Dodaj do ulubionych

poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam.........

IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 16:35
Urodził się w 1946 r. w Żyrardowie (woj. mazowieckie). W 1977 r. ukończył
Wyższą Szkołę Nauk Społecznych przy KC PZPR w Warszawie.

Wcześniej (w latach 1963-70) pracował jako robotnik w Zakładach Przemysłu
Lniarskiego w Żyrardowie. W 1969 r. wstąpił do PZPR, później był działaczem
Związku Młodzieży Socjalistycznej (m. in. wiceprzewodniczącym Zarządu
Miejskiego ZMS w Żyrardowie). Po studiach pracował w kilku wydziałach Komitetu
Centralnego (zajmujących się głównie sprawami młodzieży, kultury fizycznej i
turystyki). Od 1988 r. przez dwa lata był I sekretarzem Komitetu Wojewódzkiego
PZPR w Skierniewicach.

W 1988 r. został najpierw członkiem, po 5 miesiącach sekretarzem KC, a w 1989
r. członkiem Biura Politycznego KC i przewodniczącym Komisji KC ds. Młodzieży,
Stowarzyszeń i Organizacji Społecznych.

Przy "okrągłym stole" był wiceprzewodniczącym podstolika ds. młodzieży. Po
rozwiązaniu PZPR w 1990 r. został sekretarzem generalnym Socjaldemokracji
Rzeczypospolitej Polskiej, w 1993 r. wiceprzewodniczącym, a cztery lata później
jej przewodniczącym. W 1999 r. po rozwiązaniu SdRP i powstaniu Sojuszu Lewicy
Demokratycznej został przewodniczącym nowej partii.

Od 1991 r. jest posłem, szefem Klubu Parlamentarnego SLD. Był ministrem pracy i
polityki socjalnej w rządzie Waldemara Pawlaka i Józefa Oleksego, ministrem -
szefem URM w rządzie Włodzimierza Cimoszewicza, a następnie ministrem spraw
wewnętrznych i administracji w jego rządzie. Pełnił również funkcję
przewodniczącego Komitetu Społeczno-Politycznego Rady Ministrów oraz
przewodniczącego strony rządowej w Komisji Wspólnej Rządu i Episkopatu w
rządach Oleksego i Cimoszewicza.

Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... IP: *.home.net.pl 24.09.01, 16:39
      Czy mogłyś NAM przedstawic swoje CV.
      Bardzo proszę,
      I dziękuję, jednakowoż.............

Gość portalu: karol napisał(a):

> Urodził się w 1946 r. w Żyrardowie (woj. mazowieckie). W 1977 r. ukończył
      > Wyższą Szkołę Nauk Społecznych przy KC PZPR w Warszawie.
      >
      > Wcześniej (w latach 1963-70) pracował jako robotnik w Zakładach Przemysłu
      > Lniarskiego w Żyrardowie. W 1969 r. wstąpił do PZPR, później był działaczem
      > Związku Młodzieży Socjalistycznej (m. in. wiceprzewodniczącym Zarządu
      > Miejskiego ZMS w Żyrardowie). Po studiach pracował w kilku wydziałach Komitetu
      > Centralnego (zajmujących się głównie sprawami młodzieży, kultury fizycznej i
      > turystyki). Od 1988 r. przez dwa lata był I sekretarzem Komitetu Wojewódzkiego
      >
      > PZPR w Skierniewicach.
      >
      > W 1988 r. został najpierw członkiem, po 5 miesiącach sekretarzem KC, a w 1989
      > r. członkiem Biura Politycznego KC i przewodniczącym Komisji KC ds. Młodzieży,
      > Stowarzyszeń i Organizacji Społecznych.
      >
      > Przy "okrągłym stole" był wiceprzewodniczącym podstolika ds. młodzieży. Po
      > rozwiązaniu PZPR w 1990 r. został sekretarzem generalnym Socjaldemokracji
      > Rzeczypospolitej Polskiej, w 1993 r. wiceprzewodniczącym, a cztery lata później
      >
      > jej przewodniczącym. W 1999 r. po rozwiązaniu SdRP i powstaniu Sojuszu Lewicy
      > Demokratycznej został przewodniczącym nowej partii.
      >
      > Od 1991 r. jest posłem, szefem Klubu Parlamentarnego SLD. Był ministrem pracy i
      >
      > polityki socjalnej w rządzie Waldemara Pawlaka i Józefa Oleksego, ministrem -
      > szefem URM w rządzie Włodzimierza Cimoszewicza, a następnie ministrem spraw
      > wewnętrznych i administracji w jego rządzie. Pełnił również funkcję
      > przewodniczącego Komitetu Społeczno-Politycznego Rady Ministrów oraz
      > przewodniczącego strony rządowej w Komisji Wspólnej Rządu i Episkopatu w
      > rządach Oleksego i Cimoszewicza.
      >
      >
      >

• Gość: karol to co przedstawiłem to życiorys, premierzy nie podają CV, w Polsce IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 16:47
        zjedz buł... big maca, popij wo... soft-drinkiem i poczekaj jak zostanę
        premierem to sie dowiesz smile
        • Gość: Scan Re: to co przedstawiłem to życiorys, premierzy nie podają CV, w Polsce IP: *.home.net.pl 24.09.01, 19:38
          Sygnałow alfabet miłosny???
          Oniemiałem z nadmiaru uczucia............

> zjedz buł... big maca, popij wo... soft-drinkiem i poczekaj jak zostanę
          > premierem to sie dowiesz smile

• Gość: karol wiem masz TO po rodzinie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 12:30
            zdala od tematu, nudzisz....
    • Gość: Lechu A ze styropianem miał do czynienia ? IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 24.09.01, 16:40
      Bo jak nie, to się nie nadaje.
    • tyu Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... 24.09.01, 16:42
      Nie wiem, po co to piszesz. Wydawało mi się, że nie lubisz "komuchów" (czyli
      takich, jak ja), a tu dajesz całkiem pozytywny wizerunek self-made-mana. A może
      przekonałeś się cokolwiek do naszej opcji?
      • Gość: karol Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 16:50
        Żeby ludzie wiedzieli kto im socjalizm budował w pocie czoła, komunistów jako
        zdrajców narodu nie lubię, dla mie komuniści=naziści oba pojecia w ich
        ekstremalnym znaczeniu
        • tyu Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... 24.09.01, 17:31

> Żeby ludzie wiedzieli kto im socjalizm budował w pocie czoła, komunistów jako
          > zdrajców narodu nie lubię, dla mie komuniści=naziści oba pojecia w ich
          > ekstremalnym znaczeniu

No to napisz coś ZŁEGO o Millerze, a nie normalny życiorys człowieka, który z
          nizin pnie się w górę! Co, nie potrafisz?!

• Gość: vivi Z nizin w górę ....po trupach IP: *.biaman.pl 24.09.01, 18:53
            Z nizin w górę ....po trupach
            • Gość: ali Re: Z nizin w górę ...raczej po bezrobotnych IP: *.ia.polsl.gliwice.pl 24.09.01, 19:31
              zreszta pseudoliberalna lewica i pseudoliberalna prawica
              reka w reke zgotowali ludziom los
          • Gość: Scan Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam.........Tyu IP: *.home.net.pl 24.09.01, 19:45
            A i widzisz Tyu, do czego prowadzą przyjaźnie. Twoje vivi poniższe wybąkało
            małe co nie co. Kubuś vivi Puchatkowy? Cywilizuje się on aby może?
            Niech mu tam serdecznie będzie.
            Scan
            Zaraz będzie "Stormy Vivi's Monday".
            • Gość: karol Scan - lekcja frustracji i nienawiści IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 11:09
              Kobieta Cię zostawiła, kolega? a może pies uciekł?
            • tyu Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam.........do Scana 25.09.01, 18:30
              Gość portalu: Scan napisał(a):

> A i widzisz Tyu, do czego prowadzą przyjaźnie. Twoje vivi poniższe wybąkało
              > małe co nie co. Kubuś vivi Puchatkowy? Cywilizuje się on aby może?
              > Niech mu tam serdecznie będzie.
              > Scan
              > Zaraz będzie "Stormy Vivi's Monday".

Na razie Vivi milczy, ale jakieś oszołomy zaczynają dopiekać Tobie. Może spróbuj
              ich potraktować tak, jak ja - Vivi? Na głupotę nie ma rady...

• Gość: karol Mało Ci???????????????????????????????????? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 11:05
            A Ty kto, kolega z ławki?
            • krzysztof.r.m Re: Mało Ci???????????????????????????????????? 25.09.01, 11:08
              Ja szukam serio szukam tych kolegow z lawki.
              Najlepiej tych z roku...
              Szukam serio. Chcialbym wiedziec kto to taki...
              krm
          • Gość: karol coć złego.... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 15:01
            coć złego.... Miller po chłopsku nosi rece w kieszeniach marynarki.... teraz
            dobrze Tyu?
    • Gość: Capone Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... IP: 212.160.238.* 25.09.01, 12:05
      Miałem znajomego, który w Brzesku był I-szym sekr.PZPR. Tuman i debil do
      siódmej potegi !!. Był prawie nie czytaty i nie pisaty. "Zaocznie zrobił
      ogólniaka........ i został oddelegowany do WSNS w Warszawie. I co.......
      Ukończył z wyróżnieniem. Jako "magister" dalej nie umiał mówić poprawnie, a
      byki ortograficzne pisał w co 10-tym słowie. Ot i "nastajaszczaja bolszaja
      kultura"...
      • Gość: karol Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam......... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 12:34
        Gość portalu: Capone napisał(a):

> Miałem znajomego, który w Brzesku był I-szym sekr.PZPR. Tuman i debil do
        > siódmej potegi !!. Był prawie nie czytaty i nie pisaty. "Zaocznie zrobił
        > ogólniaka........ i został oddelegowany do WSNS w Warszawie. I co.......
        > Ukończył z wyróżnieniem. Jako "magister" dalej nie umiał mówić poprawnie, a
        > byki ortograficzne pisał w co 10-tym słowie. Ot i "nastajaszczaja bolszaja
        > kultura"...

Ja miałem takiego wykładowce na uczelni z doktoratem..ale sie działo..

• Gość: vivi Re: poznajcie PremieraRP, kształconego tu i tam.......... IP: *.biaman.pl 28.09.01, 08:08
    • Gość: jolka Re: Notka biograficzna niepełna IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 12:41
      Od dluższego czasu probuję ustalić temat pracy magisterskiej ewentualnego
      (nadal) Premiera. Może coś wiesz Karolu ! Co to za tajemnice ?
      Pozdrawiam
      • Gość: karol poszukiwania w toku :))) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 12:45
        • Gość: abs Re: poszukiwania w toku :))) IP: 192.168.5.* / *.olsza.krakow.pl 25.09.01, 14:35
          Czy wedlu Panstwa wiedzy WSNS mieszczaca sie aktualnie w Lublinie to
          kontynuatorka tej warszawskiej , ktora miescila sie przy KC PZPR?
          A moze to jakas inna?
          A co do tematu pracy, sadze ze znalezienie jej moze byc klopotliwe, a trudno
          wymagac od autora aby ja pamietal. Z takim pozniejszym dorobkiem naukowym.
          Autor ( jesli udaloby sie go znalezc!) dopiero by powspominal. A moze ktos
          wogole pamieta tryb tamtej edukacji?
          Szukalem kolegow z roku, a to przeciez mogl byc tok bardzo indywidualny i
          wowczas jak?
          abs
          • Gość: jolka Re: poszukiwania w toku :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 15:14
            Gość portalu: abs napisał(a):

> Czy wedlu Panstwa wiedzy WSNS mieszczaca sie aktualnie w Lublinie to
            > kontynuatorka tej warszawskiej , ktora miescila sie przy KC PZPR?
            > A moze to jakas inna?

Tak to odrębna szkoła wyższa niestety. Próbowałam odszukać ale tamta uczelnia już
            nie istnieje była przy KC PZPR.

> A co do tematu pracy, sadze ze znalezienie jej moze byc klopotliwe, a trudno
            > wymagac od autora aby ja pamietal. Z takim pozniejszym dorobkiem naukowym.
            > Autor ( jesli udaloby sie go znalezc!) dopiero by powspominal. A moze ktos
            > wogole pamieta tryb tamtej edukacji?
            > Szukalem kolegow z roku, a to przeciez mogl byc tok bardzo indywidualny i
            > wowczas jak?

Ja słyszałam anegdoty na ten temat. Aktywista telefonuje do Dziekana :
            Na którym jestem semestrze ?
            Dziekan : na Ntym.
            Aktywista : A co tak wolno te studia przebiegają towarzyszu Dziekanie smile

No ale może w przypadku L.M. bylo inaczej.
            Pozdrawiam zaintrygowana.
    • Gość: doku Takich magistrów Polska ma wielu IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 15:07

> W 1977 r. ukończył
      > Wyższą Szkołę Nauk Społecznych przy KC PZPR w Warszawie.
      >

Już Kwaśniewski jest lepszym magistrem. Ale są i gorsi. Np. po SGPiS mamy wielu
      magistrów antyekonomii. Po zarządzaniu na UW mamy antymenedżerów, po
      resocjalizacji mamy hodowców przestępców itd.
      • Gość: vivi np Scano-tyu tu na forum IP: *.biaman.pl 25.09.01, 22:18
        i wyszło scan od tyusmile
        Barany o wielkim mniemaniu i uwielbieniu do siebie!
      • Gość: Ryszard Re: Takich magistrów Polska ma wielu IP: *.tele2.pl 26.09.01, 15:25
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: karol napisał(a):
        >
        > > W 1977 r. ukończył
        > > Wyższą Szkołę Nauk Społecznych przy KC PZPR w Warszawie.
        > >
        >
        > Już Kwaśniewski jest lepszym magistrem. Ale są i gorsi. Np. po SGPiS mamy wielu
        >
        > magistrów antyekonomii. Po zarządzaniu na UW mamy antymenedżerów, po
        > resocjalizacji mamy hodowców przestępców itd.

Tak, tak...całe szczęście, że tacy ludzie jak Mazowiecki czy Wałęsa żadnych
        studiów nigdy nie skończylismile
        • Gość: doku Re: Takich magistrów Polska ma wielu IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.01, 16:02
          Całe szczęście! Ludzie po studiach w większości byli już kupieni i nie
          buntowali się. Rok 68 zawdzięczamy studentom, rok 70 - robotnikom, rok 80 -
          Solidarności i NZS.
        • Gość: karol Re: Takich magistrów Polska ma wielu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 18:41
          całe szczęście.....bo dzisiaj co najwyżej do Trybuny Ludu moglibysmy pisać a
          nie tu na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka