Dodaj do ulubionych

Czy Kretyn Pięćdziesiąty Drugi Może...

03.04.05, 22:42
zostać kolejnym Papieżem. kolejnym pewnie nie, ale już nastepnym i owszem. księża, biskupi i kardynałowie są tylko ludzmi i nie ma siły by nie było wśród nich tylu debili, komunistów i pedałów co wśród cywili. równowaga panująca we wszechświecie, jej stałość jest bardzo złudna. wystarczy by po jednej stronie szali mucha zrobiła kupę by wszystko runęło. dla mnie jest tym sprawa terri. jeśli mozna w imieniu "prawa" głodzić 13 dni kaleki organizm ludzki to wszystko jest możliwe i Love Parade w Watykanie.

5040
Obserwuj wątek
    • terran czas zmian ? 03.04.05, 22:49
      www.perseus.tufts.edu/GreekScience/Students/Chris/TIME2.html
      A few dynamic challenges...

Everybody knows that the Universe is dynamic. Even absolute beginners
      immediately recall the day/night sequence, the ever-changing lunar phases, the
      year's seasons, etc. The Universe has its own time-scale though. In fact, if one
      excludes meteors and the totality phase of solar eclipses, all other sky events
      may be considered rather slow.

An increasing number of software packages does allow us to accelerate sky
      events, but the fact is that reality is hard to duplicate. Although software is
      great to learn/teach astronomy, to help us plan observation projects and
      interpret their results, and even to guide our telescopes, time-lapse animations
      are in my opinion second best to reality. Besides fulfilling our own
      never-ending quest for the beautiful and the different, animations are also
      great to show to beginners, as they usually do "accelerate" their interest in
      astronomy. In short, as you already may have guessed, I do like to produce
      animations and to take a look at those made by others.

Fortunately, I am just one of the many amateurs that have so far attempted and
      did managed to produce astronomical time-lapse animations. Up to now I have been
      able to record the motion of comets and asteroids, partial rotations of planets,
      the dance of Galilean satellites, both solar and lunar eclipses, and close-up
      views of the myriad shadows during sunrise over a moonscape. As expected from
      human nature, a few successes don't stop one's initial motivations, they just
      make us want to do more and do it better. For instance, I am already dreaming
      about capturing full rotations of Jupiter and Mars, and to grab tricolor movies
      of eclipses, just to mention a few ideas.

I must confess that I do have two more ambitious projects. The first one is in
      fact feasible. It would also have the merit of "accelerating" amateur contacts
      around the world. Specifically, why not try to obtain a 3-D animation of a
      near-Earth object? Amateurs have already demonstrated that parallax experiments
      work fine with single frames. Perhaps someone living a few thousand kilometers
      further North or South from me will be interested in the idea. The second idea
      is really a dream, since it would require long-term collaboration protocols. Is
      anyone interested in starting a "million-year" project in order to capture
      galactic rotations? Well, I have already started gathering a few single frames
      of some interesting targets...

www.astrosurf.com/cidadao/animations.htm
      • 7em Re: czas zmian ? 03.04.05, 23:13
        terran napisał:

> www.perseus.tufts.edu/GreekScience/Students/Chris/TIME2.html
        > A few dynamic challenges...

Kiedyś dalem ogloszenie, ze chetnie porobie w 3d dla rozych takich. chce miec jakies dodatkowe rozwijajace zajecie i tyle. zaznaczylem miejsce zamieszkania i dalem do zrozumienia ze interesuje mnie okolica bo domatorem jestem. odpsal czlowiek z Lozanny! oferuje 1000 ełrusów i mieszkanie. co za policzek. choc z drugiej strony praca po 2-3 h dziennie i nie trzeba machac widłami jak w mojej wiosce.

5040
        • terran ...czas zmian ? 03.04.05, 23:35
          www.moove.de/presse_echo.htm
          sprawdz ten link...

daj opinie....

terran

• 7em nie znam niemieckiego 03.04.05, 23:55
            terran napisał:

> www.moove.de/presse_echo.htm
            > sprawdz ten link...
            >
            > daj opinie....
            >
            > terran
            >
            >

a jak klikam na englishscośtam to nie działa

5040
            • terran Re: nie znam niemieckiego 04.04.05, 00:05
              www.moove.com/download_adv_01.htm
              teraz masz komplet...

sprawdz...
              • 7em Re: nie znam niemieckiego 04.04.05, 00:10
                terran napisał:

> www.moove.com/download_adv_01.htm
                > teraz masz komplet...
                >
                > sprawdz...

dawałas/les. teraz pamietam. 3d czat, ladne. 21 mb tutaj bedzie mi sie sciagac do rana na gpresie. zadowole sie wiec wspomnieniem.

5040
                • terran 3D 04.04.05, 00:20
                  niech ci kolega sciagnie i wypali na cd...
                  zainstaluj i pogadamy...

www.playingwithtime.org/toolkit/getstarted/timelapse/2.html
    • t0g A Ty, Siodemko, jesli Ojciec Swiety cokolwiek dla 03.04.05, 22:50
      ...Ciebie znaczyl, to moglbys moze wziac jego nauki choc troche do serca i w tem
      sposob objawic swoj szacunek do Niego?

Ojciec Swiety nigdy nie nauczal, ze mamy nienawidziec. Wprost przeciwnie. A Ty,
      choc jestes bardzo inteligentnuym czlowiekiem, nie potrafisz jednak wyzbyc sie
      tych swoich bardzo prymitywnych uprzedzen w stylu polskiej wiochy. Ja sie nie
      dziwie, ze ktos w rodzaju atp1 ma takie poglady, ale u Ciebie to jednak ten
      "atepaciakowski skladnik" bardzo razi. Czyzbys mial nauki Zmarlego w... glebokim
      powazaniu?
      • 7em Re: A Ty, Siodemko, jesli Ojciec Swiety cokolwiek 03.04.05, 23:05
        t0g napisał:

> sposob objawic swoj szacunek do Niego?

ty się o mój szacunek do niego nie martw. dziwnym zbiegiem okoliczności najwiecej łez wylewają tu na forum zwolennicy odłanczania warzyw, adopcji dla zoofili i inni marksistowscy intelektualisci.

> Ojciec Swiety nigdy nie nauczal, ze mamy nienawidziec.

słucham się Go. forma jeszcze o niczym nie swiadczy.

> tych swoich bardzo prymitywnych uprzedzen w stylu polskiej wiochy.

polska wiocha? to jest chyba ta postepowa mowa miłosci? mniejsza o wieksza. mieszkam 12km od sklepu [8 mil] bardzo sobie chwale polska wioche. przyjedz sproboj. spodoba ci sie.

5040
        • boza_krufka Papiez52 powiadasz, Kretynie? 03.04.05, 23:08
          • 7em testujesz pacynę? 03.04.05, 23:16
            5040
          • centre.gravity Re: Papiez52 powiadasz, Kretynie? 03.04.05, 23:20
            ten maly hitlerek mial oczywiscie na mysli antyka52.
            siodemko - jasne, ze moze. o tym nie trzeba nikogo przekonywac.mozesz dalej
            machac widlami.
            • 7em dziekuję za praktyczne rady 03.04.05, 23:26
              centre.gravity napisał:
              mozesz dalej
              > machac widlami.

ale sam do tych wniosków doszedłem. chcialbym przypomniec jednoczesnie co jest tematem mojego watku: "czy mozliwym jest, by siły zła najdalej za 2 papieskie kadencje opanowały KK?"

5040
              • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:28
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • 7em wiesz czego zazdroszcze judeokomunie? 03.04.05, 23:32
                  czerpania radosci z takich drobnych, małych rzeczy. np widze, ze was cieszy to, ze potraficie sie zalogowac na kilka nicków w ciagu 15 minut.

5040
                  • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:37
                    • 7em apeluję ponownie 03.04.05, 23:44
                      o rzeczową dyskusję.

5040
                      • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:47
                        • 7em |||||||||||||||| Moze dzisiaj 04.04.05, 12:13
                          pantofelek2 napisała:

gdy kretynfelek52 śpi słodko w objęciach swojego boksera ktos podzieli w
                          rzeczowej dyskusji moj pesymizm.
                          ???
                          5040
                  • lala.mocherowa Re: wiesz czego zazdroszcze judeokomunie? 03.04.05, 23:41
                    A Ty jako Prawdziwy Katolik, cieszyc sie nie potrafisz? Smutne...Ale to dobrze,
                    ze umiesz w 3d, zawsze mozna sobie jakis ladny krajobrazik zmontowac i zadumac
                    sie nad nim.
                    • 7em Re: wiesz czego zazdroszcze judeokomunie? 03.04.05, 23:59
                      lala.mocherowa napisała:

> A Ty jako Prawdziwy Katolik, cieszyc sie nie potrafisz? alez potrafie tyle ze potrzebuje mocniejszych wrazen niz umiejetnosc poslugiwania sie kilkunastoma loginami na forum gw. mam jeden od 4 lat. czy jestem wiec ponurakiem?

5040
                      • sceptvk [...] 04.04.05, 00:08
                      • lala.mocherowa Re: wiesz czego zazdroszcze judeokomunie? 04.04.05, 00:13
                        >czy jestem wiec ponurakiem?

No moze troszke...
            • t0g Centre.gravity, w kwestii formalnej. Gratuluje... 03.04.05, 23:41
              ..swietnego nicka.

Rozumiem, ze jestes pro-brytyjskiej orientacji, bo w USA sie pisze "center".

Moze ja tez sobie zmienie nick na analogiczny, "focal.point"? Choc nie, bo zaraz
              zaczna przerabiac na "fuckal.point", jak znam zycie.
              • 7em mam już nawet kilka pomysłów 03.04.05, 23:48
                t0g napisał:

> "focal.point"? Choc nie, bo zara
                > z
                > zaczna przerabiac na "fuckal.point", jak znam zycie.

facial.pońt
                fekal.pońt
                jackyl.pants

powinni obok nika publikować Ip jak za starych dobrych czasów. pełne Ip i cenzura moze jechac na wakacje.

5040
                • t0g Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadna... 04.04.05, 00:08
                  ...sztuka sobie IP zmieniac jak rekawiczki (powiem wiecej - jak prezer....).
                  • 7em Re: Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadn 04.04.05, 00:17
                    t0g napisał:

> ...sztuka sobie IP zmieniac jak rekawiczki (powiem wiecej - jak prezer....).

zanim sie urodziles. bardzo bardzo dawno temu. śiakieś 4 lata. tu na FA odchodziły barbarzynskie wojny na numery IP. oczywiscie ze mozna. wszystko mozna. mozna nawet lexusa w przydomowym warsztacie zrobic, bombe A i sputnika. Wiekszosc tego jednak nie robi. pelen adres odbierze poczucie bezpieczenstwa oszolomstwu. proxy z argentyny mowic bedzie "nie klikaj tu".

5040
                    • lala.mocherowa Re: Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadn 04.04.05, 00:28
                      Proxy z Argentyny??? Amatorstwo. Popatrz sobie na hosty.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=7723034&v=2&s=0
                      Jak widac mozna podrobic kazdego.
                      • 7em Re: Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadn 04.04.05, 00:36
                        lala.mocherowa napisała:

> Proxy z Argentyny??? Amatorstwo. Popatrz sobie na hosty.
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=7723034&v=2&s=0
                        > Jak widac mozna podrobic kazdego.

pollak pozniej pisal ze wycieli mozliwosc tego typu zabaw. kiedys mozna bylo nawet podac linka do fotki w tytule. fota sie ladowala.

5040
                        • lala.mocherowa Re: Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadn 04.04.05, 00:57
                          A, chyba, ze tak, bo wygladalo to nieco szokujaco.
                      • allegro.con.brio Re: Jakie IP wasc sobie zyczysz? Dzis to nie zadn 05.04.05, 15:52
                        Jesteś lala tutaj nowa?
        • t0g Re: A Ty, Siodemko, jesli Ojciec Swiety cokolwiek 03.04.05, 23:44
          7em napisał:

> polska wiocha? to jest chyba ta postepowa mowa miłosci? mniejsza o wieksza. mie
          > szkam 12km od sklepu [8 mil] bardzo sobie chwale polska wioche. przyjedz sprobo
          > j. spodoba ci sie.

What I had in mind were not your geografical coordinates, Seven. It was your
          MINDSET I was talking about.
          • 7em Re: A Ty, Siodemko, jesli Ojciec Swiety cokolwiek 03.04.05, 23:53
            t0g napisał:

> What I had in mind were not your geografical coordinates, Seven. It was your
            > MINDSET I was talking about.

wiem co miales na mysli. ja piszac o probowaniu wychodzilem z propozycja opuszczenia zastepow wielkoswiatowego ciemniactwa kosmopolitycznego. odrodzenie na wsi. cos w stylu Młodej Polski. panny o grubych warkoczach, szynka z koscia [very niekoszerna] i zapach obornika o poranku.

5040
            • sceptvk [...] 04.04.05, 00:06
    • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:30
      • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:34
      • pantofelek2 [...] 03.04.05, 23:35
    • sceptvk [...] 04.04.05, 00:02
      • hasz0 ______________ale ich rozjuszyłeś!/nt 04.04.05, 16:08
    • wikul Re: Czy Kretyn Pięćdziesiąty Drugi Może... 04.04.05, 23:17
      Już chyba nie .
    • bezowy.krasnalek [...] 05.04.05, 03:36
      • karmin-cynober Re: Nic nie rozumiem ! 05.04.05, 05:28
      • zolty.krasnalek Admin nabil mu tym kolem solidnego guza. Co ciekaw 05.04.05, 06:01
        co ciekawe dokopal ponoc Siodemce jeden facet - rzeczywiscie to byla jatka.
        Szkoda mi 7em. Czy to jego wina ze ma IQ = 7 ?!
        • bela.odwieczna Re: Admin nabil mu tym kolem solidnego guza. Co c 05.04.05, 09:26

> co ciekawe dokopal ponoc Siodemce jeden facet - rzeczywiscie to byla jatka.
          > Szkoda mi 7em. Czy to jego wina ze ma IQ = 7 ?!

Chyba razem z lala i wikulem.
      • 7em nie rozśmieszaj mnie tak rano 05.04.05, 06:07
        "posty twoich adwersarzy,"

smile

5040
        • hasz0 Re: nie rozśmieszaj mnie tak rano 05.04.05, 07:36
          czesc!

Adwersarze mieli "argumenty"?

Wiesz dla nich inwetywy - oczywiście niewyszukane - to argumenty.
          Na takie, których nie mozna wyciąc ze wzgledów obyczajnych - po prostu ich nie
          stać...

Od razu lepiej kawa smakuje.
          • 7em Re: nie rozśmieszaj mnie tak rano 05.04.05, 08:35
            nie chce mi sie szukac twojego posta w ktorym piszesz ze martwisz sie tym jak
            stajesz sie zły [czy cos takiego]. nie jestem pewien calkiem czy dobrze
            odczytalem, ale jesli dobrze to mam to samo. zaczynam nasiąkac metodami
            krzysiów, pacyn, helg [krazy legenda po FA ze sie z nia widziales]. pocieszam
            sie, ze nigdy nie upadne do wielu nicków.

5040
            • hasz0 To Piq a nie ja.Ja byłem zły za młodu a polepszam 05.04.05, 09:34
              sie jak wino...
              • 7em Re: To Piq a nie ja.Ja byłem zły za młodu a polep 05.04.05, 13:27
                hasz0 napisał:

> sie jak wino...

a to przepraszam
                • hasz0 Czy juz kiedys kogoś PRZEPROSIŁEŚ czy jestem 1-y 05.04.05, 13:33
                  • 7em nie i nie 05.04.05, 13:42
                    "a to przepraszam" znaczy "siedem: pamiec ci szwankuje"

5040
      • xiazeluka I co było w tych postach, tchórzofretko? /nt 05.04.05, 09:33
        • 7em Re: I co było w tych postach, tchórzofretko? /nt 05.04.05, 13:29
          na 10 postów kalafiora52 bylo okolo 6 slow [jesli "i" liczymy jako slowo]. sam
          jestem zdziwiony "wycinką". admin kroi chyba debila by go rozzloscic. w tych
          postach doslownie NIC nie bylo.

5040
          • xiazeluka No 05.04.05, 14:26
            ...a potem Kretyn będzie miał pretensje do nas, Opus Dei i swego cienia.
            • psialuka [...] 05.04.05, 15:46
              • xiazeluka Załóż jakieś nowe konto i wystękaj wreszcie 05.04.05, 16:21
                ...o co ci chodzi, Kretynie. Tylko grzecznie, bo znowu będę musiał cię wyciąć,
                jakem p.o. przeora Tebe.***

***To ser w pułapce.
                • 7em Re: Załóż jakieś nowe konto i wystękaj wreszcie 05.04.05, 19:29
                  zastanawiam sie co tez tak krzysia wnerwiło. wizja ze moglby zostac eminencja?

5040
                  • xiazeluka Jak to co? 06.04.05, 10:33
                    Wycinają mu posty, które ma zamiar dopiero napisać.
    • wikul Re: Czy Kretyn Pięćdziesiąty Drugi Może... 07.04.05, 01:20
      Może już tylko tworzyc sobie nowe zabawne nicki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka