazala swojego rozdeptanego siusiaka...?
      (nie pytam czy za darmo, bo podobno kupom za to sie placi, ale choc jakas znizka byla)
      ???

nostromo
      • Gość: Herlock Sholmes NAsrAn0, tradycyjnie: IP: *.macau.ctm.net 22.12.04, 10:17
        Ty mi: spie..j!

a ja Ci: pocałuj mnie w dupę!
        • Gość: Herlock Sholmes NAsrAn0, Macao to gdzieś blisko Ciebie, nie? IP: *.macau.ctm.net 22.12.04, 10:19
        • Gość: n0str0m0 ja pana nie znam IP: 202.172.58.* 22.12.04, 10:20
          ale jesli pan nalegasz
          to prosze bardzo

s p i e r d a l a j

nostromo
          • Gość: Herlock Sholmes I tradycyjnie odpowiem: IP: *.macau.ctm.net 22.12.04, 10:26
            Pocałuj mnie w dupę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka