Gość: Joasia IP: *.altkom.com.pl 17.06.02, 12:03 Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie za zabójstwo z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adams Re: Wszystkich samobójców IP: 213.25.60.* 17.06.02, 12:11 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją. Ja tam bym ich pochował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Wszystkich samobójców IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 17.06.02, 15:30 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją. Nie za zabójstwo, ale za usiłowanmie zabójstwa. Reszta OK. ) Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Wszystkich samobójców 17.06.02, 16:46 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > za zabójstwo z premedytacją. > > Nie za zabójstwo, ale za usiłowanmie zabójstwa. Reszta OK. ) Ciekawe kto by się do tego przyznał? Przecież każde tłumaczenie typu wychyliłem się za bardzo i wypadłem, nie wiedziałem, że tam jeżdżą pociągi itp. byłoby traktowane jako wystarczające wyjaśnienie. Sąd musi wątpliwości na korzyść oskarżonego interpretować. A tak na stronie: Ktoś Ci się ostatnio powiesił Joasiu w rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Wszystkich samobójców IP: *.acn.waw.pl 18.06.02, 00:50 letalin napisał(a): > Gość portalu: snajper napisał(a): > > > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > > > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > > za zabójstwo z premedytacją. > > > > Nie za zabójstwo, ale za usiłowanmie zabójstwa. Reszta OK. ) > > Ciekawe kto by się do tego przyznał? Przecież każde tłumaczenie typu wychyliłem > się za bardzo i wypadłem, nie wiedziałem, że tam jeżdżą pociągi itp. byłoby > traktowane jako wystarczające wyjaśnienie. Sąd musi wątpliwości na korzyść > oskarżonego interpretować. > A tak na stronie: Ktoś Ci się ostatnio powiesił Joasiu w rodzinie? Natrafiłem kiedyś na historyjkę pewnego samobójcy. Myślę, iż pasuje do poruszonych tu tematów. Forumowiczom o słabych nerwach odradzam dalszą lekturę. Jest to historia przytoczona przez angielskiego krytyka literackiego A. Alvareza. Cytuje on list z 1861 roku Mikołaja Ogariewa do Mary Sunderland. Ogariew mieszkał w Londynie. Był uchodźcą politycznym z Rosji, którą uważał za kraj barbarzyński. ale Anglia też wydawała mu się krajem barbarzyńskim, może nawet bardziej barbarzyńskim od Rosji. Pisze ze zgrozą o tym, co wyczytał w kronice wypadków dziennika londyńskiego. Pewien Anglik poderżnął sobie gardło brzytwą. Odratowano go, gardło zaszyto i postawiono przed sądem, który za zbrodnię samobójstwa skazał go na karę śmierci przez powieszenie. Lekarz sądowy ostrzegał, że zaszyte gardło rozedrze się od stryczka wisielcowi, który będzie oddychał przez dziurę w szyi. I tak się stało. Zwołano radę miejską. Radni po długich debatach zebrali się wokół skazańca i zaciskali mu szyję poniżej rany, dopóki nie umarł. I tak sprawiedliwości stało się zadość. Pozdrawiam. PS. Historia była opisana w Polityce nr 47 (2325), 24 listopad 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Wszystkich samobójców 19.06.02, 18:03 Gość portalu: snajper napisał(a): > > Natrafiłem kiedyś na historyjkę pewnego samobójcy. Myślę, iż pasuje do > poruszonych tu tematów. Forumowiczom o słabych nerwach odradzam dalszą lekturę. > > Jest to historia przytoczona przez angielskiego krytyka literackiego A. Alvarez > a. > Cytuje on list z 1861 roku Mikołaja Ogariewa do Mary Sunderland. Ogariew mieszk > ał > w Londynie. Był uchodźcą politycznym z Rosji, którą uważał za kraj barbarzyński > . > ale Anglia też wydawała mu się krajem barbarzyńskim, może nawet bardziej > barbarzyńskim od Rosji. Pisze ze zgrozą o tym, co wyczytał w kronice wypadków > dziennika londyńskiego. Pewien Anglik poderżnął sobie gardło brzytwą. Odratowan > o > go, gardło zaszyto i postawiono przed sądem, który za zbrodnię samobójstwa skaz > ał > go na karę śmierci przez powieszenie. Lekarz sądowy ostrzegał, że zaszyte gardł > o > rozedrze się od stryczka wisielcowi, który będzie oddychał przez dziurę w szyi. > I > tak się stało. Zwołano radę miejską. Radni po długich debatach zebrali się wokó > ł > skazańca i zaciskali mu szyję poniżej rany, dopóki nie umarł. > > I tak sprawiedliwości stało się zadość. > > Pozdrawiam. > > PS. Historia była opisana w Polityce nr 47 (2325), 24 listopad 2001 Cudnej urody historia. Warta podniesienia... Odpowiedz Link Zgłoś
shimmy Re: Wszystkich samobójców 17.06.02, 15:37 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją. A gdzie spędzaliby to dożywocie ? W piekle chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Wszystkich samobójców IP: *.altkom.com.pl 19.06.02, 15:50 shimmy napisał(a): > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > za zabójstwo z premedytacją. > > A gdzie spędzaliby to dożywocie ? W piekle chyba ? > > Dlaczego w piekle? A w ogóle co to jest piekło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Wszystkich samobójców IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 19.06.02, 15:51 Gość portalu: Joasia napisał(a): > shimmy napisał(a): > > > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > > > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > > za zabójstwo z premedytacją. > > > > A gdzie spędzaliby to dożywocie ? W piekle chyba ? > > > > > > Dlaczego w piekle? > A w ogóle co to jest piekło? Piekło, to jest tam, gdzie żyje samobójca, zanim się nie zabije. Przynajmniej dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: Wszystkich samobójców 19.06.02, 18:12 A ja bym ich posadził na krawędzi dachu 10-cio piętrowca i dał komendę: trzy,czte-ry! hop! A co,tak to "obrońcy ucieśnionych są za eutanazją,za skrobanką,to dlaczego nie dać innym szansy? Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Wszystkich samobójców 19.06.02, 21:38 Gość portalu: snajper napisał(a): > Piekło, to jest tam, gdzie żyje samobójca, zanim się nie zabije. Przynajmniej > dla niego. I to chyba jest najlepsza pointa. Czy samobójstwo popełnia się DLA PRZYJEMNOŚCI? Jak straszne musiało być życie samobójcy, skoro wybrał śmierć jako ULGĘ?! Czy kara za nieudaną jego próbę ma zadziałać WYCHOWAWCZO? ZAPOBIEGAWCZO??? B R E D N I E !!! Co najwyżej - wzrośnie procent samobójstw UDANYCH. Makabra jako skutek idiotycznego, zakłamanego prawa - tak chyba można podsumować historię z XIX-wiecznej Anglii, opowiedzianą przez Snajpera. Realizację takiego właśnie prawa proponuje Joasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Powody samobójstw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 19:27 Znałem 3 samobójców, jeden z nich to mój kuzyn. Wszystkie 3 przypadki w sposób dla mnie oczywisty były demonstracjami mającymi "ukarać" rodzinę i otoczenie bądź dziewczynę zgodnie ze schematem "Na złość mamie odmroże sobie uszy". Chłopcy ci mieli 11-15 lat. Pieprzenie o "sytuacji bez wyjścia", pochylanie się z czułością nad niedoszłymi i doszłymi samobójstwami, opowiadanie o nich jak oherosach, którzy wybrali "śmierć lub hańbę" jest w czasach pokoju zwykłym draństwem, bo napędza nowych chętnych. JEDYNYM skutecznym sposobem powstrzymania samobójców jest mówienie o nich jak o tchórzach i pogarda dla nich. Trzeba tłumaczyć ludziom, zwłaszca młodym, że parę miesięcy po ich spektakularnym "auto da fe" nikt już nie będzie o nich pamiętał, albowiem taka jest psychika ludzka, że o samobójcy stara się jak najszybciej zapomnieć, aby nie uwierał sumienia. KK wie co robi nie chcąc chować samobójców na poświęconym miejscu i strasząc ich ogniem piekielnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Wszystkich samobójców IP: *.altkom.com.pl 25.06.02, 13:42 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > shimmy napisał(a): > > > > > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > > > > > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > > > za zabójstwo z premedytacją. > > > > > > A gdzie spędzaliby to dożywocie ? W piekle chyba ? > > > > > > > > > > Dlaczego w piekle? > > A w ogóle co to jest piekło? > > Piekło, to jest tam, gdzie żyje samobójca, zanim się nie zabije. Przynajmniej d > la > niego. > Czyli więc samobójcę należy skazać na życie wieczne, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Wszystkich samobójców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 16:08 Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > > Czyli więc samobójcę należy skazać na życie wieczne, czy tak? Jausiu. Coś mącisz. Raz skazujesz go na dożywocie - rozumiem po nieudanym samobójstwie- a jest to kara bardzo doczesna. Teraz skazujesz go na życie wieczne - to już po udanym samobójstwie - a jest to kara/nagroda spoza tego świata. Sprecyzuj o co Ci chodzi.O karę ziemską , cze boską. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Wszystkich samobójców IP: *.altkom.com.pl 02.07.02, 12:31 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > > > > > > Czyli więc samobójcę należy skazać na życie wieczne, czy tak? > > Jausiu. > Coś mącisz. > Raz skazujesz go na dożywocie - rozumiem po nieudanym samobójstwie- > a jest to kara bardzo doczesna. > Teraz skazujesz go na życie wieczne - to już po udanym samobójstwie - > a jest to kara/nagroda spoza tego świata. > Sprecyzuj o co Ci chodzi.O karę ziemską , cze boską. > > Andrzej Nie, nie mącę. Napisałam: "Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie za zabójstwo z premedytacją." Mącą zaś przedziwne interpretacje tego co napisałam. Myślę, że bardzo niewielu rozmówców, przeczytało uważnie tekst, do którego się odniosło. I ni w ząb nie zrozumiało nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Bez sensu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 09:22 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Nie, nie mącę. > Napisałam: > > "Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją." > > Mącą zaś przedziwne interpretacje tego co napisałam. > Myślę, że bardzo niewielu rozmówców, przeczytało uważnie tekst, > do którego się odniosło. > > I ni w ząb nie zrozumiało nic a nic. Ano Joasiu Ono też nie zrozumiało co piszesz Czyta to to tam i z powrotem i z każdej strony to zdanie jest bez sensu. > "Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją." Słyszałem o nagrodach posmiertnych ale kara pośmiertna to jakaś nowość i w dodatku w tym szczególnym przypadku nie do wykonania a w zasadzie można powiedzieć nie do odbycia Możesz jasniej napisac o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Bez sensu IP: *.altkom.com.pl 10.07.02, 20:44 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Gość portalu: Joasia napisał(a): > > > Nie, nie mącę. > > Napisałam: > > > > "Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > za zabójstwo z premedytacją." > > > > Mącą zaś przedziwne interpretacje tego co napisałam. > > Myślę, że bardzo niewielu rozmówców, przeczytało uważnie tekst, > > do którego się odniosło. > > > > I ni w ząb nie zrozumiało nic a nic. > > Ano Joasiu > Ono też nie zrozumiało co piszesz > Czyta to to tam i z powrotem > i z każdej strony to zdanie jest bez sensu. > > > "Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > > za zabójstwo z premedytacją." > > Słyszałem o nagrodach posmiertnych > ale kara pośmiertna to jakaś nowość > i w dodatku w tym szczególnym przypadku > nie do wykonania > a w zasadzie można powiedzieć > nie do odbycia > > Możesz jasniej napisac o co Ci chodzi? No cóż. Mądremu wystarczy słowo, a głupiemu i traktat mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Wszystkich samobójców IP: *.gis.net 26.06.02, 21:04 Nieco wyzej na tej stronie jest post-"morderca na zamowienie".Jeszcze raz-sa tacy.Dziwne,ze ile razy rysuje sie szansa na rozmowy,nastepuje "big blow" i wszystko wali sie na pysk. Dla takiego hamasa czy hezbolla to jest double take.Zydowskie ofiary i pieniedze na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Wyjasnienie dla t... malo spostrzegawczych. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 02.07.02, 12:47 Danuska! Mieszkasz w Polsce i polskimi zajmij sie sprawami!!! Chocbysmy mieli nawet wypozyczony rzad, bo podobno smai sie nie umiemy rzadzic! Polsce nie zagrazaj samobojcy, ktorych by trzeba osadzac wczesniej i skazywac na smierc rakieta z helikoptera w samochod albo pociskiem w dom, w ktorym karmi golebie! Obudz sie! To, ze nam narzucaj jakies zaklamane Kielce, 68 jako oskarzenie zwyklych Polakow o wypedzenie, Jedwabne, Centrumy wypedzonych, zy uwierzenie w zlych AJKowcow - mordercow holocaustowych - to nie znaczy, ze nie mamy myslec o nedzy z bezrobocia i Stoczni czy rolnictwie. To co nam robia na dwie strony jest dla nich hanbiace!!!! Obudz sie D_nutka i nie ubieraj tyc sukienek. Wystarczy, ze zrobilo to pokolenia ojcow dzisiejszych oskarzycieli i ciemiezycieli. Oni maja mln zl /m-c a okradzeni czekaj po pol roku na 300 zl!!!!!!!!!!! Obudz sie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Wyjasnienie dla t... malo spostrzegawczych. IP: *.altkom.com.pl 03.07.02, 13:13 Gość portalu: # napisał(a): > Danuska! Mieszkasz w Polsce i polskimi zajmij sie sprawami!!! > > Chocbysmy mieli nawet wypozyczony rzad, bo podobno smai sie nie umiemy rzadzic! > > Polsce nie zagrazaj samobojcy, ktorych by trzeba osadzac wczesniej > i skazywac na smierc rakieta z helikoptera w samochod albo pociskiem w dom, > w ktorym karmi golebie! > > Obudz sie! To, ze nam narzucaj jakies zaklamane Kielce, 68 jako oskarzenie > zwyklych Polakow o wypedzenie, Jedwabne, Centrumy wypedzonych, > zy uwierzenie w zlych AJKowcow - mordercow holocaustowych - > to nie znaczy, ze nie mamy myslec o nedzy z bezrobocia i Stoczni czy rolnictwie > . > > To co nam robia na dwie strony jest dla nich hanbiace!!!! > Obudz sie D_nutka i nie ubieraj tyc sukienek. > Wystarczy, ze zrobilo to pokolenia ojcow dzisiejszych oskarzycieli > i ciemiezycieli. > Oni maja mln zl /m-c a okradzeni czekaj po pol roku na 300 zl!!!!!!!!!!! > > Obudz sie!!!!! Tak jest, nasz rację, że bezwzględnie trzeba wszystkich samobójców skazać na dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Wyjasnienie dla tepych IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.07.02, 14:27 Mozna samobojcow rozpoznac po unikaniu wzroku a na Forum po wymijajacych, enigmatycznych wypowiedziach. Nigdy po przeklenstwach, ci sa zywotni, podrzuca raczej komus mine niz przywiaza sobie! Gorzej z takimi ktorzy wpadna na wlasna! Skazuja sie na dozycie w glupocie! Bo uczyc sie trzeba na cudzych bledach Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Wszystkich samobójców 03.07.02, 14:29 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją. Jeśli chodzi o to, to w tym wyjątkowym przypadku jestem zwolennikiem kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 do pierdla z nimi! IP: 202.108.191.* 03.07.02, 15:29 tak tak tak tak tak tak joasiu, denaturko czy jak ci tam... za probe samobojstwa - dozywocie za zhanbienie ojczyzny przekrety finansowe zdrade i szpiegowstwo proponuje jakis medal albo lepiej dwa i ciepla posadke w brukseli (doku zatarl lapki az poszedl smrod palonej skory) czy masz jeszcze jakies usprawnienia legislacyjne na mysli idiotko? nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Kata się nie skazuje IP: 145.237.1.* 03.07.02, 15:37 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Wszystkich samobójców powinno się skazywać na dożywocie > za zabójstwo z premedytacją. Kiedy człowiek osądza sam siebie, to należy dać mu prawo do własnego osądu. Jeżeli sam skazuje się na śmierć, to sam powinien być swoim katem i należy to uprawomocnić, czywi uwolnić go od winy. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Abstrahując od tematu... 03.07.02, 15:37 Czy jest w polskim prawie bardziej bezsensowna kara niż kara za próbę samobójstwa? Bo chyba wiecie o tym, że w Polsce za próbę samobójstwa można pójść siedzieć? Więc, czy ktoś sprawdził o ile procent zmniejszyła się liczba samobójstw po wprowadzeniu tej kary? Jak myślicie, o ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku O -70% (tak, tak: minus) IP: 145.237.1.* 03.07.02, 16:53 bimi napisał(a): > Jak myślicie, o ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Jajarzom się takich pytań nie zadaje. Źródłem jest IP: 145.237.1.* 03.07.02, 17:00 oczywiście mój mały palec. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Jajarzom się takich pytań nie zadaje. Źródłem jest 03.07.02, 17:02 Gość portalu: doku napisał(a): > oczywiście mój mały palec. Masz na myśli swój mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Mamy w polskim takie idiomy: IP: 145.237.1.* 04.07.02, 11:59 bimi napisał(a): > > oczywiście mój mały palec. > > Masz na myśli swój mózg? "mam to wszystko w małym palcu" oznacza, że całą tę wiedzę mam opanowaną do perfekcji. "wyssane z palca" - te informacje sam wymyśliłem bez realnych podstaw Nie wiem jak to przetłumaczyć na arabski Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Mamy w polskim takie idiomy: 04.07.02, 12:04 Gość portalu: doku napisał(a): > bimi napisał(a): > > > > oczywiście mój mały palec. > > > > Masz na myśli swój mózg? > > "mam to wszystko w małym palcu" oznacza, że całą tę wiedzę mam opanowaną do > perfekcji. Aaaa, to sorry. Bo myslałem, że korzystałeś raczej z idiomu "wyssane z palca". Małego oczywiście. > "wyssane z palca" - te informacje sam wymyśliłem bez realnych podstaw > > Nie wiem jak to przetłumaczyć na arabski Zapytaj w ministerstwie - powinni mieć jakiś tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marabut Pytanie do Joasi IP: *.proxy.aol.com 03.07.02, 19:14 Czy ty myslisz o ludziach cierpiacych na gleboka depresje, czy o tych, ktorzy zabijaja innych ginac przy okazji? Jezeli myslisz o tych ostatnich pseudo- samobojcach - mordercach, zgadzam sie w pelni. Masz dosc zycia - zabij sie sam i nie rob drugiemu krzywdy. Co do tych zwyklych samobojcow, uwazam, ze jestes okrutna i to w glupi, dziecinny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1212 Przeczytalem uwaznie 03.07.02, 19:36 i podoba mi sie. Oczywiscie intencje ukryte ze tym stwierdzeniem moga byc bardzo rozne, ale nawet jezeli potraktujemy to za zabawe logiczna - jest niezle. Sama wymyslilas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Pytanie do Joasi IP: *.altkom.com.pl 05.07.02, 17:07 Gość portalu: Marabut napisał(a): > Czy ty myslisz o ludziach cierpiacych na gleboka depresje, czy o tych, ktorzy > zabijaja innych ginac przy okazji? Jezeli myslisz o tych ostatnich pseudo- > samobojcach - mordercach, zgadzam sie w pelni. Masz dosc zycia - zabij sie sam > i nie rob drugiemu krzywdy. Co do tych zwyklych samobojcow, uwazam, ze jestes > okrutna i to w glupi, dziecinny sposob. Dziękuję za piękne pytanie. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś