Dodaj do ulubionych

DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA?

IP: 193.193.93.* 05.03.01, 09:12
"Ostatni poczciwy przygłup na stanowisku prezydenta,
Ronald Reagan" (3-4marca) Po tym nastepuje wyliczanie
jak to sie strasznie dzialo za Reagana, tyle tylko,
ze przez 8 lat ilosc miejsc pracy wzrosla o 20 mln.
Podatki obcial tak, ze znakomite efekty czuc bylo
mozna przez cale lata 90te. Owszem byl kiedys
Demokrata - a ci jak wiadomo z lewymi Zydami zyja
dobrze, ale zrozumial i przeszedl do Republikanow.
Czy lewaki z Wyboprczej nie moga tego przebaczyc i
jeszcze rozmontowania Zwiazku Sovieckiego?
Biedna gazeta i jej czytelnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.01, 09:39
      Dziwisz się? Jak nie mają argumentów to judzą
      (Jedwabne) lub bezczelnie kłamią (Pinochet, AK) albo
      przyprawiają gębę faszysty (Cejrowski i wszyscy, z
      którymi Adam M. się nie zgadza - Adam Michnik,
      oczywiście, nie Małysz).
      • Gość: tyu Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: 157.158.68.* 05.03.01, 10:14
        Alex i luka dwa dobrane w korcu maku przygłupy!
        • Gość: luka Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.01, 10:31
          Masz jeszcze jakieś inne merytoryczne zarzuty pod
          naszym adresem, ćwierćinteligencie?
          • Gość: tyu Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: 157.158.68.* 05.03.01, 12:47
            Mam, ale i tak ich nie zrozumiesz, sądząc po poprzednim tekście.
            Teraz wyjaśnienie dla pozostałych czytelników. Pewne potwierdzone naukowo
            prawidłowości psychologiczne wskazują, że w psychice człowieka występują
            mechanizmy obronne utrudniające percepcję pewnych informacji, nawet zupełnie
            oczywistych, ale burzących obraz rzeczywistości osoby, do której informacje te
            docierają i mogących przyprawić ją o frustracje itp. Stąd uparte poszukiwanie
            innych wyjaśnień - nonsensownych dla ogromnej większości ludzi, ale chroniących
            psychikę psychola. Taki mały paradoks. Pozdrowienia!
            • Gość: luka Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? - tyu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.01, 13:11
              Pokornie proszę o wybaczenie, ale nie napisałeś, że jesteś Najmądrzejszy NA
              Świecie - stąd moja nieudolna próba polemiki. Wybacz, panie, mniej
              mądrzejszemu. I odpowiedz, dlaczego Twoja wypowiedz jest bez sensu? Uzasadniać
              nie będę, gdyż, jako mądrzejszy, na pewno domyślisz się, o co mi chodzi.
              • Gość: tyu Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? - luce IP: 157.158.68.* 05.03.01, 15:30
                Gość portalu: luka napisał(a):

> Pokornie proszę o wybaczenie, ale nie napisałeś, że jesteś Najmądrzejszy NA
                > Świecie - stąd moja nieudolna próba polemiki. Wybacz, panie, mniej
                > mądrzejszemu. I odpowiedz, dlaczego Twoja wypowiedz jest bez sensu? Uzasadniać
                > nie będę, gdyż, jako mądrzejszy, na pewno domyślisz się, o co mi chodzi.

Bez komentarza - tyu

• Gość: Tomek Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: 212.244.115.75, 212.244.115.* 05.03.01, 15:52
              To, co napisali Aleks i luka, jest na pewno zbyt
              radykalne, ale dlaczego poszukiwanie "innych
              wyjaśnień" ma być dowodem choroby psychicznej?
              Dlaczego twoja opinia musi być jedynie słuszna i
              dlaczego powołujesz się na naukę w celu dokopania
              tym, których nie lubisz?
              • Gość: tyu Re: DLACZEGO WYBORCZA... Do Tomka IP: 157.158.68.* 06.03.01, 09:05
                1. Jeśli brednie zaślepieńców określasz jako sądy "zbyt radykalne", to
                gratuluję umiejętności znajdowania eufemizmów.
                2. Porównaj, proszę, style (w tym epitety) : luki i mój, a będziesz miał
                odpowiedź, kto komu chciał "dokopać", a kto się bronił. Być może moje
                określenie "psychol" jest zbyt radykalne (wystarczyłoby np. "oszołom"), użyłem
                go jednak w znaczeniu potocznym, nie sugerując choroby psychicznej sensu
                stricto.
                3. Wszystko ma swoje granice, polityczna poprawność też. Jeśli politycznie
                poprawni wykładowcy w USA wykładający np. historię wszechświata, zastrzegają
                się, że wizja S.Hawkinga i wizja czarownika plemienia Nawaho są równoprawne, to
                ich sprawa i ich problem. Ja natomiast nie uważam "złotych myśli" Aleksa i luki
                za "poszukiwanie inych wyjaśnień", tylko za odreagowywanie jakichś fobii i
                nienawiści, na dobrą sprawę niewartych dyskusji.
                4. Jeśli jednak nadal uznajesz, że przesadziłem - napisz, a obiecuję poprawę.
                • Gość: luka Re: DLACZEGO WYBORCZA... Do Tomka/tyu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.01, 09:38
                  Gość portalu: tyu napisał(a):

> 1. Jeśli brednie zaślepieńców określasz jako
                  sądy "zbyt radykalne", to
                  > gratuluję umiejętności znajdowania eufemizmów.

JE Tyu umiejętnie posługuje się argumentacją:
                  przedstawia tezę (luka to przygłup), udowadnia ją (luka
                  jest zaślepiony) i błyskotliwie konkluduje (zatem luka
                  bredzi). Gratuluję wygimnastykowanego umysłu.

> 2. Porównaj, proszę, style (w tym epitety) : luki i
                  mój, a będziesz miał
                  > odpowiedź, kto komu chciał "dokopać", a kto się
                  bronił.

No właśnie - porównajmy: kto
                  napisał "przygłup", "psychol", "bredzący zaślepieniec"?
                  Czego dowodzi ten naukowy styl dysputy?

> 3. Ja natomiast nie uważam "złotych myśli" Aleksa i
                  luki
                  > za "poszukiwanie inych wyjaśnień", tylko za
                  odreagowywanie jakichś fobii i
                  > nienawiści, na dobrą sprawę niewartych dyskusji.

Tak jest - ja mam rację, a nie ten zestresowany, chory
                  z nienawiści Luka, więc nie będę się poniżał dyskusją z
                  nim, tym bardziej, że poza cytatami z uczonych książek
                  i wulgaryzmami nie mam nic więcej do powiedzenia.

> 4. Jeśli jednak nadal uznajesz, że przesadziłem -
                  napisz, a obiecuję poprawę.

Owszem, przesadziłeś. Udowodnij swe pomówienia albo
                  odczep się ode mnie.
                • Gość: Tomek Re: DLACZEGO WYBORCZA... Do Tyu IP: 212.244.10.230, 212.244.10.* 08.03.01, 14:11
                  Nie dobrze jest do osobistych poglądów i emocji
                  mieszać nauki, powoływać się na "uznane autorytety"
                  itp.
            • Gość: Sum Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA?-tyu IP: 204.50.249.* 06.03.01, 20:38
              Perły przed wieprze. (re:luka w wykształceniu)
          • Gość: Al Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 05.03.01, 12:54
            Wasz sposob mowienia o pewnych rzeczach swiadczy o waszych kompleksach.
            Zenujace i glupie.
        • Gość: Heinz Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.marquard.com.pl 06.03.01, 09:29
          Przeczytałem to, co napisał tyu. Hm. Forma gładka, wrafinowana wręcz. Obawiam
          się jednak, że przerasta treść. Nie jestem psychologiem, supernaukowcem,
          niewiadomojakim intelektualistą czy też niebywałym erudytą. Jestem skromnym
          prawnikiem. Powiem tylko, że teksty tyu przypominają mi styl wypowiedzi nas,
          młodych prawników mniej więcej do 2 roku (dopóki nie udowodniono nam, że brak w
          nas pokory). Wiem jedno - jeżeli ktoś nie zważa na to, czy jest rozumiany, bo
          za wszelką cenę chce wypaść "mądrzej" od pozostałych, to ma problem. Często
          nieuświadomiony. Naraża się przy tym na śmieszność wśród umiarkowanych. Jest
          pocieszny. A poza tym tyu ewidentnie szuka zaczepki. Chce się pokazać. Jak ktoś
          powiedział - jest chyba troszkę zakompleksiony. I to nie muszą być kompleksy
          związane z niedoborami własnej osoby. Może być piękny, zdrowy, bogaty i
          wykształcony. Miłość własna jednak bierze w nim górę. Tak może być. Ale nie
          musi. W każdym razie przesadził.
          • Gość: tyu Re: DLACZEGO WYBORCZA... Do Heinza IP: 157.158.68.* 06.03.01, 09:47
            Tak ogólnie, to masz zupełną rację!!! Jeśli jednak dołożysz kontekst (wypowiedż
            luki o ćwierćinteligencie, chyba jego ulubioną, bo widziałem ją i w innych
            polemikach), to znajdziesz przyczynę przerostu formy nad treścią - faktycznie
            dużego, bo w tym momencie taki właśnie miał być. Ale może faktycznie powinienem
            z większą pokorą tego "ćwierćinteligenta" znieść??! Przemyślę, a na razie,
            proszę cię, potraktuj moje zeznanie jako okoliczność łagodzącą. Pozdrawiam!
            • Gość: Heinz Re: DLACZEGO WYBORCZA... do wszystkich (jeśli woln IP: *.marquard.com.pl 06.03.01, 09:55
              Forum winno służyć wymianie myśli, nie zaś
              impertynencji. Może się mylę, ale więcej by nam to
              dało. Tym bardziej, że GW nie panuje kompletnie nad
              tym, co się tu dzieje. Nawet Hyde Park ma swoje
              zasady. Zdajmy się więc na nasz poziom i kulturę.
              Zupełnie tak, jak w życiu...
              • Gość: sceptyk Re: Bronie "luki" IP: 195.15.57.* 06.03.01, 17:37
                Tak na moje oko, a juz widzialo ono niejedno, ?luka? jest calkiem sensownym
                dyskutantem, o duzej dozie zdrowego rozsadku. Szuka konkretów, unika uogólnien
                i - co jest szczególnie mi sympatyczne - nie przepada za komunizmem. Prawde
                mowiac, nie bardzo rozumiem jak mozna po tych wszystkich zbrodniach komunizmu
                miec wciaz ciagoty w tym kierunku, ale - Forum swiadkiem - nie brak takich. Nie
                dziwota tez, ze atakuja ?luke? rózne tyu?je, ktorzy najczesciej rozprawiaja -
                jak to lewica - w kategoriach ogolnych sformulowan, politycznej poprawnosci
                itp, itd. Te ogolne argumenty nie wytrzymuja oczywiscie konfrontacji z realiami
                (bo 2x2=4 i tego zagadac sie nie da) i stad zlosc jak ktos sciaga ich na ziemie
                i wykazuje slabosc uprawianego przez nich wodolejstwa. Luka nie dawaj sie!

PS. A ze troche sobie dyskutanci nawymyslaja? Nic strasznego, zabawniej czytac.
            • Gość: luka Re: DLACZEGO WYBORCZA... tyu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.01, 10:03
              Poczytaj lepiej swoje wypowiedzi - co rusz jakieś
              epitety i poza tym pustka.
    • Gość: Mietek Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.ilap.com 06.03.01, 15:35
      Gość portalu: Alex napisał(a):
      > "Ostatni poczciwy przygłup na stanowisku prezydenta,
      > Ronald Reagan" (3-4marca) Po tym nastepuje wyliczanie
      > jak to sie strasznie dzialo za Reagana, tyle tylko,
      > ze przez 8 lat ilosc miejsc pracy wzrosla o 20 mln.
      > Podatki obcial tak, ze znakomite efekty czuc bylo
      > mozna przez cale lata 90te. Owszem byl kiedys
      > Demokrata - a ci jak wiadomo z lewymi Zydami zyja
      > dobrze, ale zrozumial i przeszedl do Republikanow.
      > Czy lewaki z Wyboprczej nie moga tego przebaczyc i
      > jeszcze rozmontowania Zwiazku Sovieckiego?
      > Biedna gazeta i jej czytelnicy.

A ile dlugu zostawil Reagan i jego republikanska ekipa
      w swej spusciznie? Mimo takiej hossy przez ostatnie
      lata, Stany do dzisiaj sa po uszy w dlugach (i dalej
      grzezna!). Z tego jak to wyglada, to nawet przyszlym
      pokoleniom z tym problemem przyjdzie sie borykac, gdy
      Ronie bedzie spokojnie wachac kwiatki od spodu!

• Gość: Pijak Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.unl.edu 06.03.01, 20:45
      Lepiej se palnij w leb idioto jak wierzysz w to co mowisz o Reganie.
      • Gość: Pijak Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.unl.edu 06.03.01, 20:49
        Zeby nie bylo watpliwosci, moj ostatni email byl do Alexa a nie do Mietka.
        Pozdrawia Pijak.
      • Gość: emeryta Re: DLACZEGO WYBORCZA KŁAMIE i OBRAŻA? IP: *.wi.rr.com 08.03.01, 14:42
        Wydaje mi sie, ze Twoj poprzednik ma racje. Wyglada, ze wypowiadasz sie na
        tematy o ktorych nie masz pojecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka