Dodaj do ulubionych

Kukliński jest zdrajcą i szmatą !

25.08.02, 12:40
Nic nie pomoże perfumowanie gówna. Szaniawski (kandydat na TW z własnej woli)
takie pierduły może opowiadać swojej babci.
Kukliński jest zwykłym sprzedajnym ścierwem pozyskanym przez kowbojów do
współpracy na podstawie materiałów kompromitujących. Ale decydującym motywem
była kasa. Duuuuuuuuuużo kasy. Za tą kasę sprzedwał też najbliższą rodzinę i
przyjaciół.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sala Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.08.02, 12:46
      Wstydzilbys sie.
      Nie masz innych argumentow?
      Rzeczywiscie okreslenie - swinia, szmata - jest arcymerytoryczne.
      Czyzbys wczesniej za czasow Kuklinskiego pracowal w MSWiA?
      Tobie Kuklinski podebral informacje?
      I pewnie twierdzisz, ze Jaruzelski to bohater?
      Masz lewicowe poglady.
      I masz okolo 40 - 50 lat.
      Zazdroiscisz Kukinskiemu kasy?
      Czyli masz klopoty finansowe. I dobrze. To juz z nich nie wyjdziesz.
      Nie nazywasz sioe Edward Rewerski prowokatorze......
      PS. Pozdrawiam Twoje dzieci, niech beda inne niz ojciec
      • Gość: Polak Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.waw.cdp.pl 25.08.02, 13:04
        Kukliński jest dla mnie sprzedajną gnidą. Tacy jak "Sala" (czyżby były kapuś
        bezpieki którego nagle opdały wyrzuty sumienia .... .) to zwykłe pacany którym
        można każdy kit wcinąć.
        A kapuś to jest kapuś. Jak Kukliński, jak "Sala" i wiele innych ścierw .... .
        • sanitariusz.zenek Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! 25.08.02, 13:18
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Kukliński jest dla mnie sprzedajną gnidą. Tacy jak "Sala" (czyżby były kapuś
          > bezpieki którego nagle opdały wyrzuty sumienia .... .) to zwykłe pacany
          którym
          > można każdy kit wcinąć.
          > A kapuś to jest kapuś. Jak Kukliński, jak "Sala" i wiele innych ścierw .... .

Nic dodać, nic ująć. Konfident (tak jak np. Kukliński i Sala) to konfident.
          • rycho7 Sumienie gora !!! 25.08.02, 15:02
            Nareszcie wiem, ze podstawowym obowiazkiem zolnierzy na froncie jest strzelenie
            w plecy kazdego dowodcy. To bedzie bohaterstwo a nie zdrada. Przeciez to my w
            swym sumieniu oceniamy co jest zdrada a nie panstwo i prawo.

Pozdrawiam
            • Gość: wikul Re: Sumienie gora !!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 02:26
              rycho7 napisał:

> Nareszcie wiem, ze podstawowym obowiazkiem zolnierzy na froncie jest
              strzelenie
              >
              > w plecy kazdego dowodcy. To bedzie bohaterstwo a nie zdrada. Przeciez to my w
              > swym sumieniu oceniamy co jest zdrada a nie panstwo i prawo.
              >
              > Pozdrawiam

Kolejny raz napotykam twoja obrazową metaforę o strzelaniu . Mógłbyś bliżej
              wyjasnić o co ci chodzi i co ma do tego Kukliński .
              • rycho7 Re: Sumienie gora ??? 26.08.02, 09:09
                Gość portalu: wikul napisał(a):

> Kolejny raz napotykam twoja obrazową metaforę o strzelaniu . Mógłbyś bliżej
                > wyjasnić o co ci chodzi i co ma do tego Kukliński .

Spiesze wyjasnic. Wojsko jest struktura regulowana precyzyjnymi przepisami
                prawa. Prawo to ksztaltowane bylo na przestrzeni tysiacleci. Nie jest to wiec
                jedynie wymysl ostatnich 70 komunistycznych lat. Jednym z pojec prawa nie tylko
                wojskowego jest zdrada. Pojecie to jest dosc wazne i nie jest jak guma do
                zucia, ktora mozna dowolnie uksztaltowac i gdy nie jest potrzebne wypluc. Ze
                zdrada jest jak z ciaza, nie mozna byc tylko troche w ciazy. Zdrada jest
                zdrada. Mozna jedynie nie sadzic zwyciezcow. Natomiast jezeli zaklada sie
                mozliwosc erozji podstawowych pojec wtedy powstaje bariera w komunikacji miedzy
                ludzmi. Przestajemy byc zdolni do porozumiewania sie. Nie musimy kierowac sie
                zasadami obowiazujacymi w spolecznosci ktora akceptujemy. Po prostu nasza
                przynaleznosc do spolecznosci jest tylko kwestia stosowanego przeciw nam
                przymusu. Erozja pojecia zdrady prowadzi do kierowania sie jedynie wlasnym
                sumieniem. Moje sumienie mowi mi, ze w takim przypadku w obronie koniecznej na
                froncie musze zlikwidowac najwieksze dla mnie bezposrednie zagrozenie -
                pistolet oficera. Niestety w tych kwestiach nie ma wyboru albo zdrada albo
                sumienie.

Kuklinski nie szpiegowal wspolpracujac z polskim wywiadem. Prawo jest w tym
                przypadku jednoznaczne. Takze prawo USA stawia w tym zakresie jednoznaczne
                wymagania swoim obywatelom. Kuklinski jako obywatel USA zostal odznaczony
                najwyzszymi orderami. On jest obywatelem USA, a ja aby jako turysta zwiedzic
                Ameryke musialbym przejsc upokarzajaca procedure wizowa. USA nie jest i nie
                chce byc moja ojczyzna. Przysiegi na wiernosc USA nie skladalem. Natomiast tacy
                jak Kuklinski swoja ostra amunicja w pistolecie zmuszali mnie do zlozenia
                przysiegi wiernosci sojuszniczemu ZSRR. Prawnie bylem w porzadku. Natomiast
                zdradzilem interesy swojego narodu. Jezeli teraz mialbym sie kierowac sumieniem
                a nie prawem to wiedzialbym co obecnie nalezy zrobic. Nie zamierzam jednak
                naruszac prawa.
                • Gość: kazik Nie dla ciebie USA... IP: *.tele2.pl 26.08.02, 15:39
                  a ja aby jako turysta zwiedzic
                  > Ameryke musialbym przejsc upokarzajaca procedure wizowa. USA nie jest i nie
                  > chce byc moja ojczyzna.

Upokarza cie pytanie o czlonkostwo w partii komunistycznej lub faszystowskiej?
                  A po co ci jechać do Ameryki? Rosja twoja duchowa ojczyzna, Kuba, Korea. Tam
                  cie jescze nie widzieli.
                  • rycho7 Re: Nie dla ciebie USA... 27.08.02, 08:28
                    Gość portalu: kazik napisał(a):

> a ja aby jako turysta zwiedzic
                    > > Ameryke musialbym przejsc upokarzajaca procedure wizowa. USA nie jest i ni
                    > e
                    > > chce byc moja ojczyzna.
                    >
                    > Upokarza cie pytanie o czlonkostwo w partii komunistycznej lub faszystowskiej?
                    > A po co ci jechać do Ameryki? Rosja twoja duchowa ojczyzna, Kuba, Korea. Tam
                    > cie jescze nie widzieli.

Nie tylko powyzsze pytanie wystepuje w kwestionariuszu wizowym. Przykladowo co
                    mam odpowiedziec na pytanie czy jestem prostytutka? Moim zdaniem nie
                    korzystalem z platnej milosci ani jako klient ani jako sprzedawca, ani w
                    wydaniu homo- ani heteroseksualnym. Ale to jest moje zdanie. Co bedzie gdy na
                    przyklad taki Kazik zyczliwie doniesie wladzom imigracyjnym, ze mnie rycha7
                    uwaza za prostytutke. Jak ja udowodnie prawdziwosc swoich slow. Zostane klamca
                    falszywie zeznajacym w dokumentach panstwowych i powedruje do wiezienia. Wedlug
                    Ciebie zapewne slusznie poniewaz zamiast argumentow uzywasz obelg i zapewne
                    uwazasz, ze ktos o odmiennym od Ciebie zdaniu powinien zostac fizycznie
                    zlikwidowany (Czy tak definiujesz amerykanizm?). Zapewne tez uwazasz, ze
                    amerykanski kwestionariusz wizowy jest godny nowoczesnego panstwa w 21 wieku.
                    Ja mam odmienne zdanie. A do USA pojade zapewne gdy bede mial 70 lat lub gdy
                    dostane "z dostawa do domu" wize H1b. Ciekawy jestem tego kraju turystycznie
                    ale bardzo mi tam nie po drodze.
                • Gość: wikul Re: Sumienie gora ??? IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 00:11
                  rycho7 napisał:

> Gość portalu: wikul napisał(a):
                  >
                  > > Kolejny raz napotykam twoja obrazową metaforę o strzelaniu . Mógłbyś bliże
                  > j
                  > > wyjasnić o co ci chodzi i co ma do tego Kukliński .
                  >
                  > Spiesze wyjasnic. Wojsko jest struktura regulowana precyzyjnymi przepisami
                  > prawa. Prawo to ksztaltowane bylo na przestrzeni tysiacleci. Nie jest to wiec
                  > jedynie wymysl ostatnich 70 komunistycznych lat. Jednym z pojec prawa nie
                  tylko
                  >
                  > wojskowego jest zdrada. Pojecie to jest dosc wazne i nie jest jak guma do
                  > zucia, ktora mozna dowolnie uksztaltowac i gdy nie jest potrzebne wypluc. Ze
                  > zdrada jest jak z ciaza, nie mozna byc tylko troche w ciazy. Zdrada jest
                  > zdrada. Mozna jedynie nie sadzic zwyciezcow. Natomiast jezeli zaklada sie
                  > mozliwosc erozji podstawowych pojec wtedy powstaje bariera w komunikacji
                  miedzy
                  >
                  > ludzmi. Przestajemy byc zdolni do porozumiewania sie. Nie musimy kierowac sie
                  > zasadami obowiazujacymi w spolecznosci ktora akceptujemy. Po prostu nasza
                  > przynaleznosc do spolecznosci jest tylko kwestia stosowanego przeciw nam
                  > przymusu. Erozja pojecia zdrady prowadzi do kierowania sie jedynie wlasnym
                  > sumieniem. Moje sumienie mowi mi, ze w takim przypadku w obronie koniecznej
                  na
                  > froncie musze zlikwidowac najwieksze dla mnie bezposrednie zagrozenie -
                  > pistolet oficera. Niestety w tych kwestiach nie ma wyboru albo zdrada albo
                  > sumienie.
                  >
                  > Kuklinski nie szpiegowal wspolpracujac z polskim wywiadem. Prawo jest w tym
                  > przypadku jednoznaczne. Takze prawo USA stawia w tym zakresie jednoznaczne
                  > wymagania swoim obywatelom. Kuklinski jako obywatel USA zostal odznaczony
                  > najwyzszymi orderami. On jest obywatelem USA, a ja aby jako turysta zwiedzic
                  > Ameryke musialbym przejsc upokarzajaca procedure wizowa. USA nie jest i nie
                  > chce byc moja ojczyzna. Przysiegi na wiernosc USA nie skladalem. Natomiast
                  tacy
                  > jak Kuklinski swoja ostra amunicja w pistolecie zmuszali mnie do zlozenia
                  > przysiegi wiernosci sojuszniczemu ZSRR. Prawnie bylem w porzadku. Natomiast
                  > zdradzilem interesy swojego narodu. Jezeli teraz mialbym sie kierowac
                  sumieniem
                  > a nie prawem to wiedzialbym co obecnie nalezy zrobic. Nie zamierzam jednak
                  > naruszac prawa.

Jak bym słuchał Jaruzelskiego . Myślałem że stać cię na własna ocenę . Nie będę
                  się rozwodzić bo zdaje mi się że to sprawa beznadziejna . Gdyby życie było
                  takie czarno-białe jak sadzisz to większość przedwojenych oficerów , służących
                  przed odrodzeniem niepodległości w armiach zaborców (po przysięgach zresztą)
                  uznałbyś za zdrajców . Tymczasem ogromna wiekszość tych oficerów okazała się
                  wspaniałymi patriotami . Dlatego że Polska odzyskała niepodległość i mogli już
                  bez przeszkód służyć w Wojsku Polskim . W roku 1989 Polska też odzyskała pełną
                  niepodległość i do tego w jakiś tam sposób Kukliński się przyczynił .
                  Podobne problemy miały wszystkie nowopowstajace państwa walczace o suwerenność .
                  Nie ma pojęć absolutnych . Wszystkie oceny trzeba odnosić do konkretnych
                  sytuacji i okolicznosci .

• rycho7 Re: Sumienie gora ??? 27.08.02, 09:12

> Jak bym słuchał Jaruzelskiego . Myślałem że stać cię na własna ocenę . Nie
                    będę
                    >
                    > się rozwodzić bo zdaje mi się że to sprawa beznadziejna .

Czy uwazacz powyzsze za argument czy za obelge. Uzywanie obelg swiadczy o braku
                    argumentow. W dyskusji to sygnal, ze sie poddajesz i nie ma co z toba dalej
                    dyskutowac. Wiele osob uwaza Jaruzelskiego za madrego i doswiadczonego
                    czlowieka. W pewnych kregach porownanie do niego mogloby byc komplementem. Twe
                    argumenty sa wiec niejednoznaczne i nieostre. Chcialbym wiedziec czy
                    rzeczywiscie Twoim zamiarem bylo obrazanie mnie.

> Gdyby życie było
                    > takie czarno-białe jak sadzisz to większość przedwojenych oficerów , służących
                    > przed odrodzeniem niepodległości w armiach zaborców (po przysięgach zresztą)
                    > uznałbyś za zdrajców . Tymczasem ogromna wiekszość tych oficerów okazała się
                    > wspaniałymi patriotami . Dlatego że Polska odzyskała niepodległość i mogli
                    już
                    > bez przeszkód służyć w Wojsku Polskim . W roku 1989 Polska też odzyskała
                    pełną
                    > niepodległość i do tego w jakiś tam sposób Kukliński się przyczynił .
                    > Podobne problemy miały wszystkie nowopowstajace państwa walczace o
                    suwerenność
                    > .
                    > Nie ma pojęć absolutnych . Wszystkie oceny trzeba odnosić do konkretnych
                    > sytuacji i okolicznosci .

Obawiam sie, ze rozmawiamy na odmiennych plaszczyznach. Ty na emocjonalnej ja
                    na prawnej. Nie podwazam Twojego prawa do reagowania emocjonalnie ale na tej
                    plaszczyznie nie zamierzam dyskutowac. Degustibus est non disputandum. Jak juz
                    pisalem w innych postach uwazam Kuklinskiego jednoczesnie za bohatera i
                    zdrajce. To sie nie wyklucza i to jest tragizm tej postaci. Szaniawski porownal
                    Kuklinskiego do Prometeusza. Jest to doprawdy piekne porownanie. Szaniawski
                    jednak niedopowiedzial, ze Prometeusz zostal ukarany (na wiecznosc). Dydaktyka
                    mitow ma sluzyc spoleczenstwom. Konieczne jest wiec przekonanie o
                    nieuchronnosci kary. Poczucie sprawiedliwosci, panstwa prawa itd. opieraja sie
                    na wielu zasadach, na ktorych powtarzanie w tym miejscu nie ma miejsca. Twoj
                    powyzszy przyklad jest bardzo dobry. Ma jedna conajmniej jedna wade prawna. Nie
                    bylo ciaglosci prawnej pomiedzy nowopowstala II RP a panstwami zaborczymi.
                    Podobnie jak nie ma ciaglosci prawnej miedzy NRD a wspolczesnym panstwem
                    niemieckim. O tym wielu nie chce pamietac i wywoluje to powazne problemy
                    poznawcze i bledy w rozumowaniu.

Po zakonczeniu I Wojny Swiatowej Cesarstwo Niemieckie zastapila Republika
                    Wajmarska, Cesarstwo Rosyjskie Sowiety, Cesarstwo Austro-Wegierskie rozpadlo
                    sie na wiele panstw. Ciaglosci prawnej trudno sie tu dopatrzec. Polska w 1989
                    roku nie zmienila granic i ustawowo zapewnila o ciaglosci prawnej z PRL.
                    Emocjonalnie to moze straszne ale politycznie bardzo rozsadnie. Sadze, ze nie
                    nalezy wprowadzac niepotrzebnego zamieszania i dlatego odpowiem Ci nastepujaco.
                    Nalezy przyjac, ze prawie wszyscy obecnie sluzacy oficerowie (a takze wszyscy
                    obywatete) sa prawdziwymi polskimi patriotami takimi jakimi byli pozniejsi
                    polscy (niezaleznie od faktycznej narodowosci) oficerowie z armii panstw
                    zaborczych. Niestety wystepuje powazny problem prawny i logiczny. Jezeli
                    Kuklinski nie jest zdrajca to zdrajcami sa wszyscy oficerowie i zolnierze,
                    ktorzy dotrzymali zlozonej przysiegi. Czyli mamy w Polsce kilkanascie milionow
                    patriotow-zdrajcow (prawie polowe ludnosci). Proponuje dla jednostkowej sprawy
                    Kuklinskiego nie psuc ani zasad logiki ani prawa. Prawo w Polsce jest tak
                    chore, ze starajmy sie je poprawic a nie dalej psuc. Fani Kuklinskiego chca
                    dwoch grzybow w barszcz a to pamietajcie psuje smak potrawy. Przyslowia sa
                    podobno madroscia narodu. Warto powstrzymac swoje emocje dla dobra ogolnego.
            • Gość: dorota Re: Sumienie gora !!! IP: *.man.bialystok.pl 27.08.02, 09:21
              Moje sumienie nakazuje mi cos innego robic, a w realu robie cos przeciwko
              sobie,aale klamstwo ma krotkie nogi.
          • Gość: wikul Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 02:21
            sanitariusz.zenek napisał(a):

> Gość portalu: Polak napisał(a):
            >
            > > Kukliński jest dla mnie sprzedajną gnidą. Tacy jak "Sala" (czyżby były kap
            > uś
            > > bezpieki którego nagle opdały wyrzuty sumienia .... .) to zwykłe pacany
            > którym
            > > można każdy kit wcinąć.
            > > A kapuś to jest kapuś. Jak Kukliński, jak "Sala" i wiele innych ścierw ...
            > . .
            >
            > Nic dodać, nic ująć. Konfident (tak jak np. Kukliński i Sala) to konfident.

Naogladałeś się pewnie Zenek "Czterech pancernych" oraz "Stawkę większą niż
            życie" i stąd ten zabawny (w twoim przekonaniu) nick . Mnie jednak bardziej
            przypominasz Zenka ze "Złotopolskich" .
        • _helga Moze wymien te pozostale scierwa? 25.08.02, 23:40

którym

Bardzo jestem ciekawa ile scierw jeszcze naliczyles na forum? Te z realu tez
          podaj. Podziel sie z nami swoja wiedza.
          • sceptyk Helga, spoko, to kolega nic.nic 26.08.02, 00:23
            Na moje wyczucie to jest ten sam facet, ktory od dawna tworzy sobie nicki na
            zasadzie imie.nazwisko. Ja kiedys poczytalem troche jego 'wypowiedzi' i od
            tamtego czasu nazywalem go nic.nic

To nie jest partner do jakiejkolwiek dyskusji. Na koniec zreszta zwykl polewac
            swych polemistow goracym moczem. Mial tez kolege Karola.W (a moze to i on sam),
            ktory rowniez w sikaniu na forum celowal. Jemu z kolei rozwinalem troche ksywke
            na Karol 'Pecherz' W.

Prawde mowiac, to myslalem, ze juz sobie poszli precz na zawsze. Aha, jak
            chcesz nic.nic wciagnac do dyskusji, to jedynym tematem, ktory go rzeczywiscie
            pasjonuje jest piwo. I jego ceny. A poza tym, to tak sobie pluje na wszystko co
            cos warte. Nihilista o mentalnosci dresiarza. Czy myslisz, zebym nie
            zareagowal, gdyby to byl ktos serio. Przykrosc mi sprawiasz.
            • _helga Re: Helga, spoko, to kolega nic.nic 26.08.02, 00:31
              sceptyk napisał:

> Na moje wyczucie to jest ten sam facet, ktory od dawna tworzy sobie nicki na
              > zasadzie imie.nazwisko. Ja kiedys poczytalem troche jego 'wypowiedzi' i od
              > tamtego czasu nazywalem go nic.nic
              >
              > To nie jest partner do jakiejkolwiek dyskusji. Na koniec zreszta zwykl
              polewac
              > swych polemistow goracym moczem. Mial tez kolege Karola.W (a moze to i on
              sam),
              >
              > ktory rowniez w sikaniu na forum celowal. Jemu z kolei rozwinalem troche
              ksywke
              >
              > na Karol 'Pecherz' W.
              >
              > Prawde mowiac, to myslalem, ze juz sobie poszli precz na zawsze. Aha, jak
              > chcesz nic.nic wciagnac do dyskusji, to jedynym tematem, ktory go
              rzeczywiscie
              > pasjonuje jest piwo. I jego ceny. A poza tym, to tak sobie pluje na wszystko
              co
              >
              > cos warte. Nihilista o mentalnosci dresiarza. Czy myslisz, zebym nie
              > zareagowal, gdyby to byl ktos serio. Przykrosc mi sprawiasz.

dobrze ze sie zjawiles bo mi poziom adrenaliny rosl i rosl. Uff.... ok.
              spuszczam pare. ide gdzie indziej. O piwie to ja wole z bykkiem rozmawiac, i o
              oscypkachsmile
              Dziekismile
        • Gość: wikul "Polak" jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 02:16

którym

Zmień sobie nick , nie pasuje do twoich poglądów . Znacznie lepszy byłby np.
          Komisarz lub Towarzysz .
    • Gość: babcia klozetowa Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 15:11
      Edwardzie !
      Spuść po sobie wodę, bo two post to śmierdzące gów*o !!
      Kloaka ci z gęby leci !
    • Gość: Nowy śrubokręciku! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.08.02, 21:22
      edward.rewerski napisała:

> Nic nie pomoże perfumowanie gówna. Szaniawski (kandydat
      na TW z własnej woli)
      > takie pierduły może opowiadać swojej babci.
      > Kukliński jest zwykłym sprzedajnym ścierwem pozyskanym
      przez kowbojów do
      > współpracy na podstawie materiałów kompromitujących.
      Ale decydującym motywem
      > była kasa. Duuuuuuuuuużo kasy. Za tą kasę sprzedwał też
      najbliższą rodzinę i
      > przyjaciół.

Na tej stronie umieściłem wątek o "śrubokręcikach",
      również tobie ją dedykuję
      Nowy
      • Gość: ala Re: chwała płk. Kuklińskiemu IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.08.02, 22:47
        Oby więcej takich ludzi.
        Aż serce rosnie jak się patrzy jak czerwonka pokroju edwarda dostaje sraczki.
        Idz popieścic generała jaruzela, ktory poświecił caly naród,sprzedal go, a
        teraz trzesie tyłkiem. Zdrajca!!!
        • Gość: bolek Re: amerykanskie cioty !!!!!!!!!!!!! IP: *.kat.forthnet.gr 26.08.02, 00:15
          ala idz na miasto i znajdz se jakiegos chlopa aby cie poszturchal troszke bo
          tutaj go nie znajdziesz a ci twoi w stylu kuklinskiego to same cioty
          i nie oczekuj aby ktos z nich cie szturchnal
          • _helga ip ci sie palancie zmieniac zachcialo? 26.08.02, 00:20
            Gość portalu: bolek napisał(a):

> ala idz na miasto i znajdz se jakiegos chlopa aby cie poszturchal troszke bo
            > tutaj go nie znajdziesz a ci twoi w stylu kuklinskiego to same cioty
            > i nie oczekuj aby ktos z nich cie szturchnal

chuj
          • Gość: wikul Sieroty po PRL - u !!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 02:04

> ala idz na miasto i znajdz se jakiegos chlopa aby cie poszturchal troszke bo
            > tutaj go nie znajdziesz a ci twoi w stylu kuklinskiego to same cioty
            > i nie oczekuj aby ktos z nich cie szturchnal

Oj , Bolek , Bolek , czy to nie ty jestes tym tajnym współpracownikiem
            bezpieki ? A mówili że to Wałęsa .
    • alfalfa Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! 26.08.02, 00:16
      "Zdradził" komuchów i kolaborantów więc co to za zdrada? To, że sam
      współpracował? I niby dla pieniędzy zdradził? Otóż niewiele brakowało, że mógł
      zapłacić swoim i swoich bliskich życiem! Zrobił dobrze a ci którzy wtedy
      wypowiadali wojne własnemu narodowi bylo zdrajcami i kolaborantami! Dziwię się,
      że ta sprawa dawniej nie została załatwiona i wyjaśniona (duży bład).
    • Gość: wikul Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 02:11

> Nic nie pomoże perfumowanie gówna. Szaniawski (kandydat na TW z własnej woli)
      > Kukliński jest zwykłym sprzedajnym ścierwem pozyskanym przez kowbojów do
      > współpracy na podstawie materiałów kompromitujących. Ale decydującym motywem
      > była kasa. Duuuuuuuuuużo kasy. Za tą kasę sprzedwał też najbliższą rodzinę i
      > przyjaciół.

To słownictwo i ta retoryka przypomina mi oficerów Ludowego Wojska Polskiego ,
      towarzyszy bojowych niezwyciężonej Czerwonej Armii .
      • Gość: Sasza Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 26.08.02, 02:18
        Jeśli Kukliński był zdrajcą, to czym bądź kim byli ci, którzy przez 50 lat
        rządzili Polską?
        • Gość: kazik Re: Kukliński jest zdrajcą ? IP: *.tele2.pl 26.08.02, 15:34
          Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Jeśli Kukliński był zdrajcą, to czym bądź kim byli ci, którzy przez 50 lat
          > rządzili Polską?

PZPR- Platni Zdrajcy Pacholki Rosji
    • Gość: Niezaslepiony Zdrajca bo ODCIOL sie komunistycznych BANDYTOW IP: *.tnt23.det3.da.uu.net 26.08.02, 02:59
      i ZLODZIEJI jak Jaruzel i jemu podobnych, ktorzy kompletnie ROZKRADLI i
      SPRZENIEWIERZYLI finase Polski i Polakow ktore ty OSLE jeden z drogim MUSISZ
      dzisiaj SPALCAC z procentami oraz BEDA spalacac twoje dzieci i jeszce nastepne
      po nich POKOLENIA.

Jaruzel i jego wierni uczniowie jak Kwas, Miller (co sie stalo z pozyczka
      Moskiewska Millera dla bylego PZPRR ????) to sa dopiero SUPER-ZDRAJCY, ktorzy
      apeluja o zrezygnowanie Polakow ze swojej suwerennosci gospodarczej i
      ekonomicznej oraz OGRANICZENIE polskiej panstwowosci.

Kwas i Miller DZIALAJA CZYNIE KAZDEGO DNIA o umniejszenie i oslabienie oraz
      PRZEKRESLENIE Polskiej panstwowosci tzn. NIE DBAJA O INTERESY tego
      wspolczesnego pokolenia swich wspolobywateli oraz losami nastepnych pokolen
      Polakow.

Gdyby Kuklinski nie zawiadomil Amerykanow w jaki sposob BANDA "nie zdrajcy" jak
      Jaruzel i jemu podobni SLUGUSY MOSKWY maja zamiar rozprawic sie z demokratyczna
      opozycja w Polsce, to swiat zachodu NIE BYLBY W STANIE przygotowac
      natychmiastowej polityki zastraszenia armi czerwonej oczekujacej na sygnal
      wtargniecia do Polski i KRWAWEGO rozprawienia sie z Polakami.

To wlasnie miedzy innymi ta "zdrada" Kuklinskiego spowodowala ZABLOKOWANIE
      rzeki porzyczkowych pieniedzy plynacych z zachodnich bankow dla Moskwy oraz
      amerykanskiego zborza i kukurydzy dla GLODUJACEGO ZSRR w drugiej polowie 1981
      roku.

• Gość: komuwrog Re: Kukliński przyspieszyl koniec komuny IP: *.rdu.bellsouth.net 26.08.02, 04:33
      a TY co zrobiles w tej sprawie?

> przyjaciół.
      • _helga Re: Kukliński przyspieszyl koniec komuny 26.08.02, 04:54
        Gość portalu: komuwrog napisał(a):

> a TY co zrobiles w tej sprawie?
        > edward.rewerski napisała:
        >
        > > Nic nie pomoże perfumowanie gówna. Szaniawski (kandydat na TW z własnej wo
        > li)
        > > takie pierduły może opowiadać swojej babci.
        > > Kukliński jest zwykłym sprzedajnym ścierwem pozyskanym przez kowbojów do
        > > współpracy na podstawie materiałów kompromitujących. Ale decydującym motyw
        > em
        > > była kasa. Duuuuuuuuuużo kasy. Za tą kasę sprzedwał też najbliższą rodzinę
        > i
        > > przyjaciół.

Dwoch synow Kuklinskiego zginelo w tajemniczych okolicznosciach. Ten (za
        przeproszeniem) chuj mowi o sprzedawaniu rodziny. Po prostu az zapycha. Nie
        wiadomo co powiedziec.
      • _helga Re: Kukliński przyspieszyl koniec komuny 26.08.02, 04:55
        Gość portalu: komuwrog napisał(a):

> a TY co zrobiles w tej sprawie?
        > edward.rewerski napisała:
        >
        > > Nic nie pomoże perfumowanie gówna. Szaniawski (kandydat na TW z własnej wo
        > li)
        > > takie pierduły może opowiadać swojej babci.
        > > Kukliński jest zwykłym sprzedajnym ścierwem pozyskanym przez kowbojów do
        > > współpracy na podstawie materiałów kompromitujących. Ale decydującym motyw
        > em
        > > była kasa. Duuuuuuuuuużo kasy. Za tą kasę sprzedwał też najbliższą rodzinę
        > i
        > > przyjaciół.

Dwoch synow Kuklinskiego zginelo w tajemniczych okolicznosciach. Ten (za
        przeproszeniem) chuj mowi o sprzedawaniu rodziny. Po prostu az zapycha. Nie
        wiadomo co powiedziec.
        • Gość: bolek Re: Kukliński przyspieszyl koniec swoj IP: *.kat.forthnet.gr 26.08.02, 07:02
          helga nic nie mow tylko zadzieraj kiece i spiesz do mnie!!!!!!!!!!!!!
          zostaw w spokoju przyjaciul ,tego huja kuklinskiego tego szmatlawca niech sie
          nim onan/ja---------ja czekam na ciebie.
          • Gość: Jędrek Kukliński jest ścierwem. Tak jak jego zwolennicy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 07:23
            Jak w tytule tego posta.
            • Gość: kszatek Do Jedraka wirtuoza dyskusji - jestem za Kuklinski IP: 5.2.* / 199.43.14.* 26.08.02, 12:58
              Takiego stylu dawno nie bylo. Caly sfrustrowany PRL, zawodowi polawiacze
              agregatem pradowym i roznej masci czciciele oreza polskiego wslawionego
              wygranymi bitwami na wybrzezu w latach 70tych zmobilizowali sie by obszczekac
              Kuklinskiego - jak zwykle w dyskusji ich mozgi nie uczestnicza bo tak ich
              nauczono, choc w niektorych przypadkach wsciekly samogon spustoszenia mogl
              dokonac tak, ze w ogole sa one bezuzyteczne.
              Poniewaz argumentow nie latwo wam dostarczyc w formie wam przyswajalnej, wiec
              krotko - jestem za Kuklinskim, a z biegiem lat tych co mysla, ze byl to
              czlowiek nieprzecietny, szalenie odwazny i skuteczny bo dal w dupe obrzydliwej
              dyktaturze - bedzie wiecej - wiec mozecie szczekac konusy bo jestescie i tak
              bez znaczenia i bez przyszlosci. najwyzej jak byscie byli w zasiegu kopa to z
              milosierdzia dla uszu bym wydzielil jedrakom i innym petakom"polakom",
          • Gość: wikul Kukliński przyspieszyl koniec komuny IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 00:19

> helga nic nie mow tylko zadzieraj kiece i spiesz do mnie!!!!!!!!!!!!!
            > zostaw w spokoju przyjaciul ,tego huja kuklinskiego tego szmatlawca niech sie
            > nim onan/ja---------ja czekam na ciebie.

Nie licz na Helgę i nie denerwuj jej bo ci nawtyka . Lepiej sie wyonanizuj bo
            ci sperma uderza do głowy i piszesz głupstwa .
            • _helga Re: Kukliński przyspieszyl koniec komuny 27.08.02, 03:12

> Gość portalu: bolek napisał(a):
              >
              > > helga nic nie mow tylko zadzieraj kiece i spiesz do mnie!!!!!!!!!!!!!
              > > zostaw w spokoju przyjaciul ,tego huja kuklinskiego tego szmatlawca niech
              > sie
              > > nim onan/ja---------ja czekam na ciebie.
              >
              >
              > Nie licz na Helgę i nie denerwuj jej bo ci nawtyka . Lepiej sie wyonanizuj bo
              > ci sperma uderza do głowy i piszesz głupstwa .

hehee! Wlasnie sie zastanawialam czy cos o milosnikach "zlotego deszczu"
              napisac ale zalatwiles sprawe za mnie. Dziekujesmile
          • Gość: Sasza Re: Kukliński przyspieszyl koniec swoj IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 27.08.02, 03:08

> helga nic nie mow tylko zadzieraj kiece i spiesz do mnie!!!!!!!!!!!!!
            > zostaw w spokoju przyjaciul ,tego huja kuklinskiego tego szmatlawca niech sie
            > nim onan/ja---------ja czekam na ciebie.

Prawdziwych patriotów poznasz po ortografii.
        • rycho7 Re: Kukliński przyspieszyl koniec komuny 26.08.02, 09:26
          _helga napisała:

> Dwoch synow Kuklinskiego zginelo w tajemniczych okolicznosciach.

A dowody tej tajemniczosci Wysoki Sadzie? Walka jest na argumenty czy na
          pomowienia? Czy Pani pomowienie jej o szczekanie lancuchowego psa imperializmu
          amerykanskiego potraktowalaby powaznie? Ja pozwolilbym sobie wobec Pani na cos
          takiego tylko w ordynarnym zarcie. Ale podobno mam specyficzne poczucie humoru
          wiec nie bede taki rubaszny. Kuklinski jest postacia tragiczna. Uzywanie
          szpiegow do celow propagandowych zawsze sie dla nich zle konczy. To jest
          zajecie dla ludzi cienia. Swiatla rampy im bardzo szkodza. Niestety ich
          rodzinom takze. Szpieg swiadomy jest mozliwosci szkodzenia swej rodzinie. Na
          tym polega tragicznosc ich bytu.

Pozdrawiam.
    • Gość: anty Resumee - Kukliński cacy ? IP: *.slupsk.tpnet.pl 26.08.02, 09:33
      Zatem żołnierz w ocenie SWOJEJ sam winien oceniać czy dana sytuacja w
      polityczna, gospodarcza jescze zasługuje na jego lojalność i przysięgi złożonej
      dobrowolnie dotrzymanie, czy może już jakaś sprzedarz tajemniczki, a może by
      tak jakowyś zamaszek stanu malutki. Takie konsekwencje "usprawiedliwiania",
      premierów rąsi podawania, jachtów zwracania.

anty - sprzedawczyk
      • Gość: wikul Re: Resumee - Kukliński cacy ? IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 00:33
        Gość portalu: anty napisał(a):

> Zatem żołnierz w ocenie SWOJEJ sam winien oceniać czy dana sytuacja w
        > polityczna, gospodarcza jescze zasługuje na jego lojalność i przysięgi
        złożonej
        > dobrowolnie dotrzymanie, czy może już jakaś sprzedarz tajemniczki, a może by
        > tak jakowyś zamaszek stanu malutki. Takie konsekwencje "usprawiedliwiania",
        > premierów rąsi podawania, jachtów zwracania.
        >
        > anty - sprzedawczyk

Czasem TAK . Czy np.uważasz że żołnierze użyci przez komunę do masakry
        robotników na Wybrzeżu powinni być lojalni ? Na szczęście w wielu szczególnych
        przypadkach żołnierze odmawiali i odmawiaja wykonania rozkazu głupich ,
        sprzedajnych , lub bezwzględnych przełożonych .
        • Gość: anty Re: Resumee - Kukliński cacy ? IP: *.slupsk.tpnet.pl 27.08.02, 08:07

> Gość portalu: anty napisał(a):
          >
          > > Zatem żołnierz w ocenie SWOJEJ sam winien oceniać czy dana sytuacja w
          > > polityczna, gospodarcza jescze zasługuje na jego lojalność i przysięgi
          > złożonej
          > > dobrowolnie dotrzymanie, czy może już jakaś sprzedarz tajemniczki, a może
          > by
          > > tak jakowyś zamaszek stanu malutki. Takie konsekwencje "usprawiedliwiania"
          > ,
          > > premierów rąsi podawania, jachtów zwracania.
          > >
          > > anty - sprzedawczyk
          >
          >
          > Czasem TAK . Czy np.uważasz że żołnierze użyci przez komunę do masakry
          > robotników na Wybrzeżu powinni być lojalni ? Na szczęście w wielu
          szczególnych
          > przypadkach żołnierze odmawiali i odmawiaja wykonania rozkazu głupich ,
          > sprzedajnych , lub bezwzględnych przełożonych .

Odmowa wykonania rozkazu może dotyczyć jedynie ewidentnie - ZBRODNICZEGO. Z
          przysięgi zwolnić może jedynie NARÓD - suweren najwyższy. Inaczej mamy co mamy -
          zgniliznę postępującą i rozkład od góry do dołu. Efekta tego, zdecydowanie
          większe mniemam, jeszcze ujrzymy. A swoją drogą promować publicznie taką figurę
          mogą jedynie durnie lub wrogowie.

pozdr anty
          • Gość: magiczny Re: Resumee - Kukliński cacy ? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 29.08.02, 17:26

> Z przysięgi zwolnić może jedynie NARÓD - suweren najwyższy. Inaczej mamy co
            mamy
            > -
            > zgniliznę postępującą i rozkład od góry do dołu. Efekta tego, zdecydowanie
            > większe mniemam, jeszcze ujrzymy. A swoją drogą promować publicznie taką
            figurę
            >
            > mogą jedynie durnie lub wrogowie.
            >
            > pozdr anty

Ja bym poprosił o podanie procedury zwalniania przez suwerena-Naród z
            przysięgi... to może być ciekawy casus prawniczy smile
            A postępującą zgniliznę oczywiście że widać - rozumując tak jak Ty należałoby
            uznać że Wysocki wywołując powstanie listopadowe był zdrajcą - przysięgał na
            wierność Królowi Polski (carowi) i złamał tę przysięgę

• pro100 Re: Resumee - Kukliński cacy ? 02.09.02, 10:10
              Gość portalu: magiczny napisał(a):

>
              > > Z przysięgi zwolnić może jedynie NARÓD - suweren najwyższy. Inaczej mamy c
              > o
              > mamy
              > > -
              > > zgniliznę postępującą i rozkład od góry do dołu. Efekta tego, zdecydowani
              > e
              > > większe mniemam, jeszcze ujrzymy. A swoją drogą promować publicznie taką
              > figurę
              > >
              > > mogą jedynie durnie lub wrogowie.
              > >
              > > pozdr anty
              >
              >
              > Ja bym poprosił o podanie procedury zwalniania przez suwerena-Naród z
              > przysięgi... to może być ciekawy casus prawniczy smile

Nie ocasusy idzie a ocenę interesu narodowego i szans powodzenia w jego
              realizacji.

> A postępującą zgniliznę oczywiście że widać - rozumując tak jak Ty należałoby
              > uznać że Wysocki wywołując powstanie listopadowe był zdrajcą - przysięgał na
              > wierność Królowi Polski (carowi) i złamał tę przysięgę

Wysocki to gorzej niż zdrajca - to dureń błądzący w ocenie szans zwycięstwa.
              Jakież owoce powstania ?

• Gość: Sala Re: Kukliński.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.08.02, 10:57
      Widze ze pan rewerski - prowokator zamilkl.
      Czyzby sie wystraszyl?
    • Gość: gastarbaiter Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.ruca.ua.ac.be 26.08.02, 11:13
      Z calym przekonaniem przylaczam sie do opinii, ze niejaki Kuklinski to WIEEEEEELKIE
      GOWNO, takiego scierwa w Polsce jest na setki setki tysiecy, a ich "zaslugi" siegaja czasow
      co najmniej 2 wojny swiatowej.... To samo dotyczy 99% tzw polskich elit (obecnie
      po katolicku wyswieconych i "demokratycznych"), ktorym wydaje sie ze jeszce rzadza.....
      • Gość: wikul Gastarbaiter to WIEEEEEELKIE GÓWNO IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 00:57
        Gość portalu: gastarbaiter napisał(a):

> Z calym przekonaniem przylaczam sie do opinii, ze niejaki Kuklinski to
        WIEEEEEE
        > LKIE
        > GOWNO, takiego scierwa w Polsce jest na setki setki tysiecy, a ich "zaslugi"
        si
        > egaja czasow
        > co najmniej 2 wojny swiatowej.... To samo dotyczy 99% tzw polskich elit
        (obecni
        > e
        > po katolicku wyswieconych i "demokratycznych"), ktorym wydaje sie ze jeszce
        rza
        > dza.....

Sam jesteś ścierwo .
        • Gość: dorota Re: Gastarbaiter to WIEEEEEELKIE GÓWNO IP: *.man.bialystok.pl 27.08.02, 09:39
          Tak wlasnie wszedzie okreslaja obcokrajowcow, a szczegolnie z POlski.
          I to jest powod do rozpaczy.
          Bylam na wycieczce w Austrii poszlismy do sklepu mowilismy po polsku od razu
          pojawilo sie duzo osob z obslugi technicznej bo przyszli " zlodzieje" nawet
          niektorym torby przeszukano.
          KOSZMAR JAK JESTESMY POSTRZEGANI ZA GRANICA.
          • Gość: do Doroty Re: Gastarbaiter to WIEEEEEELKIE GÓWNO IP: *.local 30.08.02, 13:12
            Dorota jak mamy byc postrzegani? Zobacz co dzieje sie na forum! Przeczytaj te
            ordynarne posty. Gdzie nie wejdziesz, czy aktualnosci, czy kraj, czy swiat,
            wszedzie to samo.
    • Gość: mazurek Re: Kukliński zdrajcą wielkiego ZSRR IP: 194.206.55.* 26.08.02, 11:26
      Oto spizowe slowa godne towarzysza Urbana i genseka Millera. Zdrada
      Kuklinskiego przyniosla niepowetowane szkody milujacemu pokoj Zwiazkowi
      Radzieckiemu i uniemozliwila braterska wizyte przyjazni dzielnej Armii
      Czerwonej na poczatku lat osiemdziesiatych.
      • sala.hamil Sawjetskij Sojuz 26.08.02, 11:35
        Wsjewa haroszjewa ja żełaju wsjem katoryje gawarjat szto Kuklninski nie byl
        haroszyj czjelawiek.....
        Boh pamiluj!!!
        A Sawjetskawo Sajuza uze njet....
        I eto szczjastje!!!!!!!!!!
        • Gość: Witek Re: Sawjetskij Sojuz IP: 217.96.16.* 27.08.02, 09:11
          Chłopie ! NIe znasz rosyjskiego to sobie daruj !
          Po co udawać ? Masz coś do napisania napisz po-polsku.
          > Wsjewa - wsego
          haroszjewa - choroszego
          katoryje- kotoryje
          gawarjat-goworiat
          szto-czto
          > haroszyj-choroszyj
          czjelawiek-cziełowiek
          > Boh pamiluj-pomiłuj
          > A Sawjetskawo-Sowietskogo
          Sajuza-Sojuza

• sala.hamil Re: Sawjetskij Sojuz - WITEK 27.08.02, 20:04
            a O AKCENCIE CHLOPIE NIGDY NIE SLYSZALES? PRZED I PO O AKCENTOWANYM CZYTA SIE
            A..........
            TY !!!!
            DO TABLICY!!!!

Gość portalu: Witek napisał(a):

> Chłopie ! NIe znasz rosyjskiego to sobie daruj !
            > Po co udawać ? Masz coś do napisania napisz po-polsku.
            > > Wsjewa - wsego
            > haroszjewa - choroszego
            > katoryje- kotoryje
            > gawarjat-goworiat
            > szto-czto
            > > haroszyj-choroszyj
            > czjelawiek-cziełowiek
            > > Boh pamiluj-pomiłuj
            > > A Sawjetskawo-Sowietskogo
            > Sajuza-Sojuza
            >
        • Gość: dorota Re: Sawjetskij Sojuz IP: *.man.bialystok.pl 27.08.02, 09:48
          nie szczescie a tragedia, gdyby nasz wizerunek byl inny, byloby mi latwiej
          podjac decyzje, byc moze juz dawno by mnie tu nie bylo.
          jestesmy glupcami, ale sami sobie jestesmy winni.
          Sowieci dali nam wzorce ktore dalej pielegnujemy, a widac to w naszych
          obecnych wladzach od powiatowych do rzadowych. Banda nieukow i zlodziei.
          Kolejny minister popisal sie pozyczka, ktora daje obraz naszego skorunpowanego
          polityka
          CZY W TYM RZADZIE JEST CHOC JEDEN UCZCIWY POLITYK???????????????????????
    • Gość: Nowy Ojca bronisz? Rodzinne obciążenie.. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.08.02, 12:26
      Czy twój ojciec lub ktoś z twojej rodziny był zawodowym
      wojskowym? A może ty sam? Czy tak trudno ci dopuścić
      myśl, że to on(lub ty sam) był zdrajcą, a nie Kukliński?
      Nowy
    • bykk Re: pytanie 26.08.02, 13:48
      Ciekaw jestem dlaczego ci,którzy tak psioczą na Kuklińskiego
      zmieniają nicki,jadą z proxy,nikt z was nie pisze pod własnym nickiem?
      Mam pytania do tych,co tak dosadnie Helga z imienia nazwała.
      Czy możecie mnie oświecić,bo z pamięci mojej uleciało,jaka to przysięga
      obowiązywała przed 90'rokiem,kiedy ją zmieniono,czy wszyscy zawodowi
      byli i obecni przysięgali na nową,czy jenerały co to mają po 15tys. emerytury
      zdradzili czy nie,czy przysięgając na nową zdradzili swoich "rozkazodawców"?
      Co wy na to? Znacie,to odpowiedzcie sobie przynajmniej.

Ps. do Helgi
      jak Cię zatykać będzie,ciemniasa podeślęsmile))(no i ocywiście oscypa!)
      pozdrawiam
      hej!
      • wojcd tekst przysiegi 26.08.02, 14:04
        bykk napisał:
        > ... jaka to przysięga obowiązywała przed 90'rokiem

Przysiega ta brzmiala nastepujaco:
        My janczarzy z kolonii zwanej PRL-em bedziemy bronic imperium moskiewskiego (zwanego wtedy ZSRR) do ostaniej kropli krwi.

Wojciech
        • bykk Re: tekst przysiegi-do Wojtka 26.08.02, 14:34
          Prawie Wojtek,prawie!smile
          Jak to się gada? Cóś,cóś,koło setki!
          pozdrawiam Cię
      • Gość: jaski Re: pytanie /odpowiedzonko IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.08.02, 23:37
        bykk napisał:

> Ciekaw jestem dlaczego ci,którzy tak psioczą na Kuklińskiego
        > zmieniają nicki,jadą z proxy,nikt z was nie pisze pod własnym nickiem?
        > Mam pytania do tych,co tak dosadnie Helga z imienia nazwała.
        > Czy możecie mnie oświecić,bo z pamięci mojej uleciało,jaka to przysięga
        > obowiązywała przed 90'rokiem,kiedy ją zmieniono,czy wszyscy zawodowi
        > byli i obecni przysięgali na nową,czy jenerały co to mają po 15tys. emerytury
        > zdradzili czy nie,czy przysięgając na nową zdradzili swoich "rozkazodawców"?
        > Co wy na to? Znacie,to odpowiedzcie sobie przynajmniej.
        >
        > Ps. do Helgi
        > jak Cię zatykać będzie,ciemniasa podeślęsmile))(no i ocywiście oscypa!)
        > pozdrawiam
        > hej!

Drogi bykk-u!
        Jako ten, co to nigdy nicka nie zmienial, pragne oswiadczyc, ze przedmiot
        dyskusji, niejakiego kuklinskiego uwazam za ostatnia gnide, scierwo i kawal
        palanta, z gatunku tych co to sie rzadkim gownem rozstrzeliwuje, bo szkoda
        czego innego uzyc.Przysiega byla jaka byla, co nie zmienai faktu, ze sie
        przysiegalo, a tym bardziej niejaki kuklinski byl ZAWODOWYM OFICEREM tamtej
        armii i nikt go do skladania zadnych obiecanek nie zmuszal w przeciwienstwie do
        milionow zolnierzy sluzby zasadniczej. CZy chcialbys sie znalezc z takim gownem
        w jednym okopie? Czy chcalbys, zeby Twoj dowodca byl na liscie plac przeciwnika?
        To nie o polityke chodzi, tylko o armie. To juz mozna zrozumiec(z trudem),ze
        plany polityczne to gowno sprzedalo, ale ten fajans wykablowal rozmieszzcenie
        stanowisk opk, lacznosci uw i pare jeszcze innych kwiatkow, a to juz mozna
        tylko zdrada nazwac(lub skurwysynstwem, jak kto woli). Na koniec ja mialbym do
        Ciebie pytanko, jezeli kuklinski to bohater, to jak bys nazwal np. Zacharskiego?

jaski
    • Gość: komodor Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: 213.25.179.* 26.08.02, 14:49
      Czy to przypadkiem nie mecenas Szaniawski pisywał różne podania do ministra
      Kiszczaka?
      Jeżeli tak to mogę powiedzieć że jeden i drugi to wyjątkowe świnie.
      • orionek O Kuklińskim inaczej 26.08.02, 15:47
        Jak pamiętam z końca lat osiemdziesiątych, na falach RWE Kukliński powiedział o
        przygotowaniach sowieckich do inwazji w Polsce, która nie doszła do skutku, bo
        Jaruzelski zrobił stan wojenny. I bardzo dużo o przygotowaniach do stanu
        wojennego. Wnioskiem, który natrętnie narzucał się z analizy tego co Kukliński
        mówił było, że gdyby nie stan wojenny mielibyśmy w Polsce sowiecką inwazję. I
        Dalej, że Jaruzelski jest mężem opatrznościowym, który Polskę uratował przed
        zniszczeniem a Polaków przed hekatombą i wywózkami na sybir.

Tę wypowiedź oceniam jednoznacznie jako realizację sowieckich interesów!

Bo "inwazja sowiecka" była faktem propagandowym, mitem, dezinformacją ogłaszaną
        aby strachem przed wywózką na Sybir spacyfikować wolę oporu w społeczeństwie i
        wykonawców stanu wojennego (w końcu nie zbrodniarzy) przesycić przekonaniem o
        misji powstrzymania warchołów z Solidarności...

Pozdrowienia
        Orion
        • _helga Re: O Kuklińskim inaczej 26.08.02, 15:59
          orionek napisał:

> Jak pamiętam z końca lat osiemdziesiątych, na falach RWE Kukliński powiedział
          o
          >
          > przygotowaniach sowieckich do inwazji w Polsce, która nie doszła do skutku,
          bo
          > Jaruzelski zrobił stan wojenny. I bardzo dużo o przygotowaniach do stanu
          > wojennego. Wnioskiem, który natrętnie narzucał się z analizy tego co
          Kukliński
          > mówił było, że gdyby nie stan wojenny mielibyśmy w Polsce sowiecką inwazję. I
          > Dalej, że Jaruzelski jest mężem opatrznościowym, który Polskę uratował przed
          > zniszczeniem a Polaków przed hekatombą i wywózkami na sybir.
          >
          > Tę wypowiedź oceniam jednoznacznie jako realizację sowieckich interesów!
          >
          > Bo "inwazja sowiecka" była faktem propagandowym, mitem, dezinformacją
          ogłaszaną
          >
          > aby strachem przed wywózką na Sybir spacyfikować wolę oporu w społeczeństwie
          i
          > wykonawców stanu wojennego (w końcu nie zbrodniarzy) przesycić przekonaniem o
          > misji powstrzymania warchołów z Solidarności...
          >
          > Pozdrowienia
          > Orion

Inwazja owszem, ale rok wczesniej. Tej inwazji zapobiegl Kuklinski. Rok
          pozniej, to jest w 1981, inwazja byla rzeczywiscie tylko chwytem propagandowym
          Jaruzelskiego.
        • Gość: wikul Re: O Kuklińskim inaczej IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 00:53
          orionek napisał:

> Jak pamiętam z końca lat osiemdziesiątych, na falach RWE Kukliński powiedział
          o
          >
          > przygotowaniach sowieckich do inwazji w Polsce, która nie doszła do skutku,
          bo
          > Jaruzelski zrobił stan wojenny. I bardzo dużo o przygotowaniach do stanu
          > wojennego. Wnioskiem, który natrętnie narzucał się z analizy tego co
          Kukliński
          > mówił było, że gdyby nie stan wojenny mielibyśmy w Polsce sowiecką inwazję. I
          > Dalej, że Jaruzelski jest mężem opatrznościowym, który Polskę uratował przed
          > zniszczeniem a Polaków przed hekatombą i wywózkami na sybir.
          >
          > Tę wypowiedź oceniam jednoznacznie jako realizację sowieckich interesów!
          >
          > Bo "inwazja sowiecka" była faktem propagandowym, mitem, dezinformacją
          ogłaszaną
          >
          > aby strachem przed wywózką na Sybir spacyfikować wolę oporu w społeczeństwie
          i
          > wykonawców stanu wojennego (w końcu nie zbrodniarzy) przesycić przekonaniem o
          > misji powstrzymania warchołów z Solidarności...
          >
          > Pozdrowienia
          > Orion

Twoja "analiza " jest nie trafna bo opiera się na niepełnej wiedzy (lub może
          nawet na jej braku) . W 1981 r. mieszkałem we Wiedniu i codziennie czytałem
          austriackie gazety . Pełno było w nich materiałów o nieuchronnej inwazji
          sowieckiej na Polskę , o koncentracji pododziałów SA nad granica polską ,
          łącznie z amerykańskimi zdjęciami satelitarnymi (wiele z tych gazet zachowałem
          do dzisiaj) . Przyspieszyło to zresztą mój powrót do Polski gdzie zostawiłem
          żonę z małymi dziećmi .
        • Gość: trek Re: O inwazji i stanie w. inaczej IP: *.tele2.pl 27.08.02, 12:21
          orionek napisał:
          Wnioskiem, który natrętnie narzucał się z analizy tego co Kukliński
          > mówił było, że gdyby nie stan wojenny mielibyśmy w Polsce sowiecką inwazję.

Ja rozumiem to (co mówił jeśli mowił K. i w ogóle stan woj.) inaczej.
          Właśnie stan w. był inwazją sowiecką, ekspedycją dla spacyfikowania
          buntowniczej kolonii, dowodzoną przez ludzi calkowicie oddanych interesom Rosji
          i wypróbowanych w tlumieniu ruchawek: Grudzien 1979, praska wiosna itp. Póki
          rzadzili oni krajem i wojskiem nie bylo zadnej potrzeby uzywania wlasnego
          wojska pod okrytymi chwala sztandarami Krasnoj Armii. Ze swego kolejnego
          zadania wywiazali sie na piatiorku.
    • _helga Nie wiedzialam ze tylu bylych SBkow jest na forum 26.08.02, 15:55
      Byli SBcy, byli UBcy, byla kadro oficerska Ukladu Warszawskiego.

Jak w czasie II wojny swiatowej hitlerowcy toczyli to sledztwo w sprawie
      Katynia, to glownym argumentem za tam, ze to sa rzeczywiscie oficerowie polscy,
      a nie poprzebierani jency - wiecie co bylo?

Ano to, ze ofiary mialy szyta na miare bielizne.

A teraz popatrzcie na siebie w lustro. Na te brzuchy zwisajace do kolan i
      prosto w te kaprawe oczka czerwone od wodki pitej od rana do wieczora. Wtedy,
      kiedy byliscie w sluzbie czynnej, i teraz, na emeryturze. Przypomnijcie sobie
      te kasyna z seta i lorneta oraz tlenionymi, piersiastymi blondynami. Teraz te
      sety i lornety po domach konsumujecie, bo armia sie was pozbywa jeden po
      drugim, na swoje szczescie.

Macie tyle wspolnego z armia polska co ja z lotami na Ksiezyc.

PS. Bykku, zapchalo mnie tylko chwilowo. A za oscypka dziekujesmile)))
      • Gość: Jędrek Do aktualnej ..... hm ........ "helgi". IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 16:06
        _helga napisała:

> Byli SBcy, byli UBcy, byla kadro oficerska Ukladu Warszawskiego.
        >
        > Jak w czasie II wojny swiatowej hitlerowcy toczyli to sledztwo w sprawie
        > Katynia, to glownym argumentem za tam, ze to sa rzeczywiscie oficerowie
        polscy,
        >
        > a nie poprzebierani jency - wiecie co bylo?
        >
        > Ano to, ze ofiary mialy szyta na miare bielizne.
        >
        > A teraz popatrzcie na siebie w lustro. Na te brzuchy zwisajace do kolan i
        > prosto w te kaprawe oczka czerwone od wodki pitej od rana do wieczora.
        Wtedy,
        > kiedy byliscie w sluzbie czynnej, i teraz, na emeryturze. Przypomnijcie
        sobie
        > te kasyna z seta i lorneta oraz tlenionymi, piersiastymi blondynami. Teraz
        te
        > sety i lornety po domach konsumujecie, bo armia sie was pozbywa jeden po
        > drugim, na swoje szczescie.
        >
        > Macie tyle wspolnego z armia polska co ja z lotami na Ksiezyc.
        >
        > PS. Bykku, zapchalo mnie tylko chwilowo. A za oscypka dziekujesmile)))

Słodka idiotko !
        Masz rację. Ja jestem chyba ubekiem. W 1989 r. miałem 14 lat. Pamiętam, że
        służyłem w XVII Departamencie ds. Szeptanej Propagandy W Kiblach Szkół
        Podstawowych.
        Ty za to już wtedy byłaś wtedy starą hm .... hm. I to zostało Ci do dziś.

PS
        A Kukliński - dla każego emocjonalnie zróważonego człowieka (bez względu na
        jego polityczne zapatrywania) - to zwykły sprzedawczyk i ścierwo.
        • wojcd Re: Do aktualnej ..... hm ........ 'helgi'. 26.08.02, 16:32
          Panie Jedrku
          czy jest dla Pana prawdziwa tozsamosc
          PRL = kolonia

Wojciech
        • bykk Re: do Jędrka z Wa-wy 26.08.02, 16:40
          Jędrek,jak miałeś w 89' 14 lat,to co się wpierdalasz w dyskusję,chę?
          Łatwo wyliczyć ile miałeś w 79',80',81'!
          Sam ze siebie robisz wała,to taki po naszemu buc,kumasz?
          Co możesz wiedzieć o przysięgach wojskowych? Ktosik Ci opowiadał i źle
          zrozumiałeś? Co możesz wiedzieć o tym co się w tamtych latach działo?
          Czytałeś wspomnienia "ciemnookiego"?
          Może M.F.R lub inny "szcz" Ci opowiadał?
          Nie ubliżaj drugiemu,jeśli nie chcesz być "ubliżony".
          Myśl trochę samodzielnie,nie wpieraj się "NIE" lub jakim innym Piotrowskim!
          Przecie idzie Ci już 27 roczek,a Ty dalej w pieluszkach?smile
          Trzym się!
          Ps. do Helgi
          Mnie teraz "zatkło",ale przeszło jużsmile))!
          hej!
          • Gość: Jędrek Re: do Jędrka z Wa-wy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 17:04
            bykk napisał:

> Jędrek,jak miałeś w 89' 14 lat,to co się wpierdalasz w dyskusję,chę?
            > Łatwo wyliczyć ile miałeś w 79',80',81'!
            > Sam ze siebie robisz wała,to taki po naszemu buc,kumasz?
            > Co możesz wiedzieć o przysięgach wojskowych? Ktosik Ci opowiadał i źle
            > zrozumiałeś? Co możesz wiedzieć o tym co się w tamtych latach działo?
            > Czytałeś wspomnienia "ciemnookiego"?
            > Może M.F.R lub inny "szcz" Ci opowiadał?
            > Nie ubliżaj drugiemu,jeśli nie chcesz być "ubliżony".
            > Myśl trochę samodzielnie,nie wpieraj się "NIE" lub jakim innym Piotrowskim!
            > Przecie idzie Ci już 27 roczek,a Ty dalej w pieluszkach?smile
            > Trzym się!
            > Ps. do Helgi
            > Mnie teraz "zatkło",ale przeszło jużsmile))!
            > hej!
            Zgredzie ! Olewam Cię silną strugą gorącego moczu. Tylko to mogę dla Ciebię
            zrobić, sieroto po TW "Bolku".
            • Gość: ala Re: Ludzie!!!przeciez to jest pomiot czerwonych IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 26.08.02, 17:20
              funkcjonariuszy.
              jakby wasz ojciec z czworakow i w gumiakoach przybyl do miasta, gdzie w zamian
              za wierna słuzbe otrzymal awans i stanowisko-taki czlowiek jest wiernym sługa
              przez nastepne pokolenia. jedrek sie wychowal w takim domu. zero wartosci,
              tylko wkladane do łba-wiernosc sosjalistycznej ojczyznie.
              wiec dla niego ktos, kto sie przeciwstawil temu, zobaczyl zło jest
              automatycznie czarna owca. on nie POTRAFI MYSLEC INACZEJ.on to mial w domu na
              sniadanie, obiad i kolacje. moze nawet byl z raz w bulgarii na wczasach.tata go
              zabieral na pochody 1 majowe. tam nie bylo rwe,ga, niezaleznego myuslenia i
              kontaktow z opozycją. teraz juz za pozno dla jedrka ,zeby zmienic "myslenie".
              bo musial by sie przyznac, ze wyrastal w czworakach intelektualnych. a to
              przykre przeciez. dla jedrka i jego rodziny idolem jest jaruzel-bo on ich
              niewolnikow przywiazal do siebie.
              dajcie jedrkowi spokoj. my wiemy, kto jest bohaterem wiec cieszmy sie ,ze jest
              tak nas duzo.mnie serce rosnie , jak czytam wasze waleczne posty. to znaczy, ze
              jednak sporo w tym kraju porzadnych ludzi i porzadnych domow.
              • wojcd Re: Ludzie!!!przeciez to jest pomiot czerwonych 26.08.02, 17:45
                Tak Pani Alu. Czerwonoskory janczar nie mysli, on wykonuje rozkaz.
                Wojciech
              • alfalfa Re: Racja ale... 26.08.02, 18:03
                mnie martwi, że takich "jędrków" jest dużo. Zdecydowanie za dużo, jak na to
                czym był PRL i jakich Polaków w wolnej Polsce chciało by się mieć za rodaków.
                To są często młodzi ludzie i wypisują bzdury w rodzaju "w PRL nikt z głodu nir
                umierał", "każdy miał pracę", "solidaruchy oszukały robotników" itd. Teraz albo
                stają się elektoratem SLDUPy albo Samoobrony i najchętniej cofnęli by czas.
                Widzę w tym braki w nauczaniu histroii w szkołach albo niedopowiedzenia na
                temat najnowszej histrii Polski.
                pzdr.
                • wojcd Re: Racja ale... 26.08.02, 18:20
                  Masz racje. Juz nie bede pisal w tym watku bo sie zirytowalem.
                  Pozdrawiam Wojciech
              • Gość: dorota Re: Ludzie!!!przeciez to jest pomiot czerwonych IP: *.man.bialystok.pl 27.08.02, 09:56
                Mnie tez wychowali czerwoni i nawet nie dali mi porzadnej edukacji i o to mam
                do nich zal. Edukacja mlodych pokolen z neutralnym swiatopogladem jest szansa
                naszego narodu.
                NIE ZADEN CIEMNOGROD I WIARA W GUSLA< Z TYM DO SREDNIOWIECZA A NIE DO EUROPY.
                • Gość: ala Re: fakt IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 27.08.02, 11:12
                  braki w edukacji widoczne.
            • sceptyk Re: do Jędrka z Wa-wy 26.08.02, 18:00
              Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> Zgredzie ! Olewam Cię silną strugą gorącego moczu. Tylko to mogę dla Ciebię
              > zrobić, sieroto po TW "Bolku".
              --------------------------------------

Kilkanascie postow wyzej, w liscie do Helgi, napisalem o jednym z dyskutantow
              typu Jedrek:

"To nie jest partner do jakiejkolwiek dyskusji. Na koniec zreszta zwykl polewac
              swych polemistow goracym moczem."

Dlugo nie musialem czekac, na pojawienie sie zelaznego argumentu w dyskusji.

• _helga Re: do Jędrka z Wa-wy 26.08.02, 18:46
                sceptyk napisał:

> Gość portalu: Jędrek napisał(a):
                >
                > > Zgredzie ! Olewam Cię silną strugą gorącego moczu. Tylko to mogę dla Ciebi
                > ę
                > > zrobić, sieroto po TW "Bolku".
                > --------------------------------------
                >
                > Kilkanascie postow wyzej, w liscie do Helgi, napisalem o jednym z dyskutantow
                > typu Jedrek:
                >
                > "To nie jest partner do jakiejkolwiek dyskusji. Na koniec zreszta zwykl
                polewac
                >
                > swych polemistow goracym moczem."
                >
                > Dlugo nie musialem czekac, na pojawienie sie zelaznego argumentu w dyskusji.
                >
                >

I miales racjesmile
          • Gość: wikul Re: do Jędrka z Wa-wy IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 01:07
            bykk napisał:

> Jędrek,jak miałeś w 89' 14 lat,to co się wpierdalasz w dyskusję,chę?
            > Łatwo wyliczyć ile miałeś w 79',80',81'!
            > Sam ze siebie robisz wała,to taki po naszemu buc,kumasz?
            > Co możesz wiedzieć o przysięgach wojskowych? Ktosik Ci opowiadał i źle
            > zrozumiałeś? Co możesz wiedzieć o tym co się w tamtych latach działo?
            > Czytałeś wspomnienia "ciemnookiego"?
            > Może M.F.R lub inny "szcz" Ci opowiadał?
            > Nie ubliżaj drugiemu,jeśli nie chcesz być "ubliżony".
            > Myśl trochę samodzielnie,nie wpieraj się "NIE" lub jakim innym Piotrowskim!
            > Przecie idzie Ci już 27 roczek,a Ty dalej w pieluszkach?smile
            > Trzym się!
            > Ps. do Helgi
            > Mnie teraz "zatkło",ale przeszło jużsmile))!
            > hej!

Wyręczyłeś mnie . Dzięki . A tak swoją droga ilu tu mądrali (rówieśników
            Jedrka ) którzy z taką niezachwianą pryncypialną pewnością wypowiadaja sie o
            czasach o których niewiele wiedzą .
            Pzdr.
            • Gość: ala Re: wikul IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 27.08.02, 09:39
              to ty widzisz przez internet ile mamy lat???-do lekarza, ale predziutko.
              a swoją droga, czy do oceny historii (gdy fakty lezą na tacy) konieczny jest
              cenzus wiekowy?? ile? ile trzeba mieć lat?
              strzelaj, a nuż sie zalapie. bardzo bym chciala, bo wstrzasnął mną twoj post.
              • Gość: wikul Re: ala IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 00:36
                Gość portalu: ala napisał(a):

> to ty widzisz przez internet ile mamy lat???-do lekarza, ale predziutko.
                > a swoją droga, czy do oceny historii (gdy fakty lezą na tacy) konieczny jest
                > cenzus wiekowy?? ile? ile trzeba mieć lat?
                > strzelaj, a nuż sie zalapie. bardzo bym chciala, bo wstrzasnął mną twoj post.

Nie rozumiem twojej irytacji . Moja uwaga nie dotyczyła ciebie a moje poglądy
                na tą sprawę nie powinny cię niepokoić ponieważ są zbieżne z twoimi .
                Podtrzymuję swój pogląd dotyczacy młodych ludzi . Jeżeli uważasz że ktoś może
                się "nauczyć" PRL z książek to jesteś w błędzie i to nie dlatego że sposób jest
                zły ale historia jest zbyt świeża . Ale spróbuj mnie przekonać , może to ja nie
                mam racji .
        • _helga 10 tysiecy oficerow w ciagu 4 lat pojdzie na zielo 26.08.02, 19:05
          Nie zmiescilo sie w tytule. Wiadomosc z TV - 10 tysiecy oficerow pojdzie na
          zielona trawke w ciagu czterech lat. Czyli zmieni sie proporcja. Dotychczas
          dominowali w naszej armii absolwenci szkol moskiewskich. Teraz do akcji wchodzi
          mlodziez z West Pointsmile
      • Gość: jaski Re: Nie wiedzialam ze tylu bylych SBkow jest na f IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.08.02, 23:49
        _helga napisała:

> Byli SBcy, byli UBcy, byla kadro oficerska Ukladu Warszawskiego.
        >
        > Jak w czasie II wojny swiatowej hitlerowcy toczyli to sledztwo w sprawie
        > Katynia, to glownym argumentem za tam, ze to sa rzeczywiscie oficerowie
        polscy,
        >
        > a nie poprzebierani jency - wiecie co bylo?
        >
        > Ano to, ze ofiary mialy szyta na miare bielizne.
        >
        > A teraz popatrzcie na siebie w lustro. Na te brzuchy zwisajace do kolan i
        > prosto w te kaprawe oczka czerwone od wodki pitej od rana do wieczora. Wtedy,
        > kiedy byliscie w sluzbie czynnej, i teraz, na emeryturze. Przypomnijcie sobie
        > te kasyna z seta i lorneta oraz tlenionymi, piersiastymi blondynami. Teraz te
        > sety i lornety po domach konsumujecie, bo armia sie was pozbywa jeden po
        > drugim, na swoje szczescie.
        >
        > Macie tyle wspolnego z armia polska co ja z lotami na Ksiezyc.
        >
        > PS. Bykku, zapchalo mnie tylko chwilowo. A za oscypka dziekujesmile)))

Heluniu, pragne doniesc iz:
        -Brzuch mi nie wisi, absolutnie mu nie pozwalam, jak w ogole na zadne
        nieprogramowe zwisy.
        - Oczka mam niebieskie a nie kaprawe, czasem czerwone- praca taka.
        - Wodki nie tylko od rana do wieczora ale w ogole raczej nie pije, wole gin i
        skocza.
        - Do emerytury jeszcze kawal czasu.
        - Kasyna byly, te co widzialem to niestety bez piersiastych, zolnierze czynnej
        sluzby lornety i meduzy serwowali
        - W kwesti ww lornet i meduz lza sie w oku zakrecila, tak bylo fajnie i komu to
        przeszkadzalo? Wiesz co to lorneta norzycowa?
        - Armia sie pozbywa, to normalna kolek rzeczy nie tylko w polskim wojsku.

Mysle wiec, ze nieco przesadzilas.

kapral podch. PD
        • _helga Re: Nie wiedzialam ze tylu bylych SBkow jest na f 27.08.02, 00:05
          Gość portalu: jaski napisał(a):

> _helga napisała:
          >
          > > Byli SBcy, byli UBcy, byla kadro oficerska Ukladu Warszawskiego.
          > >
          > > Jak w czasie II wojny swiatowej hitlerowcy toczyli to sledztwo w sprawie
          > > Katynia, to glownym argumentem za tam, ze to sa rzeczywiscie oficerowie
          > polscy,
          > >
          > > a nie poprzebierani jency - wiecie co bylo?
          > >
          > > Ano to, ze ofiary mialy szyta na miare bielizne.
          > >
          > > A teraz popatrzcie na siebie w lustro. Na te brzuchy zwisajace do kolan i
          > > prosto w te kaprawe oczka czerwone od wodki pitej od rana do wieczora. Wte
          > dy,
          > > kiedy byliscie w sluzbie czynnej, i teraz, na emeryturze. Przypomnijcie so
          > bie
          > > te kasyna z seta i lorneta oraz tlenionymi, piersiastymi blondynami. Teraz
          > te
          > > sety i lornety po domach konsumujecie, bo armia sie was pozbywa jeden po
          > > drugim, na swoje szczescie.
          > >
          > > Macie tyle wspolnego z armia polska co ja z lotami na Ksiezyc.
          > >
          > > PS. Bykku, zapchalo mnie tylko chwilowo. A za oscypka dziekujesmile)))
          >
          > Heluniu, pragne doniesc iz:
          > -Brzuch mi nie wisi, absolutnie mu nie pozwalam, jak w ogole na zadne
          > nieprogramowe zwisy.
          > - Oczka mam niebieskie a nie kaprawe, czasem czerwone- praca taka.
          > - Wodki nie tylko od rana do wieczora ale w ogole raczej nie pije, wole gin i
          > skocza.
          > - Do emerytury jeszcze kawal czasu.
          > - Kasyna byly, te co widzialem to niestety bez piersiastych, zolnierze
          czynnej
          > sluzby lornety i meduzy serwowali
          > - W kwesti ww lornet i meduz lza sie w oku zakrecila, tak bylo fajnie i komu
          to
          >
          > przeszkadzalo? Wiesz co to lorneta norzycowa?
          > - Armia sie pozbywa, to normalna kolek rzeczy nie tylko w polskim wojsku.
          >
          > Mysle wiec, ze nieco przesadzilas.
          >
          > kapral podch. PD

Kapralu Podchorazy PD Jaski! Jak pan nie posiadasz brzucha do kolan oraz
          choroby alkoholowej to sie pan do powyzszych adresatow moich uprzejmych uwag
          nie zaliczasz. smile

Nie wiem co to lorneta nozycowa?
          • Gość: jaski Re: Nie wiedzialam ze tylu bylych SBkow jest na f IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 27.08.02, 00:49
            Hehehehe, lorneta nozycowa to 4 setki. Dwie na gorze i dwie na dole. To jak X
            wyglada. Wymaga lepszej techniki i nieco treningu.smile

• _helga Re: Nie wiedzialam ze tylu bylych SBkow jest na f 27.08.02, 02:55
              Gość portalu: jaski napisał(a):

> Hehehehe, lorneta nozycowa to 4 setki. Dwie na gorze i dwie na dole. To jak X
              > wyglada. Wymaga lepszej techniki i nieco treningu.smile
              >

heheeee!!! Nie wiedzialam. Dobresmile
    • Gość: f Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 19:09
      Patrzy na swiat czasem wydaje się ,że coś rozumie a jednak to tylko Lukaszednko!
    • Gość: jacek84 Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.net.okay.pl / 192.168.3.* 26.08.02, 22:32
      Do polskich patriotów typu :
      rewerski
      Polak
      Zenek
      Gastarbaiter
      Jędrek
      -----------------------------------------
      Można kogoś przekonywać, czy kolor zielony jest zielony
      lub biały jest biały, ale nie można i wprost nie da się
      fałszować historii a szczególnie FAKTÓW.
      Ten kto usiłuje przekonać że Kukliński jest zdrajcą,
      tylko dlatego, że obłąkańcze plany inwazji zachodniej
      Europy przez sowieckich dowódców Paktu Warsz. wraz z
      bandytą-Jaruzelskim miały być faktem. Opracowane były
      szczegółowe plany atomowego uderzenia na Niemcy i
      Francje. W tej wojnie atrybutem było ZASKOCZENIE. Polskie
      wojsko (lizydupy sowieckie) miało okupować Danię. Liczono
      się i brano pod uwagę że główne działania atomowe
      rozegrają się na terenie NIemiec i Polski.
      Mamy tu NAMACALNY DOWÓD, że Sowieci począwszy od roku
      1920 (warszawska wojna) zawsze planowali opanowanie całej
      Europy. Nie odstąpili od tego zamiaru za czasów
      Breżniewa. Zresztą twierdzę, że gdyby byli gospodarczo
      silni, to by i dzisiaj tak samo myśleli i planowali.
      Kukliński doskonale zdawał sobie sprawę jaki skutek
      wywołają nuklearne działania na terenie Polski. I dlatego
      postąpił tak a nie inaczej. WIELKA MU CHWAŁA ZA TO !!
      Jest bohaterem narodowym, oczywiście nie dla takich
      śmierdzących szmat jak podałem we wstępie.
      Oni nic nie rozumieją, to prymitywy o bardzo wąskim
      spojrzeniu na świat i politykę. Im wystarczy Trybuna Ludu
      " i to co powiedział Jaruzelski albo Rakowski" .
      Kończąc życzę "tym politykierom" by prosili Boga o
      zdrowie, bo o rozum to już za późno !
      • Gość: ala Re: do jacka84 IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 26.08.02, 22:47
        jacku, czy twoj nick sugeruje wiek? az nie chce sie wierzyc, abysmy mieli tak
        rozsadna mlodziez!!
        • bykk Re: do Jędrka-sikuta 26.08.02, 23:07
          No i widzisz jak dalej zrobiłeś ze siebie wała?
          Cóż nowego powiedziałeś? Sikać potrafisz? No właśnie,bo cóż innego sikut
          potrafi? Tyle dla "Ciebię" mogę poradzić,abyś zmienił pampersa,wysmarkał
          nos i poszedł na "żebranie" SLD!
          Ps. do Ali
          Na tyle co pamiętam,to jacek84 młodzieżą był daaawno temusmile))
          pozdrawiam
          hej!
          • Gość: ala Re: do Jędrka-sikuta IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 26.08.02, 23:17
            tak myślę własnie wink
            ale coż, pomarzyć można....smile)))
            • bykk Re: do Tomasza 26.08.02, 23:28
              Tomasz,ale na kim konkretnie tak sobie "ulżyłeś"?smile
              hej!
    • balzer Ani zdrajca, ani bohater 26.08.02, 23:07
      Trudno jest zakwalifikowac Kuklinskiego. Z jednej strony zdradził kraj, ale kraj
      w ktorym rzadziła komunistyczna dyktatura. Z jednej strony miał dobre intencje
      poniewaz chciał zapobiec interwencji Ruskich w Polsce, z drugiej strony
      nie działał bezinteresownie tylko brał od Amerykanow pieniadze.
      Bardzo kontrowersyjna postac ktora przez jednych bedzie uznawana za bohatera,
      przez innych za zdrajce. Dla mnie nie jest ani jednym ani drugim.
      • Gość: ala Re: Ani zdrajca, ani bohater IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 26.08.02, 23:20
        coż za indyferentnosć
        nie ma ani ani
        w tym przypadku
        a co ? jeszcze mial to za darmo robic?????
        co za absurd.przeciez to ameryka, tam nic nie ma za darmo. wink
        serio, osobiscie nie widze w tym nic złego, jak tez nie sadze, aby to byl powod,
        czego i tobie zyczę.
        • balzer Re: Ani zdrajca, ani bohater 26.08.02, 23:28
          Gość portalu: ala napisał(a):

> coż za indyferentnosć
          > nie ma ani ani
          > w tym przypadku
          > a co ? jeszcze mial to za darmo robic?????
          > co za absurd.przeciez to ameryka, tam nic nie ma za darmo. wink
          > serio, osobiscie nie widze w tym nic złego, jak tez nie sadze, aby to byl powod
          > ,
          > czego i tobie zyczę.

Gdyby dostarczał informacji USA bezinteresownie możnaby go nazwac bohaterem,
          ale facet kosił za to gruby szmal.
          Jednak działał na niekorzysc komunistycznego systemu, działajac w celu
          obalenia go dlatego nie jest dla mnie zdrajca.
          • alfalfa Re: Ani zdrajca, ani bohater 26.08.02, 23:38
            A pamiętasz w SW tych co się "przyznawali" w TV, że sa agentami CIA (w
            kamieniach co pływały wiadomości zostawialismile oni też za pieniądze pracowali, i
            to niby było najgorsze a przynajmiej tak to TV PRL-owska przestawiała. Dla mnie
            to nic nie znaczy np. czy Kulkiński był objęty czymś w rodzaju programu ochrony
            świadków i czy dostał pieniądze czy jak za granicę nawiał z rodziną. To są
            sprawy poboczne.
            pzdr.
      • wojcd Jednak bohater 27.08.02, 00:31
        balzer napisał:
        > Trudno jest zakwalifikowac Kuklinskiego.
        .............
        > Bardzo kontrowersyjna postac ktora przez jednych bedzie uznawana za bohatera,
        > przez innych za zdrajce. Dla mnie nie jest ani jednym ani drugim.

Panie Balzer
        dzieki Kuklinskiemu stan wojenny byly dokladnie monitorowany. Pamietam jakas
        wypowiedz Brzezinskiego na ten temat. Do kontaktow z Rosja w tej sprawie
        uzywano CELOWO goracej linii. Papiez byl na biezaco informowany o przebiegu
        spraw. Slepowron czul na sobie WZROK SWIATA i nie mogl pozwolic sobie na
        radykalne dzialania. TO BYLA ZASLUGA Kuklinskiego. Nie mam zadnej watpliwosci w
        ocenie jego zaslug.
        Wojciech
        • _helga Re: Zdecydowanie bohater 27.08.02, 03:22
          wojcd napisał:

> balzer napisał:
          > > Trudno jest zakwalifikowac Kuklinskiego.
          > .............
          > > Bardzo kontrowersyjna postac ktora przez jednych bedzie uznawana za bohate
          > ra,
          > > przez innych za zdrajce. Dla mnie nie jest ani jednym ani drugim.
          >
          > Panie Balzer
          > dzieki Kuklinskiemu stan wojenny byly dokladnie monitorowany. Pamietam jakas
          > wypowiedz Brzezinskiego na ten temat. Do kontaktow z Rosja w tej sprawie
          > uzywano CELOWO goracej linii. Papiez byl na biezaco informowany o przebiegu
          > spraw. Slepowron czul na sobie WZROK SWIATA i nie mogl pozwolic sobie na
          > radykalne dzialania. TO BYLA ZASLUGA Kuklinskiego. Nie mam zadnej watpliwosci
          w
          >
          > ocenie jego zaslug.
          > Wojciech

oraz Helga
      • Gość: Ser Re: Ani zdrajca, ani bohater IP: *.man.poznan.pl 27.08.02, 09:03
        Balzer !
        Zastanów się czy mozna zdradzić kraj przekazując plany ataku na Europę ???
        Zastanów się czy można zdradzić zdrajców ??
        Zastanów się nad swoimi wypocinami !
        • balzer Re: Ani zdrajca, ani bohater 27.08.02, 20:23
          Gość portalu: Ser napisał(a):

> Balzer !
          > Zastanów się czy mozna zdradzić kraj przekazując plany ataku na Europę ???

USA rowniez miały plany nuklearnego ataku na Europe, wyrzutnie były wycelowane
          nawet w moj Szczecin

> Zastanów się czy można zdradzić zdrajców ??

Można. Zrobił to Kuklinski i zrobił dobrze bo zdradzajac przełozonych komuchow
          pomogł Polsce (lecz nie bezinteresownie)

> Zastanów się nad swoimi wypocinami !

Nie mam sie co zastanawiac - takie jest moje zdanie i juz.
    • Gość: tomasz Pazdrowski Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.berkeleycollege.edu / 12.162.105.* 26.08.02, 23:20
      Sam jestes cuchnacym scierwem ty sqrwysynski komuchu. Twoje pojecie patriotyzmu
      bierze sie z akademii 1-majowych i przemowien stalina, a z Warszawy chcialbys
      zrobic peryferie moskwy. Zycie ci sie rozjechalo, co? Dobrze ci zrobi zimny
      oklad na szyje z sierpa i pocalunek mlota ty kafarze zapluty, pomylko natury i
      obrazo zdrowego rozsadku. Na szczescie takie pluskwy jak ty juz sa na wymarciu.
      Ufff, ulzylem sobie. Ciesz sie, ze cie nie ma pod reka.
      • Gość: bolek Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.kat.forthnet.gr 27.08.02, 01:59
        huje i pomazance amerykanskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        polska cale szczesciew nie wisi na waszych zbukach
        zastanowic sie wypada , jesli ten huj kukla byl patriota to dlaczego polska
        wybrala SLD?
        dlaczego ten czerwony palant kwach jest dalej prezydentem ?
        jesli uwazacie to scierwo <kuklinski>za bohatera to znaczy ze ,wiekszosc
        polakow jest spedawczykamy moskwy ?
        dlaczego glupie kurwy amerykanskie same sie osmieszacie ?
        dlaczego huje pomazane szarpiecie amerykanca laske bez komdona ?
        te aski sraski i helgi sa pojebane bo im czarne laski pasoja ale reszczie ?
        spieszczie medy przyklad macie <monika lewiska? spieszaczie do waszych
        jankesow po katolicku im obciagnac !!!!!!!!!!!!!!!!!
        tyle waszego co nie naszego.
        • Gość: Sasza Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 27.08.02, 03:23

> huje i pomazance amerykanskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > polska cale szczesciew nie wisi na waszych zbukach
          > zastanowic sie wypada , jesli ten huj kukla byl patriota to dlaczego polska
          > wybrala SLD?
          > dlaczego ten czerwony palant kwach jest dalej prezydentem ?
          > jesli uwazacie to scierwo <kuklinski>za bohatera to znaczy ze ,wiekszosc
          > polakow jest spedawczykamy moskwy ?
          > dlaczego glupie kurwy amerykanskie same sie osmieszacie ?
          > dlaczego huje pomazane szarpiecie amerykanca laske bez komdona ?
          > te aski sraski i helgi sa pojebane bo im czarne laski pasoja ale reszczie ?
          > spieszczie medy przyklad macie <monika lewiska? spieszaczie do waszych
          > jankesow po katolicku im obciagnac !!!!!!!!!!!!!!!!!
          > tyle waszego co nie naszego.

Dla ww. kolegi jedynym ratunkiem jest słownik polskiej ortografii Jodłowskiego
          i Taszyckiego.
        • _helga Strona www specjalnie dla pana Bolka !!!!! 27.08.02, 03:40

> huje i pomazance amerykanskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > polska cale szczesciew nie wisi na waszych zbukach
          > zastanowic sie wypada , jesli ten huj kukla byl patriota to dlaczego polska
          > wybrala SLD?
          > dlaczego ten czerwony palant kwach jest dalej prezydentem ?
          > jesli uwazacie to scierwo <kuklinski>za bohatera to znaczy ze ,wiekszosc
          > polakow jest spedawczykamy moskwy ?
          > dlaczego glupie kurwy amerykanskie same sie osmieszacie ?
          > dlaczego huje pomazane szarpiecie amerykanca laske bez komdona ?
          > te aski sraski i helgi sa pojebane bo im czarne laski pasoja ale reszczie ?
          > spieszczie medy przyklad macie <monika lewiska? spieszaczie do waszych
          > jankesow po katolicku im obciagnac !!!!!!!!!!!!!!!!!
          > tyle waszego co nie naszego.

Ja powyzszy tekst zrozumialam lacznie z poprzednimi postami pana Bolka. Dotarlo
          do mnie, ze on BLAGA O POMOC w nie cierpiacej zwloki sprawie. To sie
          postaralam. Jestem zyczliwym czlowiekiem. Troche mi to czasu zajelo, ale
          nareszcie znalazlam forum dyskusyjne specjalnie dla pana, panie Bolku.
          Formularz do zawieszenia swojego posta znajdzie pan na dole tej strony.

www.mymasturbation.com/
          Szanowankosmile
          • Gość: ala Re: helga:I love you!!!n/t IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 27.08.02, 09:35
            • Gość: dorota Re: helga:I love you!!!n/t IP: *.man.bialystok.pl 27.08.02, 10:02
              I love are
          • rycho7 Kuklinski i bohaterem i zdrajca 27.08.02, 10:14
            Pani Helgo przyznam, ze publicznie o intymnych sprwach z paniami nie jestem
            nawykly rozmawiac. Nie wiem, czy w tym zakresie pieknie sie roznimy.

Ciekaw jestem dlaczego obie strony sporu, ktory daje sie wylowic przy pewnym
            wysilku sposrod obelg, nie sa w stanie dojsc do pewnej kompromisowej formuly.
            Nie chce powtarzac wszystkich swoich argumentow wiec zainteresowanych odsylam
            do moich postow powyzej.

Kuklinski dzialal w interesie Polski. Mozna dyskutowac nad szczegolami ale
            niewatpliwie mial dobre intencje i znajduje sie w gronie zwyciezcow. Tytul
            bohatera niewatpliwie mu sie nalezy. Jest to tytul zwiazany z naszymi emocjami
            i nie podlega rygorom prawa i logiki.

Natomiast zdrada nie jest pojeciem emocjonalnym lecz prawnym. Z zasad logiki
            wynika, ze jezeli Kuklinski nie zdradzil to zdradzilo w Polsce kilkanascie
            milionow oficerow i zolnierzy, zdrajcow-patriotow (prawie polowa ludnosci). Po
            co psuc dalej i tak chore polskie prawo. Po co zaprzeczac ogolnoludzkim zasadom
            logiki. Przyjmijmy, ze jednak Kuklinski byl zdrajca. Zdrajca, ktory jako
            bohater nie poniesie kary na zasadzie wyjatku. To jest tragizm bohaterstwa
            zolnierzy niewidzialnego frontu. Oddajmy w ten sposob hold nieznanym bohaterom
            AK, ktorzy walczyli w Okregu Pomorskim i Wielkopolskim w II WS. Polskim
            bohaterom w mundurach SS, Wermahtu, hitlerowskich urzednikow. Ci ludzie dla
            zwyklego Polaka byli zdrajcami. Wielu z nich po wojnie zostalo srodze ukaranych
            za swa "zdrade". Tragizm bohaterow niewidzialnego frontu polega miedzy innymi
            na tym, ze aby byc skutecznymi udaja zupelnie kogos innego niz sa w
            rzeczywistosci. Nie moga tez zbierac dowodow na swa niewinnosc. Czesto tez sa
            likwidowani przez swoich.

Nie zmieniajmy dla Kuklinskiego znaczenia slow, bo nie bedziemy mogli sie
            miedzy soba porozumiec. Czesciowo to widac powyzej. Dla jednostki nie niszczmy
            zasad funkcjonowania spoleczenstwa. To nic nam nie da a bardzo zaszkodzi.
          • Gość: kszatek Re: Strona www specjalnie dla pana Bolka !!!!! IP: 5.2.* / 199.43.14.* 27.08.02, 10:22
            Bardzo dobry pomysl, gratuluje helga. Czy znasz jakis sposob zeby on tu juz
            wiecej nie wracal?

Pozdrawiam
    • Gość: zzz Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.sawan.com.pl 27.08.02, 10:28
      Słyszę, że wraca do Polski i zamierza zamieszkać w Krakowie. Jeżeni ma zamiar
      poruszać się w otoczeniu goryli z załadowanymi automatami, jak podczas
      poprzedniej wizyty, to myślę, że byłoby lepiej gdyby Pan Premier zaoferował
      mu jednak W-wę. Zawsze to większy splendor, a dla nas krakusów bezpieczniej.
      A do tematu: każdy szpieg jest dla jednej strony bohaterem, a dla drugiej
      zdrajcą. Taki zawód. Chyba że działa na dwie strony.

• Gość: n0str0m0 taki gruby rycho siedem... IP: 202.108.191.* 27.08.02, 11:07
        dokladnie tak jak piszesz
        i nie potrafie sie niezgodzic chocbys byl
        tlusto rumianym bohaterem pracy socjalistycznej

jestem za otwarta przylbica
        (i smiercia w torturach, jesli trzeba... a co...)

a co do kuklinskiego?
        cale szczescie, ze to nie bylem ja
        bo wybory tego typu sa trudne

niezapominajmy jednak, ze kochani amerykanie
        nie pozoliliby mu tak po prostu "zdefektowac"
        tylko najpierw potrzymali go lat pare
        by wiecej informacji wydoic
        taka ich mac...

a cala dyskusja o kuklinskim dzis
        ma na celu dokopanie "oszolomom" i "ciemnogrodzianom"
        do ktorych i nizej podpisany
        sie z duma zalicza

nostromo
        • Gość: Jędrek Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 11:16
          Ależ się w gnojowicy zakotłowało !
          • Gość: n0str0m0 jedrek z warsiawy IP: 202.108.191.* 28.08.02, 10:31
            gratuluje elokwencji
            i mam nadzieje, ze pomimo iz ze stolycy
            to wiesz jednak o czym piszesz...

pracujesz w kanalizacji miejskiej?
            nie przejmuj sie, robota jak robota
            tylko gowno placa...

nostromo
    • Gość: Głos Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.man.poznan.pl 28.08.02, 13:06
      Zdrada!!!, zdrada!!!!!, zdrada!!!!!, hańba !!!! na dodatek kasa !!!
      A kogo zdradził inkryminowany ???
      Złamał przsięgę!!!!!, złamał przysięgę!!!!!, złamał przysięgę !!!!
      Jaką przysięgę ? no na wierność sojusznikowi wielkiemu bratu związkowi
      radzieckiemu !!!!
      A co on( wielki brat) ma wspólnego z przysiegą polskiego obywatela ??? ?
      Jak to co ???
      Przecież to Obywatel wielkiego związku radzieckiego !!!!
      No co za szmata !! szmata !!! pewno rosyjska szmata !
      Hańba!!!!, hańba !!!! hańba !!!! ( rosyjski obywatel zdradził wielki związek
      radziecki!)
      Kasa!!!!! kasa!!!! kasa !!!!!( wziął pieniądze i nie oddał ich do kasy
      wielkiego brata )!! no co za kasa ????/
      • Gość: Kris Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.plus.estpak.ee 28.08.02, 16:37
        Wygodne podejšcie.Zdradzil Wielkiego Brata,zdradzil ruskich ,bo Polski nie
        bylo ,Polakow nie bylo,puste miejsce.Ježeli jakies osiagniecia ,pozostalošci
        pozytywne ,TO MY POLACY,a može jednak ruski?
        • Gość: Gość Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.man.poznan.pl 29.08.02, 14:38
          Gość, co zdradził ? Polskę ? a w ktorym miejscu przygłupie ??
          W tym , którym Putin oswiadcza, że nie może być wiz dla Rosjan
          przemieszczających się po "swoim kraju " !
          Siedź na du..e nie podskakuj i przytakuj !
          Powiedz mi w którym miejscu Polska, lub Polacy zostali zdradzeni przez
          Kuklińskiego ????? !! Szczyty zdrady !
      • orionek _helga + wikul + trek & jacek84 28.08.02, 17:07
        _helga 26-08-2002 15:59 podobnie jak Gość: wikul 27-08-2002 00:53
        > W 1981 r. mieszkałem we Wiedniu i codziennie czytałem austriackie gazety .
        Pełno było w nich materiałów o nieuchronnej inwazji sowieckiej na Polskę , o
        koncentracji pododziałów SA nad granica polską, łącznie z amerykańskimi
        zdjęciami satelitarnymi
        O:
        To właśnie jest fakt propagandowy: Dzięki satelitom amerykańskim, austriackim
        gazetom i zatroskanym ludziom dobrej woli jak Ty, dowiadywaliśmy się w Polsce,
        że grozi nam SOWIECKA INWAZJA!!
        Ja twierdzę, że takiej groźby nie było, bo koszt takiej inwazji wielokrotnie
        przekroczyłby korzyści.
        Breżniew potrzebował Polski spokojnie produkującej.
        Ten cel w żadnym razie nie byłby osiągnięty w czynnej inwazji. Możnaby
        conajwyżej rabować. Płacąc za to demoralizacją 3 milionów żołnierzy armii
        inwazyjnej i za niedługo rewolucją we własnym kraju. Może jeszcze stratą Wysp
        Kurylskich i terenów spornych z Chinami. Bo po Awganistanie Breżniew był za
        słaby...
        Wracając do tematu: Kukliński był wierny sowieckim interesom...

Ps Helgo!
        Rok wcześniej inwazji też by nie było.
        W każdym razie gdyby się sowietom mogła opłacić to nie dowiadywalibyśmy się o
        niej z zagranicznej prasy, tylko z widoku ruskich czołgów za oknem.
        Właśnie to, że "manewry" były długotrwałe mnie najbardziej przekonuje. Inwazję
        na Pragę znam z opowiadań kolegów, moich rówieśników w wojsku. O 18:00 jeszcze
        nic nie wiedzieli a o 23:00 przekraczali granicę, już w nowych mundurach i z
        ostrą amunicją...

Gość: trek 27-08-2002 12:21
        O: Zgoda w pełni!!

Gość: jacek84 26-08-2002 22:32
        O: Polecam świetne opracowania byłego agenta sowieckiej GRU piszącego pod
        pseudonimem "Suworow": "Lodołamacz"; "Oczysczenie" i dla rozrywki wspaniale
        ulokowaną w realiach stalinowskiego utrzymania władzy a jednocześnie niezłą
        powieść sensacyjną: "Kontrola" i "Wybór" na koniec wspomnę o
        klasyce: "Akwarium" i "Żołnierze wolności" o inwazji w CSRS.
        "Trybuna Ludu" Ale Ty masz pamięć!!

Proszę wszystkich - mniej spamu!!!

Pozdrowienia
        Orion
        • Gość: Dragon Re: _helga + wikul + trek & jacek84 IP: *.domain.name / *.collegesaintsacrement.qc.ca 28.08.02, 18:11
          nie mam pojecia orionek dlaczego tak pieprzysz
          mysle jednak ze wiesz gowno o tamtych czasach
          czytales,sluchales,a byles widziales?
    • Gość: Ed Re: Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.115.* 28.08.02, 17:14

> przyjaciół.

Zdrajcą i szmatą jest raczej Jaruzelski, któremu Sowieci zamordowali ojca a
      on "w nagrodę" wiernie im się wysługiwał całe życie.
      • bykk Re: do Eda 28.08.02, 18:27
        Ed,dobry jesteś!
        Qurcze,zapomniałem o tym!
        Masz racje,ale kto to chce pamiątać?
        pozdrawiam
        • Gość: Ed Re: do Eda IP: 2.4.STABLE* / 192.168.115.* 28.08.02, 19:36
          bykk napisał:

> Ed,dobry jesteś!
          > Qurcze,zapomniałem o tym!
          > Masz racje,ale kto to chce pamiątać?
          > pozdrawiam

No właśnie, zachodzę w głowę, jak normalny człowiek, któremu ktos zamordował
          ojca przez całe swoje późniejsze życie mógł lizać dupę mordercom? No ale cóz,
          nie takie zeszmacenie było udziałem róznych hunwejbinów. Najlepsze jest to, ze
          gość ma jeszcze czelność bredzic coś o honorze. I to, że większość naszych
          rodaków za człowieka honoru go uznaje. Na czele z panem Michnikiem.

Pozdrawiam,
          Pokłony także dla Szanownej Pani Helgi.
          • wojcd To proste 28.08.02, 22:51
            Gość portalu: Ed napisał(a):
            > No właśnie, zachodzę w głowę, jak normalny człowiek, któremu ktos zamordował
            > ojca przez całe swoje późniejsze życie mógł lizać dupę mordercom?

To proste. Byl moskiewskim janczarem.

Wojciech
            • Gość: Jędrek Kukliński jest zdrajcą i szmatą ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 11:27
              Ależ się ścierwa zapieniły ! Oj, zagotowało się w szambie !!!
              • Gość: # Do Wojcd! Wlasnie! syndrom janczara! A Jędrek?/nt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.08.02, 11:40
    • Gość: Stanley CZAPA DLA KUKLIŃSKIEGO. IP: *.k.mcnet.pl 29.08.02, 17:15
      Podnoszę wątek i podpisuję się pod autorem. Boli mnie osobiście, że nie
      wykonano na zdrajcy wyroku śmierci - cóż III RP tkwi widać w bagnie hipokryzji.
    • miedz_brzeczaca Uwaga - pseudomłodzież! 29.08.02, 17:49
      Kilka osób pisało tu o wieku innych dyskutantów - że X, Y czy inny czerwony
      pisze to co pisze bo jest młody i nie zna tamtych realiów. Czasem może i tak
      jest. Ale zwracam wszystkim uwagę na fakt, który zawsze podejrzewałem, a raz
      udało mi się go udowodnić - otóż czerwoni w necie, nawet jeśli tak naprawdę
      mają po 50 czy więcej lat, bardzo chętnie UDAJĄ młodzież. Bo często nie lubią
      przyznawać się do własnej drogi życiowej. A udawanie młodzieży to chwyt
      skuteczny propagandowo - bo można "snuć wątek" pt. "jestem młody i nie mam z
      tym wszystkim nic wspólnego, ale tym bardziej widzę absurdalność waszego,
      starców z Solidarności, zapatrzenia w przeszłość, podczas gdy trzeba wybierać
      przyszłość, pragmatyzm a nie oszołomstwo" itp. dyrdymały. Pamiętajmy - nawet
      jeśli ktoś pisze, że ma 20 lat, to jeszcze nie znaczy, że tak jest naprawdę.
      Nie dawajmy się wpuszczać w ten kanał.
      • _helga Re: Uwaga - pseudomłodzież! Oczywiscie:))) 29.08.02, 18:15
        miedz_brzeczaca napisał:

> Kilka osób pisało tu o wieku innych dyskutantów - że X, Y czy inny czerwony
        > pisze to co pisze bo jest młody i nie zna tamtych realiów. Czasem może i tak
        > jest. Ale zwracam wszystkim uwagę na fakt, który zawsze podejrzewałem, a raz
        > udało mi się go udowodnić - otóż czerwoni w necie, nawet jeśli tak naprawdę
        > mają po 50 czy więcej lat, bardzo chętnie UDAJĄ młodzież. Bo często nie lubią
        > przyznawać się do własnej drogi życiowej. A udawanie młodzieży to chwyt
        > skuteczny propagandowo - bo można "snuć wątek" pt. "jestem młody i nie mam z
        > tym wszystkim nic wspólnego, ale tym bardziej widzę absurdalność waszego,
        > starców z Solidarności, zapatrzenia w przeszłość, podczas gdy trzeba wybierać
        > przyszłość, pragmatyzm a nie oszołomstwo" itp. dyrdymały. Pamiętajmy - nawet
        > jeśli ktoś pisze, że ma 20 lat, to jeszcze nie znaczy, że tak jest naprawdę.
        > Nie dawajmy się wpuszczać w ten kanał.

Zgadzam sie z toba ze to bardzo prawdopodobnesmile A poza tym wiek 20 lat wcale
        nie usprawiedliwia braku myslenia. Wrecz przeciwnie, dwudziestolatkowie mysla
        calkiem duzo. Do takiego poziomu nienawisci jak zaprezentowany na przyklad w
        postach Bolka moglby sie posunac tylko jeden gatunek mlodego czlowieka.
        Mianowicie dziecko jakiegos ubeka, funkcjonariusza PZPR czy kogos w tym
        rodzaju. Wtedy nienawisc do ludzi walczacych z totalitaryzmem bylaby w pelni
        uzasadniona. Ale jesli chodzi o Bolka, to ja podejrzewam ze on jest "mlodziez"
        w wieku 50 - 60 latsmile A moze wiecej?
      • sceptyk Celna uwaga! /nt 29.08.02, 19:57
      • Gość: fima pseudomłodzież - ważne spostrzeżenie IP: *.tele2.pl 30.08.02, 15:44
        Uważam że Twoja prawdopodobnie słuszna i interesująca wypowiedź nadaje się na
        szersze upowszechnienie w postaci wątku. Dalszych postów czasem sie nie czyta,
        wątki bardziej zwracają uwagę.
        Dodam swoje: niektóre posty, nie mówiac o wpuszczanych watkach są tak pełne
        zapiekłej nienawiści, że powiedziałbym: starczej nienawiści. Sądze że styl ten
        rzeczywiście bardziej wskazuje na zajadłych staruchów niż na młodzież, z natury
        łagodniejszą na ogół w ocenach i bardziej tolerancyjną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka