Dodaj do ulubionych

Szanowny wywiadzie PRLu...

05.07.05, 08:37
Jaka degrengolada... Wstyd sie do was przyznawac. Od pozycji potegi do pozycji
ubeckich listonoszy podrzucajacych wypociny Giertycha Wujcowi...

=========

Najlepszy wywiad w Europie

W Londynie opublikowany został 600-stronicowy raport na temat działalności
polskiego wywiadu podczas II wojny światowej.

Jest to efekt pracy specjalnej, polsko-brytyjskiej komisji historycznej. -
Raport ilustruje osiągnięcia wywiadu na podstawie źródeł angielskich, nie
można więc twierdzić, że to my, Polacy, pochlebiamy sobie - powiedział PAP
jeden z jej członków prof. Jan Ciechanowski.

Według niego, historycy ustalili, że 44 proc. wszystkich wiadomości, które
Brytyjczycy otrzymywali zNiemiec, Polski i krajów okupowanych w Europie,
pochodziło ze źródeł polskich. - Polski wywiad działał na wszystkich frontach:
w Afryce Północnej, na Bliskim i Dalekim Wschodzie, w obu Amerykach, w krajach
neutralnych, takich jak Szwecja i Szwajcaria. Miał zasięg niemal światowy -
podkreślił Ciechanowski.

Polscy agenci oprócz materiałów natury czysto wojskowej przekazywali naszym
zachodnim sojusznikom informacje o popełnianych przez Niemców zbrodniach na
Żydach. Jeszcze w sierpniu 1943roku brytyjski Foreign Office nie wierzył w
podobne doniesienia.

- Połowa agentów wywiadu brytyjskiego na kontynencie była Polakami. To
świadczy o tym, że Polska była największym partnerem wywiadowczym
Zjednoczonego Królestwa podczas II wojny światowej. Z naszej pomocy korzystali
także Amerykanie. Polski wywiad był wówczas potęgą. Polskie siatki obejmowały
całą okupowaną Europę i były niewątpliwie najlepsze - powiedział "Rz" prof.
Paweł Wieczorkiewicz, historyk z Uniwersytetu Warszawskiego.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050705/publicystyka/publicystyka_a_2.html
Obserwuj wątek
    • subtelna.x Re: Szanowny wywiadzie PRLu... 05.07.05, 09:18
      patience napisała:

> Jaka degrengolada... Wstyd sie do was przyznawac. Od pozycji potegi do pozycji
      > ubeckich listonoszy podrzucajacych wypociny Giertycha Wujcowi...
      >
      > =========
      >
      > Najlepszy wywiad w Europie

obiecuję solennie, że kończę swoją agenturalną współpracę na rzecz obcego i
      wrogiego mojej Ojczyźnie wywiadu.
      choć raz posłucham "Wujec- dobra rada"
      > W Londynie opublikowany został 600-stronicowy raport na temat działalności
      > polskiego wywiadu podczas II wojny światowej.
      >
      > Jest to efekt pracy specjalnej, polsko-brytyjskiej komisji historycznej. -
      > Raport ilustruje osiągnięcia wywiadu na podstawie źródeł angielskich, nie
      > można więc twierdzić, że to my, Polacy, pochlebiamy sobie - powiedział PAP
      > jeden z jej członków prof. Jan Ciechanowski.
      >
      > Według niego, historycy ustalili, że 44 proc. wszystkich wiadomości, które
      > Brytyjczycy otrzymywali zNiemiec, Polski i krajów okupowanych w Europie,
      > pochodziło ze źródeł polskich. - Polski wywiad działał na wszystkich frontach:
      > w Afryce Północnej, na Bliskim i Dalekim Wschodzie, w obu Amerykach, w krajach
      > neutralnych, takich jak Szwecja i Szwajcaria. Miał zasięg niemal światowy -
      > podkreślił Ciechanowski.
      >
      > Polscy agenci oprócz materiałów natury czysto wojskowej przekazywali naszym
      > zachodnim sojusznikom informacje o popełnianych przez Niemców zbrodniach na
      > Żydach. Jeszcze w sierpniu 1943roku brytyjski Foreign Office nie wierzył w
      > podobne doniesienia.
      >
      > - Połowa agentów wywiadu brytyjskiego na kontynencie była Polakami. To
      > świadczy o tym, że Polska była największym partnerem wywiadowczym
      > Zjednoczonego Królestwa podczas II wojny światowej. Z naszej pomocy korzystali
      > także Amerykanie. Polski wywiad był wówczas potęgą. Polskie siatki obejmowały
      > całą okupowaną Europę i były niewątpliwie najlepsze - powiedział "Rz" prof.
      > Paweł Wieczorkiewicz, historyk z Uniwersytetu Warszawskiego.
      >
      > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050705/publicystyka/publicystyka_a_2.html
      >
      >
      • patience Re: Szanowny wywiadzie PRLu... 05.07.05, 09:21
        subtelna.x napisała:
        > obiecuję solennie, że kończę swoją agenturalną współpracę na rzecz obcego i
        > wrogiego mojej Ojczyźnie wywiadu.
        > choć raz posłucham "Wujec- dobra rada"

Najpierw niech ci Putin wyplaci zalegle pobory, a po przejsciu na emeryture
        spisz wspomnienia pod tytulem "Jak kompromitowalam swoja Ojczyzne w oczach
        swiata..."

wink
        • rycho7 kompleksy Helgi 05.07.05, 09:50
          patience napisała:

> Najpierw niech ci Putin wyplaci zalegle pobory

A co z wyplatami od MI-6. Nie sa zalegle? Dziadek Ci Helgus przekazal?
          • patience Re: kompleksy Helgi 05.07.05, 09:55
            Brytyjczycy jak widac napisali na siebie doniesienie o przestepstwie, czyli beda
            wyplacac. A Putin sie wypiera.
            • rycho7 urojenia pieknoducha von Bereslauer Ring. 06.07.05, 10:28
              patience napisała:

> Brytyjczycy jak widac napisali na siebie doniesienie o przestepstwie, czyli
              > beda wyplacac.

Helgus, Ty jak zawsze rzniesz blondyne. Brytyjczycy jak wiadomo nie chcieli
              oddac polskiego zlota, bo wymagali aby im zaplacic za bron zuzyta przez
              polskich zolnierzy w obronie Anglii. Blair stanal ostatnio na glowie aby nie
              wyplacac Polakom z nie swoich pieniedzy. A Ty niezmiennie uwazasz, ze piszesz
              do glupszych od siebie. Zdziwisz sie niepomiernie jak dotknie Cie zemsta
              (eichmanizacja) za Morela.
              • patience Re: urojenia pieknoducha von Bereslauer Ring. 06.07.05, 10:36
                Ano faktycznie, Brytoni czysciutkich raczek nie maja. tak samo zreszta jak z ta
                ocena czterdziestoprocentowa, bo ich wywiad wlasny prawie nie istnial i lwia
                czesc info to byl wywiad polski. Co nie zmienia faktu ze na zmianie ustrojowej
                polski wywiad wyszedl jak Zablocki na mydle. Z autentycznej potegi do listonoszy
                ubeckich wypocin Giertycha... z napadami na sklepy jubilerskie w antraktach.
                Wywaid bandziorowatego systemu jest bandziorowaty i proymitywny jak i ten
                system, ot co. A teraz pewnie polowe Putin przejal i im placi za kopanie
                ojczyzny po kostkach.
                • rycho7 pomowienia szmondakow 06.07.05, 13:17
                  patience napisała:

> A teraz pewnie polowe Putin przejal i im placi za kopanie
                  > ojczyzny po kostkach.

Ja nie twierdze, ze nie. Ale zebys mogla tak pomawiac to powinnas miec choc
                  slad dowodu. To ze tak se mowicie po zaczadzeniu sie oparami styropianu to
                  zaden dowod. Kiedy wyrosniesz z przedszkolnej piaskownicy?
                  • patience Re: pomowienia szmondakow 06.07.05, 13:59
                    A niby skad mam miec dowody? Nie mam zadnego kontaktu z zadnymi wywiadowniami.
                    Pacyfistka jestem. Tylko mi tak wychodzi od strony systemowej, ze skoro PRL
                    psulo wszystko czego sie dotknelo, to wywiad tez zepsulo. Pytanie teoretyczne
                    jakie sie nasuwa, to co z takim fantem zrobic. Szczegolnie, ze skoro putin
                    zaczyna kombinowac, to teoretyzujac sobie na temat sytuacji biezacej mozna np.
                    dosc do wniosku, ze byly wywiad PRL w czesci przejetej przez Putina moze Polsce
                    sporo naszkodzic w dniu dzisiejszym. A z kolei wyrzucanie na bruk wszystkich jak
                    leci to marnotrawienie zasobow ludzkich. Nie mowiac juz, ze niektore
                    doswiadczenia bylyby dzisiaj bardzo przydatne. No ale jak odroznic jednych od
                    drugich?
                    • drf pytanie jest zadane 06.07.05, 14:51
                      17.07.2005 godz 17:17
                      V©ΨΑ:ΕΥΘΙΟΠΛΚΞΗΔΣΑΖΧΨΝΜ?
                    • jaski Re: pomowienia szmondakow 06.07.05, 17:13
                      patience napisała:

> A niby skad mam miec dowody? Nie mam zadnego kontaktu z zadnymi wywiadowniami.
                      > Pacyfistka jestem. Tylko mi tak wychodzi od strony systemowej, ze skoro PRL
                      > psulo wszystko czego sie dotknelo, to wywiad tez zepsulo.

Alez Madame, nie musisz kontaktow miec, poszukac tylko wypada, ksiazki poczytac
                      etc. Juz co nieco przestalo byc tajemnica, a jak juz puszukasz, to sie
                      zdziwisz, od strony systemowej. BTW, to ja bym chcial raczej ten orginalny
                      raport brytyjski poczytac a nie fantasmagorie paru nawiedzonych z tytulami lub
                      bez.A co do sovietow, to wiesz, jak marian podeslal materialy(bodajze o
                      opancerzenie czolgow chodzilo), to dla calej naszej rodzimej i przewodniej to
                      SF bylo, i niestety tylko ruscy cos mogli z tego zrozumiec, nasze mozgi nie
                      potrafily poradzic sobie z licencja na T-80.

>Pytanie teoretyczne
                      > jakie sie nasuwa, to co z takim fantem zrobic

Najlepiej zostawic w spokoju. Ty oczywiscie mozesz sobie dochodzic do wnioskow
                      jakie tylko sobie zamarzysz, ale z glupich wnioskow glupie pomysly sie biora.

• drf www:y:www:iad© 06.07.05, 17:32
                        informacja jaski to przyszlosc
                        a myslenie samodzielne tez wink
                        www:y:www:iad©
                      • hasz0 prównywać wywiad polski z peerelowskim 06.07.05, 17:42
                        to jakby porównywac Piłsudskiego z Jaruzelskim.
                        • rycho7 agent austriacki i japonski 06.07.05, 21:18
                          hasz0 napisał:

> to jakby porównywac Piłsudskiego z Jaruzelskim.

Jezeli chodzi o bohatera z Bezledow to jego finansowanie przez wywiady jest
                          znane. Ilosc zabitych polakow tez mozna porownywac. Trzeba jedynie chciec.
                          • hasz0 agent austriackojaponski__piwo "prawie" jak Zywiec 06.07.05, 23:18
                            ilość zabitych Polaków
                            - jednych w mundurach z bronia w ręku a drugich
                            - bezbronnych to "prawie" to samo.

Stan wojenny i przewrót majowy to też "prawie" to samo.
                            Jeden i drugi "prawie" tak samo "olewał" Sejm.

P.S. -nie dla Rycha7.

Ale Piłsudski był patriotą, dyktatorem wojującym z totalitarnym ustrojem,
                            zwolennikiem oderwania od ZSRR republik i prowadził (zwycięską) wojne w tym
                            celu a Jaruzelski sługusem totalitaryzmu, najeźdźcy, okupanta i poprowadził
                            wojsko polskie na dwie wojny przeciw czechsosłowackiemu i własnemu narodowi.

Teraz możesz już napisać, ze znowu kłamię...

• rycho7 jednak porownujesz Haszu 07.07.05, 07:48
                              hasz0 napisał:

> Ale Piłsudski był patriotą, dyktatorem wojującym z totalitarnym ustrojem,
                              > zwolennikiem oderwania od ZSRR republik i prowadził (zwycięską) wojne w tym
                              > celu a Jaruzelski sługusem totalitaryzmu, najeźdźcy, okupanta i poprowadził
                              > wojsko polskie na dwie wojny przeciw czechsosłowackiemu i własnemu narodowi.

Przygotowywanie 20 lat do 1939 zakonczylo sie znaczna redukcja narodu. Wieczna
                              chwala patriotom.
                              • hasz0 __Nie porownuję tylko kłamię a Ty piszesz szczerą 07.07.05, 09:33
                                prawdę i tylko prawdę:

"> Przygotowywanie 20 lat do 1939 zakonczylo sie znaczna redukcja narodu.
                                > Wieczna
                                > chwala patriotom.

- Polityka Piłsudskiego doprowadziła do znacznej redukcji narodu? czy tak
                                nalezy ten "sofizmat" rozumieć?

• patience Re: pomowienia szmondakow 06.07.05, 19:15
                        no jesli chodzi o mariana to ciekawe co to za amerykansko-polskie kregi w USA
                        zrobily przeciwko niemu zadyme w latach 1990tych. W sumie nigdy nie wierzylam
                        zeby to amerykanie stawiali opor, bo wydaje mi sie ze amerykanom kozaki
                        imponuja, a poza tym lubia fachowcow i sa bardzo pragmatyczni. Nie mowiac juz,
                        ze on byl wtedy jawny kozak wiec z ich punktu widzenia nieszkodliwy. A inna
                        rzecz nad ktora sie kiedys zastanawialam, to taktyka kgb na kraje zalezne.
                        Gdybym byla czolowym kagiebista to bym za bardzo tym lokalnym sluzbom nie
                        dowierzala i bym sie starala miec jakis wlasny network.
                        • drf Re: pomowienia szmondakow 06.07.05, 19:33
                          PutiNet? Pa puti ...ale gdzie idzie? glaznosci nada czyli lustracji moskwy,nie?
                          (Otworzyc Archiwa Kremla!N©W!)

• drf francja i niemcy tez w sieci 06.07.05, 19:38
                            pier.lnieta ueropa jakby apprall powiedzial
                            i konstytucji nie mamywink
                            pooebane
                            wink
                            • pacyniarz 74|< 70(|\|0 06.07.05, 22:45

• zupagrzybowa ΘΡΟΔΖΙΝΥ ΔΑΛ 06.07.05, 23:47
                                ΒΘΔΔΥΖΜ
                                • pacyniarz |)4|_4j |_4/\/\y? |\|+ 07.07.05, 00:03

• owca_czarna Re: |)4|_4j |_4/\/\y? |\|+ 07.07.05, 00:24
                                    pacyniarz napisał:

>
                                    >
                                    Pacyniarzu, co Ci siem stało, tak dziwacznie piszesz?
                                    • pacyniarz Nie znasz |-|a(|< /\/\0\^/v? 07.07.05, 00:32
                                      Calkiem fajne. Tak mnie jakos drf natchnal. A Zupagrzybowa pociagnela temat.
                                      • owca_czarna Re: Nie znasz |-|a(|< /\/\0\^/v? 07.07.05, 00:36
                                        pacyniarz napisał:

> Calkiem fajne. Tak mnie jakos drf natchnal. A Zupagrzybowa pociagnela temat.
                                        >
                                        <}{*{/!\~||~;::_^^> już siem uczem narazie podstawy smile

czarna_owca
                                        • pacyniarz 0\^/(0 ( 2/\r|\|/\ 07.07.05, 00:47
                                          Przetlumacz mi to:
                                          <}{*{/!\~||~;::_^^>
                                          Sierota jezdem i nic nie rozumiem sad
                                          • owca_czarna Re: 0\^/(0 ( 2/\r|\|/\ 07.07.05, 00:59
                                            pacyniarz napisał:

> Przetlumacz mi to:
                                            > <}{*{/!\~||~;::_^^>
                                            > Sierota jezdem i nic nie rozumiem sad

to jest narazie alfabet, a własciwie wprawka do alfabetu, napisałam przecież w
                                            poprzednim poście /chyba, że nie napisalam tylko pomyslałam żeby napisać/.

a Ty cos tu nagryzmolił: 0\^/(0 ( 2/\r|\|/\?

czarna_owca

A Patience jutro nam głowę urwie na rozpirzanie wątku smile
                                            • owca_czarna errata dla na razie. Re: - 0\^/(0 ( 2/\r|\|/\ 07.07.05, 01:04
                                              owca_czarna napisała:

> pacyniarz napisał:
                                              >
                                              > > Przetlumacz mi to:
                                              > > <}{*{/!\~||~;::_^^>
                                              > > Sierota jezdem i nic nie rozumiem sad
                                              >
                                              > to jest narazie alfabet, a własciwie wprawka do alfabetu, napisałam przecież w
                                              > poprzednim poście /chyba, że nie napisalam tylko pomyslałam żeby napisać/.
                                              >
                                              > a Ty cos tu nagryzmolił: 0\^/(0 ( 2/\r|\|/\?
                                              >
                                              > czarna_owca
                                              >
                                              > A Patience jutro nam głowę urwie na rozpirzanie wątku smile
                                              >
                                              >
                                              • pacyniarz Hmmm... 07.07.05, 01:16
                                                Za literke podstawiasz znak w miare do niej podobny np:
                                                0 \^/ ( 4 ( 2 4 r |\| 4
                                                O w c a C z a r n a
                                                Nie wiem jakby tu r zastapic.
                                                • owca_czarna Re: Hmmm... 07.07.05, 01:24
                                                  pacyniarz napisał:

> Za literke podstawiasz znak w miare do niej podobny np:
                                                  > 0 \^/ ( 4 ( 2 4 r |\| 4
                                                  > O w c a C z a r n a
                                                  > Nie wiem jakby tu r zastapic.

|o 4 ( v |\| | 4 r 2 \/ |) 0 8 r 4 |\| 0 ( big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin smile)

0 \^/ ( 4 ( 2 4 r |\| 4
                                                • drf (0) >^7 07.07.05, 08:34
                                                  A=, B=3 C=( D=> E=* F=7 G=9 H=8 I=. J=) K=< L=1 M=^ N=2 O=0 P=6
                                                  R=^ S=5 T=7 U=V=W=7 X=\ Y=/ Z=2

(7.(2*2., >1, 77.227(8 ?
                                                  602)^,7., >^7

wink)))
                                                  • owca_czarna (2,^2, 07(, >0 >^7 07.07.05, 09:07
                                                    drf napisał:

> A=, B=3 C=( D=> E=* F=7 G=9 H=8 I=. J=) K=< L=1 M=^ N=2 O=0 P=6
                                                    > R=^ S=5 T=7 U=V=W=7 X=\ Y=/ Z=2
                                                    >
                                                    > (7.(2*2., >1, 77.227(8 ?
                                                    > 602)^,7., >^7
                                                    >

>2.*2 >03^/ >^7 big_grin

(2/ 70 )*57 2,6.5,2* >03^2*? 77.227(8
                                                  • zupagrzybowa (2,^2, 07(, >0 >^7 czarna owca do drf 07.07.05, 09:43
                                                    276,9^/307, zupagrzybowa
                                                  • owca_czarna Re: (2,^2, 07(, >0 >^7 07.07.05, 09:50
                                                    zupagrzybowa napisała:

276,9^/307, zupagrzybowa

>*<0>*^2* 2.* >*<0>7)

>2.*<70* smile

(2,^2, 07(,
                        • jaski Re: pomowienia szmondakow 08.07.05, 02:20
                          patience napisała:

> no jesli chodzi o mariana to ciekawe co to za amerykansko-polskie kregi w USA
                          > zrobily przeciwko niemu zadyme w latach 1990tych.

W tamtych latach to gdzies tam bylem i afere tak sobie nie za bardzo kojarze,
                          mariana chcieli ambasadorem zrobic, czy cos takiego i amerykanie protestowali?
                          Wiesz, sprawa nieco glupia, spotyka sie jeden pan z drugim panem w kraju tego
                          drugiego, co gorsza ten drugi pan tego pierwszego zamykal w tym samym kraju
                          pare lat temu za szpiegostwo i maja razem do zdjecia pozowac. NIe, sa
                          pragmatyczni, ale to za duze jajo dla nich.

> A inna
                          > rzecz nad ktora sie kiedys zastanawialam, to taktyka kgb na kraje zalezne.
                          > Gdybym byla czolowym kagiebista to bym za bardzo tym lokalnym sluzbom nie
                          > dowierzala i bym sie starala miec jakis wlasny network.

To przeciez oczywiste. Pierwsz Paranoia Wywiadu?- on wie, ze ja wiem, ja wiem,
                          ze on wie, on wie, ze ja wiem, ze on wie, ja wiem, ze on wie, ze ja wiem, ze on
                          wie, ze ja wiem-etc, etc.

• rycho7 co ratuje LPR ? 06.07.05, 21:25
                      patience napisała:

> A niby skad mam miec dowody?

A skad masz pomowienia?

> Tylko mi tak wychodzi od strony systemowej, ze skoro PRL
                      > psulo wszystko czego sie dotknelo, to wywiad tez zepsulo.

Ogladasz reklamy wyborcze LPR? Coz oni ratuja z tego "zepsutego"? A ludek
                      wierzy. No to w koncu "zepsulo"?
                      • hasz0 Re: co ratuje LPR ? Ano Jagiełło, Sobotko, Pęczak, 06.07.05, 23:27
                        Miller, Belka, Oleksy, Jaskiernia,... Kulik też siedzi ( aferze paliwowa) a
                        Oleksy kłamał Macierewiczowi pod przysiegą że nie Kulik a Filipczak mu tankował
                        do sprezentowanego mu samochodu...

Tylko nie pisz, ze sporadycznie nie kłamię...
                        • hasz0 Bo mogą ci wyjatkowo uwierzyć.../nt 06.07.05, 23:28
                        • rycho7 Oczywiscie jak zwykle klamiesz Haszu 07.07.05, 08:08
                          hasz0 napisał:

> co ratuje LPR ? Ano Jagiełło, Sobotko, Pęczak
                          > Miller, Belka, Oleksy, Jaskiernia,... Kulik też siedzi ( aferze paliwowa) a
                          > Oleksy kłamał Macierewiczowi pod przysiegą że nie Kulik a Filipczak mu
                          > tankował do sprezentowanego mu samochodu...
                          >
                          > Tylko nie pisz, ze sporadycznie nie kłamię...

Oczywiscie jak zwykle klamiesz Haszu.

Dla ulatwienia przytocze tekst, do ktorego KLAMIESZ, ze sie ustosunkowales.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                          "rycho7 napisał:

> patience napisała:
                          >
                          > > Tylko mi tak wychodzi od strony systemowej, ze skoro PRL
                          > > psulo wszystko czego sie dotknelo, to wywiad tez zepsulo.
                          >
                          > Ogladasz reklamy wyborcze LPR? Coz oni ratuja z tego "zepsutego"? A ludek
                          > wierzy. No to w koncu "zepsulo"?"
                          """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                          KLAMIESZ, ze Twoj tekst ma jakikolwiek zwiazek z moja wymiana zdan z Helga.
                          LPR "ratuje" III RP przed zagrabianiem dorobku PRL. Jak byl dorobek to PRL nie
                          psulo wszystkiego. Moze kiedys dowiesz sie co to logika.
                          • hasz0 ______________________Rozumujesz jak typowy komuch 07.07.05, 09:50
                            > Oczywiscie jak zwykle klamiesz Haszu.
                            > Dla ulatwienia przytocze tekst, do ktorego KLAMIESZ, ze sie ustosunkowales.
                            > """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                            > "rycho7 napisał:
                            > > patience napisała:
                            > >
                            > > > Tylko mi tak wychodzi od strony systemowej, ze skoro PRL
                            > > > psulo wszystko czego sie dotknelo, to wywiad tez zepsulo.
                            > >
                            > > Ogladasz reklamy wyborcze LPR? Coz oni ratuja z tego "zepsutego"? A ludek
                            > > wierzy. No to w koncu "zepsulo"?"
                            > """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                            > KLAMIESZ, ze Twoj tekst ma jakikolwiek zwiazek z moja wymiana zdan z Helga.
                            > LPR "ratuje" III RP przed zagrabianiem dorobku PRL. Jak byl dorobek to PRL
                            nie > psulo wszystkiego. Moze kiedys dowiesz sie co to logika.
                            ______________________________________________________________________________
                            #:
                            Dałes popis Prawdziwej Prawdy Rychowej i Logiki Ryszardzianej
                            w sloganie-bełkocie:

"Jak byl dorobek to PRL nie psulo wszystkiego".

Moze kiedys dowiesz sie co to logika.

Bo wtedy byś napisał:

"Jak byl jakiś dorobek Polaków w PRL - to pomimo PZPR, które - jak nie kradło
                            to wszystko psulo".

• hasz0 (2)_______________Rozumujesz jak typowy komuch 07.07.05, 09:58
                              O "LPR która ratuje PRL"

to już daruj nie muszę nikomu nic tłumaczyć...
                              taka olekso-nałęczowo komusza teza:

_____"wsjo na abarot!"____ "Goebelsiku!" smile))
                              • rycho7 ogladam spoty reklamowe LPR 07.07.05, 15:51
                                hasz0 napisał:

> O "LPR która ratuje PRL"
                                >
                                > to już daruj nie muszę nikomu nic tłumaczyć...
                                > taka olekso-nałęczowo komusza teza:
                                >
                                > _____"wsjo na abarot!"____ "Goebelsiku!" smile))

W telewizorni mozna sprawdzic co plota Twoi idole.
                            • rycho7 Hasz urodzony w PZPR a nie w PRL 07.07.05, 15:16
                              hasz0 napisał:

> "Jak byl jakiś dorobek Polaków w PRL - to pomimo PZPR, które - jak nie kradło
                              > to wszystko psulo".

Haszopokretnosc zamiast logiki. Ja dotychczas o PZPR nic nie pisalem. Panstwo
                              Polakow nazywalo sie PRL.
                              • hasz0 Re: Hasz urodzony w PZPR a nie w PRL <----Żałosnie 07.07.05, 17:24
                                wypadają znów dwie ostatnie Twoje odpowiedzi.
                                Ustrzeliłes sobie znów stopę...

W jednej podpierasz się Telewizornią a nie moją wypowiedzią
                                by w drugiej bez skrupułów mi zarzucić:
                                "Ja dotychczas o PZPR nic nie pisalem."

Żałosnie wypadło --->cryingHaszopokretnosc zamiast logiki.)
                    • rycho7 Bog sam znajdzie swoich 07.07.05, 08:13
                      patience napisała:

> No ale jak odroznic jednych od drugich?

Zastosowac stara metode. Rozstrzelac wszystkich jak leci. Bog wybierze
                      sprawiedliwych. Jako Sedzia Ostateczny potrafi robic takie cuda.
                      • hasz0 _____Ateista stalinista? 07.07.05, 09:51
                        rycho7 napisał:

> Rozstrzelac wszystkich jak leci. Bog wybierze
                        > sprawiedliwych. Jako Sedzia Ostateczny potrafi robic takie cuda.
                        • rycho7 Swiety Oficjalista stalinista? 07.07.05, 15:19
                          hasz0 napisał:

> Ateista stalinista?

> rycho7 napisał:
                          >
                          > > Rozstrzelac wszystkich jak leci. Bog wybierze
                          > > sprawiedliwych. Jako Sedzia Ostateczny potrafi robic takie cuda.

Haslo Haszu jest znacznie starsze niz jakiekolwiek lewuchy. Chyba nawet
                          sredniowieczne. Autorem jest Twoj ukochany kosciolek.
                          • drf polski wywiad w obliczu terroryzmu 07.07.05, 15:21
                            jakie ma szanse?
                            • marianna.rokita Re: polski wywiad w obliczu terroryzmu 07.07.05, 15:22
                              zadne.
                              • drf antyterroryzm.... 07.07.05, 15:43
                                dla obrony?
                                img126.echo.cx/my.php?image=19683et.gif&tc=img126/6594/zun0lw.gif
                            • rycho7 operacja Samun 07.07.05, 15:38
                              drf napisał:

> polski wywiad w obliczu terroryzmu
                              > jakie ma szanse?

Wlazidupstwo USA i holylodzkie zaciecie reklamowe wykasowaly polskie (PRL)
                              aktywa wywiadowcze wsrod Arabow. To se ne vrati pane Havranek.
                              • drf Re: operacja Samun 07.07.05, 15:49
                                szkoda wink

Polska jest w Iraku...Nie powiesz mi ze nie ma kontrwywiadu?
                                No jakas inteligencja chyba jest?
                                • rycho7 Re: operacja Samun 07.07.05, 15:58
                                  drf napisał:

> Polska jest w Iraku...Nie powiesz mi ze nie ma kontrwywiadu?

Biurka niewatpliwie ma. Co do reszty to nie dam sobie paznokcia uciac. Prosciej
                                  brylowac w IPN. Prawo Kopernika-Groscha.

> No jakas inteligencja chyba jest?

Na dwoje babka wrozyla. Moze jest malo inteligentne inteligence.
                                  • drf malo inteligentne inteligence? misie? 07.07.05, 16:28
                                    nie daj sobie paznokci uciacwink
                                    moze trzeba sobie lepszy wywiad sprawic?
                                    pzdr
                                    drf
                                    • hasz0 Ja tam praskim metrem się mogę przejechać 07.07.05, 17:32
                                      tylko dlatego, że 16 lat temu pozbyli się polityków i służb wywiadu, których
                                      tak broni Rycho7.

Trzeba zwalczyć producentów terrorystów u siebie wsród włąsnych polityków a nie
                                      prowadzic "wojny z terroryzmem" daleko.
                                      • hasz0 Gdzie ten wróg w "wojnie z terroryzmem"?/nt 07.07.05, 17:34
                                        • hasz0 No to jakie są źródła terroryzmu?/n religijne? 07.07.05, 18:52
                                          • hasz0 Nuże R7 dawaj sygnaturkę - dowód Twoich racji/n 07.07.05, 18:57
                                            • hasz0 STOP - Koniec watku. 07.07.05, 22:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka