Dodaj do ulubionych

SA INNI CO PRZEBIERAJA SIE W NASZE NICKI....

IP: *.barak.net.il 05.09.01, 14:45
...CHYBA BOJA SIE UZYWAC SWOICH I MYSLA ZE MOGA OSZUKIWAC CALY FORUM...
Obserwuj wątek
    • Gość: jajacek Re: SA INNI CO PRZEBIERAJA SIE W NASZE NICKI.... IP: *.kabel.telenet.be 05.09.01, 14:48
      No niestety to prawda.
      Najlepiej sie zalogowac,ale nie zawsze otym pamietamy
    • Gość: XXL Re: SA INNI CO PRZEBIERAJA SIE W NASZE NICKI.... IP: *.echostar.pl 05.09.01, 15:02
      Mosze, ty sie nie musisz przejmowac, ciebie nikt nie jest
      w stanie podrobic !
      I tu nie chodzi o tresc, tyko o styl pisania.
      Przywoluje pamiec jezyka, ktorego juz nie mozna spotkac....
      pozdrowienia
      • Gość: # Re: SA INNI CO PRZEBIERAJA SIE W NASZE NICKI.... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.09.01, 15:14
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> Mosze, ty sie nie musisz przejmowac, ciebie nikt nie jest
        > w stanie podrobic !
        > I tu nie chodzi o tresc, tyko o styl pisania.
        > Przywoluje pamiec jezyka, ktorego juz nie mozna spotkac....
        > pozdrowienia

Alez skad, z zamknietymi oczami we snie rozpoznam Mosze rowniez po tresci...

• Gość: Lechu Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym martwić. IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 05.09.01, 15:31
      Gość portalu: MOSZE napisał(a):

> ...CHYBA BOJA SIE UZYWAC SWOICH I MYSLA ZE MOGA OSZUKIWAC CALY FORUM...

A to jest żadna sprawa. Żaden wszystki nie oszuka Gazeta Wyborcza. Bo to forum to
      należy przecież do Gazeta Wyborcza. Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym martwić.
      Ty potrzebujesz się martwić co innego. Tam, w Izrael, to macie dużo fajerwerki.
      Ty potrzebujesz myśleć, żeby się nie oparzyć.
      • Gość: # Re: Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym martwić. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.09.01, 15:42
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Gość portalu: MOSZE napisał(a):
        >
        > > ...CHYBA BOJA SIE UZYWAC SWOICH I MYSLA ZE MOGA OSZUKIWAC CALY FORUM...
        >
        > A to jest żadna sprawa. Żaden wszystki nie oszuka Gazeta Wyborcza. Bo to forum
        > to
        > należy przecież do Gazeta Wyborcza. Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym martwić.
        >
        > Ty potrzebujesz się martwić co innego. Tam, w Izrael, to macie dużo fajerwerki.
        >
        > Ty potrzebujesz myśleć, żeby się nie oparzyć.

Albo przyleciec do Polska, to jest tez antysemitism ale inna bo za kare wybieraja do Sejm,
        na prezydent, rada nadzozzca, banki, zeby sie ciezko meczyc dla leniwych Polaka.
        A jak obrazac Polska to dawac nagroda i byc patriot "tego" kraju.
        • Gość: Scan Re: Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym martwić. IP: *.home.net.pl 05.09.01, 16:01
          On przyleci niedługo, kolego. Polożyć kamienie na grobach i opłakać 100 członków
          swej rodziny, którzy tu zginęli. Przez Sąsiadów również.
          Durnie!

Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: Lechu napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: MOSZE napisał(a):
          > >
          > > > ...CHYBA BOJA SIE UZYWAC SWOICH I MYSLA ZE MOGA OSZUKIWAC CALY FORUM.
          > ..
          > >
          > > A to jest żadna sprawa. Żaden wszystki nie oszuka Gazeta Wyborcza. Bo to f
          > orum
          > > to
          > > należy przecież do Gazeta Wyborcza. Mosze, Ty nie potrzebujesz się tym mar
          > twić.
          > >
          > > Ty potrzebujesz się martwić co innego. Tam, w Izrael, to macie dużo fajerw
          > erki.
          > >
          > > Ty potrzebujesz myśleć, żeby się nie oparzyć.
          >
          > Albo przyleciec do Polska, to jest tez antysemitism ale inna bo za kar
          > e wybieraja do Sejm,
          > na prezydent, rada nadzozzca, banki, zeby sie ciezko meczyc dla leniwych Polak
          > a.
          > A jak obrazac Polska to dawac nagroda i byc patriot "tego" kraju.

• Gość: Blong Re: Do Lechu i # IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 15:55
        Smiac sie z czyjegos jezyka jest wyjatkowo zalosne.
    • Gość: Onyx Re: Pustynna medytacja IP: 62.87.254.* 05.09.01, 15:53
      Jak ty to Mosze wytrzymujesz. Myślę że nie opowiadasz znajomym o poziomie
      polskich dyskutantów, nie chcę być ofiarą negatywnych opinii o Polakach.
      Jak Palestyńczycy skończą swoją "wojnę", przyjmą z radością to co im dacie,
      zapanuje spokój, to trzeba będzie się wybrać do gościnej ziemi Izraela.
      Te kaniony na pustyni po wyschniętych rzekach, to jest coś dla prawdziwych
      twardzieli. Polecam te rejony dla prawdziwych Polaków, dobrze się tutaj
      medytuje i pokutuje za grzechy - a jest za co.

Onyx
      • Gość: Stoik Re: Pustynna medytacja IP: *.math.uni.lodz.pl 05.09.01, 16:03
        Zdaje się, że właśnie łóżko z dwoma "prawdziwymi Polakami" wpadło w urynał. Nie
        będę pomagał przy wyciąganiu, niech już tam zostaną.
        • Gość: Scan Re: Pustynna medytacja IP: *.home.net.pl 05.09.01, 16:07
          Tak Stoiku. Urynał sięgnął bruku.

Gość portalu: Stoik napisał(a):

> Zdaje się, że właśnie łóżko z dwoma "prawdziwymi Polakami" wpadło w urynał. Nie
          >
          > będę pomagał przy wyciąganiu, niech już tam zostaną.

• Gość: Blong Re: do Mosze IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 16:00
      Mam takie pytanie, czy naprawde uwazasz za sensowne udzielanie sie w roznych
      watkach viri, Krzysia, wojo i im podobnych?
      Przeciez im nie chodzi o jakakolwiek dyskusje a tylko o wylanie kubla pomyj na
      glowe potencjalnego oponenta. Zauwaz tez, ze ich watki w wiekszosci sa po
      prostu ignorowane i najczesciej jedyny kto sie w nich udziela to ci co je
      napisali pod roznymi nickami. Oczywiscie twoj wybor, ale ja to uwazam za strate
      czasu. Chociaz gdyby sie znow pojawil jakis wywazony watek o tematyce Bliskiego
      Wschodu /a bylo pare takich naprz. twoj fajny 100000 dlaczego/, to chetnie bym
      podyskutowal.
      Pozdrawiam
      • Gość: gw Re: do Mosze IP: *.sprintnet.pl 07.09.01, 10:52
        wywazona znaczy jednostronna ?
        Jak na razie watki sie urywaja, bo proizraelscy nie potrafia obalic faktow...
        Sprawdzilem ostatnich kilka watkow konczy sie odpowiedziami cytujacymi gazety,
        encyklopedie ( Onet) lub fakty historyczne...
        Dyskusje staly sie bardziej realne po tym jak ludzie zaczeli podawac zrodla,
        jakos proizraelscy tego nie potrafia...
        Traca tym samym wiarygodnosc...
        • Gość: Mosze Zrodla... IP: 194.90.236.* 07.09.01, 12:17
          Gość portalu: gw napisał(a):

> wywazona znaczy jednostronna ?
          > Jak na razie watki sie urywaja, bo proizraelscy nie potrafia obalic faktow...
          > Sprawdzilem ostatnich kilka watkow konczy sie odpowiedziami cytujacymi gazety,
          > encyklopedie ( Onet) lub fakty historyczne...
          > Dyskusje staly sie bardziej realne po tym jak ludzie zaczeli podawac zrodla,
          > jakos proizraelscy tego nie potrafia...
          > Traca tym samym wiarygodnosc...

O jakich zrodlach myslisz "La Republica". Czy ja potrzebuje zrodla.
          Ja nie mieszkam tysiace kilometrow od Izraela. Czy twoje "zrodla" podali
          ze wczoraj mlody chlopak co jechal z dziewczyna zostal zamordowany
          o ona ma jeszcze kule w szyi i jest w ciezkim stanie...
          Czy my klamiemy ze teraz jest pogrzeb w Jerozolimie tego co wczoraj zamordowano.
          Zrodla sa dla tych co nie maja wiary. Jak chcesz to moge tobie podac
          Izraelskie gazety po angielsku (one sa wiecej objektywne niz "La nie Republika")
          Pzdr,
          Mosze
          • Gość: gw Re: Zrodla... IP: *.sprintnet.pl 07.09.01, 12:36
            akurat mialem tu na mysli inne zrodla - biblioteka kongresu Usa , USA Today,
            CNN, raport UN i cos tam jeszcze Krzys z Kanady cytowal, takim zrodlom ciut
            trudniej zarzucic stronniczosc...
          • Gość: gw Re: Zrodla... IP: *.sprintnet.pl 07.09.01, 12:40
            Ktos tu niedawno chwalil celnosc targeted kiling. W CNN wczoraj rozwalili
            auto,bo jechal nim scigany przez nich terrorysta. Efekt - ow terrorysta uciekl,
            machneli dwoch innych. Strach pomyslec co by bylo, gdyby przypadkiem nie wiozl
            on terrorystow, a niewinne dzieci - tez oglosiliby, ze to terrorysci ?
            Pomijajac fakt, ze to akcja wojskowa poza Izraelem, zatem agresja panstwa
            Izrael na suwerenne terytorium...
            • Gość: Mosze Ty doprawdy nie wierzysz Izraelowi... ?? IP: *.inter.net.il 07.09.01, 17:12
              Gość portalu: gw napisał(a):

> Ktos tu niedawno chwalil celnosc targeted kiling. W CNN wczoraj rozwalili
              > auto,bo jechal nim scigany przez nich terrorysta. Efekt - ow terrorysta uciekl,
              >
              > machneli dwoch innych. Strach pomyslec co by bylo, gdyby przypadkiem nie wiozl
              > on terrorystow, a niewinne dzieci - tez oglosiliby, ze to terrorysci ?
              > Pomijajac fakt, ze to akcja wojskowa poza Izraelem, zatem agresja panstwa
              > Izrael na suwerenne terytorium...

Moj drogi,
              nic sie nie staje przez omylke. Doprawdy myslisz ze nie wiemy kto jedzie lub
              siedzi w samochodzie...??!! smile)
              Przeciez to nie pierwszy raz co on wyszedl z dziury i od razu....
              Polegaj sie troche na nas, ile razy odroczone byly operacje wojskowe kiedy cywile
              byli pogrozoni, ty nie wiesz - ja wiem i musisz mnie uwiezyc. Nie mam cytatow
              i innych media zeby przekonac. Zobacz sam w ilu naszych atakow na mordercow
              zginelo niewinnych ludzi. Otwarcie tobie powiem ze nie ma takiego wojska na
              swiecie co tak szanuje cywilow. Jak morderca jest zabity nie zawsze chodzi w
              mundurze...nie badz taki naiwny, mysle ze nie jestes... smile)
              Pozdrawiam,
              Mosze
              • Gość: gw Re: Ty doprawdy nie wierzysz Izraelowi... ?? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 18:56
                raz juz rozwalili mieszkanie terrorysty z cala rodzina w srodku ( zona i
                dzieci . . .)
    • sceptyk Re: SA INNI CO PRZEBIERAJA SIE W NASZE NICKI.... 05.09.01, 16:32
      Zwrocilem sie pare miesiecy temu do Administracji portalu, aby technicznie
      uniemozliwili wpisywanie nicka (gosciowi portalu), ktory juz jest
      zarajestrowany. Nawet mi nie odpowiedzieli. Za to bardzo lubia jak ich sie
      pochwali. Komplementy zawsze kwituja, albo Internetowym usmiechem smile, albo w
      inny sposob.
      A wystapilem, poniewaz inni sie pode mnie podszywali. Mam chociaz nadzieje, ze
      juz przestali, ale kto wie? To sa pospolici zlodzieje, bo kradna nam jedyna
      rzecz jaka mamy na Forum - czyli nasze pseudonimy. Szczeniactwo i holota, ot
      co.
      • Gość: MOSZE DEMOKRACJA IP: *.inter.net.il 05.09.01, 20:32
        MOJA OPINIA JEST ZE DOBRZE, ZE KIEROWNICTWO "FORUM" NIC NIE WTRACA SIE I NIE
        ODPOWIADA - TO WLASNIE CZYSTA DEMOKRACJA...BRAWO!!!
        WYOBRAZ SOBIE JAK BY SIE ZACZELA CENZURA, GDZIE BY SIE SKONCZYLA....MYSLE ZE
        PAMIETACIE DOBRZE, LEPIEJ TAK. OTWORZYLEM TEN WATEK DLA TYCH CO LEKCIEWAZA
        I MYSLA ZE SIE UDA. WASZA ODPOWIEDZ JEST NAJLEPSZA. MYSLE ZE W TEJ CHWILI
        SIEDZA I MYSLA JAK PRZEBRAC SIE INACZEJ. PODAM IM KLUCZ "PRAEFIGERE, VERTERE,
        INCLINARE"
        BADZCIE KIM JESTESCIE. TAK WAS ZROZUMIA I BEDA WAS CZCIC I HONOROWAC, NAWET
        KIEDY WCALE NIE ZGADZAMY SIE..
        POZDRAWIAM SERDECZNIE,
        MOSZE
        • witekjs Re: DEMOKRACJA_______________________DO______MOSZE____________________ 05.09.01, 21:15
          Gość portalu: MOSZE napisał(a):

> MOJA OPINIA JEST ZE DOBRZE, ZE KIEROWNICTWO "FORUM" NIC NIE WTRACA SIE I NIE
          > ODPOWIADA - TO WLASNIE CZYSTA DEMOKRACJA...BRAWO!!!
          > WYOBRAZ SOBIE JAK BY SIE ZACZELA CENZURA, GDZIE BY SIE SKONCZYLA....MYSLE ZE
          > PAMIETACIE DOBRZE, LEPIEJ TAK. OTWORZYLEM TEN WATEK DLA TYCH CO LEKCIEWAZA
          > I MYSLA ZE SIE UDA. WASZA ODPOWIEDZ JEST NAJLEPSZA. MYSLE ZE W TEJ CHWILI
          > SIEDZA I MYSLA JAK PRZEBRAC SIE INACZEJ. PODAM IM KLUCZ "PRAEFIGERE, VERTERE,
          > INCLINARE"
          > BADZCIE KIM JESTESCIE. TAK WAS ZROZUMIA I BEDA WAS CZCIC I HONOROWAC, NAWET
          > KIEDY WCALE NIE ZGADZAMY SIE..
          > POZDRAWIAM SERDECZNIE,
          > MOSZE
          się tego jakie zasady "gry" obowiązują w naszym Forum.
          Nasze spotkanie zaczęło się gdy dodałem trochę na temat Chazarów i Karaimów.
          Po tem zacząłem specjalnie czytać Twoje posty. Różniły się, w t o n a c j i
          niezwykle od większości innych Żydów piszących o problematyce polsko- żydowskiej.
          Może pomaga Ci w tym dystans, a może prawdziwa chęć zrozumienia Kraju Twojego
          dzieciństwa. Myślę, że z takimi ludżmi jak Ty możemy próbować i nie ustawać w
          tym, budować pomosty między naszymi Narodami. Dzięki nim nasze dzieci, a może
          wnuki będą mogły porozumieć się i nawet polubić bo będą bez tych strasznych
          obciążeń.
          My musimy czuwać aby po obu stronach niwelować nienawiść, nieufnść i lęk przed
          sobą. W obu naszych Narodach są ludzie z głębokimi uprzedzeniami, które/w ich
          odczuciu/ potwierdza wszystko. Tak reaguje człowiek. Uwolnienie się od nich
          wymaga ogromnego wysiłku, na który nie wszystkich stać. To wymaga czasu,
          cierpliwości i optymizmu, mimo wszystko.
          Przepraszam Cię za moich Rodaków, którzy zachowują sie wobec Ciebie niestosownie,
          tak jak wiem że Tobie było nie raz wstyd za Żydów, którzy nie potrafili zachować
          się w tym Forum w sposób nie uwłaczający Polakom.
          Pozdrawiam Cię serdecznie. Witek
          PS.Adres mam dopiero od dzisiaj, musiałem dodać js bo już istniał inny Pan Witek.
          • Gość: MOSZE Od serca... :-)) IP: *.inter.net.il 05.09.01, 21:57
            Wzruszylo mnie bardzo co pisales. Kazde twoje slowo to widac od serca. Jak
            powiedzial A. Mickiewicz "Miej serce i patrz w serce"
            Serdecznie pozdrawiam,
            Mosze
          • Gość: Perła Re: DEMOKRACJA_______________________DO______MOSZE____________________ IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 23:01
            witekjs napisał(a):

> Gość portalu: MOSZE napisał(a):
            >
            > > MOJA OPINIA JEST ZE DOBRZE, ZE KIEROWNICTWO "FORUM" NIC NIE WTRACA SIE I N
            > IE
            > > ODPOWIADA - TO WLASNIE CZYSTA DEMOKRACJA...BRAWO!!!
            > > WYOBRAZ SOBIE JAK BY SIE ZACZELA CENZURA, GDZIE BY SIE SKONCZYLA....MYSLE
            > ZE
            > > PAMIETACIE DOBRZE, LEPIEJ TAK. OTWORZYLEM TEN WATEK DLA TYCH CO LEKCIEWAZA
            > > I MYSLA ZE SIE UDA. WASZA ODPOWIEDZ JEST NAJLEPSZA. MYSLE ZE W TEJ CHWILI
            > > SIEDZA I MYSLA JAK PRZEBRAC SIE INACZEJ. PODAM IM KLUCZ "PRAEFIGERE, VERTE
            > RE,
            > > INCLINARE"
            > > BADZCIE KIM JESTESCIE. TAK WAS ZROZUMIA I BEDA WAS CZCIC I HONOROWAC, NAWE
            > T
            > > KIEDY WCALE NIE ZGADZAMY SIE..
            > > POZDRAWIAM SERDECZNIE,
            > > MOSZE
            > ________________________________________
            > Drogi Mosze. Od kilku miesięcy czytam Cię, czasami z Tobą wymieniając posty.
            > Przez ten czas miałem okazję wyrobić sobie zdanie o tym jak i kto stara się
            > rozmawiać z innymi internautami. Oczywiste, że jestem jeszcze w trakcie uczenia
            >
            > się tego jakie zasady "gry" obowiązują w naszym Forum.
            > Nasze spotkanie zaczęło się gdy dodałem trochę na temat Chazarów i Karaimów.
            > Po tem zacząłem specjalnie czytać Twoje posty. Różniły się, w t o n a c j i
            > niezwykle od większości innych Żydów piszących o problematyce polsko- żydowskie
            > j.
            > Może pomaga Ci w tym dystans, a może prawdziwa chęć zrozumienia Kraju Twojego
            > dzieciństwa. Myślę, że z takimi ludżmi jak Ty możemy próbować i nie ustawać w
            > tym, budować pomosty między naszymi Narodami. Dzięki nim nasze dzieci, a może
            > wnuki będą mogły porozumieć się i nawet polubić bo będą bez tych strasznych
            > obciążeń.
            > My musimy czuwać aby po obu stronach niwelować nienawiść, nieufnść i lęk przed
            > sobą. W obu naszych Narodach są ludzie z głębokimi uprzedzeniami, które/w ich
            > odczuciu/ potwierdza wszystko. Tak reaguje człowiek. Uwolnienie się od nich
            > wymaga ogromnego wysiłku, na który nie wszystkich stać. To wymaga czasu,
            > cierpliwości i optymizmu, mimo wszystko.
            > Przepraszam Cię za moich Rodaków, którzy zachowują sie wobec Ciebie niestosowni
            > e,
            > tak jak wiem że Tobie było nie raz wstyd za Żydów, którzy nie potrafili zachowa
            > ć
            > się w tym Forum w sposób nie uwłaczający Polakom.
            > Pozdrawiam Cię serdecznie. Witek
            > PS.Adres mam dopiero od dzisiaj, musiałem dodać js bo już istniał inny Pan Wite
            > k.

Witek, czy Ty przypadkiem nie przeginasz? Co Ty możesz przepraszać za kogoś?
            Przepraszaj za siebie a nie za jakieś szumowiny, bo takie przeprosiny są nic nie
            warte. Może mnie też przeprosisz za to, że Twój Rodak 10 lat temu rozbił mi auto.
          • Gość: maurycy Re chello.pl IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 20:34
            Drogi Witku,

Ktoś się posługuje chello.pl na forum Jelenia Gora, pisząc obraźliwe listy.

Z poważaniem,

Maurycy
            • witekjs Re: Re chello.pl 06.09.01, 21:14
              Gość portalu: maurycy napisał(a):

> Drogi Witku,
              >
              > Ktoś się posługuje chello.pl na forum Jelenia Gora, pisząc obraźliwe listy.
              >
              > Z poważaniem,
              >
              > Maurycy
              w kilku dużych miastach w Plsce. Tym lepiej, że się w końcu zalogowałem. Nie
              mieszkam Jeleniej Górze.
              Pozdrawiam. Witek

• sceptyk Re: do Mosze 06.09.01, 15:21
          Mosze, cos Ci sie pokrecilo. Postawiles problem: ludzie podszywaja sie pod
          innych autorow. Ja Ci na to odpowiedzialem, ze podszywanie sie powinno byc
          technicznie uniemozliwione (pod pseudonimy zarejestrowane). A Ty mi z kolei
          odpowiadasz, ze na forum nie powinno byc cenzury? W Polsce mowimy na to: a co
          ma piernik do wiatraka?

Z kolei jakis dyskutant odpowiedzial Ci na problem podszywania sie, ze ladnie
          piszesz o Izarelu. A Ty mu na to Mickiewicza zacytowales. Czy aby nie dzieje
          sie cos dziwnego?

zdziwiony sceptyk
          • Gość: Tytus Re: do Mosze IP: *.ti.telenor.net 06.09.01, 20:30
            Na jakiej podstawie uwzasz , ze pseudonimy sa naduzywane ........
            Tytus
          • Gość: MOSZE ;----)))) IP: *.inter.net.il 06.09.01, 22:01
            Ha ha, to tylko Zydowski humor....Nie wiem jak mowi sie po Polsku...to jest
            "odwrocic odwrotnosc"...
            Pzdr,
            Mosze
            • Gość: Tytus Re: ;----)))) IP: *.ti.telenor.net 06.09.01, 22:24
              PO Polsku "odwrocic kota ogonem" , lub inne .....
              Akurat ten przyszedl mi teraz do glowy , ale sa pewnie bardziej trafne
              sformuawania i przyslowia na ten temat .
              Tytus
              • Gość: MOSZE NO PANIE TYTUS...IT''S CHALLENGE FOR YOU.. IP: *.inter.net.il 06.09.01, 22:45
                Gość portalu: Tytus napisał(a):

> PO Polsku "odwrocic kota ogonem" , lub inne .....
                > Akurat ten przyszedl mi teraz do glowy , ale sa pewnie bardziej trafne
                > sformuawania i przyslowia na ten temat .
                > Tytus

TY JESTES JAK ENCYKLOPEDIA - MYSLE ZE DLA CIEBIE NIE BEDZIE TRUDNO ZNALEZC.. wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka