dajczgewand 12.04.05, 18:59 terra.blox.pl/html/1310721,262146,21.html;jsessionid=410005FAD64B809903362DFD3D9566A2.ib3tom2?0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience A cóż to za link? Ten jest dobry: 12.04.05, 21:31 terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?261995 Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand iNFo 13.04.05, 07:50 slawek kretkowski znaduje sie w szpitalu wwa tel 5690205 ========================== jd +46736191977 sms Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: iNFo 13.04.05, 08:02 dajczgewand napisał: > czy ty jesteś tym dajczgewandem o którym link Patience podała? jakoś to nazwisko bardziej na nicka pasuje niż do dowodu osobistego takie zaszyfrowane w jakieś nowe formy Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: iNFo 13.04.05, 08:26 d.nutka1 napisała: > dajczgewand napisał: > > > > > czy ty jesteś tym dajczgewandem o którym link Patience podała? > jakoś to nazwisko bardziej na nicka pasuje niż do dowodu osobistego > takie zaszyfrowane w jakieś nowe formy =================================== wiele sie na to zlozylo ps:ale pewnosci co do idetyncznosci nika i osoby nie posiadam pozdrawiam Jozek Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: iNFo 13.04.05, 08:30 dajczgewand napisał: > d.nutka1 napisała: > > > dajczgewand napisał: > > > > > > > > > czy ty jesteś tym dajczgewandem o którym link Patience podała? > > jakoś to nazwisko bardziej na nicka pasuje niż do dowodu osobistego > > takie zaszyfrowane w jakieś nowe formy > > =================================== > wiele sie na to zlozylo > ps:ale pewnosci co do idetyncznosci nika i osoby nie posiadam > > pozdrawiam > Jozek to inaczej niż u mnie ja wiem co ja mam w dowodzie nie tylko z imienia, ale i z nazwiska Danka J. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: iNFo: JD *DJ :inicjaly...symetrii ;) 13.04.05, 08:41 dajczgewand napisał: > > shalom Pokój z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 09:22 zajecia domowe... a nie pamietasz o czym rozmawialismy 2 lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 09:35 dajczgewand napisał: > zajecia domowe... a potem ja mam...zajęcia z domownikami > a nie pamietasz o czym rozmawialismy 2 lata temu? niestety, nie pamiętam ale pamiętam, że z takim nickiem nie rozmawiałam wcześniej dziś po raz pierwszy 2 lata temu? 2003r? tu na forum miałam ciężkie już chwile nie tylko zresztą na forum w realu też Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 09:56 "WSPOL_nicow to ja mam LEGION.." tako rzecze rabi Cama Sutra ja tez mialem ciezko wiec cie pocieszalem Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 10:02 dajczgewand napisał: > ja tez mialem ciezko wiec cie pocieszalem pamiętam, że pocieszyciele byli wtedy obecni jeśli i tY byłeś jednym z nich to SERDECZNIE DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 10:21 nawzajem zbliza sie wielka wiosna co przyniesie ? czy mozna to sobie wyobrazic? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 10:24 dajczgewand napisał: > nawzajem > zbliza sie wielka wiosna > co przyniesie ? > czy mozna to sobie wyobrazic? muszę zapytać szamana Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 10:29 szaman ma kule krysztalowa? jezeli to ten to bedzie wiedzial pozdrow zone szamana ona ma te kule nazywa sie chyba malgorzata *** Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita e tam pranie :) 13.04.05, 12:21 tu jest wiesc stulecia )))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22682057&a=22682804 Calusy J.D Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: e tam zaraz stulecia 13.04.05, 14:12 ale moze byc interesujaca, przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: e tam zaraz stulecia 13.04.05, 15:34 W imieniu kociakow + Matki Kotki Polki + breeder/owner obrazamy sie grupowo Nie ludz sie,ze na dlugo))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: e tam pranie :) 13.04.05, 15:27 marianna.rokita napisała: > tu jest wiesc stulecia )))))))) > > <a "href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22682057&a=22682804" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22682057&a=22682804</a> > Calusy J.D > Kropekuk Abprall Jenisiej to mi się jakoś kojarzy...gdzie ty KAJu tam...wiele kociąt Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: e tam pranie :) 13.04.05, 15:32 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) hihi Faktem jest,ze kotka, pokryta jednym kocurem zalozmy pierwsego dnia ruji, moze byc pokryta w kolejnych dniach przez innych panow To wyjatek z zasadzie wsrod ssakow. Wiec kocieta moga miec roznych ojcow. Tak jest najczesciej wsrod kotow bezdomnych. A propos : Juz pokazywalam Jenisiejowi pokaze i Tobie : wejdz na strone : www.sibcatclub.prv.pl/ kliknij kocury i obejrzyj hihi 4 kocura od gory )))) Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: e tam pranie :) 13.04.05, 15:49 marianna.rokita napisała: > i obejrzyj hihi 4 kocura od gory )))) > ta blond kocica w czerwonym to Marianna? może nie tego kota nacisnęłam Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: e tam pranie :) 13.04.05, 15:55 nie tego nacisnelas))))))))hihi wejdz w kocury i 4 od gory to : GIC JENISIEJ Z BAŚNI*PL kolor: n 23 data urodzenia: 05.02.1998 matka: Amelia Partita*Pl, n23 ojciec: Mi-Pi-Lee's San Diego-Lidan, n22 Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: e tam pranie :) 13.04.05, 16:05 marianna.rokita napisała: > GIC JENISIEJ Z BAŚNI*PL > kolor: n 23 > data urodzenia: 05.02.1998 > matka: Amelia Partita*Pl, n23 > ojciec: Mi-Pi-Lee's San Diego-Lidan, n22 > > też bym tego wybrała taki ..w moim stylu ale ten na samym dole -tych licencjonowanych kocurów-czarno-biały UZI to raczej do kotki jest podobny i...też w moim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: e tam pranie :) 13.04.05, 16:18 nie krylam kotki GIC Jenisiejem ale EC Thamerlanem ze wzgledu na glowe EC Thamerlana Jest doskonale syberyjska GIC Jenisiej jest swietny ale mam rownie dobrego kocura w tym samym kolorze Anex: * tytuly : (malejaco) Ch - Champion IC - International Champion GIC - Grand International Champion EC - Europa Champion W - World Winner Odpowiedz Link Zgłoś
drf iNFo gryps 15.04.05, 09:25 j : bo cie lubie ... ...i czuje cieplo ale cENTRUM sLonca odwiedzilem tylko 3 razy P : nono? P : 3 razy? j : duze cisnienie prawdziwa goraczka SOLAR*PLEXUS... spokoj w centrum orkanu symbole duch sw ruach wiatr historii? sad ostateczny..a moze to film? -------- scena z filmu matrix77 w produkcji iNFo© Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: a potem PRANIE ...;) 13.04.05, 15:51 dajczgewand napisał: > szaman ma kule krysztalowa? > jezeli to ten to bedzie wiedzial > pozdrow zone szamana ona ma te kule > nazywa sie chyba malgorzata > *** > to my chyba szamanimy u różnych szamanów "mój" szaman ani nie ma żony ani kul nie nosi Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa moj kot czarny...Tadzicki ...tez szaman 13.04.05, 16:17 d.nutka1 napisała: > dajczgewand napisał: > > > szaman ma kule krysztalowa? > > jezeli to ten to bedzie wiedzial > > pozdrow zone szamana ona ma te kule > > nazywa sie chyba malgorzata > > *** > > > to my chyba szamanimy u różnych szamanów > "mój" szaman ani nie ma żony ani kul nie nosi ................. moj kot czarny...TadzickiNoa ...tez szaman po persku mowi bajki o olku bolku i lolku a takze odbywa dlugie podroze astralne... teraz jest na Phobos ksiezycu Marsa Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: moj kot czarny...Tadzicki ...tez szaman 13.04.05, 16:20 Mialam czarna persice o imieniu Desdemona Od 1991 do 2000 Alez to byla szelma Zupelnie nie perski charakter Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: moj kot czarny...Tadzicki ...tez szaman 13.04.05, 16:29 marianna.rokita napisała: > Mialam czarna persice o imieniu Desdemona Od 1991 do 2000 > Alez to byla szelma Zupelnie nie perski charakter > Desdemona? czarna? to może ona swego ukochanego udusiła z zazdrości? czy to nie Aida wyśpiewuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: moj kot czarny...Tadzicki ...tez szaman 13.04.05, 16:31 eee tam .Otello Verdiego nie Aida I to on ja udusil Oj czarna byla jak smola. Bardziej do niejh pasowalo Floria Tosca, ale miot byl na litere D.... Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand iNFo gry-ps: 15.04.05, 09:38 www.furl.net/members/terran NOWE FORMY CZLONKOW NFu ? ...czy NOWE FORMY ChCA MIEC CZONK(UW)iNIE? zapisy trwaja... groups.yahoo.com/group/noweformy/ Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: No wiec jest dobrze 13.04.05, 12:28 Ano lezy i patrzy sie w sufit, stan ogolny dobry, planuja z nim dlugotrwale leczenie, ale zostal zakapowany, ze wczesniej to rzaczej unikal bialych fartuchow. Teraz zbieraja energie, zeby mu wytlumaczyc, ze jednak od czasu od czasu trzeba rozmawiac z lekarzem, nie mowiac o stosowaniu sie do jego sugestii. Akurat rozmawialam jak planowali długotrwale leczenie, tylko jak do niego pacjenta namowic? Powiedzialam mu, znaczy sie lekarzowi, ze niech no tylko sprobuje, na to on 'latwo pani mowic, ale my nie mozemy w ten sposob do pacjenta..." Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand " -dobryDzien 13.04.05, 13:56 pomyslal ivanDenisovicz i obrocil na bok w barlogu celi.. loboautomacja elektorwstrzasy i dr. E.SSura jakie to cele ? 17 23 32 ?....rubin wie gdzie diament...moze szafir tez i opal?" ID Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: " -dobryDzien 13.04.05, 14:07 Jest dobrze. Obie ofiary wypadku losowego maja sie dobrze. Ofiara damska pogonila bialego fartucha, bo jej zaczal nadawac o Feng Shui. Ofiara meska gapi sie w sufit i czeka na medyczne restrykcje i tym podobne nieprzyjemnosci. Uff. Swiat wypieknial, mozna sie zajac czyms innym. Na pryklad spisywaniem z miliona kartek wszystkiego co wazne na jedna kartke. Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand na salonach ? 13.04.05, 14:19 IL czy IG? reakcje lacznikow? AM? JU? JD? pozycje Graficze? iNF_0 gazetki lozkowe? WK @mail? MP ? ====================== uff ...ciezar spadl mi z serca... (.) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: na salonach ? 13.04.05, 14:30 hehe a tak, zrobilam rundke poranna. Moim glownym celem bylo ustalenie, czy sytuacja ma jakis zwiazek z sensacjami, jakie zaserwowalismy i ewentualnym rozproszeniem, ktore z tego wyniklo. Powiem ze ufff.... Teraz sie wlasnie przygotowuje do gazetki lozkowej IL tobie zostawiam, nie? Nie jestem pewna czy wszystko pozbieralam, jak zrobie zestaw, to ci wysle majlem. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ide sie zpacynkowac ... 13.04.05, 14:53 idz. salonowe peregrynacje zakonczylam na wk. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: ide sie zpacynkowac ... 13.04.05, 19:38 dajczgewand napisał: > d0jcz G-e Want > Gewand ? Gewandhaus może ? Dojcz Gewandhaus zu Leipzig na przykład ? Dobra kapela. Gdybyś do niej trafił, to nie byłoby złe No, chyba że nie miałbyś słuchu muzycznego i talentu, co, wziąwszy pod uwagę Twoje korzenie chyba nie jest możliwe ? Tak albowiem prawią stereotytpy kulturowe Pozdr. a. Jest jeszcze Gewandhaus z Amsterdamu, też dobra a. Odpowiedz Link Zgłoś
drf ich bin aus Litzmanstadt ! 13.04.05, 20:04 dajcz gewand oznacza niemieckie wzornictwo ? getto? ).)(Z((W&) community.webshots.com/album/183511053tRDnJu Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: ich bin aus Litzmanstadt ! 13.04.05, 20:27 drf napisał: > dajcz gewand oznacza niemieckie wzornictwo ? > getto? > ).)(Z((W&) > > community.webshots.com/album/183511053tRDnJu Aleś Ty jednak głupi, Drf. Szkoda, no szkoda. Wzornictwo ? Kiepski masz słownik podręczny, słownik niemiecko- jakiś tam ... Wzornictwo ??? ? ... Dobre sobie )) Szkoda czasu dla ciebie marnować. Cześć. a. Odpowiedz Link Zgłoś
patience hehe ada;-D 13.04.05, 20:42 > Szkoda czasu dla ciebie marnować. > Cześć. > a. Tak mi sie twoj tekst skojarzyl z tym starym dowcipem: pewien mlody czlowiek zauwazyl, ze pewna Znana Osobistosc (tu sa rozne nazwiska podstawiane) ma obyczaj wybierania sie na przechadzki po parku w okreslonej porze. Ktoregos dnia podszedl do Osobistosci i zaczal blagac, ze pragnie swojej dziewczynie zaimponowac znajomościami, i dlatego prosi, żeby Osobistosc mu powiedziala 'cześć Marku" na następnej przechadzce. No i tak zrobili, Osobistosc mowi "cześć Marku," a Marek na to "spadaj, nie widzisz, ze jestem zajety?" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: hehe ada;-D 13.04.05, 21:29 patience napisała: > > Tak mi sie twoj tekst skojarzyl z tym starym dowcipem: pewien mlody czlowiek > zauwazyl, ze pewna Znana Osobistosc (tu sa rozne nazwiska podstawiane) ma > obyczaj wybierania sie na przechadzki po parku w okreslonej porze. Ktoregos dni > a > podszedl do Osobistosci i zaczal blagac, ze pragnie swojej dziewczynie > zaimponowac znajomościami, i dlatego prosi, żeby Osobistosc mu powiedziala > 'cześć Marku" na następnej przechadzce. No i tak zrobili, Osobistosc mowi "cześ > ć > Marku," a Marek na to "spadaj, nie widzisz, ze jestem zajety?" > > hehe > He he , Patience, tak mi sie jakoś w życiu ułożyło, że nie nie miałam do czynienia z Wybitnymi Osobistściami, a jeżeli już to tylko w ksiązkach. No i w jednej książce wyczytałam taką historyjkę: dziadek z wnuczkiem poszedł na spacer i napotkali Miejscową Wielkość, której wszyscy się kłaniali; wnuczek też chciał sie tej Wielkości pokłonić pokornie, a wtedy dziadek powiedział mu: - Pamiętaj , wnuczku, każda Wielkość jest urojona. Tak to sobie zapamiętałam. Może nie do końca ten dziadek miał rację, ale jednak jakąś rację miał, tak myślę a. PS A tak przy okazji, Patience, cieszę się, że Cię widzę, bo w innym wątku wyczytałam ze nie wiesz co to jest Opus Dei No i już chciałam zawołać złośliwie: - Hihihi ... Patrzcie dzieci, patrzcie !!! Ta dziewczynka nie wie co to jest Opus Dei !!! Hihihi ... I już wyciągnęłam palec wskazujący, żeby Cię napiętnować, i wtedy coś mnie w palec trzepło I nie napisałam ... Ale ... Naprawdę nie wiesz co to jest Opus Dei, czy też, sobie za przeproszeniem, jaja robiłaś ... Tak tylko na marginesie się zastanawiam wcale odpowiedzi nie oczekując a. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Tragiczna wiadomosc: 13.04.05, 21:55 nie wiem. Ale nie mam watpliwosci, ze sa tajemniczy oraz przykoscielni. A ty wiesz? Opowiedz w takim razie, co ostatnio porabiaja na przyklad w Polsce? W zakresie wielkosci urojonych to tez ciezka sprawa. Powiedziawszy szczerze, liczby urojone zawsze mnie fascynowaly, glownie dlatego, ze ich nie rozumiem. Skoro liczba da sie opisac wszystko, to i obserwatora. W takim razie, wielkosci urojone to takie, ktore sa produktem rojen wielkosci rzeczywistych nieurojonych, ktore sa rzeczywiste nieurojone dlatego, ze nikt o nich roic nie chce. No i tu powstaje pytanie o roznice miedzy wielkosciami urojonymi, a takimi, o ktorych nikt roic nie chce. Jak myslisz, na czym ona polega? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: ciekawie się porobiło 13.04.05, 22:16 ada wie co to Opus dei a nie wie nic o urojonych...liczbach chociażby Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jawisz mi sie co raz bardziej tajemnicza 14.04.05, 08:27 patience napisała: > nie wiem. Ja tez sadzilem, ze sobie kpisz, ale mam nawyk (trenowany w wielkiej korporacji), ze jak pytaja to trzeba odpowiedziec a nie kpic. Oszczednosc czasu. Natomiast szereg pytan jakie zadawalas, zastanawia mnie nad Twoimi kompetencjami politologicznymi. Pisze zastanawia a nie neguje. Jako ze Twoje kompetencje lub ambicje politologiczne jawia mi sie ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand <a href="http://groups.yahoo.com/group/noweformy/" target="_blank" 15.04.05, 09:41 groups.yahoo.com/group/noweformy/ Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: na salonach ? 16.04.05, 14:32 gazetka lozkowa JU pomoze bylam 2ga HS pozdrawia tropie indyki Odpowiedz Link Zgłoś
podbipietka Re: A cóż to za link? Ten jest dobry: 15.04.05, 03:26 "W związku ze zdjęciem z afisza "Dziadów" w reżyserii K.Dejmka, inicjuje zbieranie podpisów pod petycją do Sejmu. Fotokopie petycji przekazał prof. Kotarbińskiemu" - pisze dalej Kwiatkowski. "Do szczególnej aktywizacji Dajczgewanda dochodzi w I kwartale 1968 r" - dodaje Peters "-Komandosi udają się na ostatni spektakl "Dziadów", w trakcie którego usiłują zakłócić przebieg spektaklu przez wznoszenie wrogich okrzyków. Po przedstawieniu kilkudziesięcioosobowa grupa studentów urządza uliczną manifestację pod transparentem Żadamy dalszych przedstawień" niesionym przez J.Dajczgewanda... W dniu 3 marca 1968 r. pod pretekstem urodzin Kuronia zorganizowane zostało w mieszkaniu sąsiadów Kuronia zebranie komandosów i ich najbliższych sympatyków... Około godz. 23.00 ścisła czołówka komandosów ... zebrała się w mieszkaniu Dajczgewanda, m.in. Kuroń, Modzelewski, Michnik, Toruńczyk, Górecki, Blumsztajn, Grudzińska, Lityński, Sawicki, Bogucka, Smolar, Lewicka, Kretkowski....Zebrani decydują, że w związku z otrzymaniem nieoficjalnej wiadomości o relegowaniu Michnika i Szlajfera na UW należy zorganizować wiec protestacyjny." ;;;;;; Witaj, bardzo fajnie jest spotkac swiadka historii. Nie rozumiem ludzi, ktorzy przepuszczaja takie okazje. Pozwol, jednak ze na poczatek podziele sie drobna watpliwoscia, bo wydawalo mi sie, ze dzialania przypisane powyzej Dajczgwandowi, tj. przywodztwo w organizowaniu zbierania podpisow pod petycja do Sejmu, oraz wiecu protestacyjnego na UW, to byla robota Michnika. Czy moze cos mi sie pomylilo... Odpowiedz Link Zgłoś
drf juz lepiej... 13.04.05, 14:56 bez masek karta77-08Praga ............... Examples of architectural styles 1000 years of development presented Prague with the most beautiful historical monuments of all architectural styles: Romanesque style ... 9 - 13 century Basilica of St. George (Prague Castle) Rotunda of St. Longin (Na Rybnicku) St. Adalbert's, Hybernian, Wilsonova* basement of No. 222 in Retezova street Gothic style ... 13 - 16 century Convent of St. Agnes of Bohemia (U Milosrdnych) * Old-New Synagogue (Cervena street) * Charles Bridge with the bridge towers * St. Vitus, St. Wenceslas´ and St. Vojtech´s Cathedral - eastern part (Prague Castle) * Powder Tower (Na Prikope) * Church of Our Lady before Tyn (Staromestske nam.) Renaissance ... 16 - 17 century Queen Anna Summerhouse (Marianske hradby) * windows of the Vladislav Hall (Prague Castle, Old Royal Palace) * Ball-Game Hall in the Royal Garden (Prague Castle) * Schwarzenberg Palace (Hradcanske nam. 2) * the House U Minuty (Staromestske nam. 2) Baroque ... 17 - 18 century Wallenstein Palace (Valdstejnske nam.) * St. Nicholas Church (Malostranske nam.) * Loreta (Loretanske nam.) * St. James Church (Mala Stupartska) * Troja Castle (U Trojskeho zamku) Rococo ... 18 century Kinsky Palace (Staromestske nam. 12) * Sylva-Taroucca Palace (Na Prikope 10) Classicism and Empire style ... end of 18 century Estates Theatre (Ovocny trh) * front of the Slovansky House (Na Prikope 22) * Church of the Holy Cross (Na Prikope 16) *Hybernian Palace (nam. Republiky) Historicism ... second half of 19 and 20 century St. Peter and Paul Church (Vysehrad) * St. Ludmila Church (nam. Miru) * National Theatre (Narodni trida 2) * National Museum (Vaclavske nam. 68) * Rudolfinum (nam. Jana Palacha) Art-Nouveau style ... about 1890 - 1920 Municipal House (nam. Republiky 5) * Evropa Hotel (Vaclavske nam. 25) * Pariz Hotel (U Obecniho domu 1)* Main Railway Station - the old building (Wilsonova)* Topic House (Narodni tr. 9) * Industrial Palace (Vystaviste - Exhibition grounds) Cubism ... about 1910 - 1920 Black Madonna House (Celetna 34) * Adria Palace (Narodni tr./Jungmannovo nam.) * CSOB bank building (Na Porici 24) * residental building in Neklanova street 30 * triplex house on Rasinovo nabrezi near Vysehradsky tunnel Functionalism ... about 1910 - 1940 Barrandov Terraces * Trade Fair Palace (Dukelskych hrdinu 47) * Bila labut department store (Na Porici 23) * Alfa and Blanik Palaces (Vaclavske nam. 28 a 56) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: juz lepiej... 13.04.05, 15:00 niezly pomysl... wk wysle ci majla... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 matryrologia dygnitarskich synalkow po stracie ban 13.04.05, 18:35 bananow. Zamawiam sobie kiedys dajczgewandt rozmowe na ten temat. Bo ja mam swoje osobiste wspomnienia, a Ty jak sadze swoje. Tu i teraz nie spodziewam sie od Ciebie tych najbardziej interesujacych slow parawdy. Watek zrobil sie kwietny, Twoje klimaty. A kazdy wie, ze w watkach kwietniych herszt pacynek przewodzila nie od dzisiaj. Na pewno nie zrobisz nic aby stracic swoja pozycje. Gratulacje dla Patience za blog. Pierwszy w zyciu jaki ogladalem po polsku. Mozesz sie na mnie nie czaic z walkiem. Przez internet nie boli. A i tak ja wiem, ze Ty wiesz, ze ja wiem. Kazde swoje. Od puszczy Kampinowskiej znacznie dla mnie ciekawszy jest artykul o blogach prawo- i lewoskretnych. Zaskoczylas mnie pozycjami z tego typu trescia. Poniewaz bywasz na FA to w ogole nie podejmuje sie rozpoczynac rozmowy na tak ciekawy temat. Ekipa z FA nie poszukuje plam na sloncu lecz jedynie dziury w calym. Ja nigdy nie balem sie dentystow wiec zapobiegalem w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 a tak w ogole 13.04.05, 18:44 W tekscie jest mowa, ze z mieszkania sasiadow Kuronia przeniesli sie do mieszkania Dejczgewanda. A po wyjsciu z wiezienia zabrali mu w Lodzi mieszkanie po rodzicach. To Kuron mial sasiadow w Lodzi? A moze mial wybrukowany przedpokoj? Z wysokiego konia upadek jest bolesniejszy. Ja nie bylem z tak bogatej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: a tak w ogole 13.04.05, 19:02 Nope. To Jozef jest z Lodzi. W Warszawie mieszkal na Kicaku, w domu studenckim. Kuroniowi nie zabrali mieszkania. Jozefowi zabrali. Na pare dni przed wyjsciem z pudla, w ramach wdeptywania w ziemie. Totez pojechal do Warszawy, a tam milizja obywatelska miala rozkaz przesladowania ludzi ktorzy mu udzielili dachu nad glowa albo wyzywiali. Mam to na pismie, w postaci odrecznie napisanego i podpisanego pisma przez takiego jednego sqrwiela z Wydzialu III. Mam tez wiecej nazwisk tych sqrwieli i bede miala dosyc dokladna liste i wszystko opublikuje, co do ostatniego kwita. W ramach lekcji pokazowej co to jest moczaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jezeli to Ty reagujesz to zwracaj uwage na 13.04.05, 19:32 szczegoly. patience napisała: > Nope. To Jozef jest z Lodzi. W Warszawie mieszkal na Kicaku To wiem z tekstu. Ale jest w tekscie tez to co zacytowalem. Wiecej dbalosci o szczegoly. > Kuroniowi nie zabrali mieszkania. Z tekstu "wynika", ze "powinni" zabrac sasiadom Kuronia. Nie zabrali, takie dobre serduszka mieli? > Mam to na pismie, w postaci odrecznie napisanego i > podpisanego pisma przez takiego jednego sqrwiela z Wydzialu III. Podziwiam Cie, za checi. A jednoczesnie jestem zdruzgotany nieporadnoscia. No, ale tego juz sie nie da przeskoczyc. > Mam tez wiecej > nazwisk tych sqrwieli i bede miala dosyc dokladna liste i wszystko opublikuje, > co do ostatniego kwita. A ile to setek kilometrow biezacych akt? Mikrofilmy juz znalazlas? A na Pietrowce szukalas? > W ramach lekcji pokazowej co to jest moczaryzm. Slusznie, szkolenia sa bardzo wazne. Ja sie dziwilem kiedys co za idiota zdecydowal o publikowaniu receptur chemicznych koktajli molotowa. A nie minal rok lub dwa i bylo jak znalazl. Ty byc moze masz lepsze wyczucie czasu. Juz masz zakontraktowane skolenia przez Romana? Odpowiedz Link Zgłoś
patience no dobra;) 13.04.05, 19:45 hihi jesli masz jakies uwagi gdzie szukac zeby cos ciekawego znalezc i jestes gotow mi zrobic w tej sprawie przeszkolenie, to ja chetnie i zawsze. Mozesz mi majla wyslac na przyklad z sugestiami A sasiadom Kuronia nie zabrali, o ile wiem, ale co z tego? Z tych dokumentow wynika, ze to dzielni ludzie. Marchlewscy. Szczerze powiedziawszy, takie ma sie wrazenie, jak sie te akta czyta - duzo pieknych ludzi, a rownoczesnie takich bardzo zwyczajnych. Ta zwyczajnosc bierze sie z poziomu szczegolowosci pracy owczesnej SB, skrzetnie notowali wszystko, jak ktos kichnal czy podlubal w nosie... Nawiasem mowiac masz racje, ze story w blogu jest niedokladne, ale nie chcialam dokladniej. Z tego prostego powodu, ze w tych wydarzeniach wzielo udzial bardzo wiele osob, to nie jest opowiesc o 12 pracach Heraklesa, tylko raczej o Wyprawie Druzyny Jazona po Zlote Runo, jesli lapiesz metafore. Potrzebne jest chyba cos wiecej, niz krotka notatka. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie mozna zjesc ciastka i miec ciastka 13.04.05, 20:43 patience napisała: > hihi jesli masz jakies uwagi gdzie szukac zeby cos ciekawego znalezc i jestes > gotow mi zrobic w tej sprawie przeszkolenie, to ja chetnie i zawsze. W tym sensie pisalem o nieporadnosci. Grzezniesz w pewnej sufitowej koncepcji. Zwyciezcy maja "racje moralna". Z tego mialaby wynikanac mozliwosc stworzenia jakiegos systemu prawnego, ktory umozliwialby jednoczesnie i uzyskiwanie informacje i zemste na informatorach. Malo zyciowe. Dlatego Cie podziwiam. Czytalem ostatnio, ze ktos tam z IPN doszedl ostanio do wniosku,ze sa gdzies jakies mikrofilmy. Zajelo to jak widac 16 lat. Mozna przypuszczac, ze uda sie je znalezc, za nastepne 34 lata. Razem 50 lat, czyli okres odtajniania materialow archiwalnych. No ewentualnie jak ktos bedzie za bardzo intensywnie szukal to zasoby "wyparuja" bezpowrotnie. Tylko gdzie tu szcunek dla prawa? No i po co jakies prawo i tradycje ludzkosci w tym zakresie? > to nie > jest opowiesc o 12 pracach Heraklesa, tylko raczej o Wyprawie Druzyny Jazona po > Zlote Runo, jesli lapiesz metafore. Potrzebne jest chyba cos wiecej, niz krotka > notatka. Zajmujesz sie mikroskopijnym wycinkiem. Calosc jak zauwazylas to skrupulatnie szczegolowe opisy calego PRL'u. Po 50 latach zgodnie z prawem na wyciagniecie reki. Rozumiem, niecierpliwosc Cie zzera. Chcialabys dokopac jeszcze komus zyjacemu i za swojego zycia. Ciekawe dlaczego wymyslono termin 50 letni? Po obu stronach zelaznej kurtyny. W sumie wszystko jest proste. Dostajesz od swego profesora historii kwit, ze badasz Dojczgewanda i dostajesz wszystko co ma IPN. Chyba Ty czytalas ustawe, jak Cie to pasjonuje. Ja mam jak na dzis 85 mb. akt do przejrzenia z moimi podejrzeniami genealogicznymi. Za ten okres nie ma ksiag parafialnych. Prace dodatkowe jakos mnie nie pasjonuja. Po tym jak Wscieklykamien dal sie podpuscic bedzie Ci znacznie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Albo Zbawienie Swiata albo nic? 13.04.05, 21:02 Mikrofilmy juz dawno sa udostepniane pokrzywdzonym do ogladania. W czytelniach stoi sprzet i jest w uzyciu... Nie bardzo tez rozumiem jaki jest glowny watek twej wypowiedzi i o co ci wlasciwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jak by Ci to delikatnie wyjasnic 13.04.05, 21:11 patience napisała: > Mikrofilmy juz dawno sa udostepniane pokrzywdzonym do ogladania. W czytelniach > stoi sprzet i jest w uzyciu... Ktore mikrofilmy? Te ktore zrobil IPN czy te, ktorych brakuje (od 16 lat)? > Nie bardzo tez rozumiem jaki jest glowny watek > twej wypowiedzi i o co ci wlasciwie chodzi? No to ja w takim razie tez nie wiem. Cos mi sie tak napisalo. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: jak by Ci to delikatnie wyjasnic 13.04.05, 22:06 Przysiegam rychu ze nic mi nie wiadomo o zadnych mikrofilmach ktorych ci najwyrazniej brakuje. jesli czegos szukasz po archiwach, to ja nie jestem wlasciwa osoba, zeby do mnie pretensje zglaszac za braki. Stwierdzam tylko, ze twoje opinie na temat IPN sa przesadne. Skoro w ich czytelniach sa czytniki, to raczej maja swiadomosc, ze w ich archiwach jakies mikrofilmy sa. O rany, zapomnialam juz jaki jestes dreczyciel. Postuluje ta rozmowe przerwac bo zwariuje. Musze odpoczac... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czy zemsta jest warta lamania prawa ? 14.04.05, 08:20 patience napisala: > zapomnialam juz jaki jestes dreczyciel. Postuluje ta rozmowe przerwac bo > zwariuje. Musze odpoczac... Ja wczoraj tez bylem zmeczony i mialem problemy ze zwerbalizowaniem tego o co mi chodzi. Czytajac Twoja prosbe o pomoc archiwalna, odnioslem wrazenie, ze to co robisz i zamierzasz robic jest nie legalne. Pisze wyraznie, ze odnioslem wrazenie. Nie jestem prawnikiem z zawodu i nie zajmuje sie grzebaniem w aktach IPN. Stad byc moze ewentualnie bledne wrazenie. Gdybys dzialala legalnie to cale Twoje pytanie mialoby odpowiedz jakiej udzielilem: zglos sie do IPN. Nie zamierzam tu dyskutowac, czy prawo jest dobre czy zle. Na ogol chroni ono funkcjonariuszy panstwowych obecnych i bylych. Ty jestes jak twierdzisz prawnikiem i wiesz co trzeba zrobic gdy prawo jest zle. Do czasu zmiany, prawa (chyba ?) trzeba przestrzegac. Ponadto to co robisz jakos dziwnie mi sie kojarzy. W ZSRR byly gablotki ze zdjeciami. "Iwana Piotrowicza Dementenki nie obslugujemy bo na sw. Marcina bezczelnie domagal sie sprzedania towaru spod lady". Szczegolnie to "sprzedawanie towaru spod lady" jest istotne przy porownywania prawa wtedy i dzis. Schizofrenia podwojnych standartow. A Ty marzysz o wywieszeniu gablotki. Masz mentalnosc ruskiej sklepowej? Czy wierzysz w swietosc towaru pod lada? W gruncie rzeczy jestem (nie nadmiernie) ciekawy, czy bedziesz miala satysfakcje dochodzac do swego celu w wyniku lamania prawa. To bylo celem mojego postu a nie namawianie Cie do tropienia mikrofilmow. Ja ich nie tropie, ja jedynie zetknalem sie z wynurzeniami pracownika IPN. Pisalem o zasadach ogolnych, a nie komunistycznych. Moze cos wynika dla prawniczki Helgi. Moze wynika a moze nie. Nie zamierzalem donosic na Ciebie i nie zamierzam. Takie mi sie jedynie pojawily skojarzenia w czasie dyskusji. Tu na forum cierpie chyba na cos w rodzaju kompleksu polskiego syndromu "moralnosc (zwyciezcy) ponad prawem". Ubzduralem sobie, ze narody o innym niz Polacy stosunku do prawa wychodza na tym znacznie lepiej. Stad caly szereg moich reakcji. Nie jestem zadowolony z tych reakcji w ogole, bo to dla mnie strata czasu a efekt pedagogiczny zaden. Ponadto po "rozpoznaniu bojem" stwierdzilem, ze towarzystwo tutejsze blizsze jest potrzebie leczenia (psychiatrycznego - charakterologicznego ??? lub innego o ile takie w ogole jest) niz doskonalenia prawnego. Polacy jako narod prawo normalnie bedace regulatorem stosunkow spolecznych traktuja raczej jako obiekt oporu przeciw okupantom. Stad moja "misja" jest i niezbedna i bezsensowna. Latwiej sobie zmienic narod. Ja moge glosowac nogami, bo nie jestem ani politykiem ani prorokiem. Gdybym byl gebo-wazeliniarskim patriota Polski to powiniennem wyemigrowac do USA. Jedynie tam sa prawdziwi patrioci Polski. Bedac w Niemczech jestem Volksdeutschem. W Niemczech wlasnie dlatego nie ma Poloni. Kilka lat mi to zajelo zanim doszedlem do tego, dlaczego nie ma Polonii w RFN. Jestem leniwy i hedonistyczny dlatego jestem blizej Polski i w Europie. A dla polskich glupkow to moge byc i Volksdeutschem i Sudetendeutschem i Breslauerem i co tam jeszcze wpadnie go glupolskiego lba. Ale sie rozmemlalem. R PS. Nie pomysl czasem zgodnie ze standartem, ze mam jakis interes w tym aby odwiesc Cie od mszczenia sie na dreczycielach komandosow. A nawet jak tak bedziesz twierdzila to obciazy to Twoje sumienie a nie moje. Polacy-katolicy to sumienia maja jedynie przez 3 sekundy po spowiedzi. Nie bedzie to Ciebie na pewno bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: czy zemsta jest warta lamania prawa ? 14.04.05, 09:06 ponoć jest rozkoszą bogów żałujesz Patience chwili rozkoszy równującej do jej boskiego odczuwania? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: czy zemsta jest warta lamania prawa ? 14.04.05, 09:12 d.nutka1 napisała: > ponoć jest rozkoszą bogów Dlatego jest konwencja, ze bogowie tworza prawo. Oni sa poza prawem bo im to nie szkodzi. W spolecznosci "poza prawem" oznacza banicje. Kiedys najwyzsza kare dla zwierzecia spolecznego. > żałujesz Patience chwili rozkoszy równującej do jej boskiego odczuwania? Z braku innych moze i ta sie zda. Gorzka to rozkosz i watpliwa. Ale widocznie bogom wszechmogacym przyziemnosci nie sa dostepne. To i musza erzacami sie zadowalac. Zeusy to byly przynajmniej przyziemne i owocne. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: czy zemsta jest warta lamania prawa ? 14.04.05, 09:42 rycho7 napisał: >Zeusy to byly przynajmniej przyziemne i owocne. a czy nie miały swoich rzymskich odpowiedników? no bo wiesz ... te mity, które ja czytywałam to jakby z "przekładów" z greki na rzymskie mity a może odwrotnie to było? ale ZEUS to na pewno na Olimpie był a jego odpowiednik nad Rzymem to jaką górę sobie obrał? nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 gornolotna 14.04.05, 11:27 d.nutka1 napisała: > a jego odpowiednik nad Rzymem to jaką górę sobie obrał? > nie pamiętam Jowisz. Siegaj gdzie zwrok nie singa. Aby dalej to musial byc nienazwany. Licytacja niedouczonych-szamanow. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: gornolotna 14.04.05, 12:49 rycho7 napisał: > d.nutka1 napisała: > > > a jego odpowiednik nad Rzymem to jaką górę sobie obrał? > > nie pamiętam > > Jowisz. Siegaj gdzie zwrok nie singa. Aby dalej to musial byc nienazwany. > Licytacja niedouczonych-szamanow. "mój" szaman nie bierze udziału w licytacjach z tego co go znam, to w takich momentach mówi:Na Jowisza! Pass.uję" tylko jeszcze nie wiem w jakim języku i czy to zakończenie jest z ogonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
dajczekwand Re: iNFo gry-ps:extra subliminal 15.04.05, 12:14 Oj tak oj tak, HIPnozA perMANenta to jest) Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa dajczekwand 15.04.05, 12:39 witam dajczekwand namiar: brak ci g i masz nadmiar k hipoteza:HIPnozA perMANenta --------------------------- levitujesz wiec i i to cie podnieca g=0 k=zmienna exhibitionizm ..... polecam pranie mozgu... uslugi nasze czynne caly dzien dzisiejsze jutro sporadycznie agata znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dajczekwand Re: dajczekwand 15.04.05, 12:48 Ja sie z agatami nie ZADaje. W moim TOWArzystwie same BRYLanty 60 KARatowe oraz SZAFiry. Czasem lece tez na ruBINy. AgaTY to poSPOLsTWO( Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa dajczekwand 15.04.05, 13:01 rozumiem doceniam scena 1 gdzie jest szafir z zmsu uw wwa obecnie ? pytania2:kto ptak akto nie ptak? po3e:co piszczy w mowie trawy? mewa? odpowiedzi groups.yahoo.com/group/noweformy/ Odpowiedz Link Zgłoś
dajczekwand Re: dajczekwand 15.04.05, 13:46 dobraDOB-RA, meWA najaDLA sie tRAawy (to SAKrALNe RA;!!), a ze ta byLA z SZAL-ej-em, to ona tERAz jak PAPUga wsZYStKimi glosaMI na-TURy przeMAWia, a na ZEBRAnie prZYJdzie, bo SZTUR-mow-KE noSILA). Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: dajczgewand 16.04.05, 15:25 dobraDOB-RA.... meWA najaDLA sie tRAawy (to SAKrALNe RA;!!) a ze ta byLA z SZAL-ej-em, to ona tERAz jak PAPUga wsZYStKimi glosaMI na-TURy przeMAWia a na ZEBRAnie prZYJdzie, bo SZTUR-mow-KE noSILA). (.) Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand MATRIX68 16.04.05, 15:37 DOB-RA WA DLA RA S AK AL N RA LA SZAL ERA PAPU ZYSK MI TUR MA W ZEBRA....ZYJ SZTUR KE no SILA). Odpowiedz Link Zgłoś
dajczegwand Re: MATRIX68 17.04.05, 02:33 MEmenTO MoRI meMENto aMORi tu i NIE tu MAke loVE not wAR! me3mo68 Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand MATRIX05 17.04.05, 02:43 33332T0 304! 33332t0 a304! tu ! 2!3 tu 3Ak3 10V3 20t wA4! 3333068 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Jasne, Rycho 13.04.05, 18:55 Wiem ze ty wiesz. Do 10 pokolenia wstecz i do ostatniej kropli krwi zydowskiej PS. Co do wspomnien, to nie sa moje wspomnienia. Co do zaskoczen - byc moze sa one dlatego, ze za duzo czasu ci zajmuje promilowanie, a za malo sluchanie co kto mowi? A jesli o Kampinos chodzi, to dziekuje, przygotowania ida pelna para. A co do elit PRLowskich to juz w ogole nie skomentuje, bo sie niezle rozsmieszylam. Niemniej podziwiam za niezlomnosc oraz niezachwiana wiare w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kazdy swoje 13.04.05, 19:18 patience napisała: > Wiem ze ty wiesz. Do 10 pokolenia wstecz i do ostatniej kropli krwi zydowskiej; Intuicyjnie, moze w przewidywaniu napisalem "kazdy swoje". I trafilem. Chociaz chyba nie bylo to w ogole trudne bo sie zapetlilas. > PS. Co do wspomnien, to nie sa moje wspomnienia. I tym sie roznimy. Bo mnie chodzi wylacznie o moje wspomniena. A ze jestem z natury zlosliwy to uzylem w tytule zbitki z owczesnej propagandy. A co do umiejetnosci czytania to przeoczylas, ze nie bylem z tak bogatej rodziny. Nie te progi, a nie zazdrosc. > Co do zaskoczen - byc moze sa > one dlatego, ze za duzo czasu ci zajmuje promilowanie, a za malo sluchanie co > kto mowi? Masz zadre. Ale Ci sie nie dziwie. To typowe. Gra wstepna byla za dluga. Ale osiagnalem to co chcialem. > A jesli o Kampinos chodzi, to dziekuje, przygotowania ida pelna para. No to Twoje czy nie Twoje wspomnienia? 15 krag wtajemniczenia? > A co do elit PRLowskich to juz w ogole nie skomentuje, bo sie niezle > rozsmieszylam. Niemniej podziwiam za niezlomnosc oraz niezachwiana wiare w > siebie Wiare? To sadzisz, ze juz jestem taki sklerotyk. A zwykla pamiec nie wystarczy? Z tego czasu i tych miejsc? Nie chodzi o ogolniki, przekazy z drugiej reki. Temy rencamy, temy oczamy. Co mialoby byc w tym niezlomne? A komentowac nie musisz. Po co mi to? Wyraznie zwracalem sie do naocznego swiadka. Z pomineciem kneblantow. Namnozylo sie tego, no ale poto sie skakalo bez tyn plot. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: kazdy swoje 13.04.05, 19:23 No coz, nie mam pojecia co tym promilowaniem chciales osiagnac, ale skoro jestes zadowolony, to prosze bardzo. Odnioslam rowniez wrazenie ze sie do mnie zwracasz, ale skoro do naocznego swiadka, to nie ja. Nie chce robic za kneblanta, totez w dalszej konwersacji nie przeszkadzam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: kazdy swoje 13.04.05, 19:37 patience napisała: > nie mam pojecia co tym promilowaniem chciales osiagnac Wyraznie swego czasu napisalem. Nie zwrocilas uwagi albo nie chcialas. W sumie nie wazne. Nie przejmuj sie. > Odnioslam rowniez wrazenie ze sie do mnie > zwracasz W drugiej czesci postu tak. > ale skoro do naocznego swiadka, to nie ja. Nie przypuszczalem, ze dojczgewand to Ty. Ale jezeli sie mylilem to przepraszam. > Nie chce robic za > kneblanta, totez w dalszej konwersacji nie przeszkadzam Ty twierdzisz, ze czytasz dokladnie? A jak mialabys przeszkadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand relacje nF....radioNF...juz wkrotce 14.04.05, 16:45 waldek: dziekuje za zaproszenie so wwy.. teresa: zwiekszonej mobilnosci zycze ! (.) slawek : "dalbym ci w morde..." kod sylwia: walesa-*-ipn marian: se dalaj lama thaj-tshy)?aqualne pokoj 300 wiktor: general armii komandoskiej NFu ipn*tata* mama* sewek: lacznik z AMi sympatyk NF lacznik z TerreNem adam: enigma sfinx 44 ...rozmawia z henkiem szlajferem i tym z NYtimes? heniek : brak info ...w drodze basia: do kontaktu eryk:przez marcina radioNF jaga: TV TRWAM kontakt z mirkiem kretem michal:zosia,basia,saskaKepa,bogusia,irek,..... agat:patence TSUNAMI of FREEDOM...NEW FORMS OF LOVE & PEACE? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: relacje nF....radioNF...juz wkrotce 14.04.05, 16:50 To juz taki tlum sie zrobil? PS. Jesli chodzi o ten kolejny odcinek, to mam nadzieje ze pamietales o pudrowaniu nosa i takich tam zachowaniach niewiescich, acz niezbednych? Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: relacje nF....radioNF...juz wkrotce 14.04.05, 17:43 to qrwa teatr swiatowy... sa jeszcze 3 armie ukryte...mordor nie spi Wladek to jest NASZ CZLOWIE spadla z niego patyna czasu zlozyl o teczke... my HERO INTEGRITY...a najwazniejsze ma poczucie HUMORU i tym rozni sie od HONOROWYCH jak MICHNIK i JEGO general k czy w czy d... kontakt wwa to akcja na KANAL 1 1dynka zastepowy "SIEROTKA" GET TO2008 RealMatriX PODZIEMNI ZYDZI...idy marcowe Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand Re: relacje nF....radioNF...juz wkrotce 14.04.05, 17:49 moze przesadzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: relacje nF....radioNF...juz wkrotce 14.04.05, 18:08 The Way means inducing the people to have the same aim as the leadership, so that they will share death and share life, without fear of danger. The Way means humaneness and justice; In ancient times a famous minister of state asked a political philosopher about military matteres. The philosopher said: Humaneness and justice are the means to govern properly. when government is carried out properly, people feel close to leadership and think little of dying for it. Use humility to make them haughty. Tire them by flight. Cause division among them. Attack when they are unprepared, make your move when they do not expect it. The one who figures on victory at headquarters before even doing a battle is the one who has the most strategic factors on his side. So what kills the enemy is anger, what gets the enemy's goods is reward. Therefore in a chariot battle, reward the first to capture at least ten chariots. Change their colors,use them mixed with your own. Treat the soldiers well, take care of them. This is called overcoming the opponent and increasing your strength to boot. So the important thing in a military operation is victory, not persistence. Persistence is not profitable. An army is like fire - if you dont put it out, it will burn itself out. (Mordor?) .... Sun Tzu, The art of War. PS. ...good... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nadmiar 14.04.05, 19:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22656304&a=22715081 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Rycho, ja dalej od ciebie odpoczywam... 14.04.05, 19:25 Widze te podtykane posty, tutaj i w innych watkach. Ale odpoczywam od ciebie. Twoje wynurzenia o moich nielegalnych oraz mscicielskich dzialaniach sa na swoj sposob rozrywkowe, ale nie chce mi sie. Relax, czlowieku... zycie jest piekne, idz na spacer... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 uwolszczyzna, normalka 14.04.05, 19:35 Nie zaskakujesz mnie. No bo co moze zaskakiwac gdy sie zna Polske. Zabijanie prawa smiechem. Szara codziennosc. Smuta. Odpowiedz Link Zgłoś
drf hehe rycho wejdz w nowa forme... 14.04.05, 20:04 a jak naprawde smutno to co sie dzieje? LZY .....przypatrz sie jak blisko do ZLY LZY czyli ciecz plyn woda slona diagnoza masz sece...inni tez to maja, to normalne Zabijanie prawa smiechem ...? raczej milczeniem ...a pozatym PRAWO i ZYCIE !!! to moje haslo pi2 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jak odpoczniesz to zadzwon 14.04.05, 19:55 Ja chce sie odzwyczajac od bywania na FA. Totez masz male szanse trafic tu na moja obecnosc o ile bedziesz chciala odpowiedziec. Aczkolwiek dla mnie aktualna odpowiedz jest wyczerpujaca. Twoja postawa jest badzo jasna. A wlasnie to chcialem potwierdzic. Zycze sukcesow w indywidualnej zatomizowanej walce o ... No wlasnie o co? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Twoje wymagania sa egzystencjonalnie niezaspokajal 14.04.05, 20:08 Twoje wymagania sa egzystencjonalnie niezaspokajalnie, Rychu... Biegasz po forum, szacujesz ile kto ma krwi zydowskiej w zylach i postach, oskarzasz o rozne nieprzyjemne rzeczy, najczesciej sprzeczne ze soba, za to mnogie i w kazdym poscie inne, i oczekujesz ze co? Ze swiat sie ugnie i bedzie z toba dyskutowal, o spiskach, mscicielach i tak dalej? Czy sobie pojdziesz czy nie, to mi wszystko jedno, ale sadze, ze w realu bedzie ci jeszcze gorzej niz w swiecie wirtualnym. W internecie to i bezkarny jestes, i ludzie bardziej tolerancyjnie nastawieni, bo to tylko internet. W realu beda ci kolka na czole pokazywac. Ale czyn oczywiscie jak uwazasz, masz moje blogoslawienstwo na dalsza droge zycia, z internetem czy bez. Bywaj wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ??? 14.04.05, 20:32 Ano wiem ze ??? Ale to nie moj biznes dlaczego ???. Jakby ci to powiedziec. Tych prawdziwych Polakow, o ktorych piszesz, w USA tez nie ma. Tak naprawde, nigdy nie bylo. Giertychowi tez nie wyjdzie. Ani kurs na neonazi, ani kurs na apartheid. Nie ten kraj, nie to spoleczenstwo. Nie przejdzie. Jakby to delikatnie powiziec. Moze masz i problem, ale to nie internet jest twoim problemem. Tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 odnosze wrazenie, ze nie czytalas moich postow 14.04.05, 20:54 programowo od dawna. patience napisała: > Giertychowi tez nie wyjdzie. Tak jakbys pisala zupelnie do kogos innego. Rozumiem, ze Ci dopieklem promilami. Ale zapetlilas sie na tym tak dawno, ze dla mnie az dziwne u osoby, ktora oceniam intelektualnie nie na takim poziomie. Moglbym Ci wyjasnic moje motywy ale Twoje aktualne nastawienie zupelnie to uniemozliwia. Twoje promile w mojej ocenie wygladaja zupelnie niz w Twoich reakcjach na to. > apartheid. Nie ten kraj, nie to spoleczenstwo. Nie przejdzie. Jakby to > delikatnie powiziec. Kierujesz to do mnie jako w Twoich oczach neonazisty? No to jest na swiecie 6 miliardow neonazistow. Masz problem. > Moze masz i problem, ale to nie internet jest twoim > problemem. Tak mi sie wydaje. Masz racje. Internet nie jest moim problemem. Poza za dlugim czasem mu poswiecanym. Wyzerowanie czasu na FA tez mozliwe. Ale chyba w ogole nie czytalas tego co ja pisalem. Dziad swoje baba swoje. Zadnej pomocy nawet slownej nie oczekuje. Tak popisalem bo nie chcialem stalowo zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: odnosze wrazenie, ze nie czytalas moich posto 14.04.05, 21:06 hehe. No dobra, poprzestanmy na tym ze to twoje ??? i nie moj biznes. Za to skoro juz zagailes o zimnie, to pozwole sobie zapytac o ten fragment: "Tak popisalem bo nie chcialem stalowo zimno." Myslisz ze atakowanie ludzi to nie jest zimno? A co w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 minelo wiele miesiecy 14.04.05, 21:19 patience napisała: > Myslisz ze atakowanie ludzi to nie > jest zimno? A co w takim razie? Pamietliwa jestes. Zanotowalem. Serdecznie przepraszam. Kajam sie. Nie zawsze sie da byc milym. Szczegolnie gdy "przeciwnik" sie maskuje. Mozna jedynie zaniechac checi dojscia do prawdy. Wtedy jest kwietnie i przemilo. A ja od takich klimatow raczej zawsze uciekalem. Po prostu sie roznimy. Jak widac nie koniecznie pieknie. Ja idealem nie jestem i nigdy na takiego nie pozowalem. Przyjmuje wine na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
drf "Piąta część Dziadów"? 17.04.05, 00:47 • wybiórcze LISTY MICHNIKA Przeczytaj komentowany artykuł » hiacynth 15.04.2005 23:49 + odpowiedz Michnik napisał: "A potem, przez stulecia, listy nazwisk stały się nieusuwalnym składnikiem historii społecznej - listy czarownic palonych na stosach, listy heretyków poddanych badaniom inkwizycji, listy jezuitów skazanych na wygnanie, listy masonów, listy Żydów, listy chrześcijan podejrzanych o pochodzenie żydowskie, listy komunistów i podejrzanych o sympatie komunistyczne, listy rojalistów i innych wrogów rewolucji, listy agentów Ochrany, listy zakładników i listy zgilotynowanych, ściętych katowskim toporem i rozstrzelanych." krótka lista list MIchnika, wybiórcza czy Michnik cokolwiek rozumie? zagubił się? czy po prostu jest tak jak powiedział Herbert "Michnik jest manipulatorem. To jest czlowiek zlej woli, klamca, oszust intelektualny". było wystąpienie paryskie z Jaruzelskim zakończone odpie..... się od generała, wspolny list "O prawdzie i pojednaniu" z Cimoszewiczem, autor Dziejów współbrzmiał z Kiszcakiem o honorze. Ostatnio widywany jest na harcerzykach z Urbanem. Bankrut chodzi do Urbana po prośbie? Jakiej? Czy MIchnik nie mógłby w wolnym czasie napisać Hamleta? A może Burzę? "Piątą część Dziadów"? A może ONI, malkontenci, "marzący o łataninie kompromisu" dali by NAM trochę spokoju? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=22791287&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
drf BAN A NY!? ??.....KOKOS Y!!!.....i D AKTY LE...;) 13.04.05, 19:15 rycho7 napisał: > bananow. > > Zamawiam sobie kiedys dajczgewandt rozmowe na ten temat. Bo ja mam swoje > osobiste wspomnienia, a Ty jak sadze swoje. Tu i teraz nie spodziewam sie od > Ciebie tych najbardziej interesujacych slow parawdy. > > Watek zrobil sie kwietny, Twoje klimaty. A kazdy wie, ze w watkach kwietniych > herszt pacynek przewodzila nie od dzisiaj. Na pewno nie zrobisz nic aby stracic > > swoja pozycje. > > Gratulacje dla Patience za blog. Pierwszy w zyciu jaki ogladalem po polsku. > Mozesz sie na mnie nie czaic z walkiem. Przez internet nie boli. A i tak ja > wiem, ze Ty wiesz, ze ja wiem. Kazde swoje. > > Od puszczy Kampinowskiej znacznie dla mnie ciekawszy jest artykul o blogach > prawo- i lewoskretnych. Zaskoczylas mnie pozycjami z tego typu trescia. > Poniewaz bywasz na FA to w ogole nie podejmuje sie rozpoczynac rozmowy na tak > ciekawy temat. Ekipa z FA nie poszukuje plam na sloncu lecz jedynie dziury w > calym. Ja nigdy nie balem sie dentystow wiec zapobiegalem w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita do jozefa d. - osobiste 13.04.05, 20:18 Ano sie wahalam, czy to napisac, czy nie ale ok Gdy napisales mi maila jakies 3 lata temu na adres, podany w Dos Jidisze Wort,jako tluk wowczas nieziemski, oczywiscie nie skojarzylam "nicka". -Fajnie - myslalam wowczas, ci ze Szwecji tez poczytali. Polapalam sie dopiero w jakims 2003 roku.I czulam sie hihi dosc niepewnie ))) Ciesze sie bardzo,ze znow jestes na forum pod ta "ksywka" z otwarta przylbica,i mysle,ze inni madrzy tego forum powinni zrobic to samo, co ty. To wymaga cholernie duzo odwagi, ale w sumie, jest tego warte. Masz moje wieeelkie brawa Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
agat44 jozef d. - osobiste Tajne 50 kontaktow 14.04.05, 20:35 notatka 1 Wyślij prywatną wiadomość FFH-Admin Wyślij email 09 Gru 2004 1 2 Wyślij prywatną wiadomość kakofonia Wyślij email stamtąd 09 Gru 2004 353 3 Wyślij prywatną wiadomość Oozie Moskau, ist Wunderbar! 09 Gru 2004 193 4 Wyślij prywatną wiadomość Hila Wyślij email najstarsze miasto 09 Gru 2004 108 Odwiedź stronę autora 5 Wyślij prywatną wiadomość Aurora Wyślij email 09 Gru 2004 114 6 Wyślij prywatną wiadomość Krister Wyślij email Warszawa 09 Gru 2004 133 7 Wyślij prywatną wiadomość Maxiu z Ziemi Świętej, Krakowa 09 Gru 2004 173 8 Wyślij prywatną wiadomość ta.tusia 09 Gru 2004 126 9 Wyślij prywatną wiadomość Julia Koch 10 Gru 2004 0 10 Wyślij prywatną wiadomość Szabcia 10 Gru 2004 0 11 Wyślij prywatną wiadomość cwi Warszawa 10 Gru 2004 68 12 Wyślij prywatną wiadomość saddamu 10 Gru 2004 0 13 Wyślij prywatną wiadomość Sara20 Wyślij email 13 Gru 2004 0 14 Wyślij prywatną wiadomość Koukos 13 Gru 2004 4 15 Wyślij prywatną wiadomość hermes 13 Gru 2004 4 16 Wyślij prywatną wiadomość yola 14 Gru 2004 129 17 Wyślij prywatną wiadomość Bawarka Lublin 15 Gru 2004 4 18 Wyślij prywatną wiadomość SaraZ 15 Gru 2004 0 19 Wyślij prywatną wiadomość Alea 16 Gru 2004 1 20 Wyślij prywatną wiadomość Katisia 16 Gru 2004 0 21 Wyślij prywatną wiadomość Katicia 17 Gru 2004 7 22 Wyślij prywatną wiadomość misia sert waw 17 Gru 2004 31 23 Wyślij prywatną wiadomość Dembitzer Wyślij email Debica 21 Gru 2004 12 Odwiedź stronę autora 24 Wyślij prywatną wiadomość Krakus Kraków 22 Gru 2004 0 25 Wyślij prywatną wiadomość Szafir Warszawa 22 Gru 2004 194 26 Wyślij prywatną wiadomość jingele Wyślij email Poland 27 Gru 2004 4 Odwiedź stronę autora 27 Wyślij prywatną wiadomość kiwi 28 Gru 2004 12 28 Wyślij prywatną wiadomość pro_wok 29 Gru 2004 12 29 Wyślij prywatną wiadomość Layla Wyślij email Lublin, Poland 29 Gru 2004 1 30 Wyślij prywatną wiadomość valis 05 Sty 2005 28 31 Wyślij prywatną wiadomość borjarus 06 Sty 2005 4 32 Wyślij prywatną wiadomość Lichota 09 Sty 2005 0 33 Wyślij prywatną wiadomość yarek shalom Świdnik 09 Sty 2005 3 Odwiedź stronę autora 34 Wyślij prywatną wiadomość mayday Krakow 11 Sty 2005 0 35 Wyślij prywatną wiadomość Joanna 11 Sty 2005 10 36 Wyślij prywatną wiadomość blizniak 13 Sty 2005 2 37 Wyślij prywatną wiadomość pacu 14 Sty 2005 0 38 Wyślij prywatną wiadomość marcin123 14 Sty 2005 0 39 Wyślij prywatną wiadomość lw 15 Sty 2005 0 40 Wyślij prywatną wiadomość nachcie israel 17 Sty 2005 0 41 Wyślij prywatną wiadomość wiec Warszawa 20 Sty 2005 0 42 Wyślij prywatną wiadomość bawol 21 Sty 2005 5 43 Wyślij prywatną wiadomość Oranit Łódź 23 Sty 2005 8 44 Wyślij prywatną wiadomość Vladis 24 Sty 2005 5 Odwiedź stronę autora 45 Wyślij prywatną wiadomość mario warszawa 24 Sty 2005 2 46 Wyślij prywatną wiadomość PIOTR 28 Sty 2005 1 47 Wyślij prywatną wiadomość basia Poland 30 Sty 2005 0 48 Wyślij prywatną wiadomość eLook Gdansk 01 Lut 2005 38 49 Wyślij prywatną wiadomość inna 03 Lut 2005 3 50 Wyślij prywatną wiadomość Bu 13 Lut 2005 0 Odpowiedz Link Zgłoś
agat2008 PRAWO i/do ZYCIE 14.04.05, 20:52 to PRAWO DO WLASNEGO ZYCIA! dyzurny agat08 Odpowiedz Link Zgłoś
podbipietka ....... Niesmiala proba zakwestionowania :)) 15.04.05, 03:30 "W związku ze zdjęciem z afisza "Dziadów" w reżyserii K.Dejmka, inicjuje zbieranie podpisów pod petycją do Sejmu. Fotokopie petycji przekazał prof. Kotarbińskiemu" - pisze dalej Kwiatkowski. "Do szczególnej aktywizacji Dajczgewanda dochodzi w I kwartale 1968 r" - dodaje Peters "-Komandosi udają się na ostatni spektakl "Dziadów", w trakcie którego usiłują zakłócić przebieg spektaklu przez wznoszenie wrogich okrzyków. Po przedstawieniu kilkudziesięcioosobowa grupa studentów urządza uliczną manifestację pod transparentem Żadamy dalszych przedstawień" niesionym przez J.Dajczgewanda... W dniu 3 marca 1968 r. pod pretekstem urodzin Kuronia zorganizowane zostało w mieszkaniu sąsiadów Kuronia zebranie komandosów i ich najbliższych sympatyków... Około godz. 23.00 ścisła czołówka komandosów ... zebrała się w mieszkaniu Dajczgewanda, m.in. Kuroń, Modzelewski, Michnik, Toruńczyk, Górecki, Blumsztajn, Grudzińska, Lityński, Sawicki, Bogucka, Smolar, Lewicka, Kretkowski....Zebrani decydują, że w związku z otrzymaniem nieoficjalnej wiadomości o relegowaniu Michnika i Szlajfera na UW należy zorganizować wiec protestacyjny." ;;;;;; Witaj, bardzo fajnie jest spotkac swiadka historii. Nie rozumiem ludzi, ktorzy przepuszczaja takie okazje. Pozwol, jednak ze na poczatek podziele sie drobna watpliwoscia, bo wydawalo mi sie, ze dzialania przypisane powyzej Dajczgwandowi, tj. przywodztwo w organizowaniu zbierania podpisow pod petycja do Sejmu, oraz wiecu protestacyjnego na UW, to byla robota Michnika. Czy moze cos mi sie pomylilo... Pierwszy post zamiescilo mi w niewlasciwym miejscu, wiec jeszcze raz trzeba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
drf dowody pisane na wodzie?:) 15.04.05, 08:38 adas jest historykiem i pisal historie a takze bral w niej bardzo czynny udzial tworzyl ja ..ale nie sam i nie on jedynie... a liczba jest tych anonimowych bohaterow jest spora... to tzw "drugi rzut" i prowincja..czyli cala studencka polska a nie tylko "warszafka"... Ostatnia rewelacyjna ksiazka prof. Jerzego Eislera potwierdza moje naoczne obserwacje z tego czasu... groups.yahoo.com/group/noweformy/ terra.blox.pl/html/1310721,262146,21.html;jsessionid=1A31AD2DED2AE60BB980E995FF797887.tomcat2?0 www.furl.net/members/terran Odpowiedz Link Zgłoś
drf DoktoratMarca68-General a Konsul-AmbasadaiNFo 16.04.05, 14:47 NowaSkandynawia a NowaPolska ...oto tytuly rozmowa z masterU (00 48 228 48 966 8) 3x8 2x48 1x228 1x966 trzeba go zaprosic na spotkanie w kampinosie...jak karol? indyki : rysiu1 rysiu2 ,(rysiu2 ma komorke filmuje doc.skory w lodzi , +46707837090..) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: DoktoratMarca68-General a Konsul-AmbasadaiNFo 16.04.05, 14:51 tez rozmawialam z massaU zaprosilam pomoze z info tel.HS Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ....... Niesmiala proba zakwestionowania :)) 15.04.05, 13:54 Witaj, bylam ciekawa kiedy to ktos zauwazy... Masz u mnie plusa za uwazne czytanie Moze tak ci odpowiem, ze te materialy IPN to fascynujaca historia o pieknych ludziach, w tym o Adasiu, i paskudnych moczarowcach z Wydziału III. Jestem oczarowana... Miedzy innymi dlatego, ze na pieknych ludzi bylo mnostwo donosow, niesamowity poziom szczegółowości pracy SB, dzięki któremu można sie zapoznać z życiem akademików przy Kickiego, Zamenhoffa... innych. Dzięki tym opisom piękni ludzie mi się odbrązowili, bo trudno czuc nabożny podziw jak się czyta jak to jeden z pięknych ludzi kupuje płaszcz, a gromadka innych leci pędem do studentki machającej im przez okno, że właśnie ugotowała makaron. Zamiast nabożnego podziwu czuje się za to więcej sympatii, stają się tym sposobem bliżsi. Rzeczywiście 68 to nie tylko Warszawa, to studenci z całej Polski. Indeks nazwisk stale się powiększa... A jeśli chodzi o Adama, to w rzeczy samej wielkim czlowiekiem wtedy był, w związku czym niczym mu nie ujmuje, że obok niego funkcjonowali inni wielcy ludzie. Rzekłabym nawet, że odwrotnie, taki wysyp talentów, indywidualnosci, taki pęd do samokształcenia - wszystko w jednym pokoleniu - to imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Ciekawe, ze przez 40 lat nie mial Michnik czasu by 15.04.05, 18:41 wyprostowac legende o samym sobie. A moze to byla prawda....(?) patience napisała: > Witaj, bylam ciekawa kiedy to ktos zauwazy... Masz u mnie plusa za uwazne > czytanie Moze tak ci odpowiem, ze te materialy IPN to fascynujaca historia o > pieknych ludziach, w tym o Adasiu, i paskudnych moczarowcach z Wydziału III. > Jestem oczarowana... Miedzy innymi dlatego, ze na pieknych ludzi bylo mnostwo > donosow, niesamowity poziom szczegółowości pracy SB, dzięki któremu można sie > zapoznać z życiem akademików przy Kickiego, Zamenhoffa... innych. Dzięki tym > opisom piękni ludzie mi się odbrązowili, bo trudno czuc nabożny podziw jak się > czyta jak to jeden z pięknych ludzi kupuje płaszcz, a gromadka innych leci pęde > m > do studentki machającej im przez okno, że właśnie ugotowała makaron. Zamiast > nabożnego podziwu czuje się za to więcej sympatii, stają się tym sposobem > bliżsi. Rzeczywiście 68 to nie tylko Warszawa, to studenci z całej Polski. > Indeks nazwisk stale się powiększa... A jeśli chodzi o Adama, to w rzeczy samej > wielkim czlowiekiem wtedy był, w związku czym niczym mu nie ujmuje, że obok > niego funkcjonowali inni wielcy ludzie. Rzekłabym nawet, że odwrotnie, taki > wysyp talentów, indywidualnosci, taki pęd do samokształcenia - wszystko w jedny > m > pokoleniu - to imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Ciekawe, ze przez 40 lat nie mial Michnik cza 15.04.05, 19:58 "I coz znaczy prawda, skoro wystarczy jednego pokolenia, by prawda przybrala tysiace twarzy, z ktorych zadna nie jest prawdziwa" Henryk Panas, "Wedlug Judasza" Tak mi sie skojarzylo jakos... Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Ciekawe, ze przez 40 lat nie mial Michnik cza 15.04.05, 20:05 patience napisała: > "I coz znaczy prawda, skoro wystarczy jednego pokolenia, by prawda przybrala > tysiace twarzy, z ktorych zadna nie jest prawdziwa" > Henryk Panas, "Wedlug Judasza" > > Tak mi sie skojarzylo jakos... > jedno pokolenie to zdecydowanie wystarczająco "według Panasa", aby Judaszów się namnożyło do zacierania prawdy? o ile wiem,(z mitów czy rzeczywistości)to tamten Judasz z tamtego pokolenia umarł bezpotomnie. czy Henryk Panas jest bezdzietny? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Ciekawe, ze przez 40 lat nie mial Michnik cza 15.04.05, 20:23 Kwestia dzietnosci lub nie zalezy od odpowiedzi wstepnej na pytanie jak zapatrujemy sie na rozmaite sposoby dziedziczenia. Na przyklad Panas mial do Judasza sympatie i uwazal, ze to bylo bardziej skomplikowane, niz dzisiaj znana prawda, polegajaca na dualizmie czerni i bieli, dualizmie posiadajacym pewien zwiazek z 30 srebrnikami... No wiec jak sie mysli o prawdzie o 30 srebrnikach, to mozna na przyklad sie zastanowic, czy srebrniki to tylko mamona... To samo z pytaniem kto jest zdrajca. Czy ten, co bierze srebrniki i pokazuje palcem, czy ten, ktory wyznaje milosc, ale falszuje tresc przeslania Chrystusa, na przyklad poprzez zapomnienie o przykazaniu 'miluj blizniego swego jak siebie samego'... Czy ten, co jest lojalny i posluszny wobec aktualnego przywodcy religijnego, nawet jesli ow nie za Chrystusem a za Zlotym Cielcem podaza? Za rok poznamy tresc Ewangelii wedlug Judasza. Mysle ze to bedzie bardzo interesujace: terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?244954 Odpowiedz Link Zgłoś
minotaurus tu jeden grypsiarz swoj? 15.04.05, 12:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22759751&a=22759806 Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa grypsiarze sa 15.04.05, 12:51 pamietam wychowawce kulika z wiezienia na rakowieckiej i klawisza prawde kulik znal mego ojca z sieradza z wiezienia..a syn prawdy jest ambasadorem, ...strzelce opolskie to hanba szczegolnie 22 lipca 1969 roku ....NeverAgain!!! Fuck them! Odpowiedz Link Zgłoś
dajczegwand noWE REforMY ZACZYN-amy 15.04.05, 12:19 REpubliKANskie? MESjaNISTyczne? GRRRypSS@ Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa Re: noWE REforMY ZACZYN-amy 15.04.05, 13:09 a do tego potrzebny tworca nazwy NF...trzeba go odnalezc na farmie InDykow jak z YonESki ... TEL ©OOL Odpowiedz Link Zgłoś
drf ODZNACZENIEnowychForm 16.04.05, 15:21 dla KONsUlA GENeRAlNEGO RZECZyPOSpOLITEJ POLSKIEJ w SZOKhOLMIE SzWECJA HONOROWE CZLONKOWSTWO w NF NF SZTOKHOLM,UPPSALA,MALMO,LUND GOTEBORG MACCABI WWW (d i a g s h ...) JEDNOSC: MIREK (gesi indyki...) MichalMdesigne JanekLdesigne Tad1wandaAgora Tad2Film(30.04.2005...portretIDa Instytut polski szokholm) HAKAN submarine film PAWEL K ERIKSSON rf designe ...... scisletajne!:utajnione? COORDinationCC Reunion68 plotkies aszkelon * Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ODZNACZENIEnowychForm 16.04.05, 15:41 juz go dopisalam, puszcze mu info. Ale te plotkies jest za zwiezle, heheeeeeeeee. Ło rany. Wylaz, nie ma czasu zebys siedzial w krzakach i kontem plował. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
drf AMNEsTIA*68* retro 18.04.05, 17:15 Nie pamiętam obecnie czy w związku z tą moją wypowiedzią czy też z innego powodu Gross zaprosił mnie na dyskusję o "Temps Modernes" w szerszym gronie, wyjaśniając że wezmą w niej udział poza nim: Adam Michnik, Karol Modzelewski i Jacek Kuroń. Odpowiedziałem, że wezmę udział w tej dyskusji, ale tylko w wypadku, kiedy nie będzie w niej uczestniczył Kuroń. Gross przyrzekł przekazać moją prośbę komu trzeba. Spotkanie w szerszym gronie odbyło się w pierwszych dniach października w moim mieszkaniu i wzięli w nim udział poza mną - Karol Modzelewski, Michnik i Gross. Zabrałem głos pierwszy i powiedziałem, że skoro mam zwrócić się do określonych osób o wypowiedzenie się na łamach "Temps Modernes", to muszę znać szczegóły związane z tym przedsięwzięciem. Szczególny nacisk kładłem na sposób przesłania artykułów zagranicę. Michnik odpowiedział mi, że nie muszę sobie zaprzątać głowy tą sprawą, gdyż całkowicie biorą ją na siebie. Ponieważ odpowiedź ta mnie nie zadowoliła i ponowiłem pytanie, Modzelewski i Michnik nie chcieli ze mną omówić tej sprawy, a dali mi jedynie do zrozumienia, że poczynania ich cieszą się poparciem poważnych osób, które są wstanie przesłać poza kontrolą każdą rzecz. Z ich wypowiedzi wynikało, że swego czasu przesłali tą drogą poważne materiały. W tym miejscu przypomniałem sobie, że wiosną 1967 r. Michnik mówił mi, że otrzymał list od przebywającej za granicą /chyba w Paryżu/ Barbary Toruńczyk i że list ten przywiózł mu Tadeusz Daniszewski, ówczesny kierownik Zakładu Historii Partii. Widząc, że Michnik i Modzelewski nie zamierzają kontynuować ze mną rozmowy na powyższy temat, zgodziłem się przejść do omówienia następujących spraw, a mianowicie celu akcji oraz treści i charakteru artykułów, które zamierzaliśmy wydrukować w "Temps Modernes". Cel akcji częściowo sprecyzowany został przez Michnika w rozmowie ze mną. Ponownie zabrał głos na ten temat Modzelewski, który powtórzył w zasadzie wywody Michnika, akcentując jednak bardzo mocno konieczność stworzenia szerokiego frontu opozycyjnego i zmuszenia tej opozycji do działania. Front opozycyjny miała jego zdaniem tworzyć skonsolidowana "intelektualna lewica polska", zwana też inaczej "lewicą październikową". Modzelewski nie wymieniał nazwisk osób zaliczanych do tej lewicy, gdyż doskonale się rozumieliśmy w tej sprawie. Chodziło o osoby nazywane w oficjalnym języku partyjnym i państwowym - rewizjonistami. W czasie opisywanej rozmowy ja także byłem przekonany o konieczności konsolidacji "polskiej lewicy intelektualnej" i wierzyłem, że odegra ona doniosłą rolę w życiu naszego kraju. Z tego też powodu zgodziłem się w podstawowych założeniach z Modzelewskim i Michnikiem. Różniliśmy się tym, że w ich odczuciu sprawa konsolidacji lewicy była nader prosta, natomiast mnie się wydawało, że jest rzeczą niemożliwą, aby ta lewica zabrała głos w sposób jednoznacznie polityczny. Nadto Modzelewski i Michnik uważali, że platformą, na której ma dojść do integracji jest "List Otwarty", mnie zaś idea listu nie odpowiadała, ale nie potrafiłem przeciwstawić jej nic sensownego. Na podkreślenie zasługuje także to, że Michnik i Modzelewski opowiadali, że są za stworzeniem takiej sytuacji, w której elementy opozycyjne zmuszone zostaną do zabrania głosu, do działania. Wydaje mi się, że nie mówiliśmy o praktycznych sposobach konsolidacji lewicy w ogóle, a jedynie rozważaliśmy sprawę pierwszego kroku w tym kierunku, jakim było wydanie specjalnego numeru "Temps Modernes". Zastanawialiśmy się także nad ewentualnością rozkolportowania w środowisku lewicowym artykułów przeznaczonych do druku w "Temps Modernes". Artykuły te w postaci maszynopisów miały być rozkolportowane na jakiś czas przed ukazaniem się numeru "Temps Modernes". Były to jednak wstępne rozważania bez omówienia szczegółów związanych z tym przedsięwzięciem. W dalszej części rozmowy zajęliśmy się omówieniem kandydatów wytypowanych do zabrania głosu na łamach "Temps Modernes". Padły z naszych ust różne propozycje w tym względzie, z których przypominam sobie następujące: Jacek Kuroń - kandydaturę jego zgłosił Modzelewski, mówiąc, że napisze on artykuł na temat mechanizmów rządzących małymi grupami społecznymi. www.niniwa2.cad.pl/donos_na_komandosow.htm Odpowiedz Link Zgłoś
shamaness dZIE-ki za CENne inF:)) 18.04.05, 18:44 To bardzo ciekawy tekst, pomaga zrozumiec tamte czasy i wydarzenia. Nadal jestem jednak ciekawa, czy wydarzenia marcowe 68 mialy zwiazek z wojna izraelsko-arabska, a konkretnie, czy tzw. wygnanie mlodziezy zydowskiej z Polski nie mialo sluzyc zasiedleniu okupowanych przez Izrael terenow i zwiekszeniu populacji armii izraelskiej. I w czyim interesuie bylo to "wygnanie"? Przeciez nie polskim. Czy postawa i losy Baumana cos tu sugeruja? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dZIE-ki za CENne inF:)) 18.04.05, 18:48 shamaness napisała: > To bardzo ciekawy tekst, pomaga zrozumiec tamte czasy i wydarzenia. Nadal > jestem jednak ciekawa, czy wydarzenia marcowe 68 mialy zwiazek z wojna > izraelsko-arabska, a konkretnie, czy tzw. wygnanie mlodziezy zydowskiej z > Polski nie mialo sluzyc zasiedleniu okupowanych przez Izrael terenow i > zwiekszeniu populacji armii izraelskiej. I w czyim interesuie bylo > to "wygnanie"? Przeciez nie polskim. Czy postawa i losy Baumana cos tu > sugeruja? > pzdr a znasz takie powiedzenie: upiec swoją pieczeń przy cudzym ogniu? znasz to ludowe pewnie w innej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
shamaness Re: dZIE-ki za CENne inF:)) 18.04.05, 21:51 Znam, ale w tym przypadku ono jest nie na miejscu: -- Jak wiadomo, te wydarzenia byly doskonale zaplanowane i skoorynowany na calym swiecie, glownie w Izarelu, Polsce, Francji, w Niemczech i w USA (sa na to dowowdy). Jak myslicie, kto sie tym zajmowal i w czyim one byly interesie? Michnik, ktory jezdzil przedtem jako emisariusz po calym swiecie moglby cos o tym powiedziec, gdyby chcial. Moze ktos inny cos wie? To sie robi calkiem ciekawe, bo pryskaja pewne mity. Moze sam Mencw.. wiec cos wiecej. Ciekawe tez dlaczego komandos Michnik nie wyemigrowal, gdy innych do tego zmuszano. Odpowiedz Link Zgłoś