Dodaj do ulubionych

Platforma JKM 5 w sondażach

01.12.05, 20:06
34 proc. ankietowanych zadeklarowało w połowie listopada zamiar głosowania na
PiS; 32 proc. respondentów poparłoby PO - wynika z najnowszego sondażu TNS
OBOP.
Na kolejnych miejscach znalazły się: Samoobrona - 7 proc.; SLD - 6 proc.;
SdPl - 3 proc.; Platforma Janusza Korwina-Mikke - 3 proc.; PSL - 3 proc.;
LPR - 2 proc. oraz Partia Demokratyczna- demokraci.pl - 1 proc.

wiadomosci.onet.pl/1205119,11,item.html

Co się porobiło smile)) Platforma JKM przed LPR, ramię w ramię z PSL i
Borówkami.
Obserwuj wątek
    • v.ci PJKM Pride 01.12.05, 20:09
      No gratulacje ! jak się okazuje nawet 3 % ( w granicach blędu statystycznego
      poparcie może stać się powodem do dumy .
      • piq pokaż tu paluszkiem swym czerwonym... 01.12.05, 20:14
        ...w tym sondażu jakąś partię idealnego socjalizmu. Podpowiem - nie ma jej. A
        ja ci wskażę paluszkiem partię polityki realnej - podpowiem: jest.
      • oleg3 Re: PJKM Pride 01.12.05, 20:16
        Coście tacy rozgoryczeni tow. v.ci. Brak Proletariatu i Młodych Socjalistów,
        ale lewica i tak dominuje w sondażach.
        Przypomnijcie mi proszę, kiedy to UPR (lub jej mutacje) zajęła 5-te miejsce w
        sondażu poza internetem?
        • v.ci Re: PJKM Pride 01.12.05, 22:27
          Ja rozgoryczony ? Ja wierzę w demokrację , nie w sondaże .
    • alfalfa Re: Platforma JKM 5 w sondażach 01.12.05, 23:45
      Wielokrotnie słyszałem deklaracje. Potem się okazywało, że istnieje jednak inna
      wyborcza logika i tak może z co dziesiąty głos faktycznie padł? Teraz się po
      prostu kanapa zaczyna na 3% chyba. 3% czyli nie wiadomo ile.

Wynik LPR porażający - wessie ich i znikną, SO też się rozpuszcza ale to przez
      liberała szp. Leppera odnowionegowink
      A.
      • oleg3 Trwa przebudowa sceny politycznej 02.12.05, 08:09
        Pojawiły się zalążki koniunktury dla konserwatywnych liberałów. Nie żeby od
        razu do rządu, ale do Sejmu jak nabardziej. Sam jestem synem marnotrawnym co to
        postawił na PO i Tuska i już tego żałuje. W ewentualnych przedterminowych
        wyborach UPR czy PJKM ma mój głos na bank. Myślę, że takich jak ja (iTy)
        nazbiera się 5 procent. Już żadna innalista wyborcza nie będzie używała
        liberalizmu jako swojego sztandaru.
        • xiazeluka Wątpię 02.12.05, 08:18
          UPR ma nowego, świetnego prezesa (szkoda, że tak późno), jednak obawiam się, że
          ta formuła się wyczerpała, z UPR niczego już nie będzie.
          • oleg3 Re: Wątpię 02.12.05, 08:50
            Nie jestem nadmiernie przywiązany do partyjnych symboli smile)). To nie musi być
            UPR. Idzie mi o to, że liberalizm zstanie "zapędzony do narożnika", co wcale
            nie musi być najgorszym rozwiązaniem. Ten narożnik może być właśnie 5-cio
            procentowy.
            • piq to może by tak rozruszało się coś takiego? 02.12.05, 16:57
              Ja od wyborów mam wrażenie, że zrobiło się miejsce dla czegoś takiego, i
              prawdopodobnie ci ludzie, którzy mają konserwatywno-liberalny koncept,
              podzielili się między pisiaków i platfusów, bo nie uwierzyli w alternatywę w
              postaci PJKM. Pozostali (jak ja) oddali głosy na PJKM. Gdyby mieli coś fajnego
              do zagłosowania na, zagłosowaliby.

Bo ja tu na FAq mam wrażenie, że się nam obóz niepotrzebnie podzielił.
              • xiazeluka Obóz przedzielony fosą 02.12.05, 20:01
                Niektórym z afektu rozum odjęło i zapomnieli, że Prawica to opanowanie i
                realizm, a nie staropanieństwo do sprzedania za pół darmo.
              • basia Re: to może by tak rozruszało się coś takiego? 02.12.05, 20:52
                piq napisał:

> Ja od wyborów mam wrażenie, że zrobiło się miejsce dla czegoś takiego, i
                > prawdopodobnie ci ludzie, którzy mają konserwatywno-liberalny koncept,
                > podzielili się między pisiaków i platfusów, bo nie uwierzyli w alternatywę w
                > postaci PJKM. Pozostali (jak ja) oddali głosy na PJKM. Gdyby mieli coś fajnego
                > do zagłosowania na, zagłosowaliby.
                >
                > Bo ja tu na FAq mam wrażenie, że się nam obóz niepotrzebnie podzielił.

Bardzo mozliwe, ale to nie tak szybko nastapi. Moze za jakies dwie pelne kadencje.
        • abaddon_696 Re: Trwa przebudowa sceny politycznej 02.12.05, 16:36
          Już żadna innalista wyborcza nie będzie używała
          > liberalizmu jako swojego sztandaru.

A co ma UPR czy PJKM wspólnego z liberalizmem? Mylisz liberalizm z plutokracją.
          • palnick Re: Trwa przebudowa sceny politycznej 02.12.05, 17:28
            Będzie tak:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31704618&a=31704618
        • alfalfa Re: Trwa przebudowa sceny politycznej 02.12.05, 21:00
          Osobiście "po wszystkim" czuję zasadniczo wstręt do tej sceny. Liberalizmem
          sobie tyłek podcierano wielokrotnie, liberalizm był chłopcem do bicia w tej
          kampanii. Pan Dziennikarz jak zawsze miał kiepsą prasę i pojawiał się jako
          ciekawostka czy przerywnik. Potrzebny jest nowy wizerunek i odświerzony program
          wykalkulowany na konkretną grupę odbiorców (za przeproszeniem: trzeba mieć
          odpowiedni, oczekiwany towar do sprzedania), bez tego będzie się
          ciągnąć "egzotyczny ogon" stereotypu. Nie wystarczą zmiany kadrowe na czele.
          Tylko czy ta grupa faktycznie może przekroczyć próg 5%? Mam wątpliwości po
          pokazie siły działania haseł i obietnic socjalnych.

Najbliższe są wybory lokalne, które trzeba wykorzystać co najmniej medialnie i
          np. w takich wyborach większą szansę mają czasem nazwiska i tu ewentualnie
          widziałbym właśnie próbę przyciągnięcie znanych nowych osób/nazwisk, z
          wyrazistą postawą, osiągnięciami(to robią wszyscy? jeśli zadziała - nie mam nic
          przeciwko) i pracę od podstaw w publikatorach. Inaczej dalej będzie się wahać
          między laicką a chrześcijańską lewicą z mniejszą lub większą domieszką
          nacjonalizmu.
          A.
          ps. jeśli liberalizm to obelga mam zastępcze słowo: wolność.
          • abaddon_696 Re: Trwa przebudowa sceny politycznej 02.12.05, 21:50
            > ps. jeśli liberalizm to obelga mam zastępcze słowo: wolność.

Tylko czym jest ten liberalizm?
            • alfalfa Re: Trwa przebudowa sceny politycznej 05.12.05, 00:55
              Cytowane słowo wolność w tym przypadku traktowane i proponowa hasłowo: wolność
              gospodarcza, wolny rynek, wolność osobista, dzień wolności podatkowej itd.
              Trzeba grać jak przeciwnik pozwala i nadrobić technikę.

abaddon_696 napisał:

> Tylko czym jest ten liberalizm?

Czym jest liberalizm mądrzejszych słowa niż moje opinie można przeczytać na
              necie np.
              A.
              ps. jaki "ten"?
    • gabryjelek tylko patrzec jak wygracie kolejne wybory :) 03.12.05, 22:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka