Gość: Sala IP: *.pai.net.pl 14.08.02, 19:44 Chce przepis na fafele. Czy ktos ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kunce strzeż sie Sala! IP: *.chello.pl 14.08.02, 20:20 zwolennicy czystości AKtualności odeślą Cię zaraz na Forum Kulinarne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala Re: strzeż sie Sala! IP: *.pai.net.pl 14.08.02, 20:39 Sala bardzo przepraszac. Pomieszac sie Sala, bo Sala lubic fafele. Ja nie pojsc na forum kulinarne, bo jak ja to czytac to byc glodna od czytania i ja nadgryzac ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: strzeż sie Sala! 14.08.02, 21:05 Sala, nie wiem co to sa fafele. Jezeli to jest cos do jedzenia, to powinienes pojsc z tym zapytaniem na forum Kulinarne. Tu sa Aktualnosci. Natomiast dopuszczam taka mozliwosc, ze to jest cos do jedzenia, ale zarazem jest wlasciwe kuchni zydowskiej. W takim przypadku mozesz tu poruszac ten problem. Niemniej zalecalbym, abys podane przepisy traktowal wybiorczo. Od niektorych moze Cie brzuch rozbolec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce a czemuż to IP: *.chello.pl 14.08.02, 21:38 Wielce Szanowny Sceptyku fafele moga być w Aktualnościach tylko pod warunkiem wykazania ich związku z kuchnią żydowską? a jeśli wykażę ich zwiazek na przykład z kwaśnicą na ryju, to mają zmykać na Forum Kultura? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: a czemuż to 14.08.02, 22:39 Szanowna Panno Kunko, odpowiedz te podyktowal mi luzny strumien podswiadomosci. Nie moge za to brac w pelni odpowiedzialnosci. Lacze wyrazy szacunku sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce znowu gdzieśtam cośtam komuś posty duktuje? IP: *.chello.pl 14.08.02, 22:59 Boszszszzzz.... czy to się nie skończy? Sceptyku, to przez Ciebie jęczę. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Precz na forum kulinarne! 14.08.02, 20:34 Gość portalu: Sala napisał(a): > Chce przepis na fafele. Czy ktos ma? Może mam ale nie wiem? Co to są "fafele"? Bachus Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Precz na forum kulinarne! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:18 Zapytaj centusia co to jest precelek-to dostaniesz w mordę i słusznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala Re: Precz na forum kulinarne! IP: *.pai.net.pl 14.08.02, 21:20 Obwarzanek Bajgiel Co wolisz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Poprosze o przepis na fafele IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:29 No prosze jaka znajomośc piekarnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Poprosze o przepis na fafele IP: *.dipool.highway.telekom.at 14.08.02, 22:25 ty a ktory masz numerek.ja mam siodmy tylko w kiblu bylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Poprosze o przepis na fafele IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 22:59 Gość portalu: Sala napisał(a): > Chce przepis na fafele. Czy ktos ma? Nie wiem co to sa fafele ale mam przepis na ciupkę z grochem . 70 dag kapusty kwaszonej , 10 dag grochu łuskanego , 7,5 dag cebuli , 6,0 dag słoniny , 2,0 dag maki , sól i pieprz . Groch ugotować w wodzie w której sie moczył . Kwaszona kapuste ugotować . Dodać do kapusty ugotowany groch oraz zasmażkę ze słoniny , cebuli i mąki . Doprawić solą i pieprzem . Niestety ciupka nie jest koszerna ! Ale gdyby zastosować smalec z gęsich pipek ? Odpowiedz Link Zgłoś