Dodaj do ulubionych

_________________PRAWDA TAKA malutka A ZWYCI ĘŻYŁA

14.10.05, 23:07
WIELKĄ MACHINĘ PROPAGANDOWĄ SŁUŻB SPECJALNYCH DAWNEJ PRL
DZISIEJSZYCH NIEMIEC I POTĘŻNE LOBBY LIBERALNE!

Pamiętacie jak wiele lat temu pisałem, ze armie, wielkonakładowa prasa,
agencje, producenci informacji w słuzbie mocarstw- nie moga na dłuższą mete
wygrać z... malutką i bezbronna prawdą

Ma ona bowiem NIEZWYKŁA SIŁĘ - jest
w ODRÓŻNIENIU OD MISTERNYCH KŁAMSTW
________________niesprzeczna...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30439037&a=30450988
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: _________________PRAWDA TAKA malutka A ZWYCI 14.10.05, 23:16

szach0 napisał:
      > > DZISIEJSZYCH NIEMIEC

Przepraszam Cię haszu, ale o ile dobrze zrozumiałem tłumaczącego się (zupełnie
      nie wiem, po jaką cholerę) Tuska, to właśnie DZISIEJSZE NIEMCY zwyciężyły,
      poprzez swoich przedstawicieli - kauzyperdów, których wynajął ten, no, kundel,
      o! mam! bullterrier.

A prawda? Jaka prawda? Gdzie Ty widzisz tam, haszu, prawdę?
      • szach0 Re: _________________PRAWDA TAKA malutka A ZWYCI 14.10.05, 23:34
        jaceq napisał:

> Przepraszam Cię haszu, ale o ile dobrze zrozumiałem tłumaczącego się
        (zupełnie nie wiem, po jaką cholerę) Tuska, to właśnie DZISIEJSZE NIEMCY
        zwyciężyły, > poprzez swoich przedstawicieli - kauzyperdów, których wynajął
        ten, no, kundel, o! mam! bullterrier.
        > > A prawda? Jaka prawda? Gdzie Ty widzisz tam, haszu, prawdę?

#Hasz;
        hasz nigdy prawdy na oczy nie widział bo całe życie był okłamywany!
        Nawet troszeczkę przez Kaczyńskiego (Jarosława) gdy na Politechnice
        Lubelskiej wobec zebranychw auli powiedział ztrybuny, że gdyby ujawnił nazwisko
        jednego z najwyższych urzędników panstwowych panstwo polskie doznało by wstrząsu
        (prof kardiolog upierał się, ze mowa o ministrze aobo vicepremierze ja że Bolek
        bo jak wyjaśnić ten wstrząs?)

Dlatego nawet gdybym widział prawdę pewnie nie potrafił bym jej poznać...
        tak jak... Ty!

Bo mnie chodzi o SIŁĘ MEDIALNĄ koncentrująca sie ba całkowicie błahych
        sprawach a pomijających ISOTNE!

NIE SZTAB KACZYŃSKIEGO takich metod używał od poczatku.
        To sztab Tuska językiem Komorowskiego, Waltz, obu panów z Wroclawia
        koncentrowali uwagę OPINII PUBLICZNEJ karmiąc nedia kramem i bazarem!
        nie będziemy rozmawiać bo PiS to a tmto a działy na ministrów a desygnaty dla
        nas są? to nie 120 stron tylko 20 aha jescze sto? ale to nie program rządu
        tylko wyborczy - nie będziemy rozmawiać! Siadajcie dos tołu wzywamy Was!
        Piszemy listy rozmawiajcie! Nie i nie i nie tylko po to by bazar kwitł!
        No to zakwitł we włąsnym ogródku!
        Nie miał dziadka a teraz ma! I babke ma! Bo nie chciał rozmawiać o
        impenderabiliach polskich to ma niemieckie!

Kaczynski próbowął mówić o trapiacych Polskę chorobach!
        Jesli nie widziałeś tego co ja TRUDNO - pójde spać!
        Patience się schowała w mysia dziurę jak to cierpliwa baba...
        • jaceq Re: _________________PRAWDA TAKA malutka A ZWYCI 14.10.05, 23:48

> To sztab Tuska językiem Komorowskiego, Waltz, obu panów z Wroclawia
          > koncentrowali uwagę OPINII PUBLICZNEJ karmiąc nedia kramem i bazarem!
          > nie będziemy rozmawiać bo PiS to a tmto a działy na ministrów a desygnaty dla
          > nas są? to nie 120 stron tylko 20 aha jescze sto? ale to nie program rządu
          > tylko wyborczy

Tę Twoją opinię podzielam w 100%. Mierzi mnie to.
    • andrzejg no to polinkujmy sobie 15.10.05, 06:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30456288
      A.
      • hasz0 __Kursu Kurska na dno taki słaby link nie zahamuje 15.10.05, 09:28
        Dziennikarzy nikt nie rusza!

Widmo przegranej z powodu braku merytorycznych argumentów na zarzuty PiS,
        nawet po podkradzeniu haseł PiSu i groźba rozliczeń swych mocodawców - tak
        przeraziło wynajetych przez tych mocodawców dziennikarzy, myslących po
        niemiecku a mówiących od dziecka po polsku,
        że zaczęli od kilku dni Kurskiego odpytywać perfidnie - zamiast o wraże sprawy
        polskie - prowokacyjnie o jego dziadka w Wermachcie!

I śpiąc po 4 godziny na dobę, zmęczony od wielu tygodni, ten najbardziej
        niebiezpieczny dla
        PO, jak się okazało, nawet w tym sprowokowanym przypadku
        - orędownik prawdy a nie kunktatorstwa - NADEPNĄŁ WRESZCIE na
        uporczywie PODSTAWIANĄ MINĘ PISMAKÓW,
        pazernie chcacych obniżyc swe bardzo wysokie podatki!

Nie zauważyłem by kregi dziennikarzy wynajetych przez niemieckie media
        piszące po polsku i zarabiajace na Polakach - skrytykowały polityke niemieckką
        Khola, Schroedera, Merkel, Stol...szkodliwą dla Polski!
        czy Steinbach!

Będą polskie dzieci już niedługo uczyć sie historii z map niemieckich z 1937
        r. - zgodnie z traktatem Tuska-Bieleckiego z 1991r
        a jego VETA - projektów ustaw uwłaszczenia obywateli Ziem Odzyskanych
        nie pozostawiaja złudzeń i żadnego dziadka nie potrzeba,
        KTÓRY POSŁUZYŁ DZIENNIKARZOM - bo DLACZEGO NIE PISZĄ O MAPACH I USTAWIE
        korzystnych dla Niemiec mimo ze to oni na Polske napadli?

ODPWIEDZ DLACZEGO! BAJPIERW NA TO ODPOWIEDZ!- nie musisz odpowiadać
        TAK lub NIE tk jak to Ty mi kazałeś już DWUKROTNIE!

Odpowiedz tylko dlaczego? Bo ja nie wiem!

Zamiast leczyć bolieriozę dziennikarską wybierając Kaczkę mamy karmić WSZYSTKIE
        niemieckie kleszcze w lasach informacji służacych Tuzkowi?

Zabito Hektora polskiej Troi!
        Szwindlem bo PO goniło w pietkę !
        • haszszachmat _ Hektor Kurski goniacą pietką PO pod Troją Polski 15.10.05, 09:42
          1. Sprawa hospicjum i nieetycznej konferencji Hanny Gronkiewicz Waltz

2. Konferencja Protasiewicza i jego agresywny ton z zapewnieniem, ze dziadek
          Tuska nie sluzyl w Wermahcie.

3. Zatajenie przez Tuska prawdy o dziadku, bo jako historyk
          jeśli wiedzial o bracie dziadka, szwagrze -
          - to wiedzial o że Dziadek Tuska podpisał 3 grupę volkslisty (było 5 grup) i
          dlatego jako Niemiec został wcielony do Wehrmachtu.

W koncu jest historykiem? a jednak Tusk, z wykształcenia historyk, doskonale
          zorientowany w dziejach brata dziadka o samym dziadku

- pisał, że całą wojnę spędził w obozach i
          ______________był bojownikiem o Polskę.______________________

JEST KŁAMCĄ - i jako nastęca klamców pasuje niektórym wyborcom do pilnowania
          ich interesow by nie zostały naruszone po wprowadzeniu PRAWA i SPRAWIEDLIWOSCI!
          • haszszachmat HAKATA____________panika tuzkowa w KRAJU__________ 15.10.05, 09:57
            Ja nie chce Tuska- to prowokacja Niemiecka
            por.ub.jajec 15.10.05, 09:47 + odpowiedz

To poparcie ha-ka-ty. Czyli roszczen do Polskich Ziem.
            Jeden z pochodzeniem, jakim to wiemy chcial sprzedac POLSKE ruskim .Thusk
            oddz JA niemcom. Polacy puknijcie sie w czolo. Tusk REZYGNUJ- to wstretne co
            on robi
            • Re: Ja nie chce Tuska- to prowokacja Niemiecka
            kacosk 15.10.05, 09:49 + odpowiedz
            ja też nie
            • Re: Ja nie chce Tuska- to prowokacja Niemiecka
            kathy83 15.10.05, 09:52 + odpowiedz
            Ya ya Herr Thusk - zrezygnuj!

HAKATA
            Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA

HAKATA, potoczna nazwa niem. organizacji nacjonalistycznej Deutscher
            Ostmarkenverein, zał. 1894 w Poznaniu w celu germanizacji ziem pol. w zaborze
            prus. (nazwa od pierwszych liter nazwisk założycieli: Hansemanna, Kennemanna,
            Tiedemanna); Hakata uprawiała antypol. propagandę, inicjowała i popierała
            zarządzenia rządu prus.; współdziałała w polityce rugowania ludności pol. z
            ziemi; zwalczała język pol. w szkołach, w sądzie i urzędach; szerzyła hasła
            szowinistyczne na łamach „Die Ostmark”; 1896 Hakata przeniosła swą siedzibę do
            Berlina; 1901 liczyła ponad 21 tys. czł.; po 1918 działała na terenie Niemiec;
            rozwiązana 1934.

• rycho7 jezyk propagandy 15.10.05, 10:27
              haszszachmat napisał:

> w celu germanizacji ziem pol. w zaborze prus.

Faktycznie w celu zapobiezenia polonizacji, naturalnie wynikajacej z Ostflucht -
              ucieczki ze wschodu. Wszelkie tego typu akcje, ta nie byla jedyna, poniosly
              sromotna kleske. Byly wymierzone przeciw naturalnym ruchom historycznym. Obecny
              skowyt ksenofobow jest takim samym zawracaniem Wisly kijem.

Kleska Niemiec byloby przylaczenie "najnowszych landow" (Preussen, Schlesien,
              Pommern). RFN ledwo dyszy po przylaczeniu NRD. Siegniecie dalej na wschod
              spowodowaloby, ze Niemcy nie podnioslbyby sie. Wspolczesnie nie jest potrzebny
              Lebensraum lecz miejsca pracy. Marks ueber Alles. Propagandysci ksenofobow nigdy
              tego nie zrozumieja.
          • jaceq Dobijmy może wreszcie tego bullteriera Hektora... 15.10.05, 18:19

...niech się już dłużej bidok nie męczy.

haszszachmat napisał:
            > 3. Zatajenie przez Tuska prawdy o dziadku...

Kolejność wydarzeń, czemu nie zaprzeczysz, była następująca:
            - w poniedziałek ukazał się wywiad w "Angorze", w którym Kurski był łaskaw się
            wyrazić, że Donaldowy dziadek służył w Wehrmachcie na ochotnika. Powołał się na
            owe słynne już "poważne źródła na Pomorzu". W swoich rewelacjach zawarł też
            insynuację, że to z powodu pochodzenia Tusk jest taki "proniemiecki".
            - w kolejnych dniach miała miejsce (zrozumiała) reakcja na rewelacje
            bullteriera. Odciął się od niego nawet jego szef - Kaczor. Wylał go ze sztabu
            wyborczego. "Poważne źródła na Pomorzu" (z kręgów IPN i UG) raczej powiedziały,
            że jakiegoś Kurskiego nie znają.
            - W środę sztab Tuska przedstawił dokumenty, że "drugiego dziadka, też
            działacza przedwojennej gminy polskiej, Niemcy w 1939 r. wsadzili do Stuthoffu,
            a potem do obozu Neuengamme." W ramach kolejnych sankcji bullterier już całkiem
            wyleciał z PiS. Gotów był już nawet przeprosić; wprawdzie nie za oszczerstwo, a
            tylko "za pomyłkę"
            - dopiero w piątek światło dzienne ujrzała informacja, że Tuskowy dziadek
            rzeczywiście służył w Wehrmachcie. Nie były to już "poważne źródła na Pomorzu",
            tylko działalność najętych przez bullteriera prawników, którzy wygrzebali tę
            informację w archiwach.

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że Kurski zełgał, mimo, że -
            paradoksalnie - powiedział prawdę. Udzielając wywiadu "angorze" nie miał wiedzy
            na ten temat. Wymyślił sobie nawet "poważne źródła na Pomorzu". Dowodem na to
            jest jego skłonność do przeprosin za omyłkę. Uznał zapewne, że nie warto czekać
            na wyniki poszukiwań w archiwach (jako że kampania wyborcza czekać nie będzie)
            i przywalił od razu z grubej rury. Moim zdaniem mógł mieć nawet jakieś
            przeczucia w tej sprawie, uznał jednak, że ew. korzyść dla jego pryncypała
            okaże się pewnie większa, niż straty, gdyby się "pomylił".

Po mojemu, to ewidentne kurestwo w postępowaniu Kur(ew)skiego wobec Tuska ma
            dwa wymiary; mniej istotny, taki że:

- każda droga do celu, po trupach, jest dobra. Cel uświęca środki. Liczy się
            tylko kalkulacja. Podamy "kompromitujące" przeciwnika "fakty" do wiadomości
            publicznej, a jak się okaże że się nawet pomyliliśmy, to najwyżej przeprosimy.
            Wrobimy w to "poważne źródła na Pomorzu". Jak by nie patrzeć, wyjdziemy na
            swoje, bo zawsze coś tam przylgnie.

I istotniejszy:

- który sprowadza się do rozumowania Kurskiego, wyrażonego w stwierdzeniu, że
            po ogłoszeniu rewelacji o dziadku "teraz piłka jest po stronie Tuska". "Niech
            teraz Tusk się tłumaczy". Udawania, że się nie widzi, że to, po czyjej stronie
            walczył dziadek Tuska, to jest z punktu widzenia kampanii wyborczej sprawa
            wybitnie pierdulasta. Nie brania wreszcie pod uwagę, że epizod (zaledwie
            domniemany w momencie wywiadu w "angorze") w Wehrmachcie może nie mieć
            najmniejszego wpływu na całokształt "karty" dziadka, że karta ta może okazać
            się piękna (na co wszystko zdaje się wskazywać). Potem Kurski dość bezczelnie
            twierdzi, że "czuje się moralnie zrehabilitowany".
            Z tym aspektem dość oczywiście wiąże się pytanie "czemu to ten Kurski taki?"
            Trudno na nie odpowiedzieć. Może sam ma jakieś rodzinne wspomnienia powodujące
            traumę każącą mu sądzić wszystkich po sobie. Może jego przodkowie służyli NKWD
            i czuje potrzebę ekspiacji? Doprawdy, nie wiem. Różne "poważne źródła"
            podpowiadają mi inne, jeszcze bardziej nieprawdopodobne rozwiązania.

W tej sprawie pochwalić można w miarę przyzwoite zachowanie Kaczora. Ale nie
            chwalmy może dnia przed zachodem.

A co do tego, czy Tusk zataił prawdę o dziadku - czy też nie zataił, bo nie
            wiedział, to się nie wypowiem. Skłaniam się lekko ku tej drugiej możliwości, bo:
            - historycy często już tak mają, że o przeszłości własnej rodziny chcą wiedzieć
            najmniej;
            - taki z Tuska historyk jak ze mnie pilot myśliwski;
            - samej osoby Tuskowego adwersarza, moralnie konduity bardzo lichej.
            W sumie: nie wiem. Ale jedno wiem: jak się Cimoszewicz w tej swojej puszczy
            śmieje w kułak. Jak się tarza ze śmiechu wśród listowia, że wyszło na jego.
            Taki jest efekt uboczny, jak się politycznych meneli zbytnio dopuszcza do
            polityki: chichot historii.

• andrzejg Re: __Kursu Kurska na dno taki słaby link nie zah 15.10.05, 10:49
          hasz0 napisał:

>
          > Nie zauważyłem by kregi dziennikarzy wynajetych przez niemieckie media
          > piszące po polsku i zarabiajace na Polakach - skrytykowały polityke niemieckką
          > Khola, Schroedera, Merkel, Stol...szkodliwą dla Polski!
          > czy Steinbach!
          >
          > Będą polskie dzieci już niedługo uczyć sie historii z map niemieckich z 1937
          > r. - zgodnie z traktatem Tuska-Bieleckiego z 1991r
          > a jego VETA - projektów ustaw uwłaszczenia obywateli Ziem Odzyskanych
          > nie pozostawiaja złudzeń i żadnego dziadka nie potrzeba,
          > KTÓRY POSŁUZYŁ DZIENNIKARZOM - bo DLACZEGO NIE PISZĄ O MAPACH I USTAWIE
          > korzystnych dla Niemiec mimo ze to oni na Polske napadli?
          >
          > ODPWIEDZ DLACZEGO! BAJPIERW NA TO ODPOWIEDZ!- nie musisz odpowiadać
          > TAK lub NIE tk jak to Ty mi kazałeś już DWUKROTNIE!

Nie mam pojecia dlaczego nie piszą, a rozpisują sie o dziadku Tuska.
          Pewnie chcą pomóc Tuskowi.

A.

P.S.
          A którzy konkretnie dziennikarze nie piszą o tym co chciałbyś przeczytać?
          • andrzejg i nie mam pojęcia 15.10.05, 10:58
            dlaczego o tym milczy Kurski i sztab Kaczyńskiego skupiając się na dziadku

A.
            • hasz0 Sztab Kurskiego milczy o WRAZYCH sprawach 15.10.05, 11:23
              polskich?

KURSKI KOMCENTRUJE SIE na DZIADKU TUSKA?

Czy dziennikarze odpytywali kilka o dziadka Tuska Kurskiego?
              Żartujesz PARWDA?
          • hasz0 _____________Dwa pytania o ksenofobię i prasofobię 15.10.05, 11:21
            Jeślim ksenofob jak Ryszard VII jest łaskaw mi zaimputować
            w wdzięczności swojej;
            - czyli człowiek niechętnie a nawet wrogo usposobiony do cudzoziemców i
            cudzoziemszczyzny
            - to jakżesz wyjasni to, że obcokrajowcy mnie bardzo lubią; - właśnie za moje
            podkreslanie polskości, uwypuklanie różnic
            jakie nas tylko pozornie i powierzchownie dzielą;

dobrze się czuja goszczeni w moim domu i nawet po kilku chwilach
            spedzonych w międzynarodowej kompanii chca się ze mna jeszcze zobaczyc a nawet
            ja w przypadku syna Sorge'a spotkanego w Turcji.
            Przedstawił się a młodzieniec Polak jakich tu pełno w internecie
            lekceważaco wypowiadał się o Polsce. Ten zobaczył moj wyraz oczu i to
            oraz krótka uwagą o "drugiej żywej Enigmie"
            wystarczyła by pożegnał się serdecznie wręczając wizytókę i zaproszenie dp
            Paryża. Nie ma kompa ani prawa jazdy zonę odpytana gdy Sorge poszedł do barku
            przez młodzinca nie wierzącego mi gdy wyjasniłęm krótko kot zacz
            - to ocalały członek rodziny rządzącej wymordowanej przez komunistów Pol Pota.

Ryszarddzie siedem plag wyleczysz na PEWNO po 1000 i jednej
            dłuzszych i b. anczących opowiesci Haszysty...tylko nie przesadzaj z terapia!
            Prosze cię!

Andrzeju!

Czy uważasz, ze dziennikarze zarabiajacy od kilkunastu do 120.000 zł
            nie mają interesu płacić 15% podatku zamiast 40%!
            w d.upie majac niemieckie czy polskie interesy?
            Sam Urban - on chyba się orientuje twierdzi, ze 90% to funkcyjni PRL
            przeszkoleni w propagandzie ONI DOBRZE wiedzą jakieo młodego zatrudnić a
            jakiego wylać i ZA CO!
            • hasz0 _________Pacjent z chorobą najpierw póxniej zdrowy 15.10.05, 11:40
              Bys się nie czuł urażony, ze odpisałem hurtem
              tu osobno odpiszę na kolejne z Twoich pytań typu
              meandryczno-labiryntowego
              Oto ono:
              "
              P.S.
              A którzy konkretnie dziennikarze nie piszą o tym co chciałbyś przeczytać?
              A.
              "
              ########:
              Otóż muszę z zażenowaniem odpoweidziedzieć, ze nie wiem.
              Ci którzy piszą w polskojęzycznych gazetach finasowanych przez niemieckie
              agencje (95% takich obcych jest w Polsce) nie napisza więc o tyc wszystkich nei
              pytasz? Byłaby lista dłuższa od Wildsteina!
              ###################################################################
              A tych którzy nie piszą a mogliby - jakże mógłym wczesniej niz ich przeczytam
              POZNAĆ?
            • rycho7 na PEWNO egocentryk i besserwiser 15.10.05, 12:33
              hasz0 napisał:
              > Ryszarddzie siedem plag wyleczysz na PEWNO po 1000 i jednej

1000 magiczna liczba powtorzen klamstwa w III Rzeszy. Przypominanie z jakich
              wzorow czerpie obraza syfona.
              • hasz0 ______skopał sie po kostkach do bólu mój Rysieczek 15.10.05, 12:58
                hasz0 napisał:
                > > dobrze, ze mi zwróciłeś uwagę na znaczenia i skojarzenia
                > > Ryszarddzie siedem plag wyleczysz na PEWNO po 1000 i jednej
                ........
                A rycho7 ( wtrakcie kuracji z rozpoznaniem złego kojarzenia)
                napisał:

> 1000 magiczna liczba powtorzen klamstwa w III Rzeszy.
                > Przypominanie z jakich wzorow czerpie obraza syfona.

#: Tyle razy mnie wysyłał do ulubionej przez komunistów i bolszewików
                "psychuszki"

A sam liczbę 1001 nie kojarzy z bajecznie pieknymi 1001 i jednej nocami
                ________Dalekiego Wschodu
                z królową Szechrezadą - omal taką samą jaka wychodziła za mąż w 1970 którymś
                za szweda aw Monopolu z z druhenkami w kreteńskie pełne dekolty o jakiej
                niedawno pisałem a z mrocznym, strasznym planem drugiego po Stalinie
                megaludobójcy niemeickiego
                ________z Bliskiego Zachodu

PYTAŁEM GO:
                Czujesz jeszcze różnice semantyczne
                - nie tylko synonimów
                ale i wynikające z kontekstu
                a nawet z szyku w zdaniu
                jak w moim przypadku?
                Czy usztywniłeś sobie połączenia w sieci neuronów na wzór niemiecki?

_________________________________I OPOWIEDŹ JEST:
                rycho7:
                kmt.mateusz.pl/pozycja.asp?DZ=&KsID=4616&kstr=1
                _____________________Kościół to my______________________________________
                Zeszyty Odnowy w Duchu Świętym nr 7/2001
                Wydawnictwo M Kraków 2001
                format: 140x200, stron: 87, oprawa: miękka
                [WDM0384B04616]
                Cena: 7,50 zł

> Jestem DUMNY ze swoich przodków!

Podac linki do dumy i zadumy?

LEPIEJ PODAJ LINKI DO INFORMACJI ZE NAZWISKO "KOSCIÓŁUS"
                mogło wystepować 7500 lat temu! wink
                • rycho7 skojarzenia 15.10.05, 13:07
                  hasz0 napisał:

> A sam liczbę 1001 nie kojarzy z bajecznie pieknymi 1001 i jednej nocami

Nawet tytul klasyki BAJEK musisz zafalszowac. Mnie przyziemnie bajki zawsze sie
                  kojarza z bajkami. Niezaleznie od ich piekna. Z 1001 bajki nie powstaje prawda.
                  Dopiero "nieomylny" biskup Rzymu falsyfikuje Prawde Objawiona.
            • andrzejg Re: _____________Dwa pytania o ksenofobię i praso 15.10.05, 12:52
              hasz0 napisał:

> Andrzeju!
              >
              > Czy uważasz, ze dziennikarze zarabiajacy od kilkunastu do 120.000 zł
              > nie mają interesu płacić 15% podatku zamiast 40%!
              > w d.upie majac niemieckie czy polskie interesy?
              > Sam Urban - on chyba się orientuje twierdzi, ze 90% to funkcyjni PRL
              > przeszkoleni w propagandzie ONI DOBRZE wiedzą jakieo młodego zatrudnić a
              > jakiego wylać i ZA CO!

Jeżeli dziennikarze zarabiaja tyle w prywatnej gazecie, to musza byc po prostu tyle warci. Nikt przy zdrowych zmysłach nie płaci wiecej niz musi. Tak po prawdzie, to wiekszośc społeczeństwa jest zainteresowana płaceniem mniejszych podatków. Tak samo ci z 30 % półki woleliby płacić 15 %. Przeciez to chyba jasne. Być może mają w d. jakies tam interesy , ale na pewno nie swój własny.

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi.

A.
              • hasz0 _____________Dno Tuska obok Gdańska jaki to symbol 15.10.05, 13:12
                > Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
                >
                > A.

A ja wiem, że ty nie wiesz choć pisze i PiSzę!

Nie rozumiesz że jeśli zarabiaja tyle w prywatnej gazecie i "musza" byc po
                prostu tyle "warci" bo nikt przy "zdrowych zmysłach" nie płaci wiecej niz musi
                to skądś te pieniądze na przepłaconą "pracę" przy tuszowaniu swych nienależnych
                zysków musza się brać? Polsie gazety pisząłyby w interesie zysków Polaków
                a niemeickie choc po polsku pisza robia to w interesie niemieckiego
                społeczeństwa. Takim sukcesem prasy niemieckiej "po polsku" jest rurociag pod
                Bałtykiem - to owoc wieloletniej "pracy" przepłacanej wysoko ale Z PIENIĘDZY
                POLSKICH CZYTELNIKÓW a nie niemieckich!!!!!!!!!

To Schreder a nie dureń Kwaśniewski jest już w zarządzie Gazpromu
                i to Niemcy zarabiać bedą na przesyle gazu do Polski a nie Polska na
                Niemcach!!!!

Tak Ci trudno mnie zrozumieć - pisałem o tym!

A cóż dopiero będzie z dupiastym nielotem bez charakteru, proniemieckim Tuzkiem?
                Piszesz:

"Tak po prawdzie, to wiekszośc społeczeństwa jest zainteresowana płaceniem
                mniejszych podatków. Być może mają w d. jakies tam interesy , ale na pewno nie
                swój własny."

#######: Nie widzą dalej niz własny nos!
                Niz to co powie Tusk - na temat bezkompromisowego Kurskiego!
                Z cóż dopiero wymagac by widzieli DNO Bałtyku!
                • hasz0 ______________Komu służą pismacy? No komu? 15.10.05, 13:22
                  W tej sec słyszę:

1*
                  " Otylia. która uległa wypadkowi..." - nie spowodowała - uległa!!!!!!
                  2*
                  " Wywiad z dumną agentka biura podróży Mariuszka TOK FM
                  nota bene zachwyconą, że tam dziwczynki mają wybranego męża w wieku 3 lat
                  i mąż może je ukształtować bo miłość wypacza małżeństwo z ról...
                  - siedziałam 2 dni w więzieniu egipskim - za prace na lotnisku z turystami bez
                  pozwolenia na pracę i tuż po wyjsciu szef kazał jej tam wrócić - bo turysci
                  przylecieli - musiałys słyszec - "nie to nie jest żadne przestepstwo
                  w komentarzu Mariuszka...
                  TACU ZARABIAJĄ KILKADZIESIĄT TYSIĘCY ZŁ!
                  ZAMYKAJĄ UCZCIWYM USTA JAK MNIE NA KRAJU!
                  Policz sobie straty w rachunku ciągnionym dla mnie
                  nieprzeliczalne - może 500. 000.000.000.- zł?
                  Bo bedąc politykami lub służac politykom z taka mentalnościa nie cofna się
                  pzred żadnym szalbierstwem
                  TAKA JEST III RP!
                  • rycho7 taka ja stworzyles 15.10.05, 13:24
                    hasz0 napisał:

> TAKA JEST III RP!

Ja odmawiam udzialu w Twym przekrecie. Zaglosowalem nogami.
                  • andrzejg Re: ______________Komu służą pismacy? No komu? 15.10.05, 13:30
                    Jesteś jak dziecko.

Komu służą?Komu służą?
                    Masz rację ze sprawą Otylii - opisy były dziwne.
                    Jedni pisza tak , inni inaczej, a Ty masz prawo nie zgadzać się z takim pisaniem.
                    Przeciez masz wybór pism, od NIE, do ND.
                    Wszędzie tak samo pisza?

A.
                • andrzejg Re: _____________Dno Tuska obok Gdańska jaki to s 15.10.05, 13:26
                  hasz0 napisał:

> A ja wiem, że ty nie wiesz choć pisze i PiSzę!
                  >
                  > Nie rozumiesz że jeśli zarabiaja tyle w prywatnej gazecie i "musza" byc po
                  > prostu tyle "warci" bo nikt przy "zdrowych zmysłach" nie płaci wiecej niz musi to skądś te pieniądze na przepłaconą "pracę" przy tuszowaniu swych nienależnych zysków musza się brać? Polsie gazety pisząłyby w interesie zysków Polaków a niemeickie choc po polsku pisza robia to w interesie niemieckiego
                  > społeczeństwa. Takim sukcesem prasy niemieckiej "po polsku" jest rurociag pod
                  > Bałtykiem - to owoc wieloletniej "pracy" przepłacanej wysoko ale Z PIENIĘDZY
                  > POLSKICH CZYTELNIKÓW a nie niemieckich!!!!!!!!!
                  >

Rurociag sukcesem prasy???
                  Cos Ci sie pomieszało nieco.Rurociąg jest efektem dogadania się Niemiec z Rosją.

Bardzo trafnie zauwazyłes ,ze prasa wydawana w Polsce czerpie zyski z polskich czytelników. To oni decyduja o istenieniu, bądź upadku tego czy innego tytułu.
                  Skoro pisma te proniemieckie (jak to okreslasz) maja się dobrze, to moze nasze społeczeństwo jest proniemieckie?

> To Schreder a nie dureń Kwaśniewski jest już w zarządzie Gazpromu
                  > i to Niemcy zarabiać bedą na przesyle gazu do Polski a nie Polska na
                  > Niemcach!!!!

Niby dlaczego Kwaśniewski miałby byc w zarzadzie Gazpromu?
                  To jest umowa Niemiec z Rosją i daja tam swoch ludzi.
                  Rozumiem Twoje obawy o zagrożenie dla Polski w wyniku tej umowy,
                  ale jak masz jakieś zarzuty , to pisz z sensem.

>
                  > Tak Ci trudno mnie zrozumieć - pisałem o tym!
                  >
                  > A cóż dopiero będzie z dupiastym nielotem bez charakteru, proniemieckim Tuzkiem> ?

Mam obawy co do tandemu Kaczor-Kaczor i zagłosuję na człowieka bez zasad.

> Piszesz:
                  >
                  > "Tak po prawdzie, to wiekszośc społeczeństwa jest zainteresowana płaceniem
                  > mniejszych podatków. Być może mają w d. jakies tam interesy , ale na pewno nie
                  > swój własny."
                  >
                  > #######: Nie widzą dalej niz własny nos!
                  > Niz to co powie Tusk - na temat bezkompromisowego Kurskiego!
                  > Z cóż dopiero wymagac by widzieli DNO Bałtyku!
                  • hasz0 _________Andrzej! _____________SĄ TYLKO 2 MIEJSCA! 15.10.05, 13:46
                    andrzejg napisał:
                    > Rurociag sukcesem prasy???
                    > Cos Ci sie pomieszało nieco.Rurociąg jest efektem dogadania się Niemiec z
                    Rosją.

A nie pisałem o prespektywie nosa? Za nic peany na temat pomaranczowej
                    rewolucji które wqurzyły Putina? Pismakom wytykałem "błedy".Politykom
                    brak przewidywania i wysługiwanie się UNII gsy zawierano coraz gorsze kontrakty
                    i coraz gorzej je renegocjonawano!
                    PISALEM O TYM ! Mieliśmu w umowach przed renegocjacjami zapewnienie przebiegu
                    przez Polskę i zabezpieczenia których nie egzekwowano!
                    Nie pamiętasz afery ze światłowodem i hucpą z rolnikamigsy państwo czyli gazet
                    i politycy nie dbali o polskie interesy Badx uczciwy i nie każ mi suzkac linków
                    bo czytelnicy F. pamiętaja co pisąłem i w czyim interesie!

Co mi sie pomieszało nieco? TO?

> Bardzo trafnie zauwazyłes ,ze prasa wydawana w Polsce czerpie zyski z
                    >polskich czytelników. To oni decyduja o istenieniu, bądź upadku tego czy
                    >innego tytułu.> Skoro pisma te proniemieckie (jak to okreslasz) maja się
                    >dobrze, to moze nasze społeczeństwo jest proniemieckie?

Startujesz na posła z puli mniejszosciwej? smile
                    • andrzejg Aluzję poniał 15.10.05, 20:35
                      hasz0 napisał:

> Startujesz na posła z puli mniejszosciwej? smile

i co myslisz?
                      że się przestraszę Twoimi insynuacjami i polecę głosować na Kaczora?
                      Jestes zdolnym uczniem Kurskiego

A.

P.S.
                      Powiedz mi jeszcze jedno?
                      NIe masz ziemi na własnośc?
                      • rycho7 jest komuny 15.10.05, 20:53
                        andrzejg napisał:

> NIe masz ziemi na własnośc?

Swieta Wlasnosc jest zawsze Watykanu. Znaczy sie "wspolnoty" kosciola.
              • rycho7 a ja wiem 15.10.05, 13:16
                andrzejg napisał:

> Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi.

Polacy maja sluchac haszystow. Wtedy beda mlodzi, piekni, zdrowi, bogaci,
                kochani i kochajacy.
                • hasz0 ________________________Rysiu już nie inwektuje!!! 15.10.05, 13:23
                  rycho7 napisał:

> andrzejg napisał:
                  >
                  > > Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
                  >
                  > Polacy maja sluchac haszystow. Wtedy beda mlodzi, piekni, zdrowi, bogaci,
                  > kochani i kochajacy.
                  • rycho7 Re: ________________________Rysiu już nie inwektu 15.10.05, 13:26
                    hasz0 napisał:

> rycho7 napisał:
                    > >
                    > > Polacy maja sluchac haszystow.

Obraza Cie haszysta to zmien nick.
                • andrzejg Re: a ja wiem 15.10.05, 13:33
                  Chyba w tym problem
                  Hasz denerwuje się ,ze pisma zgodne z jego poglądami maja taka małą poczytność

A.
                  • hasz0 _____Nie wiesz denerwuje mnie to co Was cieszy!/n 15.10.05, 13:47
                    • andrzejg Re: _____Nie wiesz denerwuje mnie to co Was cies 15.10.05, 13:51
                      Mnie nie cieszy mała poczytność jakiejs tam prasy
                      Jest to mi obojetne, tak więc zarzut o radość jest nietrafny.

A.
                  • rycho7 czy mozesz mi podac jakis tytul? 15.10.05, 14:02
                    andrzejg napisał:

> Hasz denerwuje się ,ze pisma zgodne z jego poglądami maja taka małą poczytność

Chetnie zapoznalbym sie z pogladami Hasza. Jego utyskiwan nie uwazam za poglady.
                    Moze na tym polega moj blad.
                    • andrzejg Re: czy mozesz mi podac jakis tytul? 15.10.05, 14:19
                      rycho7 napisał:

> andrzejg napisał:
                      >
                      > > Hasz denerwuje się ,ze pisma zgodne z jego poglądami maja taka małą poczy
                      > tność
                      >
                      > Chetnie zapoznalbym sie z pogladami Hasza. Jego utyskiwan nie uwazam za
                      > poglady.Moze na tym polega moj blad.

To juz musi powiedzieć sam Hasz.

A.
                      • haszszachmat ________________Starości - ty nad poziomy wylatuj! 15.10.05, 17:23
                        Brzydko, głupio i wręcz bezwstydnie
                        - sugerować inteligentnemu, który krytykuje dziennikarzy,
                        ze to gazety "matrycują" mu poglądy.

Sami sobie w ten sposób zaprzeczacie!
                        Nic tu po mnie w polemice na tym poziomie!
                        • andrzejg No i co Haszu? 15.10.05, 17:46
                          haszszachmat napisał:

> Brzydko, głupio i wręcz bezwstydnie
                          > - sugerować inteligentnemu, który krytykuje dziennikarzy,
                          > ze to gazety "matrycują" mu poglądy.

A powiiedz no mi drogi Haszu , gdzie ja nappisałem,że to gazety "matrycują" Ci poglądy?

Zdanie :
                          Hasz denerwuje się ,ze pisma zgodne z jego poglądami maja taka małą poczytność
                          nie jest równoważne
                          'gazety "matrycują" Ci poglądy'

Czy czujesz róznicę Haszu?

>
                          > Sami sobie w ten sposób zaprzeczacie!
                          > Nic tu po mnie w polemice na tym poziomie!

No tak.
                          Wiem ,ze nie dorastam Ci do pięt

smile

A.
                          • niezlomny.prawicowiec Lech Kaczyński zwycienża na wszystkich frontach ! 15.10.05, 18:02
                            Kaczyński znokautował tuska w debacie telewizyjnej !!!!
                            • hasz0 lenistwo zwycienża z dysleksją i dyskursywizmem 15.10.05, 19:15
                              dyskordancja niezłomnego ciała prawego
                              wywołała dysplazję poglądów i odstęstwo od lewego wzorca
                              zgodnego z teorią konstytucjonalizmu.

Tak bywa niestety gdy lewi grają prawych bez lustra-cji.
                      • rycho7 dopraszam sie od lat 15.10.05, 19:27
                        andrzejg napisał:

> To juz musi powiedzieć sam Hasz.

Staje na glowie aby nie powiedziec. Moje podchody kwituje "inwektywowaniem".
                        Pogladow nie znam, jedynie urojenia. On ciagle pracuje na nocnej zmianie. Zona
                        jest niezadowolona, a Hasz wyzywa sie na mnie.
    • rycho7 na tym od lat cwicze od lat moje dzieci 15.10.05, 19:45
      szach0 napisał:

> Ma ona bowiem NIEZWYKŁA SIŁĘ - jest

Szkodzcie sobie polska "prawda" na wlasna odpowiedzialnosc. Moja chata z kraja.
      Zaszkodzicie sobie, nie pomoge, bo bedzie to ponad moje sily. Kupa smierdzi,
      kupy nikt nie rusza.
      • haszszachmat Ja Cię nie ruszałem ani nie ruszam.. 16.10.05, 21:44
        • hasz0 ________Przesłac Ci moja książkę czy wolisz Tuska? 17.10.05, 10:12
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30460725&a=30532803
          • niezlomny.prawicowiec Zapamientajcie to raz na zawsze ! 17.10.05, 11:29
            Profesor Jerzy Robert Nowak akcentuje ogromną stawkę obecnej kampanii
            prezydenckiej. Ostrzega, że Donald Tusk jako prezydent byłby głównym hamulcowym
            tak potrzebnego w Polsce przełomu.
            • rycho7 nie zachecaj 17.10.05, 11:31
              niezlomny.prawicowiec napisał:

> Ostrzega, że Donald Tusk jako prezydent byłby głównym hamulcowym
              > tak potrzebnego w Polsce przełomu.

I tak nie zaglosuje. Zero legitymizacji dla bandytow.
              • niezlomny.prawicowiec Re: nie zachecaj 17.10.05, 11:33
                rycho7 napisał:

> niezlomny.prawicowiec napisał:
                >
                > > Ostrzega, że Donald Tusk jako prezydent byłby głównym hamulcowym
                > > tak potrzebnego w Polsce przełomu.
                >
                > I tak nie zaglosuje. Zero legitymizacji dla bandytow.
                Komunisty nikt nie pyta o zdanie !
                • rycho7 nie wyj pozniej 17.10.05, 12:45
                  niezlomny.prawicowiec napisał:

> Komunisty nikt nie pyta o zdanie !

, ze prawdziwy komunista najpierw strzela potem mysli.
                  • niezlomny.prawicowiec Re: nie wyj pozniej 17.10.05, 16:52
                    rycho7 napisał:

> niezlomny.prawicowiec napisał:
                    >
                    > > Komunisty nikt nie pyta o zdanie !
                    >
                    > , ze prawdziwy komunista najpierw strzela potem mysli.
                    Profesor Jerzy Robert Nowak akcentuje ogromną stawkę obecnej kampanii
                    prezydenckiej. Ostrzega, że Donald Tusk jako prezydent byłby głównym hamulcowym
                    tak potrzebnego w Polsce przełomu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka