Dodaj do ulubionych

Wybaczam Polskim Antysemitom

• Gość: gdaszuta Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 04:29
      Danuśka, weź ty se na wstrzymanie. Mnie osobiście masz gówno do wybaczania.
      Mnie nie interesuje, czy jesteś ty Eskimoską z Paragwaju, czy białym
      niedźwiedziem. Dla mnie, to możesz być sobie nawet sztuczną inteligencją, abyś
      tylko pisała z sensem. Takie "wybaczania" prowadzą jedynie do eskalacji (albo
      wywływania) konfliktu.
      Nie ulega wątpliwości, że są u nas (także na forum) różne durne, które
      chciałyby wszystkim w rozporki zaglądać.
      Twój tekst jednak jest dowodem na istnienie opcji równie radykalnej, choć z
      innego bieguna.
      Obserwacje istnienia takich opcji zdarzyły mi się lat temu już bardzo wiele
      (jestem bowiem człowiekiem wiekowym). Kiedyś, lat temu ...dzieścia, na
      korytarzu, w instytucie, w któym zdarzyło mi się studiować, jedna panienka
      (fajna zresztą dupa)w dyskusji o niczym znienacka zadeklarowała: "a jestem
      Żydówką". - A to mnie czegoś gówno obchodziło, była to fajna dupa i nie byłbym
      od tego, żeby... I tyle.
      Natomiast panienaka deklarowała to "żydostwo", jakby jej to miało coś w
      stosunkach towarzyskich załatwić.
      Powtarzam, była to bardzo atrakcyjna "dupa". I mogła mieć sobie nawet wtedy
      narodowość Burkina Fasso, nic by to nie zmieniło.
      W twoim tekście natomiast oczywiście obecny jest element, który uruchamiała
      kiedyś moja dawna znajoma - testowanie: a nuż się uda znaleźć jakiegoś
      antysemitę.
      A ja mam to w dupie.
      Mnie interesuje bardziej, czy jesteś fajna dziewucha, czy może poczwara jakaś
      pokręcona.
      I tyle na temat jednego z aspektów polskiego antysemityzmu.
      Aby natomiast nie było w takiej - ważnej moim zdaniem - dyskusji
      niedopowiedzeń: mam na imię Grzegorz, a mój mail to: gdaszuta@onet.pl;
      Buziaki, G.
      • bykk Re:do Nurniego i Snajpera 28.09.02, 12:41
        Witam i o zdrówko pytam?
        Znacie przysłowie "Kto z kim przystaje..."?
        Walczycie o miejsce na podium? Pierwsze i drugie zajęte,więc...smile?
        pozdrawiam Was
        hej!
        • Gość: AndrzejG Re:do bykka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 12:47
          bykk napisał:

> Witam i o zdrówko pytam?
          > Znacie przysłowie "Kto z kim przystaje..."?
          > Walczycie o miejsce na podium? Pierwsze i drugie zajęte,więc...smile?
          > pozdrawiam Was
          > hej!

A kto jest gorszy:
          nurni czy snajper?
          • bykk Re:do Jondrusia 28.09.02, 12:59
            Jondruś,witam Cię.
            Trudne pytanie mi zadałeśsmile. Myślę,że w "tygodniu" może się wyklaruje.
            Nie podpuszczaj mniesmile,abym ja Ci powiedział,gorszy-lepszysmile!
            Ty doskanale wiesz o co,oni również.
            pozdrawiam przed obiadkiem
            hej!
            zrobiłeś sobie wolną sobotę?smile)
            • Gość: AndrzejG Re:do Jondrusia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 14:31
              bykk napisał:

> Jondruś,witam Cię.
              > Trudne pytanie mi zadałeśsmile. Myślę,że w "tygodniu" może się wyklaruje.
              > Nie podpuszczaj mniesmile,abym ja Ci powiedział,gorszy-lepszysmile!
              > Ty doskanale wiesz o co,oni również.
              > pozdrawiam przed obiadkiem
              > hej!
              > zrobiłeś sobie wolną sobotę?smile)

Nie mam wolnych sobót, ale niedziele robie sobie wolne
              chyba że jakis upierdliwy klient mi sie naprasza.
              Wiesz co zauwazyłem - najwiekszy nacisk na otwarcie biznesu w niedzielę
              odczuwam od ludzi bedących baaardzo blisko koscioła,
              od tych spod ołtarza , bo im by pasowało tak po mszy zakupy zrobic
              A ja nie dam się zepsuć - ludziom daje niedzielę wolna
              maszyny zamykam na klucz i szlus.

Andrzej
              • bykk Re:do Jondrusia 28.09.02, 14:40
                Jondruś,skąd wiedziałeś,że ja wiem o tych po-o-mszy?
                Fakt,zaobserwowałem sam,w lubelskiem(sklep kumpla),w Częstochowie(sklep
                bliskiej rodziny),w Krakowie bardzo blisko mnie!hehehe!
                Sam się dziwiłemsad(.
                pozdrawiam jeszcze nienażartysmile)
                hej!
        • Gość: nurni do Bykka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 19:15
          witam i odpowiadam

zdrowko dziekuje choc bywalo lepiej
          przyslowie znam
          kolejnosci na podium nie

pozdrawiam zaintrygowany

nurni

cdn?
          • Gość: Ania Re: do Bykka IP: *.upc.chello.be 29.09.02, 09:57
            Przykro mi Bykku ale ja tez mam troche negatywnych odczuc co do Helgi.
            Zajrzyj do watku jojo przyjaciel Helgi o Polakach.
            Latwo zauwazyc,ze ten smierdzizl w kazdym poscie pluje na mnie i na Ciebie
            chyba tez.Helgi to nie oburza ona caly czas twierdzi,ze to jej przyjaciel.
            Wnioski wyciagnij sam.
            Pozdrawiam
            • bykk Re: do Ani 29.09.02, 11:31
              Aniu,witaj.
              Nie przekmaj się jakimś "jojo",ja nie mam pojęcia,czy to "przyjaciel" Helgi.
              Nie interesuje mnie to. Helga dużą dziewczynkąsmilejest i sama ma prawo
              sobie dobierać przyjaciół.
              Mnie tylko wkurza i nie rozumiem o co w tych pyskówkach chodzi?
              Helga be,bo broni Żydów? Jeśli tak,to dlaczego Snajper ją atakuje?
              Helga be,bo jest antysemitką,to co "jojo" ma z tym?
              Widzisz,jak się odezwał kretyn52? Widzisz reakcję Snajpera? Ja nie rozumiem!
              Nie chcę dyskutować,czy ktoś jest,czy nie,taki czy "łunaki".
              Oczywiście jeśli chodzi o wiarę,bo np.pedał dla mnie zostanie pedałem!
              Jeśli ktosik będzie pluł na mnie dlatego,że jestem Polakiem,to też potrafię
              napluć!
              pozdrawiam i udanego rosołkusmile
              hej!

• Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 29.09.02, 11:47
                bykk napisał:

> Aniu,witaj.
                > Nie przekmaj się jakimś "jojo",ja nie mam pojęcia,czy to "przyjaciel" Helgi.
                >
                Ale ja mam pojecie bo w innym watku ona to potwierdzila i nie widzi nic zlego w
                tym co on pisze.

Nie interesuje mnie to. Helga dużą dziewczynkąsmilejest i sama ma prawo
                > sobie dobierać przyjaciół.
                >
                Tu sie zgadzam ale jezeli ona wybrala sobie za przyjaciela kogos kto nienawidzi
                wszystkiego co polskie no to ja przepraszam Bykku nie moge pisac ,ze Helga jest
                w porzadku.Widac ona akceptuje poglady swojego przyjaciela.

Mnie tylko wkurza i nie rozumiem o co w tych pyskówkach chodzi?
                > Helga be,bo broni Żydów?

Helga broni Zydow ale Polakow juz nie -to jest w porzadku?

Jeśli tak,to dlaczego Snajper ją atakuje?
                >

Zwroc uwage na to,ze Snajper wytknal jej klamstwo ja z reszta tez.
                Przeczytales watek Zsypka o naocznym swiadku?

Helga be,bo jest antysemitką,to co "jojo" ma z tym?
                >
                Helga nie jst antysemitka.Helga na forum swiat zajmuje stanowisko prozydowskie .
                Jojo jest Zydem ,ktory^Helge popiera.Oprocz tego zaklada watki opluwajace
                Polakow a Helga nie reaguje.Wiec chyba jej sie podoba to opluwanie
                .

Widzisz,jak się odezwał kretyn52? Widzisz reakcję Snajpera? Ja nie rozumiem!
                >

Kretyn niestety popiera Helge .Co do Snajpera to co mam do niego pisze mu
                bezposrednio.Z tym,ze tym razem racje ma Snajper.

Nie chcę dyskutować,czy ktoś jest,czy nie,taki czy "łunaki".
                > Oczywiście jeśli chodzi o wiarę,bo np.pedał dla mnie zostanie pedałem!
                > Jeśli ktosik będzie pluł na mnie dlatego,że jestem Polakiem,to też potrafię
                > napluć!
                > pozdrawiam i udanego rosołkusmile
                > hej!
                >
                >
                • bykk Re: do Ani 29.09.02, 12:06
                  Aniu,ja nie ganiam za "jojo" i taki ktoś mnie nie interesuje,napisałem,że
                  jeśli mnie ktoś opluje,to też potrafię.
                  Nie wszystko czytam co,kto,kiedy,o czymś,o kimś napisał. Jeśli np.Helga
                  gdziesik skłamała w jakiejś sprawie,to gdzie Snajper wówczas był?
                  Dlaczego na gorąco jej nie wytknął kłamstwa? Teraz wyciągać jakieś wątki
                  sprzed roku czy pół? Nie uważasz,że to powalony pomysł? Ja też przecie
                  od kiedy się pojawiłaś np. na Kraj-u,nie we wszystkim się zgadzałem z Tobą,
                  wolno mi? Teraz wyciągniesz stare posty? Może Snajper mnie ustrzeli?
                  To jest chore i tyle!
                  Aniu,dlaczego nie skomentowałaś moich ostatnich zdańsmilehehehe!
                  pozdrawiam
                  hej!
                  • Gość: snajper Re: do Bykka. IP: *.acn.waw.pl 29.09.02, 15:27
                    bykk napisał:

> Aniu,ja nie ganiam za "jojo" i taki ktoś mnie nie interesuje,napisałem,że
                    > jeśli mnie ktoś opluje,to też potrafię.
                    > Nie wszystko czytam co,kto,kiedy,o czymś,o kimś napisał.

I właśnie dla takich, co to >nie wszystko czytają<, niektózy cytują cudze
                    posty. Aby ktoś im nie zarzucił, że piszą bezpodstawnie.

> Jeśli np.Helga
                    > gdziesik skłamała w jakiejś sprawie,to gdzie Snajper wówczas był?
                    > Dlaczego na gorąco jej nie wytknął kłamstwa?

Ależ wytknął. wytknął. Wieleokrotnie jej zwracałem uwagę na jej kłamstwa.
                    Reakcja Helgi: nie prowokuj mnie.

> Teraz wyciągać jakieś wątki
                    > sprzed roku czy pół? Nie uważasz,że to powalony pomysł?

Ona cytuje jakieś posty Hiacynta w kilku wątkach, to ja zacytowałem jej.

> Ja też przecie
                    > od kiedy się pojawiłaś np. na Kraj-u,nie we wszystkim się zgadzałem z Tobą,
                    > wolno mi? Teraz wyciągniesz stare posty? Może Snajper mnie ustrzeli?
                    > To jest chore i tyle!

Ale Ty innym rocznych postów postów nie wyciagasz. To i Tobie nikt tego nie
                    robi.

> Aniu,dlaczego nie skomentowałaś moich ostatnich zdańsmilehehehe!
                    > pozdrawiam
                    > hej!

Pozdrawiam.
                  • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 29.09.02, 16:03
                    bykk napisał:

> Aniu,ja nie ganiam za "jojo" i taki ktoś mnie nie interesuje,napisałem,że
                    > jeśli mnie ktoś opluje,to też potrafię.
                    >

Bykku nie musisz wszystkiego czytac.Ale czytasz kretyna 52 czasami.Jezeli ja
                    napisze,ze to jest inteligentny czlowiek i moj przyjaciel to bedziesz mnie
                    uwazal za kogos komu warto podac reke ?

Nie wszystko czytam co,kto,kiedy,o czymś,o kimś napisał. Jeśli np.Helga
                    > gdziesik skłamała w jakiejś sprawie,to gdzie Snajper wówczas był?
                    > Dlaczego na gorąco jej nie wytknął kłamstwa? Teraz wyciągać jakieś wątki
                    > sprzed roku czy pół? Nie uważasz,że to powalony pomysł?

Bykku by dojsc do prawdy o kims trzeba czasami pogrzebac w przeszlosci.
                    Helga robi to samo wyciaga watki Vista ,Tete ,Hiacynta to Cie nie oburza?

Ja też przecie
                    > od kiedy się pojawiłaś np. na Kraj-u,nie we wszystkim się zgadzałem z Tobą,
                    > wolno mi?

I dalej sie Bykku w pewnych sprawach nie zgadzamy.Nie zgadzam sie w pewnych
                    sprawach z Luka ,nie mowiac o Snajperze,o ktorym napisalam,ze jest podly.
                    Z tym,ze nie w tym przypadku.

Teraz wyciągniesz stare posty? Może Snajper mnie ustrzeli?
                    >
                    A jakie stare posty mam wyciagac?

To jest chore i tyle!
                    > Aniu,dlaczego nie skomentowałaś moich ostatnich zdańsmilehehehe!
                    >

Wroce do tego jutro o ile jest co komentowac.
                    pozdrawiam
                    > hej!

Hej ,hej pozdrawiam
        • Gość: snajper Re:do Uświadomionego Bykka. IP: *.acn.waw.pl 28.09.02, 19:34
          bykk napisał:

> Witam i o zdrówko pytam?
          > Znacie przysłowie "Kto z kim przystaje..."?
          > Walczycie o miejsce na podium? Pierwsze i drugie zajęte,więc...smile?
          > pozdrawiam Was
          > hej!

Na jakim podium ? No i któż te dwa pierwsze miejsca zajmuje ? Czyżbym startował
          w jakiejś konkurencji nic o tym nie wiedząc ? Uświadom mnie, dobrze
          poinformowany Bykku.

Snajper.
          • bykk Re:do udającego Snajpera i Nurniego:) 29.09.02, 11:17
            Witajcie niedzielnie.
            Wymyśliłem sobie takie słówko sku...,nie,nie,nie o to chodzismile!
            Takie już istnieje,ja sobie wymyśliłem "skulturzenie". Tak czytam,czytam
            i z tego mi to wyszło. Reszty chyba tłumaczyć nie muszę.
            No chyba,że Snajper dalej twierdzisz,że traktujesz kobiety na równi,
            obojętnie jakim nickiem się podpisują?smile No,ale ja na "kulturze" nie piszę...
            pozdrawiam
            hej!
            • Gość: nurni Re:od jednego z cos udajacych do Bykka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 11:54
              bykk napisał:

> Witajcie niedzielnie.

witaj Bykku

> Wymyśliłem sobie takie słówko sku...,nie,nie,nie o to chodzismile!
              > Takie już istnieje,ja sobie wymyśliłem "skulturzenie". Tak czytam,czytam
              > i z tego mi to wyszło. Reszty chyba tłumaczyć nie muszę.

no to pech
              bo nie zrozumialem

> No chyba,że Snajper dalej twierdzisz,że traktujesz kobiety na równi,
              > obojętnie jakim nickiem się podpisują?smile No,ale ja na "kulturze" nie piszę...
              > pozdrawiam
              > hej!

Bykku powiedziales A to powiedz B
              nie ja Cie wywolalem tylko Ty mnie

domniemuje ze nie spodobalo Ci sie to
              co napisalem o Perle
              pardon oczywiscie o Perelce

rozwiniesz?

pzdr
              nurni
              • bykk Re:do jednego z cos udajacych do Nurniego 29.09.02, 12:25
                Nurni,witam.
                Dobrze wiesz o co biega,ale jeśli chcesz,abym konkretnie?!
                Rozchodzi mnie sie o to,a konkretnie wkurwia na tym F.,że ciągle od pół
                roku wnet,cytowanie,wywlekanie,linkowanie postów sprzed roku,pół,co,kto,
                kiedyś,o czymś,w jaki sposób itp.,itd. powiedział! O to!
                Czy jeszcze cosik niejasne?
                pozdrawiam,smacznego jeślismile
                hej!
                Ps. co do tego,o czym piszesz do Perły i wjaki sposób,mnie to nie obchodzi,
                Ty za to odpowiadasz,ja mogę swoje zdanie mieć,prawda? mogę?
                • Gość: snajper Do udającego Bykka. IP: *.acn.waw.pl 29.09.02, 15:17
                  bykk napisał:

> Nurni,witam.
                  > Dobrze wiesz o co biega,ale jeśli chcesz,abym konkretnie?!
                  > Rozchodzi mnie sie o to,a konkretnie wkurwia na tym F.,że ciągle od pół
                  > roku wnet,cytowanie,wywlekanie,linkowanie postów sprzed roku,pół,co,kto,
                  > kiedyś,o czymś,w jaki sposób itp.,itd. powiedział! O to!
                  > Czy jeszcze cosik niejasne?

Owszem. Dlaczego Cię wkurwia, jak cytuje Tete czy Hiacynt, a nie wkurwia Cię,
                  jak cytuje Helga ? A przynajmniej tego nie widać.

> pozdrawiam,smacznego jeślismile
                  > hej!
                  > Ps. co do tego,o czym piszesz do Perły i wjaki sposób,mnie to nie obchodzi,
                  > Ty za to odpowiadasz,ja mogę swoje zdanie mieć,prawda? mogę?

Pozdrawiam.
                  • bykk Re: do Snajpera 29.09.02, 17:03
                    Snajper,już pisałem gdziesik,że mnie wkurza również i Helga z tym linkowaniem.
                    Poza tym,czy mam wymieniać wszystkich z nicka? Tak uważasz? Czy mam się
                    powtarzać,nie lubię,wnerwia mnie,wkurwia,denerwuje,wkurza?
                    A jeszcze,czy to od Helgi wyszła ta metoda? Przypomnisz mi? Jakoś nie pamiętam.
                    pozdrawiam
                    hej!
                    • Gość: snajper Re: do Bykka. IP: *.acn.waw.pl 29.09.02, 20:59
                      bykk napisał:

> Snajper,już pisałem gdziesik,że mnie wkurza również i Helga z tym linkowaniem.
                      > Poza tym,czy mam wymieniać wszystkich z nicka?

Nie o wymienianiu piszę. Napominasz Hiacynta, Tete, że cytują. Heelgi nie
                      ruszasz. Coś się strasznie wybiórczy zrobiłeś. D_nutkę pytałeś, czy forum nie
                      pomyliła, gdy wątek na Aktualnościach założyła, jakby jej nie wolno tego było
                      zrobić. Jesteś wyraźnie uczulony na pewną grupę osób i tylko ich się czepiasz.
                      Osób spoza tej grupy, robiących to samo, ignorujesz. Skąd ta wybiórczość, Bykku?

> Tak uważasz? Czy mam się
                      > powtarzać,nie lubię,wnerwia mnie,wkurwia,denerwuje,wkurza?
                      > A jeszcze,czy to od Helgi wyszła ta metoda? Przypomnisz mi? Jakoś nie pamiętam

Także nie od Tete, także nie ode mnie. Tylko mi powiedz łaskawie, jak udowodnić
                      komuś kłamstwo, nie cytując jego słów ? Potrafisz ? A może uważasz, że nie
                      powinno się kłamstw udowadniać ? A może uważasz, że niektóre osoby mają prawo
                      kłamać ?

> pozdrawiam
                      > hej!

Pozdrawiam.
                      • bykk Re: do Snajpera 29.09.02, 21:22
                        Snajper,ja napominam? Daj spokój. O Nutce nie pamiętam,może,
                        ale sam piszesz,że pytam czy forum nie pomyliła,więc o co?
                        Jaką grupę masz na myśli Snajperze? Pomalu,a do celu,pomalu.
                        Ja nie mówię nigdzie Snajper,że od Ciebie Helutka się nauczyła,że od Ciebie się
                        zaraziła,ale bliżej innych,to fakt,blisko,ciepło,coraz bliżej!
                        Jeśli ktoś "rżnie świętego" i jednocześnie poucza innych,to
                        oczywiście należy mu "przyłożyć",udowodnić!!!
                        pozdrawiam
                        hej!
                        • snajper55 Re: do Bykka 30.09.02, 02:30
                          bykk napisał:

> Snajper,ja napominam? Daj spokój. O Nutce nie pamiętam,może,
                          > ale sam piszesz,że pytam czy forum nie pomyliła,więc o co?

A dlaczego jej sie pytales a nie innych osob ? Bo na Kulturze zaczela pisac ?
                          Bo Perla ja atakowal, spadaj pisal ? To i Ty sie do kopania dolaczyles, jako
                          kolega Perly ? Ja oczywiscie nic nie sugeruje, ja jedynie, tak jak Ty,
                          pytam. wink)

> Jaką grupę masz na myśli Snajperze? Pomalu,a do celu,pomalu. JA
                          > nie mówię nigdzie Snajper,że od Ciebie Helutka się nauczyła,że od Ciebie się
                          > zaraziła,ale bliżej innych,to fakt,blisko,ciepło,coraz bliżej!

Potrafisz udowodnic, ze ktos klamie bez cytowania jego skow ? Coz dziwnego, ze
                          Hiacynt cytuje, gdy chce podlosc czyjas pokazac ? Co Heldze do tego ? Jej
                          broszka ?

> Jeśli ktoś "rżnie świętego" i jednocześnie poucza innych,to
                          > oczywiście należy mu "przyłożyć",udowodnić!!!

To na co czekasz ? Przyloz Heldze, udowodnij. wink)) Innych poucza, a sama klamie
                          jak najeta. Klamstwo za klamstwem, oszustwo za oszustwem.

> pozdrawiam
                          > hej!

Pozdrawiam.
    • Gość: Legia14/88 ARBEIT MACHT FREI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.09.02, 14:21
      Pytanie retoryczne: CZY NARÓD,KTÓREGO EUROPA CHCE SIĘ POZBYĆ OD OK. 500 LAT,MA PRAWO DO ISTNIENIA?
      • piotr33k2 Re: ARBEIT MACHT FREI 28.09.02, 16:25
        jesteś typowym przykładem nitelektualnego debilizmu wynikającego chyba ze
        słuchania rydzyka i lpr.
        • Gość: Legia14/88 Ignorant IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.09.02, 18:38
          Rydzyka mam gdzieś, radia nie słucham. Po prostu znam historię. zydów palono już od ponad 500 lat,więc pytanie jest takie : PO CH... ONI SIĘ TU JESZCZE PCHAJĄ, skoro i tak cała Europa to antysemici(podobno).
        • Gość: pollak Re: ARBEIT MACHT FREI IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 18:12
          piotr33k2 napisał:

> jesteś typowym przykładem nitelektualnego debilizmu wynikającego chyba ze
          > słuchania rydzyka i lpr.

Co Ty ku..a wiesz o Rydzyku i LPR?
    • Gość: child Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.09.02, 12:35
      Antysemityzm jest zagadką. Może pojawiać się w zdumiewający spoób w krajach, w
      których nigdy nie było społeczości żydowskiej. Na przykład w Japonii.
      Oczywiście, Polacy powinni uporać się przede wszystkim ze swoim własnym
      antysemityzmem, zanim zaczną go wytykać innym. Pisząc i myśląc o polskim
      antysemityzmie, należy jednak pamiętać, że problem ma wymiar globalny, a nie
      lokalny. Że antysemityzm jest złem powszechnym, a nie loklanym. Należy mieć
      dość odwagi, by piętnować antysemityzm wszędzie tam, gdzie występuje. Warto też
      podjąć badania w skali porównawczej, międzynarodowej, nad treścią stereotypu
      Żyda. Zakładam, że te badania wykażą ogromne podobieństwo stereotypu w krajach
      reprezentujących bardzo różne tradycje kulturowe, różne religie, różny poziom
      zaawansowania cywilizacyjnego. Gdyby ta hipoteza się potwierdziła, należałoby
      się zastanowić nad przyczynami. Czy Żyd wszędzie uosabia "obcego"?
      • Gość: pollak Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.09.02, 16:48
        Gość portalu: child napisał(a):

> Antysemityzm jest zagadką. Może pojawiać się w zdumiewający spoób w krajach, w
        > których nigdy nie było społeczości żydowskiej. Na przykład w Japonii.
        > Oczywiście, Polacy powinni uporać się przede wszystkim ze swoim własnym
        > antysemityzmem, zanim zaczną go wytykać innym. Pisząc i myśląc o polskim
        > antysemityzmie, należy jednak pamiętać, że problem ma wymiar globalny, a nie
        > lokalny. Że antysemityzm jest złem powszechnym, a nie loklanym. Należy mieć
        > dość odwagi, by piętnować antysemityzm wszędzie tam, gdzie występuje. Warto też
        >
        > podjąć badania w skali porównawczej, międzynarodowej, nad treścią stereotypu
        > Żyda. Zakładam, że te badania wykażą ogromne podobieństwo stereotypu w krajach
        > reprezentujących bardzo różne tradycje kulturowe, różne religie, różny poziom
        > zaawansowania cywilizacyjnego. Gdyby ta hipoteza się potwierdziła, należałoby
        > się zastanowić nad przyczynami. Czy Żyd wszędzie uosabia "obcego"?

Ja nic nie sugeruję, ale jesli tak by było, to może zastanowić się by
        należoło czy to nienormalni są wszyscy że nie lubią Żydów, czy z Żydami
        jest coś nie tak (a właściwie z niektórymi przedstawicielami środowisk,
        dzięki którym opinia jest wstawiana wszystkim Żydom).
        • Gość: child Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.09.02, 17:16
          Ty też nic nie sugerujesz; no, może oprócz tego, że pewnych badań należałoby
          zakazać.
      • Gość: Legia14/88 Wybaczam Polskim Semitom IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.09.02, 18:43
        Antysemityzm występuje wszędzie,nawet gdzie nie ma żydów. Czy to nie mówi nic nikomu? Ich nikt nie chce oprócz USA. Skoro cały świat jest przeciw,to może antysemityzm to nie zbrodnia tylko UCZULENIE!!!!!!!
      • Gość: Legia14/88 Wybaczam SEMITOM IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.09.02, 18:46
        Skoro od wieków,w całej Europie,panoszy się antysemityzm, to może czas pomyśleć.Nie namawiam do zabijania,ale antysemityzm to nie zbrodnia tylko UCZULENIE.
    • d_nutka Re: Wybaczam Polskim Antysemitom 30.09.02, 09:16
      Założyłam ten wątek z potrzeby pewnej chwili.To fakt,że Żyd jest prawie
      wszędzie i przez prawie wszystkich postrzegany jako OBCY.
      Samo nazwanie kogoś Żydem jest równoznaczne z określeniem JESTEŚ OBCY-niemiły
      obcy.
      Czy skojarzenie to ma podstawy?
      Pewnie jakieś ma jeśli funkcjonuje i się rozprzestrzenia także w krajach gdzie
      Żydów do niedawna prawie nie było.
      Dlaczego nie lubimy Żydów?
      Nie lubimy jako grupy?
      Indywidualnie czasem tak.
      Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale skutki nielubienia są przykre.
      To chyba wie każdy nielubiany za cokolwiek np za krzywy uśmiech.
      I dlatego WYBACZYŁAM.
      Wybaczylam przeszłość.
      NIE WYBACZAM TERAŹNIEJSZOŚCI ANTYSEMICKIEJ.
      Antysemityzm nie jest TOŻSAMY z krytykowaniem.
      Krytykujmy postawy niezgodne z ....
      Z czym właśnie niezgodne?
      Tego też nie wiem i wątek na to nie dał odpowiedzi.
      d_
      • Gość: Ania Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.upc.chello.be 30.09.02, 10:39
        d_nutka napisała:

> Założyłam ten wątek z potrzeby pewnej chwili.To fakt,że Żyd jest prawie
        > wszędzie i przez prawie wszystkich postrzegany jako OBCY.
        >
        D-anutko muzulmanie w Brukseli a nawet Polacy sa tez postrzegani jako obcy.

Samo nazwanie kogoś Żydem jest równoznaczne z określeniem JESTEŚ OBCY-niemiły
        > obcy.
        > Czy skojarzenie to ma podstawy?
        >
        To Tobie tak sie to kojarzy.Czy jezeli Belg nazywa mnie Polonaise to ja sie mam
        czuc obrazona?

Pewnie jakieś ma jeśli funkcjonuje i się rozprzestrzenia także w krajach gdzie
        > Żydów do niedawna prawie nie było.
        > Dlaczego nie lubimy Żydów?
        > Nie lubimy jako grupy?
        > Indywidualnie czasem tak.
        > Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale skutki nielubienia są przykre.
        > To chyba wie każdy nielubiany za cokolwiek np za krzywy uśmiech.
        > I dlatego WYBACZYŁAM.
        > Wybaczylam przeszłość.
        > NIE WYBACZAM TERAŹNIEJSZOŚCI ANTYSEMICKIEJ.
        > Antysemityzm nie jest TOŻSAMY z krytykowaniem.
        > Krytykujmy postawy niezgodne z ....
        > Z czym właśnie niezgodne?
        > Tego też nie wiem i wątek na to nie dał odpowiedzi.
        > d_

Tyle tylko D-anutko,ze pod antysemityzm podciaga sie wszystko.Wojo na forum
        swiat zalozyl watek "Uwaga juz 500 Arabow w Krakowie"Post bardzo obrazliwy dla
        Arabow.Wiec ja to skopiowalam i w miejsce Arabow wstawilam Zydow.Terz czekam na
        reakcje i na to jak sie niektorzy oburza na antysemicki post.I pewnie beda to
        ci ,ktorych rasistowski post woja nie oburzal.
        • d_nutka Re: Wybaczam Ani___po raz ostatni 30.09.02, 10:47
          Aniu!
          ty się uparłaś mylić kolory,a może to wada wrodzona jak daltonizm?
          wrodzony daltonizm nie potrzebuje wybaczenia,sam nieszczęśnik ma już szkodę,ale
          nierozróżnianie antysemityzmu i przez to czynić jego utrzymywanie się-to już
          tobie nie wybaczam.
          może jednak czas,żeby nasze drogi się rozeszły.
          wróć na kraj a ja obiecuję,że do ciebie tam nie zajrzę.
          d_
          d_
          • Gość: Ania Re: Wybaczam Ani___po raz ostatni IP: *.upc.chello.be 30.09.02, 11:00
            d_nutka napisała:

> Aniu!
            > ty się uparłaś mylić kolory,a może to wada wrodzona jak daltonizm?
            > wrodzony daltonizm nie potrzebuje wybaczenia,sam nieszczęśnik ma już
            szkodę,ale
            >
            > nierozróżnianie antysemityzmu i przez to czynić jego utrzymywanie się-to już
            > tobie nie wybaczam.
            > może jednak czas,żeby nasze drogi się rozeszły.
            > wróć na kraj a ja obiecuję,że do ciebie tam nie zajrzę.
            > d_
            > d_

A dlaczego mam wracac na kraj?Pisze tam gdzie sa ciekawe watki.Jak jest cos
            interesujacego to pisze na kraju czasami na swiecie a czasami tu.
            nic nie poradze na to,ze nie podoba Ci sie to co pisze.Nie musisz czytac.
            Ale jak juz czytasz i decydujesz sie na odpowiedz to staraj sie odpowiadac na
            temat.
            Dzieki,ze mi wspanialomyslnie wybaczylas.Wzruszylam sie do lez.

Ja zas nie wybacze Krzysiowi tego,ze pluje na krzyz ,ktory jest symbolem wiary
            katolickiej.
            Ja jestem ateistka ale katolikami jest wielu moich przyjaciol i czesc mojej
            rodziny.Katolikami byli moi rodzice.

Uwazasz pewnie,ze jemu wolno opluwac symbol wiary katolickiej mnie zas nie
            wolno napisac postu krytykujacego Szarona .

Moralnosc Kalego prosze pani.
            I prosze mnie nie wyrzucac z aktualnosci bo sie nie dam.
            Jak juz niedlugo beda fora prywatne to napewno na pani prywatne forum nie
            zajrze.

Zegnam.
            • d_nutka Re: Wybaczam Ani___mentalności kalego nie___nt 30.09.02, 11:13
            • Gość: orrin Re: Wybaczam Ani___po raz ostatni IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 30.09.02, 11:24
              W porządku,Aniu. Próbujesz zająć racjonalną postawę w dyskusji nad tym wątkiem.
              Inni (np d_nutka) nie są w stanie zaakceptować Twojej postawy, ponieważ
              są "racjonalni inaczej". Trudno. Posługujemy się wielce różnorodnymi obrazami
              świata i żaden z nich nie może uzurpować sobie prawa do "jedyności".
              Równocześnie jednak wykazujemy rosnącą zdolność do pozbawiania pojęć ich sensu.
              Antysemityzm jest przykładem takiego pojęcia - dziś zdaje się ono nic nie
              znaczyć.
          • Gość: pollak Re: Wybaczam Ani___po raz ostatni IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.09.02, 18:56
            d_nutka napisała:

D_nutka, wróź na ziemię najpierw, a nie wyganiaj Anię.
          • Gość: pollak Re: Wybaczam Ani___po raz ostatni IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.09.02, 18:58
            d_nutka napisała:

D_nutka, wróź na ziemię najpierw, a nie wyganiaj Anię.
    • Gość: babariba Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 03:57
      d_nutka napisała:

> Jest to moja osobnicza wypowiedź i proszę jej nie traktować jako wypowiedzi
      > zbiorowej czy nawet rodzinnej.
      > WYBACZAM POLSKIM ANTYSEMITOM.
      > Wybaczam ich osobniczy pojedynczy antysemityzm
      > Do wybaczenia popełnionych zbrodni nie mam prawa-JA ŻYJĘ.
      > Dlaczego swoje wybaczenie ogłaszam publicznie?
      > Dlatego,ze u,na Forum,nadal spotykam się z wypowiedziami antysemickimi i
      > tu,na Forum toczą się dyskusje o antysemityzmie i antypolonizmie.
      > W tym miejscu też składam deklarację,że nie jestem antypolo....jak powinno
      > być dalej?
      > Nie znam gramatycznie poprawnej odmiany słowa bycia anty- polska od słowa
      > antypolonizm,które by oddawało jego znaczenie tak jak słowo antysemita.
      > Po tej słowotwórczej dygresji wracam do gównego mojego wątku.
      > WYBACZAM,BO ROZUMIEM.
      > Nie czas tu i miejsce na historyczne uzasadnienia,a po drugie....Po
      > drugie,to tak jak z tymi armatami bez powitalnych salw armatnich.
      > WYBACZAM-bo rozumiem.
      > Rozumiem,że zachwianie przed 1939r równowagi(proporcji) narodowościowych w
      > Polsce mogło doprowadzić do rozrostu antysemityzmu.
      > W Królestwie Obojga Narodów zawsze istniała tolerancja,bo bez niej nie
      > powstałoby takie Państwo.
      > Czy są granice tolerancji?
      > Tak.Są.
      > I dlatego WYBACZAM polski antysemityzm
      > Ale do 1939r.
      > Po 1945r proporcje narodowosciowe można by już uznać za ,że się tak
      > eufemistycznie wyrażę,w granicach normy.
      > Antysemityzm jednak nie zanikł.
      > I ten powojenny antysemityzm Polaków TEŻ WYBACZAM.
      > Dlaczego?
      > Prawdą historyczną jest,że to między innymi i Polacy żydowskiego pochodzenia
      > ocaleni z holocaustu przyczynili się aktywnie do budowy nowej
      > socjalistycznej i zależnej Polski wbrew woli dużej części Polaków.
      > Czego nie wybaczam?
      > 1.zbrodni ludobójstwa na Narodzie Zydowskim
      > 2.zaniechania działań,aby ocalała z Holocaustu część Narodu Żydowskiego
      > miala prawo do bezpiecznego życia na skrawku własnej ziemi,żeby mogli w
      > spokoju i bezpiecznie budować swoje Państwo.
      > 3.bo jeśli nie TAM-to GDZIE?
      > Naród,który przez 2000lat ocalił swoją tożsamość narodową będąc w
      > rozproszeniu ma chyba do tego niezbywalne prawo.Ale może tu popełniam błąd?
      > Krótkie uzasadnienie,wcinka osobista.
      > Tego lata po raz pierwszy dwójka moich już dorosłych dzieci spotkała się z
      > dwójką swoich kuzynek z Izraela .Spotkali się ty,w Polsce.
      > Nie było ‘wybuchu’ uczuć rodzinnych,ale była wzajemna ciekawość i
      > życzliwość.I potem rozmowy i nić sympatii.
      > Kuzynki wróciły po tygodniu do Izraela.
      > A tam przywitały ich samobójcze ataki terrorystyczne.
      > W kazdej chwili mogą zginąć w drodze do szkoły lub na dyskotekę,a może tylko
      > do sklepu.
      > I co zrobić?
      > Mają emigrować?
      > Gdzie?
      > Do jakiego kraju?
      > A jak emigrują,to czy nie zachwieją znowu strukturę ludnościową?
      > A gdzie jest taki kraj co ich wszystkich przyjmie razem z powiązaniami
      > rodzinnymi?
      > I co?
      > Dalszy ciąg historii przecież znamy.
      > I TEGO NIE WYBACZAM.
      >
      > Ps.
      > 1.dlaczego jednoczesnie z WYBACZENIEM nie przepraszam?
      > Wybaczać mam za co.
      > Przepraszać NIE mam JA za co.
      > Za winy mojego ojca komunisty już przepraszalam w innym watku.
      > Ale jeżeli KTOŚ nie zauważył,to powtórnie PRZEPRASZAM.
      > 2.Może warto porozumieć się z Żydami jak kuzyn z kuzynem,a nie jak
      > ze „starszymi braćmi w wierze”.
      > 3.może Jenisejowi przeszkadzały zaistniałe na forum „porozumienia ponad
      > podziałami”/
      >
      > d_nutka
      > i osobniczo Danka

Hej, niestety wydaje się, że niewiele zechciałaś zrozumieć z całej dyskusji,
      która się przy wywołanym przez ciebie wątku odbyła. Bowiem mnie, osobę urodzoną
      w polskiej rodzinie katolickiej i posiadającą wszelkie sakramenty KK oprócz
      małżeństwa, kapłaństwa i ostatniego namaszczenia - niewiele naprawdę obchodzi
      twoje przebaczanie. W poprzednim poście raczyłem się wyrazić może nieco
      rubasznie, ale na tym w większości przypadków polega dziś stan stosunków P - Ż
      (albo Ż - P). Mnie nie interesuje narodowość CZŁOWIEKA, z którym mam jakieś
      związki - zawodowe, lub towarzyskie, mnie interesuje jego JAKOŚĆ. I cieszę się
      bardzo, że mi się udało w podobnym duchu wychować syna - nastojaszczego
      poganina zresztą w pełnej krasie. Bo mój syn katolikiem nie jest.
      A przy tym dla mojego syna, jego polskość nie ulega wątpliwości. - I co jemu
      też przebaczasz??? Bez sensu.
      Dla mojego syna czyjaś żydowskość, czy białoruskość (n.p.) - nie ma
      najmniejszego znaczenia. Choćby dlatego, że w życiu żywego Żyda nawet nie miał
      szans widzieć. I szkoda. Chociaż kilku Białorusinów - i owszem.
      W każdej społeczności są wariaci (kiedyś czytałem książkę, w której
      udowadniano, że nawet wśród profesorów jest tyle samo idiotów, co w całej
      populacji - i obrazuje to krzywa Gaussa). Ja osobiście do kategorii wariatów
      zaliczam wszystkich osobników, którzy są anty...(tu sobie wpisz dowolną
      narodowość).
      Jeżeli chcesz wybaczać wariatom - twoja sprawa, ale mam taki drobny apel:
      wybaczaj ty sobie wariatom antysemitom, wariatom antyeskimosom, wariatom
      antyburkinafassowczykom. Bo dlaczego wybaczasz tylko Polakom antyseminom?
      Krzywdzisz tym niezmiernie inne nacje.
      I tym samym sama się "łapiesz" na pozycje osoby, która jest zajadłą
      nacjonalistką.
      Każda prowokacja musi mieć granice.
      Pozdrawiam, G.
      • d_nutka Re: Wybaczam Polskim Antysemitom 02.10.02, 07:17
        hej babariba.
        nie doczytałam twojego postu do końca bo i nie bylo sensu dalej czytać.
        mój wątek adresowalam dość wyraźnie.
        jesli nie jesteś adresatem-to zamilcz.
        d-
        • Gość: polishAM Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 02.10.02, 07:50
          Danutka, wszystkie znaki na niebie i na Ziemii wskazuja, ze my Polacy bylismy
          ofiarami. Zydzi, cwani, madrzy i manipulanci byli naszymi egzekutorami.
          TAK EGZEKUTORAMI!!!
          • Gość: snajper Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 07:56
            Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Danutka, wszystkie znaki na niebie i na Ziemii wskazuja, ze my Polacy bylismy
            > ofiarami. Zydzi, cwani, madrzy i manipulanci byli naszymi egzekutorami.
            > TAK EGZEKUTORAMI!!!

Także w Jedwabnem ?
            • Gość: pollak Re: Wybaczam Polskim Antysemitom IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 18:14
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: polishAM napisał(a):
              >
              > > Danutka, wszystkie znaki na niebie i na Ziemii wskazuja, ze my Polacy byli
              > smy
              > > ofiarami. Zydzi, cwani, madrzy i manipulanci byli naszymi egzekutorami.
              > > TAK EGZEKUTORAMI!!!
              >
              > Także w Jedwabnem ?

Nie, tam egzekutorami byli Niemcy.
          • Gość: babariba Polish HAM IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:42
            Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Danutka, wszystkie znaki na niebie i na Ziemii wskazuja, ze my Polacy bylismy
            > ofiarami. Zydzi, cwani, madrzy i manipulanci byli naszymi egzekutorami.
            > TAK EGZEKUTORAMI!!!
            Ciekawe, czy nick "polishAM" nie ma związku z "HAM'em", co oznacza jak wiadomo
            kawał świńskiej, albo wołowej dupy?
        • Gość: babariba Do d_nutki IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:37
          d_nutka napisała:

> hej babariba.
          > nie doczytałam twojego postu do końca bo i nie bylo sensu dalej czytać.
          > mój wątek adresowalam dość wyraźnie.
          > jesli nie jesteś adresatem-to zamilcz.
          > d-
          no właśnie o to chodzi, nie doczytałaś, bo masz gruntownie ustalone poglądy na
          temat polskiego antysemityzmu. Który jest! Żeby było śmieszniej, jest to
          antysemityzm bez Żydów praktycznie - i to jest prawdopodobnie wyłącznie polski
          fenomen. Ale wypowiedzi takie jak twoja prowokują do "zaglądania w rozporki"'
          co jest bez sensu.
          I dlatego każda prowokacja musi mieć granice.
          Pozdrawiam, G.
          • d_nutka Re: Do d_nutki 03.10.02, 10:15
            Gość portalu: babariba napisał(a):

> d_nutka napisała:
            >
            > > hej babariba.
            > > nie doczytałam twojego postu do końca bo i nie bylo sensu dalej czytać.
            > > mój wątek adresowalam dość wyraźnie.
            > > jesli nie jesteś adresatem-to zamilcz.
            > > d-
            > no właśnie o to chodzi, nie doczytałaś, bo masz gruntownie ustalone poglądy
            na
            > temat polskiego antysemityzmu. Który jest! Żeby było śmieszniej, jest to
            > antysemityzm bez Żydów praktycznie - i to jest prawdopodobnie wyłącznie
            polski
            > fenomen. Ale wypowiedzi takie jak twoja prowokują do "zaglądania w rozporki"'
            > co jest bez sensu.
            > I dlatego każda prowokacja musi mieć granice.
            > Pozdrawiam, G.

babariba,powiem ci wulgarnie.
            ja ,jako ani semitka ani antysemitka ,w innym celu zaglądam w rozporki.
            koniec wulkarnosci.
            inaczej byś jednak nie zrozumiał
            a polski antysemityzm będzie trwał tak długo jak długo w Polsce będzie mieszkał
            chociaż jeden Żyd.
            i koniec.
            też wulgarny?
            niestety.
            widać to twój język.
            d_
            • Gość: WS Re: Do d_nutki IP: *.gds.pl 03.10.02, 12:03
              Toż to makabra, ten styl wypowiedzi. Nie pisz już nic. Zamilcz ty, a nie
              Barbarita.
            • Gość: babariba Re: Do d_nutki IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 23:35
              d_nutka napisała:

> Gość portalu: babariba napisał(a):
              >
              > > d_nutka napisała:
              > >
              > > > hej babariba.
              > > > nie doczytałam twojego postu do końca bo i nie bylo sensu dalej czyta
              > ć.
              > > > mój wątek adresowalam dość wyraźnie.
              > > > jesli nie jesteś adresatem-to zamilcz.
              > > > d-
              > > no właśnie o to chodzi, nie doczytałaś, bo masz gruntownie ustalone pogląd
              > y
              > na
              > > temat polskiego antysemityzmu. Który jest! Żeby było śmieszniej, jest to
              > > antysemityzm bez Żydów praktycznie - i to jest prawdopodobnie wyłącznie
              > polski
              > > fenomen. Ale wypowiedzi takie jak twoja prowokują do "zaglądania w rozpork
              > i"'
              > > co jest bez sensu.
              > > I dlatego każda prowokacja musi mieć granice.
              > > Pozdrawiam, G.
              >
              > babariba,powiem ci wulgarnie.
              > ja ,jako ani semitka ani antysemitka ,w innym celu zaglądam w rozporki.
              > koniec wulkarnosci.
              > inaczej byś jednak nie zrozumiał
              > a polski antysemityzm będzie trwał tak długo jak długo w Polsce będzie
              mieszkał
              >
              > chociaż jeden Żyd.
              > i koniec.
              > też wulgarny?
              > niestety.
              > widać to twój język.
              > d_

Hej, (d_)nutko miła, w twojej ostatniej ripoście sfałszowałaś nieco. Wiesz
              przecież dokładnie, że pisząc o "zaglądaniu w rozporki" miałem na względzie
              znaną niegdyś metodę rozpoznawania narodowości. I tyle. Nie było w tym cienia
              wulgarności, ani dziwnych skojarzeń.
              Zapewne dokładnie znasz przebieg dyskusji w tym wątku i wygląda to tak, że nic
              absolutnie z niej nie wynika. Nie pozwala ona na zrozumienie dzisiejszego
              fenomenu polskiego antysemityzmu bez Żydów (praktycznie rzecz biorąc), ani
              fenomenu wielowiekowego - i zgodnego dość - współżycia obu nacji.
              Ilość wypowiedzi w tym wątku świadczy o tym, że temat ten jest nadal dość żywy.
              Jednak wydaje mi się, ze forma w jakiej sprowokowałaś dyskusję nie mogła
              doprowadzić do innego jej przebiegu. Może sobie coś tym udowodniłaś. Ale były
              to zapewne i tak przekonania ustalone już od dawna "na sztywno". Więc szkoda
              było zachodu. I tylko tyle w moich wypowiedziach starałem ci się przekazać.
              Pozdrawiam, Niewulgarny (a przynajmniej nie zawsze) G_gorz
            • Gość: pollak Re: Do d_nutki IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 18:18
              d_nutka napisała:

> babariba,powiem ci wulgarnie.
              > ja ,jako ani semitka ani antysemitka ,w innym celu zaglądam w rozporki.
              > koniec wulkarnosci.
              > inaczej byś jednak nie zrozumiał
              > a polski antysemityzm będzie trwał tak długo jak długo w Polsce będzie mieszkał
              >
              > chociaż jeden Żyd.

Danutka, toż niejeden autorytet już mówił że w Polsce nie ma Żydów,
              bo ich wymordowali Polacy a ci którzy przeżyli to jest im tu źle.
    • Gość: Legia14/88 PRECZ!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.10.02, 02:56
      Nigdzie nie chcą żydów? Czy ktoś wie dlaczego WSZYSCY, w KAŻDYM kraju są uprzedzeni do tego małego,biednego,niewadzącego nikomu narodu? A może jednak jedynym wyjściem jest ten osławiony MADAGASKAR??????????
      • Gość: snajper Re: PRECZ!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 03:12
        Gość portalu: Legia14/88 napisał(a):

> Nigdzie nie chcą żydów? Czy ktoś wie dlaczego WSZYSCY

A skąd takie wiadomości ? Wszyscy ? Ja tez ? Nie wiedziałem.

> ,w KAŻDYM kraju

Tu pewnie można się zgodzić. W każdym kraju znajdą się jacyś antysemici,
        antypolacy, antyalbańczycy, itp, itd.

> są uprzedzeni do tego małego, biednego, niewadzącego nikomu narodu? A może
        > jednak jedynym wyjściem jest ten osławiony MADAGASKAR??????????

Czemu nie. Możesz tam wyjechać. Szerokiej drogi. smile)

Snajper.
        • Gość: Legia14/88 Snajper z procą. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.10.02, 14:33
          Poucz się historii,kretynie. Od XV w. żydów ganiano po Europie, poczynając od Hiszpanii,kończąc na Rosji. To jest UCZULENIE na żydów,a nie nienawiść.
          • Gość: babariba Do Legii z numerem IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 22:10
            Gość portalu: Legia14/88 napisał(a):

> Poucz się historii,kretynie. Od XV w. żydów ganiano po Europie, poczynając od
            H
            > iszpanii,kończąc na Rosji. To jest UCZULENIE na żydów,a nie nienawiść.
            Na uczulenie, to się bierze tabletki. Np. bardzo skuteczny jest Z-tec. Ale na
            zastępowanie argumentów obelgami, żadne tabletki nie pomogą.
        • Gość: pollak Re: PRECZ!!!!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 18:11

> Gość portalu: Legia14/88 napisał(a):
          >
          > > Nigdzie nie chcą żydów? Czy ktoś wie dlaczego WSZYSCY
          >
          > A skąd takie wiadomości ? Wszyscy ? Ja tez ? Nie wiedziałem.

Eh, nie znał Cię.

> > ,w KAŻDYM kraju
          >
          > Tu pewnie można się zgodzić. W każdym kraju znajdą się jacyś antysemici,
          > antypolacy, antyalbańczycy, itp, itd.

Bez aluzji wink. Miloszewicz, wariat bo wariat, ale walczył z albańskimi
          terrorystami, za co pokojowy sojusz zrzucił mu bomby na głowę.

> > są uprzedzeni do tego małego, biednego, niewadzącego nikomu narodu? A może
          >
          > > jednak jedynym wyjściem jest ten osławiony MADAGASKAR??????????
          >
          > Czemu nie. Możesz tam wyjechać. Szerokiej drogi. smile)

A jak by powiedział - Izrael? wink
        • Gość: babariba Re: Precz z preczem!!!!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 22:02

> Gość portalu: Legia14/88 napisał(a):
          >
          > > Nigdzie nie chcą żydów? Czy ktoś wie dlaczego WSZYSCY
          >
          > A skąd takie wiadomości ? Wszyscy ? Ja tez ? Nie wiedziałem.
          >
          > > ,w KAŻDYM kraju
          >
          > Tu pewnie można się zgodzić. W każdym kraju znajdą się jacyś antysemici,
          > antypolacy, antyalbańczycy, itp, itd.
          >
          > > są uprzedzeni do tego małego, biednego, niewadzącego nikomu narodu? A może
          >
          > > jednak jedynym wyjściem jest ten osławiony MADAGASKAR??????????
          >
          > Czemu nie. Możesz tam wyjechać. Szerokiej drogi. smile)
          > Snajper.
          Popieram!
          • d_nutka Re: Precz z preczem!!!!!! 07.10.02, 09:09
            Hej babariba z całą drużyną!
            nie podnoszę wątku tylko chciałabym go zakończyć.
            nie czytałam wszystkich postów.
            nie z lenistwa ale też już z pewnego uczulenia na temat.
            moje otwarcie tematu nie było prowokacyjne.
            ja naprawdę chciałam zakończyć i rozliczyć się z tym etapem mojego życia.
            po wielu chwilach żalu przyszło do mnie zrozumienie,które dość dobrze określił
            Legia z nr.
            ANTYSEMITYZM W PRZEWAŻAJĄCEJ WIĘKSZOŚCI JEST JUŻ UCZULENIEM.
            nie znam lekarstwa na TO i dlatego pogodziłam się z faktem-nie mam innego
            wyjścia.
            chorobę jednak powinno się leczyć.
            najlepiej byłoby określić wirys i znaleźć antidotum,czyli lekarstwo.
            na to jednak jestem za malutka.
            to nie jest robota na jedną małą nutkę.
            ale czy naprawdę nic nie można poradzić?
            d_?
            • Gość: Swiadek Nutko, mozna cos zrobic IP: *.rrcnet.com 09.10.02, 15:54
              trzeba usunac 3/4 chorych nauk z talmudu, zydzi musz
              zrozumiec ze nie sa zadnym narodem wybranym i musza
              przede wszystkiem w to UWIERZYC, bo to w co wierza na
              dzien dzisiejszy jest zrodlem calego zla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka