Dodaj do ulubionych

Jestem dumny z Jedwabnego

IP: *.inetia.pl 12.06.01, 12:49
Jestem dumny z Jedwabnego, jak z miejsca, w którym została wyplewiona
zdradziecka społeczność. Jest to jeden z niewielu zdrowych odruchów, na jaki
było stać obywateli polskich, widzących zagrożenie dla dla siebie - lojalnych i
oddanych mieszkańców naszej ojczyzny. Ci, którzy nie chcieli walczyć z
okupantem, którzy nie pomagali w tej walce, a wręcz byli zagrożeniem dla
pozostałych polskich obywateli, zostali wyeliminowani. Stało się tak, że
obywatele polscy wyznania chrześcijańskiego, wyeliminowali obywateli polskich
innwgo wyznania. Tak rozkładała się lojalność i nielojalność na wschodnim
Mazowszu, zawsze wiernym i lojalnym Polsce. Tam trwała walka zbrojna, z wrogami
Polski od czasów potopu szwedzkiego, przez powstania 18 i 19 wieku, aż po
koniec lat 40-tych. Identyfikuje się z Jedwabnem, bo sam jestem z tamtąd. Nigdy
nie było u nas pojęcia szare. W chwili wojny jesteś z nami, lub przeciwko nam.
Ci, spośród obywateli polskich, którzy dopuszczali się zdrady, musieli zostać
wyeliminowani, żeby w przyszłości nie stanowić zagrożenia dla lojalnych
obywateli Najjaśniejszej Rzeczypospolitej. Społeczność wyznania mojżeszowego,
była postrzegana jako społeczność nielojalna, a nawet, w takich ośrodkach jak
Jedwabne, będzie to społeczność wroga. Instynkt tych ludzi przewidział powrót
sowietów w roku 1945. I nie było już tu elementu wrogiego, który zapędzał by
polskich żołnierzy do dołów z wapnem. To jest nasze dziedzictwo, które dla
podżegaczy z USA (Gross) i innych kundli, jest ludobójstwem, a dla mnie jest
powodem do dumy, że nie byliśmy jak te barany czekające na śmierć, ale
potrafiliśmy obronić się przed zdrajcami.
Obserwuj wątek
    • Gość: A ALE KRETYN!!!!!!!! IP: 212.160.165.* 12.06.01, 13:37
    • Gość: nes A ja sie wstydze ze jestes polakiem IP: *.lse.ac.uk 12.06.01, 13:48
      Bestialstwo twoich pogladow jest przerazajace.
      Mam cicha nadzieje ze twoj list jest wynikiem podprowadzenia internetu do domu
      dla psychicznie chorych. Popros o wiecej lekow a nie maltretuj ludzi z
      poczuciem sumienia i szacunkiem dla zycia ludzkiego wiedza ze bedac Polakami
      dziela narodowosc z takimi wykreconymi osobnikami jak ty.
      • Gość: chrizz Re: ratunek dla debili IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.06.01, 14:05
        Masz zupełną rację. SŁyszałem, powstał NPDDIDC (NARODOWY PLAN DOSTĘPU DO
        INTERNETU DLA CZUBKÓW).Ma on za zadanie pozwolić wykrzyczeć idiotom swoje
        zdanie liczą na to, że jaki sami przeczytają co myślą to zmądrzeją. Osobiście
        nie jestem przekonany do tej formy leczenia ale akcja dopiero się zaczęła i
        trzeba czekać jakie będą efekty.
    • Gość: snajper Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: 213.134.143.* 12.06.01, 14:16
      Od czasów potopu szwedziego (a nawet wcześniej) trwa walka z największymi
      wrogami Polaków - głupotą, zacofaniem, ksenofobią. Jak widać z postu niejakiego
      Lacha, walka ta jeszcze nie została wygrana.
      • Gość: Dzidka Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: 195.94.212.* 12.06.01, 14:50
        Cześć snajperku!!
        A mnie się wydaje, że gościu prowokuje i nic więcej. smile)
      • Gość: KRAKEN Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: *.100.252.64.snet.net 12.06.01, 15:10
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> Od czasów potopu szwedziego (a nawet wcześniej) trwa walka z największymi
        > wrogami Polaków - głupotą, zacofaniem, ksenofobią. Jak widać z postu niejakiego
        >
        > Lacha, walka ta jeszcze nie została wygrana.

Snajperze -na glupote Polakow po prostu nie ma lekarstwa(podobno z glupoty sie
        wyrasta)-ale nie polacy-juz Kochanowski pisal-nowa przypowiesc Polak sobie
        kupi,ze i przed szkoda,i po szkodzie -GLUPI( jak widac nis sie nie zmienilo)

• Gość: jegomosc Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: *.almda1.sfba.home.com 12.06.01, 19:22
          Wystarczy nedzny prowokator lub niedojrzaly malolat, ktory pod pozorem "obrony"
          Polski dalej nam wciska kit, ze to Polacy dokonali tego mordu, a
          reszta "kundelkow" korzysta z okazji i juz sypia sie obelgi pod adresem Polakow
          jakoby wszyscy "glupi". Otoz, mowie "szczekaczkom", ze Polska nie zginie, a z
          Nia Polacy...
    • Gość: Nick Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: *.unregistered.formus.pl 12.06.01, 15:53
      Ciekawe stanowisko !
      Bo jeżeli to jednak byli Niemcy to chyba gość się z nimi utożsamia.
      Jeżeli przyłożyli do tego ręke z własnej woli również Polacy - bez powodu to ja
      się pod tym nie podpisze.
      Inne możliowści też są ale równie prawdopodobne jak historie z książki Grossa.
      Mordowanie bezbronnych nawet w czasie wojny zasługuje na pogarde.
      • Gość: snajper Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: 213.134.143.* 12.06.01, 16:15
        Nie zauważyłeś porażającej logiki nawiedzonych antysemitów? Według nich
        Jedwabińskich Żydów zabili Niemcy za to, że Żydzi zdradzili Polskę, gorąco
        witając wkraczające wojska sowieckie. Czy nie trzeba być nieżle porąbanym, aby
        jednoczesnie oskarżać innych i usprawiedliwiać siebie ?
        • Gość: Lach Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: 195.114.171.* 12.06.01, 17:38
          Pojęcie jestem dumny z Jedwabnego, jest wywodem osoby, która stara się zgłębić
          powody czynów społeczności wschodniego Mazowsza, i której racje nie muszą iść w
          parze z racjami szanownych przedmówców. Byłem bardzo ciekawy, czy logika
          postępowania jest/była związana z miejscem oraz doświadczeniami ludzi, którzy
          mieszkali na ziemi "Pogranicza". To jest ta społeczność, która tolerowała
          Tatarów, Żydów, Prawosławnych Staroobrzędowców, Prawosławnych, Katolików
          obrządku rzymskiego i greckiego. To znaczy, że Żydzi, którzy byli większością w
          miasteczkach, tolerowali Gojów, a mieszkańcy wsi, tolerowali Żydów.
          Żaden z przedmówców FORUM do tego się nie odniósł.

Gross, oraz środowiska politycznie poprawne wyodrębniają RASĘ POLAKÓW, którzy
          mordowali Żydód. Polacy, a nie obywatele polscy, czekali latami na sposobność,
          gdy będą mogli zamordować, ograbić, pohańbić Żydów. Gross wprowadza wszędzie
          termin rasy. Przyczyną wszelkiego zła są POLACY. Kim są ci POLACY?
          Reprezentantami klasy średniej, inteligencją, osobami o wyrobionym
          światopoglądzie? Nie, to biedni ludzie, którzy nie mają siły na to by ratować
          Żydów. Są bierni, tak jak bierni byli i Żydzi. I tak margines społeczności
          Jedwabnego stał się dla dziennikarzy Sterna, Newsweeka, New York Times'a
          plugawym narodem Polaków. Niewybrednych epitetów można znaleźć bardzo wiele. Ja
          odnoszę wrażenie, że niektórych doprowadza do szału (piszę to o osobach, które
          przeżyły holokaust) to, że ci Polacy nie chcą się przyznać do
          współodpowiedzialności za holokaust. Nie chcą się przyznać do tego, że wspólnie
          z hitlerowcami i nazistami (nigdy nie pada słowo Niemcy) mordowali Żydów.

Nie zapominajcie Państwo, że to jest forum.

• Gość: Luki Pogranicze... IP: 141.63.88.* 12.06.01, 18:45
            > Byłem bardzo ciekawy, czy logika postępowania jest/była związana z miejscem
            > oraz doświadczeniami ludzi, którzy mieszkali na ziemi "Pogranicza".

Pograniczem to sobie nie wycieraj geby (o, przepraszam: buzi).
            Lepiej zajrzyj: http://www.pogranicze.sejny.pl

Stamtad mozna tez sciagnac ksiazke Grossa.
            Warto ja przeczytac PRZED uwagami na jej temat.

Luki
            • Gość: Vinc do Luki IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 12.06.01, 21:25
              Gość portalu: Luki napisał(a):

> > Byłem bardzo ciekawy, czy logika postępowania jest/była związana z miejsce
              > m
              > > oraz doświadczeniami ludzi, którzy mieszkali na ziemi "Pogranicza".
              >
              > Pograniczem to sobie nie wycieraj geby (o, przepraszam: buzi).
              > Lepiej zajrzyj: http://www.pogranicze.sejny.pl
              >
              > Stamtad mozna tez sciagnac ksiazke Grossa.
              > Warto ja przeczytac PRZED uwagami na jej temat.
              >
              > Luki

Witaj Luki.....
              Czytalem - nadaje sie to, jako horror dla dzieci.
              Dorosly odbierze jako klamstwo i prowokacje, przepraszam - nie wszyscy, czesc
              napewno powie ze to kawalek dobrej roboty.
              Mysle ze wiekszosc z nas , wie o jaka robote tu chodzi.
              W mim przekonaniu,u wielu osob ksiazka ta zmieni kierunek myslenia,gdyz autor
              calkowicie obnazyl swoja wrogasc i nienawisc(i nie tylko swoja) do narodu
              Polskiego.
              Jest to pisanie tak zwane pod publiczke, bo z historia to niema nic wspolnego, i
              nie wydaje sie aby ksiazka ta pomogla, w rozwiazaniu problemu zydowsko-polskiego.

Vinc
    • Gość: tyu Re: Jesteś durniem z Jedwabnego IP: 195.82.160.* 13.06.01, 00:18
      Kiedyś Jan Pietrzak ukuł powiedzonko: gdyby nie głupota, myślałbym, że sabotaż.
      To najłagodniejsze słowa, które przychodzą mi na myśl w związku z tym [----]
      tekstem.

Uwaga: w miejsce ocenzurowane wstawić dowolnie chamski epitet. Podpiszę się.
    • jurek1 Re: Jesteś przykładem 13.06.01, 01:50
      Jesteś wybitnym przykładem, że aborcja powinna byc dopuszczalna. Gdyby Twoja
      matka wiedziała jakiego debila zrobił Twój ojciec, to 5 minut by się nia
      zastanawiała tylko usuwała ciążę.
    • Gość: Gienio To jakas prowokacja. To Niemcy dokonali tej zbrodni. IP: *.as5300-14.dialup.nyc.ny.metconnect.net 13.06.01, 08:06
      Nie ma sensu odpowiadac prowokatorom.
      • Gość: snajper Re: To jakas prowokacja. To Niemcy dokonali tej zbrodni. IP: *.waw.cdp.pl 13.06.01, 16:32
        Tak Gieniu, nie odpowiadaj. A Katyń to też robota Niemców. Kto twierdzi inaczej
        ten jest prowokatorem.
    • Gość: Duszek Re: Jestem dumny z Jedwabnego IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 20:28
      Stary! Prowokujesz i nic więcej. Tylko po co??? W Jedwabnem zginęli ludzie i to
      NIEWINNI LUDZIE i mają tam wspólny grób. Uszanuj to. Jeśli rzeczywiście piszesz
      to co myślisz to jesteś ostatnią szumowiną i nic więcej.
    • Gość: Roma do snajpera IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 13.06.01, 20:45
      Jak sadzisz snajper , kto ponosi wine za Katyn?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka