josi.finkel 14.02.05, 16:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=20569004&a=20575090 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience Link do listu otwartego Walesy 14.02.05, 17:28 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2551065.html Pan Prezydent byl i sie zmyl, ale tresc tego listu pozostaje kwestia do przemyslen. Bardzo sie ciesze ze ktos w koncu powiedzial stop wszypolakom. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Grupa Psycholi od Rydzyka......!!! 14.02.05, 18:06 "Jestem zbulwersowany dzisiejszym programem. Ojcowie, nie dajcie nabierać się temu cynikowi, który zawsze tylko ślizgał się i nic nigdy nie zrobił porządnie. Treści audycji z udziałem p. Wyszkowskiego ocierają się o poziom bredni wariata i sprowadzają dyskusje do poziomu korytarzy szpitala psychiatrycznego. Obserwowałem Ojca prowadzącego. Czy Ojciec Król w to wierzy? Jeśli tak, to przerażające." .................................... "Niestety, dziś doprowadziliście do tego, że na całym świecie podczas mych rozmów z Rodakami będę ostrzegał przed wami, nazywając was "grupą psycholi od Rydzyka", będę zniechęcał do nabierania się na wasze mądrości i fatalistyczne teorie." nobelprize.org/peace/laureates/1983/walesa-bio.html www.time.com/time/time100/leaders/profile/walesa.html www.cnn.com/SPECIALS/cold.war/kbank/profiles/walesa/ .................................................... ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Grupa Psycholi od Rydzyka......!!! 14.02.05, 18:11 • Re: List otwarty Lecha Wałęsy IP: *.utaonline.at Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: neo 14.02.2005 09:00 + odpowiedz Walesa (ktorego fanem po 89 roku raczej nie bylem) pokazal znowu , ze ma wiecej politycznej intuicji i po prostu jaj niz wszystkie pozal sie Boze polityczne "elyty" razem wziete Walesa ma bardzo duza intuicje polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Wyszkowski 14.02.05, 21:07 B. sekretarz redakcji "Tygodnika Solidarność" zapewnia, że w swoich wypowiedziach nie atakował Wałęsy i nie dał żadnego powodu do tego, by były prezydent mógł mieć do niego pretensje Dodał też, że w sobotę otrzymał od Lecha Wałęsy kopię listu skierowanego do Bogdana Borusewicza, w którym b. prezydent ma grozić Borusewiczowi "ujawnieniem jakiś kompromitujących materiałów" Bogdan Borusewicz, współtwórca "Solidarności", obecnie członek Zarządu Województwa Pomorskiego, zapytany przez PAP, czy otrzymał taki list powiedział: "nic nie wiem na temat jakiegoś listu tego typu" ... Wyszkowski wspomina też - odnosząc się do listu Lecha Wałęsy o Radiu Maryja - że to on właśnie uratował późniejszemu prezydentowi "życie polityczne" "Na początku września 1980 roku, gdy Bogdan Borusewicz razem z Jackiem Kuroniem i grupą innych wpływowych wówczas osób, opracowywał plan ogłoszenia Lecha Wałęsy agentem Służby Bezpieczeństwa i usunięcia go z rodzącej się Solidarności. Wówczas ja sam, własną piersią obroniłem Lecha Wałęsę przed tym. To byłby wyrok śmierci wówczas" - opowiadał Wyszkowski "Pierwszy raz słyszę o takiej bzdurze. Aberracje Krzysztofa Wyszkowskiego sięgnęły zenitu" - skomentował te słowa Borusewicz ... Jak poinformował prezydent w poniedziałkowej rozmowie z PAP, na razie swoje pismo przesłał za pośrednictwem internetu; do wszystkich osób i instytucji, których adresy posiadał, teraz będzie wysyłał list w formie tradycyjnej. ... Mniejsza o Borusewicza, zdaje sie, ze juz wszyscy nim graja. Stawiam na Walese. Nie daj sie, Lechu! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Wyszkowski - link 14.02.05, 21:08 znowu zapomnialam. Link do zrodla: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2552400.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______wygodna cisza dla pasożytów - elit OS______ 14.02.05, 22:47 Bardzo sie ciesze ze ktos w koncu powiedzial stop wszypolakom. Walesa ma bardzo duza intuicje polityczna. Mniejsza o Borusewicza, zdaje sie, ze juz wszyscy nim graja. Stawiam na Walese. Nie daj sie, Lechu! -------------------------- #: Biedny Lechu. Nie wywołał strajku generalnego po spoliczkowaniu Rulewskiego. Nie porąbał siekierką grubej kreski. Nie zamienił garnizonów stacjonującej radzieckiej Krasnej Armii na "spólki radziecko-polskie". Nie rozdał po 100 mln zł. Nie osłabił do konca prawej nogi. Nie wzmocnił na stałe nogi zawsze lewej. Nie puscił złodziei w skarpetkach. Ale uratował "Polskie" przed lustracją i dekomunizacją... a także milion $ którym fiskus go skutecznie postraszył. Nie usłyszymy już głosu obu kapelanów "S".Jeden nie żyje, drugi nie wygłasza herezji, ze Polacy powinni sami się rządzić we własnym kraju. A Lechu wykonuje ostatnie polecenie pasozytów. Zamilknie ostatni głos nie należący do okrągłostołowej elyty. Jak głos papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re Helga moje gratulacje!!! 14.02.05, 22:50 Wreszcie znalazlas sobie idola na swoim wlasnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Re Helga moje gratulacje!!! 14.02.05, 23:43 Nie "wreszcie". Zawsze mialam do niego slabosc, nic na to nie poradze Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Gini - lepsza od Walesy. Tylko jej jakos Nobla dac 15.02.05, 03:25 zapomnieli... Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Bo Lechu ma "instynkt" 14.02.05, 22:54 Owada grzęznącego w spływającym po KORze soku, który za kilkadziesiąt milionów lat zamieni go w niezniszczalny, piękny symbol jego czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Tak mu się przynajmniej wydaje 14.02.05, 23:40 Bo pewnie skończy jako składnik bursztynowej nalewki. Rozgrzewającej i wspomagającej wydzielanie żółci. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___NATO BIS i EWG BIS też mu nie wypaliło... 14.02.05, 23:53 Współtwórcy cywilizacji łacińskiej budując ją poznali , że są konieczne warunki, jakimi musi żyć dyskurs społeczny, na jakimkolwiek poziomie on się dokonuje , musi być zgodny ze światem i z ludzkim doświadczeniem, musi być wewnętrznie niesprzeczny. Musimy umieć przewidywać jego praktyczne konsekwencje , znać dorobek historyczny, ponieważ , jak się mówi świadomość historyczna chroni przed popełnieniem znanych już błędów. Kto te wymogi zignoruje musi ulec pokusie utopizmu i tym samym jest zmuszony do popełnienia błędu. Argumentów dostarcza filozoficzna analiza źródeł myślenia utopijnego a dowodów historia. Proszę zauważyć, zawłaszcza chrześcijaństwo, przykrawa je do apriorycznej idei doskonałego świata, absorbuje przez jakąś religię państwową lub po prostu bezwzględnie eliminuje .Dziś to widzimy : przykrawanie religii do własnego "widzi mi się" europejskiego. Mamy nową metaforę : "chrześcijanin europejski". Należy pamiętać , że chrześcijaństwo na skutek błędów filozoficznych podzielone i że leży u podstaw dwóch różnych cywilizacji, a historia dowodzi że historia i protestantyzm są właśnie podatne na zawłaszczanie przez utopizm. Czasy współczesne oddychają utopią socjalizmu, jego dwie kolektywistyczne odmiany : komunizm i nacjonalizm- faszyzm, nie sprawdziły się eksperymentalnie, ale na placu boju o świetlana przyszłość ludzkości pozostał socliberalizm z charakterystyczną dla wszelkiego socjalizmu ideą internacjonalizmu .dziś wyraża się ona w idei interkomunizmu. To słowo jakoś wstydliwie przemilczano, a to słowo kiedyś funkcjonowało, kiedy tzw. rewizjoniści w 1968 roku, jako tym szczycie, podjęli krytykę marksizmu moskiewskiego , tego na modłę stalinowską. To był właśnie eurokomunizm i tam właśnie powiedziano , że nie trzeba być marksistą , żeby być eurokomunistą. A więc jest internacjonalizm w postaci eurokomunizmu a ostatecznie globalizmu, mundializmu , a więc jakiejś super cywilizacji. Liberalizm, jak każdy socjalizm uwodzi człowieka kombinacją nadziei i terroru. Za nadzieję płaci się cenę zgody na terror. Nadzieja to miraż nieograniczonej konsumpcji materialnej . Terror to już co prawda nie obóz koncentracyjny , ale demokratycznie przegłosowana aborcja , sterylizacja , eutanazja, propaganda , która cenzuruje dyskurs społeczny, według nowej metody tzw. politycznej poprawności. Jesteśmy świadkami rodzenia się kolejnej utopistycznej "urałowniłowki" narodów, po stalinowskiej i hitlerowskiej. "urałowniłowka" narodów , a dzieje się to wbrew obiektywnej rzeczy i wbrew doświadczeniu historycznemu, które pouczają , że wyznawca utopizmu składa swą nadzieję w niewłaściwym depozycie. Nie jesteśmy skazani na "lewiatana utopizmu", bo nasze działanie jest obrazem naszej wiedzy o świecie, wyrazem naszej woli doskonalenia świata , z czego wynika ze celowość naszego działania zależy od prawdziwości wiedzy, a więc tylko fałsz i błąd spychają nas na manowce utopizmu , bądźmy więc dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społecznego 14.02.05, 23:59 w poprzednim poscie. Bo taki odbywa sie jeszcze jedynie w Rozmowach Niedokonczonych RM. Czy płot ostatniego bastionu uda się znów przeskoczyc rządową motorówka? Patiente uważa, że tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk CO to za nowy DZIWOLAG JEZYKOWY "dyskurs 15.02.05, 03:12 spoleczny"? Ludzie, blagam, nie papugujcie kiepskich dziennikarzy , dokonujacych zbrodni na waszym ojczystym jezyku! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: CO to za nowy DZIWOLAG JEZYKOWY "dyskurs 15.02.05, 09:16 dyskurs daw. «rozmowa, dyskusja, przemówienie z łac. lepsze niż dysputa bo przestarz. «dyskusja, polemika» z łac. mogłaby być po prostu pospolita polemika «spór, dyskusja publiczna na tematy polityczne, społeczne, literackie itp., zwykle prowadzona na łamach pisma» ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 09:50 hasz0 napisał: > w poprzednim poscie. > > Bo taki odbywa sie jeszcze jedynie w Rozmowach Niedokonczonych RM. Uważasz, że dyskusje w Radio Maryja nie są cenzurowane? Wolne żarty. Słuchałem wczoraj i mogłem się przekonać, jak szybko odbierano głos tym dzwoniącym, co do których istniał tylko cień podejrzenia, że ich wypowiedź nie będzie zgodna z linią radia. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:06 Wyłączają i to natychmiast komuchów i esbeków. Nawet uruchomili opóżniacz minutowy nadawania rozmów w eter. Wyobrażasz sobie, znając chocby z FA, mentalność antykościelnej i antypolskiej szarlatanerii, że dopuściliby do kulturalnej polemiki? Cos o tym wiem, bo miałem parę lat temu swój wątek odpowiednik rozmów niedokonczonych pt. "Odp.-> #-a ino kurtularne". A w ub. roku kilka watków typu czy z czerwoną i esbecką hołotą da się porozmawiać kulturalnie? I się nie dało. Co dla obytych i doświadczonych - z góry oczywiste. Czego oczekiwać od komuchożyta? Że się sam zdekomuszkuje w lusterku żywiciela? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:18 hasz0 napisał: > Wyłączają i to natychmiast komuchów i esbeków. Aha, to oni tacy zdolni są, że przez telefon po kilku słowach od razu rozpoznają, kto komuch i esbek. To bardzo wygodny argument nazwać każdego, kto nie zgadza się z linią Radia Maryja komuchem i esbekiem. Tak się zastanawiam, czy Ty przypadkiem mnie nie obrażasz. > Nawet uruchomili opóżniacz minutowy nadawania rozmów w eter. > > Wyobrażasz sobie, znając chocby z FA, mentalność antykościelnej > i antypolskiej szarlatanerii, że dopuściliby do kulturalnej polemiki? > > Cos o tym wiem, bo miałem parę lat temu swój wątek odpowiednik rozmów > niedokonczonych pt. "Odp.-> #-a ino kurtularne". > A w ub. roku kilka watków typu czy z czerwoną i esbecką hołotą da się > porozmawiać kulturalnie? I się nie dało. Co dla obytych i doświadczonych - > z góry oczywiste. > Czego oczekiwać od komuchożyta? Że się sam zdekomuszkuje w lusterku żywiciela? Toteż z antonimi goczałami i jego wszystkimi nickami nie rozmawiam, bo wiem, że nie da się rozmawiać z ubekami. Ale żeby dojść do takiego wniosku trzeba było jednak trochę jego twórczości poczytać. Tak dobry jak Radio Maryja jednak nie jestem, żeby po kilku słowach od razu wiedzieć, że ubek. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:18 hasz0 napisał: > A w ub. roku kilka watków typu czy z czerwoną i esbecką hołotą da się > porozmawiać kulturalnie? I się nie dało. Co dla obytych i doświadczonych - > z góry oczywiste. > Czego oczekiwać od komuchożyta? Że się sam zdekomuszkuje w lusterku żywiciela? A z kim Ty chciałes rozmawiac Haszu? A dlaczego oczekujesz kulturalnej rozmowy,skoro swego adwersarza z mety klasyfikujesz jako hołotę? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Hołotą... z mety? Czy po wielu napomnieniach 15.02.05, 11:10 Dlaczego Ci tak łatwo przychodzi stawianie mnie w złym swietle odwracając manipulancko przyczynę i skutek? Zapomniałeś, że zwykle kuluralnie załatwiałem oszczerców nie zniżając się do ich rynsztokowego poziomu? Jura udaje zaś, że nie rozpozna prowokatora w minutę czasu. Ja rozpozanłem Jurę po jednym, pierwszym pytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______Hołotą... z mety? Czy po wielu napomnie 15.02.05, 11:20 hasz0 napisał: > Dlaczego Ci tak łatwo przychodzi stawianie mnie w złym swietle > odwracając manipulancko przyczynę i skutek? > Ja Cie stawiam w złym świetle? Przeciez to Ty napisałeś o hołocie. > Zapomniałeś, że zwykle kuluralnie załatwiałem oszczerców nie zniżając się > do ich rynsztokowego poziomu? > Oszczerców? Czy każdy mający odmienne zdanie jest w Twojej nomenklaturze oszczercą? > Jura udaje zaś, że nie rozpozna prowokatora w minutę czasu. > Ja rozpozanłem Jurę po jednym, pierwszym pytaniu. No i co Ci z rozpoznania wyszło?Jak go umiejscowisz? Bo jesli chodzi o mnie ,to juz jestem prawie pewien. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ______Hołotą... z mety? Czy po wielu napomnie 15.02.05, 11:49 Przeczytaj mnie ze zrozumieniem. Chyba, że chcesz mi po "snajpersku" dowalic. Ja zrozumiem. P.S. Obrażano mnie miesiącami, czy nie zasługuja po latach na miano hołoty? Jaka jest Twoje okreslenie na niepoprawnych? Taki jesteś teraz "obiektywny inaczej"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______Hołotą... z mety? Czy po wielu napomnie 15.02.05, 12:04 hasz0 napisał: > Przeczytaj mnie ze zrozumieniem. > Chyba, że chcesz mi po "snajpersku" dowalic. > Ja zrozumiem. > P.S. > Obrażano mnie miesiącami, czy nie zasługuja po latach na miano hołoty? > Jaka jest Twoje okreslenie na niepoprawnych? > Taki jesteś teraz "obiektywny inaczej"? > Ja staram się unikac uogólnień (choc nie dam głowy ,czy kiedys nie popełniłem takiego grzechu).Dla mnie istotny jest ten z którym rozmawiam i to jest człowiek,chocby był kanalią,ale ta kanalia jest on,a nie jakas grupa z którą ma on cos wspólnego. Złodziej to jest złodziej,a kłamca to kłamca. Nie ma odpowiedzialności zbiorowej. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 09:57 hasz0 napisał: > w poprzednim poscie. > > Bo taki odbywa sie jeszcze jedynie w Rozmowach Niedokonczonych RM. > Czy płot ostatniego bastionu uda się znów przeskoczyc rządową motorówka? > Patiente uważa, że tak... Oj Haszu A czy jest jakies rozsądne forum na stronach internetowych związanych z RM? Daj link jak znasz. Nie przesadzaj z tym ostatnim bastionem. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:15 Masz telefon to zadzwoń. Ale watpię abyś skrytykował choćby jedną prywatyzację. Jak zaczniesz chwalić komuchów i liberałów to Cię natychmiast wyłączą. I słusznie bo to radio za wdowi grosz a nie funduszów unijnych przeznaczonych na odpolszczenie własności panstwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:20 hasz0 napisał: > Masz telefon to zadzwoń. > Ale watpię abyś skrytykował choćby jedną prywatyzację. > Jak zaczniesz chwalić komuchów i liberałów to Cię natychmiast wyłączą. > I słusznie bo to radio za wdowi grosz a nie funduszów unijnych > przeznaczonych na odpolszczenie własności panstwowej. > Czyli jednak jest tam cenzura.A skąd wiesz czy ta wdowa nie chciałaby posłuchac mojego głosu chwalącego liberałów?Zgadzasz się na manipulowanie informacją? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 10:54 Czyli jednak jest tam cenzura.A skąd wiesz czy ta wdowa nie chciałaby posłuchac > mojego głosu chwalącego liberałów?Zgadzasz się na manipulowanie informacją? > > A. Cenzura? Manipulowanie informacją? Wdowa za swój grosz ma chciec słuchać kłmstw uzasadniających likwidację miejsca pracy, odebranie zasiłku dla dziecka, likwidację szpitala, ograniczeninie dostępu do ginekologa, pediatry i geriatry? Planową likwidację słuzby zdrowia kolejną reformą? Eksodusem lekarzy i pielęgniarek?...itd.itp. Czy Ty nie masz juz sumienia? Przecież Urban i Michnik im takiego radia nie uruchomią nawet za Rywinową łapówkę. Sam pisałeś, że Michnik może robić co chce z informacja na FA bo to jego święta włąsność - chociaż dobrze wiesz, że odebrana narodowi polskiemu, który sobie wywalczył "Wyborczą" przed pierwszymi wolnymi wyborami. Nie pamietasz skąd rodowód nazwy? O dobrych współczujacych liberałach moga sobie poczytać wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 11:16 hasz0 napisał: > Cenzura? Manipulowanie informacją? Wdowa za swój grosz ma chciec słuchać > kłmstw uzasadniających likwidację miejsca pracy, odebranie zasiłku dla dziecka, likwidację szpitala, ograniczeninie dostępu do ginekologa, pediatry i geriatry? Planową likwidację słuzby zdrowia kolejną reformą? > Eksodusem lekarzy i pielęgniarek?...itd.itp. Tak Haszu.Cenzura,manipulowanie informacją,bo to nie ta wdowa decyduje o tym co ma słuchać,tylko radiowy cenzor. > > Czy Ty nie masz juz sumienia? Przecież Urban i Michnik im takiego radia nie > uruchomią nawet za Rywinową łapówkę. Sam pisałeś, że Michnik może robić co chce z informacja na FA bo to jego święta włąsność - chociaż dobrze wiesz, że > odebrana narodowi polskiemu, który sobie wywalczył "Wyborczą" przed pierwszymi wolnymi wyborami. > Nie pamietasz skąd rodowód nazwy? Nazwa została,znaczek został odebrany. Znam rodowód.Jak myslisz?Dzięki komu ta gazeta ciągle się utrzymuje,jak nie dzięki narodowi?Jak naród sie od niej odwróci,to ona splajtuje.Jak na razie nie widze takiej groźby. W świetle prawa portal jest własnoscią Agory (nie Michnika) i jako własciciel ma prawo wprowadzić zwyczaje jakie mu sie podobają (w granicach prawa).Takie samo prawo ma właściciel RM.Chciałem Ci tylko zwrócić uwagę na różnicę w stopniu ingerencji w treść rozmów.Tu można przeczytac rózne opinie,wręcz skrajne,a Twoje RM jest bardzo selektywne. > O dobrych współczujacych liberałach moga sobie poczytać wszędzie... A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 11:38 "W świetle prawa portal jest własnoscią Agory (nie Michnika) i..." I w świetle prawa stanowionego przez cwaniaków w "tym prawnym panstwie" naród nie ma mieć nigdy prawa do własnych mediów. Paradny jesteś z tym uzasadnianiem reprezentowania własności narodowej przez grupę cwaniaków, którzy oddali narodowi z gazety nie tytuł a znaczek. Ja przestałem kupować Wyborczą po 3 latach manipulacji...ktoś na Forum pisał niedawno, ze taka decyzję podjął po 15 latach. Ty chcesz by większość populacji dawała się manipulowac dalej, odbierając mu jedyny głos przeciwwagi - RM. Nawet te media, okupione wdowim groszem, muszą mieć linię programową taką, jaką zechcą ci, których na razie się wyłącza po paru słowach prowokacji. Tak uważasz? Ja uważam, że nie wolno dopuszczać Maleszków i Lizutów do głosu na tej antenie. Dołączasz się do zamykania ust narodowi przez agenturę? Mógł Wałęsa wystąpić w Radiu Maryja i replikować merytorycznie na bardzo wyważone opinie Wyszkowskiego. A co zrobił? ! Wzorujesz sie na nim? Zacytuj jakąkolwiek "prawdę" z jego artykułu... I lepiej zadzwoń i sprawdz a nie pisz,że nie dzwonisz bo wiesz, że Cie wyłączą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _chodzi o Wałęsy cenzurowanie dyskursu społec 15.02.05, 11:59 hasz0 napisał: > "W świetle prawa portal jest własnoscią Agory (nie Michnika) i..." > > I w świetle prawa stanowionego przez cwaniaków w "tym prawnym panstwie" > naród nie ma mieć nigdy prawa do własnych mediów. > Paradny jesteś z tym uzasadnianiem reprezentowania własności narodowej przez > grupę cwaniaków, którzy oddali narodowi z gazety nie tytuł a znaczek. > Ja przestałem kupować Wyborczą po 3 latach manipulacji...ktoś na Forum pisał > niedawno, ze taka decyzję podjął po 15 latach. Ty chcesz by większość > populacji dawała się manipulowac dalej, odbierając mu jedyny głos przeciwwagi > RM. A w którym miejscu proponowałem odebranie głosu przeciwwagi?Zawsze byłem za jak najszerszym rynkiem mediów i RM mi nie przeszkadza wcale.Wskaż mi ,gdzie to napisałem Haszu? Nasza rozmowa toczy sie wokół cenzury i ich stopnia stosowania w róznych mediach.Napisałes hasłowo o RM jako o 'ostatnim bastionie' - rozumiem ,że głoszenia prawdy.Jureek (i ja też) zakwestionował wolność słowa w tym radiu,czego wcale nie zaprzeczyłeś,pochwalając wręcz tamtą cenzurę.(Tak nawiasem mówiąc czy potępiasz tą na portalu GW?).W związku z tym zaproponowałem Ci test.Znając Toje poglądy i (chyba*) wiedzę w sprawch dotyczacych historii Polski ostatnich 15 lat ,poprosiłem Cie o zabranie głosu w wątku Lecha Wałęsy na Wiadomościach,a to tylko po to ,aby sprawdzić czy głos głeboko krytyczny (to cos przeciwnego do naiwnej pochwały) bedzie z mety usuniety (to analogia do przerwanej rozmowy telefonicznej) *Nie dysponuję tak głęboką wiedzą,aby Twoją sprawdzić > > Nawet te media, okupione wdowim groszem, muszą mieć linię programową taką, jaką zechcą ci, których na razie się wyłącza po paru słowach prowokacji. Tak uważasz? > Ja uważam, że nie wolno dopuszczać Maleszków i Lizutów do głosu na tej antenie.Dołączasz się do zamykania ust narodowi przez agenturę? > Mógł Wałęsa wystąpić w Radiu Maryja i replikować merytorycznie na bardzo > wyważone opinie Wyszkowskiego. A co zrobił? ! > Wzorujesz sie na nim? Zacytuj jakąkolwiek "prawdę" z jego artykułu... Powtórzę pytanie w innej postaci: a w którym to miejscu dołączam do zamykania ust narodowi przez agenturę? Chwalisz się,że nie znizasz się do wyzwisk,ale powyzszy przykład temu przeczy, bo oto lekka ręką (zadając pytanie oczywiscie-przecież tego nie powiedziałeś,ja sam muszę sobie odpowiedzieć) zaliczasz mnie do jakiejś agentury. > I lepiej zadzwoń i sprawdz a nie pisz,że nie dzwonisz bo wiesz, że Cie wyłączą. Oj Haszu.Przeciez to Ty napisałeś ,że mnie wyłączą jak zaczne chwalić komuchów i liberałów.Przesledź swoje wypowiedzi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!_______________ 15.02.05, 12:12 <"czego wcale nie zaprzeczyłeś,pochwalając wręcz tamtą cenzurę.(Tak > nawiasem .mówiąc czy potępiasz tą na portalu GW?)." Pochwalam cenzurę w mediach religijnych i wolność słowa w publicznych. Szatan nie ma wstępu do światyni. Bogu co boskie Cezarowi co cesarskie. Nikt nie cenzuruje słów zaproszonych gościw RM. Goście są zapraszani na zyczenie słuchaczy. Tacy włąśnie, którzy nie maja szans wystapić w TVP i GW !!!!! Czy to do Was w końcu dotrze? Jura i Andjiu? Ja patrzę na całość społeczeństwa i jego dostęp do wypowiedzi. A Wy jak Tuwimowi mieszczanie - wszystko widzicie osobno. Osobno GW, osobno TV, osobno RM. Analiza a potem do syntezy - drodzy Panowie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!__________ 15.02.05, 13:11 hasz0 napisał: > <"czego wcale nie zaprzeczyłeś,pochwalając wręcz tamtą cenzurę.(Tak > > nawiasem .mówiąc czy potępiasz tą na portalu GW?)." > > Pochwalam cenzurę w mediach religijnych i wolność słowa w publicznych. > Szatan nie ma wstępu do światyni. > Bogu co boskie Cezarowi co cesarskie. A to cos nowego. Przyznam Ci sie ,że mnie zaskoczyłeś kompletnie. > Nikt nie cenzuruje słów zaproszonych gościw RM. Goście są zapraszani na > zyczenie słuchaczy. > Tacy włąśnie, którzy nie maja szans wystapić w TVP i GW !!!!! Na tej samej zasadzie mozna powiedzieć,że do TVP i GW są zapraszani goście nie mający szans wystąpić w RM.Chyba nie tędy droga. A poza tym , GW nie jest medium publicznym tylko prywatnym. > Ja patrzę na całość społeczeństwa i jego dostęp do wypowiedzi. > A Wy jak Tuwimowi mieszczanie - wszystko widzicie osobno. > Osobno GW, osobno TV, osobno RM. Ale patrząc na całość społeczeństwa dopuszczasz mozliwość cenzury w jednym z wymienionych przez Ciebie mediów,podczas gdy innym tego odmawiasz (tym publicznym).W ten sposób nie uzyskasz prawidłowego obrazu.Cenzura wypacza i nie mówimy tu cenzurze audycji religijnych. Najważniejsze - dostęp do informacji powinien być wolny.Mając tak róznorodne ośrodki możemy to uzyskać....tak w zasadzie to nie rozumiem Twojego ostatniego zdania. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!________Errata 15.02.05, 13:33 Mając tak róznorodne oś > rodki możemy to uzyskać....tak w zasadzie to nie rozumiem Twojego ostatniego zd > ania. Mając różnorodność chrońmy ich istnienie przed wściekłymi małpami z brzytwą. Wałęsa był wywyższony wszelkimi możliwymi zaszczytami. Nie dostał by szansy zdrady interesów Polski bez uprzedniego poparcia wyborców i sprzeniewierzonego zaufania. Teraz, mając tak znaczne możliwości wywierania wpływu na opinię swiata zachodniego, chce zniszczyć RM bo widzi tylko czubek swego nosa. Niech wezmie mikrofon i stanie przed słuchaczami. Juz raz tam był a ponieważ nie miał esbeckiego filtru przed trudnymi pytaniami na żywo - nie odważył się stanąc więcej przed tymi, którzy mu zaufali i go wybrali. Tak postępuje zdrajca 1000-lecia. W mediach, które skorzystały na okrągłym stole jest bezpieczny. Tak trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!________Err 15.02.05, 13:39 > > Tak postępuje zdrajca 1000-lecia. W mediach, które skorzystały na okrągłym > stole jest bezpieczny. Tak trudno to zrozumieć? On mówi całkiem coś innego,że to dzieki niemu...itd Dlaczego mam wierzyć właśnie Tobie? A. P.S. (Zaznaczę jedynie,że LW nie był i nie jest moim idolem,tak dla porządku,abys mi nie wtłoczył pewnych sympatii) Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!________Err 15.02.05, 13:52 Mnie? Dlaczego nie sobie? Byłeś na Marsie? Chwali się, że chciał zrobić lustrację i wyprowadził Wojska Radzieckie a za to, że Olszewski dwoma szyfrogramami nie dopuścił do ich pozostawienia i że Macierewicz wykonał jednak uchwałę lustracyjna w narzuconym terminie - obalił ten rząd w nocy do spólki z komuchami i TW pod kłamliwym pretekstem postawienia w gotowości Wojsk Nadwiślanskich. Zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ____Drodzy Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!________Err 15.02.05, 14:06 hasz0 napisał: > Mnie? Dlaczego nie sobie? > Byłeś na Marsie? > > Chwali się, że chciał zrobić lustrację i wyprowadził Wojska Radzieckie a za to,że Olszewski dwoma szyfrogramami nie dopuścił do ich pozostawienia > i że Macierewicz wykonał jednak uchwałę lustracyjna w narzuconym terminie - > obalił ten rząd w nocy do spólki z komuchami i TW pod kłamliwym pretekstem > postawienia w gotowości Wojsk Nadwiślanskich. Zaprzeczysz? > Obalił rząd,ale nie wiem czy pod kłamliwym pretekstem. Daj mu szansę obrony Haszu.Napisz mu to,przeciez wiesz,że tu Cię nie znajdzie, a do tamtego wątku na pewno zaglądnie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___Czy pod kłamliwym pretekstem? Oj Andrzeju!!!! 18.02.05, 11:27 To Jednostki Nadwiślanskie mogły być Twoim zdaniem postawione w stan podwyższonej gotowości? TAAAAAAAK? I zostały rozwiązane po puczu Wałęsy, by wyciszyć kłąmstwo? Dziwnie się z Tobą dyskutuje. W rozstrzygających kwestiach kwitujesz me argumenty ewidentnymi słowami lekceważenia rozmówcy "nie wiem czy były..." Jestem na to za stary. Nie wiem czy to piaskownica czy poważny dyskurs. Dyskurs - pasuje tu najlepiej choć Kropka ma na ten przykład też inne odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: _____Drogi Panie!!!!!!!!!!!!!!!!__________ 15.02.05, 14:46 Nigdzie nie kwestionuję prawa Radia Maryja do nadawania swoich audycji. Nigdzie też nie domagam się od Radia Maryja, żeby prezentowało również inne poglądy, niż do tej pory prezentuje. Zwróciłem jedynie uwagę, że nieprawdziwym jest przedstawianie Radia Maryja jako ostatniego bastionu wolnej dyskusji, ponieważ (jak sam to przyznajesz) jako medium religijne jest to medium cenzurowane. Dlatego apelu o pozostawienie Radia Maryja w spokoju nie uzasadniałbym tym, że to ostatnie miejsce wolnych dyskusji, ale raczej troską o pluralizm polskich mediów. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Haszu,a Ty masz na linii Lecha Wałesę 15.02.05, 10:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=20555077 napisz ciekawym czy wytną,a jeżeli tak to po którym słowie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Haszu,a Ty masz na linii Lecha Wałesę 15.02.05, 10:59 Czytałem wczoraj. Sam widzisz ile tu prawdy opakowanej w przeciwną prawdę. Czy mam Ci pokazać? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Haszu,a Ty masz na linii Lecha Wałesę 15.02.05, 11:05 Nie chodzi mi o pokazywanie Chciałbym Ci tylko zwrócic uwagę na róznice pomiędzy cenzurą na tym 'rózowym' forum,a cenzura o której piszesz w związku z RM.Jestem pewien,że Twoje wpisy (pozbawione wulgaryzmów,bo mam nadzieje że takim sobie wyobrażasz mój telefon do RM) będą wisiec mimo krytyki działań LW.Mój telefon miałby byc rozłaczony po jednym słowie pochwały ...ot taka mała róznica. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Kluczysz. Katolik może nawracać a nie 15.02.05, 11:18 tolerowac grzesznika w dodatku za swój wdowi grosz. Odnies się do treści mich postów. Czemu te treści tak uporczywie cenzurujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Kluczysz. Katolik może nawracać a nie 15.02.05, 11:21 hasz0 napisał: > tolerowac grzesznika w dodatku za swój wdowi grosz. > > Odnies się do treści mich postów. > Czemu te treści tak uporczywie cenzurujesz? Nie rozumiem Ciebie? W jaki sposób cenzuruję? Przeciez co najwyżej przedstawiam swój punkt widzenia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Kluczysz. Katolik może nawracać a nie 15.02.05, 11:24 hasz0 napisał: > tolerowac grzesznika w dodatku za swój wdowi grosz. W porządku, nie mam nic przeciwko nawracaniu, ale nie nazywajmy nawracania ostatnim szańcem wolnej dyskusji. Jura > Odnies się do treści mich postów. > Czemu te treści tak uporczywie cenzurujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Jura a co powiesz 15.02.05, 11:43 o nienawiści, oszczerstwach, wściekłowści i nieodniesieniu się do wyważanych i rzeczowych argumentów Wyszkowskiego? Czy nie jest to wściekłośc na istnienie ostatniego niezależnego od okrągłostołowców medium? Czy nie jest to wojna z wolnością słowa? Nawróć się na obiektywizm. I żałuj za grzechy subiektywizmu. A będziesz zbawiony bo ujrzysz prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Wałęsa miał historyczną 16.02.05, 00:01 hasz0 napisał: > w poprzednim poscie. > > Bo taki odbywa sie jeszcze jedynie w Rozmowach Niedokonczonych RM. > Czy płot ostatniego bastionu uda się znów przeskoczyc rządową motorówka? > Patiente uważa, że tak... ----------------------------------------------------------------------- szansę, aby jedyną Rozmową Niedokończoną było jego przyznanie się do winy. Postanowił jednak z niej nie skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Walesa JUZ ten plot przeskoczyl... 16.02.05, 00:19 Prosze bardzo. Giertychy sie przechwalaly ze opublikuja swoje teczki. Gdzie sa? Jestes w stanie podac adres strony www? Nie jestes. No to zapraszam na strone terra.blox.pl/html Znajdziesz tam link do archiwum Walesy, w tym dokumentopw ze sprawy agenta Bolka. W archiwum znalazlam jedna interesujaca fotokopie ktora publikuje, a takze linki - do stanowiska Walesy w sprawie lustracji z 2000 roku oraz jednego z postow na portalu Wirtualnej Polski. Wnioski moze sobie wyciaknac kazdy, jakie chce. Cenzura? Posty Walesy sa na forach dyskusyjnych. Radio Maryja nie dopuszcza do glosy juz nie tylko Walesy, ale i Anny Walentynowicz ostatnio juz tez nie. Ich stanowisko najlepiej wyrazil biskup Glodz "zobaczymy kto ocenia Radio Maryja pozytywnie, a kto jest przeciw nam". Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___to bylo do Hasza___a na to wraże pytania 18.02.05, 11:47 Które media tak podobne obiektywne i niecenzurowane takie niezależne i wolne dopuściły Walentynowicz i Gwiazdę....................??????? autentyczne niesfabrykowane przez Kiszczaka symbole Solidarności ...........oprócz RM? Na jakiejż to podstawie te zarzuty? Był w RM nawet Saryusz Wolski i słyszałem porażającą niemoc odpowiedzi na proste pytania widzów o interes Polski!!! Zadne media nie prowadzą dialogu ze społeczeństwem!!!!!!!!!! Wszytkie dobierają do lansowanych tez pytania. Zadne nie odważy się nie na 20% (jak Radio Maryja) ale nawet na ułamek procenta oddać anteny społeczeństwu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest to JEDYNE medium niesłużace okragłemu stołowi (OS). I dlatego tak nienawistnie i z niebywałą furią zaciekle zwalczane przez Lisów, Lizutów, Durczakarzyn i Olejdziennikarzy. Wustarczył mi wczorajszy cyrk Polsatu z jednostronnym narzucaniem pytan i przerywaniem niewygodnych replik w Polsacie z kandydatem na prezydenta w roli rozdającego. Symptomatyczne w Polsce: Dziennikarz służacy zdradzie poucza polityka i szkoli społeczenstwo. RM takim tylko przerywa zdrajcom ale za to pozwala się w pełni wypowiadac przed mikrofone Wałęsom, Krzaklewskim, i Wolskim Saryuszom ale oni wolą opluwać zamiast rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 To ja wasz ukochany Lech Kachne 15.02.05, 00:06 Dosc juz mam was przekleci Polacy, Matka Boska tak mnie palila i ciazyla na piersi, ze dluzej tego juz wytrzymac nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: To ja wasz ukochany Lech Kachne 15.02.05, 08:49 Alez to logiczna konsekwencja przemożnego wpływu "doradców" Solidarności, objawiająca się zewnętrznie zauważalnym trendem - stopniowego zmniejszania rozmiarów przynety - w postaci ikony, na klapie naszego symbolu mądrości narodowej. Kościół spełnił już swą misję przywrócenia władzy komandosom. Gruba kreska - gwarancją stabilizacji liberalnego porządku i spokoju uciemiężonych. Mazowiecki wiecznie żywy! Malbork wraz z pielęgniarkami Zakonowi Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie, Inflanty Rosji i Danii, Ozylia, Estonia z Rewlem Szwedom, Połock, Wieliż, Uświat, Wielkie Łuki, Psków Litwie. Resztę ziemi wraz z depresją i pustynią Błędowską Holendrom. Nam składkę unijna za Anglię i Polskę dla Brukseli za figę z makiem z Pasternakiem. Krzyż papieski Watykanowi a Polakom krzyż Pański. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoman Re: Wdowy mialy swoj grosz 15.02.05, 11:39 Rydzyk mial pomysl zbawienny. Teraz wdowy sa zbawione ale bez grosza a Rydzyk buduje "twierdze" za wdowie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Wdowy mialy swoj grosz 15.02.05, 11:58 I powiadam wam, że siły piekielne nowych miliarderów przemian, nie przemoga jej. Bo grosz z serca a miliardy z oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś