Gość: grag IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.01, 02:34 bo ja mialem watpliwosci, a teraz juz ich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jajacek Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? IP: *.kabel.telenet.be 25.09.01, 06:42 Ciesze sie ze jestes dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 07:22 Tak jestem dumna. Czerwono nam i spokojnie ; dziękuję Wam . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terek Jesteś Polakiem? IP: *.pl 25.09.01, 07:26 Nie mam pewności, co to znaczy: być Polakiem? Może rozwiniesz temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: Jesteś Polakiem? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 07:40 Być Polakiem - czuć, że się nim jest. Nic mi się nie chce, ale siły w palcach na tyle mam: pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Jesteś Polakiem? IP: *.solutions.net.pl 25.09.01, 07:42 "Czlowiek to brzmi dumnie" -z pozdrowieniami Antoni Czechow Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.r Re: Jesteś Polakiem? 27.09.01, 00:02 Gość portalu: gomez napisał(a): >" "Czlowiek to brzmi dumnie" -z pozdrowieniami Antoni Czechow " O ile pamiec mnie nie myli,to powiedzenie nalezy do Maksyma Gorkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terek Re: Jesteś Polakiem? IP: *.pl 26.09.01, 20:04 Co to znaczy: czuć się Polakiem? To kompletna abstrakcja. Można być obyw. polskim i identyfikować się z kulturą inków. Czy jesteś inkiem, czy jesteś jednym z nich. Ja czuję, że Ty nie czujesz, że czujesz, iż jesteś lub nie jesteś Polakiem. Przepraszam, ale taka jest konkluzja Twojego wywodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: Jesteś Polakiem? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 07:45 Gość portalu: Terek napisał(a): > > Co to znaczy: czuć się Polakiem? > > To kompletna abstrakcja. Można być obyw. polskim i identyfikować się z kulturą > inków. Czy jesteś inkiem, czy jesteś jednym z nich. > > Ja czuję, że Ty nie czujesz, że czujesz, iż jesteś lub nie jesteś Polakiem. > Przepraszam, ale taka jest konkluzja Twojego wywodu. > Obywatelstwo to zaledwie papierek i nie ma nic do rzeczy. Przynależenie do jakiejś narodowości jest jak najbardziej kompletną abstrakcją, bo nie można określić od kiedy jesteś już Polakiem, Inkiem a kiedy jeszcze nie. Utożsamianie się z kulturą też nie musi być wyznacznikiem polskości etc. Domyślam się co Ci chodzi po głowie. Polak - katolik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Re: Jesteś Polakiem? - Terek nie rozumie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 19:07 Wcale mnie Terek nie dziwi , że akurat dla ciebie to pytanie nie jest oczywiste . Podobni tobie rzucali w 1939 czerwonoarmistom kwiaty pod nogi . Najwyraźniej także im bliżej było do Inków . Łączę różne wyrazy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem?+++ IP: *.dialup.dts.se 25.09.01, 11:59 Odpowiem,jezeli zdefiniujes:"Polak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jean-B. Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem?+++ IP: *.inetia.pl 25.09.01, 12:47 Gość portalu: . napisał(a): > Odpowiem,jezeli zdefiniujes:"Polak" Polak to ten który czuje się Polakiem. Jak teraz odpowiesz!? Może uprzedzę twoją odpowiedź przytaczając słowa Dmowskiego (a la Terencjusz) - Jestem Polakiem i nic co polskie niejest mi obce, a bliżej to wygląda tak, że powinniśmy (Polacy) być dumni z tego co jest w nas wielkie, ale musimy (będąc Polakami) przyjąć z pokorą to co jest liche. Jedyne co tu nie pasuje to to, że Dmowski nie słyszał/widział Leppera. No i jego definicja Polaka była (prawdopodobnie) różna niż ta, którą ja podałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem?+++ IP: *.dialup.dts.se 26.09.01, 15:07 Podoba mnie sie twoja odpowiedz. Ale w takim przypadku,kazdy ma prawo deklarowac swoja polskosc i byc z niej dumny albo sie wstydzic i nikt,powtarzam-nikt,nie ma prawa wymawiac nikomu tej racji. Dotyczy to rowniez "Zydow" polskich,co sie czuja "NARODEM" polskim. Poniewaz na tym Forum w wiekszosci im to sie odmawia,to juz wiele razy zadalem definicji "Prawdziwego Polaka". Jak dotychczas odpowiedzi nie uzyskalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Grag nie jest dumny. Przeczytajcie go uważnie. IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 13:53 Ale ja jestem dumny, pomimo całej masy obrzydliwości na tym forum, pomimo dużego poparcia dla SLD, pomimo istnienia takich ludzi jak Świtoń, Rydzyk czy Jankowski. Powiem więcej, pomimo nawet sukcesu wyborczego przestępcy Leppera. Jestem dumny, bo w innych krajach jeszcze gorsi ludzie cieszą się szacunkiem. A jestem dumny dlatego, że nie mordujemy muzułmanów jak Serbowie, nie mordujemy już Żydów, nie kochamy socjalizmu jak Białorusini, nie mamy u siebie takiej wojny jak Brytyjczycy w Irlandii czy Hiszpanie w kraju Basków. Jestem dumny z przyjaźni USA i przynależności do NATO. I mam nadzieję, że dobrze wypadniemy w przyszłorocznych mistrzostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Grag nie jest dumny. Przeczytajcie go uważnie. IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 25.09.01, 14:03 No, doku, z wyjątkiem zdania "pomimo dużego poparcia dla SLD" podpisuję sie pod całym tekstem. Można być dumnym będac Polakiem i to tu, na miejscu, a nie w Ontario czy Illinois. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Polką być, ach c'est si bon IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 16:42 Ja mam do tej kwestii stosunek intuicyjno - emocjonalny. Dobrze mi jest z moją polskością, dumna jestem z wielu Polaków, kocham ten kraj, prowincjonalny, do którego wraca sie ze świata jak do doniczki, a lotnisko rozczula przylatujących. Tu się czuję u siebie, tu rozumiem niuanse i dowcipy, tu mam rodzinę, przyjaciół, swoje miejsca magiczne. Czy jestem dumna, hm...jak Małysz skacze, jak Szymborska Nobla nagrodę odbiera, jak widzę Papieża, jak wygrywamy z Danią, jak mamy fajny pawilon na Expo. Sorki za nie-priorytetową kolejność. A tak na co dzień ...traktuję polskość swoją normalnie. Lubię być tym, kim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Polką być- ale...souvent femme varie, bien fol est qui s'y fie IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 26.09.01, 13:33 Witaj Carmino, Pięknie piszesz.A ja dodam, ze będąc tu i tam bez wielkiego trudu mogłem na ulicy odróżnić Polkę od kobiet innej narodowości.Macie ten polski szyk, elegancję i.....sam nie wiem, jakiś magnes. Pozdrawiam Cię ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Witaj... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 19:39 Gość portalu: Al napisał(a): > Witaj Carmino, > Pięknie piszesz.A ja dodam, ze będąc tu i tam bez > wielkiego trudu mogłem na ulicy odróżnić Polkę od > kobiet innej narodowości.Macie ten polski szyk, > elegancję i.....sam nie wiem, jakiś magnes. Pozdrawiam > Cię ciepło. Al, gdzie byłeś jak cię nie było? Oczom nie wierzę, rozwierszować i zniknąć, cały ty. Pozdro rozżalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Witaj...Carmino IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 27.09.01, 08:22 Carmino droga, Jesień już, po babiolatowych (?) uniesieniach i tragedii w NY troche energii poswięciłem na polemiki z Luką a teraz - czas mnie goni okrutnik. Nie zawsze odpisuję ale szukam twoich postów i chętnie czytam - żal, że nie do mnie. Myślę, że niejedno jeszcze dla ciebie napiszę (nie tylko proza)..... Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Al IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 18:34 Gość portalu: Al napisał(a): > Carmino droga, > Jesień już, po babiolatowych (?) uniesieniach i > tragedii w NY troche energii poswięciłem na polemiki z > Luką a teraz - czas mnie goni okrutnik. Nie zawsze > odpisuję ale szukam twoich postów i chętnie czytam - > żal, że nie do mnie. Myślę, że niejedno jeszcze dla > ciebie napiszę (nie tylko proza)..... Pa. Tak, wątki się porwały, klimaty zmieniały. Powoli złapiemy równowagę. I będziemy żyć. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Nie jestem dumny, ze jestem Polakiem IP: *.ibspan.waw.pl 25.09.01, 16:41 Ani nie jestem z tego dumny, ani się tego nie wstydzę. Dumę albo wstyd można odczuwać (sensownie) TYLKO z tego co się samemu dokonało - albo zaniechało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Re: Nie jestem dumny, ze jestem Polakiem IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.01, 13:10 Widać, że nie masz dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Nie jestem dumny, ze jestem Polakiem IP: 193.0.117.* 26.09.01, 15:38 Popieram Indris. Nie mam wplywy na to, skad pochodze, wiec rowniez zadnych konkretnych powodow do dumy - podobnie jak Wietnamczycy, Bialorusini, Francuzi, Zydzi albo Hiszpanie. O czym tu dyskutowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt _____________________________TAK______________________________________ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
viatr ____________TAK________i__z_ tego,__że__jestem__człowiekiem__?_____ 30.09.01, 17:26 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): Hm... Jestem: Mężczyzną Wrocławianinem Polakiem Europejczykiem Człowiekiem To naturalne. A duma ? Co ma do tego ? pzdr Viatr_______________________[dumny] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt JESTEM _BARDZO_ DUMNY_ Z _TEGO _ŻE _JESTEM_ POLAKIEM IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 18:34 viatr napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > Hm... > > Jestem: > > Mężczyzną > > Wrocławianinem > > Polakiem > > Europejczykiem > > Człowiekiem > > To naturalne. > > A duma ? Co ma do tego ? > > > pzdr > > Viatr_______________________[dumny] Dumny - mający poczucie własnej godności, znający wartość swojego środowiska, być dumnym - szczycić się czymś. Jestem dumny, że jestem Polakiem czytaj jestem dumny z Polski, jej historii, tradycji. Jestem dumny z moich przodków, niektórych dzieje znam dość dokładnie. Nie za bardzo wiem co u ciebie oznacza duma z bycia człowiekiem, skoro jest na ostatnim miejscu, przypuszczam, że jesteś dumny z przynależności do rodu ludzkiego. Ludzkość - komunizmem trąci, odrzuca mnie natychmiast. Gdybyś zaczął człowiek, mężczyzna - może byś znalazł w Borsuku polemistę. Pozostawiam Ciebie z Twoimi pytaniami, we mnie dyskutanta nie znajdziesz, ale wielu jest takich, którzy chętnie piszą o wszystkim, czyli o niczym. Czytałem dzisiaj, że dulszczyzna jest Twoim zmartwieniem, owocnej dyskusji życzę. Pozdrawiam Kiedyś napisałeś, że blisko Tobie do #-a z Wrocławia, myślę że bardzo, bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
viatr ___ Duma ___________________________ opium_dla_mas ? ____ 30.09.01, 18:58 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Dumny - mający poczucie własnej godności, znający wartość swojego środowiska, > być dumnym - szczycić się czymś. > Jestem dumny, że jestem Polakiem czytaj jestem dumny z Polski, > jej historii, tradycji. Jestem dumny z moich przodków, niektórych > dzieje znam dość dokładnie. > Nie za bardzo wiem co u ciebie oznacza duma z bycia człowiekiem, skoro jest na > ostatnim miejscu, przypuszczam, że jesteś dumny z przynależności do rodu > ludzkiego. Ludzkość - komunizmem trąci, odrzuca mnie natychmiast. > Gdybyś zaczął człowiek, mężczyzna - może byś znalazł w Borsuku polemistę. > Pozostawiam Ciebie z Twoimi pytaniami, we mnie dyskutanta nie znajdziesz, > ale wielu jest takich, którzy chętnie piszą o wszystkim, czyli o niczym. > Czytałem dzisiaj,że dulszczyzna jest Twoim zmartwieniem, owocnej dyskusji życzę. > Pozdrawiam > Kiedyś napisałeś, że blisko Tobie do #-a z Wrocławia, > myślę że bardzo, bardzo daleko. Cześć Hiacyncie ! Uczucia takie jak: Duma, pycha, buta, trochę trącą dzis myszką. Naturalnie każdy jest kimś. Bez własnego wkładu i wysiłku. Czy to powód do dumy ? Janse jest chyba, że 1000-letnia historia Polski to coś wiecej niż np. USA. Jasne chyba, że jako Polacy jesteśmy szlachetniejsi i dojrzalsi niż inni. Ale, czy aż duma z tego naturalnego stanu rzeczy ma wyrastać ? Ot poprostu jesteśmy starsi od innych narodów. Tak mamy. Teraz o byciu człowiekiem: Napisałem o kolejnych rolach w jakich wystepuję w porządku "rosnącym". Bycie człowiekiem to dla mnie oczywistość podobnie jak bycie Polakiem czy mężczyną. Normalne. Zastanawiajace jest natomias to, że ludzkość pachnie Ci komunizmem (?). Mh... czyżbyś był kosmitą ? Miło mi dowiedzieć się, że czytasz moje inne posty pzdr Viatr_______________________________[ludzkości ?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: ___ Duma ___________________________ opium_dla_mas ? ____ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 19:05 viatr napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > Dumny - mający poczucie własnej godności, znający wartość swojego środowis > ka, > > być dumnym - szczycić się czymś. > > Jestem dumny, że jestem Polakiem czytaj jestem dumny z Polski, > > jej historii, tradycji. Jestem dumny z moich przodków, niektórych > > dzieje znam dość dokładnie. > > Nie za bardzo wiem co u ciebie oznacza duma z bycia człowiekiem, skoro jes > t na > > ostatnim miejscu, przypuszczam, że jesteś dumny z przynależności do rodu > > ludzkiego. Ludzkość - komunizmem trąci, odrzuca mnie natychmiast. > > Gdybyś zaczął człowiek, mężczyzna - może byś znalazł w Borsuku polemistę. > > Pozostawiam Ciebie z Twoimi pytaniami, we mnie dyskutanta nie znajdziesz, > > ale wielu jest takich, którzy chętnie piszą o wszystkim, czyli o niczym. > > Czytałem dzisiaj,że dulszczyzna jest Twoim zmartwieniem, owocnej dyskusji > życzę. > > Pozdrawiam > > Kiedyś napisałeś, że blisko Tobie do #-a z Wrocławia, > > myślę że bardzo, bardzo daleko. > > Cześć Hiacyncie ! > > Uczucia takie jak: Duma, pycha, buta, trochę trącą dzis myszką. > > Naturalnie każdy jest kimś. Bez własnego wkładu i wysiłku. Czy to powód do dum > y ? > > Janse jest chyba, że 1000-letnia historia Polski to coś wiecej niż np. USA. > Jasne chyba, że jako Polacy jesteśmy szlachetniejsi i dojrzalsi niż inni. > > Ale, czy aż duma z tego naturalnego stanu rzeczy ma wyrastać ? > Ot poprostu jesteśmy starsi od innych narodów. Tak mamy. > > Teraz o byciu człowiekiem: Napisałem o kolejnych rolach w jakich wystepuję > w porządku "rosnącym". Bycie człowiekiem to dla mnie oczywistość podobnie jak > bycie Polakiem czy mężczyną. Normalne. > > Zastanawiajace jest natomias to, że ludzkość pachnie Ci komunizmem (?). > Mh... czyżbyś był kosmitą ? > > Miło mi dowiedzieć się, że czytasz moje inne posty > > pzdr > > Viatr_______________________________[ludzkości ?] > > Czytam gdyż deklarowałeś wspólność poglądów z #-em z Wrocławia. Pozdrawiam i znikam z wątku ps. masy - ohydne słowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 16:14 Mimo wszystko - TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max moze zadaj takie pytanie : "Czy jestes dumny z samego siebie?" IP: *.net.bialystok.pl 26.09.01, 16:30 a pozniej przejdziemy do kolektywizmow wszelkiego rodzaju? co? Tabuny socjalistow od AWS UW przez Samoobrone do SLD po UP i PPS maja we krwi myslenie stadne i za kogos - to bedzie łatwiejsza dyskusja! ( jak?- zadna! z totalistami sie nie dyskutuje! ) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? - Tak. 26.09.01, 16:40 Nigdy nie miałem wątpliwości i teraz też ich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Z. Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? Teraz już nie... IP: *.dialup.medianet.pl 26.09.01, 17:42 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? Tak,i jeszcze raz TAK IP: *.kabel.telenet.be 26.09.01, 17:53 Ludzie przeciez to nie ostatnie wybory,pozatym co najwyzej mozna byc zdegostowanym! Jak narazie to w ekstremalnych sytuacjach jeszcze nie zawiedlismy i swiata i siebie na wzajem ! Po co odrazu taka rozpacz i tak zasadnicze pytania ! Pamietacie jak sie kiedys mowilo: Przezylismy potop szwedzki przezyjemy i radziecki ! Przezyjemy i Leppera i LRP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq Re: Czy jestes dumny, ze jestes Polakiem? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 21:46 Pan Bog dal mnie tutaj, a mogl w ogole nie dac nigdzie. Wiec jestem zadowolony, ze w ogole gdziekolwiek. Mozna to zinterpretowac, ze jestem zadowolony z bycia Polakiem. Dumny nie, bo dumny to ja moge byc z czegos, co sam zrobie i czym zrobie siebie. No ale o co chodzi z ta duma? I co to jest? Czym sie objawia? Przeciez np. dresiarz i gnojek tez sa czesto dumni (bardzo!!!) ze sa Polakami. Czy mam w tym wspoluczestniczyc? Bo byl jakis Kopernik, Szopen czy Szymborska? Bo mielismy niezlych graczy w pilke nozna albo siatkowa albo inne, albo ze Malysz sie tu urodzil? No wiec co to w ogole znaczy? Czy to jest kategoria kibicowska: jestem dumny z mojej druzyny? Czy tez chodzi o cos innego? Moze o tradycje, korzenie? Ale ja przeciez mam inne - i kazdy ma - niz inni Polacy. No wiec o co tu chodzi z ta duma? Ciekawe pytanie, na ktore nie potrafie udzielic jasnej odpowiedzi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? IP: 213.76.59.* 26.09.01, 23:08 Tak oczywiście chociaż na codzień się nad tym nie zastanawiam. Ale to poczucie dumy towarzyszy mi w czasie przebywania za granicą ; jesli ktokolwiek pyta o moją narodowość i obywatelstwo to wtedy mówię nie tylko z dumą ale i z uśmiechem : Jestem Polką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? IP: 64.37.254.* 27.09.01, 01:16 Wspolczuje, albo rzadko bywasz i diabli wiedza gdzie. Osobiscie polskosc wisi mi kalafiorem i za fleta nie moge zrozumiec z czego to mozna byc tak cholernie polsko-dumnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? - do Jaski IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 03:04 Gość portalu: jaski napisał(a): > Wspolczuje, albo rzadko bywasz i diabli wiedza gdzie. Osobiscie polskosc wisi > mi kalafiorem i za fleta nie moge zrozumiec z czego to mozna byc tak cholernie > polsko-dumnym? Ubolewam nad twoim brakiem zrozumienia moich emocji. Ale niestety każdy musi/może/powinien sam do tego dojść - nie mam zamiaru Ci niczego tłumaczyć. Wisi kalafiorem i za fleta - co to za slang (gwara). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? - do Jaski IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 27.09.01, 06:18 Jolu, Twoje emocje mnie nie interesuja, ich zrozumienie rowniez nie. Wspolczucie wyrazalem dla Twojego stanu wiedzy-swiadomosci i dumy z obywatelstwai narodowosci, co jest zreszta jednym i tym samym belgotem. Tlumaczenie slusznnie pominelas. Kalafior i flet to forma expresji moich emocji, gdy czytam idiotycznie- patroitycznie napuszone bzdury, co znowu nie powinno Ciebie interesowac. Good hunting. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Jestem dumny,ze jestem Europejczykiem IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 30.09.01, 19:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 20:38 Gość portalu: jaski napisał(a): > Wspolczuje, albo rzadko bywasz i diabli wiedza gdzie. Osobiscie polskosc wisi > mi kalafiorem i za fleta nie moge zrozumiec z czego to mozna byc tak cholernie > polsko-dumnym? Powinieneś więcej od siebie wymagać. Nie wiem czy jesteś Polakiem, czy sobie żarty robisz, ale dość nieskomplikowane jest Twoje widzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czy jesteś dumna, ze jestes Polaką? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 21:30 Powiedziec ,ze jest sie dumnym ,iz jest sie Polakiem w dzisiejszych czasach ,to akt szacunku dla przeszlosci i tradycji ,jaka posiada Nasz Kraj. Osobiscie uwazam ,ze to wspaniale ,iz w tych czasach - tak trudnych dla Polakow wspaniala rzecza jest moc powiedziec ,iz jest sie dumnym z bycia obywatelem Polski. Tak - jestem dumna ,ze jestem Polka ,a jeszcze bardziej jestem dumna z tych ,ktorzy powiedzieli ,to przede mna i niezmiernie wdzieczna osobie ,ktora zaczela ten temat. Mysle ,ze w dobie amerykanizacji bardzo potrzebne sa takie pytania . Daja one szanse na refleksje i mozliwosc podtrzymania naszej swiadomosci narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś