patience 13.05.05, 02:06 lala sie pytala dlaczego wszypolakow sie nazywa nazistami. Uwazam, ze Urban czyta posty lali i zatrudnil dziennikarzy, zeby jej dali odpowiedz. www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677&zaznacz=Kosmala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marianna.rokita Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 02:08 nie spamuj Odpowiedz Link Zgłoś
patience To nie spam tyylko zaproszenie dla lali 13.05.05, 02:10 inaczej brdzie udawac ze nie widzi. Masz linka do swojego watku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23851352 Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita alez ona bardzo niedowidzi ! minus 20!!!!!!!!!!n/t 13.05.05, 02:12 az strach patrzec jak te cyferki w ministerstwie czyta! -- Przez lale Polska bankructwem stoi! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 To jest ta sama katolicko-narodowa swolocz oraz ko 13.05.05, 05:32 koltuneria. Tak samo wzieliby wszystkich za morde - w imie swych wlasnych katolicko-zamordystycznych wartosci im. Jana Pawla II, zgodnie z ktorymi to walsnie ich wartosci musza byc dominujace oraz narzucane innym. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 09:04 Hitler: Rzymski kościół daje przykład, dzięki któremu można się dużo nauczyć. Cała ta praca ma podwójne znaczenie. Czysto moralne i idealistyczne. Wiele można się nauczyć od kościoła rzymskokatolickiego. Giertych: Pragniemy, by całe życie polskie oparło się na podstawach światopoglądu katolickiego i etyki katolickiej. Pragniemy, by Kościół Katolicki miał w życiu polskiem należne mu w katolickim kraju stanowisko. Naszą doktrynę polityczną i naszą działalność polityczną dopasowujemy i zawsze dopasowywać będziemy do wymagań i nakazów religii katolickiej. ----------------------------------------------------------------- To jakaś tania manipulacja. Nie wiem jak Giertych, ale Hitler miał Kościół i papiestwo w ... głębokim poważaniu. A równie dobrze można dodać akapit: Hitler: Nie ulega też wątpliwości że 2 + 2 musi równać się 4. Zasady algebry, jak również i analizy zawsze dla nas będą miały priorytet wyższy niż każda inna filozofia. Giertych: Mimo naszych w pewnych kwestiach stałych i nienaruszalnych poglądów na tematy społeczne, kulturalne i polityczne, nasze założenia zawsze jednak opierają się na elementarnych zasadach. Dla nas 2 + 2 = 4 i to nie może podlegać dyskusji! Taki sobie bełkot, na podstawie którego trudno jednak wyciągnąć jakieś ogólne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 16:59 allegro.con.brio napisał: > Giertych: > Dla nas 2 + 2 = 4 i to nie może podlegać dyskusji! No to pięknie! Wygląda, że swój nacjonalistyczny gmach wzniósł Giertych na masońskich fundamentach. _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 09:25 Gratuluję wsparcia przez taki autorytet. Szkoda tylko, że nie znalazł Urban w pismach Giertycha niczego, gdzie pisałby Giertych o Słowianach jako podludziach. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 09:29 jureek napisał: > Gratuluję wsparcia przez taki autorytet. Szkoda tylko, że nie znalazł Urban w Urban jest zdolny i jeśli trzeba, to znalazłby wypowiedzi samej Helgi, które dopasowałby do słów Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 09:41 allegro.con.brio napisał: > Urban jest zdolny i jeśli trzeba, to znalazłby wypowiedzi samej Helgi, które > dopasowałby do słów Hitlera. A swoją drogą zastanawiam się, czy Helga zdaje sobie sprawę z tego, że swoimi zmasowanymi i niemerytorycznymi (bo polegalącymi na przypinaniu etykietek tylko) atakami na LPR osiąga efekt odwrotny od zamierzonego. W Anglii i Skandynawii nazizm zwalczany metodami demokratycznymi nie przeszedł, a jak wyglądało w Niemczech, gdzie walkę z nazizmem zdominowały paramilitarne komunistyczne bojówki, wszyscy wiemy. Widzę jednak, że Heldze bliższe jest takie bojówkarskie naparzanie się. Szkoda, bo program LPR jest naprawdę groźny. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 10:16 > Szkoda, bo program LPR jest naprawdę groźny. > Jura Wbrew przypisywanym mi tu przez "krętactwo koniunkturalne" sympatiom rydzykowym i giertychowym, nie mam po 16 latach negatywnych wyborów swojej partii, która mógłbym poprzeć w wyborach z czystym sumieniem. Sprzeciwiłem sie tu jedynie chamskim atakom na prałata Jankowskiego i nagonce na Radio Maryja. Kogo to rozwscieczyło - wszyscy już zobaczyli! Raczej powybierałbym z kilku partii po paru lub parunastu osób, które sie sprawdziły pozytywnie w życiu politycznym. Giertych to jednak nie Lepper. Spełnia swa rolę w Komisji Sejmowej. Tylko dla slepca Lepper nie jest piorunochronem postkomunistów do wyłapywania wyborców prawicowych na podwójną retorykę i podwójne przeciwne kolejno głosowania sejmowe. Wałęsa z z prostacką dublowaną retoryką umieszczana w tym samym zdaniu - juz się zużył, co pozytywnie rokuje w kwestii podnoszenia świadomości elektoratu. Gdybyś Jureek był tak uprzejmy i skreslił pare słów, uzasadniających Twe słowa o "naprawde groźnym programie" ( i dla KOGO groźnym...) - byłbym wdzięczny! Pozdrawiam. # Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: O wszypolakach dla lali - specjal. 13.05.05, 11:26 hasz0 napisał: > Gdybyś Jureek był tak uprzejmy i skreslił pare słów, uzasadniających Twe słowa > o "naprawde groźnym programie" ( i dla KOGO groźnym...) - byłbym wdzięczny! Widzisz, Haszu, jest pewien kłopot. Lewaccy bojówkarze swoimi atakami na LPR sprawili, że nie jest teraz odpowiedni czas, aby merytorycznie rozprawiać się z LPR. Po prosto nie chcę aby stawiano mnie w jednym rzędzie z takimi ludźmi jak Urban. Załuję nawet, że napisałem te słowa o "groźnym programie LPR". Ale cóż, skoro powiedziałem A, to muszę teraz ponieść konsekwencje i powiedzieć i B, tym bardziej, że konkretnie pytasz. Ale tylko w skrócie i tylko jeden przykład. Uważam, że np. program wyprowadzenia Polski ze struktur europejskich jest groźny dla Polski jako państwa. Przy naszym położeniu (i próbach odradzania imperium rosyjskiego) nie możemy być samotną wyspą w środku Europy. Pozdrawiam Jura Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________________Jureek 13.05.05, 11:41 Dziękuję! Widzisz cholera sam nie wiem jedni są tak pewni swych racji choc tak czesto zycie sobie niezadługo zakpi z tych pewnosci... Wiesz pewnie jak chciałem Polski do NATO wtedy gdy Mazowiecki, Michnik, Kuroń, Onyszkiewicz, Gieremek, Komorowski, Tusk, Rokita psy wieszali na takich, Olszewskich, Maciarewiczach i Parysach, którzy pierwsi zaczęli rozmowy z NATO i Wspólnoty Gospodarczej Europy Zachodniej. Dzis tamci wraz z komuszkami opluwającymi NATO w służbie Kremla - dogadują się z socjalistami i komuszkami w Europarlamencie i marginalizują rolę NATO w Europie - maskując to polską krwią, której nigdy nie szanowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ______________________________Jureek 13.05.05, 17:05 hasz0 napisał: ...psy wieszali na takich, (...) Parysach... No, dziś w tym jednym powyższym przypadku szczęśliwie nie ma na czym wieszać. _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Akurat wyprowadzenia Polski ze "struktur 16.05.05, 12:00 europejskich" boję się najmniej. Francuzi czy Anglicy to urodzeni koniukturaliści i zdrajci i w razie czego nie zawahają się zdradzić nas po raz kolejny, więc członkostwo w UE przed niczym nas nie obroni. Bardziej, w razie czego, liczę na NATO, a na nasze w nim członkostwo przecież Unia nie ma najmniejszego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Jurku 'wyszles za maz' za Michnika? heheee 13.05.05, 12:58 On tez wszyedzie widzi gilotyny krew i noze... "paramilitarne komunistyczne bojówki" widzisz? Maszeruja ci pod oknem? "metody demokratyczne"? Znaczy sie, demokracja jest wtedym jak sie nie porownuje tekstow Adolfa i Jedrusia, zeby bron Boze zadne podobienstwo nie wyszlo... Uprzejmie ci przypomnie, ze to lala zadala pytanie dlaczego Giertychow sie nazywa nazistami. Ty zreszta tez sie domagales... Oboje chcieliscie linkow. To macie linka. A to jest bardzo dobry link, bo artykul celny. Giertychy moga sie przeciez obrazic i podac Urbana do sadu. Tylko cos watpie, bi Urban w ssadzie wyciagnie piekny zestaw przemowien giertychow, oraz utwory Hitlera. To by bylo smiesznie bardzo, jakby przed sadem udowodniono giertyuchom nazizm. Zreszta maja nie tylko urbana na karku, bo jeden posel sie wnerwil i to samo powiedzial, z uprzejmym zaproszeniem wystosowanym pod adresem giertychow na sale sadowa. A wiesz co bedzie jesli zapadnie wyrok ze panowie pisza i wyglaszaja nazistowskie teksty? Automatyczne skreslenie z rejestru partii politycznych. U nas totalitaryzm niedozwolony, i to prawica walczyla o ten fragment konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 heheee he hehe i heheheee he 13.05.05, 13:28 Inwetykty wzięte z NIE będą sądownie wyrokowane? W kraju rzeczywistości tworzonej faktami prasowymi, czystość demokracji niezbrukanej "nazizmem domniemanym" - miałaby być strzeżona przez min Ur(zędu) Bana? Czys Ty Patiente całkiem "okiciała"? Totalitaryzm wolności wszelakiej, liberalny i bez cenzury ale jednak "wybiórczy"? Toz to stadium pełnego rozwoju michnikozy, z która podobno walczysz. I kociej taktyki. Jak może kogoś Urban obrazić oprócz Bendera? Młodszym przypomne, że Bender rozwiesił plakaty ze swoim zdjęciem z Wałęsą na słupach do Sejmu Kontraktowego ale po wyroku sadowym musiał je zedrzeć... I kilkanascie lat sądzi się z Urbanem o goebelsowską wersję prawdy. Sąd w Polsce przyznał rację....Goebelsowi pardon ... naprawde ryzykuję wolnośc osobistą. Przypominam wierzącym w sądy, że za głupie 60 kg dowodów na afery Orlenu nawet będąc prokuratorem można się dorobić nieskutecznego w Unii Europejskiej listu gończego. To śa cuda! "Automatyczne skreslenie z rejestru partii politycznych. U nas totalitaryzm niedozwolony, i to prawica walczyla o ten fragment konstytucji." Dekretuje się prawdę o kłamstwie oswięcimskim a jednocześnie nie karze się nikogo za podawanie liczby 6 mln. Naprawdę Patiente jesteś za dekretowaniem insynuacji jako prawdy i karaniem za niesłuszne poglądy? Czy sędzia musiałby obowiązkowo ubrać rękawiczki, biorąc NIE, czy raczej załozyć rózowe okulary i kolorowe skarpetki? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: heheee he hehe i heheheee he 13.05.05, 13:58 Szczerze ci powiem ze to jest drugi tekst z nie jaki od bardzo dlugiego czasu przeczytalam, i to tylko dlatego, ze przyniesiony na forum. Swietnie rozumiem, czemu dostajesz piany na dzwiek nazwiska Urban. Tylko ze mam cie rownoczesnie za jednego z najbystrzejszych bywalcow forum. Akurat ten artykul jest skonstruowany dosyc szczegolnie. Zero komentarza redakcyjnego. Same cytaty. Efekt jak widac. Miazdzacy. I nie wyzywaj mnie od michnikoidow. Czytasz moje teksty tak samo jak moje. Wiesz swietnie, ze to inna bajka. Ja sobie nie zycze kolowroty zamiana hitlera na stalina, potem neohitler, potem pewnie neostalin dla odmiany. Demokracja i spokojne zycie. Jesli nie przeszkadzaja ci moczarowcy i masz ich za patriotow, to zwariowales. Tacy sami z nich patrioci jak z Jaruzelskiego. Jedna i ta sama swolocz, ktorej jest wszystko jedno, nazizm czy stalinizm, byle byl totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Bez heheee he hehe i bez hahahaaa ha 13.05.05, 14:54 > Zero komentarza redakcyjnego. Same cytaty. Efekt jak widac. > Miazdzacy. I nie wyzywaj mnie od michnikoidow Przepraszam jesli się zagolopowałem! Ale chodzi o dobro Polski. I tu mam naprawdę dość jakichkolwiek manipulacji. By pokazać, ze nie obrażam z premedytacją ale potrafię przyjmować inwektywy dla dobra ojczyzny niech przykładem będą cierpienia moalne wskutek impertynecji zaparwionej oblesnymi insynuacjami Rycha7. Każdy może sobie teraz przeczytac o jego darwinistycznej teorii socjalnej i mafijnej teorii państwa i szcunku do dyskutanta. Dlatego włąsnie z nim dyskutowałem do momentu, aż sam napisał, że mu się nie chce już pisac i po co ma mi odpowiadać. To zakończyło ostatecznie mój seans masochistyczny w imię narodowych poświęceń. Efekt jest miażdżący pozornie - dzięki przeniesieniu przedwojennych, wyrwanych z kontekstu z tamtych realiów politycznych urywków. Takich cytatów na tym Forum było tysiące od Waszyngtona i Forda poczynając. Taka była wtedy moda polityczna. Dziś jest dokładnie odwrotna! Co do Moczara to nic nie wiem o jakichkolwiek paralelach z Giertychami. Urban coś wyniuchał? Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li No to nie masz sie co martwić 13.05.05, 15:05 > Efekt jest miażdżący pozornie - dzięki przeniesieniu przedwojennych, wyrwanych > z kontekstu z tamtych realiów politycznych urywków. > Takich cytatów na tym Forum było tysiące od Waszyngtona i Forda poczynając. > Taka była wtedy moda polityczna. Dziś jest dokładnie odwrotna! Moda zmienna jest. Nowa przeminie, wróci tamta - zamiast się zamartwiać, chłopczyku, możesz sobie śmiało o tym pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Znowu jakiś bełkot 13.05.05, 15:48 O co ci chodzi z tym ukrywaniem się? sen li Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Bez heheee he hehe i bez hahahaaa ha 14.05.05, 03:09 Moze cie zaskocze, ale Urban mi zaimponowal. Napisal prawde mimo ze zdawal sobie sprawe ze jemu Jaruzelskiego jest bardzo latwo wytknac. Jest bardziej uczciwy intelektualnie od Michnika. Jaruzelski to patron giertychow. Urban puszcza co puszcza, a w tym czasie adas tez sie wadzi z Giertychem. Tylko o co? O dobre imie Pana Michnika w sprawie aparatowej... W tym sensie jednak wydaje mi sie, ze Urban sporo przemyslal, ostatecznie tez sporo czasu minelo. A Adas tez przemyslal, tylko w odwrotna strone. Proces Giertychowi o dobre imie, qrwa? Gdyby chcial to by dawno Giertycha zalatwil. Potrafil zalatwic rzad Millera, a bandy skinow nie potrafi? Np. wtedy jak publicznie sie deklarowali z tymi grozbami wieszania w trakcie procesu nieznalskiej to wystarczylby jeden tekst w GW a polowa tych skinow by trafoila do pudla razem z wodzuniem. Ale Michnikowi pasuje widac istnienie wszypolakow. Zawsze moze pokazac palcem ze prosze bardzo jacy paskudni antysemici w Polsce, motloch. Ci antysemici mu tylko wtedy przeszkadzaja jak o sprawy aparatowe chodzi. Dlatego z czysym sumieniem zlinkowalam Urbana. Moim zdaniem w dobrym kierunku wedruje Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Z autorytetami to tak jest 13.05.05, 17:13 ...że wspierają: bi.gazeta.pl/im/6/2705/z2705946G.jpg jureek napisał: > Gratuluję wsparcia przez taki autorytet. _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna "Za szkody wyrządzone przez dzieci odpowiadają 16.05.05, 11:47 rodzice". W wielu miejscach można przeczytać te słowa. Patience wymyśliła nową zasadę: za ideologię wymyśloną przez dziadka obarczyć wnuka. Biegnij to opatentować. Odpowiedz Link Zgłoś