Dodaj do ulubionych

--- UW pod PROGIEM ---

IP: 193.193.93.* 19.02.01, 19:54
Gazeta wymownie milczy, ale to kiedys musialo wyjsc na jaw. UW jest pod progiem i pozostaje pytanie, czy postara sie o prog 3 %, jak donosila prasa, czy odda sie oficjalnie SLD, darmo, bo cena zeszla ponizej rynkowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: r Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 22:54
      Uroczyście oświadczam, że jeśli UW i Platforma pójdą do wyborów osobno i skłóceni, po raz pierwszy od 89 r.
      nie będę głosował. Szkoda czasu. Nie chcę powtórki z 83 r.
      Na marginesie: Ciekawe, czy flirt Adaś-Kiszczak miał wpływ na wyniki sondaży? Jak mówią: broń mnie, Boże, przed przyjaciółmi, z wrogami poradzę sobie sam.
      • Gość: Dijkstra Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 23:57
        Zgadzam się, Unia i Platforma muszą współpracować. Platforma sobie nie poradzi bez doświadczenia unitów a Unia bez poparcia Platformy.

PS. SLD=KGB
        • Gość: Adam Re: PO namieszała, robi sie ciekawie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.02.01, 00:47
          Zobaczcie, ajkie cuda dzieją się, od kiedy powstała platforma.

UW zaczyna gadać ludzkim głosem, a profesor Geremek zamiast do paryża, do gizycka jedzie (czy gdzies indziej w teren)

AWS też tryska inicjatywą.

Nawet SLD nierworo kopytkiem swym diabelskim przebiera, z obawy, że mu PO światlejszą cześć elektoratu zdmuchnie.

Brawo trzej tenorzy! A juz myślałem, że polska polityka będzie nudna, jak flaki z olejem.
          • Gość: Konrad populizm i tak wygra wybory... IP: *.proxy.aol.com 20.02.01, 01:03
            PO z pewnoscia przejela duza czesc elektoratu UW, ale nie tylko. Zastanawia mnie czy PO bedzie w stanie odebrac glosy SLD, mam nadzieje ze tak. Buta Millera jest nie do wytrzymania. Szkoda tylko ze UW tak nisko spadla. Ludzie w Polsce wciaz chyba uwazaja, ze najlepsza rzecza jaka rzad moze zrobic to rozdawac pieniadze podatnikow.
          • Gość: frank Re: Górą Platforma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 18:05
            Tylko Platforma może nie dopuścic do monopolu SLD. Unia powinna grzecznie a nie butnie poprosic PO o wspolny front przeciw SLD. Bezrobocie i sfrustrowana AWS mogą narobic niezłego bałaganu.
          • Gość: te Re: PO namieszała, robi sie ciekawie IP: *.matfiz.polsl.gliwice.pl 24.02.01, 13:54
            te
      • Gość: r Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 00:58
        Sorry, literówka wyżej:
        Nie chcę powtórki z 93 r., kiedy mój głos na KLD
        zmarnował się, bo kanapy się nie dogadały.
        • Gość: Dan Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: unknown, 194.145.96.* 20.02.01, 12:46
          Czy się dogadają czy nie i tak nie zaglosuję na Unię...
    • Gość: Indris Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 20.02.01, 12:02
      NARESZCIE ! Szkoda tylko, że Platforma jest jeszcze gorsza (dziki liberalizm w formie czystej).
      Ale dobrze, że jednych drani diabli biorą.
      • Gość: Samuel Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: unknown, 194.145.96.* 20.02.01, 12:48
        "Wujku Bronku, RATUJ!!!!"
    • Gość: Dawid Re: --- UW i TOWARZYSZ MILLER ---- IP: 193.193.93.* 20.02.01, 13:26
      Towarzysz Miller poweidzial, ze dzieci z UW zrobily krzywde "wujkowi Bronkowi" ( to od kopalni "Wujek", czy od WUJKA STALINA??!! )gdyz daly mu narty do "skoku Malysza". Niestety, te niedouczone "ELYTY" elyty UWniarskiej nie spostrzegly, ze daly narty do ZJAZDU ( ponizej progu ) a nie do skokow. I tak niech zostanie!
      Dosc oklamywania ludzi, ze robi sie wolny rynek podczas gdy robi sie rynek kontrolowany tysiacami zarzadzen. Socjalizm z ludzka twarza to - jak mowil Herbert - specjalnosc tow. Adama Michnika, syna Ozjasza, i jego kompanii.
      • Gość: awy Re: --- UW i TOWARZYSZ MILLER ---- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 18:07
        Zgadzam sie z Toba oprocz ostatniego zdania ty s.synu
        • Gość: UW Re: --- UW i TOWARZYSZ MILLER ---- IP: *.acn.pl 23.02.01, 21:22
          Adasiu Michnik zaproś brata ze Szwecji.
          Balcerek też nieźle wydymał UW.
    • Gość: karol UW zaslozyla na TO ..... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 14:22
      UW zaslozyla na TO .....
      • Gość: Olo Re: UW zaslozyla na TO ..... IP: *.bbnplanet.com 23.02.01, 14:55
        To prawda, niepotrzebnie się mieszali w jakieś koalicje a AWS. Teraz niech sobie poczekają 4 latka poza parlamentem, trochę pokory ich to nauczy.
        A co do SLD to nawet się cieszę, że wygrają, to chyba jest jedna z bardziej liberalnych partii u nas (w przeciwieństwie do skrajnie lewackiego AWSu)
        • Gość: misia Re: UW zaslozyla na TO ..... IP: *.icg.net 23.02.01, 21:34
          O jaka szkoda?
          • Gość: Slawek.R Re: UW zaslozyla na TO ..... IP: 212.179.157.* 23.02.01, 22:21

Rzecz to znana:lewica,centrum i prawica w jednej partii=likwidacji.
    • nona Re: --- UW pod PROGIEM --- 24.02.01, 23:48
      Pracuję w bardzo naukowym Instytucie i bardzo przez to prawicowym. Jako jedyna w owym gronie byłam od początku związana z UW. Pamiętam dziką i entuzjastyczną radość moich kolegów z faktu niewystawienia przez UW kandydata na prezydenta RP. Ich komentarze brzmiały jak przepowiednie Kasandry. Zapisałam sobie wtedy wypowiedź J.Lewandowskiego i - idiotka cytowałam jako argument obrony. "UW nie jest partią, która musi zabiegać o popularność wykorzystując do tego wybory prezydenckie,natomiast skoncentruje się na kampanii sejmowej". No i co... przepowiednie kolegów stały się ciałem, Lewandowski na Platformie, wujek (sic!)Bronek mówi "ludzkim głosem" (oh merde! par example), Platforma niedługo się przepełni, a poparcie puka od spodu. A ja po cichu kończę doktorat, z nadzieją, że znajdzie się jeszcze jakaś para liberalnych recenzentów, którzy za dawne przewiny nie udupią mnie w eleganckim stylu.
      • endecki ALE PANI - NIECH BOGU DZIEKUJE ! 11.03.01, 02:03
        Pani Nono

Ciesze się, że to czytam;
        "...A ja po cichu kończę doktorat, z nadzieją, że znajdzie się jeszcze jakaś para
        liberalnych recenzentów, którzy za dawne przewiny nie udupią mnie w eleganckim
        stylu."
        Hm, może by sie pani zainteresował myśla Romana Dmowskiego?
        To taki przyzwoity polityk. Jako człowiek z doktoratem po zapoznaniu sie mogłaby
        pani stwierdzić, że jest członkiem polskiej elity.
        A to, że dostała Pani nauczkę od losu - dobra rzecz.
        Niech Pani Bogu dziękuje.

z wyrazami szacunku
        /-/
        Eugeniusz Sendecki
        endecki@wp.pl

• Gość: Sowiet Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.02.01, 23:54
      Bo to jest taka reklama....podprogowa.
      S.
    • Gość: Rekin Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.waw.pdi.net 25.02.01, 17:59
      Unia m u s i się dalej oczyszczać z kolejnych Piskorskich i Falińskich (Ursynów) i konsekwentnie stawiać na zwykłą ludzką przyzwoitośc i wrazliwość publiczną. Wtedy nie zniknie, ale czy polityków interesuje przyzwoitośc ?
      Piszcie co sądzicie
      • Gość: Artur Wujek Bronek i te sprawy IP: 193.193.93.* 25.02.01, 18:26
        UW sie osmiesza. Wujek Bronek, Kuron bredzacy o zarzadach pracowniczych w zakladach jako remedium na bezrobocie, ci mlodzi nieszczesnicy krzyczacy ze nie beda chodzic w krawatach ( w jeansie jak Kuron i z esperalem? )A do tego te umizgi do wszystkich jak za dawnych czasow wedle zasady, ze "UW moze z kazdym" - jak ****. Pozostaje ostatnia bron: krzyczec, ze kto nie glosuje na UW jest antysemita, gdyz pojawily sie opinie, iz UW to partia mniejszosci zydowskiej w Polsce. Ale czy to poskutkuje - watpie. Choc tak jak mniejszosci niemieckiej mogloby zapewnic pare pewnych stolkow w Sejmie.
    • nanabun Re: --- UW pod PROGIEM --- 11.03.01, 23:41
      Platforma to chwilowy szał. Ja będę głosował na Unię, bo są tam ludzie, którzy
      sobą coś reprezentują. Przede wszystkim nie są populistami, nie obiecują
      złotych gór jak SLD, czy PSL. Od początku głosowałem na Unię, najpierw
      Demokratyczną, później Wolności i tak pozostanę.
    • Gość: Jar Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 00:59
      Jest coraz piękniej.
      • Gość: nemo Re: --- UW pod PROGIEM --- IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 11:49
        Gdyby unici wiedzieli co obiecać pewnie by obiecali ,
        ale oni nawet tego nie potrafią tylko klepią te swoje
        dyrdymały na temat kodeksu pracy i zmianach w
        podatkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka